Last news in Fakti

1 Април, 2021 10:00 5 916 100

Германски дипломат: "Всеки непредубеден би очаквал, че Борисов и неговият антураж вече ще са изметени. Но България си е България."

  • бойко борисов-
  • избори-
  • герб-
  • румен радев-
  • корнелия нинова

Единствената реалистична политическа промяна след изборите би било едно решение на София да вдигне ветото срещу Скопие

Германски дипломат: "Всеки непредубеден би очаквал, че Борисов и неговият антураж вече ще са изметени. Но България си е България." - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България ще си остане в плен на беззаконието и корупцията. А София пак театрално ще поднася на Запада руски шпионски истории, за да си върти необезпокоявано далавери с Русия, казва германският дипломат Клаус Шрамайер.

ДВ: Г-н Шрамайер, кой ще спечели изборите в България?

Клаус Шрамайер: ГЕРБ. Всъщност всеки непредубеден външен наблюдател би очаквал, че тези избори вече са предрешени в съвсем друга посока. Защото след 10-месечните улични протести Борисов и неговият антураж би трябвало да са вече изметени. Чудеса обаче не стават. Повече от 30 години след 10 ноември 1989 България си остава България. А това означава - Балкански полуостров. Там все още господстват призраците на миналото, навиците от миналото, плюс постсоциалистическите рефлекси.

Дори разумът да победи, шанс пак няма никакъв - заради вече превърналия се във фолклор „контролиран вот“ и заради изборните фалшификации. Освен това в България още няма гласуване по пощата, а в условията на пандемия това допълнително ще снижи избирателната активност, което облагодетелства големите партии и статуквото. В един разпокъсан парламент с 5-7 представени партии, сформирането на правителство никак няма да е лесно.

ДВ: Новият политически играч, партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, получава в допитванията над 10% подкрепа. Как си обяснявате този феномен?

Клаус Шрамайер: Нямам какво да кажа за Слави Трифонов и неговите, предполагаемо, добри шансове според допитванията. Но политици-комедианти е имало и другаде.

ДВ: Как оценявате сегашното състояние на БСП под ръководството на Корнелия Нинова?

Клаус Шрамайер: Безнадеждно. Казах преди малко за постсоциалистическите рефлекси – тъкмо БСП е най-добрият пример за тях. Тя все още тъй и не успява да се превърне в социалдемократическа партия. И въпреки това ще спечели 62 мандата, ако вярваме на допитванията.

ДВ: Кои избиратели в България, според Вас, ще гласуват за ГЕРБ?

Клаус Шрамайер: Конформистите и опортюнистите. Страната ще си остане в ръцете на беззаконието и под властта на олигарсите и на корупцията. А техни инструменти и занапред ще бъдат политиците. София и занапред театрално ще поднася на Запада руски шпионски истории, за да може в същото време необезпокоявано да си върти далаверите с Русия - например „Турски поток“ и Белене.

ДВ: Дали Борисов и ГЕРБ и след изборите ще могат да разчитат на подкрепа от Европейската народна партия и от германските християндемократи?

Клаус Шрамайер: Вероятно да, защото ги смятат за по-малкото зло.

ДВ: Какво очаквате от по-малките партии? А от ДПС?

Клаус Шрамайер: Онези от по-малките партии, които преминат 4-процентната бариера, нямат шансове от опозиционните банки да променят нещо – дори ако се съюзят в Парламента. А ДПС ще продължи и занапред да гледа своята изгода и с тази цел да подкрепя най-силния.

ДВ: В Германия официално живеят близо 400 000 българи. Как мислите, кого ще подкрепят на изборите българите в Германия и в чужбина?

Клаус Шрамайер: Мнението за емигрантите гласи, че те са интелигентни и отворени към света, така че сигурно ще подкрепят опозицията.

ДВ: Какви са възможните правителствени коалиции след изборите?

Клаус Шрамайер: Зависи от избирателната активност. Но дори ако избирателната активност е ниска, не ми се вярва да възникне коалиция между традиционно големите партии с мнозинство над 120 депутати. Според мен, всъщност няма никакъв смисъл да се провеждат рационални размишления за изхода от тези избори. Креатурите на миналото няма да изчезнат в резултат от избори. Тази възможност беше пропусната през 1989-1990 г. Уличните протести от 2013-2014 също не промениха базисните нагласи.

