7 Февруари, 2021 19:00 4 262 97

Полицейският произвол в Русия - като във времената на Сталин

  • русия-
  • алексей навални-
  • владимир путин

Униформените реагираха с особена жестокост на протестите в Москва и Санкт Петербург - хора бяха натиквани в полицейските бусове без видима причина

Полицейският произвол в Русия - като във времената на Сталин - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Препълнени килии, произволни арести - хиляди хора попаднаха зад решетките покрай протестите в защита на Алексей Навални. Затворите не успяват да поберат задържаните, сред които има и най-случайни минувачи.

Десетки хора чакат пред входа на затвора в Захарово. Прекарали са часове на минус 10 градуса. От шест сутринта се опитват да се свържат със своите близки и приятели, които са зад решетките. Те са част от хилядите задържани по време на протестите в Москва.

Като във времената на Сталин

Светлана Васер е една от арестуваните. Московчанката протестирала на 31 януари с искане за освобождаването на Алексей Навални. Нейният съквартирант, който предпочита да остане анонимен, ѝ е донесъл два плика с хранителни и хигиенни продукти, както и одеяла. "Това, което се случва, ми напомня за времето на Сталин", казва 29-годишният мъж. Неговата съквартирантка е осъдена на пет дни затвор, защото се е намирала в близост до затвора, където е бил Навални. "Не знам дали Светлана и останалите изобщо имат с какво да се завият", казва мъжът пред ДВ. "Това, което се случва тук, ми напомня за времето на червения терор на Сталин. Ужасно е!"

Охраната на затвора приема по един пакет с продукти от първа необходимост на всеки 40 минути. Всяка чанта се проверява внимателно. Повечето младежи зад решетките имат нужда от топли дрехи, казват близките им пред входа. Те са видяли снимките от килиите, публикувани от задържаните в интернет. Снимки на нечовешките условия, при които са настанени: пренаселени килии с голи метални легла без матраци или чаршафи, които няколко души трябва да споделят, а тоалетните са без течаща вода и без преграда в средата на килията. Защитни маски няма. Правила за дистанция? Няма как да бъдат спазени.

Задържани са и случайни минувачи

Някои от затворниците вече са осъдени, други все още чакат своите присъди. Почти всички са се осмелили да се изправят срещу държавата. Почти всички, защото сред тях има и хора, които случайно са се намирали в близост до протестите и които също са арестувани. Попаднали са на грешното място в грешното време. И сега и те са в препълнените килии в Захарово - едно от предградията на Москва.

По данни на медиите, в последните две седмици в Русия са арестувани над 7000 души. Полицията реагира с особена жестокост на протестите в Москва и Санкт Петербург - хора бяха натиквани в полицейските бусове без видима причина. Властите твърдят, че протестите не са били разрешени и следователно представляват заплаха за сигурността. Но всъщност самите полицаи се превърнаха в заплаха за сигурността на гражданите, в това число на случайни минувачи.

"Моля, помогнете ми да намеря сина си!", пише Люсин Хачатрян в общ чат на засегнатите. "Името му не е в нито един от списъците на задържаните." Нейният син, 25-годишният Грант, е арестуван в централната част на Москва на втори февруари. Преди това се е срещнал с приятел в един бар. Майката се обадила и го предупредила, че градът е пълен с полиция, че станциите на метрото са блокирани. След известно време младежът написал, че е откаран в полицейско управление в източната част на Москва. Следва кратък процес и присъда - десет дни затвор.

Затворите не могат да поберат арестуваните

"Синът ми беше докаран в Захарово с полицейски бус. Първо имах контакт с него, след което изведнъж той спря да отговаря", каза Люсин Хачатрян пред ДВ по телефона. Последното нещо, което синът ѝ Грант публикува в Инстаграм, е снимка от претъпкан полицейски автобус. В него почти няма въздух, оплаква се Грант. "Синът ми беше шокиран. Никога не е бил арестуван. Той учи в САЩ, но се върна в Русия, защото обича родината си. Сега обмисля да напусне Русия завинаги", казва госпожа Хачатрян през сълзи.

