ФАКТИ.БГ

Десислава Иванчева пред ФАКТИ: Не съм си и представяла такава конспирация. Мислех, че e сплашване

"Преди 2016 година и аз бях от спящите и си мислех, че България е цветя и рози", каза Иванчева

Публикувана: 25 Февруари, 2021 18:51
149 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 11120
Десислава Иванчева пред ФАКТИ: Не съм си и представяла такава конспирация. Мислех, че e сплашване
Снимка: БГНЕС/Архив
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.5 от 79 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Самото разследване е проблемно. Отвсякъде се нарушават права. Нормално е, когато не си се сблъскал със системата, а само си чувал, че има корупция и не си представяш мащаба, като обикновен гражданин на Република България, да не си представиш, че полицията може злонамерено да се възползва от това, че гражданите не си знаем правата“.

Това каза бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева пред ФАКТИ. Свързахме се с нея, за да говорим за последните съмнения в честността на разследването по нейния случай, които тя изрази вчера в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ – че доказателствата би могло да са били манипулирани, за гражданската активности и правата на гражданите, за предстоящите парламентарни избори, в които тя е кандидат за народен представител и за случая с кметицата на район „Красно село“, по който в момента тече проверка.

Припомняме, че прeз 2018 гoдинa Иванчева бeшe aрecтувaнa зa пoдкуп, кoйтo cпoрeд прoкурaтурaтa, пoиcкaлa oт cтрoитeлeн прeдприeмaч. Иванчева беше ocъдeнa зa пoиcкaн, нo нeприeт пoдкуп нa 20 гoдини зaтвoр. Пo-къcнo приcъдaтa ѝ бe нaмaлeнa. Прeдcтoи глeдaнe нa прoцeca нa трeтa инстанция.

Разговорът с Десислава Иванчева започна със съмненията ѝ относно законосъобразността на задържането ѝ и действията на органите непосредствено след него, както и с мнението ѝ, че е силно възможно тогава доказателствата да са били манипулирани.

„Гражданите разчитаме, че тези органи няма да се възползват от нашето незнание. Например при моя арест е трябвало да се възпротивя да не бъда отведена от колата, а не доброволно да тръгна. Те ме хващат под мишница и ме отвеждат без да оказвам съпротива. Разчитала съм, че това е начинът на действие, не съм си представяла, че те могат да ми нарушат правата.

Не съм и мислила, че трябва да пазя колата или чантите ни. При отвеждането колата остава с отворени прозорци, даже с отворени врати. Отвеждането на Биляна Петрова дори не съм го видяла, аз вече гледах надолу в краката си – това ми крещяха да правя. Тъжното е, че ние разчитаме, че органите, които следят за спазването на закона, няма да нарушат правата ни. Това обаче не е така. Ще трябва да започнем да учим правата си и да ги отстояваме“, разказа Иванчева.

„Тогава не съм знаела и не съм предполагала, че нещо може да се случи в колата. Трябвало е и те да ми кажат: „Заключете си колата, защото ще бъдете отведена в сградата“, да ми дадат ключа, който е в тях”, добави тя.

На въпроса какви биха била действията ѝ по време на ареста от днешна гледна точка, след случилите се събития, тя отговори: „Човек, докато не се сблъска, не си знае правата. Първото, което е - никога нямаше да се отделя от колата, защото вече знам, че това е нарушаване на правата ми. Второто, не е имало основание да изпълнявам заповедта да гледам надолу, в земята, както тогава съм направила. Тогава не съм очаквала, че може правата ми да се нарушат, смятала съм, че действията на правораздавателните органи не са в нарушение на закона“.

„От това идва шокът, който преживяхме. Ние известно време бяхме в болница на затвора заради психическият сблъсък със системата – съдът леже, от следствието се подменят доказателства, експертите лъжат. Сблъсъкът с цялата тази мафия и с тази машина ни донесоха „бъг в системата“, каза още Десислава Иванчева.

„Кой си носи кашон с пари на задната седалка при отворена врата? Ще ги прибереш или в жабката, или в багажника – така оставени някой ще ги види и ще те пребият. Плюс това сме се возили с отворени прозорци и врата. Полицай Зешева казва, че ни е извадила много лесно и вратите ни не са били заключени. Много е тъжно. Цялата система е много тъжна“, каза още тя.

„По време на ареста ни около колата са били 130 човека. Представете си каква суматоха, а ние без адвокат. Адвокатите дойдоха чак когато се описваха парите. Чак тогава ги допуснаха“, каза Иванчева и разказа как телевизионен екип не бил допуснат да снима. „Винаги когато те задържат, винаги от местопрестъплението се изисква видеозапис от сгради, от кръстовища – записи, на които да се види какво се е случвало, докато теб те е нямало там. Ние ги изисквахме и в досъдебната фаза, и на първа инстанция искахме от прокуратурата да ги изиска, защото ние нямаме право да изискваме например записи от светофарната уредба. Би трябвало, ако нямат какво да крият, да не премахват камерите на БНТ. Би трябвало да приложат и запис от кръстовището. Тогава обаче ще се види кой е шетал из колата. Когато хванеш извършителя, ще стигнеш и до поръчителя“, каза тя.