ДВ: Очаквате ли някакви промени в България след изборите?

Клаус Шрамайер: Единствената реалистична политическа промяна след изборите би било едно решение на София да вдигне ветото срещу Скопие. Трябва най-сетне да се прекрати този антимакедонски фарс, който всъщност се разиграва единствено поради тактически съображения преди изборите, за да се спечелят националистическите среди. Иначе всичко ще си остане по старому - с изключение на някои дребни заврънтулки.

ДВ: Какво е най-важно днес за България?

Клаус Шрамайер: Реформата на съдебната система. И най-вече: трябва да се създаде независим Висш съдебен съвет и такава Главна прокуратура, която да подлежи на контрол. И безмилостно да се преследва корупция в съдебната система.

Д-р Клаус Шрамайер е бивш заместник-посланик на Германия в България и специалист по конституционно право. От години той професионално анализира слабостите на българския Основен закон и особеностите на българското политическо развитие.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    18 96 Отговор
    Бойко е нашия апостол,той построи за 7 години 2000 завода и 4000 км магистрали за него да гласуваме само

    Коментиран от #18, #90

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 доган

    88 12 Отговор
    Трудно се свалят мафиотските, герберски структури обхванали цялата страна и управлението и.
    Но Белене ги очаква, от нас зависи!

    Коментиран от #30

  • 4 Рошко

    70 8 Отговор
    Абсурдистан никога няма да се оправи, докато не се измете всичко което е било на власт досега, бизнесмени нямат работа в политиката

    Коментиран от #98

  • 5 Абсолютно

    69 9 Отговор
    обективно , такава е грозната действителност за жалост ! Човекът познава прекрасно България и народа ѝ !

    Коментиран от #97

  • 6 селим

    44 5 Отговор
    Джендъри на хранилка като писарчето по горе Асанчо, много в ГЕРБ!
  • 7 Си ган

    24 45 Отговор
    Абе вурст такъв, гледай си там арабите и турчолята как ви таковат жените и не се бъркайте тука, чакаме половинките ви на морето лятото да видят що е качествена балканска наденица...
  • 8 ПУТИН

    11 31 Отговор
    ТОВА Е МАЙСТОРЛЪКА ХЕР ШВАБА!
  • 9 абе то

    46 7 Отговор
    Две германски фондации , в нарушение на закона за финансиране на политически партии , милиарди присвоени , Западът със широко затворени очи , айде швабата да се не праи на разсеян. Че България си е България е истина иначе и си носи това мазно петно.
  • 10 Корупция

    38 8 Отговор

    До коментар #2 от "Асан":

    Научи се да пишеш бе неграмотник, такива са ти и господарите от тиквената партия......
  • 11 Човек

    27 1 Отговор
    Този на снимката на Доган ми мяза!😀
  • 12 Българин

    39 7 Отговор
    " София за да може в същото време необезпокоявано да си върти далаверите с Русия "

    Излиза , че Южен поток , който щеше да осигури на България стратегическа сигурност и гаранции , че Европа и Русия няма да допуснат турско нападение срещу България е "далавера" ?

    А Северен поток 1 и 2 , както и Южен поток , когато от Натото ни го взехте и го дадохте на Турция за Турски поток ...Те какво са ?
  • 13 Диверсант

    25 12 Отговор
    Фашагите да си гледат яловата крава. След катастрофата на Италия с движението 5 звезди, сега казват ПО ДОБРЕ КОРУМПИРАН ПОЛИТИК ОТКОЛКОТО НЕСПОСОБНИ
  • 14 Фери

    31 9 Отговор
    По-ограничени от германците няма.
  • 15 Българка

    46 13 Отговор
    Нека оповергаем думите на германския дипломат и на 4-ти изхвърлим мафията от властта. Смъкването от власт на ГЕРБ, която е финансирана и наложена от чужда държава-Германия и е антиконституционна корпоративна партия, която обслужва чужди интереси! Това ще е първа крачка в правилната посока- освобождаване на България!
    На 04.04. масово с протестна бюлетина!

