Last news in Fakti

3 Февруари, 2021 08:00 10 962 192

Да не дойдат комунистите...

  • да не дойдат комунистите-
  • емил соколов

Да не вземете само да си помислите, че те никога не са си тръгвали

Да не дойдат комунистите... - 1
Кадър; БНТ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емил Соколов, асистент-преподавател в университета в Екзитър, Великобритания:

Най-големият страх на българите е да не дойдат комунистите. Няма по-голяма заплаха от това в модерната ни история. Много е важно да можем да разпознаваме признаците на комунистическото управление, за да не допускаме комунистите на власт.

Прахосване на държавни пари и национализация

Комунистите много обичат да харчат чужди пари. Експерти са в това. Ако комунистите са на власт, очаквайте от тях да строят всякакви инфраструктурни проекти с раздута цена. Например, комунистите биха строили магистрали по 40-50 милиона километъра. Комунистите биха направили и държавни бензиностанции. Печалбата не е от значение. Пазарните принципи също са за бунаци. Комунистите са по усвояването и разпределянето на пари на техни хора. Така работи комунизмът. Няма търсене, няма предлагане, има само преразпределяне - взетото от нас отива у тях.

Култ към лидера

Комунистическият лидер е най-важният елемент в управлението на комунистите. Лидерът трябва да е смел и решителен. Комунистическите лидери действат с размах. Не се лигавят. На комунистическия лидер в българското общество се пада ролята на по-голям брат. Грижи се за нацията, прави забележки на тулупите и мисирките, прегръща се с лидерите на други държави и обикаля страната. Държи всичко под контрол. Комунистическият лидер често кара трактор, джипка и всякаква техника. Всичко може, разбира и знае най-добре. Без комунистическия лидер държавата не може да съществува.

Посредственост

Най-характерната черта на комунизма е посредствеността. Лидерът е велик, но останалите в партията са идиоти. Това е така, за да красят лидера. Представете си как излизат всички - лидерът е най-отпред, а посредствените партийни членове са зад него, наредени като слуги. На всички е ясно, че без лидера всичко е безсмислено. Около него са построени партията и държавата. На хората около лидера им се разрешава да говорят понякога, но не и да мислят. Ако прекалят с говоренето, спират им интернета. Не може да си комунист, ако не си посредствен. Комунизмът разчита на човешкото незнание. Когато си прост е лесно. Тогава само има комунизъм.

Да не се изложим пред чужденците

Комунистите обичат да членуват в организации. Разбира се, членството им е бутафория. Отдалеч се виждат комунистите в международните организации. Те винаги са на последно място, опитват се да изглеждат важни, но обикновено са смешни. Винаги са най-прецакани. Това не е заради другите, а заради тях. Комунистите се прецакват сами. Това им е любимо. Причината е, че са тъпи. Това има и добри страни. Така държат властта постоянно. Когато не правиш нищо, лъжеш хората, че трябват да гласуват за теб, защото няма кой друг да свърши многото работа. Ама работа винаги ще има, когато никой не я върши. Ще има и заблудени хора да гласуват за тези, които с години не са пипнали нищо. Важното е да не се изложим пред чужденците, работата друг път.

Вътрешни и външни врагове

Врагове комунизмът има много. Всеки, който защитава свободата е враг на комунизма. Обикновено тези врагове искат да посегнат на най-скъпото. Това са жените и децата. Комунистическите врагове са хора и организации, които само се преструват, че са за образование, равни права и други такива глупости. Целта им е да откраднат българските жени и деца и да ги заведат в Норвегия. Голяма лъжа е и, че не трябва да се посяга на жени и деца. Комунистите знаят, че възпитанието иска шамари. Комунистите защитават правото на силните да бият слабите. На който не му харесва, да ходи на майната си. При комунизма е така. Комунистическата етика и морал са безкомпромисни.

Хаос

Комунистите не обичат реда. Те обичат хаоса. Правовата държава и законността пречат на комунизма. Най-добре е институциите да не работят, хората да са объркани и да им се казва, че няма алтернатива. Всички лъжат. Всички са маскари. За комунистите е важно на хората да им е тъпо. Когато на тях им е тъпо, на комунистите им е супер. Комунистическата държава не иска много, за да функционира. Достатъчно е да има един инквизитор, който да плаши неудобните. Комунистите разчитат на периодичната репресия. Не може постоянно да тормозиш другите. Изморително е. Достатъчно е да арестуваш някого на няколко месеца. Не е нужно да го съдиш. Няколко репортажа и статии във вестника са достатъчни. Да има да се радват хората.

Това са основните признаци на комунизма. Всеки българин трябва много да внимава и следи за тях. Иначе идват комунистите.

Да не вземете само да си помислите, че те никога не са си тръгвали.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 172 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    198 15 Отговор
    Комунизъм значи да няма пари и частна собственост. В България никога не е имало комунизъм. Имаше и сега пак има ТОТАЛИТАРИЗЪМ.

    Коментиран от #9, #37, #57, #93, #114

  • 2 РАДИО ЕЛТО

    229 20 Отговор
    та БОЙКО си е чист комунист преоблякал се ИЛИЯ ПАК С ТИЯ а БОЙКО стана олигарх капиталист по ГЕРМАНСКИ модел БОЙКО е двуличник егоист наглец злопаметен ЧОВЕКОМРАЗЕЦ
  • 3 Бай Тошо

    164 9 Отговор
    Бойко кога ще си върне червената книжка?

    Коментиран от #42

  • 4 Националист

    27 172 Отговор
    Платените журналя в действие , какво ли няма за измислят единствената гаранция че комунистите ще са далеч от власта е Борисов

    Коментиран от #53

  • 5 РАДИО ЕЛТО

    161 12 Отговор
    бойко Е ПРЕСТЪПНИК мутра сикаджия дори лежа за автокражби в ЧЕШКИЯ ГРАД ПАНКРАЦ

    Коментиран от #11, #70

  • 6 истина е

    152 15 Отговор
    Комунистите са като Майка Тереза пред герберистите , а тиквата им трябва да е за 1000 год. затвора !
  • 7 дядо курти от село пиперково

    144 13 Отговор
    ПО ГОЛЯМ КОМУНИСТ И КРАДЕЦ ОТ БОЙКО.М
    БОРИСОФ....НЯМАААА.
  • 8 РАДИО ЕЛТО

    14 141 Отговор
    Гласувайте за Бойко за да не са гладни децата ви

    Коментиран от #15

  • 9 Първия Провинциалист

    27 44 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    ТОТАЛИТАРИЗЪМ управляван от най върлите комунисти, децата на шумкарите.
  • 10 куку руку ку

    103 10 Отговор
    Колко точен анализ на: "що е то, сегашното управление на държавата ни"...
  • 11 сикаджия

    85 7 Отговор

    До коментар #5 от "РАДИО ЕЛТО":

    Е той малко лежа в пандиза,има няма няколко месеца....И то за едно тъпо ауди 80.

    Коментиран от #33

  • 12 Ееееее

    99 10 Отговор
    Обобщеният образ от автора за комунист е Бойко Борисов, комунист от 1982 година.
  • 13 7654

    27 78 Отговор
    Щом Борисов е комунист значи комунизма не е утопия, направи българите богати
  • 14 Този...

    56 5 Отговор
    Те сега не са ли комунисти
  • 15 Последния софиянец

    74 8 Отговор

    До коментар #8 от "РАДИО ЕЛТО":

    Много си прав! Само децата на гербавите не гладуват.

    Коментиран от #19

  • 16 ХайлАдолф

    31 47 Отговор
    А ние веднага разпознаваме по комунистическата помия , която е написана , че е писана от долнопробен и ментално ограничен комунист ......
  • 17 Киро

    17 103 Отговор
    Божков пак е развързал кесията , троловете са се активизирали . Само че Борисов 4 ще е факт много скоро и декември Радев в затвора

    Коментиран от #23, #34

  • 18 МВСХ

    70 11 Отговор
    Това се отнася най вече за бившите комунисти от ГЕРБ които с момента са на власт. Не помня Тодор Живков да е карал жипка или влак , ама виждам Борисов да кара, той е лидера останалите зад него, обича да се хвали но не поема отговорност.
  • 19 РАДИО ЕЛТО

    26 25 Отговор

    До коментар #15 от "Последния софиянец":

    Защото на комунистие децата са създадени от мързеливи и крадливи родители

    Коментиран от #20, #24, #30

  • 20 Последния софиянец

    33 5 Отговор

    До коментар #19 от "РАДИО ЕЛТО":

    Комунизма е утопия и никога не го е имало.
  • 21 tate

    43 3 Отговор
    Чудно за кого е написаното???? О ДА БАЦЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
  • 22 9877

    14 44 Отговор
    Авторът на материала е истински комуняга.
  • 23 Кир

    26 3 Отговор

    До коментар #17 от "Киро":

    Трол, заработваш стотинки!
  • 24 34er3r

    13 8 Отговор

    До коментар #19 от "РАДИО ЕЛТО":

