8 Февруари, 2021 13:27 4 225 70

Христо Иванов пред ФАКТИ: Държавата е като мащеха за българите в чужбина

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • парламентарни избори-
  • цик-
  • информационно обслужване-
  • българи в чужбина

"Ако 2 милиона българи получат нормална възможност да гласуват, относителната тежест на тези 300-400 хиляди гласа, които са купени и контролирани, става съвсем друга", каза Иванов

Христо Иванов пред ФАКТИ: Държавата е като мащеха за българите в чужбина - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Да създаде безвъзмездно и за броени часове фoрмa зa електронна регистрация нa изборни ceкции в чужбина - тoвa прeдложи вчера „Демократична България“ на ЦИК и „Инфoрмaциoннo oбcлужвaнe“.

Припомняме, че по-рано (преди 13 дни) „Демократична България“ изпрати пиcмo дo ЦИК, c кoeтo пoиcкa тaкaвa фoрмa зa eлeктрoннa рeгиcтрaция дa бъдe cъздaдeнa нa cтрaницaтa нa кoмиcиятa. „Щoм виe нe мoжeтe дa нaпрaвитe тaзи фoрмa, ниe ви прeдлaгaмe дa я нaпрaвим - зa 12 чaca, утрe тя щe бъдe гoтoвa, бeз пaри, бeз никaкви уcилия oт вaшa cтрaнa", каза вчера Христо Ивaнoв в изявлeниe нa живo, излъчeнo във Фeйcбук.

За да говорим за вота на българите в чужбина, ограничен ли е този вот, от какво и защо, от ФАКТИ се свързахме със cъпрeдceдaтeля нa „Демократична България“ Хриcтo Ивaнoв.

„Ако погледнете историята на Изборния кодекс и неговите изменение, всяко следващо изменения затруднява участието на българите в чужбина във вота, вместо да го облекчава. Българската държава се държи абсолютно като мащеха спрямо тях. Вместо да си поставяме за приоритет 2 милиона българи да бъдат максимално привлечени, българската държава да прави усилия и да си постави за проста цел формулата, че България е навсякъде, където има и един българин, ние ги отрязваме в името на това да осигурим по-голяма относителна тежест на контролирания вот в България“, коментира Христо Иванов.

„Това е технологията на корупционното управление – крадеш пари, с тези пари купуваш, плашиш, натискаш хора, промиваш им мозъците с медиите и си осигуряваш един електорален блок, на който трябва да осигуриш максимална тежест, като изгониш всички останали, които биха могли да участват в изборите и на първо място – българите в чужбина. Това е формулата на корупционното задушаване на страната. Това прави българската държава с 2 милиона българи, вместо да прави всяко едно усилие да ги държи близо до себе си и свързани със себе си“, каза още той.

На въпроса дали ако българите в чужбина масово гласуват, би се променил драстично вотът, Христо Иванов отговори: „Разбира се, че ще се промени. Ако 2 милиона българи получат нормална възможност да гласуват, относителната тежест на тези 300-400 хиляди гласа, които са купени и контролирани, става съвсем друга. Това ще промени България и точно затова с всяко следващо изменение на Изборния кодекс се затруднява тяхното участие“.

Относно начините за затрудняване на участието на българите в чужбина в изборите у нас, той каза: „Не се направиха никакви усилия да се облекчи участието в изборите на българите в чужбина. Обещаваме електронно дистанционно гласуване от колко години? Имаше референдум – не зная дали някой си спомня за това. Отделно ние преди две години сме внесли законопроект за електронно гласуване – конкретен, разработен, тестван на наши вътрешни избори. Още преди две години Парламентът е имал възможност да го разгледа. Искам да подчертая, че никой – нито опозиция, нито управляващи, не е забелязал това нещо. Забележете, ДПС, които теоретично имат интерес, също не са, защото тях ги е страх, че в Турция всъщност има много български турци, които са светски настроени демократи и биха гласували против Доган и против Ердоган. Затова ДПС не иска дистанционно гласуване.