„Най-страшното беше, че чантите ни бяха на предната седалка. Те броиха парите в кафене. Представяте ли си да си плюнчат ръцете и да броят 70 хиляди във външно кафене. Можеха като нищо да пъхнат парите в чантите ни, което щеше да е още по-страшно. Слава Богу, чантите са били от страната на тротоара, където е имало хора и е било по-трудно. Кашонът обаче е от страната на движението. Всеки може да метне там каквото си иска. Все едно да дойдат да правят обиск в дома ви, да ви пратят за бира, по време на обиска да ви няма, а когато се върнете да се окаже, че вкъщи имате и наркотици, и оръжие. Могат да подхвърлят каквото искат. Това е абсурдно“, категорична беше Десислава Иванчева.

Освен с достъпа до колата на Иванчева и Биляна Петрова по време на ареста им, пример за съмнителни действия тя даде и с вземането на отпечатъци. „Веднага след като се намери кашончето, аз казах, че искам да ми се вземат отпечатъци. Взеха ни отпечатъци чак в 21:30 часа, а ние сме били непрекъснато в замърсена среда. Това също е нарушаване на закона – трябвало е веднага да ни вземат отпечатъци“, каза тя и допълни: „Дойде и адвокат. Когато имаш адвокат до себе си, мислиш, че той ще ти пази правата. Дойде една от следователките, пита дали ще имам възражение. Има ли задържан човек, който да не пиша възражение? Няма такъв. Дадоха ми един бял лист. Адвокатът до мен е трябвало да каже: „Не пипайте нищо, докато не вземат отпечатъци“. Нищо не трябва да се пипа – нито маси, нито парапети, нищо, отпечатъците трябва да се пазят.

Аз не съм си и представяла, че ще вляза в такава конспирация. Мислех, че ще е отново сплашване, защото точно няколко дни преди това ми бяха ударили колата. Това в политическите среди е сплашване – удрят колата като предупреждение. Имали сме и други предупреждения – че ще бъдем например поразходени на Витоша. След ареста не вярвах, че може да се случват такива неща, затова не съм и била така предпазлива или мнителна при самото арестуване. Затова не съм се предпазвала. На този бял лист започнах да пиша възражение. Около деветата точка от възражението вече бяха спокойни, че имат отпечатъците ми. Аз така пиша по принцип – пръстите ми влизат под палеца и дланта се опира в листа с хартия. Този адвокат до мен първо, не е трябва да ми разреши да пиша върху този лист преди да са взети отпечатъците ми. Второ, трябвало е да ми каже, че по закон нямат право да ме карат да пиша на каквото и да е било извън кочана, който е вид протокол за претърсване и изземване“.

„Когато ни снимаха ръцете в една тъмна стаичка, до мен пак имаше адвокат, но аз пак не си знаех правата. Снимаха ни ръцете. Фотографката и химичката ни казаха, че снимките са готови. След това аз пипах стола. Слава Богу, че не е бил замърсен. Господ ни е пазил. След това стана ясно, че снимките не били станали, трябвало отново да ни снимат. Тогава аз казах, че те вече са потвърдили, че снимките са готови, че може да съм се изцапала. Адвокатът нищо не каза“, разказ Иванчева. „Ние сме задържани в 13:00 часа, отпечатъците се взимат в 21:00 – това са адски много часове, в които ние можехме да пипнем нещо, да се зацапаме. Не знаехме, че трябва да се пазим. И на снимките се вижда, че се държа по колата, по парапета, държа шишета с вода. Никой не ми е казал да не пипам. Може би е добре, че ръцете ми са били вързани отзад“, допълни тя.

„Казват, че сме имали две срещи, в които сме отправили своето корупционно предложение. От тези срещи обаче няма дори и една снимка. За видеозапис и звукозапис да не говорим. Ние доказахме по мобилните клетки, които са разположение на 400 метра една от друга, че сме били на три километра едни от други с Дюлгеров“, каза още Иванчева.

„Множество свидетели - инвеститори, строители, собственици на терени, моята администрация, администрацията на Фандъкова и на Здравков, дойдоха в залата и заявиха, че никога не сме искали дори дарение под парична форма. Даренията са били директно към Столична община – слагали са огради, но те са от строители, те знаят къде да я сложат. Повечето строители нямат против да вложат парите си в нещо и да облагородят квартала, защото когато кварталът е хубав, цените на апартаментите им се вдигат. Някои строители правят тротоари, други осветления, но го правят в района, в който строят“, каза Иванчева.

След това разговорът премина към случая с кметицата на район „Красно село“ Росина Станиславова, избрана от „Демократична България“. Припомняме, че тя получила 7600 лева като ръководител на проект. Въпросните пари за ръководенето на проекта доведоха до напрежение в Столичния общински съвет и до оттегляне на доверието от Станиславова от страна на „Демократична България“, които заявиха, че тя е създала „морално недопустим прецедент“.

„За мен това е една предизборна дъвка. Тази програма, която тя е ръководила, е от 7-8 месеца. Как пък точно сега предизборно ГЕРБ се сещат за това нещо? Точно сега го изнасят. Защо не го изнесоха още преди месеци? Седем-осем месеца не е никак малко време за задаване на тези въпроси. Пък и дамата е запитала Министерството на труда и социалната политика дали общината може да е управляващ орган на програмата, те са отговорили, че е възможно. Освен това аз не виждам нищо лошо Столична община да стане децентрализирана – да не зависи всичко от общината и не всичко да е по преценка на г-жа Фандъкова или който и да е било бъдещ кмет.

Бих попитала и въпросния г-н Георгиев от ГЕРБ дали като общински съветник, който е отишъл в кауза да помага на софиянци, той не взима пари от комисии? Или Народното събрание – депутатите не взимат ли пари, когато влизат в комисии?“, коментира Десислава Иванчева.

