ФАКТИ.БГ

Росен Миленов пред ФАКТИ: Управляващите са античовеци, трябва да бъдат смачкани от бой

''Всяка година изтичат от Здравната каса по 700 милиона. Доказано'', заяви бившият служител на ДАНС

Публикувана: 3 Ноември, 2020 21:39
91 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 11077
Росен Миленов пред ФАКТИ: Управляващите са античовеци, трябва да бъдат смачкани от бой
Снимка: ФАКТИ
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.5 от 99 гласа.

''Гостите преди мен говореха за проблемите в съдебната власт, за проблемите в земеделието, сега ще говорим за проблемите в здравеопазването. Проблемът е един - системата. Какво представлява системата? Системата представлява овладяването на ръководните позиции, всички структурни звена. В случая със здравеопазването това включва ръководството на Националната здравноосигурителна каса, Министерство на здравеопазването, всички агенции, като Агенцията по лекарствата, ръководството на всички държавни и общински болници. Когато овладееш ръководствата ти осигуряваш възможност за схеми. Схеми по отношение източването на Здравната каса, схеми за лобистки клинични пътеки, схеми за нерегламентирани доплащания в болниците от страна на пациентите, също така за кариерно и професионално израстване на хора не въз основа на техните качества, лекари в случая, а за тези които са близки до началника на клиниката, до някоя влиятелна фигура и т.н.''. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ бившият служител на ДАНС и активен гражданин - Росен Миленов.

''С няколко примера само ще поясня. По отношение на източването на Касата, ние винаги тук сме говорили за корупция, особено при обществените поръчки. ''Обществена тайна е'', че обществените поръчки за лекарства, за апаратура, за медицински изделия, за големите болници минават през няколко лекари, които са близки до управляващите, до управляващите, подчертавам. Става въпрос за милиони. Всяка година изтичат от Здравната каса по 700 милиона. Доказано.
Ще ви дам един фрапантен пример с малка общинска болница в провинцията, където изпълнителният директор на болницата, който е политически ''оцветен'', т.е., от страна на управляващите ГЕРБ, само комисионната, на месец, от хляба, който се доставя в болницата, е 500 лева. Всеки може да си представи за какви комисионни става въпрос при лекарствата и при медицинската апаратура'', заяви още Миленов.

''Клиничните пътеки. Началници на клиники в големите болници, има негласна инструкция към лекуващите лекари да лекуват винаги по най-скъпоструващите клинични пътеки. Това изкривява. Това изкривява, защото една пътека, която реално не е направена за стойността, която включва пътеката и тези интервенции, и не е направена услугата, това е за сметка на данъкоплатеца. Всички тези източвания, близо 700 милиона, фактически днес водят до хаоса да няма линейки, да няма медицинска апаратура и да няма специалисти. Както казах, изкривяването идва от това, че има лобизъм при клиничните пътеки. Лобистки са кардиологичните клинични пътеки, т.е., много повече като цена струват, отколкото за лечението на останалите видове заболявания. Кардиологични, ортопедични, онкологични, това са лобистки клинични пътеки. За това днес в страната има 179 специалисти по инфекциозни заболявания, за сравнение кардиолозите са 1250'', допълни той.

''Друг пример - в София има цели шест кардиохирургии, а във Виена и в Берлин по две. Ето, това са изкривявания, това е системата, където говорехме за лобизма, за корупцията. В България пациентът доплаща, лично участие има при плащането на медицинската услуга, възможно е да е на първите три места в света. 4 млрд. е бюджетът на Касата, още 4 млрд. влизат от нашите джобове, въпреки че ние се осигуряваме'', даде още един пример Росен Миленов.

''Продължаваме с още изкривявания - имаме около 600 000, 700 000 лица, граждани, които не се осигуряват, особено от ромската общност, но ползват системата на здравеопазването. И какво се получава? Че днес, когато правителството трябва да има някакъв план за изкуствено създадената паника, то няма, няма никакъв план. Няма го Министерството на здравеопазването, няма го центъра - Националния център за обществено здраве и анализи, които трябва информационно да обезпечат ръководството, за да може да вземе адекватни мерки. В последните 30 години, ако погледнете статистиката, се оказва, че всяка година се регистрират около 50-60 хиляди с респираторни заболявания. За първите осем месеца са 42 000, тук се включват тези с положителен COVID-19. Ами, какво е по-различното? Аз не мога да разбера. Защо не са планирали да се увеличат тези специалисти? Защо нямаме специалисти? Ами, защото клиничните пътеки не са платени. Лекарите отиват във високоплатените области - кардиологията, ортопедията. Отгоре на това си взимат багажа и бягат в чужбина, защото както говорим, че цели населени места се феодализирани, по същия начин са феодализирани и клиниките. Особено в големите университетски болници. Там си имаме феодали, те казват кой ще расте и кой няма да расте, както във всяка една друга сфера в обществения живот на страната. И какво да очакваме днес при изкуствено създадената паника, всеки ден с черната статистика, голяма част от населението изпадна в паника и за едно кихане хората мислят, че имат COVID'', анализира ситуацията Миленов.

