ФАКТИ.БГ

Изборите на 4 април: Не е нагласено. Просто толкова си могат

Те си предложиха и гласуваха всички недомислици, като отказаха дори да обсъждат каквито и да било други предложения

Публикувана: 30 Март, 2021 20:30
107 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5519
Изборите на 4 април: Не е нагласено. Просто толкова си могат
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 36 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изборите в България са пред провал. Има изгледи те да бъдат направо провалени и компрометирани. С действията и бездействията си управляващите направиха много за това. Коментар на Ясен Бояджиев.


През годините покрай изборите в България сме се нагледали на какви ли не неразбории, неуредици и безобразия. Изборите, които предстоят в края на тази седмица обаче, имат всички „шансове” да бият видяното досега.

Какво да се прави - пандемия, ще кажат някои. Да, заради пандемията ситуацията наистина е извънредна. Имаше обаче много какво да се направи, за да бъдат свързаните с нея неудобства и затруднения преодолени в значителна степен. Но не. Вместо това с действията и бездействията си мнозина ги забатачиха и заплетоха още повече, така че изборите да бъдат изправени на ръба на провала и компрометирани в очите на избирателите - юридически, политически и морално.

Пандемията и правото на глас

Чрез закъснели, ненавременни и нелогични мерки, затваряния и отваряния така нареченото „управление” на коронакризата, например, ловко направи така, че пикът на нейната трета и най-силна вълна да съвпадне точно с изборите. Ефектът от това съвпадение е, че вероятно стотици хиляди хора по един или друг начин ще бъдат възпрепятствани да упражнят правото си на глас.

Първо, атмосферата на напрежение и тревога в обществото ще откаже мнозина от онези, които се притесняват за здравето си, да излязат, за да гласуват. Страхът ще намери израз в ниска избирателна активност, на която някои от участниците в изборите много се надяват.

Съвпадението на изборите с пика на третата вълна обаче ще има още едно, съвсем пряко и много по-точно измеримо отражение. Около 100 хиляди (а може би и повече) избиратели - болни или контактни на болни, които са, или тепърва ще бъдат изолирани и карантинирани без право да напускат домовете си, практически ще бъдат лишени от конституционното си право на глас.

Защото сред наличните възможности за решаване на този проблем (една от тях видяхме напоследък в Нидерландия, където изборите продължиха три дни) беше избрана възможно най-неработещата - т.нар. подвижни секции. Сега, с наближаването на изборния ден, отдавна предизвестеният организационен и логистичен провал на това решение става все по-очевиден.

Мимоходом да споменем, че и значителна част от желаещите да гласуват българи в чужбина, чийто брой постоянно расте, няма да могат да го направят. Заради нежеланието на управляващите да въведат някаква форма на дистанционно гласуване или поне да отменят дискриминационното ограничение за броя на избирателните секции в страните извън ЕС. Във Великобритания, например, която е вече сред тези страни, са покрити критериите за 80 секции, но ще бъдат разкрити само 35.

"Перфектна изборна буря"

Заради необходимостта да се подмени голяма част от членовете на секционните комисии и невъзможността те да бъдат качествено обучени, пандемията задълбочи един от най-сериозните и хронични проблеми на изборния процес - слабата подготовка и ниската компетентност (граничеща с неграмотност) на мнозина в изборната администрация.

На този фон като по поръчка се появи и проблемът с изборните протоколи. Заради въвеждането на възможността да се гласува и с хартиени бюлетини, и с машини, както и заради някои „дребни” редакционни промени в закона, оформянето на протоколите е изключително усложнено. Което вероятно ще доведе до огромен брой грешки, ще затрудни в огромна степен целия процес и ще забави с дни отчитането на изборните резултати. Шефът на фирмата-преброител (който знае какво говори) определи ситуацията като "перфектна изборна буря".

Изреденото дотук е само част от проблемите, които, както никога досега, застрашават и без туй крайно ниското доверие в изборния процес.

Кой и защо

Странното е, че всички са единодушно съгласни с тази оценка. Това е естествено за опозицията, според която става дума за „институционален удар срещу честността на изборния процес”, „организиран целенасочено хаос” и „блокаж на изборния процес”.

За разлика от друг път обаче това мнение се споделя и от управляващите. Те заговориха за умишлено създаване на „хаос и среда за политически спекулации и коментари” и за „опит за вкарване на страната в дълбока конституционна криза”. И дори се опитаха да прехвърлят вината върху представителите на опозицията в Централната избирателна комисия. Истината обаче е, че вината е изцяло и единствено тяхна.

Те си предложиха и гласуваха всички недомислици, като отказаха дори да обсъждат каквито и да било други предложения. Защо го направиха? Нещата изглеждат като нарочно нагласени, но, както и в други подобни случаи, най-вероятният отговор гласи: без да искат, просто толкова могат.

В интерес на справедливостта обаче трябва да кажем, че имаше и нещо, което не беше в техните ръце - датата на изборите. И да признаем „заслугата” и на президента.

* Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 36 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Шишо
1 Отговор
Ааа не е нагласено, всичко си нагласихме спокойно.