Бурни реакции в социалните мрежи предизвиква за момента видео, в което могат да се видят млади хора, държани на тъмно в полицейски бус с часове. Един от арестуваните разказва, че е трябвало да остане 12 часа в съдебната сграда и да спи на пода. Друг се оплаква от теснотията и задушния въздух. Той казва, че е в полицейския бус от седем часа, защото в затвора няма място.

"Тук съм за по-добро бъдеще"

25-годишната Амая също стои пред затвора в Захарово в студа. Тя няма познати, които да са задържани - живее в района на Захарово и предлага подслон на чакащите. Други хора, които нямат възможност да пътуват, пък ѝ изпращат пакети с продукти, които да занесе на техните близки и роднини в затвора.

И Амая мръзне заедно с останалите в продължение на цели дванайсет часа: "Разбира се, че това, което се случва, ме плаши. Всичко е толкова сюрреалистично. Не знаем докъде ще доведе. Но аз не стоя на опашка за Навални или за някой друг политически лидер - аз съм тук за по-добър, свободен живот, за добро бъдеще в Русия."

Нощта настъпва и пред затвора в Захарово. Опашката едва се движи. Съквартирантът на Светлана не е успял да ѝ предаде продуктите. Разочарован и разстроен, той прибира багажа, за да се върне отново утре сутринта.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    95 34 Отговор
    пак ли DW...

    Коментиран от #80, #87

  • 2 Йосиффф

    118 38 Отговор
    НАЙ ГОЛЕМИЯ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ Е В САЩ.МИЛИОНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.

    Коментиран от #22

  • 3 Ами

    75 12 Отговор
    То като у нас бе, същата работа
  • 4 Сталин

    74 14 Отговор
    По мое време нямаше гей-паради,кротки улици..
  • 5 благой

    89 20 Отговор
    Тук в Щатите само затова че поглеждам полицая в очите и съм несимпатичен може да стреля и в 99,9% от случаите не носи отговорност ,а го изкарват временно в отпуск докато отшуми гафа.

    Коментиран от #48, #82

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ман

    92 14 Отговор
    Руската и нашата полиция са направо аматьори пред американските професионални убийци полицаи.

    Коментиран от #91

  • 8 ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ

    58 7 Отговор
    ЩО НЕ ОГЛЕДАТЕ НАЩА КОЧИНА , ЧЕ НЕРЕЗА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА ,... НЯКОЯ МИСИРКА НЕЩО ДА КАЗВА, А........!?????????
  • 9 Правилно ли разбрах?

    39 7 Отговор
    Едните на топло, а другите чакат в студа да разберат дали е топло на топло! Откачена работа! Прибраните няма да ги уморят от студ! Даже и работа ще им намерят, костюми ще им дадат, и ако не стават ще ги пуснат на студено!
  • 10 По времето на Сталин

    69 8 Отговор
    Щеше да има разстреляни, а не арестувани. Пийте си хапчетата преди да пишете глупости. Все пак някои сме чели и други книги, освен "Винету" и комикси.
  • 11 Гал

    56 6 Отговор
    Момчетата от Дойче веле пишат и си вземат парите. Платена работа с осигуровки. Иначе ще измрат от глад,при тая конкуренция от драскачи.
  • 12 карамфила

    43 4 Отговор
    А милиционерите събличат ли момичета и жени бият ли ги,гаврят ли с стях и правят ли си снимки с тях?
  • 13 Каспароф

    36 1 Отговор
    Нацистите не успяха да влязат в Москва през 1941,но успяха през 2021.
  • 14 Дончо селския

    71 9 Отговор
    Доколкото си спомням кротките US полицайчета във Вашингтон скоро утрепаха 4-5 човека без да им мигне окото.DW пропуснаха новината.
  • 15 Рап

    14 35 Отговор
    Жалко,всичко това се случва в 21 век! Руснаците са борбен народ те никога са нямали истинска демокрация,но вярвам, че вече се научават на много неща! Желая им от сърце да живеят по достойно и свободно!