''Държавата я няма, държавата трябва да организира системата на здравеопазването. Имаме 40 000 легла, имаме 319 болници и се оказва, че за интензивно лечение има 166 човека и 1300 с положителен тест за COVID са настанени, при условие, че от март месец със заповед на министъра е дадено да се освободят 7000 легла за лечение на болни от COVID И 1340 (б.р. не е сигурен в бройката за вторите) за интензивно лечение. И сега се оказва, че ги няма?!!! Къде са всички онези болници, които са първи когато трябва да се вземе високоплатената клинична пътека? Особено частните болници? Няма ги. Защото всички тези хора са лоби, лоби са на този депутат, лоби са на този министър и т.н. Ето ги горчивите плодове на тази уродлива система, политическата система, която се пренася в целия държавен и обществен живот, днес ги берем, днес струват човешки съдби, днес струват паниката, в която се вкарва цялото население. За съжаление, управляващите са античовеци'', заключи бившият служител на ДАНС.

По думите му, здравеопазването ни е битак, изпълнен с търгаши, а хуманизмът отсъства.

''И с най-голямата си наглост, излизат онези управляващи, които сринаха държава, сринаха включително и здравеопазването, и те ще ни спасяват днес?!!! Е, това е цинизъм, това е наглост. Тук споменахте за протестите, тези протести трябваше още в първите дни, аз и преди съм го казвал, че трябва да бъдат изринати, смачкани от бой тези управляващи. Няма друго решение'', счита той.

Миленов е на мнение, че Борисов, смятайки се за най-големия тарикат в система, мисли, че ние всички мислим като него. ''Не сме, бе, не сме! Ние искаме държавата да бъде на всички, искаме всеки да живее достойно, да няма привилегировани, привилегировани над закона. Видяхме ги всичките - Нинова, всички политици отидоха с привилегии в най-добрата болница - Военна болница, или в частната болница (''Софиямед''), както Домусчиев, да се лекуват. А хората, всичките са се втурнали по болниците, че уж болни, някои наистина болни, но още 10 грипни вируса вървят, и те не могат да ги приемат?!! XXI век, европейска държава, да не може да ти окажат първа медицинска помощ?!!!Ето ги източените милиарди, корупцията, корупцията убива, уби всичко!'', с категоричност заяви Росен Миленов.

''Младите лекари, които са успешни, бягат, взимат си багажа и отиват в чужбина да се развиват, защото тук феодализмът е задушил всичко. И простотията, наложена от такива като Борисов. Но ние го позволихме. За протестите, където споменахте - радикални действия. Да, засега... Бият ни. Пазвантите на политиците - полицията, ни бият. Но когато излязат много хора няма да ни бият и всичко ще приключи за часове. Не трябва с такива инфлуенсърски действия, трябва бой!'', повтори мнението си той в края на своето участие във ФАКТИ.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.5 от 99 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
правилно
1 Отговор
и не само те а и избирателите им

Коментиран от #7, #84


Оценка:
-13 +136

Федрално Бюро за Разгащване
2 Отговор
Рано са те усетили къв си ампирикуку ,затуй си бивш на тез години !

Коментиран от #34


Оценка:
-166 +37

БАНКЯКАМОРА
3 Отговор
ОПГ-ГЕРБ са най-вредната комунистическа утайка!
Лъжливи и крадливи престъпници!
Агресивни некадърници!

Трети мандат ГЕРБ закопават България на дъното на ЕС!
Последна по заплати и пенсии!
Първа по смъртност и корупция!

Трети мандат ГЕРБ фалшифицира изборите по лукашенковски!
С над милион фалшиви гласоподаватели мъртви души!
Българите не са 10 милиона, нали?

ОПГ-ГЕРБ са най-долната комунистическа утайка!

Коментиран от #8


Оценка:
-29 +155

един от многото
4 Отговор
Здравната система е като една цистерна без дъно , която се опитваме да напълним , а здравната каса си е едно паразитно колело или една голяма дупка в цистерната без дъно.

Коментиран от #45


Оценка:
-8 +102

Този вече
5 Отговор
съвсем се оля в слоблудство и в лъжи. Ами като всичко е толкова черно тук, хващай пътя-свят голям.Но ти к е по-лесно да си на хранилка като политик,а другаде трябва да доказваш,че нещо можеш да работиш и то не само с устата си.