„Друга е моралната гледна точка. Аз бях забравила, но екипът ми ме подсети, че аз също съм била ръководител, защото няма начин кметът понякога да не е. Аз и моят заместник-кмет сме се отказвали и не сме взимали пари. За нас е била кауза и мисия, че сме там, за да вършим работа и да помагаме на населението. Но при дамата всичко е законно и за мен това е просто предизборна дъвка“, каза още тя.

„Наистина обаче Столичната община може да се децентрализира и част от функциите ѝ да се дадат на районните кметове. Не е хубаво, когато един единствен орган преценява кой какво ще извършва. Това също е предпоставка за извършване на незаконности. Ако поне половината от парите от данъци се връщаха в „Младост“, кварталът щеше да е един прекрасен град. Щяхме да си правим и тротоарите, и улиците, и осветлението, и детските площадки, и да санираме училищата и детските градини“, каза още Иванчева.

„Столичната община изсмуква всичко и няма реципрочност на връщането“, допълни тя и обясни че именно общината след това разпределя парите към районите: „Който е кмет на София, той подпомага партийно кметовете на ГЕРБ. Всички останали стоят и се молят за неща, за които не трябва да се молим. Всички граждани трябва да имат равни права“.

„Преди 2016 година и аз бях от спящите и си мислех, че България е цветя и рози. Дойдоха просто да застрояват пред мен и затова се активирах. Тогава разбрах всичките помии. Когато отидох на една огромна среща, в която да се запознаем с кметовете, очаквах да сме 12-15 души. Оказаха се 24 кметове на 24 района. Представете си за каква администрация, за каква бумащина и бюрокрация става дума, колко много данъци плащаме само за тази администрация само в София. Тя трябва да се намали поне с 30%“, смята още Десислава Иванчева.

„Цялата тази бумащина затруднява и бизнеса. Бизнесът трябва да има шанс да се развива, защото тези пари се връщат в държавата“, допълни тя.

С Десислава Иванчева говорихме още за гражданското общество в България и как гражданите търсят правата си. „Гражданите не си знаем правата. Ние трябва да се събудим и да започнем да научаваме правата си. Държавата и управляващите винаги, независимо какви са били по цвят, са ни приспивали. Едва от скоро се получава гражданска енергия, хората започват да отстояват своето. Но ние не знаем правата си, а това не ни влиза и в работата. Ние сме хора, трябва да си правим бизнеса, да живеем живота си, а държавата да спазва законите. Аз също като обикновен човек не мога да си представя, че държавата ще дава разрешения за сгради, които са незаконни например“, коментира тя.

„Ако гражданите не знаем правата си било при отвеждане, било при обиск, било при строеж, ще бъде така“, категорична беше Иванчева.

Шанс да упражним правата си имаме на предстоящите парламентарни избори, смята Десислава Иванчева. „Много е важно да не позволим да ни изядат гласовете. Те пак ще ги изядат, но друго е да надпишат по-малък брой. Трябва да гласуваме, защото ако активността е малка, просто няма да можем да направим абсолютно нищо“.

„Трябва да се мисли за бъдещето поколение. Ние живеем под наем на земите на децата ни, защото тази земя, природата, даденостите на държавата – те остават на децата ни. Какви са тези къщички, подпорни стени, хотели по морето?“, коментира още тя.

„Винаги трябва да има надежда, че нещата не са предначертани. Винаги можем да направим нещо“, каза Десислава Иванчева в края на разговора.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.5 от 79 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Гешеф
1 Отговор
Ивачева,с теб не съм свършил.Ще те приключим в кафеза...

Коментиран от #18


Оценка:
-116 +41

мангър
2 Отговор
Най голямата крадла в София!!!

Коментиран от #31, #148


Оценка:
-174 +59

Десислава Иванчева
3 Отговор
Нормално е, когато не си се сблъскал със системата, а само си чувал, че има корупция, и не си представяш мащаба, като обикновен гражданин на Република България! По-добре да си мълчи!

Коментиран от #132


Оценка:
-35 +59

Равносметката
4 Отговор
Всички ученици в класните стаи и учителите да започнат да си заработват заплатите.

Оценка:
-5 +42

Хамид
5 Отговор
ГЕШЕФ ЗАГУБИ 30% ОТ АВТОРИТЕТА СИ ОЩЕ С ПЪРВИЯТ СИ ИЗВЕСТЕН СЛУЧАЙ - ИВАНЧЕВА, КОГАТО Я ДЪРЖА 2 ЧАСА НА УЛИЦАТА С БЕЛЕЗНИЦИ, ДРУГИТЕ 70% ГИ ЗАГУБИ С УНИЖЕНИЯТА НА РАДЕВ

Коментиран от #13, #25, #27, #74


Оценка:
-30 +172

Края на бегето започна след 1876г
6 Отговор
От тогава бегето е схема и капан за грабежи при турците това се наказваше с брадвата в кофата но тогава имаше държава и закони сега е едно блато един капан за грабежи черна дупка кенеф

Коментиран от #42, #141


Оценка:
-23 +52

7
Този коментар е премахнат от модератор.
Реалист
8 Отговор
Дайва и гнусната и за чиккия не стаа:)

Коментиран от #14, #16, #19, #92


Оценка:
-75 +28

Рано или късно
9 Отговор
Иванчева ще осъди държавата в Страсбург, но сметката ще плати народа, а не виновниците за скалъпеното дело. Така бе и за Харманлийския герой, дето с гранатомет унищожи цяла къща, така бе и с Цв Цв дето раздаваше присъди от трибуната на НС.... Тъжни рецидиви на чужд гръб, УЖ да демонстрираме борба с корупцията. Ще я последват и Баневи, и М. Стайков, и Арабаджиеви. А иначе "чакаме" Сърбия да ни предаде Цв. Василев! Последния няма да го оствят жив да застане пред съда, защото мбоооого има какво и за КОГО да каже.