    Кво стаа, koзлодуйcки папуняк?
    Ония, пcихoпатите не са ли ти разширявали отходния канал скоро, та цяла нощ пак си писал глупотевините си?
  • 25 Простия от Банкя

    47 4 Отговор
    Комунистите не ме пуснаха да уча в чужбина. Честна пионерска. Аз никога не лъжа, Цветанов не ми се хили...
    Прост народ, слаба държава, тия още ми се връзват.
  • 26 Жеко

    70 7 Отговор
    Има ли друг политик на този свят който ще нарече колежката си ПРОСТА КЪРДЖАЛИЙСКА П....А след това отново ще се изгаври с нея пред камерите ще я натисне да я целува по главата ТИКВО МАХАЙ СЕ ЖИПКА ПРОСТА ,лежал си в Чехия в кауша за автокражби ШОФЬОРЧЕТО на СИК - всичко е вярно намерете в YouTube филмите с Иван Славков Батето той разсказва без страх за Тиквун
  • 27 Sofia

    12 34 Отговор
    Русофил = Комунизъм

    Коментиран от #31, #110, #113

  • 28 Това е знакова снимка

    40 4 Отговор
    На човешката мерзост. Трябва някой художник да я ползва за шаблон.Дори Леонардо не би измислил по добра композиция на подреждане на изчадията от ада.А тая ПКП-ТОВА е обида за българските жени. За Тиквата-то е ясно (той си е борсук по природа).
  • 29 Фен

    21 39 Отговор
    Брат, комунистите не строят. Те само крадат. Ти нещо построено по тяхно време последните 30 години видял ли си?
  • 30 адвоката

    19 21 Отговор

    До коментар #19 от "РАДИО ЕЛТО":

    а някакви доводи за вкарването в затвора на радев да имате ? случайно да е извършил престъпление ? или всичко е на платежна основа

    Коментиран от #40

  • 31 Тъй. ...

    12 1 Отговор

    До коментар #27 от "Sofia":

    Т--ъ--п--а--к
  • 32 един от многото

    17 1 Отговор
    Целувката на Юда!
  • 33 РАДИО ЕЛТО

    21 11 Отговор

    До коментар #11 от "сикаджия":

    а колко ЧОВЕШКИ ЖИвОТИ СЪДБИ ПОГУБИХТЕ но
    има ГОСПОД бавя но не забравя разбра ли бе сикаджиичо
  • 34 Киро

    18 7 Отговор

    До коментар #17 от "Киро":

    На теб кой ти плаща бе трол гербажийски
  • 35 Относно комунистите

    42 9 Отговор
    Само неграмотници и олиго френи могат да дрънкат глупости .В селото на татко ако има нещо построено то се е случило до 1989г.Същото е и за това на баба ми.След това до днеска е времето на застоя.
  • 36 Ще гласувам

    20 8 Отговор
    Без значение за кога-само да не са ГРОБ,ДПС, БСП,ВМРО, ПАТРИОТИТЕ. За всеки друг.И не ми излизайте с довода че всички са маскари.
  • 37 да те питам

    14 20 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Ако имаше тоталитаризъм , щяхте ли да правите 7 месеца каквото си искате ?
  • 38 РАДИО ЕЛТО

    14 42 Отговор
    Да е жив и здрав БОЙКО, да управлява няколко мандата , ПАК за него ще гласувам и против ЛЪЖЕЦА РАДЕВ!

    Коментиран от #88

  • 39 По добре

    10 27 Отговор
    Наяден комунист като Бойко отколкото гладни комуняги като Мая, Румен и Румен отровните подлог и т. н............?
  • 40 РАДИО ЕЛТО

    6 27 Отговор

    До коментар #30 от "адвоката":

    Затова се кандидатира за втори мандат ,знае какво го чака Гешев е последователен ,затвора е неизбежен

    Коментиран от #90, #172

  • 41 ПЕНСИОНЕР

    12 35 Отговор
    ЩЕ гласувам за БОЙКО ,вдигна доходите на българина , минималната заплата ТРИ пъти, минималната ПЕНСИЯ- ТРИ пъти, всички заплати - нагоре!

    Коментиран от #47

  • 42 Джеймс

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Тошо":

    При поява на жълтата- така цикъла се затваря.
  • 43 Мисленето не е за всеки

    29 3 Отговор
    Чудесно описание на управлението на Гроб с всичките му белези, от култа към Боко, през ПКП до правния нихилизъм със символ глава без мозък но с каскет!
  • 44 Последния Софиянец

    10 29 Отговор
    Само БОРИСОВ МОЖЕ да управлява. Затова и ще гласувам за него и ГЕРБ.Другите ГО плюят ЗАЩОТО завиждат и ги е много ЯД , като МЕТЕЖНИКА РАДЕВ !
  • 45 Кси

    8 18 Отговор
    Авторчето, пропуснал си най-важното за комунистическите управления- за работещите бедност, а за управляващите другари все имащи, който не е съгласен следва белене, ако е това което намекваш, нямаше да с тая статията дотук, пръсчетата щяха да са счупени, преди да започнеш
  • 46 Бай Ганьо

    12 1 Отговор
    и тарикатлизъм - български комунизъм.
  • 47 РАДИО ЕЛТО

    25 5 Отговор

    До коментар #41 от "ПЕНСИОНЕР":

    БОЙКО нарече преди години БГ пенсионерите лош ЧОВЕШКИ материял
    а СИМЕОН ДЯНКОВ се подигра на БГ пенсионерите с постна пица

    Коментиран от #52

  • 48 Този не е добре

    7 4 Отговор
    Смятам, че е глупаво повече от ТРИ пъти да напишеш дума за нещо си, а още повече, когато никога не е било налично. Комуниси. Кога ги е имало тук? Определение за комунизъм в далечно необозримо светло бъдеще - "от всеки според възможностите му, на всеки според нуждите му". Празна дума - служи на гуп@ци. СЛОВЕСНА ПЛЯВА.
  • 49 !!!?

    10 21 Отговор
    В България българите се страхуват от русофилска хунта на Радев, а не от комунисти !!!?
  • 50 Филип Георгиев

    23 5 Отговор
    МНОГО ДОБРА СТАТИЯ, МНОГО ПОЛЕЗНА И МНОГО НАВРЕМЕ. НАВРЕМЕ, ЗАЩОТО ПРЕДИ ПЕТ, НЕДАЙ БОЖЕ ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ НЕ МОЖЕШЕ ДА КАЖЕШ НИЩО ПРОТИВ БОКО. РИСКУВАШ НЯКОЯ МУСТАКАТА СТРИНКА ДА ТИ ИЗВАДИ ОЧИТЕ. СЕГА Е ПО ЛЕСНО ДА ПИШЕШ ПРОТИВ ПРИМИТИВА ОТ БАНКЯ. СЛЕД ДВА МЕСЕЦА И ДВА ДНИ ЩЕ БЪДЕ ДАЖЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. ОСОБЕНО ЗА ОГНЯН И ХАРАЛАН. КОЛКОТО ДО КОМУНИЗМА, КОМУНИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ КЪДЕТО И ДА Е НЕ Е ИМАЛО. ИМАШЕ ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ ОТ БОЛШЕВИШКО-МИЛИЦИОНЕРСКИ ТИП. КАКТО И ДНЕС РАЗБИРА СЕ. И НА НАШ'ТО ОВЧЕ НАРОДОНАСЕЛЕНИЕ ТАКА МУ Е ГОТ.
  • 51 Той

    28 9 Отговор
    Не е вярно че българите ги е страх от комунизма. От комунизма ги е страх само тия които след 89-та окрадоха държавата и сега се пишат бизнесмени а всъщност са си едни прости чорбаджии. Обикновения работещ човек ще се радва да се върнат старите времена!
  • 52 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор

    До коментар #47 от "РАДИО ЕЛТО":

    Не му преписвай думи които не е казвал, това беше на посещение в Америка и се имаше в предвид НЕГРАМОТНИТЕ роми

    Коментиран от #79

  • 53 NikNay

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Националист":

    Веднага си личи чий фен си -не можеш да четеш -човека написал коментара не е журналист ! Ама тъпото си е тъпотия само Бойко за него е умен и има право на мнение
  • 54 Края на бегето започна след 1876г

    6 18 Отговор
    Лески и шайката му са предвесници на беге робството което настъпва след 1876г ...тогава започва и болшевишкото комунистическо робство и болшевиките са окупатори и поробители наи добрите години за бегето са при султаните
  • 55 Гост

    11 5 Отговор
    Бойко ги е събрал от всички партии. Изход в близките години не виждаме. Излишни нерви нЕмаме. Старци, гей, простотутки, бойко наШ не подбира. Цецо, кажи си ва.. Ще потвърдиш ли. Общата ли бе или си измислят провинциалисти на високи постове в София.
  • 56 Член на партията до 1996 г

    15 8 Отговор
    Няма по-лошо от комунистическата шлака, а Другаря Бойко Методиев Борисов е нейния "каймак" !
  • 57 Имало частна собственост

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Защо взеха земята на хората?

