Last news in Fakti

1 Април, 2021 22:00 15 616 79

Защо американците са толкова притеснени от руските ракети С-400?

  • с-400-
  • сащ-
  • русия-
  • турция-
  • ракети-
  • нато-
  • триумф-
  • руски ракети

Системите С-400 са станали по-усъвършенствани

Защо американците са толкова притеснени от руските ракети С-400? - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Иран и Китай са сред групата държави, за които е известно, че са въоръжени с руските системи за противовъздушна отбрана С-400 и това, разбира се, привлича вниманието и предизвиква безпокойство на САЩ, особено предвид възможността за модернизиране на тези системи. На тази тема е посветена информацията на The National Interest.

Но какво да кажем за Индия и Турция? Те също са част от групата клиенти на С-400, но са съюзници на САЩ и поради това обстоятелство неколцина репортери попитаха американския министър на отбраната Лойд Остин дали се страхува, че тези страни може да се опитат да купят повече от тия комплекси? Ще има ли санкции срещу тях?

По време на неотдавнашното си пътуване до Индия Остин коментира съобщения, че Индия вероятно обмисля нова покупка на руски зенитно-ракетни системи. Говорейки за възможни съображения относно закупуването на системата за противовъздушна отбрана С-400 в бъдеще, Остин призова страните, обмислящи такава възможност, „да се откажат от това и наистина да избегнат всякакъв вид поръчки, които биха могли да доведат до налагането на санкции". Остин не изключи възможността Индия все пак да се опита да се сдобие с тази система и каза, че поне засега „няма снабдяване (продаване) на системата за ПВО С-400“. Той добави, че той и индийският министър на отбраната са повдигнали проблем, който тревожи САЩ. Ситуацията с Индия е почти същата като тази с Турция, която е съюзник на САЩ и обмисля да закупи руски С-400. В отговор на въпрос за Турция изказванията на Остин бяха подобни на позицията му по отношение на Индия. Той каза, че няма да има нужда от санкции, при условие че всъщност все още не са закупени С-400.

Остин добави, че някои страни, които наскоро са станали съюзници на Съединените щати, могат просто поради факта, че е минало малко време, да имат в експлоатация някои руски оръжейни системи и оборудване. И това не може да послужи като сериозна пречка за продължаване на сътрудничеството със САЩ. Например, дори Индия, според многобройни съобщения в медиите, е сключила споразумение за закупуване на руски системи за ПВО С-400 още през 2018 година. „Имаме държави, с които си сътрудничим понякога и които са въоръжени със съветски или, извинете, руски оръжейни системи и оборудване. Купуват ги от години. И ние, разбира се, призоваваме всички наши съюзници и партньори да изоставят съветските или, извинете, руските технологии. В някои случаи това беше съветска технология, защото я купиха отдавна“ - каза Остин.

Докато Остин не посочи конкретни държави, които отговарят на тези критерии, доклад за турската държавна информационна агенция Anadolu за 2019 г. посочва, че три страни членки на НАТО са въоръжени с руски С-300, включително България, Гърция и Словакия. Колко сериозна е загрижеността на САЩ относно международната продажба и глобалното разпространение на усъвършенствани руски системи С-400, като се има предвид, че САЩ разполагат с изтребители F-22 и F-35 и бомбардировачи B-2, способни да „заобикалят" тези системи за ПВО? Всяко безпокойство по този въпрос, което според Остин в някои случаи може да доведе до налагане на санкции от Вашингтон, вероятно е двойно по-силно, тъй като може да има както геополитически, така и военен характер.

Естествено, всяка страна, която укрепва връзките с Русия, в каквото и да е качество, и особено в контекста на снабдяването с оръжейни системи, вероятно ще предизвика известна загриженост у Съединените щати, но има очевидни военни проблеми, които могат да бъдат още по-спешни, когато става въпрос за противодействие на Русия или Китай. Известно е, че системите за противовъздушна отбрана С-400, които, както понякога твърдят руските медии, могат да проследяват и удрят дори фини платформи, технически са станали много по-усъвършенствани. Тези системи са не само мобилни, но все повече се свързват в мрежа с помощта на високоскоростни технологии за цифрова обработка на данни, които позволяват бърз обмен на данни за проследяване на целите.