    Коментиран от #41

  • 16 Наял се гладен

    24 2 Отговор
    За някои летни зимни сараи, тинтири минтири, а за други работа, работа, работа..
  • 17 мъни

    22 7 Отговор
    Спрете им милиардите, това са крадци, от най-гадните, дето убиват всичко само да откраднат - комунисти. В кръвта им е.
  • 18 Subaru STI

    31 11 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Борисов отива в затвора, Божков не дава празни обещания!
  • 19 Пепел

    19 2 Отговор
    Ти на езика! Но да цитираме Ботев: "Тъй върви светът, лъжа и робство на тая пуста земя царуват"...
  • 20 швабен

    26 6 Отговор
    '' Бойко , Бойко '' , кой възкликва така ?! Меркел позор за немците , Бойко позор за българите.
  • 21 Ядеитн

    16 4 Отговор
    Ей на - немецо си дума многото приказки, ама я го тазбрах тъй: Нищо немой са промени, тука си е така, па и на нас (на немецо де) ни изнася. Свиквайте си. Па и на макетата ша са надупим...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ШвабаБезАкъл

    32 5 Отговор
    Германският дипломат мълчи като утрепан за това, че , че партията ГЕРБ начело с Борисов е замислена, създадена и финансирана от Баварската фондация „Ханс Зайдел“.
    Що така ?

    Коментиран от #37

  • 24 Празни приказки

    18 3 Отговор
    Не слушай какво говоря, гледай какво правя. ЕС щедро финансира шайката с пари на европейските данъкоплатци, което означава категорична подкрепа.
  • 25 пешо

    19 3 Отговор
    "единствената реалистична политическа промяна след изборите би било едно решение на софия да вдигне ветото срещу скопие"
    къде ги стягал чепика партнерите!
    ***!
    нови бази "на нато" в северна... таквоз - за реднеците, нови уидъу и кауфуанд - за стрина...
    това е то!
  • 26 Горд трак

    7 6 Отговор
    Ха честита ви промяна, горди наследници на древните траки, на Аспаруха и Симеона и на техните мишки (най-вече) . България вече е обречена . Въпрос на време .. Санта Клаус нещо се покри. Не му се коментира май!
  • 27 ббб

    23 2 Отговор
    Ами и в Германия всеки непредубеден би трябвало отдавна Меркел да са я пребили с камъни, но Германия си е Германия! Иначе този германски дипломат е прав!
  • 28 секуритате

    14 4 Отговор
    Човека ясно ясно казва: Чудeca oбaчe нe cтaвaт. Пoвeчe oт 30 гoдини cлeд 10 нoeмври 1989 Бългaрия cи ocтaвa Бългaрия. A тoвa oзнaчaвa - Бaлкaнcки пoлуocтрoв. Тaм вce oщe гocпoдcтвaт призрaцитe нa минaлoтo, нaвицитe oт минaлoтo, плюc пocтcoциaлиcтичecкитe рeфлeкcи. Ако не вярвате,питайте Чаушеску!
  • 29 Село

    17 3 Отговор
    За съжаление е прав за всичко,раздават се пари на поразия мръсотията е пълна няма да пуснат кокала девиза за ГЕРБ е Крадене,Крадене,Крадене,но са не забравяме с чия помощ пак от тяхната Меркел и нашите продажници за 50 лева.

    Коментиран от #34

  • 30 Гледай

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "доган":

    Да не си ти първия за Белене.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българи Боклуци

    7 9 Отговор
    Такива сме такива сме били и такива ще си останем докато ни има!
  • 33 Gowko

    12 5 Отговор
    Модератори.Ти ли си оня дето режеше коментаторите за джендърите
  • 34 А бе Село

    6 18 Отговор

    До коментар #29 от "Село":

    Импексова ли ще те оправи!?Или Галева!?Защото други кандидати с някакъв шанс да управляват нещо липсват на политическия небосклон.

    Коментиран от #40, #56

  • 35 ГЕРБ

    3 12 Отговор
    Няма смисъл не се съпротивлявайте вече всичко е купено и решено пак ще сме ние с приятелите но тутчелята с тях заедно ще крадем след изборите ако искате да се обзаложим.

    Коментиран от #60

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 не е съвсем

    14 2 Отговор

    До коментар #23 от "ШвабаБезАкъл":

    вярно, германските фондации контактуват с герб.който е проект на нашето задкулисие!