    Коментиран от #101

  • 58 Стефан

    13 3 Отговор
    Само как я придърпа и я гушка и тя блажено се осмихвва
  • 59 Фаро

    18 5 Отговор
    Комунист,който не е прочел една книга и да се прави на капиталист и да ръководи държава е най страшното за народа
  • 60 лопо

    7 4 Отговор
    ПКП и БоПуБанк
  • 61 Политик ли.

    13 6 Отговор
    Това което правиха група лумпени, водени от корумпирани политици, като Лупи и пикаещи в шадравана при комунистите не минават. Всички щяха да са на топло. А що се отнася до Живков, той не можеше да кара джипки, но можеше да вкарва в затворите. Така, че не плачете за такъв като него. За една къса пола и дълга коса вкарваха в затвора. За това ли мечтаете?
  • 62 БРАВО

    1 4 Отговор
    АБЕ ТИ НА БОКОШКАФА ЛИ ЩЕ СЕ ПЕРЧИШ ЩЕ ТИ СМАЧКАМ ФИЗИОНОМИЯТА
  • 63 Ужас

    5 0 Отговор
    Наложи се да увелича снимката,за да разбера това с червената дреха какво е...не се връзва с обстановката
  • 64 Ужас

    11 1 Отговор
    Не бях виждал всички грозни човешки подобия на едно място много е интересно
  • 65 Читател

    3 2 Отговор
    Решил е да ви дразни. Вижте, Аз съм Голям мъжлар. Но щом отзад овцете слушат, то се грижи добре за тях. Ако не ' нападат... Бягат и като се спуснат гладните ще го свалят на земята и виж отишъл пастиря на другия свят. . Да са живи и здрави, който и да дойде, то 30 годишни, днес те са старци, без нищо. Продължавай бб да си храниш стадото. На байрама те чакаме, да си изберем най хубавото животинче, на хайван пазара.
  • 66 Бобата

    7 13 Отговор
    От 681 година до ден днешен всички убийства и всички неволи и фалити са извършени от комунистите.днешен пример е и Радев,най слабоумния президент

    Коментиран от #104

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 не не ама да

    15 2 Отговор
    Ами връщаме комунизма няма как..... народен съд за всички грабили родината
  • 69 Анонимен

    5 3 Отговор
    Не вярвам на лъжи. Всички безпартийни, първо бяха на улицата, без работа от костов и царя, борисов посегна на децата им. Весел ден.
  • 70 Крива глава си си и нема оправия

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "РАДИО ЕЛТО":

    Панкрац е в Прага бе Унуфрий

    Коментиран от #78

  • 71 Турчина

    9 3 Отговор
    В България нямаше истински комунизъм.Георги Димитров предаде България на руския комунизъм.Първите комунисти са били интелектуалци,философи,фабриканти,хора с пари и образование.Бащите на комунизма се обръщаха в гроба,виждайки в какво уродливо чудовище се беше превърнала той-диктатура,руска диктатура.Знаете ли,че трудовете на Карл Маркс и до ден днешен са на първо място по продажби в световен мащаб?Комунизъм идва от комуна.Комунизма гарантира социален минимум и след това надгражда.Капитализма създава блага,но прави единици свръх-богати.При едните се очертава институционна мафия.При другите се очертава милиардерска мафия.Защо не обединим двата строя-СОЦИАЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ?СОЦИАЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ с водеща МЕРИТОКРАЦИЯ."Пролетарии от всички страни-съединявайте се"
  • 72 1114

    9 1 Отговор
    И цвета и бойко са от беден комунистически род. Не на нас. Учили сте, но теорията нищо общо няма с практиката, мили хора. Гласувайте, кой ви е на сърце, за нас е безразлично кой комунист ще ни управлява.
  • 73 4745

    4 0 Отговор
    Прочете те внимателно подзаглавието! Тоя е забравил български! От него излиза точно противоположната теза, от тази която той защитава!:)
  • 74 Анонимен

    4 1 Отговор
    Без значение дали си фашист или комунист. Днес всеки гледа парата. Лошо няма, но.. В едно предпроятие/фирма всеки знае, кой е добър професионалист и кой по цял ден крак върху крак пие и пуши. Същото е и в НС. Независимо партии. Изберете най-качествените горе в Парламента, а не любовниците си. Казано ни за любовта от хора юристи на високи длъжности в София. След работа може, бе казал навремето един съдия на РС, аз искам от вас като дойдете да работите, но и той бе по тая част, как да имаме вяра преди и след 1989.питай патило бе казал.
  • 75 Анонимен

    7 1 Отговор
    Господине, те не са си отивали комунистите. Кво да чета. Знаем ги показно как се гавреха с 22 годишните красавици по живково. Невинни красавици. И преди години случайно разбрах, че децата й нямали с какво да ги нахрани. Веска е в съда. За жулиета става въпрос. Гадни си бяха и днес са съшите терористи. Фори жула бе на 18 години в ония години, скромна и изящно красиви, с тоалети лукс. Не ви ене, но мен ми е мъчно, тягаво.
  • 76 неКомунист

    10 1 Отговор
    ами наистина никога не са си тръгвали - тук са синовете и дъщерите, че и внуците им, които ни управляват - от време на време законно чрез избори , но през останалото време чрез създадените мрежи, връзки, агенти и... си живеят живота!
  • 77 111

    6 0 Отговор
    Ти оставяш цели семейства без препитание, това не са ли диктатори, костов, царя, абв и бойко. Да ме извинят, но виж кво правят днес диктаторите, не пускат кокала, защото не стават за нищо, ако ставаха, с високо вдигната глава биха си дали,, оставките,,. Не стават, да лапат и крадат от държавната баница искат. Дано и в леглото не са ненаситни, както и с парите. Тежко им и горко.
  • 78 РАДИО ЕЛТО

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "Крива глава си си и нема оправия":

    ПАНКРАЦ е ГРАД в
    ЧЕХИЯ
  • 79 РАДИО ЕЛТО

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    БОЙКО нарече някога в щатите защото БГ пенсионерите били лош ЧОВЕШКИ матеряп а
    бойко
    ОБИЧА РОМИТЕ
    защото гласуват за него продават си гласа за две кебапчета хляб чопак бира и 50 лева брой
    а ДЯНКОВ сеприсмя на пенсионерите с постната пица
  • 80 Българин капиталист

    5 4 Отговор
    Никога власт на кумонисти
  • 81 Павел Пенев

    8 1 Отговор
    Какъв асистент е този? Разсъжденията му са за портиер.Комунизъм в България не е имало. Ние живеехме в приемливо социалистическо общество,с безплатно образование и здравеопазване.За това пиши за страха на англичаните, а той е: Да не ги върнат обратно в ЕС.
  • 82 Чичо от село

    9 3 Отговор
    Борисов не е комунист! Той е мутирал от амбициозен член на БКП, през уличен бадит, до Бос на шайка, която разпределя огромни финансови средства в своя полза! По размера на кражбите, всички участвали в управлението до 89са ангели в сравнение с Борисов! Той ги бие и по култ към личността!Автора е прав! Никога повече комунизма на Борисов!

    Коментиран от #84

  • 83 Реалист

    8 2 Отговор
    Истинските комунисти отдавна измряха. Не пишете глупости. Днес има демократи, няма комунисти. Това са глупости с цел да се плашат хората.
  • 84 Реалист

    7 1 Отговор

    До коментар #82 от "Чичо от село":

    Пишеш глупости защото си прост. Комунизъм, като обществен строй никъде по света не е строен досега. Имаше социализъм не и комунизъм. Аман от неграмотни хора.

    Коментиран от #92

  • 85 Капиталистите

    5 0 Отговор
    щото харчат само свои пари! Схемаджии-комарджии, залагащи по борси. Пък баба ти Бети, дърт феодал, се спуква от работа, да изкара някой паунд за харчене. Момче, успокой топката, изпражненията винаги изплуват отгоре, без оглед на строя. Въпрос на вкус е, как точно ограбваш, някой обича със сила да отнема плодовете на труда ти, друг с измама, облечена в законов ред.

    Коментиран от #86

  • 86 Енгелс

    7 2 Отговор

    До коментар #85 от "Капиталистите":

    Комунизма един ден ще сложи точка на тия грабежни законови, или незаконови капиталистически простотии. Съгласно ДИАЛЕКТИКАТА един ден той ще възцари във всички държави по света.