Оценка:
-5 +60

Гост
2 Отговор
бою мошенгията готви голяма мошенгия

Оценка:
-13 +64

да питам
3 Отговор
А Румбата каза ли нещо ?!!🤭😁

Коментиран от #4, #78


Оценка:
-58 +32

Ще каже
4 Отговор

До коментар #3 от "да питам":


Колкото каза за шпионите .

Оценка:
-55 +26

Няма
5 Отговор
да изляза да гласувам против хунтата на братя Шишибойкови само ако не съм между живите.

Коментиран от #84


Оценка:
-11 +66

Изборите
6 Отговор
са нагласени и спазарени още през декември. Останалото е илюзия.

Коментиран от #14, #85


Оценка:
-21 +22

ГОРСКИ
7 Отговор
Той е подкупил държавния апарат но не всички ще гласуват за него,подкупил и лекарите но не всички ще гласуват за него!!! За него ще гласуват само алчните и глупавите но от избирателите не всички са глупави !!!!!!!

Оценка:
-6 +73

нашия
8 Отговор
"толкова си могат" не е оправдание а нарочно вменявано мнение...не са толкова прости за каквито се представят.....знаят какво правят

Оценка:
-4 +36

ПИНЯЦИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ
9 Отговор
ЩОМ МОЖЕШ В НЕДЕЛЯ ДА ИДЕШ И ДА ПИЕШ „ДЪЛГО” КАФЕ ТРИ ЧАСА,ТАКА МОЖЕШ ДА ИДЕШ И ЗА ПОЛОВИН ЧАС ДА ГЛАСУВАШ!КОЙ ТЕ СПИРА😀😀😀😀

Оценка:
-3 +45

узрял
10 Отговор
аз затова и не гласувам,колкото и да ме убеждават в противното!

Оценка:
-34 +8

да питам
11 Отговор
Що Румбата не се сети да ги насрочи на 9-май ?!!

Оценка:
-24 +19

Матей
12 Отговор
Аха,наистина толкова могат,да правят сер-сем-ли.ци и да ги представят като величайша мъдрост.Много хора няма да гласуват от отвращение и разочарование,от липса на реална алтернатива,което напълно устройва герб.Усилената шетня на герберски мут-ра-джии е в тая насока.България--страната на победилия бандитизъм.

Оценка:
-7 +22

ЕХАА
13 Отговор
КАТО СЕ ЗАМИСЛИ ЧОВЕК ....КОЙ ЛИ МОЖЕ ДА Е ПОРЪЧАЛ ТАЗИ СТАТИЯ .....КОЙ .......КОЙ ЛИ ИСКА ДА ВТЪЛПИ НА ХОРАТА , ЧЕ ИМА НЕЧЕСТНИ ИЗБОРИ .....И ТО ОЩЕ ПРЕДИ ДА СА СЕ ПРОВЕЛИ???? ПЪРВО ТОВА ГО КАЗА РАЗЕДЕНИТЕЛЯ НА НАЦИЯТА , ФИГУРАНТА НА РЕПУБЛИКАТА.....ПОСЛЕ ЗАПОЧНАХА ДА МУ ПРИГЛАСЯТ ВСИЧКИ , КАНДИДАТ УПРАВЛЯВАЩИ , КОЙТО ТОЙ ПРИВИКА ПРИ СЕБЕ СИ НА КОНСУЛТАЦИИ ??? ГОЛЯМ ЦИРК НИ ОЧАКВА , И ОТ ФИГУРАНТА ....И ОТ ВСИЧКИ ГУБЕЩИ ОТ ИЗБОРИТЕ ....ПРИГОТВЕТЕ СЕ ЗА ТОВА !!

Коментиран от #17, #65


Оценка:
-47 +18

Изборите
14 Отговор

До коментар #6 от "Изборите":


са купени още август. 30% вдигане на заплатите на калинките и 50 лв. подкуп за пенсионерите. Лошо няма, но това увеличение не е от ръст на икономиката, а от поредния заем на хунтата, който ще плащат не те , а ние.

Коментиран от #16


Оценка:
-10 +46

РАДИО ЕЛТО
15 Отговор
Аз харесвам БОЙКО и ГЕРБ , те доказаха че могат да управляват успешно държавата! ЗАТОВА заслужават четвърти мандат!

Коментиран от #32


Оценка:
-60 +12

НЕ ЛЪЖИ
16 Отговор

До коментар #14 от "Изборите":


Колко още можеш да лъжеш ? Не говори ЛЪЖИ без да знаеш НИЩО откъде са парите!

Коментиран от #19


Оценка:
-24 +6

нашия
17 Отговор

До коментар #13 от "ЕХАА":


това ,че го е казал ПРЕЗИДЕНТА автоматично ли се превръща в неистина за теб..???!!!ако е така ясен си

Коментиран от #28


Оценка:
-6 +20

Абе, Бояджиев ,
18 Отговор
Я проучи за манипулацията, на референдума, република, или монархия! Цялата комунистическа власт е незаконна! Факт!