Добре, не могат да въведат електронно гласуване. Предложи ли сме им пощенско гласуване. Това е технология от 19. век. Има законопроект от две години – никой… Предложили сме им да се върне разпоредбата, в която има автоматично регистриране на секции. Когато няма дистанционно гласуване, възможността на българите в чужбина да гласуват, се определя от това къде ще има секции. Преди няколко години разпоредбата беше, че автоматично там, където на миналите избори има над 100 гласа, се откриват секции. Не, Парламентът отказа да разгледа и това.

Сега, щом искаме тези идиотски регистрации, нека поне да има електронна форма. Тази електронна форма вече 13 ден ЦИК не може да я разработи. Ние им предложихме – ще я направим за нула време, безплатно, само да не правят хората на маймуни. Всичко това просто е един каталог от неща, които биха могли да бъдат направени от българската държава, за да привлече тези свои граждани към себе си”.

„Българските граждани в чужбина са български граждани, колкото всеки друг. Те имат конституционно право да гласуват и българската държава трябва да се погрижи да им осигури тази възможност. А не питекантропи като Симеонов да има казват да хванат самолета. Симеонов ще хване влака за Бургас“, категоричен беше Христо Иванов в края на разговора ни.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Само чужбина ли?

    43 10 Отговор
    Управляващите прибират парата и си гласуват лобиски каквото им трябва. Българите слугуват и в България на лъжливите и крадливи чорбаджии. Време е за промяна.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Абе факти

    23 17 Отговор
    Защо триете коментар 3 кое нее вярно че купонна система и режим на ток вода и парно бяха по времето на БСП ли❓❓❓❓

    Коментиран от #15

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Типично

    17 7 Отговор
    за потомците на шумкари и мандраджии , БКП и ДС субекти ! Мразят ги както бащите им , които в соца ги бяха обявили за "народни врагове" и невъзвръшенци и преследваха семействата им !
  • 7 Обективно

    18 29 Отговор
    Тоя е много долен тип ! Нали вашия президент насрочи изборите на католическия Великден. Кой чужденец ще се занимава с нас на тоя толкова голям празник ?!

    Коментиран от #12

  • 8 Коментар номер 1

    15 17 Отговор
    Има Доста обиди, и цензури защо не се трие???? Факти тук само Борисов ли се плюе. Защо нощо само вие не казвате за Георги Радев синът на Радев?

    Коментиран от #50

  • 9 РАДИО ЕЛТО

    17 12 Отговор
    БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО се държи като МАЩЕХА към всички БЪЛГАРИ вБЪЛГАРИЯ и в ЧУЖБИНА а
    у нас правителство нпота обгрижват
    ромите който паразитират не плащат сметки вършат крими престъпления убийства грабежи побойща изнасилвания не плащат ток вода данъци не са здравно осигурени точат нзок телк вършат ало измами джебчийство
    герб ги пази защото са им електорат
  • 10 Българка

    20 21 Отговор
    Христо Иванов не само описва порочните и корупционни практики на глутницата, стремежа им за служебна победа не само като погазват морал, но и закони, но предлага решения! И забележете безплатно ! Това е проблем- щом е безплатно, няма далавера и хунтата не участва! А щом безплатно подпомага ЗА ЧЕСТНИ избори и МАСОВО ГЛАСУВАНЕ и то на българите в чужбина, тогава пък от глутницата изобщо не искат и да чуват.
    Вече от две години отлежават проектозакони, внесени от ДБ в НС за дистанционно гласуване и видеонаблюдение, но статуквото не ги е внесла за обсъждане и гласуване! А сега ни лъжат, че не могат да правят в последния момент промени на
  • 11 🤥🤥🤥

    4 4 Отговор
    🤥🤥🤥🤥🤥🤥Ще оправя България 😄😄🤥
  • 12 Верно ли?

    23 7 Отговор

    До коментар #7 от "Обективно":

    Да не би всички чужденци да са католици,бре!Пък и посолствата(където обикновено са над 90% от избирателните секции) са на собствено работно време!На кривата ракета все космоса й виновен!