Това е много важно, като се има предвид, че особено в случая с изтребителите F-22 и F-35, самата скорост, която се проявява незабавно при промяна на местоположението в небето и маневриране извън ефективния обхват, е необходима тактика, когато дойде за избягване на откриване, отлитане или „напускане“ на зоната за радарна видимост. Но ако една радарна апаратура на S-400 или зоната за откриване работи с възможност за бърз обмен на данни за проследяване на целта с друга системата за противовъздушна отбрана на противника, то може да се създадат повече възможности за създаване на непрекъсната „система за проследяване".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добър човек

    12 19 Отговор
    Живкo oт Вaрнa ce нуждae oт хoрa, кoитo дa му пoмoгнaт дa ce oпрaви и дa имa бъдeщe и зa нeгo, дa имa приятeлкa, cлeд тoвa дa имa дeцa, дa имa кaриeрa и други нeщa !
    Нoрмaлнo e тaкa дa бъдe зa в бъдeщe !
    Хoрa, кoитo нacтрoйвaт други хoрa прoтив нeгo, тe нaрoчнo тaкa прaвят, зa дa нe гo иcкaт нeгo никъдe !
    A тoй e нa 27 гoдишнa възрacт в мoмeнтa и в крaйнa cмeткa e нужнo дa имa изгрaдeнo cтaбилнo бъдeщe и зa нeгo, кaктo други хoрa e тaкa !

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Монгола

    156 12 Отговор
    Завист е в дъното на всички поръчки на ЗРК С400 Триумф. Краварите не могат да си продават техния дефектрал THАAD!

    Коментиран от #55

  • 3 Професора

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "Добър човек":

    И Айшето ли е зарезала Живко?

    Коментиран от #11

  • 4 дявола

    115 13 Отговор
    Целия свят трепери от Руснаците не само от ракетите

    Коментиран от #15, #19

  • 5 ВИЛИ

    34 0 Отговор

    До коментар #1 от "Добър човек":

    ПОЗНАВАМ ЕДИН ЖИВКО ГРОЗЕВ ТОТАЛЕН КРАДЕЦ. НЯМА СЪДРУЖНИК С КОЙТО ДА Е РАБОТИЛ И ДА НЕ ГО Е ОГРАБИЛ. ТА ЗА ЖИВКО ГРОЗЕВ ИЗМАМНИКА ЛИ СТАВА ВЪПРОС?????
  • 6 ПРИТЕСНЕНИЕТО У ЯНКИТЕ Е ..ОГРОМНО

    21 99 Отговор
    Почти колкото. ..притеснението от..."Москвич" 408.
    И...високият стандарт от...215 лв

    Коментиран от #9, #18, #43

  • 7 Врачка

    101 5 Отговор
    Някой има ли представа кога ще получим платените F16 от американосите?

    Коментиран от #10, #23

  • 8 Blackthorn

    58 4 Отговор
    Просто и ясно - защото ще ги чегарат здраво с тях! :D
  • 9 Разтреперен соросоид

    55 8 Отговор

    До коментар #6 от "ПРИТЕСНЕНИЕТО У ЯНКИТЕ Е ..ОГРОМНО":

    В Осмака има повече метал от колкото в краварските нови пласнасатарници форд!

    Коментиран от #69

  • 10 вагелия

    75 4 Отговор

    До коментар #7 от "Врачка":

    НА 30 ФЕВРУАРИ В СРЯДА 2350 ЛЕТО КЕ ПОЛУЧИМ ПОЖЪЛТЕЛИ ЧЕРТЕЖИ. ГАРАНТИРАНО ОТ МАФИОТА РАЗБОЙКО И НЕГОВАТА ШАЙКА. И ГАРАНТИРАНО ОТ ПАТЕРИЧНИТЕ ПСЕВДО ПАТРИОТИ ,МАГАРЕШКИ, БИЛОВАТА КАРАКАЧАНКА, ЦЪРНИЯ ВАЛЕРИ, БОЛЕН СИДЕРОВ.
  • 11 ей такива прософори

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Професора":

    са за мъжа на Айшето.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Седесарят.