    Коментиран от #48

  • 38 Gowko

    6 1 Отговор
    И като триеш , нещо за по големи ли се взимаш
  • 39 Съдията Дред

    21 4 Отговор
    Баце нямаше да може да си разиграва коня, ако не го подкрепяше Меркел. Пък и самата партия ГЕРБ нямаше да я има , ако не бяха германските фондации. Да не дава акъл швабата, щото те изср.аха лай.ната.
  • 40 Село

    7 10 Отговор

    До коментар #34 от "А бе Село":

    Ще ни управляват ГЕРБ и празната ТИКВА лапай 50 лева и мълчи.

    Коментиран от #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Gowko

    7 2 Отговор
    ,,България ще си остане в плен на беззаконието и корупцията"...Мисля и още нещо Свободата на свободното слово Хората се нуждаят от повечко истина.Това дава ориентирите.
  • 43 Може да са

    5 18 Отговор

    До коментар #40 от "Село":

    50 лева ,ама ги има.При Импексова бяха 5 долара.На месец ,другарю.

    Коментиран от #46

  • 44 Gowko

    6 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ще изхвърлиш":

    Защо не си изтрит не зная.Явно тук вървиш
  • 45 П Р Славейков

    9 3 Отговор
    "не сме народ,а мърша,туй ще кажа и ще свърша" !!!
  • 46 Село

    18 4 Отговор

    До коментар #43 от "Може да са":

    Разхвърляй ги тези 50 лева на 4 години и си харчи жълтите стотинки със здраве обаче не забравяй,че си им дал зелена светлина за този период да КРАДАТ всеки ден не по 50 а хиляди левове видя ги в шкафа нали и така как ще се оправим няма да стане НИКОГА .

    Коментиран от #50

  • 47 Русия

    5 7 Отговор
    Само бомба за вас.
  • 48 ШвабаБез Акъл

    14 6 Отговор

    До коментар #37 от "не е съвсем":

    Да бе, проект на нашето задкулисие.
    То това наше задкулисие е толкова яко и мощно, че кара германските фондации да бачкат за него, не за германските интереси..
    Направо утрепа рибата с простотия!

    Коментиран от #52

  • 49 DW. Никой не ви вярва за нищо!!!

    13 7 Отговор
    Кажете, че този дипломат е бивш, в Немското посолство в София!!! Какво правят двете Немски Фондации в България??? Финансират незаконно политически партии!!!?? 30год това правят, "благодарение" и на тях сме на това положение!! DW тези оценки за политическия живот в България по вероятно са ваши!??? Щамаер дали знае, че пишете от негово име??? Ако го има още!!
  • 50 Точно

    4 15 Отговор

    До коментар #46 от "Село":

    Импексовата или Галевата са новите честни и неопетнени личности ,които не "крадат"!?Та те са в пъти по крадливи и алчни от настоящите.
  • 51 Шрамаер бивш ЗАМ в Гелманското в София

    2 3 Отговор
    Шрамаер
  • 52 шваба с акъл

    8 1 Отговор

    До коментар #48 от "ШвабаБез Акъл":

    ти явно вярваш в непорочното зачатие! много си наивен!

    Коментиран от #54

  • 53 DAS IST EINE GROSSE SCHEISE

    14 6 Отговор
    Вие германците съсипахте Европа, като я напълнихте с 'бежанци'-терористи, хер Аршлох! Затвори си мръсната уста. За Северна македония(с малка буква)- ВЕТО докрай.
  • 54 ШвабаБез Акъл

    6 7 Отговор

    До коментар #52 от "шваба с акъл":

    Не, вярвам на моите очи и офицялната нет страница на "Ханс Зейдел"
  • 55 ннбб

    9 4 Отговор
    100% истина. Б БГ господстват старите навици от миналото- 1 бог, 1 партия, на които се кланят всички. Закони, които се отнасят само за простолюдието, но не и за партийните велможи(статуквото). Всичко се урежда по "втория начин". Ах, как обича българинът "втория начин"!!!
    Нямаше лустрация. Това е причината. След '89 год. комунистите направиха всичко възможно да си запазят ръководните позиции, скрити зад фасадата на различни партии. Всички партии са пълни с комунисти и ДС. Днес дундуркаме децата на комунистите. В Бг няма демокрация.
  • 56 пешо

    15 4 Отговор

    До коментар #34 от "А бе Село":

    няма значение кой/коя. важното е мутр*питекът да се омита. до там сме се докарали.
    капиш?