    Коментиран от #17

  • 13 Ристю плачеш

    17 12 Отговор
    все на чужди гробища! Боли ги ония в чужбина,да гласуват,за България! Няма ли да ходиш пак да цивриш пред Доганови дувари,за късче баничка???
  • 14 Как ги

    17 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ристьо,":

    сметна тези 10-ина %?! На око ли, или имаш някакви по-солидни данни, с които да подкрепиш твърдението си?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Брейчо

    19 3 Отговор
    Еййй.. като наближат избори и всички започват да милеят за българите в чужбина. Та то си е електорат.... Ама никой не ви вярва. Заради вас са там.
  • 17 Обективно

    9 8 Отговор

    До коментар #12 от "Верно ли?":

    Ако се гласува само в нашите посолства ще отидат точно 5 човека. Трябва да се открият секции в обществени сгради, а това определено ангажира домакините. И да сигурно 80% от емигрантите ни са в католически държави. Не знам коя е кривата ракета, щом вие ревете вече над 10 години...

    Коментиран от #30

  • 18 Светослав

    12 8 Отговор
    На човек, като него, Мая Манолова, човек не може да има вяра. Мама на тати не дава без пари, той тръгнал да говори за теориите на Маркс и Енгелс. ИЗГЛЕЖДА ДОСТА Е ЧВЛ ТЕХНИТЕ ТРУДОВЕ, ИЛИ ПО СТАР ОБИЧАЙ ДАЙ ЗА ДА ВЗЕМЕШ. КОЕ ОТ ДВЕТЕ?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Така е

    13 3 Отговор
    Иначе чакаме помощи от тях
  • 21 Шаламанов

    12 10 Отговор
    Христо Иванов е бил предлаган на БСП за правосъден министър. Христо Иванов има леви идеи и заедно с ДСБ ще играят по свирката на БСП. Глупостите с корупцията са само празни приказки, ако имаше такова доказателство, имат достатъчно вестници, приближени, недоволни олигарси като Прокофиев, Дойнов и Дончев, които щяха да го публикуват на първа страница и половин година да се говори за това. Говорят за корупция, но не споменават районните си кметове в София, които връткат далаверите и не им пука.

    Коментиран от #26, #27

  • 22 9937

    8 6 Отговор
    Нас не ни трябват българите в чужбина, достатъчни са ц...., т...., полицаите и готово.
  • 23 ДА СИ ГО КАЖЕМ

    14 8 Отговор
    ПЪЛЕН ВЪЗДУХАР, ИМАШЕ ЕДНО ДВЕ ПОПАДЕНИЯ В ПОЛИТИКАТА И ТОЛКОВА. САМО ПЛЯМПАНЕ ЕДНО Й СЪЩО ОТ ГОДИНИ - ГЕШЕВ, БОРИСОВ, БОРИСОВ, ГЕШЕВ. И КАКВО? ЗАРАДИ НЕГОВОТО ИЗМЕНЕНИЕ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ИЗБРАХА ГЕШЕВ, СЕГА МРЪНКА НЕЩО ЗА НАЗНАЧЕНИЕТО НА ПРОКУРОР, СЛЕДЯЩ ГЛАВНИЯ... ЗАЩО? НАЛИ ИСКАШЕ ТОЧНО ТОВА? НЕ, ХРИСТО БОЙКИКЕВ, СИН НА УБЕДЕНА КОМУНИСТКА И ТОЙ САМИЯТ СОЦИАЛИСТ ИСКА ПОСТОВЕ, ВСИЧКО ДРУГО Е ЗА ПАРЛАМА.
  • 24 ДОКАТО СА БИЛЕ ТУК

    11 3 Отговор
    ДОКАТО СА СИ БИЛЕ В БЪЛГАРИЯ ПАК ИМ Е БИЛА МАЩЕХА,ЗА ТОВА СА В ЧУЖБИНА!!ПРЕДИ ИЗБОРИ ЛИ САМО СЕ СЕЩАТЕ??
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 И какво,

    6 7 Отговор
    няма достатъчно българи, които да се ангажират със секциите в обществените сгради ли? Лошото е, ако може да се гласува само в посолството. Много хора живеят далеч от посолствата (в други градове). Само в Австрия има над 30 000 българи (възрастни и деца). Една част от тях живеят в различни краища на Австрия. Как си го представяш дори и половината да минат през посолството във Виена да гласуват на 4-ти?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Коментар 28

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Обективно":

