Last news in Fakti

21 Декември, 2020 13:42 10 409 112

Ген. Димитър Шивиков пред ФАКТИ: Дори и на 27 март 2021 г. правителството да подаде оставка, го отчитаме като победа

  • димитър шивиков-
  • протести-
  • оссо-
  • нато-
  • русия-
  • българия-
  • пандемия

"Тези хора трябва да си вървят. Това е моето категорично мнение", каза генерал Шивиков

Ген. Димитър Шивиков пред ФАКТИ: Дори и на 27 март 2021 г. правителството да подаде оставка, го отчитаме като победа - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Въпреки че антиправителствените протести, които започнаха през лятото на 2020 година вече на са така многобройни, протестите в София продължават всеки ден. Един от активните участници в тях е генерал Димитър Шивиков, с когото от ФАКТИ се свързахме да говорим първо за протестите, но също така за дейността на НАТО в Черно море, за това настоящата пандемична обстановка подходящ момент за модернизиране на армията ли е и относно това как се управлява пандемията от COVID-19 у нас. Разговора ни четете в следващите редове:

- Генерал Шивиков, Вие продължавате да участвате в антиправителствените протести – защо е важно тази видима гражданска активност, която започна през лятото да не спира?

- На първо място, ние не сме постигнали към днешна дата крайната цел, която си поставихме на 9 юли, а именно оставката на кабинета на г-н Бойко Борисов, оставката на главния прокурор и разпускането на нелегитимното Народно събрание. Въпреки че в продължение на времето, настъпването на зимата, отказването на „Отровното трио“ да участват повече в протестите, доведоха до рязко снижаване на присъстващите, по същество протестът продължава и днес е 166-тия ден.

Идеята и целта е да се покаже на онази огромна част от българския народ, която ни подкрепя, но поради различни причини – от финансова гледна точка, от здравословна гледна точка, заради това, че живеят извън столицата, не може физически да присъства, особено в тези зимни дни, да им покажем, че ние – тези 150, 200 души, които ежедневно се събираме, сме непреклонни, твърдо решени да преследваме тези цели. Дори и на 27 март следващата година правителството да подаде оставка, го отчитаме като победа.

Искаме да поддържаме духа на българското общество, което лятото се събуди. Гражданското общество се разви, надскочи онова заспало, летаргично състояние. Трябва да се поддържа духа и светлината на надеждата.

- Казахте 27 март, това във връзка с възможната дата за избори – 28 март, която президента Румен Радев обяви ли е?

- Да, президентът Румен Радев обяви тази дата – 28 март, и аз се надявам, той да не се поддаде на внушенията и от натиска, които започнаха още в деня, когато той обяви своето намерение. Той трябва да знае, че народът стои категорично до него, зад него и около него и ще го подкрепя в отстояването на законността и демократичността в България.

- По отношение на датата ли или в по-обширен план?

- Президентът Радев и президентската институция са единствената институция, която припокрива очакванията на огромната част от българския народ, естествено, не на цялата. Това е единствената институция, неовладяна от политико-олигархичния модел в страната.

- „Обединени за свобода и справедливост в Отечеството“ (ОССО) излезе с отворено писмо до премиера Борисов относно увеличената военна дейност на НАТО в Черно море – какви очаквани и неочаквани последици би могла да има тази увеличена военна дейност за България?

- Аз участвах в една от първите срещи, когато беше родена идеята за създаването на това движение „Обединени за свобода и справедливост в Отечеството“. То е надпартийно, преди няма и две седмици излезе неговата регистрация. Аз все още не съм пълноправен член, запазвам си правото да преосмисля, но подкрепям своите колеги. Познавам огромната част от тях много добре, през годините сме се засичали в съвместната служба. В това движение не членуват само военно, има и доста изтъкнати и широко разпознаваеми личности в българското общество.

На първо място, с това писмо се показва, че част от хората в България са силно разтревожени от всичко онова, което се случва в Черно море. Не говоря само едностранно – от страните-членки на НАТО, но и от действията на Русия.

Естествено, че в последните няколко години – не само през последните месеци, след кризата в Украйна и присъединяването на Крим към Русия, се наблюдава едно системно ескалиране и поддържане на напрежение в Черноморския регион. Има засилено присъствие на военноморски плавателни средства – бойни кораби, в Черно море, принадлежащи на страни, които не са на черноморски страни. Съгласно споразуменията, те имат определен период от време, в който имат право да престояват, но това се извършва непрекъснато, системно, на ротационен принцип. Тоест почти перманентно е присъствието на кораби от други страни-членки на НАТО.