    Коментиран от #91, #125

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 РАДИО ЕЛТО

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "РАДИО ЕЛТО":

    БОЙКО е тъп тъп та вдълбнатна мутра
  • 89 Просветен илюминат

    5 0 Отговор
    Че то има ли други в управлението?
    Това,че има различни партии за да има опозиция каквито са изискванията в световната политика не ги прави различни след като от години играят театър за пред хората.
    Жалки са ми всички като ги чувам да говорят за партии и кой какво прави и какъв е.
  • 90 РАДИО ЕЛТО

    3 4 Отговор

    До коментар #40 от "РАДИО ЕЛТО":

    РУМЕН РАДЕВ
    ИЛИЯНА ЙОТОВА❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤👍👍👍
    са най достойните
    ПРЕЗИДЕНТ
    и ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ
  • 91 Сърп и лаптоп

    0 4 Отговор

    До коментар #86 от "Енгелс":

    И първо в най развитите и после в такива като нас и азиатска Русия! Вее така и става. Този ковид точно затова е измислен от умните хора, защото световните управители не искат в прав текст да въведат комунизма, ами така, малко по деликатно! Уж пандемия и хоп - всекиму според потребностите! Никой не работи, учениците втора година са във ваканция, пенсионерите хвърлат пари през терасата, но вместо да настане мизерия, на всеки се дава, колкото желае - чист комунизъм! Следва отмяна на парите, мед и масло от чешмите и благодат! Хотел Рай!

    Коментиран от #94

  • 92 3412

    1 3 Отговор

    До коментар #84 от "Реалист":

    Не е нужно да има обществен строй, за да има комунисти. Комунист, това е състояние, и човекът в статията ти го е описал много добре, ама кой да чете?

    Коментиран от #95

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Енгелс

    6 0 Отговор

    До коментар #91 от "Сърп и лаптоп":

    Е, не е съвсем така лаптопче? Общо взето има нещо вярно в тезата, ама донякъде... Все пак трябва някой да работи и създава БЛАГА, за да има и разпределение. Да има икономически просперитет!!! Пенсиите няма как да хвърлят пари от балконите, ако на времето не са ги заработили и скътали пачките в бурканите . Иначе САЩ се оформя да стане първата КОМУНИСТИЧЕСКА държава и съгласно ДИАЛЕКТИКАТА ще стане един ден. Натам нещата са тръгнали.... Азиатска Русия ще има много да чака... Кликата на Горбачов подпомогнат от Рейгън, срина изоснови нещата в бившият СССР.

    Коментиран от #96

  • 95 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "3412":

    Добре ,хайде да останеш доволен.Става въпрос за ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКИ СТРОЙ! Казано по точно съгласно Диалектиката: ПЪРВОБИТНО-ОБЩИНЕН, РОБОВЛАДЕЛЧЕСКИ, ФЕОДАЛЕН, СОЦИАЛИЗЪМ, крайна фаза-КОМУНИЗЪМ. Доволен ли си сега.

    Коментиран от #133

  • 96 Чата

    4 2 Отговор

    До коментар #94 от "Енгелс":

    Ще работят машините! Роботите, изкуственият интелект! А човекът става ненужен и нормално е да изчезне! Той като морал, етика и естетика вече почти изчезна! Малко повече вирус и втората част от начинанието се осъществява успешно. За какво сте му на Господ такива повредени! Нима той не ви създаде да бъдете човеци, да се обичате, но да се знае кое е мъж, кое жена, а то....! Ударихте го кестерме! Дори не минавате категорично на другия бряг, ами се мотаете насам натам и посред реката като на Юрдановден! Мъжко - женско - смеска! Всичкото чета - знаменосец!

    Коментиран от #103, #142

  • 97 ОТВРАТ

    3 3 Отговор
    КОМУНИСТИТЕ СА НА СНИМКАТА - РАЗМЕНЯТ СИ ФЛУИДИ И ВЯРА С МУТРАТА ПО СТАР ПАРТИЕН ОБИЧАЙ - АЗ НА ТЕБЕ , ТИ НА МЕНЕ !

    Коментиран от #100

  • 98 УРОДИ

    4 2 Отговор
    ТЕ СА КОМУНИСТИ КОЛКОТО МУТРАТА Е ГЕНЕРАЛ И ДОФТОР НА НАУКИТЕ !

    Коментиран от #102

  • 99 ГЕРБКЕКС

    5 0 Отговор
    Нова тенденция в кекса
    Все повече мъжете публикуват обяви, в които молят други господа да правят кекс със собствените им съпруги
  • 100 Енгелс

    5 0 Отговор

    До коментар #97 от "ОТВРАТ":

    Нещо бъркаш нещата. На снимката горе виждаш демократи. Комунисти НЯМА! Истинските комунисти отдавна измряха. Сега властва капитализма навсякъде по света и са налице либерали, осан докуз демократи, центристи, монархисти и прочие "борци" за демокрация, търсещи удобствата на живота.... Аман от неграмотни хора.
  • 101 Да те попитам

    4 3 Отговор

    До коментар #57 от "Имало частна собственост":

    Те е " взеха".А другите като ви е върнаха,кво се случи? Копаш,ореш,жънеш на село? Скачахте да ви е върнат,за да е продадете след 10-15 г за 100-200 лева декар.Кво ще направиш със твоите кирливи 10-20 декара нива,бе кратун? Това не е тридесетте години на миналия век.Да се храниш от нивата.Защото друг вариант няма! Точно такива като теб- " връщачи" сами, доброволно ги харизахте на днешните местни чифликчии- феодали,или на зърнените барони.Набиха ви в главите една опорка,и тридесет години повтаряте като дресирани затова ще купуваш хляб от камилско жито по 2 лева,сухо млеко- втечнено, кашкавал и сирене с палмово масло,и колбаси в който има и месо.Защото земята не е нито твоя,нито обща.
  • 102 Енгелс

    8 0 Отговор

    До коментар #98 от "УРОДИ":

    Нeщo бъркaш нeщaтa. Кoмуниcти НЯМA! Иcтинcкитe кoмуниcти oтдaвнa измряхa. Ceгa влacтвa кaпитaлизмa нaвcякъдe пo cвeтa и ca нaлицe либeрaли, ocaн дoкуз дeмoкрaти, цeнтриcти, мoнaрхиcти и прoчиe "бoрци" зa дeмoкрaция, търceщи удoбcтвaтa нa живoтa.... Aмaн oт нeгрaмoтни хoрa.
  • 103 Енгелс

    5 0 Отговор

    До коментар #96 от "Чата":

    Има нещо вярно в тезата си ,но не съвсем.Вижда се, че не си съвсем тъп. Има някакви заченки на нещо грамотно в мозъка ти. И така: 1. тези машини и роботи се правят от хората и се управляват от хората. Значи хора все пак трябва да има? 2. Капитала с к19 направи 1-та лабораторна чистка на планетата -Земя от пенсиите и хората с болести,в тежест на ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ. Никой вирусолог не е в състояние да докаже произхода на вируса. Чиста лабораторна работа; 3. "Кестермето" неслучайно го направиха илюминатите, които управляват света. Разделяй и владей е тяхната формула засега успешно прилагана в целият свят.Джендърските простотии са разбира се тяхна разработка. В заключение КОМУНИЗМА един ден ще тури точка на всичките тези капиталистки простотии. Господа си го сложи в задният джоб, ако искаш. Това са глупости.
  • 104 МРЪШИ

    0 4 Отговор

    До коментар #66 от "Бобата":

    Публикувано във факти.бг: От 681 година до ден днешен всички убийства и всички неволи и фалити са извършени от комунистички неволи и фалити са извършени от комунистите.днешен пример е и бойко,
    , най слабоумния премиер , СТАНИШЕВ Е СЪЩИЯ КРАДЕЦ И МРЪСНИК РАДЕТЕЛ НА СТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ !

    Коментиран от #107

  • 105 Бай Тодар

    2 4 Отговор
    Те никога не са си тръгвали. ГЕРБ - кланът Живков, БСП -кланът Лилов и Луканов; ДПС и "патриотите" - на директно управление от Москва.

    Коментиран от #108

  • 106 Въпрос

    0 0 Отговор
    Зъбчето от коя ложа беше?
  • 107 Историк

    8 0 Отговор

    До коментар #104 от "МРЪШИ":

    Фашистите играха мач с главата на законния министър-председател на България - Александър Стамболийски. Фашистите избиха след преврата на 9 юни 1923 г. хиляди земеделци.След Септемврийското въстание 1923 г."клаха народа,както турчин не го е клал" - така писа поета.Издавиха хиляди в шлеповете по Дунав.1923- 1929г.избиха цвета на българската интелигенция - естествено и Гео Милев,чието стъклено око,"спечелено" във войните за защита на България,в които бе въвлечена от престъпното семейство Сакскобурготски.Изверги! 1941-1944г. пак те гориха къщи и хора,убиваха деца и старци, плащаха по 50 000 лева на отрязана глава.Изпратиха в газовите камери на Хитлеристка Германия повече от 11 000 евреи.И не трябва да се забравя въпросът зададен на Лайпциския процес - "Къде фашистите не са варвари и престъпници?"!

    Коментиран от #116

  • 108 Енгелс

    6 0 Отговор

    До коментар #105 от "Бай Тодар":

    Това не са комунисти , а демократи. Нямат нищо общо с комунизма.
  • 109 Говорите пълни глупости,

    8 0 Отговор
    правете разлика между комунисти, хора с идеал и пребоядисаните капиталисти през последните 30 години у нас, които някога са били в Партията само за кариерно израстване.