    е за теб.
  • 31 Дани

    7 4 Отговор
    Нов бардак със старите.....
  • 32 Въпрос

    7 4 Отговор
    Защо гласуването по пощата да крие повече опасност от манипулиране отколкото гласуването с бюлетина в урната или пък подвижните урни за карантинираните. Принципът за манипулиране е еднакъв и за трите вида - свежда се до подмяната на реалните бюлетини с други.
  • 33 Криеш името си страхливец

    8 3 Отговор
    Без пари за 12 часа електронна платформа за гласуване! Браво с SMS от този и онзи свят гласуване кой да управлява българите живеещи в България! Браво, браво, браво много е иновативно, напредничаво и демократично. Избирателната активност ще прехвърли 160% и ще докажем на света, че българите сме 11 милиона!
  • 34 Стига си

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Да се знае":

    драскал глупости, иди в някой магазин и намери празен рафт.
  • 35 Съдията Дред

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Да се знае":

    Яко си оспамил всяка тема, дано поне да ти плащат добре за троленето. Наздраве и да ти е сладко.
  • 36 Васил от Льонеберя

    14 4 Отговор
    Никой българин тук не иска да гласува за тия соросоиди, за това си търсят балами от емигрантите.
  • 37 Алоу

    10 6 Отговор
    Алоу Христо, Маджо те търси , да му вържеш обувките с гръб към него!
  • 38 Валя

    9 6 Отговор
    Само за българите в чужбина не се беше изказвал този, ама ето че и те дойдоха на дневен ред. Утре кой е наред? Разбира се, целта винаги е една и съща - да се оплюе правителството.
  • 39 Цветко Христов

    8 8 Отговор
    ВЯРНО Е ТОВА, ЧЕ ПО ВРЕМЕТО НА БКП, БСП ИМАШЕ КУПОННА СИСТЕМА, НЯМАШЕ ТОК ПО СЕЛАТА И ГРАДОВЕ ТЕ.ИСТОЧИХА ЯЗОВИР,, ИСКЪР,, С ТЕЦ КОКАЛЯНЕ И СОФИЯ БЕШЕ КАТО ДИСКОТЕКА КАТО Я ГЛЕДАШ ОТ ВИТОША, ИМАШЕ И ОГРАНИЧЕНИЕ НА ПИТЕЙНАТА ВОДА В СОФИЯ. НЯМАШЕ НИЩО ПО МАГАЗИНИТЕ ЗА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ. ВСИЧКО ТОВА АЗ СМ ГО ПРЕЖИВЯ. И СЕГА СЪЩИТЕ ИСКАТ ДА НИ ДОКАРАТ ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ. ДОЛЕ БКП БСП И СТАРИТЕ МОЦУНИ,, КОМУНИСТИ,,.
  • 40 Го4о

    10 5 Отговор
    Ристю се е "загрижил", защото Маджо няма да може да гласува за Дъ. е. Бъ. и ще виСът от вън като Сопол Паси.
  • 41 РАДИО ЕЛТО

    7 4 Отговор
    ОБИЧАМ РОДИНАТА си МРАЗЯ ДЪРЖАВАТА
    защото ДЪРЖАВАТА е за едни
    МАЩЕХА а за други
    МАЙКА
  • 42 Божидар Чеков

    8 6 Отговор
    Този човек знае ли, че българите от чужбина нямат свои представители и гласуват за партии, т.е. за хора, които не познават. Бюлетините им пристигат в ЦИК и комисията, на закрити врата, ги разпределя по усмотрение! Най-известният парадокс на тази избирателна шашма е Бат Сали, народен представител избран с 800 гласа от чужбина, депутат на град Кюстендил!
  • 43 Го4о

    8 7 Отговор
    Да изметем тази долнопробна пасмина наречена Дъ. Бъ.,всички до един са соросоиди и леви социалисти. А Ристю е човек и на Доган.
  • 44 РАДИО ЕЛТО

    5 1 Отговор
    да живее МАЙКА БЪЛГАРИЯ
    и всички
    онеправдани
    хора
  • 45 Аз40🏴‍☠️

    3 3 Отговор
    Който държи броячите той печели при демокрацията, която пък 51% да подтискат желанията на 49% е много нередна система.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Анелия

    6 5 Отговор
    Христо Иванов е ПОПУЛИСТ, като Слави Трифонов, говорят глупости по общи теми, само и само да влязат в парламента, но нищо полезно и практическо приложимо не казват!!!
    Жалко ако такива хора влязат в парламента, това ще покаже, че многоп хора в БГ са силно ограничени от към сиво вещество!!!!!!!!!
  • 48 Ддд

    3 4 Отговор
    Май Ицку забравя че,на последните избори ГЕРБ е първа пол.сила от чужбина?