Оценка:
-21 +105

Знайко
10 Отговор
Тази била "невинна" "жертва"! И още други 7 милиона у нас били "невинни" "жертви". А злодеите само петима Тиквата, Каскета, Шиши, Сопола, Петьо Еврото. Истината обаче е друга, в тези 7 милиона "невинни" има 1 милион "невинни" тикводебили, 1 милион "невинни" червени-дебили и 0,4 милиона "невинни" шиши-дебили.

Коментиран от #33


Оценка:
-68 +23

РАДИО ЕЛТО
11 Отговор
герб мафия мутри

Оценка:
-18 +54

Един от малкото честни управници
12 Отговор
За съжаление раята и слугите на плоските престъпни мутри плюят по нея. Като видим коментарите директно става ясно кой е платен отпадък на живота и кой нормален.

Коментиран от #20


Оценка:
-19 +73

Глупости, Гешеф е като Велчев, като
13 Отговор

До коментар #5 от "Хамид":


Филчев и т.н. Слуга на мафията в БГ. Забравете за морал или правда, а да хващаме лопатите.

Оценка:
-13 +50

Кой, майка ти ли?
14 Отговор

До коментар #8 от "Реалист":


Която я продаваш за 50 стотинки ли?

Оценка:
-5 +29

Васил Левски
15 Отговор
От алчност две жени бяха съсипани!Това не е моята България!Отказвам да имам деца в мутренска държава!Свобода за Деси и Биляна!

Коментиран от #71


Оценка:
-29 +79

16
Този коментар е премахнат от модератор.
Христо Ботев
17 Отговор
Бойкотирайте въпросната фирма и не купувайте апартаменти от нея!Освободете жените!

Оценка:
-16 +59

хя хя хя хяяяя
18 Отговор

До коментар #1 от "Гешеф":


Иванчева така е загоряла, че ще ти скъса каскета!

Оценка:
-34 +14

19
Този коментар е премахнат от модератор.
Аз не съм платен отпадък
20 Отговор

До коментар #12 от "Един от малкото честни управници":


А имам собствено мнение! Не всички които не я харесват са платени! Това е истината, и от нея боли! Искала е да изкара пари по бързия начин! Същото можем да кажем и за Вас, че са Ви платили за да я защитавате!

Коментиран от #40, #83, #90, #105


Оценка:
-62 +23

Азсъмсиаз
21 Отговор
Много рядко си позволявам да пиша в сайтове и социални мрежи , но тази да я защитавате е смешно. Лично мен се опита да ме рекетира , а аз съм един обикновен човек ????

Коментиран от #38, #135


Оценка:
-53 +30

Гост
22 Отговор
Абе тая умряла кокошка защо не е в сливенския

Коментиран от #29, #130


Оценка:
-49 +22

23
Този коментар е премахнат от модератор.
Свобода!
24 Отговор
Ах,Деси!Колко сълзи пролях гледайки лика ти!Ах,мила моя!Ти си жертва на имотна мафия,която превърна България в бетонна държава.Нека всеки получи заслуженото си!Искам моята Деси и Биляна да са свободни!

Оценка:
-19 +40

пфу
25 Отговор

До коментар #5 от "Хамид":


Говориш простотии - 17 apr 2018 — Кметът на район „Младост” Десислава Иванчева беше показно задържана днес следобед в центъра на София.

Иван Стоименов Гешев е български юрист. Работи последователно като полицейски инспектор, следовател и прокурор, а от 18 декември 2019 година е главен прокурор.

Коментиран от #37


Оценка:
-22 +15

26
Този коментар е премахнат от модератор.
смешници
27 Отговор

До коментар #5 от "Хамид":


Осведоми се добре преди да приказваш врели некипели,кога е арестувана крадлата,и от кога гешев е главен прокурор.Или пишеш просто от злоба?

Коментиран от #136


Оценка:
-32 +17

Странджата
28 Отговор
Народе,докога ще спиш!Две жени са жертви на Гешевтурата.Алчноста погуби България!

Коментиран от #133


Оценка:
-23 +37

БанкерЪ
29 Отговор

До коментар #22 от "Гост":


Да? А ако утре ти попаднеш в същата ситуация, пак ли ще питаш по същия начин?

Оценка:
-6 +23

До факти
30 Отговор
Цензурата при вас е с фуй да я ринеш?
Не публикувате мнения различни от вашите!
Защото?

Коментиран от #35


Оценка:
-2 +11

Шопо
31 Отговор

До коментар #2 от "мангър":


За Фандупкова става въпрос, нали? Точно!

Оценка:
-5 +22

Мафия
32 Отговор
Затова ли Левски и Ботев дадоха живота си?За да погубим държавата си от алчнотия.Проклет да е всеки лев взет от застрояването на Младост!Свобода за двете невинни жени!