    Коментиран от #17

  • 16 ужас

    60 15 Отговор
    В Русия беше направен опит за цветна революция. Провали се защото На Путин вярват 75% вече 20 г, А на Карнавални вярват 1%. В Русия общо задържаха общо около 5000. Те в 5 звездни хотели с шведска маса ли искат да ги настанят.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Борко

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Интересно":

    И аз това се чудя.
  • 19 Матей

    33 5 Отговор
    НЕАМ ДУМИ!Колко свирепо действат руските полицаи. А бой с палки има ли ,като тука,ритане с чепици,пранги,лют спрей,захвърляне в карцера без медицинска помощ има ли?Люсин хачатурян свучи по-скоро като изопачено арменско,а младежа прибыл из америки като генерал Грант.Грозяли го 10 дена!!! арест,а по времето на Сталин немедлено пращали на ссылка директно в Сибир,започвайки от 10 год . и нагоре.така че ,това са смешни работи,правят се на халтави.Нищо няма да им направят ,само искат да ги установят кои са и да ги предупредят да се кортуват.
  • 20 Демокрация в Русия няма!

    34 4 Отговор
    Е, то си е съвсем друго - демокрарично - да шут-неш 3-4 човека, да барикадираш всичко около Капитолия и повече да няма проблеми...
  • 21 ke da

    9 47 Отговор
    Режима в Русия е първоприемник и следовник на оня от СССР който изнесе в над 40 държави социалистически революции погубили стотици хиляди хора , и още няколко пъти повече в същите тия страни от граждански войни. Всички централно азиатски държави, источно европейски, Куба , С Корея, Никарагуа, Коста Рика , Венесуела, Виетнам, Авганистан, Ирак , Сирия, Либия, и т.н.! И сега в тези държави цивилизацията е много далечна, а в много от тях има войни в които Русия воюва убивайки без сад и присъда всеки свой враг! Русия ще плаща , много дълго за всичките злини коита причини на света след 1917 година!
  • 22 Кочев

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Йосиффф":

    това ли ти е аргумент бе картоф?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бай Шиле

    33 5 Отговор
    DW ! Аман от Вас!
  • 25 Гост

    15 38 Отговор
    Зле ще свърши целия този цирк за путинярката и бандичката му ...ама много зле!

    Коментиран от #30

  • 26 Емил Боев

    35 6 Отговор
    Е щом са го написали учениците на Робърт Конкуест и Уйлям Хърст доиче веле значи нищо вярно няма .Ама тези от доиче веле много на сериозно се взеха ,хем виждат че ние Българите не им вярваме и пак се натискат да пишат лъжи против Русия .
  • 27 ами защото

    48 9 Отговор

    До коментар #6 от "Интересно":

    такива родоотстъпници и предатели и там ги ненавиждат, руснаците се кискат на подобни пудели русофили и ги използват като ку.ви до последно
  • 28 Сандо

    34 9 Отговор
    ДВ е немска медия,издържана с парите на немските данъкоплатци.Така че нека да ни уведомяват за живота в Германия,за проблемите и успехите на тяхната държава и т. нат.,все неща,които за нас ще са интересни.А вместо това,те ни заливат с материали за Русия,които са пример какво се има впредвид под термина "фейк".Аз лично само минавам с поглед по редовете с надеждата,че в ДВ има промяна - засега без успех.

    Коментиран от #34

  • 29 111

    9 35 Отговор
    Глутницата русофилистици реве като ненормална! Ау нашия мил Кремль , ау нашия любим Путшин , НЕ НЕ ГИ ЗАКАЧАЙТЕ ОТИ ГИ ОЧЕНЬ ЛЮБИМ! СМЪРДИТЕ ОТ 100 КИЛОМЕТРА НА КОЧИНА!
  • 30 Кажи бе,гостенче..

    14 13 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Нарами ли вече МП 38,сложи ли си юнашките гащи,взе ли си и бялата кърпа,преди да тръгнеш на Изток и да цивилизоваш,, варварите,,?!

    Коментиран от #31, #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Йордан,дан,дан

    24 5 Отговор
    Dw е,дъното на журналистиката! Срамно е,че и факти им дават трибуна!
  • 33 abe ти

    5 20 Отговор

    До коментар #30 от "Кажи бе,гостенче..":

    мaлoумeн ли си? Има достатъчно цивилизовани и прекрасни хора в Русия, но мафията и клoзeтните й политици ги гонят всеки ден от държвата си  

    Коментиран от #51

  • 34 Пецо

    17 1 Отговор

    До коментар #28 от "Сандо":