    Коментиран от #112

  • 110 5999

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Sofia":

    Връщай се на село.
  • 111 НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ

    1 2 Отговор
    ОТЛИЧНО ! ! !
  • 112 Енгелс

    2 0 Отговор

    До коментар #109 от "Говорите пълни глупости,":

    Правилно.
  • 113 Енгелс

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Sofia":

    Нещо не си в ред. В образователно отношение си много зле. Русофилството няма нищо общо с комунизма.
  • 114 Горянин син

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Имаше Комунистическа Диктатура ,
    не се правете на жертви на простолюдието?
    Нямаше частна собственост,
    откраднаха парите и земята,
    на работливите Българи и изтрепаха тези,
    които не искаха да станат комунисти!
    Сега ни управляват ,синовете и внуците на Комунистическите изверги!
    От" Комунисти" в "Олигархи"я, нищо ново, под слънцето?

    Коментиран от #117

  • 115 електорална 1

    0 0 Отговор
    Някога мислехме, че от комунистите по-голямо зло няма. Оказа се, че имало.

    Коментиран от #120

  • 116 Горянин син

    0 2 Отговор

    До коментар #107 от "Историк":

    И ти заради тези неща ,също ли трябва да извършиш , престъпления?
    Чисто и просто , си един от всички тези , били те , червени или кафяви!
    Престъпник за затвора?

    Коментиран от #118

  • 117 Енгелс

    3 0 Отговор

    До коментар #114 от "Горянин син":

    Затова ли Народа сега плаче за социализма 1944-1989-та,ама него го няма вече. Разбира се, че собственостите ще бъдат национализирани. Комунизма не може да има при него частна собственост. Затова капиталистите ненавиждате комунистическото учение. Но един ден ще ви излезе из носа. Съгласно ДИАЛЕКТИКАТА комунизма ще победи във всички държави по света. САЩ натам вече са тръгнали....
  • 118 Историк

    3 0 Отговор

    До коментар #116 от "Горянин син":

    ааа..., истината боли нали? Гатанка : на кой диктатор министър-председател в миналото саго наричали професора кръволог? Знаеш ли?
  • 119 Иван

    3 2 Отговор
    Т.е. текста е писан за Бойко и ГЕРБ..и е верен.Но ми е чудно, защо Германия, Ханс Зейдел сътвориха тази партия с комунистически похвати и все още ги поддържат?

    Коментиран от #122, #126

  • 120 Енгелс

    4 1 Отговор

    До коментар #115 от "електорална 1":

    Няма как комунизма да е зло.То е надежда, светлина за трудовите маси. Изобщо за Народа. Някой те е грозно излъгал.
  • 121 в грешка си

    5 1 Отговор
    В България не е имало комунизъм, но дори да е имало, през комунизма хората бяха несравнимо по-образовани от сега. И ти ако беше се образовал през комунизна, сега щеше да си асистент в Оксфорд а не в световно неизвестния университет в Екзитър. Никога не е имало такова разграбване като сегашното. За токова прахосване на народни пари при комунизма разстрелваха. И най-големите комунисти имаха по един хубав апартамент, една вила и в най-добрия случай една волга, сиреч, бяха пълни фукари по сегашните стандарти. Ако случайно бяха заделили и малко парици отгоре, не смееха да ги показват, за да не съчиняват от затвора версии откъде ги имат.

    Коментиран от #123

  • 122 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #119 от "Иван":

    Иване, това не е за твойта глава. Не се занимавай с неща, от които нищо не разбираш.
  • 123 Историк

    3 0 Отговор

    До коментар #121 от "в грешка си":

    Вярно написано. Не през комунизма, а по времето на социализма 1944-1989-та. Комунизъм още не е имало никъде по света.
  • 124 Матей

    3 3 Отговор
    Кой са комунистите,бе,бойко,че не ги виждам,ти ли си и тия около тебе?Защото ако намекваш за БСП и Радев,много бъркаш,и го знаеш.Това са толкова втръснали лакардии,че и за селска кръчма не стават.Бсп поне мъничко превъзхождат герб,по финансова политика и донякъде социална,не я карат толкова джаста-праста.

    Коментиран от #127

  • 125 Турчина

    0 2 Отговор

    До коментар #86 от "Енгелс":

    Само,че това няма да е красив процес.Всъщност никой не е казал,че ще бъде такъв.Диалектиката- синтеза между теза и анти-теза идва трудно,защото се създават на свой ред хиляди други тези и анти-тези.Едва след хиляди "Не"-та,си способен да кажеш едно "Да".Ние помним,когато РАБОТНИЧЕСКАТА КЛАСА крачеше срещу политическата мафия и не издигаше лозунги "МАФИЯ" и "ОСТАВКА",а издигаше постулати:"Когато държавата е на колене,народът трябва да се изправи!"

    Коментиран от #129

  • 126 Колония БГ

    3 2 Отговор

    До коментар #119 от "Иван":

    Защото по този начин, богатите западни страни изсмукват по-малките в периферията. Герб са германска комунистическа партия, и това е факт.

    Коментиран от #128

  • 127 Историк

    4 2 Отговор

    До коментар #124 от "Матей":

    Не е вярно това. БСП 97-ма с Виденовата зима я видяхме колко е "социална" и колко мисли за Народа. Не пиши глупости.

    Коментиран от #130

  • 128 Енгелс

    3 0 Отговор

    До коментар #126 от "Колония БГ":

    Абе какъв комунизъм ви броди из главата бе хора.Прочетете трудовете на Маркс и се ограмотете. Какъв "германски комунизъм" трови некадърните ви мозъци? Няма такова нещо! Ужас от неграмотни хора.

    Коментиран от #132, #134

  • 129 Енгелс

    3 0 Отговор

    До коментар #125 от "Турчина":

    И какво написа сега? Едно голямо нищо. Опитваш се да се правиш на интересен, ама ти липсва марксистка идеологическа закалка. Там ти е проблема.
  • 130 Турчина

    7 4 Отговор

    До коментар #127 от "Историк":

    Отново грешка!Жан беше един от малкото политици,който имаше топки и отказа да предаде България.Други го направиха.Други,които изнасяха жито в условията на пшеничена криза.Виденов предпочете да бъде оплют несправедливо,но не и деморализиран.Благодарим ти,Жан!

    Коментиран от #131

  • 131 Историк

    5 0 Отговор

    До коментар #130 от "Турчина":

    Казах ти , че не си в час на нещата. Да ,вярно е за Жан, дори АЗ съм му фен, но една птичка не прави пролет. Важен е резултата! Като футболът, в последната минута Емо Костадинов вкара голът и Франция - чао световно. Мразят ни и до днес за тая работа. ИГРАТА СЕ ИГРАЕ НА ГОЛОВЕ!!! Та да си дойдем на думата. Жан си отиде, ама другите му съпартийсци яко крадоха и доведоха държавата до фалит? Е...., за какво тогава иде реч?
  • 132 Просветен илюминат

    0 4 Отговор

    До коментар #128 от "Енгелс":

    И ти като прочете нещо от някой друг и това ти допада означава ли,че си умен и ги разбираш нещата вече повече от другите?
    Умът е ограничен и няма ясна концепция за реалността,а лично от теб какво дойде по темата?
    Светът не е това,което виждаме и приемаме,точно заради това илюминатите контролират всичко през подсъзнанието ни.
    На ниво подсъзнание сме едно цяло,за подсъзнанието няма други,всеки е сам пред себе си.
    Всичко което виждаш и коментираш за някой друг е в теб,а не,че другият е такъв.
    Не случайно се крият много истини за да се контролира лесно стадото и да се манипулира.
    К 19 е добър пример как с една лъжа по медиите и мерките хората промениха навиците си и отношението един към друг.
    Човек не заболява от вирус и никакви лекарства и ваксини не лекуват или не предпазват от болести.
    Факта,че хората са болни и умират е достатъчно красноречив.

    Коментиран от #145

  • 133 4462

    1 2 Отговор

    До коментар #95 от "Реалист":

    Пропуснал си КАПИТАЛИЗЪМ ;-). И тъкмо да те попитам, при капитализЪма всички ли са капиталисти, няма ли и там комунисти?

    Коментиран от #139

  • 134 Колония БГ

    1 2 Отговор

    До коментар #128 от "Енгелс":

    Как какъв "германски комунизъм" ?
    Най-малкото -Фридрих Енгелс е германски философ, икономист и революционер, роден в Германия, който заедно с Карл Маркс полага основите на марксическата идеология и теорията за комунизма.
    Карл Хайнрих Маркс е германски философ, социолог, политикономист..., роден в Германия...

    Коментиран от #136, #144

  • 135 www

    1 1 Отговор
    Българите разпознават комунистите безпогрешно, затова и вас не ви искат.