Освен това вече стана факт, че България, в лицето на Министерството на отбраната, преди броени дни подписа договор, с който се очаква през следващите три години да бъдат построени два нови кораба за Българския военноморски флот. Надали само с тези два кораба ние бихме представлявали някаква заплаха за Русия. Не е тайна, че всичко това се планира, подготвя за евентуално възникване на кризисна ситуация в бъдеще време - някакво противопоставяне или военни действия спрямо Русия.

Състоянието на нашия военен флот е крайно тежко, наличните кораби са остарели – те са по над 40, 50 години и повече, на ръба на своя жизнен цикъл. През последните десет години бяха закупени три фрегати втора ръка, но те са крайно недостатъчни. Това е поредната стъпка с тези два кораба, чрез които се очаква да бъдат повишени способности. Да не забравяме, че основната задача и мисия на Въоръжените сили на Република България е запазване и отбрана на териториалната цялост и държавния суверенитет на страната. Но ние сме и страна-членка на НАТО и това пък означава, че част от суверенитета сме го предоставили на общи интереси. Очаква се в следващите 4-5 години да бъдат получени и доставени в България новите осем самолета F-16. Поради техните технически изисквания, характеристики, се налага да бъде модернизирана военната инфраструктура на летищата в България – на двете летища „Граф Игнатиево“ и Безмер.

Но като цяло призивът на това писмо е да се заостри общественото мнение на цялото българско общество, да се принуди правителството в лицето на своя министър-председател да даде категорични, ясни отговори по поставените въпроси: дали България осъзнато или неосъзнато се подготвя да участва в един бъдещ военен конфликт. Ще дам един пример от военната кампания в Ирак през началото на 90-те години и впоследствие през 2003 година - първоначално мисията и нахлуването на територията на Ирак беше ръководено от НАТО, но Турция като страна-членка на НАТО още от първите години не допусна от своя територия да бъде извършено въздушно или земно нападение срещу своя съсед Ирак, въпреки че бяха и продължават да бъдат в сравнително обтегнати, неприятелски отношения.

Давам този пример, за да кажа, че независимо, че България е страна-членка на НАТО, никой не ни отнема правото – на българското правителство, на българското лидерство в лицето на нашите политици, да вземем такива решения, които са в синхрон единствено и само с българския национален интерес. Тоест България може да не бъде проактивна в един такъв евентуален бъдещ конфликт. Това трябва да го заяви категорично българското правителство, защото те са управляващи към днешна дата. Ще ви върна и малко назад – преди години лично премиерът Борисов беше заявил, че той е против присъствието на бойни кораби в акваторията на Черно море, той би предпочел да вижда, лодки, яхти, круизи и огромен брой туристи по Черноморието, включително и от Русия. Публикувайки и давайки гласност на тези няколко въпроса, се очаква точен ясен и категоричен отговор от правителството.

- Вие споменахте корабите, изтребителите, в последните дни се говори и за купуване на радари – смятате ли, че точно в момента тези действия са подходящи, имайки предвид пандемията?

- Относно самолетите, преди година се сключи договорът и България – под натиск на САЩ, се принуди да плати кеш 3 милиарда лева или 1,5 милиарда долара. Сега беше сключен договора за корабите в рамките на 1 милиард лева. Тези радарни системи тепърва предстоят.

Подходящо ли е, зависи от гледната точка. От стратегическа гледна точка за националната сигурност и стабилност ние отдавна сме закъснели да се предприемат реални стъпки по модернизирането на Въоръжените сили на Република България. От гледна точка на тежкото, тревожно състояние, свързано с пандемията от COVID-19 и от гледна точка на обикновения български гражданин не е моментът да бъдат харчени, изразходвани тези пари сега.

Българският избирател е изпратил представителство в българския парламент в лицето на всички парламентарно представени партии. Именно те са отговорните, които да вземат тези решения. Парламентът е органът, който контролира правителството – поне по Конституция е така. Моето мнение е, че трябва да се търси баланс. По думите на министъра на отбраната, парите за построяването на двата кораба са планирани и няма да ощетят други сфери. По думите на премиера, има достатъчно пари. Дори сега Парламентът гласува за още 1 милиард лева, тоест 520 милиона евро, които са целенасочени единствено за справяне с пандемията с COVID-19 – дай Боже да е така. Ненапразно ние искаме ясни отговори – честно да се отговори пред българското общество.

Ако трябва да поставим на везните закупуването на нови самолети, кораби и каквато и да е бойна техника за нуждите на въоръжените сили, здравето и оцеляването на българския народ аз поставям на първо място. Това също е част от националната сигурност. Без здрав народ, без жизнен народ, ако ще да имаме и най-модерното оборудване, ние ще бъдем в състояние на патова ситуация и ще бъдем прекалено слаби, всяка една страна би ни заровила, овладяла. На първо място трябва да са здравето и живота на българите.