    Коментиран от #57, #58

  • 57 За мен пък е важно

    3 10 Отговор

    До коментар #56 от "пешо":

    Импексовата или Галевата никога да не трансплантират! до властта.
  • 58 Припарват.

    3 4 Отговор

    До коментар #56 от "пешо":

    Припарват
  • 59 233

    9 7 Отговор
    Що за цинизъм и наглост германска?!?Не стига ,че ни натресоха тулупа си ,ами сега карес ще ни държат!Вземайте си говедото в Германия!
  • 60 ХРИСТО СТОИЧКОВ-КАМАТА

    7 2 Отговор

    До коментар #35 от "ГЕРБ":

    НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ , ДНЕС Е 1АПРИЛ , ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ВИ ВЯРВАМЕ , СКОРО ЩЕ ВИДИТЕ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ , ЦЯЛАТА МУТРАЩЙНА ДЕТО Е СЪЗДАДЕНА ОТ 31ГОДИНИ , !!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️💓💗♥️💖💞💕💘🇧🇬🇧🇬🇧🇬!!!.
  • 61 Електра

    9 9 Отговор
    Тая комунистическа и фашистка шваба, то е все едно, в момента е посланник в Скопие и работи срещу България. Като плюе по Борисов, той иска властта да е в ръцете на БСПдирастите и нео либералните Пелерасти, от дай България и изправи се Корви вън, с единствената цел приемаеи на Македония в ЕС, и приемане на Истамбулската конвенция. Но швабата си е шваба защо му се дава трибуна тук не е ясно. Дали няма да го изтрият тоя пост, ще гледаме...

    Коментиран от #62, #63, #66, #68

  • 62 протестиращ

    5 7 Отговор

    До коментар #61 от "Електра":

    абсолютно точен коментар електра.
  • 63 иван

    6 8 Отговор

    До коментар #61 от "Електра":

    много точно казано Електра, разочаровах се и няма да гласувам за ДБ и нейните производни мутрите на сестра Галева.

    Коментиран от #77

  • 64 Кси

    4 5 Отговор
    Ехе, дойчето веле , тъй ще каже, искат комунисти на власт, абе рязкайте, бре смешници, какво БГ си е БГ, обиждате ли нещо, няма да живеем вашият живот, че да ни давате наклон, коминтерна ли да ни управлява, вие пък зелени и джендъри да ви управляват
  • 65 Красимир

    3 13 Отговор
    Който не гласува за ГЕРБ, обрича страната да премине от ръцете на хора, имащи опита, потенциала, компетентността и амбицията да управляват България и да развиват ускорено икономиката й, в ръцете на хора, които не само, че нямат споменатите качества, ами даже и не споменаха, че имат ангажимента да запазят поне постигнатия напредък в тая област. Нормално е, всички които за дълъг период от време не са имали досег до властта, да са обладани от желанието да спечелят изборите и да поемат в свои ръце разпределението на огромните парични потоци от Европейският Съюз, но за бъдещето е важно тия средства да бъдат използвани по най полезния за страната начин и място за компромиси, лекомислие и безотговорност няма!
  • 66 Софиянец

    6 5 Отговор

    До коментар #61 от "Електра":

    Колкото и да ми не подкрепям ГЕРБ, ще излезеш права, проверих в Гугал и разбрах всичко, за тоя германски национал-цоцаалист, сега посланник в Македония. Не вярвах че са останали фашисти, но просто са се преименували на либерални комунисти. И аз съм разочарован от ДБ и ще подкрепя истинската СДС.
  • 67 Вълк

    10 1 Отговор
    Боже каква пропаганда от ФАКТИ , но и това няма да ви помогне
  • 68 Патриот

    5 6 Отговор

    До коментар #61 от "Електра":

    Права си ЕЛЕКТРА, не вярвам Меркел да споделя, мераците на тоя германски нацист, който срещу пари лобира за Македония и Истанбулската конвенция, и иска ВМРО извън властта.