    САНДО САНДО НАПРАВО ИЗКЪРТИ ГЛУПОМЕРА ,DW Е АМЕРИКАНСКА МЕДИЯ.
  • 35 Бесен Язовец

    13 24 Отговор
    Рашка е фашистка държава управлявана от джуджета.
  • 36 Behemoth

    13 4 Отговор
    Милиционерите са едни и същи навсякъде по света ...кой нормален с две мозъчни клетки поне ще облече униформа и ще козирува...
  • 37 карамфила

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "Интересно":

    За да е гадно на дебелите поджарникари-крадци и на вас гейпедалите.
  • 38 Матей

    18 3 Отговор
    А,и телефоните им оставили,да снимат и пращат в интернет,голяма строгост.Леглата били без нищо по тях,ми това не е хотел,всеки арестант сам си внася тюфлека и си го поставя.И се уплашили ,че ще се прихванат с ковид,ходели без маски.Лудешко кикотене,какви маски в следствения арест ,бе аланкоолу,нали трябва да те виждат кой си ,що си ,откъде си.
  • 39 Володя

    13 0 Отговор
    У Сибир място бол
  • 40 Gggg

    15 4 Отговор
    Поръчкова статия

    Коментиран от #41

  • 41 Бргртт

    2 8 Отговор

    До коментар #40 от "Gggg":

    аха, всичко което не ти е арно е поръчково, да
  • 42 другарят

    24 3 Отговор
    Ало нацистките изроди от дойче веле спрете се! Защо не покажете как във вашата фашистка Германия двама полицаи повалят младо момиче на земята. Единият и слага дреха на главата и започва да я налага с юмруци в главата!! За избитите 16 човека от жълтите жилетки във Франция и холядите ранени и арестувани! За разстрелите на напълно невинни хора от полицията във фашистка Америка и тн..
  • 43 Sieg

    18 2 Отговор
    Глупости създадени изкуствено от САЩ! ЯСНИ КАТО БЯЛ ДЕН! Волен Сидаров събира повече хора от Навални. Никъде не отразиха протестите, а само в Русия. 😄Смешни американофили.
  • 44 Въпросче

    14 2 Отговор
    DW отразява ли в Германия протестите в България срещу турско-щатския решим ? Или янките, дето са директори в DW са им дали други задачи ? Нещо за Гешев-Борисов, за Вашингтон и Анкара... смеят ли да напишат ? 😜

    Коментиран от #46

  • 45 Абе не разбрахте ли тия живеят

    1 13 Отговор
    ОЩЕ ВЪВ ВРЕМЕТО НА ГОСПОДАРИТЕ РОМАНОВИ!!!!

    Коментиран от #55

  • 46 коле

    13 2 Отговор

    До коментар #44 от "Въпросче":

    В дойче веле няма американци. Шефовете им са евреи и на отговорни длъжности там са само евреи.
  • 47 КОНТРАТА

    19 3 Отговор
    В САЩ убийства от полицията на чернокожи по улиците като времената на робството и убийства на цивилни в Капитолия като по време на дивия запад!
  • 48 Е па .,

    4 17 Отговор

    До коментар #5 от "благой":

    Чий го дириш там , иди у Рассия ..
  • 49 Русия

    2 9 Отговор
    Е кочина
  • 50 DW никой много отдавна не ви вярва!

    14 0 Отговор
    Маниполатори сте нищо друго,!!!
  • 51 Кажи бе,гостенче..

    12 3 Отговор

    До коментар #33 от "abe ти":

    Работил съм в Русия,познавам хората,наистина е както казваш.Но не познавам политиците,за разлика от теб-сигурно си пиете чая с Путин и ти го познаваш - ами разкажи на аудиторията,да чуем кое-как е..
  • 52 Аре нема нужда

    18 3 Отговор
    "Това, което се случва,ми напомня за времето на Сталин" !?! Казал 29 г.разпран гей ! Ти кога живя в това време бе,оръфляк ?Ако,не е бил Сталин ти нямаше да съществуваш !
  • 53 ПАК ЩЕ ПРОТЕСТИТИРА

    13 1 Отговор
    По времето на Сталин първо нямаше да има демонстрация и условна присъда за Навални.Всъщност за Навални в от з ависимост дали е 37 г или 48 в най добрия случай ще ходи в Сибир иначе ще бъде считан за шпионин на западното разузнаване а там има само една присъда..Във всяка западно европейска държава при подобна ситуация правят същото .
  • 54 реалиста

    1 11 Отговор
    пускам си Руското СтопХам и се смея на наглите рюснаци
  • 55 Перо

    9 0 Отговор

    До коментар #45 от "Абе не разбрахте ли тия живеят":

    А главната мутра в БГ е във Феодализма!
  • 56 Седесарят.