    Коментиран от #51

  • 49 Верно ли

    4 1 Отговор
    Хаха, а за тея нещастници, дето останахме тук каква е? Пета-десета доведена майка на втори баща, попечител на сирачето???
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Верно ли

    1 5 Отговор

    До коментар #48 от "Ддд":

    Хич не забравя. Ицко и Гроб са в една пратия в ЕС - ЕНП, и на двамата им дърпат юздите от Козяк. С една дума - фалшива опозиция, играеща за трета страна срещу "излизането от релсите" на официално избраният от същата тази страна. Сега си взеха и нов играч - Цецо Асансьора.
  • 52 еди

    1 1 Отговор
    Порно героят ! Скоро ще цъфне
  • 53 “не народ а мърша”

    0 6 Отговор
    дали ще гласуват продажниците егоисти от дупките си по чужбина няма никакво значение какъв ще е резултатът от изборите понеже гроб са си опекли баницата така че винаги да печелят !!! а за тия продажни мижитурки трябва да се забрани със закон ако не си живял през последните две години в бг нямаш право да се месиш в избора на управляващ !!! но тогава пък дпс отпада автоматично от парламента и на русия това няма да и хареса
  • 54 помнещия

    0 3 Отговор

    До коментар #46 от "Защо триеш":

    щом помниш толкова явно трябва да помниш че това се случи изведнъж от нищото докато тодор живков управляваше нямаше такава криза но на никой не му идва на акъла че тази луканова зима бе добре планирана от новите ни робовладетели !!! много ти е слаба паметта нещо
  • 55 Шаран БГ

    3 2 Отговор
    Това е долна лъжа !! Управляващите харчат огромни средства, за да накарат "чужденците" да гласуват отново за тях. Наскоро бе сменен някакъв шеф на Агенцията за "чужденците, заради злоупотреба с пари Няма значение, че това гласуване е противоконституционно, нали ?? !! Живеещите при други условия, работещи за други държави, плащащи данъци, застраховки и прочие държавни вземания ТАМ, НЕ ТРЯБВА да гласуват за български Парламент!!! Те нямат понятие от условията ,при които живеем ние ! Гласуват за хора, които ще разполагат с моя живот и здраве! И най-вече със всички пари смъкнати от моя гръб. Къде е моралът, къде е логиката. Остана ли нещо от тази българска Конституция, което да не е нарушено ?!?
  • 56 рен

    0 2 Отговор
    аз питам няма ли да се появи някой нов кандидат. тия вече са ни омръзнали , толкова години само се въртят едни и същи Слави не е алтернатива то само оркестъра липсва в парламета и цирка е в пълен състав
  • 57 Партията

    1 2 Отговор
    на костов трябва да се скрие от хоризонта - нека всички разпитат и разберат че това е партия на костов който разби индустриална България и после следете дали ще минат 4 %
  • 58 шопендар

    3 2 Отговор
    ако някой си мисли че на българите в чужбина им пука за България,много се лъже.едиствените в чужбина които вдигат шумотевица са отрочетата на комунистическата мафия,но никой не иска да се върне.,защото там живеят като крезове,и никой не ги пита с какви средства,и откъде са парите им.не че някой тук ги пита.
  • 59 Анонимен

    0 0 Отговор
    Всички комунисти са разпръснати по партии. Гледай човека, а не партии. И затова винаги Те техните хора си гласувст и някои роми. Нкпбсп, бкпдпс, бкпгерб. Те турци, помаци, българи, цигани участваха бко, дс, в смяна на имената им и всички от 30 г. Са в НС, това ми го каза, моят шеф, и то с 7 клас, но от дс, р 1935,може и да е умрял. От шумен във враца, от враца в димитровград или момчилград. Личности.
  • 60 Анонимен