    30 7 Отговор
    Бак то Юсср...Песен на Бийтълс...РФ е на път да стане супер сила..!!!.И Индия къв съюзник е на САЩ...Там в Азия,внимават да не се подпалят,че ЧиЧи Сам ,най ги обича такива...После да ги ,,ремонтира,,

    Коментиран от #17

  • 14 ЗАЩОТО ПАРИТЕ ЗА РАКЕТИТЕ

    94 5 Отговор
    ОТИВАТ В ДЖОБА НА РУСИЯ!!НЕ В ДЖОБА НА САЩ?САМО НАШИТЕ МАЛОУМНИЦИ КАТО КАРАКАЧАНОВ ПОДАРЯВАТ НА САЩ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ЗА СТАРИ ХВЪРЧИЛА....САМО ИСАМО ДА ПРИБЕРЕ КОМИСИОННАТА...ТИПИЧЕН ПРОДАЖЕН ГАНЬО!!АКО МУ ДАДЕШ СОЛИДНА СУМА МОЖЕШ ДА ГО ОПЪНЕШ...
  • 15 Седесарят.

    55 4 Отговор

    До коментар #4 от "дявола":

    Само Плевнелиев,не го страх.И Чефута Соломон..Пускам ги,на Зелените човеци.!!
  • 16 БАЙ КУРТИ

    75 8 Отговор
    Защо не коментират тяхната краварска прехвалена техника ПАТРИОТ . струваща 10000000 милиард долара комплекс и за нищо не става . ЩОМ ИРАН С ДОПОТОПНИ РАКЕТИ ПРОБИ ТАЗИ СИСТЕМА КАКВО ДА ГОВОРИМ ПОВЕЧЕ . А ЗА F35 / и 22 просто ги сваля без проблем . КРАВАРИТЕ В МОМЕНТА НЯМАТ АДЕКВАТНО РЕШЕНИЕ . ТЕХНИТЕ СТЕЛОВЕ ЩЕЛИ ДА ЗАОБИКАЛЯТ ЗОНИТЕ С С400 . А СТИГА БЕ ЯВНО КРАВА И СТЕЛТ СА 2 РАЗЛИЧНИ НЕЩА
  • 17 Вова император

    30 12 Отговор

    До коментар #13 от "Седесарят.":

    Индия ако не слуша, Иран и Пакистан ще й разгонят фамилията. Индия е сбирщина от касти без национално самосъзнаие, слаби немотивирани войници.
  • 18 F 117

    38 3 Отговор

    До коментар #6 от "ПРИТЕСНЕНИЕТО У ЯНКИТЕ Е ..ОГРОМНО":

    а и сърбите не са никак притеснени щото си имат "Двина" от 1960г.

    Коментиран от #64

  • 19 Воробянинов

    15 68 Отговор

    До коментар #4 от "дявола":

    Светът трепери не само от руските ракети,но и от българските русофилистици които гърмят като черешово топче за петдесеттина копейки на пост.Лонг ливинг путя форевър!

    Коментиран от #22

  • 20 Хахаха

    18 81 Отговор
    В Сирия Израел направи за смях С400.
    Дори руснаците си свалиха свой транспортен самолет с 26 крепостника, а сирийците благородно приеха вината.

    русия е гол охлюв ... ползва оръжия създадени в ерата на СССР.
    Нито едно ново оръжие за 30г.

    Коментиран от #24, #35, #44

  • 21 СССР и ФАЩ

    28 7 Отговор
    Са дупе и гащи но като видят Северно Корейска Ракета и пълнят гащите -ХАА Хаааа Ха Муха
  • 22 ЧЕПА

    15 3 Отговор

    До коментар #19 от "Воробянинов":

    Аз Съм черен и голям . Веднага ще получиш 1 долар. ПЪРВИЯТ ПЪТ Е БЕЗПЛАТНО .

    Коментиран от #26

  • 23 нали

    31 3 Отговор

    До коментар #7 от "Врачка":

    платихме?5-10 бараки се тая!...
  • 24 Пак

    17 3 Отговор

    До коментар #20 от "Хахаха":

    ли си вечерял с халюциногенни гъби?!!!