Оценка:
-132 +44

6
Този коментар е премахнат от модератор.
БЕЗ ИЗБИРАТЕЛИ
7 Отговор

До коментар #1 от "правилно":


Трети мандат ГЕРБ фалшифицира изборите по лукашенковски!
С над милион фалшиви гласоподаватели мъртви души!
Българите не са 10 милиона, нали?

Коментиран от #49


Оценка:
-23 +91

23- ти триаж на БКП
8 Отговор

До коментар #3 от "БАНКЯКАМОРА":


А на втория лист какво пише .....
2 кила морков,2 репи ,едно пилашко бутчи ,и една лимунада ОТ КАУФЛАНА !
И внучито има ружден ден ,убади са !

Коментиран от #18


Оценка:
-12 +22

Стйела сирветеорката
9 Отговор
Ам пасивен гражданин има ли ?

Оценка:
-8 +6

ГРАД КОЗЛОДУЙ
10 Отговор
капитализъм олигархия ЧОВЕЧНОСТ НЯМАТ

Оценка:
-15 +50

Шопо
11 Отговор
Национална Здравна Осигурителна КАЦА !!!

Оценка:
-7 +61

ГРАД КОЗЛОДУЙ
12 Отговор
в ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ИМАШ ЛИ ПАРИ оцеляваш ако имаш късмет нямаш ли често си до там

Оценка:
-7 +36

ГРАД КОЗЛОДУЙ
13 Отговор
ЗДРАВЕТО Е НАЙ ГОЛЯМОТО БОГАТВО а в най стойностни са семейството децата

Коментиран от #26


Оценка:
-6 +32

Генералът
14 Отговор
По голямата част от обществото сме ЗА

Коментиран от #17


Оценка:
-3 +27

Любо
15 Отговор
Алчно чудовище наднича зад уродливия шут Борисов

Коментиран от #20


Оценка:
-14 +55

Иван
16 Отговор
Кога ще вденете,че парите от здравната каса ТРЯБВА да отиват САМО в държавни и общински болници?Каква е логиката моите здравни осигуровки да покриват "здравни услуги" на Едикойси Някакъв в частна болница,а аз като отида в общинската болница,да се налага да доплащам?Представете си колко по-добри и дори луксозни щяха да са държавните и общински болници,ако ресурса от 4-5 милиарда лева на година,влизаха в тях.Те са тези,които трябва да гарантират ЗДРАВЕОПЗВАНЕТО,според конституцията.Частните болници да се съобразят с пазарната икономика-те са бизнес и нека да се развиват в бизнес среда.

Коментиран от #66


Оценка:
-10 +68

23- ти триаж на БКП
17 Отговор

До коментар #14 от "Генералът":


Кои сте вие ,дърта шушмуло ?Ти и набора по пейка пред пЪнелката ,вече и да пиете не можете ,че се напикавате

Оценка:
-48 +11

ти си трол
18 Отговор

До коментар #8 от "23- ти триаж на БКП":


Боко Тролчо,
и на втория лист пише същото:

ОПГ-ГЕРБ са най-вредната комунистическа утайка!
Лъжливи и крадливи престъпници!
Агресивни некадърници!

Трети мандат ГЕРБ закопават България на дъното на ЕС!
Последна по заплати и пенсии!
Първа по смъртност и корупция!

Трети мандат ГЕРБ фалшифицира изборите по лукашенковски!
С над милион фалшиви гласоподаватели мъртви души!
Българите не са 10 милиона, нали?

ОПГ-ГЕРБ са най-долната комунистическа утайка!

Оценка:
-15 +31

19
Този коментар е премахнат от модератор.
23- ти триаж на БКП
20 Отговор

До коментар #15 от "Любо":


Точно ,Корнелия тръпне....

Оценка:
-3 +14

1633131
21 Отговор
Публикувано във факти.бг: 3дравеопазването ни е битак, изпълнен с търгаши, а хуманизмът отсъства.

Оценка:
-7 +30

Бойку шкафа
22 Отговор
Пфууу омръзна ми от тоя...Само ме нарежда..Май ще му пратя хора.

Оценка:
-35 +15

бабикянат
23 Отговор
Какво са ви виновни ГЕРБ и избирателите, че вие сте проклети комунисти.

Коментиран от #90


Оценка:
-41 +22

Перо
24 Отговор
Абсолютно прав е Миленов! Сигурно поради този начин на мислене му е скроен номера за отстраняването от ДАНС,от мутрите. Системата няма нищо общо с истинската демокрация!