- Според Вас, пандемията от COVID-19 управлява ли се успешно в интерес на гражданите?

- Моето мнение е, че правителството не се справя с управлението на тази криза. Мина една година откакто първите случай бяха регистрирани в Китай. За Китай днес почти нищо не се говори или там са десетки случаи в тази държава с милиард и 400 милиона души население, което е все едно нищо. Единайсет месеца в България минават, през които, ако правителството беше предоставило възможността на истински експерти, а не на хора, които сервилно изпълняват прищевките на г-н Борисов и се чудят по какъв начин да угодят на неговите ежедневни хрумвания, които от сутрин до вечер се сменят по няколко пъти, би следвало наистина да се влезе във втората вълна от COVID-19, но много по-организирано, много по-стегнато.

Ще дам поредица от примери защо. През тази година се дадоха милиони левове за купуване на какви ли не автомобили за нуждите на различни министерства и агенции. Питам аз – толкова ли нямаше хора, които да планират през тези десет месеца да купят линейки, които да посрещат нуждите на всички болници. Да, вярно е, че България е на първо място в ЕС, да не кажа в Европа, по наличие на болници, но не бяха закупени линейки. На второ място – защо целенасочено, целево не бяха отпуснати финансови средства за преоборудване за всички онези болници в страната, в които трябва да бъдат отворени или разширени т. нар. COVID отделения – не само във вид на легна, но на апаратура, обдишващи апарати и много други.

Ние към днешна дата ежедневно имаме примери за различни болници, консултативни центрове, в които медици – лекари, сестри, санитари, все още имат недостиг на индивидуални предпазни средства при работа в условия на Covid. Кризата с лекарствата е друг пример. На следващо място, вижте какъв уникален случай имаме ние - правителството прие Национален план за готовност при пандемия на единайсетия месец от съществуването на тази криза. Много преди това парламентарно представените опозиции и други знакови лица, специалисти в областта на медицината, посочиха за пример, че през 2006 година има разработен такъв национален план. Защо те не се възползваха от него, а в края на десетия, началото на единайсетия месец те приеха такъв план?

С това лутане и говоренето на ангро, без да кореспондира с реалността - и от страна на премиера, и от страна на здравния министър, и от страна на всички останали „експерти“, защото тези хора – директори на болници, са принудени, ако не слушат какво им разпорежда Борисов, това означава, че те трябва да се простят с поста, който заемат, се допуска хора да умират на стълбищата на болничните заведения, да стоят с часове трупове на стълбища, родилки да обикалят четири областни града и най-накрая да раждат – добре, че са живи и здрав бебето и родилката. Изобщо след всички примери, в които наши сънародници умират в линейки, в коли и т.н. – това управление на кризата ли е? Това е тотално безхаберие и некадърност. Тези хора трябва да си вървят. Това е моето категорично мнение.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШУМКАР

    48 61 Отговор
    Този има болшевишко излъчване.

    Коментиран от #81

  • 2 Миризлив пор

    51 60 Отговор
    Аман от пенсионирани недооценени генерали!

    Коментиран от #108

  • 3 интернационал

    50 51 Отговор
    Не ви ли прилична на руснак? Това си е чистокръвен комунист.
  • 4 Последния Софиянец

    58 41 Отговор
    С такива генерали сме мачкали през войните.Като вземе микрофона и забравяме за студа на площада.

    Коментиран от #7, #9, #19, #85

  • 5 Шибиков

    51 49 Отговор
    Айде, щом крадците почнаха да дават акъл, всичко е свършено. Тоя май трябваше да е в затвора за кражба на одеяла.
  • 6 Генсек

    48 34 Отговор
    Тези като се пенсионират, трябва да им се забрани да са политици. Или си генерал или политик. Смешник
  • 7 Войник

    52 28 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Точно с такива се съмнявам. Изгониха го от армията като мръсно куче.

    Коментиран от #8

  • 8 Последния Софиянец

    26 20 Отговор

    До коментар #7 от "Войник":

    Каква армия?На Шкембето четата ли?

    Коментиран от #11

  • 9 Киров

    50 26 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    На военните им остава честа, а този няма никаква чест. Облякъл униформата и отишъл на протест. Срам. Срам ме е от такива бивши военни. Срам за униформата, армията и страната.
  • 10 БАТЬОВ

    26 18 Отговор
    Участвам в протестите,защото искам власт,власт-то мога само да командвам,беки съм хванал мотика през живота! Друго си е в парламента,кво ся-може па да ме огрее!

    Коментиран от #14

  • 11 Четата

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Чета, не чета. Това е. Който го е срам, че е българин да става какъвто си иска.
  • 12 генерал крадец

    26 17 Отговор
    Ндаа ,к'вото и да ни говорят ,ние си знаеме - червените искат да лапнат властта и да върнат 35 години назад ,това е.
  • 13 Българка

    23 34 Отговор
    Поклон пред тези протестиращи будни българи в студа! Те поддържат пламъка на справедливото искане за смяна на системата!