    Коментиран от #137

  • 136 Енгелс

    3 0 Отговор

    До коментар #134 от "Колония БГ":

    Така е, класиците на учението са от Германия, но това не е достатъчно. Факт е, че навсякъде по света вилнее капитализма, експлоатиращ масите. Това е. Само комунизма един ден ще тури точка и оправи нещата по света. САЩ натам са тръгнали.
  • 137 Енгелс

    2 0 Отговор

    До коментар #135 от "www":

    Нищо не разпознавате , така си мислите. Неграмотните хора няма как да познават нещата. Работи робе на капиталистине и глупости не пиши.
  • 138 Чичо от село

    1 3 Отговор
    N84! Ти си простака!Написаното от автора има форма на фейлетон,в който се иронизира управлението на Борисов, но това са тънки неща, които не са за всеки!

    Коментиран от #140

  • 139 Енгелс

    3 0 Отговор

    До коментар #133 от "4462":

    Нарочно го пропуснах, за да видя реакцията на Форума и тя не закъсня!На въпросът:- Няма истински комунисти. Те отдавна измряха. Трябва да има условия ,за тяхното съществуване каквито към момента на хоризонта не се забелязват. Има всякакви демократи бол... Смешни в лакардиите, та чак няма накъде.
  • 140 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #138 от "Чичо от село":

    Копай с мотиката на село и глупости не пиши. Не е за теб тая работа. За философията се иска много знания и акъл каквито ти ги нямаш.
  • 141 Хмммм

    4 3 Отговор
    Болшевишкият социализъм, който ни беше налаган 45 г е вреден и престъпен. По своите характеристики той е почти идентичен с фашизма и въпреки, че не е забранен официално, то той е обявен за най-голямото престъпление на 20 век. Когато се говори за него, той трябва да се разглежда комплексно, а не да се говори, че е имало храна, покрив, безплатна медицина и безплатно образование и сигурност и затова е бил върха. Тези неща ги има и сега в затвора, но никой не иска да ходи там. Защо?
    В този смисъл, всички, които са работили за налагането и запазването на този престъпен режим - ръководни кадри на БКП и служители на тайните служби, трябва да бъдат изключени от политическия живот и от всякакви държавни служби. Партиите, които са свързани пряко с него - преименуваната на БСП БКП, както и партията а ДС - ДПС трябва да бъдат забранени. Лустрацията е задължителна, ако искаме да станем нормална държава, а след като политиците никога няма да приемат закон срещу себе си, то тя трябва да бъде извършена от народа - чрез пълен бойкот и негласуване на всички и всичко свързано с престъпниците от тоталитаризма, които са виновни и за разрушаването и разграбването на България в последните 30г.

    Коментиран от #146

  • 142 Турчина

    4 0 Отговор

    До коментар #96 от "Чата":

    Няма личностен бог.Религията е еманация на духа.Човекът е венеца на съществуването,а това означава,че в него е заключен огромен потенциал.Няма непреодолим грях и няма кой да отсъди.Думи като "Бог","Ад","Рай"...фантазията на човек полудява.Човек не трябва да се страхува от авторитети-няма такива.Отговорно мога да заявя,че Аллах,Бог,Мохамед,Исус...това са думи кухи откъм съдържание.Човеко,бъди авторитет сам за себе си!
  • 143 rambaldievskievich

    4 1 Отговор
    Най-големият страх на българите бил да не дойдели комунистите на власт. Дърта брадата лъжа! Ако е така, тогава защо БСП\БКП в най-лошия за нея случай е падала най-много на второ място - никога по-надолу и, съответно, винаги е била вътре в НС във всеки парламент?Това показва не само, че българите не искат комунистите да вземат отново властта, ами всячески се стремят това да стане (официално, понеже неофициално те (комунистите) са си били почти винаги на власт (СДС, Беров, Костов, царя...). Това страх ли е? Стремеж е това, не страх.
  • 144 Турчина

    2 1 Отговор

    До коментар #134 от "Колония БГ":

    Енгелс не е философ нито революционер.Името му е редом до Маркс,по простата причина,че го е финансирал и Карл от благодарност е поставял и неговото име до своето.Бил е капиталист.

    Коментиран от #147

  • 145 Енгелс

    4 0 Отговор

    До коментар #132 от "Просветен илюминат":

    Виждам колко си просветен.Много си тъп ,но се опитваш да оргиналничиш и накрая се получило едно голямо нищо. Малко да ти светна.1. Светът се управлява от Синедрионът, на оперативно ниво щабът му се намира във Вашингтон, а на управленсо във Тел Авив-Израел. 2. Не САЩ, а Израел чрез САЩ управляват светът. По точно Синедрионът избиращ ръководителите на Правителството в Израел и САЩ; 3. Илюминатите, които квотно са начело в Синедрионът, управляват светът защото ПАРИТЕ са в тях. Не заради цветът на очите. Сиреч БАНКОВАТА СИСТЕМА в светът е тяхна собственост. 4. Това са 5-те фамилии, най мощната от която е банковата фамилия РОТШИЛД. 5. К19 е лабораторно упражнение на Синедрионъ,т решил да поразреди малко светът. Много пенсии тежат на застрахователите и много болни увиснали на вратът на социалните капиталистически системи. Взеха се успешни мерки, а СМИ,които също са контролирани от Синедрионът чрез МАСОНСКИТЕ ЛОЖИ по света изпълняват техните нареждания.

    Коментиран от #148

  • 146 Райнхард Гелен

    3 1 Отговор

    До коментар #141 от "Хмммм":

    Явно форумеца Хмммм не си е взел хапчетата! Смешен трол! Нека кажа: - Комунизъм никога като общ. строй не е построяван на Земята.Четете повече философия.И къде без спец.служби?Нещо повече,ФАШИЗМА СЪЩО БЕШЕ ОСЪДЕН на Асанблеята ПАСЕ-Париж и какво от това?Та нали точно ФАШИСТКИТЕ ГЕНЕРАЛИ,армията и разузнаването на SS и Абвера вдигнаха на крака ГЕРМАНИЯ, държава №1 в Европа.Любимеца на Адолф Хитлер,учения Вернер Фон Браун създаде американската НАСА!Точно той е създателя на Фау -1 и 2, които по време на бомбандировките загинаха много англичани.АЗ,генерал Райнхард Гелен бях създател на ЦРУ в качеството на съветник на Алън Дълес,45-47 година и първия Директор на германската BND. КАДРИТЕ РЕШАВАТ ВСИЧКО,казал го е вашия Ленин и е така.А вие прости българи къде си вадите агентурата на светло,къде плюете по ПРОФЕСИОНАЛИТЕ, по комунистите натикали ги в мизерия един ден ще се затриете като род и държава.

    Коментиран от #154

  • 147 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #144 от "Турчина":

    Той лично не е бил капиталист , а човек произхождащ от богато семейство.
  • 148 Турчина

    0 2 Отговор

    До коментар #145 от "Енгелс":

    Мога ли да попитам защо евреите са се скитали 40 г. из пустинята и прочие,и накрая са избрали голи камънаци за своя държава?Минали са през плодородни места(Кашмир например) и въпреки това са избрали днешен Израел.Ако си вещ по въпроса-евреи ли са построили пирамидите(защото са били роби в Египет)?Това,което си разменят всяка година Папата и главния Равин на площада...сметката за тайната вечеря ли е?Благодаря предварително!

    Коментиран от #151, #152

  • 149 българка

    0 3 Отговор
    Еха, статия направо за учебник!

    Коментиран от #150

  • 150 Енгелс

    3 0 Отговор

    До коментар #149 от "българка":

    Нищо подобно. Статията е един боклук! Няма нищо вярно в нея. Това е поръчкова статия на илюминатите, контролиращи живота на планетата. Хората трябва да объркани, да не познават предимствата на социализма/ комунизма/ пред зверският капиталистически строй и така да се държат масите в абсолютно подчинение. Демагогията е тяхно любимо оръжие ,обвито във воала на така наречената демокрация, която постоянно парадират с нея. Авторът е един жалък слуга на капиталистите. Запознайте се с прозхода му и роднинското обкръжение и ще ви се светнат доста любопитни неща.
  • 151 Енгелс

    3 0 Отговор

    До коментар #148 от "Турчина":

    Никакви скитосвания на евреите няма и измишльотини,звучащи като приказка, услужливо поднасяна на читателите. Богове , царе и прочие простотии. Чисто и просто евреите са имали ИСТОРИЧЕСКИЯТ ШАНС да пипнат парите и да бъдат контролирани ОТ ТЯХ паричните потоци в света. ПАРИТЕ УПРАВЛЯВАТ СВЕТА. Това се знае от всички. А парите са точно еврейска собственост, която ревностно се пази от равините знаещи тяхната сила. Сиреч световната банкова система.
  • 152 Енгелс

    4 0 Отговор

    До коментар #148 от "Турчина":

    Апропо, масонските ложи създадени в държавите имат задачата да подпомагат СИНЕДРИОНЪТ в контрола на паричните потоци циркулиращи във всички държави по света. Вгледайте се в нашите масонски ложи, направете справка кои са членовете, какъв е техният произход, какъв е техният статус и ИСТИНАТА по въпросът лъсва, като тиган на месечина. Даже масоните биват много често канени в телевизионните студия за да облъчват и промиват съзнанието на масите. Елементарно Уотсън!
  • 153 Без илюзии

    2 3 Отговор
    Авторът много точно е описал действията на ГЕРБ...