Оценка:
-18 +62

робеспиер
25 Отговор
итс тайм фор революшън/б.р./

Оценка:
-5 +19

Стела сирветеорката
26 Отговор

До коментар #13 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":


Ти какво се оплакваш бе? Нали имаш пенсия и си освободен от здравни вноски..А ние самоосигуряващите се плащаме по 25 лева всеки месец...Търтей

Коментиран от #44


Оценка:
-16 +17

Петолъчков
27 Отговор
Схемата е измислена от БСП още от преди Герб и комундетата активно участват в нея защото никой не протестира от тях Тишина

Оценка:
-14 +26

МН ПРЕДИ БОЙКО
28 Отговор
ААА, КОЙ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ИЗГРАДИ ЗРАВНА КАСА И СХЕМИТЕ Й ЗА ИЗТОЧВАНЕ, 6 КАРДИО ХИРУРГИИ, ДАЛАВЕРИТЕ С ЛЕКАРСТВА, КОЙ И КОГА ОСТОЙНОСТИ КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ, ОТ КОГА Е ПРОБЛЕМА С ЦИГАНИТЕ - КОЙ ЯДЕШЕ ПЪЪРЖЕНИ КАРТОФКИ ПРИ ЦАР КИРО /КОСТОВ ИЛИ ЕКАТЕРИНА МИХАЙЛОВА/ КОЙ БЕТОНИРА МОРЕТО.....?

Оценка:
-8 +27

МН ПРЕДИ ББ
29 Отговор
ААА, КОЙ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ИЗГРАДИ ЗРАВНА КАСА И СХЕМИТЕ Й ЗА ИЗТОЧВАНЕ, 6 КАРДИО ХИРУРГИИ, ДАЛАВЕРИТЕ С ЛЕКАРСТВА, КОЙ И КОГА ОСТОЙНОСТИ КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ, ОТ КОГА Е ПРОБЛЕМА С ЦИГАНИТЕ - КОЙ ЯДЕШЕ ПЪЪРЖЕНИ КАРТОФКИ ПРИ ЦАР КИРО /КОСТОВ ИЛИ ЕКАТЕРИНА МИХАЙЛОВА/ КОЙ БЕТОНИРА МОРЕТО.....?

Оценка:
-5 +19

Ужасяващо е
30 Отговор
Че такива боклуци са работили в ДАНС. Такива античовеци трябва да бъдат разстреляни!

Оценка:
-33 +16

Алоу пич
31 Отговор
Каквито и бок.луци да са тия не може да искаш да ги пребием с тояги. В нормалните държави си има съдилища. Иначе ставаме като ТЯХ. И това е въпрос на избор...

Коментиран от #32, #72


Оценка:
-27 +12

мислещ
32 Отговор

До коментар #31 от "Алоу пич":


България нормална държава ли е,алоу пич?

Коментиран от #36


Оценка:
-6 +22

БАБА WC
33 Отговор
БИЗНЕСА РиВЕ - ЗАЩО ДАВАТ ПАРИ НА ПЕНСИОНЕРИ И НА ДЕЦАТА А НЕ НА ТЯХ? А КОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е УКРИВАЛ ДДС, АКЦИЗИ, ДАНЪЦИ ОТ ДЪРЖАВАТА И Е УСИГОРЯВАЛ РАБОТНИЦИТЕ СИ НА МИНИМ. ЗАПЛАТА, ДРУГОТО ПОД МАСАТА ЗА ДА НЕ ПЛАЩА ОСИГУРОВКИ? СЕГА ИСКАТ СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА ГИ СПАСИ? А БОЙКО ДАВАЛ ПО 50 НА ПЕНСИОНЕРИТЕ И ТЕ ЗАВИДЯХА?

Оценка:
-10 +22

Теко
34 Отговор

До коментар #2 от "Федрално Бюро за Разгащване":


А ти 100% си на хранилка при пкп герб

Оценка:
-6 +12

Тито
35 Отговор
Много си тъп бе Саше

Оценка:
-0 +3

МАДУРО
36 Отговор

До коментар #32 от "мислещ":


АМИ В КЛУБА НА НАЙ-БОГАТИТЕ СМЕ - 28 В ЕС. ЯПОНИЯ, САЩ, КАНАДА, АВСТРАЛИЯ, Ю КОРЕЯ И ИМА ОЩЕ НЯКОЛКО БОГАТИ С МНОГО ПЕТРОЛ НО БЕЗ СВОБОДИ - С ДИКТАТУРИ.

Коментиран от #39


Оценка:
-2 +3

Федрално Бюро за Разгащване
37 Отговор
Алчно чудовище наднича


Оценка:
-26 +9

Дофтор
38 Отговор
Нека другарката Мими Виткова обясни за здравните пътеки нали тя ги въведе милата

Оценка:
-6 +19

мислещ
39 Отговор

До коментар #36 от "МАДУРО":


намери с кого да ни сравняваш,браво!

Коментиран от #46


Оценка:
-1 +1

40
Този коментар е премахнат от модератор.
Адмирации на
41 Отговор
Росен Миленков за точния коментар, трябва да бъдат смачкани и унизени. Никаква милост за герб- гроб и коалиции.