    Коментиран от #73

  • 69 Красимира

    3 5 Отговор
    Аз също съм съгласна с Електра, но какво общо има Даган ага със статията, че сте го изтипосали тук.
  • 70 Павел Пенев

    0 5 Отговор
    А вие гледате такива театрални постановки защото много ви харесват.
  • 71 Фен

    5 5 Отговор
    Ми то това е мечтата на Дойче веле и на соросиоята, в лицето на Йончева и Радан - Македония, джендъри....
  • 72 Angry Bird

    1 8 Отговор
    Г-н Шрамайер, ама и идея си "нямате" как едни германски огромни търговски компании си въртят яки далавери на фона на контролираното българско беззаконие, а германските началници ни лук яли ни мирисали под "защитата" на франчайза! Ама някои хора го гледаме това всеки ден, че и в германските поделения в Германия имаме опит. Та очеизвадно видно е, като си направиш аритметиката що ще ГЕРБ в ЕНП и за чий Ви е! Иначе по отношение на Македония сте прав в макро рамката - бита националистическа карта. По-добре да ги "пускаме" и при добри нови политици да им влезем под кожата на база взаимодействие в ЕС!

    Коментиран от #74

  • 73 Кремена

    5 7 Отговор

    До коментар #68 от "Патриот":

    Какви ли още унижения ще ни спретнат тия от Да България и мутрите на Мая, под юмрука на Радев, само и само да се докопат до власта, и да пуснат олигарсите от занданите да ни крадат пак. Ще гласувам за СДС, защото то се изчисти от ДС агентите и доносниците.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Tутанкамон

    6 7 Отговор
    Браво,вярна и точна оценка от германец, просто не мога да повярвам че е възможно
  • 76 Angry Bird

    2 3 Отговор

    До коментар #74 от "ЗАРАЗНО ЗЛО":

    Админа, този/тази Мила Йовович що не е баннат? За обида и не пристоен речник.
  • 77 Пешо от блока

    5 3 Отговор

    До коментар #63 от "иван":

    А защо се разочарова точно от тия партии? Защото искат да вкарат Бойко и Доган в затвора?

    Коментиран от #78, #79

  • 78 иван

    4 6 Отговор

    До коментар #77 от "Пешо от блока":

    Да ги вкарат в затвора за какво. Аз съм десен човек, но освен плюене по Герб, друго от тях не съч чул. Ако гласувам за плюене, то Мая Костинбродско плюе по добре от тях. Десните се чусваме измамени, защото Рада иска ИИнстамбулската конвенция като Елена Йончева, готови са да клекнат пред Македонските про сръбски комунисти, и най вече са готови да правят правителство не с десните а с комунистите на Мая Галева и Корнелия Импексова. Тогава за какво да гласувам за поредните комунисти и левичари, след като съм десен.
  • 79 Костовист

    4 5 Отговор

    До коментар #77 от "Пешо от блока":

    Виж какво ще ти кажа, не Борисов яде сладолед с Доган, а болшевика Боеклиев, който няма ден трудов стаж. Съжалявам, че продадохте делото на Иван Костов, на комуняците. ще гласувам за истинските десни от СДС с префиренция.

    Коментиран от #80

  • 80 Дария

    5 5 Отговор

    До коментар #79 от "Костовист":

    Браво истинското дясно е при СДС. С префиренциите, винаги може да се избере техния кандидат. Гласуваш за Гнома, получаваш Дългия, Елена Йончева, Рада, Мая Галева и Феса в едно.

    Коментиран от #82

  • 81 Веселин

    4 6 Отговор
    На въпроса, дали дали след изборите Борисов и ГЕРБ ще могат да разчитат на подкрепа от Европейската Народна Партия и Германските Християн Демократи, Клаус Щрамайер отговаря, "вероятно да, ЗАЩОТО ГИ СМЯТАТ ЗА ПО-МАЛКОТО ЗЛО". Ами, какъв по убедителен аргумент за това, да гласуваме за ГЕРБ, защото всички останали, са по голямо зло!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Електра

    5 7 Отговор

    До коментар #82 от "Софиянка":

    Минах пак оттук и с учудване видях, че коментара ми още не е изтрит, но е провокирал до бая коментари. Трудно си отива Комунизма от тая държава. Навремето Антон Путев каза, че Импексовите комуняци са като спин, предава се по наследство. Да ама не, както казваше великия Бочаров. Цоцоалистите са като корона вируса, избиват в различни щамове. От Импексовия щам, се нароиха още, щама на Галева, щама дългия, Щама на Ристю, и още безброй щамове, които се родиха под юмрука на Кауна, по времето на жалките им протестите. Но има и ваксина, и тя се казва ГЕРБ и СДС, затова е тоя комунистически вой, защо след 4ти България ще бъде ваксинирана и излекувана, за винаги...