Коментиран от #34


Оценка:
-11 +37

33
Този коментар е премахнат от модератор.
34
Този коментар е премахнат от модератор.
35
Този коментар е премахнат от модератор.
гост
36 Отговор
ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА НА 24 МИЛИОННИЯ ГРАД МЕКСИКО КЪМ 24-ТЕ
КМЕТА +1/ФАНДЪКОВА/ НА МИЛИОННА СОФИЯ!

Коментиран от #41, #56


Оценка:
-4 +18

кьорфишек
37 Отговор

До коментар #25 от "пфу":


И защо двамцата умници са сложили минусчета?Или вашите изпушили мозъчета не могат да обяснят?Или мислите че това е лъжа?

Оценка:
-10 +0

38
Този коментар е премахнат от модератор.
Анонимна
39 Отговор
Абе натрошете прозорците на имотите на въпросната фирма.Нека всеки хвърли по един камък в тъмното.В Испания така се прави и всичко е гладко като коприна...

Коментиран от #43


Оценка:
-9 +22

Напротив, отпадък си, защото
40 Отговор

До коментар #20 от "Аз не съм платен отпадък":


се гаври ха с нея и няма доказателства за тяхната вина. Откъде накъде ще съдиш ти тези жени? И малко дете знае, че прокуратурата удря Неудобни на мафията хора. Ти на прокуратурата и продажните ченгета ли имаш доверие? Жената ти доказва с 5 листа логична обосновка, а ти мърляш по нея и я затваря зад решетките.

Оценка:
-9 +36

41
Този коментар е премахнат от модератор.
Алфа Чакал
42 Отговор

До коментар #6 от "Края на бегето започна след 1876г":


Зле си по история.Годината която явно искаш да напишеш е 1878.И какъв ред е имало през турско.Ред за българите, а ония правят каквото си поискат.Тогава е почнала да се развива България.Васил Левски се е борил не да изгони турците.Те са останали и след Освобождението.Васил Левски е искал да живеят всички заедно ,но законите да са едни и същи за всички.Сега разбра ли какво е било тогава.То пък в любимата ти Турция корупция и схеми няма нали.Фирмите на Догаря стоят всичко.И там като тук.Ай бегай.

Оценка:
-4 +19

Анонимен
43 Отговор

До коментар #39 от "Анонимна":


Майтап няма!Ако 20 човека хвърлят по един камък и сградата скоро ще стане необитаема.

Коментиран от #45


Оценка:
-3 +15

Сатъра на Хана
44 Отговор
Тая пуцка ще бъде Готвачка в Концлагера , където ще се превъзпитава Прокурора по делото :))
......
Гешев дотогава вече отдавна ще е кремиран във ВМА и ще наторява розите пред НДК :))

Оценка:
-4 +11

45
Този коментар е премахнат от модератор.
До факти
46 Отговор

До коментар #35 от "Барбара Бросли":


Това е меко казано.
Може и един хампрацун бъзубъзикян ...

Оценка:
-2 +1

123
47 Отговор
Тази ако е невинна ,аз съм светец Архангел Михаил

Оценка:
-15 +11

48
Този коментар е премахнат от модератор.
49
Този коментар е премахнат от модератор.
50
Този коментар е премахнат от модератор.
Аз40🏴‍☠️
51 Отговор
Аз и вярвам. Точно така действа системата. Притиска, гърчи, насилва. Все пак премиерът е мутра, ипонаджия-рекетьор.

Коментиран от #53


Оценка:
-7 +24

52
Този коментар е премахнат от модератор.
53
Този коментар е премахнат от модератор.
КОЛКО ДА Е
54 Отговор
МИ ТЯ САМАТА ДАВА ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА СЕБЕ СИ КОЛКО Е ЧЕСТНА, НАЛИ Я ИМАШЕ НА ЗАПИС?

Оценка:
-11 +8

55
Този коментар е премахнат от модератор.
56
Този коментар е премахнат от модератор.
Алексей Сергеев
57 Отговор
Иванчева, че си взимала подкупи, не се и съмнявам
По-добре наведи глава и си понеси заслуженото

Коментиран от #62


Оценка:
-19 +13

07413
58 Отговор
През 2011г. и аз си мислех, че имаме правова държава но бързо бях събуден и видях с очите си че заставайки на пътя на Боко Тиквата, ГРОБАРИТЕ и техните калинки биваш смазан и пометен, бяха в разцвета на превземането на България и премахването на всичко инакомислещо! За жалост събуждането на повечето Българи закъсня и дойде по трудния начин след като биваш смазан от машината за кражби ГРОБ! Кино студио Севда тв работи на пълни обороти и лъжеца Борисов ни го дават на кинопрегледи поне по 40 пъти на ден! Мисирките от медиите на ГРОБ са доста прости но пък за това нахални и работливи в манипулациите си! борисов ОСТАВКА да те няма крадлив диктатор! Помним Монтанската балерина Искра Фидовова!

Коментиран от #67


Оценка:
-8 +27

Историк
59 Отговор
Глупаво беше фризьорка, комуниста да я издигне в кмет

Оценка:
-13 +11

Синапа
60 Отговор
Не само цветя и рози,но днес е гърч във всички пози!Дано сте го разбрали!