    9 1 Отговор
    Напомняло му за Сталин.Сталин ,умря 1953г..ДВ,са пълни помии...И кво му беше на Сталин????.Счупи зъбите на Адолф.. и на тъпите шваби..Не Йосиф,влезе 1500 км в Германия!!!..И избиваше хората като чумав добитък..И напълни лагери за,,,окончателното решение,, на нещата..И на тоя кап..ут,това му напомняло за Сталин???.ДВ е фашистка организация..Със сигурност..Да
  • 57 стоян георгиев

    8 0 Отговор
    соросидната гейсекта убива невинни по улиците нещо са се замаяли от пропаганда.
  • 58 Ford Prefect

    12 1 Отговор
    Нещо са се объркали от ДВ сигурнон говорят за полицейския произвол в Берлин и Холандия
  • 59 Гост

    11 1 Отговор
    Много прозрачно пропагандни материали, интересно, как вижда авторът нас, аудиторията, като пълни глупаци ли?
  • 60 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    7 1 Отговор
    И всех думающие по инному , пошли они на "Х" !
  • 61 Ушанка

    4 13 Отговор
    Русуфилите да побързат че няма свободни места в рая руски
  • 62 Днес

    13 2 Отговор
    Днес е имало стълкновения в САЩ между движението Black Lives Matter и полицията. ЗАЩО няма НИТО ДУМА за това по медиите?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Бесен Язовец

    9 4 Отговор
    Много изнежени тези сороси по 5 ритника изядоха и риват вече, а уж революционери го раздават хахаха хахаха марш сороди докато не са полетели ритниците да ни ривете посли пак!
  • 65 Холокост в БГ

    6 0 Отговор
    За терора в концлагера в Перник никой не пише но тихо мълком стигна до Върховна Касационна Прокуратура!Скоро и в ЕСПЧ!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 бойчо

    4 3 Отговор
    и вие не си вярвате бе вкиснати зелеви сърми
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 оня с коня

    2 13 Отговор
    СГРОМОЛЯСВАНЕТО на русия ще бъде не по-малко Грандиозно от това на СССР и естествено ще има Колосално отражение върху Целия Свят както във Военно,така и в Икономическо отношение.Естествено никой не може да предскаже кога точно това ще се случи,но ВЕЧЕ ПОЧТИ ВСИЧКИ УСЛОВИЯ са Налице,просто някой някъде трябва да драсне Клечката и пожара е готов.А иначе РЕАЛНО ПОГЛЕДНАТО Народа е "Готов" за Действие,но Старта ще бъде даден когато Преценят ВЪЗЛОЖИТЕЛИТЕ!А кои са Те?Ами ГРУПА/не един/ ОЛИГАРСИ недоволни от Путин,които СИСТЕМНО за подценявани и мачкани от Него в Полза на други Олигарси!Това е.
  • 70 В.В.П.

    13 1 Отговор
    Ако преди ,102 г.бяха затворили Улянов и Чефута Тротски,нямаше
    Русия да стигне до Гражданска война.И с тоя бацил ,трябва да действат сериозно..Учил в Йеил,с пари на САЩ,5 месеца ,мъдруваха филми за палати и дворци..Дето са още в строеж...
  • 71 Хи Хи

    5 1 Отговор
    Дойче веле.
  • 72 Бодак

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Интересно":

    Българите си стоят в България.
    И не виждат необходимостта да ходят другаде.
    А тва, че някои се поамериканчихте, поиспанчихте, погерманчихте и прочие сме го виждали - някога се гърчееха, турчееха, посръбчваха, други, след 50-60 години бой и трепане от сърбите се помакедончиха масово...
    Който е напуснал България не временно ( за учене или на гурбет) а завинаги, няма мозък. Прецакал се е одма, но не се усеща