    Коментиран от #15, #16, #33, #54

  • 14 Войник

    38 17 Отговор

    До коментар #10 от "БАТЬОВ":

    Много си прав. Този смешко цял живот е командвал и е ползвал войниците на частно да му работят. Колко истории знам за него. Мале Мале.
  • 15 Нинова

    32 12 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Коя система. Да седнат те и да крадът. Айде в Англия за ягоди. Прост генерал.
  • 16 Е какво чакаш,

    16 6 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    иди да ги стоплиш - в съда. Защото рано или късно ще стигнат до там. А ти си гледай манджите.
  • 17 Йончева

    28 8 Отговор
    Много им се иска на комунягите, ама само това ще остане. Искане.
  • 18 Чичо

    8 22 Отговор
    Най- чакам момента как ще кажат по телевизията че бацо си е дал оставката пред новото НС тихомълком като Ванче и ще се скрие завинаги 😂
  • 19 Миризлив пор

    20 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Ако погледнеш календара вече сме 21 век, война не е имало повече от 50 години и то в стил "войската да атакува на нож, кой се обърне картечаря ще го отстреля" и единствения шанс да оживееш, това е да утрепеш този пред теб, за да не те утрепе свой из отзад. Вече войни не се водят по този начин от много време, този е за музея.
  • 20 Майна

    33 6 Отговор
    Това е изказване на прост военен. Самото интервю е най простото и елементарно нещо което съм чел през живота си.
  • 21 MGewehr

    31 9 Отговор
    Леле мале на какви циркаджии им се дава изява в медиите принадлежащи на там някой си!
  • 22 Дядо Йоцо

    30 6 Отговор
    За сетен път се убеждавам, че срещу герб са всички крадци, мафиоти, пропаднали политици, военни и др. Протеста се оглавява от хора клиенти на прокуратурата.
  • 23 Манолова галева костинбродска

    27 3 Отговор
    Божков плаща. Клоуните са главните герой в протеста. Божков, няма да позволи народа да се върнеш на бял кон. Може, само ако си окован в белезници.
  • 24 дявола

    23 4 Отговор
    Как е гладен и той за власт
  • 25 В. Б.

    25 3 Отговор
    Толкова логика има в това интервю, колкото има в това да сипваш вода в спукана кофа.
  • 26 ЭЭЭЭ

    24 6 Отговор
    Комунистите нямат умора .Власт на всяка цена.Не искам комунизъм и Жан Виденова зима.

    Коментиран от #29, #31

  • 27 Божков тв

    23 2 Отговор
    Когато искам да се по смея от сърце, чета интервютата на пропадналци във факти.
  • 28 sbs

    21 4 Отговор
    КЛЕТВАТА ЗА ВЯРНОСТ НА ТОЗИ ГЕНЕРАЛ ГЛАСИ

    1----ДА БЪДА ВЕРЕН НА ПАРТИЯТА ---ОТГОВАРЯ НА МНОГО ВЪПРОСИ
    2----НАРОДА---------КОЙ ГО ИНТЕРИСУВА
    3----И РОДИНАТА ---ДОРИ ДА НЕ ОСТАНЕ РОДИНА -ПАРТИЯТА ЩЕ Я ИМА

    КОЙТО Е ХОДИЛ В КАЗАРМА ПРЕЗ КОМУНИЗМА -Я ЗНАЕ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 sbs

    23 3 Отговор
    ОБИТАТЕЛЯТ НА ПРЕЗИДЕНСТВОТО Е ДАВАЛ СЪЩАТА КЛЕТВА
  • 31 Божков, Банев, Манолова, нинова, миленов

    27 4 Отговор

    До коментар #26 от "ЭЭЭЭ":

    То да беше само Виденова зима. Имаше Луканов а зима. Берово управление. Криза при Станишев. Криза при Орешарски. И през всичките тези 30 години кражби от Божков, нинова, Гечев, станишев, Костов, Манолова и други подобни елементи.
  • 32 Миленов

    28 4 Отговор
    Прост военен. Твоето мнение не ме вълнува. За кражбите трябваше да си с райрани дрехи и решетки.
  • 33 sbs