Оценка:
-3 +10

РАДИО ЕЛТО
61 Отговор
БМБ е мутра мафиот рекетьор КРАДЕЦ изнудва гражданите СКОРО ще е в ЗАТВОРА

Коментиран от #93


Оценка:
-4 +14

62
Този коментар е премахнат от модератор.
63
Този коментар е премахнат от модератор.
64
Този коментар е премахнат от модератор.
Истина ли
65 Отговор
Аре ся жертва...може и да са я подпомогнали малко,ама да се вярва,че е невинна,е като да се вярва в дядо Коледа!

Оценка:
-14 +7

стефчо
66 Отговор
Горката женичка,лошото е че всички искат да са като нея. Власт и пари за шкафа и раклата докато могат да влачат. Накъде върви света ако всеки иска да влачи и краде ...какво допринасяме за обществото и наследниците си? Гад и мор!

Оценка:
-8 +7

67
Този коментар е премахнат от модератор.
червеногъзест
68 Отговор
Мале "горката". Как пък един не застана пред камерите и да каже- виновен съм. Правата и не били спазени. Всички били срещу нея. Тая ще търка наровете и то заслужено. Нагла е и се възползва и до днес от поста си.

Оценка:
-18 +9

cpv
69 Отговор
Мислиш хората за "балъци" и пишеш глупости!Чудя се в България има ли съд и защо си още навън,при условие.че уж си осъдена!

Оценка:
-17 +5

АНОНИМЕН
70 Отговор
герб няма да даде великденски ДОБАВКИ за хората в НЕРАВНОСТОЙНО положение на индвалидите за да има да КУПУВАТ ГЛАСОВЕ ромите такива като БАЙ КУРТИ МАРИО МАРТИН СТЕФАНОВ купува в търново гласове за герб а мутрата трошач СТАНИСЛАВ НЕДКОВ стъки е в листата им за депутати герб МАФИЯ КРАДЦИ в ЦСЗ

Коментиран от #72, #77


Оценка:
-4 +12

акушерче
71 Отговор

До коментар #15 от "Васил Левски":


Ти можеш ли изобщо да имаш ? Нещо май ин витро ще те мъчим. Леле каква декларация. Тичай при негрите. Те ще те питат искаш ли да раждаш или не.

Оценка:
-4 +4

72
Този коментар е премахнат от модератор.
асдас
73 Отговор
смешно е че тука става въпрос за "подкуп" от едни скромни 50к, който даже не е получен, а на Баце милионите в шкафчето никой не го интересува откъде са що са :Д

Оценка:
-8 +13

Йорданчо
74 Отговор

До коментар #5 от "Хамид":


Аз мисля , че спечели като посмъкна малко носа на оная примадона - фатмак в Президентството. Тъкмо се беше помислил за Всевишния и го сбръчкаха. То и мажоретките, дето само ходят по събития , правят вятър с помпоните и си взимат заплатата, полежат на наказание, ако сгазят лука. На косъм беше да гризне дръвцето. Рано или късно ще го гризне.

Оценка:
-8 +5

75
Този коментар е премахнат от модератор.
Драгой
76 Отговор
На тази крадла някой и сложи 70 000 лв белязани в багажника и отпечатъци по ръцете. Кой знае колко пъти е взимала, като гледам строителството в Младост.

Оценка:
-11 +8

луд Ленин
77 Отговор

До коментар #70 от "АНОНИМЕН":


Теб не те поискаха нали ? Щото си тъп, пак остана на сухо. Никой не иска некадърни като теб. Освен да шмъркаш и хленчиш за друго бива ли те ? Даже и циганската Рома не те иска. Пиши глупости тук, това ще ти остане.

Коментиран от #78


Оценка:
-10 +2

АНОНИМЕН
78 Отговор

До коментар #77 от "луд Ленин":


герберче скоро БОРИСОВ влиза в ЗАТВОРА а ти оставаш на улицата и по КОНТЕЙНЕРИТЕ за всичко ще си платите герб е МАФИЯ хунта

Коментиран от #85, #99


Оценка:
-9 +10

Дядо бг
79 Отговор
Малеееее, тази къде е спала и неучила Българската история до сега???????????То бива парвенюта, ама тези нещо имат и диагнозиииииииии!

Оценка:
-6 +2

за там си
80 Отговор
Гешев почвай ги от призид....и на долу, що не дойде Иванчева да ги хвърли на някой селянин ,ей влизай където ти е мястото .

Оценка:
-7 +5

кобрети
81 Отговор
А като си "невинна", защо веднага си се обадила в общината да пуснат преписката на ваклин, минути след като взе парите, защо, е това ми обясни фризьорке, на мен и на хората.

Оценка:
-7 +10

Мой
82 Отговор
Това чака всеки дръзнал да се противопостави на шайката и Сатаната от Банкя. Този рак трябва да бъде премахнат на 04.04.

Оценка:
-3 +12

83
Този коментар е премахнат от модератор.
Тъпоумкович
84 Отговор
ИСКАЛА Е ПОДКУП , НО НЕ ГО Е ВЗЕЛА !? ТОВА АКО Е ВЯРНО ЗАЩО СА И ДАЛИ 20 ГОД. ЗАТВОР НАПРИМЕР!? ПРОКУРОРИТЕ ИСКАТ ПРЕДЛАГАТ СЪДИИТЕ РЕШАВАТ. В БГ ДВАМА ЛЪЖИ СВЕДЕТЕЛИ ПОНЕ ПО БГ ПРАКТИКАТА ПРЕДВАРИТЕЛНО КАТО СЕ НАГОВОРЯТ КАКВИ СВВИД.ПОКАЗАНИЯ ДА ТВЪРДЯТ ПРЕД НЯКОЙ БГ СЪД И ТАКА МНОГО ХОРА СА ОСЪЖДАНИ И ВКАРВАНИ В БГ ЗАТВОРИТЕ. СЪДА ПРИЕМАЛ ТОВА ЗА ДОСТОВРНО!