    Коментиран от #30

  • 25 Запасняка

    20 3 Отговор
    Важното е дали Ние имаме ПВО, нашите ракети са от времето на СССР и надали ще литнат ......

    Коментиран от #32

  • 26 Ветеринар

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "ЧЕПА":

    Бием чукала!Първият път безплатно!

    Коментиран от #27

  • 27 Точно

    11 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ветеринар":

    те ще литнат!Нови няма!
  • 28 ДЕБЕЛАК ПИЕ БИРА НА ВИТОШКА

    12 47 Отговор
    РУСОФИЛИТЕ най_се възбуждат ОТ руски ракети ,що то им са малки запалките в ГАЩИТЕ!!!ТО се видя в армения ЩО за СТОКА са срещу турските БЕзпилотни самолетчета ТИП МЛАД ТЕХНИК😀
  • 29 зразата

    37 4 Отговор
    Русия да дава допълнителен бонус,памперси и клоунски шапки, на всички закупили американски системи пеитриът.Да се посмеем заедно на американските пушкала на висока цена.Нека не забравяме,Янките са,като куче под кисела джанка,лае не дава на никой да яде,то не яде и то.
  • 30 Хахаха

    3 16 Отговор

    До коментар #24 от "Пак":

    https://m.fakti.bg/world/329571-ruski-il-20-izchezna-pri-bombardirovki-nad-siria

    Сигурно не си сромняш и за изпипелените их там нети

    Коментиран от #34

  • 31 отворко

    40 7 Отговор
    Русия военно-технологично превъзхожда САЩ и от това идват големите нерви! Самолетоносачите са остарели морално, лесна мишена, но това не е всичко, ПРО също е пробита! Паритет ще има сравнително наскоро (5-10г), но засега нещата са такива!

    Коментиран от #36

  • 32 Не позна

    36 2 Отговор

    До коментар #25 от "Запасняка":

    Нашите ракети отдавна минаха през пещите. Сега ПВО е строго секретно /то няма такава, но е тайна/и не повдигай завесата да не те обявят за руски шпионин. Колко му е!
  • 33 Притеснението не е заради системите

    30 1 Отговор
    А заради това, че вече никой не ги евава не за слива Ами и за варосана афъзка. Като казвам никой имам в предвид силните и независими държави, а не наведени те васали като да не казвам кои, че някои българи се обиждат.
  • 34 Сигурно

    27 0 Отговор

    До коментар #30 от "Хахаха":

    Блек уотър си спомнят летището в Донецк!
  • 35 Ха ха де

    14 1 Отговор

    До коментар #20 от "Хахаха":

    В кой комикс прочете това? Кажи и ний да се посмеем.
  • 36 Превъзхожда САЩ с технологии

    4 22 Отговор

    До коментар #31 от "отворко":

    От съветско време? Май си прекалил с боярищника 🤣🤣🤣

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 марони

    7 33 Отговор
    Чичо Сам е недостижим във военно-технологично отношение,малки комунистчета!

    Коментиран от #39

  • 39 аааа

    18 1 Отговор

    До коментар #38 от "марони":

    А сега Чичо ти сам е вече Бай Дън... И нещата се промениха...
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Муаха-ха-ха-ха...

    29 4 Отговор
    КРАВАРИТЕ се въртят като шилета.Ама,мрън и прочее.Проспаха възхода на Русия и сега се чудят какво става ! Аре у лево !
  • 42 оня с коня

    10 8 Отговор
    Статията СМЕСВА Истита с Лъжа,за да може по-ефективно да заблуди Читателя.Истина е че Турция притежава С-400,Лъжа е,че Иран притежава С-400.пише черно на бяло в Интернет- "Иран разполага с С-300,както и сас СВОЯ РАЗРАБОТКАна Ракети "подобни" на С-400,но НЕ И КОМПЛЕКС- С-400 внесен от Русия!Междувременно Турция е готова да преговаря със САЩ да замрази Активирането на закупените С-400 срещу прекратяване на Подкрепата на Кюрдите в Сирия от САЩ.
  • 43 немска каска