    0 1 Отговор
    Искаме от България и от запад да гласуваме с sms от интернет, телефони и ще разберете, кой кой е охранен и кой недохранван. Вашата стана като преди... Преизпълнихме Петилетката, качество на висота, но може още хихи
  • 61 Анонимен

    0 1 Отговор
    До 58.значи турците и на тях ли не им пука за Турция. Сърцата им тупад за България, но като виждат, но и навън е голяма безработица. Ако е млад и не чел няма как да схванеш нещата на запад. Те западняците останаха без работа, а българите работиха на 2,3 работи и днес някои са без работа, други за 4 часа и родителите им изпращат от бг 10000 лева, 2 деца имат. А къщи на изплащане. Всеки знае себе си. Не плачете на чужд гроб. Родителя ще яде хляб и лук и пак няма да остави децата си навън да гладуват. Преди време една учителка, снаха й учи, син без работа навън, и пращам учителската си заплата на тях. Истината. Важно е вие да сте ок тук, но и тук е както навън, безработица. Хванали се тамошните във фабрики и викали на българите. Юние не искаме, искаме вашите работни места. И кой работи със страх стои и работи. Частника утре може да ти каже чао. Много китайски ресторанти затвориха. Кво да обяснявам объркаха целият свят, кой работи в Бг и е на 50 г и получава 2,3 хиляди не му е.. Децата женени, бащата бизнесмен им купи в големите градове, а мама разведена кекс до стената, къснет, богатите по богати. И не прави реформи, а костов изгони с бебета и днес са зле хората. Пука им на самозабравилите се депутати за народа.
  • 62 PSG FR

    4 0 Отговор
    Държавата е мащеха най-вече за българите в България, затова все повече ще стават тези извън нея. Сбъркана работа, никой не казва истината!
  • 63 Анонимен

    0 1 Отговор
    Костов изгони българите с малки деца. След това Царя, ндсв, и накрая посегнаха на децата на българите. Те не ни смятат за хора турци и помаци. А не би следвало. Българите сме толерантен народ. По живково бяха на сладки служби. Но днес те и от 30 г. Отмъщават на ченгетата, че им сменили имената и много от тях се пиноляха, рак.. С висше образования бяха, в школата симеоново и право. Бб назначи от балкана, а от града българите без работа и заминаха. Той го каза едно ченге. Ще отмъщават. И със зелена карта изпрати сина в сащ с жена, дете. Умни бяха. И много възпитани, но бб е с дпс.
  • 64 Анонимен

    0 0 Отговор
    Ердоган по родопи24 по скайп им дава в кърджали наставление.. За бб герб.. Хвали борисов, а дали трябва, не наша работа. Русия е с турция и на рускини работа, а младите българи се събират ергени стари по на 25,28 г. Пият бира. А на цвета, майка й и на георги баба му колежки на банички. Отишъл бащата на георги 2009 при цвета, заедно са израснали, да я моли за сина им гошо за работа, нищо.. А е много добро, но няма българки, а др. Си искат турци и помаци. В гаража работи, бира, вода. На когото си иска цвета, дели хората, а ония имат всичко.
  • 65 Анонимен

    0 0 Отговор
    64.на 35,38 г. Бабата се казва Радка, покойница
  • 66 Тиквата

    2 1 Отговор
    Нали това му е целта на Оня с ДЖИПКАТА. Нали увеличи заплатите на държавните служители с 30% , те е ясно как ще гласуват плюс циганските гласове, които не са малко. Защо са му други гласуващи. Тоя от Банкя е да го съдят за геноцид над народа. Мачка го по всякакъв начин. ОСТАВКА и ЗАТВОР
  • 67 Мирела

    2 1 Отговор
    Този от няколко месеци не спира да говори за тия гласове и избори бе! Не разбра ли, че каквото и да направи - хората не го искат??!
  • 68 София

    0 1 Отговор
    И защо българи извън България да определят какво да става в България и кой да управлява, те не живеят тук, съжалявам но който живее тук той да гласува, а не гласове от чужбина да ни определят правителството
  • 69 Иванов лъже

    0 1 Отговор
    Българските граждани в чужбина са общо около 1,3 милиона, от които избиратели са под 1 милион, вероятно около 900 хиляди. Това са числата", каза проф. Константинов
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.