    Коментиран от #158

  • 154 Хмммм

    1 3 Отговор

    До коментар #146 от "Райнхард Гелен":

    Май някой друг не си е взел хапчетата.
    1. Никъде не твърдя, че някъде е имало комунизъм.
    2. Никъде не говоря нищо против тайните служби ПО ПРИНЦИП. Става въпрос за престъпници вършили престъпления.
    3. Ножа, пистолета, динамита, ракетата, тайните служби, партиите вършат много полезна работа, но когато се използват за престъпления стават оръжия и убиват. Така е и с организациите и хората.

    Коментиран от #157

  • 155 Турчина

    3 0 Отговор
    Хм!Аз мисля,че евреите до ден днешен не могат да си простят,че изпуснаха бизнеса с Исус,а от там и на огромно количество пари!(Няма какво да се лъжем-религията е бизнес за наивници и утопия за масите.)Има ли истина в "Изумрудените скрижали"?Нуждая се от разяснение на " Кибалион".Идва ли второ Просвещение?

    Коментиран от #160

  • 156 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    МА ОТИ ДА НЕ ДОЙДАТ БЕ ??? ДЕЦАТА СПОРТУВАХА НА 90% В ТОПЛИ ЗАЛИ ; ИГРАЕХА СВОБОДНО НАВСЯКЪДЕ В ГРУПИ 20+ ИМАХА УЧИЛИЩЕ ;ИНТРИГИ И ОБИЧ ;ЛЮБОВ И МЕЧТИ И БЯХА ЗАЕДНО !!! НЯМАШЕ ПЛЕЙМЕТКИ И ПЛЕЙПЛАЩАЧИ !!! ДЕЦАТА НИ БЯХА ЧИСТИ И СВЕТЛИ И БЯХА ЗАЕДНО В "ГАДНИЯ " СОЦ - ПРОСТО ТРЯБВАШЕ ДА УНИЩОЖИМ НОМЕНКЛАТУРАТА - С МАНДАТ И СЪД !!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #159

  • 157 Енгелс

    5 1 Отговор

    До коментар #154 от "Хмммм":

    SS и кадрите въздигнали Германия какви са? Райнхард Гелен какъв е? Любимецът на Адолф Хитлер, създателят на Фау 1 и 2 и НАСА - Вернер Фон Браун какъв е? Такива хиляди като тях кадри направиха ГФР-държава. Отделно със съвети създадоха ЦРУ, модерните американски войски и НАТО!. Дрън, дрън... Иначе плямпаме глупости за някакъв си митичен "болшевишки социализъм". Неграмотници ТАКИВА, такова чудо няма.

    Коментиран от #169

  • 158 Запознат

    3 0 Отговор

    До коментар #153 от "Без илюзии":

    Авторът е от номенклатурно потекло. Тия глупости нека ги говори на баба си.
  • 159 Енгелс

    4 0 Отговор

    До коментар #156 от "ПЕНКО":

    Е, да Пенко ама капиталистите уплашени от СОЦИАЛИЗМА с неговите придобивки взеха навреме мерки. С оръжие нямаше как да стане, бяха по слаби от Варшавският договор и затова приложиха изритан метод. Купиха НОМЕНКЛАТУРАТА хвърлили милиарди долари и ТЯ свърши черното дело. Чиста работа.

    Коментиран от #161

  • 160 Енгелс

    5 0 Отговор

    До коментар #155 от "Турчина":

    Е, един път да се съглася с вас другарю турчин?! Религията наистина е чис, ама много чист, доходоносен бизнес. 3-ти по мащаб, след този с наркотиците и продажбата на оръжията. Маркс е казал: РЕЛИГИЯТА Е ОПИУМ ЗА НАРОДИТЕ. точка.
  • 161 Турчина

    0 2 Отговор

    До коментар #159 от "Енгелс":

    Самият ти чел ли си "Капиталът"?

    Коментиран от #162

  • 162 Енгелс

    4 0 Отговор

    До коментар #161 от "Турчина":

    Ако не си чел КАПИТАЛА не може да коментираш Маркс. Това е като азбуката. За да може да четеш и пишеш,трябва преди това да си научил азбуката.

    Коментиран от #163

  • 163 Турчина

    1 0 Отговор

    До коментар #162 от "Енгелс":

    Вие сте от кръвните линии...или бъркам?Благодаря за отговорите.

    Коментиран от #164

  • 164 Енгелс

    4 0 Отговор

    До коментар #163 от "Турчина":

    Е...., това са много лични неща.... Все пак благодаря за въпроса.
  • 165 Тапата

    3 0 Отговор
    "Остроумният" автор на тази помия е типичен представител на съвременния бай Ганьо - всички са маскари и всичко трябва да се омаскари. Е, щом е така, да не дава акъл за кои маскари да гласуваме.

    Коментиран от #166

  • 166 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #165 от "Тапата":

    Да си седи на острова при ингилизите и на тях да дава акъл. Ний нещем акъл от такива въртиопашки. Българина се е нагледал и до гуша са му дошли такива.
  • 167 ДО ЖИВОТ

    0 4 Отговор
    Руcки cъд взe рeшeниe уcлoвнaтa приcъдa нa oпoзициoнeрa Aлeкceй Нaвaлни oт 3 гoдини и пoлoвинa дa бъдe зaмeнeнa c eфeктивнa. Cъдът приe мoтивитe нa Фeдeрaлнaтa cлужбa зa изпълнeниe нa нaкaзaниятa, cпoрeд кoятo Нaвaлни мнoгoкрaтнo e нaрушaвaл уcлoвнaтa cи приcъдa зa мoшeничecтвo oт 2014 г. пo дeлoтo "Ив Рoшe". Тoгaвa тoй бeшe ocъдeн нa 3.5 гoдини. лишaвaнe oт cвoбoдa c 5-гoдишeн изпитaтeлeн cрoк.

    Коментиран от #168

  • 168 Минувач

    4 0 Отговор

    До коментар #167 от "ДО ЖИВОТ":

    Това събитие няма отношение по темата? Сбъркали сте форума.
  • 169 Хмммм

    3 3 Отговор

    До коментар #157 от "Енгелс":

    Прав си, че не е имало никакъв социализъм. Имаше някаква измишльотина, която наричаха Преходен период, Социализъм, Развит социализъм, Реален социализъм и какво ли още не, а за оправдание на дивотиите си се криеха зад идеологически мантри като Марксизъм, Ленинизъм, Марксизъм-Ленинизъм, Сталинизъм, Брежневизъм и т.н. Понеже действията им нямаха много общо с Марксизма, затова измислиха и другите -изми. Зад всичко това стоеше болшевишката партия в Кремъл и го налагаше силово, твърдейки, че това е Диктатура на пролетариата, нищо, че в редиците на управляващите нямаше нито един пролетарий. Всичко, което правеха и налагаха и у нас, беше с болшевишки почерк и затова каквото и да е било, то си беше болшевишко.
    Колкото до немците работили за САЩ и ГФР, това, не ги оневинява, ако са правили престъпления. Заслужава да се отбележи, обаче, че те са създавали нещо, докато нашите разрушиха и разграбиха държавата. Малка разлика, но съществена. Дори разбойниците ни не са свестни.

    Коментиран от #173

  • 170 посен петров

    4 2 Отговор
    защо плашите хората вие комунистите никога не сте си тръгвали

    Коментиран от #174

  • 171 Комсомолец

    1 4 Отговор
    Прекрасна статия за нашия велик Вожд Слънце , само Той може и е компетентен да ръководи и да разбира от всичко , другите ще счупят държавата , само Той краде и раздава , само той е водач и мозък непогрешим
  • 172 Стрелата

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "РАДИО ЕЛТО":

    Чюююю ве стия чюююю
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Енгелс

    3 1 Отговор

    До коментар #170 от "посен петров":

    Е къде е тогава комунистическата партия, щом си видял комунисти?