    22 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    ТИ ЗАЩО НЕ СИ ТАМ ---ЩЕ ТИ КАЖА -----РАЗСЪЖДАВАШ КАТО ПОЛИТКОМИСАР ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА ---ТЯХНОТО МОТО Е БИЛО --НАПРЕД-А НЕ СЛЕД МЕН------ЕДИН ИСТИНСКИ ВОДАЧ КАЗВА- СЛЕД МЕН-ТОЙ РИСКУВА ---А НЕ КАТО ОБИТАВАЩИЯТ ПРЕЗИДЕНСТВОТО ДА КАЗВА --ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ ПОСЛЕДЕН ЗА ДА ИМА ЗА ДРУГИТЕ ---СМЕШЕН ЖЕСТ ---АЗ ЩЕ МУ ДАМ МОЯТА ВАКСИНА
  • 34 Бабикян

    26 3 Отговор
    На комунистите касата е празна и сега се чудят какво да измислят за да се върнат на власт. Хахахохохихохехе. НИКОГА КОМУНИСТ ПОВЕЧЕ НАЧЕЛО НА СТРАНАТА. Страните който скъсаха с комунизма се оправиха. Тези който мечтаят за комунизъм да отидат в Северна Корея. Това е страна мечта за комунистите.
  • 35 Бтв-Божков телевизия

    17 2 Отговор
    С такива хора в опозицията скоро няма да се оправим.

    Коментиран от #37

  • 36 Пенев

    25 5 Отговор
    Шивиков ли, Шебеков ли и той като Радев лаком за власт педе..ст.
  • 37 Тъпи прости комунисти

    22 2 Отговор

    До коментар #35 от "Бтв-Божков телевизия":

    Как да се оправим като всички които са в опозиция са компрометирани. Крали, крали през годините. Лъгали, лъгали през годините. Къщата на Манолова в рударци, хотела на нинова в Гърция и много други знайни и да крадци.
  • 38 Жалко изглежда

    26 5 Отговор
    Шивиков, срам си за униформата. Петниш честа на войните.
  • 39 Шашардисан

    22 5 Отговор
    Шивиков, срам си за страната, която те е изучила.

    Коментиран от #43

  • 40 Гост

    25 5 Отговор
    Мале, срам. Този ли е бил военен. С такива военни врагове не ти трябват.
  • 41 Станко Тодоров

    19 5 Отговор
    Да дойдат танковете. Прословута фраза на простите комунисти. Този затова е станал генерал. Не по заслуги, а по лиза е на комунистически задни и.
  • 42 Цвцв

    21 5 Отговор
    Никаква офицерска чест. Един военен трябва да остане цял живот неутрален. Иначе става военен преврат. Този си мисли, че е нещо, но е нищо. Кръгла нула. Празно място.
  • 43 sbs

    21 3 Отговор

    До коментар #39 от "Шашардисан":

    ГРЕШИШ --ТЕ ВСИЧКИ СА МИНАЛИ АВТОМИВКА ЗА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ В МОСКВА --И СЕГА СЕ ОТПЛАЩАТ

    Коментиран от #45

  • 44 Хаджидухчев

    24 3 Отговор
    Срам. Майко срам ме е от такива хора като шивиков. Няма мисъл, логика и най важното истина в това което казва. Ти не може да си офицер. Офицер, военен са хора на честа. Ти не си. Не напразно те изгониха.
  • 45 Шашардисан

    13 3 Отговор

    До коментар #43 от "sbs":

    Много си прав. Радвам се, че има хора които мислят. На днешно време това е богатство. Поздрави.

    Коментиран от #49

  • 46 Трифонов

    22 5 Отговор
    На този да му се отнеме офицерско то звание. Недомислица е голяма.
  • 47 !!!?

    19 3 Отговор
    Личи си азиатският ген - загубата винаги се обявява за "победа" !!!?
  • 48 гост

    6 27 Отговор
    Ей плювачи,генерал Шивиков е един от малкото военни с чест.
    Че прилича на руснак,верно е.В Божийте работи никой няма право да се бърка.

    Коментиран от #57

  • 49 sbs

    20 2 Отговор

    До коментар #45 от "Шашардисан":

    БЛАГОДАРЯ --АЗ НА ТЕЗИ ХОРА НЕ СЕ СЪРДЯ --ГОСПОД ТОЛКОВА ИМ Е ДАЛ--ДА СЕ СЪРДЯ НА ТЯХ ЗНАЧИ ДА СЕ СЪРДЯ НА ГОСПОД ---НАЙ-ЛОШОТО Е ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ИМА ЗАБЛУДЕНИ ОВЦЕ

    ИМА ЕДНА ПРИКАЗКА -КОГАТО ГОСПОД ДАВАЛ УМ НА ВОЕННИТЕ----ТОЙ ГИ ЧАКАЛ НА МОСТА -А ТЕ ФОРСИРАЛИ РЕКАТА --ТА ОТ ТОГАВА СА ТАКИВА
  • 50 jorj

    9 2 Отговор
    Генерал ранйаЛ.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Дедо