    Коментиран от #84, #91, #93

  • 84 протестиращ

    2 5 Отговор

    До коментар #83 от "Електра":

    Евала ЕЛЕКТРА.
  • 85 македонец

    3 3 Отговор
    Никой не ви е виновен, че не можете да си оправите държавата. Само се пените, разбирате от всичко, плюете всички, а резултат нула!!!

    Коментиран от #92

  • 86 диди

    3 2 Отговор
    За повечето неща г-н Шрамайер е абсолютно прав. Ние сме извън класация. Почти навсякъде другаде дори и след 4 г управление щеше да им стане ясно, че посредствеността води държавата надолу. Но както казва той България си е България. Изглежда че вече болшинството харесва посредствеността, а другите са се примирили /или се готвят да се изнесат/. Но не е прав за РСМ. Изглежда и историческите познания на г-н Шрамайер са посредствени, а освен това забравя /явно и той обслужва нечии интереси/, че има изискване междудържавни спорове да не се привнасят неразрешени в ЕС.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 ТОЧКАТА

    0 4 Отговор
    ВИЕ,заедно с козяк се стараете доста за да е така...Все пак ТОЙ е ваш проект,вкарай трима глупака в управлението и те ще ти поднесат всичко на тепсия...и ВИЕ го тъпчите с еврофондове.....а КОЙ е резултат на неолиберални козяшки правила ...неолибералната система възпитава чувството на собственост до ПРЕЯЖДАНЕ....ТОВА ВСЪЩНОСТ И НАБЛЮДАВАМЕ 30 Г.....
  • 89 Бойко

    1 0 Отговор
    Защо сте сложили снимка на Ахмет Доган и ни манипулирате, че това е германски дипломат!!!! Факти, станахте за смях!

    Коментиран от #95

  • 90 група зевзеци

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    Не е само това. Той направи заплатите най-високи в целия свят, бензинът 10 ст, месото и млечните продукти ги раздават безплатно, хлябът ти го подаряват с бонус стек френско вино и гъши пастет, по пазарите се замеряме с трюфели, подари на всеки 250 кв.м. къща в полите на Витоша заедно с чисто нови два автомобила, единият електричка, построи 40 х. болници и в тях работят световните светила, победи ковида, отблъсна един опасен астероид насочил се към земята, промени орбитата на Земята...Още?
  • 91 д р Щросмайер

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Електра":

    Абе много странични действия има тази твоя ваксина. Голяма смъртност има от нея.
  • 92 винкел

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "македонец":

    Какъв си ти че ще коментираш България?
    Това че няколко трола непрекъснато ръсят простотии по форумите не означава че ние сме зле.Нямате ли си форуми където да си тролиш?И от къде знаеш български нали си маке?

    Коментиран от #96

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 lz8976

    2 0 Отговор
    германия подкрепя герб, следователно корупцията и разрухата на България.
    Застъпва се за С.Македония.
    Затова искаме да се разкарат от нашата държава
  • 95 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Бойко":

    МНОГОдобре са го сложили!!!ТОЙ е евроатлантика и правеше най добрите анализи,неизменно 30 е ВЪВ ВЛАСТТА!!!!!Правилно са го сложили.
  • 96 македонец

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "винкел":

    Имам си преводач! За перничанин доста правилно пишеш - само седем правописни грешки.

    Коментиран от #100

  • 97 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Абсолютно":

    Трябва да свикваме, че когато България отстоява своите позиции, това ще дразни "великите сили"...
  • 98 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
  • 99 Матей

    0 0 Отговор
    М-да,нали са много модерни боковци,щяха да инсталират супер-компютър,а не склониха за гласуване по интернет и по пощата.Защо ли,защото щяха да загубят изборите с гръм и трясък,партийната им шайка щеше да се свие като шагренова кожа и едвам щяха да допъплят в НС,КЪДЕТО ДА СТАВАТ ЗА ПОСМЕШИЩЕ,и докато ги арестуват.Още миналото лято се заизвъртаха като змиорки,устискаха на протестите и се разминаха със служебното правителство,лавират умело срещу вятъра и издрапаха да правят избори по техния си джандарски тертип.Но после отново борба,неистова борба ,народа срещу герберския фашизъм.
  • 100 винкел

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "македонец":

    В Перник сме високо интелигентни!А твоя преводач е скаран с граматиката.