    Коментиран от #74, #88

  • 73 Трифон

    1 10 Отговор
    Така е! Точно като във сталинисткия режим, но с мааалка разлика. Ба, хич не е малка. Питин не е Руснак, а расист-мизантроп евреин от хабата. А до неговия дворец си има лична синагога. Мда, Навални беше осъден САМО заради това, че го показа и спомена във филма. Свят без юдеи е възможен, но с тях е невъзможен.
    Би трябвало вече да сте се убедили в това.
  • 74 ми ,

    3 6 Отговор

    До коментар #72 от "Бодак":

    Ти имаш ли информация , колко българи се порусначиха и колко българи са си отишли завинаги ?
  • 75 Москва не вярва

    12 1 Отговор
    Да удряте полицаи с юмрук в гръб, да раздавате крошета на полицаи и те да падат на земята, да ги пръскате със спрейове, да носите в раничките коктейли Молотов, да биете с ритници паднало момче на улицата-развяло плакат срещу НаХални е благо пожелание за "Лека Нощ". Да удряте с колите си други граждани и полицаи -може.
    Да нападате с ножове полицаи -може.
    Да обиждате публично ветерани от ВСВ, да носите нацистки символи на протестите, през сметките ви да минават милиони от чужди разузнавания -може.
    Да снимате хотел и да го наричате "Дворец на Путин" е случайна грешка. Да крадете пари от Роше е законно. Да нарушавате гаранции - може.
    Да осквернявате храмове, като танцувате разголени в тях-може.
    Пуси Райт -може, самото име буди отвращение, и васала на Пуситата Смирнов финансирани от чужди разузнавания-създателите на соросоидни неизвестни тролове.

    Как беше казал полският католик Бжежински "След комунизма най-големият ни враг е Източното православие".
    Голяма ви е мечтата да няма вярващи, да няма семейство, да няма Дух и Човек.Да няма национални държави.
    Голям страх ви тресе Германия, Франция, Русия, Китай, Индия, Иран, Турция, Египет, Йордания, Сирия, Израел, ОАИ, СА да не си сътрудничат икономически, и да излязат от НАТО.
    Какво ще правите ако Човеството живее в Мир?!
    Ще трябва да ви нападат извънземните, не че и този сценарий не институционализира в ООН.
  • 76 Избирател

    5 0 Отговор
    Другоси си еу нас лилавите 80 пъти замерят с камани влаковете а полицията пази гранитните сгради на власта и бие с боксове протестиращите на улицата!
  • 77 Българин

    4 0 Отговор
    А когато бойко българоубиецът препълни нашите затвори с млади хора, защо гейче веле не пускаше съзливи пасквилчета???
  • 78 Ангел

    4 0 Отговор
    каква прочувствена статия ! Силно се разстроих и ми се насълзиха очите и плача, плача за арестуваните платени сороскипротестари. Те неса обгрижвани като нашите в софия защото там има правителство и закони които се спазват а тука всичко е менте
  • 79 Един

    2 0 Отговор
    Чудя се защо при това "мутренско" управление на страната ни не се забелязва ярко полицейския произвол! И ми светна внезапно : ми то ние нямаме полицаи - ни квартален, ни патрул !
  • 80 Антон

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    И аз така реагирах и даже не го и прочетох това нещо...
  • 81 КРИСКО

    2 0 Отговор
    НАВАЛНИ СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА , И ГЕРБ ЩЕ СИ ГО НАМЕРЯТ !
  • 82 Тъп@н

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "благой":

    защо си отишъл с 300 зора в лошите САЩ, а не в уредената расия? Качвай се на първия самолет за масква и ще си решиш проблема. Или - хахо си, но не чак толкова, че да отидеш да живееш в Мордор...😄
  • 83 Мухаа,хаа!