Коментиран от #22


Оценка:
-17 +9

нашия
19 Отговор

До коментар #16 от "НЕ ЛЪЖИ":


ОЧЕВАДНО Е ..ТОВА КОЕТО КАЗВА ЧОВЕКА

Коментиран от #33


Оценка:
-3 +14

Даже
20 Отговор
и да искам, не мога да лъжа повече от Разбойко.

Оценка:
-5 +16

ЕХАА
21 Отговор
КAТO CE ЗAМИCЛИ ЧOВEК .......КOЙ .......КOЙ ЛИ ИCКA ДA ВТЪЛПИ НA ХOРAТA , ЧE НЯМА ДА ИМА НEЧECТНИ ИЗБOРИ .....И ТO OЩE ПРEДИ ДA CA CE ПРOВEЛИ???? ПЪРВO ТOВA ГO КAЗA РAЗEДEНИТEЛЯ НA НAЦИЯТA , БОЙЧЕ.....ПOCЛE ЗAПOЧНAХA ДA МУ ПРИГЛACЯТ ВCИЧКИ , КAНДИДAТ УПРAВЛЯВAЩИ - ВМРО, МАРЕШКИ, НФСЕЕБЕ ??? ГOЛЯМ ЦИРК НИ OЧAКВA , И OТ БОЙЧЕ ....И OТ ВCИЧКИ КАТО НЕГО ГУБEЩИ OТ ИЗБOРИТE ....ПРИГOТВEТE CE ЗA ТOВA !!

Коментиран от #43


Оценка:
-2 +17

нашия
22 Отговор

До коментар #18 от "Абе, Бояджиев ,":


правителството провело референдума за който говориш не е било на комунистите...чети история

Оценка:
-2 +14

Взето назаем
23 Отговор
На 5-ти може да умра, но на 4-ти април ще гласувам против хунтата. Мутри, вън!

Коментиран от #34


Оценка:
-5 +31

ХайлАдолф
24 Отговор
Пратена журналистика под път и над път , с лопати да ги ринеш такива журналя , особено ако се прозяват от ционисткото Дойч Зелце .....

Коментиран от #30


Оценка:
-2 +15

ИМПЕРИАЛИСТ
25 Отговор
Чет нямат "скритите лимонки" на матушката.

Оценка:
-11 +7

Земеделец
26 Отговор
След окупацията от орките няма честни избори с убийството на Никола Петков

Оценка:
-5 +2

Чекмедже2345
27 Отговор
Нагласено е, нагласено. Не ни будалкайте.

Оценка:
-6 +13

ЕХАА
28 Отговор

До коментар #17 от "нашия":


ДА , ТОВА , ЧЕ ГО КАЗВА ФИГУРАНТА , НЕ ПРЕЗИДЕНТА ЗАЩОТО ТОЙ НЕ Е ПРЕЗИДЕНТ !!! АВТОМАТИЧНО СЕ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ЛЪЖА !!! ТВЪРДИ , ЧЕ ГЕРБ И БОЙКО ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ , А ТЕ СА ПРОВЕЛИ САМО ЕДНИ ....КОГАТО ТОЙ БЕШЕ ИЗБРАН ЗА ФИГУРАНТ !!!! СЛЕД КАТО ЗНАЕ , ЧЕ Е НЕЧЕСТНО ИЗБРАН ....КОКВО ПРАВИ ОЩЕ ВЪВ ПРЕЗИДЕНСТВОТО !!! ОЛИЦЕТВОРЯВАЩ ЧЕСТНИТЕ И ПОЧТЕННИТЕ .....ТОЙ ТВЪРДИ ТОВА ....А ТАКА ЛИ Е ????

Коментиран от #41


Оценка:
-17 +9

РУССКИЙ
29 Отговор
Тоя толуп селски прост пожарникар спечели ли отново аз се отказвам от гражданството си и ставам реален РУССКИЙ 🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ЗАВИНАГИ

Коментиран от #36, #38


Оценка:
-11 +13

Истината
30 Отговор

До коментар #24 от "ХайлАдолф":


Единствена нормална медия е Дойче веле

Оценка:
-14 +4

ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА...
31 Отговор
ПРОБЛЕМЪТ НА КОМУНЯГО-ФАТМАШКИТЕ ГЕ'ЙО'ВЕ Е,ЧЕ ЕЕЧЕ ...УСЕЩАТ ГОЛЕМИЯТ...У*Й!
ПРОСТО СИ ТЪРСЯТ ОПРАВДАНИЕ ЗА РАЗГРОМА КОЙТО ГИ ОЧАКВА!
КАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ, КАКВИ ПРО'СТО'ТИИ, ВИЕВАМАЙ КАТА ЛАЙ НАРСКА?!? БЪЛГАРИЯ Е СВОБОДНА ДЪРЖАВА А НЕ Е... ПУ'ТК'ИНС'ТАНСКИЯТ КЕН'ЕФ! ИСКАШ ДА ГЛАСУВАШ--- ПРОНТО! АКО НЕ ИСКАШ, .. ПСУВАШ И КРЕЩИШ...К*Р ЗА БКП! ТВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО,... АМА..БИЛИ ГЛАСУВАЛИ 30% ?!? И КАКВО??? ТОЛКОВА ИСКАЛИ, ТОЛКОВА ГЛАСУВАЛИ!!
АЕ...И ОТ МЕНЕ-----+- К*У*Р ЗА БКП

Коментиран от #39


Оценка:
-13 +9

РАДИО АЛТАФ
32 Отговор

До коментар #15 от "РАДИО ЕЛТО":


Я ЛЮБЛЮ ВАС , ЯЛТО !