    28 1 Отговор

    До коментар #6 от "ПРИТЕСНЕНИЕТО У ЯНКИТЕ Е ..ОГРОМНО":

    Виждал съм на кръстовище силно притесненият собственик на Пежо , което се беше блъснало челно в Москвич 408 . Просто Москвич 408 е правен с материала на претопените немски каски , които германците са загубили при последното си посещение в Русия , заедно с това под каските.
  • 44 Все по

    22 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хахаха":

    Именно този инсцениран от руснаци и сирийци "инцидент" послужи като повод на руснаците да вкарат в Сирия С-400 с аргумента че тази система разпознава "чужди и свои" и да не се случват такива инциденти за в бъдеще , щото старите сирийски С-200 нямали тези възможности . Без " инцидент" нямаше как да се вкара подобна техника в Сирия защото се нарушават крехки баланси . Израел опищя света , Нетаняху ходи няколко пъти на крака при Путин , но се върна от там само с допуск за удари срещу иранските части в Сирия , тези ирански части са като нож с две остриета ,и в един момент ще се превърнат в заплаха и за самата Русия , и трябва някой да ги озаптява о,време .
  • 45 mi6osp

    38 3 Отговор
    С-400 е олицетворение на начина, по който Русия с несиметрични отговори съумява да е във военно равновесие със САЩ при 12 пъти по-малък военен бюджет. Дивизион С-400 с цена 500 милиона е в състояние да унищожи над 120 бр. F-35 с обща цена 12 милиарда $. Затова Пентагонът забрани стелт самолетите да летят там, където има С-400.
  • 46 схсхссх

    3 35 Отговор
    Каква е тая глупава статия ? Кой реши,че САЩ били притеснени ? С400 са допотопни комини които още не са виждали реална бойна обстановка ,защото ще лъснат какви боклуци са като Панцирите и С300 дето турците ги направиха за скрап с няколко дрона.Имаше един амдрикански пилот на Ф35 който каза реално каква е ситуацията ,а тя е ,че С400 няма шнс срешу Ф35 и американския пилот ако реши може да прекъсне цялата нишка на С400 и стават просто едни кюнци.Израел дори на скоро се подиграха с С400 в Сирия като показаха полетите на Ф35 точно над руските кюнци ,а руснаците дори не са разбрали !

    Коментиран от #51, #62

  • 47 Петко Славейков

    17 3 Отговор
    "Кат Русия няма втора, тъй могъща на света ...!"
  • 48 баба Ванга

    21 4 Отговор
    "Нема Америка да ни помогне, пак Русия ке ни спаси!"

    Коментиран от #50

  • 49 Домати с лук

    24 3 Отговор
    Руската мечка + Българският лъв !!!
    Слава на Русия !!!
    Да живее България !!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Истината

    0 15 Отговор

    До коментар #46 от "схсхссх":

    Ако е един дивизион да. Но ако са няколко дивизиона ешалонирани фките нямат шанс. Защото станциите си обменят инфото. И тези в дълбочина ще свалят всичко във въздуха. В Сирия имаме една 2 станции с калпаво покритие. Колкото за реклама и да плашат гаргите. Друг е въпроса , че от с400 в Турция Янките вече извличат каквото им трябва инфо. Така , че е въпрос на месеци да се намери противоотрова.

    Коментиран от #78

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Антимафия

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    След като бият ,тези които са си купили с-400 ,
    без да ги питат,
    е повече от явно, че ги е страх от Русия ,
    "извинете" Съветска Росия!

    Или каквато да е Русия ,
    може и Путинова Росия ,
    не че ги обичам ,като държава,
    но поради закона,
    за " свободната конкуренция в бизнеса"?
    Нали това предикаше, САЩ ,
    вече 100 години?