    Коментиран от #178

  • 175 аз съм Веска

    1 2 Отговор
    ВИЖТЕ ТОЗИ " МАЧО ", КОЙТО ДОРИ НЕ УМЕЕ ЖЕНА ДА ЦЕЛУВА. ЦУНИГЛАВЕЦ !А МУ ДАЛИ , ДЪРЖАВА ДА УПРАВЛЯВА .
    ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ МУ ДЪРПАХА КОНЦИТЕ , ДА НАПРАВИ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО ,КОМУНИЗМЪТ ДА СЕ ВЪРНЕ НА БЯЛ КОН .
    НО РАЗЧИТАЙКИ МИСТИЧНИТЕ ЗНАЦИ , ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ , ВЪПРЕКИ НЕГОВИТЕ ОТЛИЧНО ОБСЛУЖВАЩИ КОМУНИЗМА ДЪРЖАВНИ ЗАКОНИ .
    ПОСЛЕДНАТА МИ СРЕЩА С МИСТИЧЕН ЗНАК БЕШЕ АНИМАЦИОННИЯТ ФИЛМ " ПРОРОКЪТ " . ОТ РЕЖИСЬОРА НА " ЦАР ЛЪВ " -РОДЖЪР АЛЪРС.
    ХАЛИЛ ДЖУБРАН НЕ Е МЕЖДУ ЖИВИТЕ , НО ТОЗИ РОДЖЪР , ТРЯБВА ДА ОТГОВОРИ НА ЕДИН СЪЩЕСТВЕН ВЪПРОС : ТОЙ ВИДЯЛ ЛИ Е АЛ-МИТРА / ДРАКОН МИТИЧНА ЦАРИЦА / СЪС СИНИТЕ ПЛИТКИ , ИЛИ Я Е ВИДЯЛ САМО ДЖУБРАН .И ПОНЕЖЕ ВИЗЬОРИТЕ СЕ НАДУШВАТ , ПРЕДЛАГАМ , НЯКОЙ ДА ГО РАЗПИТВА И ЗА " ЦАР ЛЪВ " , ПОД ПРЕДТЕКСТ ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ОЧАКВАТ , " ГРЪЦКАТА " МИТОЛОГИЯ " , ДА СЕ СЛУЧИ .

    Коментиран от #176, #177

  • 176 Пенсионер

    2 1 Отговор

    До коментар #175 от "аз съм Веска":

    Веско, гледай си кухнята, децата и мъжът и с глупости не се занимавай. БАЦЕ се грижи за Народа. Пенсиите сме му благодарни. А това как се целувал, това си е негова лична работа. Ти целуваш ли се? Хайде кажи и какво целуваш?
  • 177 Пенсионер

    2 1 Отговор

    До коментар #175 от "аз съм Веска":

    Поправка: Веске, гледай си кухнята, децата и мъжът и с глупости не се занимавай. БАЦЕ се грижи за Народа. Пенсиите сме му благодарни. А това как се целувал, това си е негова лична работа. Ти целуваш ли се? Хайде кажи и какво целуваш?
  • 178 Хмммм

    1 3 Отговор

    До коментар #174 от "Енгелс":

    Комунистическата партия е БСП. Това, че са се преименували не ги прави нормални хора.
    Ако Коза Ностра се преименува на Орден на Кармелитките, това ще ги оневини ли и ще започнат ли да се занимават с благотворителност вместо с престъпления?
    Казано е "по делата ще ги познаете"!

    Коментиран от #181

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Енгелс

    2 1 Отговор
    Бях ти отговорил с убийствен коментар 173, но модераторите го изтрили. Разбирам ги и те деца хранят. Не си запознат с комунистическото учение и е излишно повече да ти се обяснява. Няма как БСП, да са комунисти при положение, че техният ръководител е капиталист, много богат индивид- едър буржуа. Останалото е кристално ясно, за очи, които искат да видят. Това е.

    Коментиран от #186

  • 181 Рут-Ница

    4 4 Отговор

    До коментар #178 от "Хмммм":

    Комунистите не са си тръгвали по простата причина,че никога не са идвали.В България имаше Сталинизъм.Дори гр.Варна се казваше Сталинград.Сталин е бил секретар на партията-всичко е минавало през неговите ръце.Имал е много информация,като главен секретар.Убивал е един по един тези над него,докато останал сам на върха.Наредил на лекаря на Ленин да му дава малко по малко отрова.Накрая Ленин полу-жив,просто е подписвал това,което Сталин му е носел.И така- комунизъм в България е нямало.Рано или късно ще прибегнем до него.Когато всичко се сгромоляса,човечеството няма да има друга алтернатива.Не случайно Тръмп беше лансиран за президент на САЩ.Америка трябваше да претърпи крах и упадък в негово лице за да тръгне по пътя на комунизма.Германия също върви по този път.

    Коментиран от #182, #187

  • 182 Енгелс

    2 1 Отговор

    До коментар #181 от "Рут-Ница":

    Така е Рут. Съгласно Диалектиката, светът натам върви. Победа на комунизма в световен мащаб. Всяко нещо с времето.

    Коментиран от #185

  • 183 Д-р Зорге

    2 1 Отговор
    Уважаема Рут, вие навлязохте в материята на големите тайни. Уведомявам ви, че секретарят на нацистката Партия, Мартин Борман, е действал по същият начин. Никаква разлика. Нищо ново под слънцето. Все пак Йосиф Висарионович Сталин, въпреки плюенето си остана голяма фигура. Бъдете жива и здрава.

    Коментиран от #184

  • 184 Рут-Ница

    3 2 Отговор

    До коментар #183 от "Д-р Зорге":

    Кой сте вие Д-р Зорге?Безспорно Сталин е историческа фигура и е управлявал с желязна ръка.Знаете ли какво означава "Сталин"-означава човек от стомана.Мисля,че е бил масон.От неговите ръце не се е измъкнал дори Троцки,който въпреки,че бяга в Мексико,е убит докато пише мемоарите си.Оригиналът е с петно кръв на първа страница-убиват го с чук иззад гърба.Нека ви цитирам мисъл на Сталин:"Истинска свобода има само там, където експлоатацията е премахната, където няма потисничество на някои хора от други, няма безработица и бедност, където човек не трепери, защото утре може да загуби работа, дом, хляб."Това не ви ли напомня Хегеловата"максимална свобода"?
  • 185 Рут-Ница

    2 2 Отговор

    До коментар #182 от "Енгелс":

    А готов ли е човекът за това?Готов ли е за комунизма?Масата от хора са способни да срутят всеки един строй.Веднъж съпругата на член на Политбюро в частен разговор ми каза,че една от причините за нереализирането на комунизма е това,че хората имат чувства.Аз не го разбрах и все още не разбирам.
  • 186 Хмммм

    1 2 Отговор

    До коментар #180 от "Енгелс":

    Че те и предишните не бяха комунисти, но така се наричаха. Истинските комунисти ги избиха за да не им пречат. Другото съм ти го казал - няма значение кой как се нарича, важното е какво прави.
    А на убийственият ти отговор бях отговорил още по-убийствено но и мен ме изтриха:) Все пак, препрочети последния параграф на поста ми 169.
  • 187 Хмммм

    1 2 Отговор

    До коментар #181 от "Рут-Ница":

    Със Сталинизма се свърши още през 1956 - с идването на Хрушчов и с Априлския пленум у нас. След това бяха другите -изми, за които вече писах.
    По отношение на диалектиката:
    1. Никъде нищо не се случи според писанията на Маркс - революционни ситуации, пролетарски революции и т.н. Та то вече няма и пролетариат.
    2. Социализмът от не успя никъде и това не е случайно - той има вградени генетични дефекти. След като не може да се построи социализъм, то комунизмът пък е съвсем невъзможен във вида, описан от Маркс.
    3. Най-просто, за да се движи света напред е нужна мотивация, а при едни напълно задоволени хора такава няма. Работата за кеф няма да е достатъчна.
    Темата е дълга, но само маркирах 2-3 нещица.
  • 188 Петер Брьогел

    0 2 Отговор
    Не може да се отрече , че успешно се гради КУЛТ КЪМ ЛИЧНОСТТА на главния ПРОСТАК на РОДИНАТА ! С каква ли цел ? Да не би той да е най-доброто в България ? Не , категорично НЕ ! Тогава защо го ОБОЖЕСТВЯВАТ ?

    Коментиран от #189, #190

  • 189 Пенсионер

    3 1 Отговор

    До коментар #188 от "Петер Брьогел":

    Обожествен е, защото се сети да даде нещо и на Народа. На пенсионерите , на майките с деца, на децата ,на учителите, на всички. Защото е човек от Народа. А, другите преди него само крадяха за себе си и нищо за Народа. Лукановата и Виденовата зима всички я знаем нали. Никой не иска да си ги спомня.
  • 190 Пенсионер

    3 0 Отговор

    До коментар #188 от "Петер Брьогел":

    Апропо Борисов все пак даде макар и малко Народа да яде. Но даде. А, предишните нищо не даваха, държаха Народа гладен и само лозунги и празни обещанияа. Е, не може така. Все пак за да се философства трябва и да се яде? Гладен Народ не се държи! БАЦЕ на времето добре е научил урокът от "Първият"и знае как се държи власт! Ще властва много години напред, колкото си пожелае...,защото е прагматичен. Другите на неговото положение, дълго време ще му дишат прахът.
  • 191 Синдикалист

    2 0 Отговор
    Така е, Борисов съумя да намери точните хора за министерските постове и това му донесе успеха. Върхът на успеха на Борисов е изборът за министър„ на социалното министерство госпожа Деница Сачева. Тази госпожа се оказа много умна , колос в трудовото право. Право в 10-тката. Най успешният социален министър от 30 години насам. Ако на Деница Сачева бъде поставена кандидатурата за Президент, на изборите ще отнесе сегашният Радев, като луда крава телето. 2 милиона пенсии твърдо ще гласуват за нея с абсолютно болшинство.
  • 192 гошо

    0 1 Отговор
    "Дебел комунист целува любимата си ТКП по чутурата"? Така ли се казва произведението?