Оценка:
-11 +36

КО НЕ
42 Отговор
И ЗА КАКВО ТЕ ИЗГОНИХА ОТ ДАНС?

Коментиран от #77


Оценка:
-22 +10

Майна
43 Отговор
КАКВОТО И ДА ИМ КАЗВАШ И ОБЯСНЯВАШ НА СЪНАРОДНИЦИТЕ НИ, ТЕ ЩЕ ФИЛОСОФСТВАТ И НЯМА ДА ПРОЯВЯТ СМЕЛОСТТА ДА СВАЛЯТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ... ТЪЖНО Е..И ЖАЛКО.. , МНОГО ТЪЖНО

Оценка:
-8 +26

ГРАД КОЗЛОДУЙ
44 Отговор

До коментар #26 от "Стела сирветеорката":


хнне се оплаквам госпожице СТИЛА защо ме обиждаш еми вярно е нямаш пари си до там може би виата е първо в мен защото аз те обидих пръв МОЛАТЕ ИЗВИНЯВАЙ госпожице СТЕЛА

Оценка:
-6 +2

Просветен илюминат
45 Отговор

До коментар #4 от "един от многото":


Забелязвате ли колко години политиците ви лъжат и ви използват и вие им доказвате колко сте готови да се раздавате и да им позволявате да ви лъжат?
Ето сега се вижда до какво води всичко това.

Оценка:
-5 +14

БОЙКО ВЕЛИКИ
46 Отговор

До коментар #39 от "мислещ":


МИ АКО ИСКАШ ДА СЕ СРАВНЯВАМЕ С РАША И БИВШИТЕ Й РЕПУБЛИКИ - БЕЛАРУС, УКРАЙНА, ГРУЗИЯ, АРМЕНИЯ, С КУБА, СЪРБИЯ, ВСЕ ОТ НАЩА ЧЕРГА, НАЛИ БЯХМЕ НАЙ-ВЕРНИТЕ САТЕЛИТИ НА СССР. И СЕГА ЧАКАМЕ ОЩЕ 60 МИЛИАРДА - ГЮВЕЧ!

Оценка:
-8 +5

Федрално Бюро за Разгащване
47 Отговор
Това нещо е откраднало СРС-та и се изживява като Асанж ......айде не на нас тия

Оценка:
-18 +7

ТЕ ИЗТОЧВАТ КАСИТЕ ОТ
48 Отговор
30 ГОДИНИ. ...НЕ Е ОТСЕГА. .ЛЕСНИ ПАРИ. .ЗАКОННО ОТКРАДНАТИ. .А НИЕ С ГАЙДИТЕ КАК ДА ПРАВИМ ПАРИ? ЛЕСНО ИМ Е НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. .И НОВИ З0 МИЛЯРДА ДЪЛГОВЕ 10 ПОКОЛЕНИЯ ДА ПЛАЩАТ. ...ПРЕДИ 5 ПЕТИЛЕТКИ СИ СПОМНЯМ ЖОРЖ ГАНЧЕВ. .КАЗВАШЕ. .@БЪЛГАРИНО СЪБУДИ СЕ @ИЗКАРА ХА ГО ЛУД ПО МЕДИИТЕ И НЕ МУ ДАДОХА ДА УЧАСТВА В ИЗБОРИТЕ! !

Оценка:
-5 +20

49
Този коментар е премахнат от модератор.
АЗИС
50 Отговор
МНОГО ТОЧНО ГО КАЗВА ГОСПОДИН МИЛЕНОВ! МНОГО Е ПРАВ! НО КАТО ГЛЕДАМ СОЧНИТЕ МУ УСТНИЧКИ МНОГО СИ МИСЛЯ, ЧЕ ЕДИН БОЙ ВСЕКИ БИ ИЗДЪРЖАЛ, НО НЕЗНАМ ТОЙ, САМИЯТ КАК ЩЕ ИЗДЪРЖИ НА МОЯТА ГЬОСТЕРИЦА???

Оценка:
-19 +6

БЪЛГАРИН
51 Отговор
АБЕ, ДРИШЛЬО, КАТО СИ БИЛ В ДАНС ЗАЩО СИ ТРАЙКАЛ? КОЛКО ТИ БЕШЕ КОМИСИОНА???

Коментиран от #53


Оценка:
-19 +10

Федрално Бюро за Разгащване
52 Отговор
Алчните не внимават и им се случват странни неща ...