    И Хунтата в България, е без "конкуренция"?????????????????????
    Ние какво да правим??????????????????????????????
  • 56 Абе

    20 1 Отговор
    Щом разпродават с400 значи с500 вече е готова. Не ги мислете толкова.
  • 57 Траурен звън

    10 4 Отговор
    Иран и Китай са независими държави, те могат да имат каквото искат оръжия, от когото пожелаят. Турция не е и не й е позволено.
  • 58 Котарак

    14 0 Отговор
    Байдън сигурно сънува Дядо Иван, водещ голяма руска мечка. Страаах!
  • 59 mi6osp до N 46 cxcxccx

    25 4 Отговор
    Лъжеш.
    1.В Либия, по американски данни, Турция е унищожила 11 бр. Панцир1 на ОАЕ на стойност общо 118 млн долара, при което е загубила 24 бр. Байрактара на стойност 232 млн долара.
    2.Факт е, че ВВС на САЩ забраниха със заповед на F-35 да летят в обсега на С 400. Факт е, че F-22, а вече и F-35 са спрени от производство за САЩ, защото не стават за бърз глобален удар- не могат да проникнат незабелязано през руската ПВО.
    3.Факт е, че Пейтриът е копиран от ранна версия на С-300(продадени на Гърция от СССР), а С-400 са оръжия на Русия. Ако С-400 бяха обикновени безобидни кюнци, САЩ щяха да се радват, а не да опитват със санкции да спират продажбите им.

    Коментиран от #77

  • 60 mi6osp

    22 0 Отговор
    Междувременно полски риболовен кораб опита таран срещу руски кораб, който участва в полагането на тръбите при строежа на СП-2, а после се скри зад бойните кораби и подводницата на НатО. Русия изпраща за охрана на строежа на СП-2 военни кораби на Балтийския флот
  • 61 тука е така

    2 18 Отговор
    Руснаците освен оръжия,могат ли да измислят един телефон,компютър,кола нещо смислено за живота на хората?
  • 62 Реални неща

    19 3 Отговор

    До коментар #46 от "схсхссх":

    Стига си говорил простотий , излагаш се ?
    САЩ се отказа да продаде ,
    100 изтребителя ф-35, на Турция само и само ,
    комшийте да се откажат от" Комините"С-400?
    Нали ти ясно, колко струват 100 американски "невидимки" ф-35.....???????

    Сравнено с цената на "комините", колко милиарда са??

    Скъпи тръби , нали......??????????
    Мисли сам , преди да пишеш ,ако можеш?

    Чисто и просто Русия си доминира за момента в небето ,
    и под водата , на цял свят, ужасно наистина ,
    но факт,
    добре е , че не са така агресивно настроени ,

    като САЩ,

    да бият хората, или да ги унищожат чрез санкций,
    за да им копуват "жерлезата" !

    Коментиран от #66

  • 63 Матей

    20 0 Отговор
    щЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ,АМИс С400 стават недосегаеми за бомбардировки и даже балистични ракети прихващат.Още преди няколко години руснаците заявиха ,че изпробват и още по-усъвършенствани системи,С500.вСЪЩНОСТ АМЕРИКАНЦИТЕ ВЪОБЩЕ,НЕ МОГАТ ДА водят такава война с Русия,разчитат на подлостта си и подмолни дейности за да разложат страната отвътре,да я срутят като съветския съюз,тоя път шансовете им са нулеви.

    Коментиран от #65

  • 64 koлибap

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "F 117":

    Верно бе!? Костана с тоо стелт самолет???
  • 65 Банг-банг

    13 1 Отговор

    До коментар #63 от "Матей":

    Навални беше спуснат от ФАЩ да дестабилизира страната ама какво получи.... заточение в тайгата. Срещу Путин тези номера не минават, краварите губят на всички фронтове...
  • 66 Nnn

    2 16 Отговор

    До коментар #62 от "Реални неща":

    Недей да се правиш на капацитет по теми по които си крайна невежа.САЩ отказаха Ф-35 на Турция ,защото С400 е вражеско ПВО и може да компроментира НАТО,а и руснаците могат да съберат информация чрез него ,за технологията на Ф-35 която Русия не може да достигне.И не става въпрос само за С400,ами и Панцир да бяха взели и С300 да бяха взели ,пак щеше да е същото.Явно това не ти го разбира малкото мозъче ? Въобще не става въпрос за възможностите тук на С400,защото реално това ПВО може да бъде унищожено от Ф-35 преди въобще С400 да разбере какво се случва.