Оценка:
-3 +7

НЕ ЛЪЖИ
33 Отговор

До коментар #19 от "нашия":


Абе НАШИЯ.....ще си вземеш НАДНИКА и тая вечер ....Не се НАПЪВАЙ ТОЛКОВА, ЧЕ ЩЕ напрариш беля !

Оценка:
-1 +9

И аз мразя комунисти
34 Отговор

До коментар #23 от "Взето назаем":


за това с две ръце против пазача на бай Тошо.

Оценка:
-5 +16

Gowko
35 Отговор
Може лесно да се заключи, в чий интерес е изборите да не се случат....Познайте от две...едно...две ...ГРАБ.За какво им са избори?Нали така са си на власт.

Оценка:
-3 +11

ВИЖ СА,...БОЛИ МЕ КУ' РО , КЪВ ШЕ СТАВАШ
36 Отговор

До коментар #29 от "РУССКИЙ":


МА ПЕД'АЛ! ВРЪИ НА МА КЯ СИ У...ШУТ'КАТА! ЕДНО ЛАЙ НО...ПО-МАЛКО

Коментиран от #58


Оценка:
-8 +5

ЦАЧЕВА
37 Отговор
КУЧЕТА ИЗБИРАТЕЛИ НА ГРОБ ПРОСТИ И КРАДЛИВИ СТЕ НАЛИ? кучета прости събирайте пари на вашият идол и крадец буда миризливия и крадливия да си ги сложи в чекмеджето. за да се лекува чи има психически проблеми. прости и крадливи кучета гробаджии ОСТАНАХА ВИ 3 ДЕНА КУЧЕТА КРАДЛИВИ

Оценка:
-3 +14

БРАВОС !!!
38 Отговор

До коментар #29 от "РУССКИЙ":


Да изчистим България от мусори !!!

Оценка:
-1 +4

39
Този коментар е премахнат от модератор.
Пак ли
40 Отговор
изпълзя от зайчарника на тиквата ма?

Оценка:
-0 +5

нашия
41 Отговор

До коментар #28 от "ЕХАА":


НИЩО АМА НИЩО ОТ ТОВА КОЕТО КАЗВАШ НЯМА НИЩО/ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ/ ОБЩО С ИСТИНАТА......САМО БЕЗПОЧВЕНИ ОПОРКИ... КОГАТО НА ИЗБОРИ ТЕ ПОМЕТАТ НЯКОЛО МИЛИОНА БЪЛГАРИ НИКАКВИ ФАЛШИФИКАЦИИ НЕ ВЪРВЯТ...ПРЕЗИДЕНТА Е ИЗБРАН С ОГРОМНО МНОЗИНСТВО ВЪПРЕКИ ФАЛШИФИКАЦИИТЕ

Коментиран от #45, #48


Оценка:
-5 +10

осигурете
42 Отговор
осигурете по един протестиращ във всяка една от 11 000 секции.
докажете че има разлика в протоколите от гласувалите и представените в ЦИК.
това е пътя.

Коментиран от #44


Оценка:
-1 +7

43
Този коментар е премахнат от модератор.
нашия
44 Отговор

До коментар #42 от "осигурете":


врътките стават в СИК и ЦИК не по пътя между тях

Коментиран от #50


Оценка:
-1 +7

АМА... Г-ЕЙ,
45 Отговор

До коментар #41 от "нашия":


ПА ВИЖ С КОЛКО СА ИЗБРАНИ Ж.ЖЕЛЕЕ, ПЕТЪР СТОЯНОВ, Г.ПЪРВАНОВ, Р. ПЛЕВНЕЛИЕВ И ТОГАВС ПЛЕЩИ ПРОСТОТИИ, ТЪЙ БА У МАЛО'УМНИКО!
ВИЖ С КАКЪВ РЕЙТИНГ ПРИКЛЮЧВСТ СЪЩИТЕ МАНДАТА!
ДЕ'БИЛА С РЕЙТИНГ ОТ 40% ДОВЕРИЕ И 56%... НЕОДОБРЕНИЕ!
Ж.ЖЕЛЕЕ - 87%.
П.СТОЯНОВ- 79%.
Г.ПЪРВАНОВ-- 69%,
Р.ПЛЕВНАЛИЕВ- 76%.
ГЛЕДАЙ, ТЪ'ПАНАР ПАСИВЕН,..АЙДЕ СЕГА ПАК ДРАСКАЙ ЗА РУМБАТА ДЕБИ'ЛНИЯ ФАТМАК

Коментиран от #49, #53


Оценка:
-8 +6

Ами да
46 Отговор
Има един основен въпрос - цялостна промяна на политическата система! Всичко друго, после!