Оценка:
-3 +1

Федрално Бюро за Разгащване
53 Отговор

До коментар #51 от "БЪЛГАРИН":


Той е чопнал копия на разговорите ,и сега се има за Джийзъс

Оценка:
-9 +6

54
Този коментар е премахнат от модератор.
БЕЗ ИЗБИРАТЕЛИ
55 Отговор

До коментар #49 от "Голем смях":


Ти в ред ли си?
Президента Плевнелиев не беше ли от ГЕРБ?
Тогава Борисов три пъти подава оставка, нали?
Но сега драпа да довърши мандата, за да фалшифицира отново изборите по лукашенковски.
С над милион фалшиви гласоподаватели мъртви души!
Българите не са 10 милиона, нали?

Оценка:
-9 +18

Стойко
56 Отговор
Днес Божков е публикувал култова снимка в профила си! Страхотно сравнение ...


Оценка:
-0 +0

КуКУ
57 Отговор
Ама си шамшал смотан, класически кутеник! Кой имбецил те публикува въобще?

Оценка:
-8 +8

Евала! Право в десятката
58 Отговор
Айде да ги почваме тия античовеци

Оценка:
-5 +10

59
Този коментар е премахнат от модератор.
60
Този коментар е премахнат от модератор.
Женен с деца
61 Отговор
Да им се връща на управляващите....Нека гният негодниците до края на живота

Оценка:
-6 +7

ГРАД КОЗЛОДУЙ
62 Отговор
имаме бяла мафия

Оценка:
-3 +7

Наказател
63 Отговор
Тия с психическите отклонения, много бързо напускат системата и стават "бивши". При Лили Маринкова други не отиват. И за нея и за тях - последен пристан. Всичко друго е бошлаф.

Оценка:
-12 +8

Ахаха
64 Отговор
Ами побързай преди да заредят ф16 , а и американските пехотни танкове вече от 2 месеца се местят тук ... да не ве лъжа ама биде тая

Оценка:
-0 +6

JY Moineau
65 Отговор
Не е нужно да бъдат мачкани от бой. Достатъчно е да бъдат оставени да живеят със една минимална работна заплата, и съответната пенсия до края на живота им. Но да бъдат следени, да не ползват откраднатите пари в офшорните сметки.

Коментиран от #82


Оценка:
-1 +9

гост
66 Отговор

До коментар #16 от "Иван":


По конституция има равнопоставеност на всички собствености - частна, общинска, държавна. Проблемът не е в собствеността на болниците, а във финансирането им. Когато чиновници казват на кого и по коя пътека да се раздадат 5 милиарда, то винаги ще има корупция и злоупотреби. В нито една държава този проблем не е решен добре: В САЩ има частни здравни осигуровки, но за да те лекуват от Ковид например, трябва да платиш 5000 долара, които после ти възстановяват, а ако нямаш осигуровка - 30000 долара е лечението; В UK практически пряк достъп до лекаря нямаш, а само със записване и ако имаш късмет, то може да те прегледа преди да си оздравял сам; В Германия държавната осигуровка не покрива всички случаи, а частна е около 600 евро на човек на месец. Имат правило, че на един адрес, ако има 1 осигурен, то той осигурява всички на адреса. Емигрантите се пишат по 50 човека на адрес и само един работи на половин раб. ден, с което осигурява всички и реално вземат от вноските на съвестните граждани...

Оценка:
-1 +9

Стършел 65
67 Отговор
Пълна лустрация. Всичко от община до президент за разследване.

Оценка:
-3 +10

Asterix
68 Отговор
Тоя кирпич,от къде го изровихт и го пробутахте на измитите мозъци!?

Оценка:
-10 +5

69
Този коментар е премахнат от модератор.
Манги
70 Отговор
Само и единствено гусин Борисов може да бори корупцията. Ето защо трябва да гласиваме за него докато е жив. Ако умре не знаем на кой ще ни остави. Ужаст.

Оценка:
-1 +7

71
Този коментар е премахнат от модератор.
Така е пич
72 Отговор

До коментар #31 от "Алоу пич":


Но държавен служител , който иска да пребива от бой управляващите , които сме избрали( макар и да сме сбъркали) и които му плащат с нашите пари е изменник, потъпкват и непризнаване закона! Защо да го съдим според закона тогава?? Като са на практиката мълчат и лапат, а като ги изхвърлят не можеш да им затвориш устата!

Оценка:
-2 +2

анти антифа
73 Отговор
Излизай да мачкаш бе пръдльо, да те видим, колко си отворен!
Прост милиционер, освен да мачка за друго не става, на всичкото отгоре разбирач по всичко.

Оценка:
-4 +3

любител
74 Отговор
прав си бе пич цялото правителство с комисии министерства и тем подобни в дисципа за геноцид над тоя изстрадал народ.

Коментиран от #75


Оценка:
-2 +6

анти антифа
75 Отговор

До коментар #74 от "любител":


Да, ама тия, които се гласят да дойдат са същите, даже и по гладни! Ядрото е едно!