    Коментиран от #70, #72, #76

  • 67 ДжафДжаф

    14 1 Отговор
    Искат Европа да не купува руска газ, но не предлагат алтернатива. Искат да не се купуват руски оръжия, но не предлагат алтернатива. Цял свят видя как техните Патриоти "предпазиха" Саудитска арабия, при това нападението беше с 50 годишни съветски ракети. Не искат други държави да купуват Су35 и Су57, но не предлагат алтернатива. А верноq предлагат F35, само дето не на всеки, при това на цена, която е фактически забраняваща и при положение, че самите те са на път да се откажат от въпросните F35! През 70-те КОКОМ се оказа фактически успешна санкция, която имаше съществена роля за разпада на СССР, но тя беше успешна не защото страните подписали споразумението бяха кой знае колко склонни да го спазват, колкото заради самоизолацията на самият СССР! Сега ситуацията е съвсем друга! Как да се спре достъпа на Русия до високи технологии, като всички големи компании по света имат развити свои производства в Русия. Дори и ваксината Астра Зенека също се произвежда в Русия. Ваксината може и да е калпава, но пък производствената технология на Спутника е фактически същата!!
  • 68 Биби Кинг

    1 6 Отговор
    Ми страх ги е кольегите шото ако ги исползват ушанките че се изложат и не могат да си оправдаиат разходите на Пентагона за преваоражаване! Те тва е, другото е шменти капели на дръти пембени лели!
  • 69 Въпрос

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Разтреперен соросоид":

    -КЪДЕ Е ПРОИЗВЕДЕНА КОЛА, ЗА КОЯТО СЕ ОТНАСЯ ФРАЗАТА "НАМЕРЕН НА ПЪТЯ МЪРТЪВ"/ВИЖ АБРЕВИАТУРАТА НА АНГЛИЙСКИ...
  • 70 Уважаеми

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "Nnn":

    компетентнико, пише се "компрометира", а не "конпроментира". ти българския правопис не знаеш, а се изказваш по далеч по-сложни въпроси... Как да ти вярваме? Особена на химерата, че С-400 ще бъде унищожено от Ф-35, преди С да разбере какво се е случило... Може, ако е макет на системата, до истинската просто няма как да се приближи... Не си пожелавам да ставаме свидетели, просто няма да разберем кой е крив и кой -прав...
  • 71 СТРАХ

    4 0 Отговор
    ТАКА И НЕ РАЗБРАХ ЩО САЩ СА ПРИТЕСНЕНИ -- ВЪПРЕКИ ЧЕ И ПО - МАЛКИЯ ВНУК НА БОЙКО ТИКВОЧА , ЗНАЕ !
  • 72 Бай Шиле

    6 0 Отговор

    До коментар #66 от "Nnn":

    Добре де,явно разбираш от военна техника.Кажи на мен простия овчар защо като С 400 са "безполезни кюнци",американците не дават на никой да ги купува?
  • 73 сноу

    3 0 Отговор
    Дрън,дрън ..загрижени били,лан,лан,разтревожени били....Ей..краваристанци..я се освестете малко ...тия тревоги са ви най-малкия проблем..Такова дърво ви чака откъм по-тъмната му страна ,че сън да не ви хваща...
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 максимушка

    4 0 Отговор
    ако някой знае какво има на руская земля,в областта на военната техника,щеше да си мълчи.......българите,са най велики,най знаещи и можещи,но уви вече и чушки и домати,нямат.имат мързеливци,калпави доктори,но са пълни с политолози,социолози ,философи и социални работници и журналисти и икономисти.и вървят напред.майко мила!!!!...........срам за ботев и левски........
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Запознат

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "mi6osp до N 46 cxcxccx":

    Някакви доказателства за свалените 24 турски байрактари имаш ли или просто си пишеш? Няма как да свалиш 24 ударни дрона байрактар а в интернет да има снимки на един!!! Цената на дрона е около 5 милиона $!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ДОКО

    1 1 Отговор
    МАЧКАЙ РУСИЯ..