    2 7 Отговор
    Се генерали и бацо генерал ма от бе ка пе
  • 53 Кой68

    13 1 Отговор
    Срам....Срам
  • 54 Заради тези"будни" българи

    17 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    има доста болни и умрели. А ако изборите са на 28 март това в момента не са протести, а явно предизборни агитации вече. Не че и през цялото лято не е било така. Използваха недоволството от мерките и пандемията, компромати(къде истински, къде изфабрикувани, Божков също налива отвън масло в огъня и т. н. Въобще не твърдя, че ГЕРБ са безгрешни, че няма корупция или че заслужават да управляват, но лицата яхнали протестите не вдъхват по-голямо доверие. Един друг се плюят, омаскаряват и т. н. Преди да са се докопали до властта. Не ми разправяй колко ще мислят после за народа. Повечето са познати муцуни и далеч не ги помним само с добро, а са се компрометирали достатъчно в миналото. Други нямат и минимален опит като политици.
  • 55 Мнение

    17 3 Отговор
    Момчето се напъва ама няма капацитет, слаб изказ, малко знания, лоша визия и т.н. Политиката не е равнис, мирно, атака, напред.
  • 56 !!!?

    17 2 Отговор
    Един генерал - армия, два генерала - война, три генерала - Пандемия !!!?
  • 57 Фар

    19 2 Отговор

    До коментар #48 от "гост":

    Хаха. Недей да ме разсмиваш. Каква чест при човек изгонен от армията. Благодарение на такива офицери, армията е на това дередже. Хаха. Чест. Хихи
  • 58 ПЕНКО

    8 1 Отговор
    ГЕНЕРАЛ ДО ГЕНЕРАЛ... И НАДОЛУ ПО 100 !!!! ЕТО ЗАЩО БЪЛГАРСКАТА "ОТБРАНА" Е И КРЪГОВА ; ВЕРТИКАЛНА И ХОРИЗОНТАЛНА ЕДНОВРЕМЕННО !?!?!?!?
  • 59 Панев

    2 12 Отговор
    Борисов е скъп приятел на Ердоган и Путин, но за тях е приятел, за нас е само скъп, защото ние плащаме сметката. Под шлифера на Ердоган Борисов и Доган казват: ние ще участваме във властта и ще бъдем напред в усвояването на най-голямата порция – инвестициите на ЕС в България. Същите пари, предназначени за модернизацията на страната.
  • 60 Тато из Правец

    4 9 Отговор
    Здравейте, българи, добре ли живеете, доволни ли сте от демокрацията?

    При мене имаше домсъвети и домоуправители, и ако някой не ги слушаше, веднага отиваше в Народната Милиция за справка.

    Откакто дойде демокрацията, всеки кърти стени и избива колони и носещи плочи без контрол. Никой не поддържа общите части на сградата нито пък прилежащите части около нея и сградите полека-лека започват да рухват.

    Това, дето аз ви го построих, сега не можете да го боядисате, камо ли да го поддържате!

    Коментиран от #62, #63, #64, #75

  • 61 Дън Бай

    13 1 Отговор
    Лошо е да си падал на главата си. Т. нар. ген. Явор Матеев е също толкова объркан. Тъжно е.
  • 62 Нинова

    12 5 Отговор

    До коментар #60 от "Тато из Правец":

    За кола 10г.за телевизор1г. Хора като обичате комунизма, Северна Корея е за вас. Мога да се обзаложа, че не карате руска кола. Кукукуку.
  • 63 Майна

    10 3 Отговор

    До коментар #60 от "Тато из Правец":

    Кое да боядисаме като комунистите закриха 2600 предприятия. После защо хората бягат.
  • 64 Живков

    11 4 Отговор

    До коментар #60 от "Тато из Правец":

    Кукукукукуку. Хайде при ким чен ун всички комунисти.
  • 65 Илия

    4 6 Отговор
    27 декември 2020 е по-вероатната дата :)
  • 66 Връзкар

    14 5 Отговор
    При Гечев взимахте 3долара пенсия. И пак искате комунизъм. Моля хората с психически разстройства да остават клавиатурата и да вземат хапчетата.
  • 67 Голем смях

    15 5 Отговор
    Добре ,че навремето сме нямали такива генерали.Що за държава ще направи този олигофрен генерал.Тъп,че кърти.Такива недоразвити са ни и хилядите професори и академици.Що за дума е това ...академик.
  • 68 Добрев

    14 3 Отговор
    Всички комунисти в белене. Този лизач генерал също.
  • 69 Ху ем ай

    14 3 Отговор
    Ма тоя в коя армия е бил генерал? Имах по високо мнение за нашите военни. Господи събери си вересийте. Такива хора само пречът за европейското развитие на страната.
  • 70 Факти

    15 2 Отговор
    Този е за затвора. Бивше военно шмекере.
  • 71 Гечев галева костинбродска

    12 2 Отговор
    Комунизма трябва да се забрани със закон. Всички комунисти в ГУЛАГ.
  • 72 Р. Овч.