Оценка:
-2 +7

Филм
47 Отговор
Амадор от лудите съседи,луд прост и лъжец.

Оценка:
-0 +3

ЕХАА
48 Отговор

До коментар #41 от "нашия":


ЩЕ ГО ВИДИМ ФИГУРАНТА ....НА ЕСЕН , СЛЕД КАТО МУ ЗАПАЛИМ ФЪРЧИЛОТО ЗА ОБРАТНО ВРЪЩАНЕ....., ЧЕ МАЙ СЕ ВЗЕМА МНОГО НА СЕРИОЗНО ......МАКАР ,ЧЕ НИКЪДЕ НЕ ГО КАНЯТ И ИСКАТ....САМО ТУКА НЕ МОГАТ ДА МУ ОТКАЖАТ....НАЛИ Е ФИГУРАНТ !!!

Оценка:
-11 +7

нашия
49 Отговор

До коментар #45 от "АМА... Г-ЕЙ,":


вигаги си свободен СЪС ОБЛЕЩЕНИ ОТ ЗЛОБА ОЧИ ДА ДОКАРВШ ВОДА ОТ СТО МЕСТА ЗА ДА ЗАЩИТИШ ЗЛОБАТА СИ ,НО ТОВА НЕ ТЕ ПРАВИ ПРАВ ...а опитите ти за обиди само подсилват правотата на тезата ми...

Коментиран от #52


Оценка:
-2 +7

50
Този коментар е премахнат от модератор.
Хихихихии.. хихихихии
51 Отговор
Че нали,..онОва ушатото с кривата селска ЧУТ'УРА- ФАТМАКА е ... Гарант за Честните и Справедливи Избори, бе.. Пед'али?!?
Или... Мало'умника вече не е..Гарант?!?
Тоя шапкар е пр'ост като... овца
Хихихихии.....

Оценка:
-12 +5

ЕХАА
52 Отговор

До коментар #49 от "нашия":


ТИ СИ ТОЯ КОЙТО КРАДЕ НИКА МИ И СЕ ПРАВИ ПОСЛЕ , НА ОЩИПАНА МОМА ....ЩО ЛИ ПРАВИШ ТЪЙ....СЪЩО КАТО ТВОЯТА ПАРТИЯ И ФИГУРАНТА , КОЙТО ТОЛКОВА МНОГО ЗАЩИТАВАШ !!!

Оценка:
-9 +4

53
Този коментар е премахнат от модератор.
нашия
54 Отговор

До коментар #50 от "ЕХАА":


ЕТИКЕТИТЕ СА ПРИОРИТЕТ НА ХОРАТА БЕЗ АРГУМЕНТИ....

Коментиран от #57


Оценка:
-3 +5

ЕХАА
55 Отговор

До коментар #53 от "нашия":


АМА ТИ СИ БИЛ МНОГО ....ЗЛЕ ....ДА НЕ КАЖА ПРОЗЗТ ...ТЪЙ ЛИ СИ СЕ ИЗУЧИЛ И ОБРАЗОВАЛ...???

Оценка:
-4 +1

АВЕ... ПЕН'ДЕЛ
56 Отговор

До коментар #53 от "нашия":


НЕ МИ ЯЖ У*Я ОТ..ШЕ ЯДЕШ ШАМАРИТЕ, Е'БА'ЛНИК ШМУЛЯВ!
АМАН ОТ ЦРЪВЕНИ НАХУ*ЙНИЦИ И ПЕД'ЕРА'СЕ

Оценка:
-9 +3

ЕХАА
57 Отговор

До коментар #54 от "нашия":


ЗНАЕШ ЛИ КОЙ СИ СЛАГА ПЛЮСОВЕ КОГАТО ПИШЕ ТУК ???? МОЖЕШ ДА ОТГОВОРИШ ЗА ДА ТИ ОЛЕКНЕ !!!

Коментиран от #61


Оценка:
-5 +1

РУССКИЙ
58 Отговор

До коментар #36 от "ВИЖ СА,...БОЛИ МЕ КУ' РО , КЪВ ШЕ СТАВАШ":


Вие си го защитавайте банкясковия олигофрен Боко тиквата толупа тоя го намразих първо защото е псевдодемократ и антикомунист подлога е на Краварите швабите най вече и на кой се сетите още стане ли въпрос за Русия е вреден и настройва предизборно с компромати. Единствената причина руснаците е да го държат още в властта е че върши някаква полза за нашия руски интерес но лошото му е че е два пъти по вреден и за Русия и за страната ви България. На 04.04.2021 мислете за доброто на страната и не го допускайте тоя изрод бокич отново допуснете ли го пак лошо е за всички ви. Мен ме е срам от тия ТУКВУН токсичен празноглав безкнижен и страхлив нещастник тоупа с Джипката и шкафчето с парите и кюлчетата. Живее на вашия гръб робския робувате му и това говори лошо за вас българите.

Оценка:
-5 +10

ринго
59 Отговор
Аз искам да гласувам от таблета си,не мога да ходя,жена ми е болна,далеч съм от града!Ще мога ли господа ?