    3 1 Отговор
    От бай Ставри...Какво се получава? Прибират масово.И направо в затвора!? Абе какви диви фантасмагории пишете.РФ има строго фиксирани закони, параграфи при прилагане на мерките за задържане.Не са различни дори със запетайка,от тези в Ееропейските държави.Русия е огромна като територия,и има огромно население.Това е причината да има следствени изолатори за предварителен арест- задържане.Но самите сгради са много голями.Приличат на затвор.Задържане до 24 ч.До 72 ч,само с разрешение на наблюдаващ прокурор.Както и при нас,може да занесеш дреха,храна на задържан за 24-или 72 часа,така е и там.Как си представяте тази измислица: Щателна проверка на предадения багаж( вярно и сълласно закона навсякъде) и веднага публикации в Интернет " заснети" със камери от задържаните? Ще ви кажа нещо,което много хора не знаят.Във всички затвори,следствени изолатори задължително има монтирани " заглушители" блокиращи всякаква връзка навън,или в обратна посока със джиесем апарати.Вътре дори служителите не могат да ползват джиесем.Задължително се оставят извън сградата,под специален контрол.Ако те хванат с телефон вътре( не става по принцип, защото минаваш през скенер) директно си уволнен.Но ако има някакви записи, заемаш място в някоя килия.За няколко години.Манипулация за хората,непознаващи порядъка в подобни" заведения".
  • 84 гришо

    1 2 Отговор
    путин е пътник
  • 85 someone

    3 1 Отговор
    Така ли ? ами какво да кажем за САЩ където даже привикаха въоръжени гвардейци , да пазят дядото да не го линчуват? Или как в Ню Йорк с палки разпръсваха демонстрации.Ами във Франция? Там каква беше бруталността спрямо жълтите жилетки? Нямаше ли убити чернокожи и саморазправа ? няма ли нов закон забраняваш отразяването на полицейски акции ? Обожавам западното двуличие , толкова лесно е да го разкриеш. В Русия има закон - като нямаш разрешение от властите не можеш да правиш протест и подлежиш на съдебни санкции. И не , не можете да ходите в чужда държава и да казвате кой да бъде пуснат и кой не.
  • 86 Дедо Пене

    1 3 Отговор
    ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДОКАТО РУСНАЦИТЕ ТЪРПЯТ БОТОКСОВОТО КРЕМЪЛСКО ДЖУДЖЕ, КОЕТО УПРАВЛЯВА ВЕЧЕ 20г.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Българин0

    1 2 Отговор

    До коментар #72 от "Бодак":

    ТИ ЗАЩО НЕ РАБОТИ АМИ САМО ДРАСКАШ ПО ФОРУМИТЕ? ИСКАШ И ТЕБ ЛИ ДА ХРАНИМ ОСВЕН АРМИЯТА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА?
    НА ЗАПАД СЕ ИЗНЕСОХА ЗАВИНАГИ МОЖЕЩИТЕ И УМНИТЕ БЪЛГАРИ, А ТУК Е ПЛЯВАТА КАТО ТЕБ.
  • 89 Присмехулник

    1 2 Отговор
    Стига ми ги хвалете тези комунистически...социалистически миражи,ако беше много хубаво Целият капиталистически строй щеше да стане комунистически...ама не би...Това е химера...утопия....Видяхме конкуренцията какъв прогрес прави и какво правят петилетките...Това се казват задни колелета,виждаш как е но говориш иначе...80 и повече проценти тези заблудените имат в миналото си я партизанин, я ятак...я партиец...то върви по наследство...
  • 90 Дългият

    1 2 Отговор
    Единствената страна в света на която железопътните линии са по широки от нормалните,направени така е цел,в случай на война да не могат враговете да ги използват...Не ми я хвали.Десетки години това е била водещата сила...въоръжение,космос...за народа каквото остане...
  • 91 ОБРАЗЕЦ

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "ман":

    Напротив, руската мафия е по опасна от сицилиянската, дори от американската. Болшевишка мафия, Ман, такава е и нашата. Спец убийци. Американската царевица да хрупа.
  • 92 Дали е отминал

    1 2 Отговор
    Мислите ли, че след смърта на психопата Сталин милиционерско- полицейския произвол в Русия е отминал? Видим-невидим той си действа неотказно и до днес, като автомат калашник. Нашите се задържаха 45г. вземайки пример от този поизвол. Свидетелство са хилядите жертви на този сталински произвол.

    Коментиран от #93

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 DW сменете плочата изтърка се!!! Цял

    4 0 Отговор
    Ден, Русия, Путин, Навални нещо ново кажете и1000пъти да го повтори те никой за нищо неви вярва!!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 факт

    0 1 Отговор
    СТАЛИН И ХИТЛЕР БИХА БИЛИ ЩАСТЛИВИ ОТ МЕРКИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ С ИЗМИСЛЕНАТА ПАНДЕМИЯ!!!