Оценка:
-1 +3

ares
76 Отговор
защо бе говедо

Оценка:
-1 +2

КАП
77 Отговор

До коментар #42 от "КО НЕ":


Не коментирай неверни неща. Не е изгонен, неудобен беше още по време на историите с Алексей Петров!

Оценка:
-2 +3

78
Този коментар е премахнат от модератор.
Комбина
79 Отговор
А ти си много хубав...

Оценка:
-0 +1

ДОКО
80 Отговор
ОТ ЗДРАВНАТА КАСА КИНТИТЕ СЕ КАЧВЕТ НА ЕДИН ГОЛЕМ ДЖИП И ЛЕК ПОЛЕК ОТИВАТ В БАНКЯ..ОТ ТАМ ПРЕЗ ПОРТАЛА СЕ НАРЕЖДАТ В КОЛОНА ПО ЕДИН И ТАКА ПОДРЕДЕНИ ВЛИЗАТ В ЧЕКМЕДЖЕТО НА ВЕЛИКОТО ГЕНЕРАЛ БОКО ОПИ..ТАМ СА КИНТИТЕ..СЛОЖЕТЕ ИМ РАДИОЧИП И ЩЕ ГИ ПРОСЛЕДИТЕ ..

Оценка:
-2 +2

ares
81 Отговор
А ТИ КАКЪВ СИ БЕ КРЕТЕН

Оценка:
-0 +1

82
Този коментар е премахнат от модератор.
селтак
83 Отговор
Утре Росенчо сигурно ще ни просветли кои са правилните човеци!

Оценка:
-0 +2

84
Този коментар е премахнат от модератор.
ВИЧО
85 Отговор
КАТО ДЕЙСТВАЩ ЛЕКАР.МОГА ДА КАЖА ЧЕ НЕЩАТА ДОРИ СА МАЛКО ОМЕКОТЕНИ.НЕЩАТА ВЪТРЕ СА ПО ТЕЖКИ.МЛАДИ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА БЕЗ МОРАЛ И ОПИТ ,СЕ ОПИТВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ ОТ МЕДИЦИНА.С ФИКТИВНИ ПЪТЕКИ И ФИКТИВНИ МАНИПУЛАЦИИ СЕ ФИНАНСИРАТ ЦЕЛИ БОЛНИЦИ.САМО ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ФИНАНСИРАТ МАЛКИТЕ БОЛНИЦИ.ТОВА Е ОРГАНИЗИРАНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО-КОДИРОВЧИЦИ СЕ КАЗВАТ ХОРА КОИТО ФАЛШИФИЦИРАТ СКЪПИТЕ ПЪТЕКИ.ТОВА Е НАЧИН НА ЖИВОТ ,ТОВА Е НАЧИН НА СЪЩЕСТВУВАНЕ НА БОЛНИЦИТЕ В БГ.ПОЗНАЙТЕ ОТ ПЪРВИ ПЪТ КОЯ Е ДЪРЖАВАТА В КОЯТО ЛИЧНИЯТ ЛЕКАР ДА ПОЛУЧАВА ДЕСЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ СПЕЦИАЛИСТА.ДВАДЕСЕТ ЛЕВА ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИАЛИСТ.ТАЛОНЧЕТА ХАРТИЙКИ ЛИШЧЕТА.СИСТЕМАТА НЕ РАБОТИ ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО НА РЕФОРМИТЕ.ЗА СЕГА СЕ СПАСЯВАЙТЕ ПО ЕДИНИЧНО.БЪДЕТЕ ЗДРАВИ.ОБИЧАМ ВИ.