Коментиран от #60


Оценка:
-2 +2

Разбира се,че можеш, но не от таблета
60 Отговор

До коментар #59 от "ринго":


Има подвижни секции които са за хора които имат двигателни проблеми или възрастови такива

Оценка:
-1 +3

нашия
61 Отговор

До коментар #57 от "ЕХАА":


А ТАКИВА КОИТО ГОВОРЯТ КАТО ТЕБ МОЖЕШ ДА НАМЕРИШ САМО В МААЛАТА..ТИ СИ ОТГОВОРИ КАКЪВ СИ...айде

Коментиран от #62


Оценка:
-1 +3

ЕХАА
62 Отговор

До коментар #61 от "нашия":


АЗ ТИ КАЗВАМ , ЧЕ САМ СИ СЛАГАШ ПЛЮСОВЕ НА ТОВА КОЕТО ПИШЕШ .....А ТИ МЕ ПРАЩАШ ВЪВ МААЛАТА .....ОТ ТАМ ЛИ ПРАВЯТ ТАКА КАТО ТЕБ ??

Коментиран от #64, #67


Оценка:
-5 +1

оня с коня
63 Отговор
В тая Медия-Менте представяща се под Псевдонима "ДВ" не само че няма нито един Нец,ами и Никой,който да говори Немски.Това е СЪЩОТО като нашенския "Галъп",който няма нищо общо с Американския Уважаван "Галъп - инк.".Но по темата:Щели да бъдат "Провалени" Изборите според Българския Мисир - автор на Статията...И ще му ПОЯСНЯ,ЗА ДА МУ Е ЯСНО:Няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ дали едни Избори са "Провалени","Малкопровалени" или окичени със всякакъв друг вид Епитети и Определения,което е "Запазена марка" на Губещите Партии - ВАЖНОТО Е да бъдат ПРИЗНАТИ ЗА "РЕДОВНИ" от Международната Общественост!Затова и БГ е поканила ЦЕЛИ 18 НАБЛЮДАТЕЛИ от ЕС,чиято Задача е да Отсъдят Редовността на Изборите.А какво ще лаят Загубилите безславно нашенски Партии,си е Лично тяхна работа.

Коментиран от #66, #68


Оценка:
-6 +5

нашия
64 Отговор

До коментар #62 от "ЕХАА":


НЕ СИ ИНТЕРЕСЕН.....ДОСАДЕН СИ...

Оценка:
-1 +5

ИМА ПЕСЕН НА
65 Отговор

До коментар #13 от "ЕХАА":


OZZY,BARK OF THE MOON,ЕЙ ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ СЛЕД ОПОВЕСТЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТА ОТ ИЗБОРИТЕ😀😀😀😀😀!!!

Оценка:
-0 +0

нашия
66 Отговор

До коментар #63 от "оня с коня":


нали се сещаш кво ме БОЛИ кой ще признае едни избори за честни щом целокупното население зане че са НЕчестни....

Коментиран от #73


Оценка:
-5 +7

ПРИЯТЕЛ
67 Отговор

До коментар #62 от "ЕХАА":


НЕ СЕ СЪРДИ,ТУК Е ТАКА!СПОКО ЩЕ ИМ ГЛЕДАМЕ TIARAS СЛЕД РЕЗУЛТАТА ОТ ИЗБОРИТЕ😀😀😀😀

Оценка:
-2 +2

нашия
68 Отговор

До коментар #63 от "оня с коня":


18 лапнишарана ше НАБЛЩДАВАТ ....и какво точно ще видят тези многочислени наблюдатели....ще видят това което трябва...и така

Оценка:
-2 +5

ПРЕВОДАЧИТЕ
69 Отговор
ВЕЧЕ СМЕ ГОТОВИ С ПРЕВОДА НА ПОЗДРАВИТЕ ОТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ КЪМ БОРИСОВ ЧЕТВЪРТИ😀😀😀😀

Оценка:
-7 +3

ByeTrolls
70 Отговор
Не са добре нещата за герб трололо, много озверяха. Все някой им е крив, че никой не им чете глупостите. Пишат с главни букви и сами си отговарят. След като взеха да усещат, че герб си отива...удесеториха шит матр'ияла си на степен.

Коментиран от #72


Оценка:
-5 +8

Ха ха
71 Отговор
Подготвят почва за оспорване на изборите.дори всичко да мине според изборния кодекс,без да се съобразяваме с това кой от жълтопавенниците какво искал пак ще излязат по улиците призовани от оня зелен чорап радев.не се усещат,че той като им приглася ги осигурява за привърженици за президентските избори,не само тях,а и всички под чертата.този мизерния докато не бъде изринат страната ще е в хаос от амбициите му.помислете без да влагате политически пристрастия,това президент ли е.така ли трябва да се държи,да раздели хората и да ги насъсква един срещу друг,а когато резултата от изборите не му харесва да насажда хаос.та той може да ни манипулира да пролеем кръв,мръсника му с мръсник.