    12 2 Отговор
    Шивиков в уранови те мини има место за теб. Там е комунизма.
  • 73 Бтв Божков тв

    12 3 Отговор
    Рано или късно всички комунисти ще си платят. Гешев ги очаква.
  • 74 Руски шпионин

    13 2 Отговор
    Този, като е бил в СССР мисля, че е падал на главата. Егати генерала.
  • 75 Грууьо

    15 2 Отговор

    До коментар #60 от "Тато из Правец":

    По добре сме от преди 89г. С лична карта обикалям Европа. Навремето само комуняги можеха. 86г.ядяхте храни от чужбина, а хората марулки от градината покрити с уранов прах. Само заради това трябваше всички комунисти да ги изпратят с еднопосочен билет за Чернобил.
  • 76 Канна рачева

    11 1 Отговор
    Шивиков е най добрия редник в БА. Оппа. Май беше генерал. Опс. Пак съм се на пила.

    Коментиран от #77

  • 77 Бте

    10 0 Отговор

    До коментар #76 от "Канна рачева":

    Рачева, спри алкохола и лъжите. Само дезинформация от теб и вашата телевизия.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Русия

    12 1 Отговор
    Имате ли изобщо представа що за нечистоплътна персона е тоя Шевичкин?!
  • 80 Обръщалка

    10 1 Отговор
    А как се мазнеше на Б.Б. като беше командир на генералска заплата преди да те уволнят.
  • 81 патриот

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "ШУМКАР":

    И какво да бъде, генералче от нашенската все още червена армия ...
  • 82 ММ586

    11 2 Отговор
    То под фурашка акъл вирее ли?
    Аман от генерали и професори в България!
  • 83 Бте

    10 1 Отговор
    По времето на комунизма само комунягите живееха добре. Коли, екскурзии, банани, портокали, мебели, битова техника и много други неща.
  • 84 томка бикова

    7 1 Отговор
    Този пагончаджия от минало време да се скрие ... в театъра, който никога не съм обитавал - за НС не става въпрос.
  • 85 Фaни Мутaфcкa

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Кaквa е тaзи генерaлcкa Хунтa
  • 86 денис сачев

    2 4 Отговор
    И при потоп НЯМА да подадем оставка.
  • 87 Комунист

    10 2 Отговор
    За сетен път се убеждавам,че дългото носене на фуражка се отразява негативно на мозъка на дадения индивид.Значи нормално приключилия мандат на правителството ще го считаме за победа.Ега ти тъпия редник,( извинете) генерал.
  • 88 Матей

    3 6 Отговор
    В София имало голямо брожение срещу силно завишените сметки за парно,това може да се използва от водачите на протеста за да се стигне до падане на правителството.Трябва да се призове всички ощетени да излязат в определен час и да се предизвика блокиране на целия град,като протестите трябва да бъдат политически и радикални,с цел провеждане на революция.

    Коментиран от #91

  • 89 гост

    3 11 Отговор
    Плювате по Шивиков,а постовете ви седят.Моят пост го изтриха в който казах,че Шивиков е военен с чест.Дали пак ще ме изтрият,не знам.

    Коментиран от #99

  • 90 издухан шапкар

    10 2 Отговор
    Който не е помагал на България сам власт търси това е ШИВИКОВ пропадна и като кандидат кмет на КАРЛОВО добре че хората не му вярват.
  • 91 Хаааха

    7 2 Отговор

    До коментар #88 от "Матей":

    МАТЕЙЧОО, АМА ВИЕ ОЩЕ ЛИ ВЯРВАТЕ, ЧЕ Е ИМАЛО ПРОТЕСТИ...?!? И ВЪСТАНИЯ - 1,2,3,4...12 - УУРРААА!!!!
  • 92 Ммм, дааа

    6 2 Отговор
    ЯВНО ГЕНЕРАЛЪТ БЪРКА НЕЩО... 100-200 ЧОВЕКА ВСЯКА ВЕЧЕР... ТОЗ ГИНИРАЛЬ НЕ БЕШЕ ЛИ ДЕТО ГО ИЗГОНИХА, ЧЕ КРАЛ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ?!? АХААА - ТА ЗНАЧИ ЗАТОВА СЛАГА ПО ДВЕ НУЛИ СЛЕД ЧИСЛАТА..." ПРОФЕСИОНАЛНО" ИЗКРИВЯВАНЕ... ВОЕННИТЕ ГИ ПЕНСИОНИРА НА 50 г., ТОЗ СЛАДУР СА ГО ИЗГОНИЛИ ПРЕДИ ТОВА-МИ СКУЧНО МУ Е НА ЧОВЕКА ВКЪЩИ, СЕРИАЛЪТ СВЪРШИ... А АКО ГО ОБЛЕЧЕШ И В ПУПОЛИЗЪМ.. ЕТО ТАКИВА ГЕНЕРАЛИ НЕ И ТРЯБВАТ НА БЪЛГАРИЯ... И КАТО ТОЗИ В СГРАДАТА ЗАД ФОНТАНА...
  • 93 LIVERPOOL CHAMPION 🏆 20 21!