Оценка:
-5 +9

ооооо
85 Отговор

До коментар #78 от "АНОНИМЕН":


Ние знаем че това ви е кръвта на площада ли да излизаме.к...МУНИСТИ мр.....сни.

Оценка:
-7 +3

Фаро
86 Отговор
Хората предсказват всички конспирации само е трябвало по-често да ги питаш.Питай народа нема срамно

Оценка:
-3 +0

hshh
87 Отговор
от Факти нещо много време сте и отделили на тая. Страннозащо ли?

Оценка:
-12 +7

Бойко Б
88 Отговор
Очиларката!?! Изключително нагла и безкрупулна личност! И най-вече не забравя кой и е враг! Не трудно! Грозно е да се работи с нея.

Оценка:
-11 +8

Факти, вие сериозно ли ?
89 Отговор
Факти, вие сериозно ли защитавате тая крадла и давате глас на нейните измислени защитни аргументи????

Коментиран от #91


Оценка:
-16 +10

Мнението
90 Отговор

До коментар #20 от "Аз не съм платен отпадък":


Ти не важи слабоумен си

Оценка:
-0 +8

Много
91 Отговор

До коментар #89 от "Факти, вие сериозно ли ?":


Си зле от към главата! Май само хабиш въздуха.

Коментиран от #98, #101


Оценка:
-4 +8

92
Този коментар е премахнат от модератор.
93
Този коментар е премахнат от модератор.
Варна
94 Отговор

До коментар #56 от "картела Чихуахуа":


Евала, амиго! Ама как само го говориш испанския...направо си кат Ел Коменданте!

Оценка:
-0 +3

дс пенсионер
95 Отговор
На Иванчева моите бивши колеги просто й спретнаха активно мероприятие/капан/ с подхвърлени пари!Беше неудобна за строители,близки до сегашната/или предишната - без значение/ власт! С други думи, корупция!

Оценка:
-6 +9

Смях
96 Отговор
Г-жо Иванчева, ако ви беше изцяло чиста дейността, то можеше да вдигнете шум до ЕС, а това не се случи.

3 години по-късно подхвърлени доказателства, а-у, ако беше кристално чиста нямаше да мълчи като пукал, защото Баце и ко са смъртни в една малка държава-кенеф. И тя е искала кеш 100%, за да чака толкова време да говори.

Оценка:
-5 +6

Булаир Фружин
97 Отговор
Забележете за какво става въпрос – 20 г.!?!? И на убийците не дават толкова. Мръсна, продажна държава, най-напред с милиционерите и прокуратурата. Корумпирани до безобразие. Мразим ви безплатно, сган такава. Браво на жената, че казва нещата такива, каквито са. За това се иска смелост.

Коментиран от #128


Оценка:
-4 +14

98
Този коментар е премахнат от модератор.
99
Този коментар е премахнат от модератор.
самопитам
100 Отговор
как е възможно да те осъдят на 20години затвор и същевременно да се кандитатираш за народен представител.

Оценка:
-5 +5

Ти наистина много вониш
101 Отговор

До коментар #91 от "Много":


Ти наистина много вониш.

Оценка:
-2 +1

Булаир
102 Отговор

До коментар #99 от "Трай бе смешник":


Искаш ли да ми го кажеш в очите? Смешник.

Коментиран от #103


Оценка:
-1 +1

103
Този коментар е премахнат от модератор.
104
Този коментар е премахнат от модератор.
105
Този коментар е премахнат от модератор.
106
Този коментар е премахнат от модератор.
ЯСНОВИДЕЦ
107 Отговор

До коментар #104 от "Мильо Аликпрост":


СТИГА ГЛУПОСТИ!

Коментиран от #109


Оценка:
-0 +1

108
Този коментар е премахнат от модератор.
109
Този коментар е премахнат от модератор.
110
Този коментар е премахнат от модератор.
111
Този коментар е премахнат от модератор.
112
Този коментар е премахнат от модератор.
Цветко Христо
113 Отговор
ДЕСЕНЦЕ мило, спомняш ли си преди да станеш кметица какво ти казах в КВ. МЛАДОСТ на пазара в,, Младост,, 1 когато събираше ЕГН та на излизащите от МЕТРОТО? КАЗАХ ТИ, ЧЕ ЩЕ БЕРЕШ МНОГО ГОЛЕМИ ЯДОВЕ. ЕТО ТИ САМА СЕ ОБЕДИ В ТОВА.

Коментиран от #115


Оценка:
-1 +6

Цветко Христо
114 Отговор

До коментар #112 от "СЕЛТО ПЕЗЕВЕНКОВ":


КАК ИСКАШ СМЪРТТА НА ГЕРБ,, АДЖИИТЕ,, СЪС СЪД, ИЛИ БЕЗ СЪД?

Оценка:
-4 +0

115
Този коментар е премахнат от модератор.
116
Този коментар е премахнат от модератор.
Цветко Христо
117 Отговор

До коментар #115 от "СЕЛТО ПЕЗЕВЕНКОВ":


ДОКТОРЕ, СТИГА С ТВОИТЕ,, ИЗГЪЗИЦИ,. КАТО ПИАР ТЕ ВИДЯХМЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАШ. ЯСНО?