Коментиран от #74


Оценка:
-8 +6

нашия
72 Отговор

До коментар #70 от "ByeTrolls":


3000000% си прав

Оценка:
-0 +3

оня с коня
73 Отговор

До коментар #66 от "нашия":


Добре е и Ти да знаеш МЕН пък Кво ме боли мнението на Твоето "Целокупно население",след като си имам МОЕ "Целокупно население".А след като МЕЖДУНАРОДНО са признати Изборите в БГ за "Редовни",и ти и Населението ти СТЕ ДЛЪЖНИ да се съобразите с това и да СЛУШАТЕ И ИЗПЪЛНЯВАТЕ нарежданията на Правителството "С добро"...щото има и "Труден начин".

Коментиран от #75, #79


Оценка:
-7 +6

нашия
74 Отговор

До коментар #71 от "Ха ха":


калъпа ти на писане еот CNN .....жалко нямаш индивидуалност...от матрицата си ...ясно

Оценка:
-1 +5

нашия
75 Отговор

До коментар #73 от "оня с коня":


така си мислиш само....защото и првителството трябва да знае ,че има и друг начи...болезнен

Оценка:
-3 +6

ПРЕВОДАЧИТЕ
76 Отговор
АЛЯСКА И ВЛАДИВОСТОК ПОНЕЖЕ СА НАЙ_ДАЛЕЧЕ НА ИЗТОК ОТ БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ИЗПРАТИХА СВОИТЕ ПОЗДРАВИТЕЛНИ АДРЕСИ ДО БОРИСОВ ЧЕТВЪРТИ!!!😀😀😀😀

Оценка:
-8 +5

СМЯХ
77 Отговор
Не си спомням точно годината когато имаше избори.На тези избори в гр.Костенец имаше 500 гласоподаватели на ДПС,при положение че там нямаше и един мюсюлманин.
Дпс реши че трябва да се направи джамия,но се отказаха.Съдете сами какво продажби племе сме.

Оценка:
-2 +10

78
Този коментар е премахнат от модератор.
Коняр,
79 Отговор

До коментар #73 от "оня с коня":


Прибирай се в яхъра.!!..

Оценка:
-2 +8

Баскът.
80 Отговор
Гласувам за БКП..от посолството на НРБ ,във Валенсия..!!!.ДЯсно, съм настроен,обаче гласувам за по читавото ляво в България..Дясното в България е символ на разпад, кражби,убийства,оскотяване ,рекет,и пропадане на обществото..ЗАНУЛЯВАНЕ.!!..ОО ПОРЪЧКА.!!.

Оценка:
-6 +10

81
Този коментар е премахнат от модератор.
82
Този коментар е премахнат от модератор.
Мъглата на ДВ
83 Отговор
На ДВ нагласените брътвежи! Правят и говорят всичко за да дестабилизират България. Така ще им е по изгодна - повече роби да работят за стотинки в Германските фабрики докато "емигранти" си живеят живота на "социални помощи" и жулят наркотици. Като били нагласени изборите, не ходете да гласувате бе. И без това ще загубите, защото нищо не струвате като "опозиция" на ГЕРБ.

Оценка:
-0 +9

Жоро
84 Отговор

До коментар #5 от "Няма":


Ти луд ли си бе,когато Пеевски го направиха шеф на ДАНС без да има правото да заема този пост ,никой не го пипна ДЪРЖАВА НЯМА

Оценка:
-0 +5

Народе????
85 Отговор

До коментар #6 от "Изборите":


Ей българи не забравяйте ЗАВЕТА НА ХАН КУБРАТ за снопа с пръчките.... Както лятото на протеста бяхте единни без разлики в цвят, идеал и партия, бяхте на площада с едничката цел ОСТАВКА И СЪД на бай Т0ЛУП и каскет КАРЕНИН така и сега за да се постигне тази цел трябва да се подкрепи и да се гласува за най голямата опозиционна партия способна да гътне ШАЙКАТА в случая БСП(добра или лоша), която да победи на изборите ГЕРП и да състави коалиционно правителство с ясна и кратка цел..... СВАЛЯНЕ И РЕВИЗИЯ НА МУТРЕНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ на ТОЛУПА и КАСКЕТА....пък после кой от къде е...
Нужен е ОБЩ ФРОНТ около БСП!
Тоя ПЕЗЕВЕНК бай0ня много ви обича разединени и така се крепи 12 год.
Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението и гласуването с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ TYЛУП, ДОГАНЯ и КАСКЕТЯ ..... иначе Тиквун ще е вечен!!!
Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!!!

Коментиран от #88


Оценка:
-2 +7

Знайко
86 Отговор
Да толкова си може Борисов. Румен Радев и той толкова си може и за това не избра неподходяща дата за изборите. И двамата да се махат тази година.

Оценка:
-6 +1

А бе другарю
87 Отговор
Бояджиев,нали вашия човек другаря Радев насрочи датата!?Не разбрахте ли ,че хората не ви искат.Тъй,че не търсете под вола теле.Който има желание да гласува ,ще намери начин.Не си въобразявайте,че българите в чужбина ще гласуват за вас.И там сте нежелани.