    3 8 Отговор
    Браво на г-н генерала !
    Заставам плътно до него !
    Оставка на правителството начело с
    Бойко Борисов и Гешев !!!

    Коментиран от #96

  • 94 Браво Генерале.

    3 6 Отговор
    Дерзай Смело и напред !
    От група военнослужещи.

    Коментиран от #98, #111

  • 95 Съпоставчо

    2 5 Отговор
    По добър е от Шкембе войвода !
    С него е народа !
    И е от особена порода....
    А пък Бойко е гола вода...

    Коментиран от #97

  • 96 Тодорова

    3 1 Отговор

    До коментар #93 от "LIVERPOOL CHAMPION 🏆 20 21!":

    Този не е генерал, а посмесище. Срам за хората в униформа.
  • 97 Връзкар

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "Съпоставчо":

    С кое е по добър. От МО го изгониха за кражби. Хаха. Вие пиете ли си хапчетата.
  • 98 Галева

    3 1 Отговор

    До коментар #94 от "Браво Генерале.":

    Какви военнослужещи бе. Армията трябва да е неутрална. Подкрепят ми крадец. Леле докъде докараме държавата.
  • 99 Чалгар

    2 1 Отговор

    До коментар #89 от "гост":

    Каква чест бе. Защо го изгониха от БА. 1.СПРЕТЕ ДА ПИЕТЕ АЛКОХОЛ ДОКАТО ПИШЕТЕ В ИНТЕРНЕТ. 2.АЛКОХОЛ И РОЗАВИ ХАПЧЕТА НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО.
  • 100 Ников

    2 1 Отговор
    Моля надрусани елементи да не пишат глупост. Тоз е изгонен от армията, за кмет не го избраха т. е. не става за нищо.
  • 101 Диков тв

    1 1 Отговор
    Ако всички военни са такива трябва да закриваме армията.
  • 102 Гиков

    1 1 Отговор
    Тоя смотаня колко пенсия взима? Що не се откаже от нея. Докато е бил военен се е снабди с необходимото. Те нали за това го изгониха.
  • 103 Нинова

    2 1 Отговор
    Ей такива са всички офицери учили през комунизма. Всички вкупом са за затвора.
  • 104 Корнелия

    2 1 Отговор
    Този комунистически военен с всички комунисти да отидат в Северна Корея. Казах.
  • 105 Овча купел

    3 2 Отговор
    Този е прост, вдлъбнат, кух, тъп. Жалко, че е бил военен.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 MOLI

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    ПРИ ТОВА КРАДЛИВИ.ТОЗИ БЕШЕ ИЗГОНЕН ЗА ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СЛУЖЕБНОТО СИ ПОЛОЖЕНЕ.
  • 109 Българин

    1 1 Отговор
    Че ще си ходят,ще си ходят.Но по важното е какво се предлага като алтернатива в управлението на страната?Защо мълчат?Защо казват само оставка пък после ще видим?Само ДПС споменават бегло за някаква програма за ускорено развитие и растеж.Но никой не я е виждал за какво става въпрос.Българино пак ли ще те лъжат с общи и популистки тези исказани с половин уста и с недомлъвки.Явно е на всички че има или ще има споразумение.Сегашните който имат претенции за алтернативна не са никаква такава.Докога ще продължава този срам?КОНКРЕТНИ УПРАВЛЕНСКИ РЕШЕНИЯ И ТО В ОПРЕДЕЛЕН СРОК.Ако не успеят до определен срок да си тръгват доброволно.Това е.Всичко друго е продължение на агонията.Но и това ще свърши. На лъжата краката са къси.
  • 110 34354

    0 1 Отговор
    да си вървят!? ... къде? … да си арчат откраднатото на спокойствие
  • 111 Трифонов

    2 0 Отговор

    До коментар #94 от "Браво Генерале.":

    Вие заедно ли писах те или поотделно. Хаха фалшив профил.
  • 112 Волчо

    0 0 Отговор
    говеждо излъчване и интелект, по скалата на интелекта го поставям очаче над радев. помните ли оня ден поздрави протестиращите с весели Великденски празници. Тоя место "напред", ще изкомандва "назад"