Оценка:
-0 +5

аз съм Веска
86 Отговор
ПЛАМЕН ПАСКОВ ИЗНЕСЕ ЕДНО ПРЕДАВАНЕ ЗА ГОЛЕМИЯТ ЧЛЕН НА МАЯ МАНОЛОВА : 417.
КАК НЯМА ДА БЯГАТ ХОРАТА .МИЛЯРДИ ОТ СОБСТВЕНОСТТА НА БЪЛГАРИТЕ Е ПРЕМИНАЛА ЧРЕЗ НОВО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ В НОВИ СОБСТВЕНИЦИ .ГОВОРИМ ЗА МИЛИЯРДИ КАТО СТОЙНОСТ . И МИЛИОНИ ХОРА КАТО ПОСТРАДАЛИ .
НАЙ- ВИСОКА СМЪРТНОСТ СМЕ ПОСТИГНАЛИ , ЧРЕЗ ТОЗИ СЪДЕБЕН СТРЕС .
СЛЕД ТОВА , ПОДРАСТВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ КРИМИНАЛИЗИРА, ЗАРАДИ РОДИТЕЛИТЕ , ОСТАНАЛИ БЕЗ ДОМ , И ОТИШЛИ В СТРАНСТВО .
МАЯ МАНОЛОВА БИЛА АВТОРА НА ГОЛЕМИЯТ ЧЛЕН . .В СЪАВТОРСТВО С ХОРАТА , КОИТО ИМАЛИ НАМЕРЕНИЕ ДА ВЪВЕДАТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД В СИЛНА НОСТАЛГИЯ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ РЕЖИМ .
ИЗНАСЯЩИЯТ ФАКТИТЕ И РОВЕЩ В ТОЗИ УБИЙСТВЕН ЗА НАЦИЯТА КАЗУС , ИЗНЕСЕ И ФАКТА ,ЧЕ :
МАЯ МАНОЛОВА " ПОМОГАЛА " ОТ СЪРЦЕ , САМО КОГАТО ФИЛМИРАТ ПРИСЪСТВИЕТО И .
ИЗСЛУШАЙТЕ ИЗНЕСЕНОТО , ЗА ДА СЕ УБЕДИТЕ В СЪРЦАТОСТТА И .
ДОРИ , ЧОВЕКЪТ ТВЪРДО ЗАЯВИ , ЧЕ ОТКАЗВА ДА СЪДЕЙСТВА , АКО ТРЯБВА ДА СЕДНЕ НА ЕДНА МАСА С МАЯ МАНОЛОВА .
БРАВО МАЯ .
ТИ СИ ВТОРИЯТ ТЕАТРАЛ , КОЙТО УДИВЛЯВА .ТОЙ , ПЪРВИЯТ ЗА ТОВА ТИ Е ПОМОГНАЛ-ЗА ДА НЕ СЕ РАЗПАДА ТРУПАТА .

Оценка:
-0 +0

КОМУНИСТ
87 Отговор
БЛАГОСЛОВЕН ДА БЪДЕ ПОДВИГА ВЕЛИК НА МОИТЕ ДЕДИ! БЛАГОСЛОВЕН ДА БЪДЕ ОНЯ МИГ, КОГАТО ПЛАМЪКЪТ НЕБЕТО БЛИЗНА И ОТ БЕСИЛОТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТЕКНА ТЪРЖЕСТВУВАЩИЯ ВИК-ДА ЖИВЕ КОМУНИЗМА...!!!

Оценка:
-0 +1

princessAbigail
88 Отговор
Когато за първи път прочетох "Вино от глухарчета" на Рей Бредбъри, нищо не разбрах! Исках да променям света. И сега искам. Но няма противоречие. Има прекрасни неща в света. А романът е за чудeсата в ежедневието ни .. - ни - как момчетата тичат по зелените поляни ..Спрях се..в скръб..Но вярвам за чудо...Не трябва да допускаме да нараняват най-добрите ни хора!
Съдбовно време. Може да видите изключителни неща. Търсете, четете , мислете и работете. И аз може би имам повече нужд а от промяна.. (в сравнение с доста хора.)
_

Колко вълнуващо, трогателно... Какви паметни моменти! Очаквах това и отлагах да чуя предаването, за да имам повече сили.
Моля ви, не бързайте да произнасяте негативни думи .. Някои от наивност, незнание и неразбиране говорят против.
И Ботев, Левски и други герои не са били разбрани. често.
Тук и сега има герои, не само в приказките и легендите.
Разбира се, че има и хубави неща в обществото. Дори и в ..управляващите.
Но и по време на робовладелството и феодализма е имало и хубави неща. Нали и затова, също така, имаме и надежда.
_
Маринкова е особена - изтънченост, богати познания, лаконичност и т.н.
Скоро чух за една планета - на повърхността - лед-7 , около нея огън;
всъщност ми трябва планета - вътре огън, вън лед
или хладнокръвие, бистър ум, енциклопедичност и.. ревност, пламенност..
Но и Росен Миленов е мъдрец!
И двамата ги обичам много! А и целият екип и още други има ..прекрасни също така ..принцове и прин

Оценка:
-0 +0

princessAbigail
89 Отговор
И двамата ги обичам много! А и целият екип и още други има ..прекрасни също така ..принцове и принцеси!
Хайде! Присъединявайте се! Може да си направим супер готина държава!
Щастие ви пожелавам!
______________________________________________________
Приказки, приказки за деца. Всичко - любов, приятелство, добрият цар, добрите мъдреци, царство на благоденствие и духовен просперитет, чистота и т.н..
"Как се пише за деца? Като за големи, но по-добре." (любима мисъл от Артефир, БНР)

Вдигам очите си и виждам Росен Миленов.
Откъде идваш?.. - питам занемяла от възхищение..
И си отговарям:
- От приказките и легендите...

Оценка:
-0 +0

90
Този коментар е премахнат от модератор.
91
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Владимир Путин
Президентът Владимир Путин в интервю за "Российская Газета“
Донбас може да се превърне в Сребреница!"

Още бисери