Оценка:
-7 +4

Тия песни любовни
88 Отговор

До коментар #85 от "Народе????":


Ги разказвай на жена си(мъжа )си.Никога БСП на власт.

Оценка:
-3 +6

Служебна победа
89 Отговор
Според новия проект за конституция, изготвен от видния гербав юрист Барни ръбъл квадратните гащи, поради тежката епидемична обстановка, изборите ще бъдат забранени завинаги.

Оценка:
-5 +5

Евг.. Михайлов, на кой му пука кой юмрук
90 Отговор
Ще подкрепи!! Дали на Бойко или на Радев,??? Никой си!!

Оценка:
-1 +0

Електра
91 Отговор
Ало Факти, забравихте ли, че вашия любим резидент Радеф, изсмука от пръстите си тая дата, за да угоди на Гнома, Ристю, Костинбродската бърсала и Импексовата си господарка...

Оценка:
-6 +3

92
Този коментар е премахнат от модератор.
Баскът.
93 Отговор
Ще пътувам 110 км,за да дам вот за БКП,от посолството на НРБ,във Валенсия.За втори път на избори,първия,бе 1990 ,дадох вот за СДС,. Демокрацията е измислица.И ненужна.Нужна е работа ,индустрия,селско стопанство,храна,вода.ток,.Без корупция..Без опасна реторика.Без СДС.

Оценка:
-2 +4

cpv
94 Отговор
На вас всеки е крив,защото някоя измислена партия не може да спечели изборите в България,затова не пишете глупости!

Оценка:
-2 +1

аз съм Веска
95 Отговор
ИМА РАЗНОГЛАСИЯ , НО ТО Е ЗАЩОТО МС И ПРЕЗИДЕНТСТВО НЯМАТ КООРДИНИРАНИ ДЕЙСТВИЯ .КОЙТО Е ЗАЛОЖИЛ КАПАНЪТ , ТОЧНО ТОВА Е ЦЕЛЯЛ- ЦЕПЕНЕ НА ВСИЧКО ПО ВЕРТИКАЛА И ХОРИЗОНТАЛА . ЩЕ ТЪРСИМ ПРОВОДНИЦИТЕ НА ТОЗИ АНТИДЪРЖАВЕН ПЛАН. И...... КАТО ГИ ОТКРИЕМ , ПО ДОСТОЙНСТВО ЩЕ ИМ ВРЪЧИМ ЗАСЛУЖЕНОТО .
Е ТОВА ПОНЕ Е ОЧЕВАДНО .... КОЛКО ДА СМЕ ПРОСТИ , ЧЕ ДА ГО НЕГЛИЖИРАМЕ ...

Оценка:
-1 +2

ФАКТ Е
96 Отговор
ББ НЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ, НИТО ЗАДЪРЖА ВЛАСТТА СИ С ИЗБОРИ. ТОЙ И КЛИКАТА МУ СА ВЪЗМОЖНИ, ЗАРАДИ ОВЛАДЯНА И МЕТОДИЧНО ПРИЛАГАНА ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ТОТАЛНО ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИЗБОРИ

Оценка:
-3 +6

97
Този коментар е премахнат от модератор.
98
Този коментар е премахнат от модератор.
99
Този коментар е премахнат от модератор.
100
Този коментар е премахнат от модератор.
Баджанака
101 Отговор
Ало Факти електра много добре го е написала. Май забравихте , че вашия любим резидент Радеф, изсмука от пръстите си тая дата, за да угоди на Гнома, Ристю, Костинбродската бърсала и Импексовата си господарка...

Оценка:
-5 +2

102
Този коментар е премахнат от модератор.
103
Този коментар е премахнат от модератор.
Тошко
104 Отговор
DW винаги може да намери някой "бояджия" който да оплеска държавата ни. Погледнете какво сте писали до сега! Имате ли морал Вие от DW?

Оценка:
-0 +2

БОКОКРАД
105 Отговор
РАДЕВ ЗНАЕ ЧЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ВЕДНАГА ЩЕ ИМА ИЗБОРИ !

Оценка:
-0 +0

КАТОРГА
106 Отговор
Германски дипломат: "Всеки непредубеден би очаквал, че Борисов и неговият антураж вече ще са изметени. Но България си е България." НО ТОВА ЩЕ СТАНЕ ............ ПРЕСТЪПНИКА ЩЕ НАМЕРИ ПОКОЙ ПРИ БАЙ СТАВРИ !

Оценка:
-0 +1

Пламен
107 Отговор
Беше "хляб и зрелища", стана "гладът е по-силен от тока"... Дупе да им е яко на следващите. Държавата е "заложена" като Русенско легло на пионерски лагер, последната вечер.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Бойко Борисов:
Премиерът Бойко Борисов коментира обвиненията на президента на ПЕС Сергей Станишев, че правителството на ГЕРБ е изгонило RWE от АЕЦ "Белене"
Деляне, свържи се с централата на RWE и поискай писмено да ти отговорят дали ГЕРБ или нашето правителство е изгонило RWE и дали RWE са били съгласни с тия заеми от половин милиард"

Още бисери