Коментиран от #119


Оценка:
-2 +1

118
Този коментар е премахнат от модератор.
119
Този коментар е премахнат от модератор.
Айде, лека нощ на бесепарите
120 Отговор
Айде, лека нощ, бесепсари, оставям ви да плювате по ГЕРБ и бате ви Бойко, колкото си искате. Усетих ви, че пинахте по 3 гроздови и ви оставям да се правите на яки мъжаги.

Оценка:
-7 +4

Ще гласувам за нея
121 Отговор
С две ръце. Всичко друго е фалш и платена драсканица. Евала на жената, че се бори и срам за нас, че я изоставихме сама срещу гарите на мафията.

Оценка:
-5 +9

122
Този коментар е премахнат от модератор.
123
Този коментар е премахнат от модератор.
124
Този коментар е премахнат от модератор.
125
Този коментар е премахнат от модератор.
БОЙКОТ ЗА БСП
126 Отговор
Ей това комуне е хакана комуне.Нагло безпардонно,крало но кречетало,било маниполирано.Същото маймунче каквито са Нинова,Милиончева,Галевица-ВСЕ НАБЕДЕНИ КРАДЛИ..Какъв е тоя ком.чип в главите им ,сякаш една майка ги е раждала.КАКВО ПРАВИШ ОЩЕ НАВЪН ,ЗАЩО НЕ СИ В КИЛИЯТА СИ,МАЙМУНО?????????/

Оценка:
-10 +8

ЗА ПАНДИЗА СИ
127 Отговор
МАРШ В ДРЪНГУЛНИКА МРЪСНИЦО,ДЕПУТАТКА ЩЯЛА ДА МИ СТАВА..СКОРО С МИЛОНЧЕВА ЩЕ СИ ДРУГАРОВАТЕ .

Оценка:
-10 +7

Стига плямпа глупости бе
128 Отговор

До коментар #97 от "Булаир Фружин":


Стига плямпа глупости бе.

Коментиран от #137, #138


Оценка:
-3 +2

Робеспиер
129 Отговор
Гласувайте за Деси!

Оценка:
-5 +6

Анджело
130 Отговор

До коментар #22 от "Гост":


Ще влизат по едно и също време с Марешки

Оценка:
-1 +2

131
Този коментар е премахнат от модератор.
Комсомолец
132 Отговор

До коментар #3 от "Десислава Иванчева":


Нормално е като си свикнал да вземаш да е добре ама кат та фанат олеле има корупция

Оценка:
-4 +5

КРОКОДИЛА
133 Отговор

До коментар #28 от "Странджата":


ДА ГИ ПУСНАТ ПРИ НАС

Оценка:
-0 +0

Госпожо
134 Отговор
Заслужават ли такива,, толкова думи.....!?

Оценка:
-2 +2

Само питам
135 Отговор

До коментар #21 от "Азсъмсиаз":


И как Иванчева рекетира обикновен човек като теб?Спира те с бухалка на улицата и ти казва: Плащаш си данък спокойствие (Горанов знае) иначе ти затварям лафката за боза.

Оценка:
-1 +5

Ха ха
136 Отговор

До коментар #27 от "смешници":


Стана гладен прокурор в знак на благодарност за "ювелирната"акция по "светналата като елха" Иванчева.Помниме.

Оценка:
-1 +2

137
Този коментар е премахнат от модератор.
Булаир Фружин
138 Отговор

До коментар #128 от "Стига плямпа глупости бе":


Бери си лайката, бе

Оценка:
-0 +2

Плашилото Деса
139 Отговор
С хубавата червена пола....!

Оценка:
-2 +1

Защо госпожата
140 Отговор
е мислела,че е сплашване? Тя си знае какви ги е надробила и с право е очаквала да я хванат. Сега защо реве?А и от Факти докога ще давате трибуна на провалени червени кукувици?

Оценка:
-7 +6

Божо
141 Отговор

До коментар #6 от "Края на бегето започна след 1876г":


Османската империя е била с най голямата корупция на всички времена , корупция в пъти по голяма от тази в римската империя!

Оценка:
-1 +1

⚠️⚠️.
142 Отговор
Държавата спря да съществува през 1989 година.

Оценка:
-1 +5

143
Този коментар е премахнат от модератор.
144
Този коментар е премахнат от модератор.
Стрелата
145 Отговор
Welkome в Главокия когато неграмотни хора са на власт какво очаквате Олиговрения.

Оценка:
-0 +3

Матей
146 Отговор
Това е боковския бан-дит-ски режим--брутален и подъл.Имало е признаци ,че им готвят такъв удар,трябвало е да се пазят ,да се движат с придружители ,свои хора за охрана и за свидетели.Цялата афера е станала заради отказана корупционна сделка за строителство .Това е доказателство ,че системата е такава ,покварена отгоре до долу и случайно попадналите в нея тя ги изхвърля.

Оценка:
-0 +3

Процесор Вучков
147 Отговор
Ех, тая русата мадама да я хвана на задна прашка....

Оценка:
-1 +0

този който
148 Отговор

До коментар #2 от "мангър":


Гласувайте, гласувайте и гласувайте, за да освободят тази женица от лапите на гробарите!!! Гласувайте братя, за бога- ГЛАСУВАЙТЕ !!!

Оценка:
-1 +1

Колко е невинна!
149 Отговор
Само че, влезна в общината с ритник, и с ритник излезна.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5