14 Май, 2021 20:25 10 587 287

За демонтажа на монумента на българското унижение - Марта Георгиева пред ФАКТИ

  • паметник на съветската армия-
  • демонтаж-
  • инициативна група-
  • марта георгиева

Инициативна група от разпознаваеми обществени призова т.нар. Паметник на съветската армия да бъде демонтиран

За демонтажа на монумента на българското унижение - Марта Георгиева пред ФАКТИ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди няколко дни на специален брифинг бе представен план с конкретни стъпки как и къде да бъде преместен Паметникът на съветската армия. Това направи новосформирана инициативна група, състояща се от общинския съветник от „Демократична България“ Марта Георгиева, журналистите Горан Благоев и Иво Инджев, финансиста Мартин Заимов, психиатъра Любомир Канов, инженера Иван Сотиров и други.

Идеята им е паметникът да бъде демонтиран и изпратен в т.нар. Музей на социалистическото изкуство, който би било добре да се нарича, като минимум, Музей на тоталитарното изкуство.

Групата стартира дейността си с общо писмо до институциите, което е отворено за присъединяване на граждански организации и партии, припознаващи каузата за събаряне на Паметника на съветската армия, по известен сред антикомунистическата общност като Монумент на окупационната червена армия (МОЧА).

Действията на споменатите граждански активни българи, провокира нас от ФАКТИ да разговаряме с общинския съветник в СОС от „Демократична България“ – Марта Георгиева, която, както стана ясно, е част от инициативната група, но и от Гражданска инициатива за демонтиране на Паметника на съветската армия, създадена преди повече от десетилетие.

Георгиева започна именно от нея, провокирана от въпроса ни с какво ще е по-различен поредният опит за иницииране на демонтаж за съветския тотем в Княжевската градина:

“Нашата гражданска инициатива е регистрирана официално преди повече от 10 години. Властта през тези 10 години – и на национално, и на ниво община в София, беше еднопартийна. Може би сега някак има въодушевление именно от това, че тази власт доста се разклати и беше натикана в ъгъла на национално ниво. Именно тя охраняваше този монумент, каквото и да се твърди публично понякога от някои нейни представители (б.р. представителите на ГЕРБ)“.

За демонтажа на монумента на българското унижение - Марта Георгиева пред ФАКТИ
Марта Георгиева, снимка: участие във ФАКТИ

„Към нашата гражданска инициатива се добави една нова инициативна група, с която дадохме пресконференция. Макар с тези хора да са ни разделени пътищата в много отношения, ние седнахме на една маса специално по този конкретен повод и беше решено да се изпрати едно писмо до министър-председателя. Наистина е малко спорно, че това става точно в този момент, когато министър-председателят е служебен, но това писмо ще е по-скоро като знак към бъдещия редовен министър-председател, че всички хора, които споделяме тази идея, ще следим под лупа и ще изискваме да има позиция по този въпрос на всички претенденти за бъдеща изпълнителна власт“, заяви Марта Георгиева.

Тя отбеляза за публиката и това, което от „Демократична България“ са сторили в Столичния общински съвет до момента: „Това, което аз като общински съветник, а и като политическа група в Общинския съвет можем да направим, е направено. Внесли сме предложение въз основа на всички възможни факти и документи – как кметът да задължи собственика (б.р. на МОЧА) – държавата, да премести собствеността си, а именно тези монумент. Мнозинството в Общинския съвет възпрепятства нашия доклад от март миналата година с процедурни хватки и не го подлага на разглеждане. В момента, в който докладът ни се разгледа по същество, ще си проличи кой какъв е, защото и от СДС имаше такъв ангажимент преди местните избори в София, и от ВМРО. Те сега се крият зад ГЕРБ и дори не дават да бъде разгледано, предлаганото от нас. Ако те имат по-добро предложение, може да стигнем до него“.

От медията ни попитахме г-жа Георгиева дали в инициативната група считат, че е добра идея по въпроса - дали Паметникът на съветската армия да бъде демонтиран, да има референдум, а тя ни отговори по следния начин: „За нас няма нужда от референдум. Макар решението на Общинския съвет от 1992/93 да се оказва, че не може да бъде пряко изпълнено, според нас хората в София вече са се произнесли чрез органа на местното самоуправление – Общинския съвет от 1992/93 година“.

Не ни е страх референдум, а от пропаганда. Това, което казах по радиото (б.р. при участие в БНР) беше именно, че ако хората разберат, минат отвъд тези две спорещи страни, които някак си не се чуват, няма да има човек, който да иска в центъра на София да има монумент на унижението на България“.

За бъдещи инициативи в други български градове, където има пропагандни съветски паметници, Георгиева отговори: „Ще се случат, когато хората станат непримирими, разбрали, че ние все още четем окупаторската история, наложен ни е разказ, който не е нашият“.

„Засега има реакция от БСП-София, на които като им прочета аргументите, ако те са истински антифашисти първи трябва да демонтират този монумент, защото в крайна сметка не може да бъдеш антифашист и да браниш символ на абсолютно същия терор и насилие над личността“, заяви Марта Георгиева относно противниците на идеята за демонтаж на МОЧА.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Комуниста

    284 86 Отговор
    Унижението беше Княжество България да застане нa страната на Нациска Германия и по късно да идва Червената армия да сваля заедно с партизаните фашиското правителство в София!

    Коментиран от #9, #48, #108, #135, #160, #171, #184, #237, #269

  • 3 Някой си

    262 56 Отговор
    Умнокрасивите, продължавайте в същия дух и под 4 % на изборите......и Ристю ще се пули невярващо.

    Коментиран от #156

  • 4 Врачка

    289 92 Отговор
    “Да им изсъхнат ръцете” на тия,които посегнат на този монумент изграден от признателния Български народ в знак на уважение към Русия.

    Коментиран от #73, #123, #158, #227

  • 5 Без тия

    80 237 Отговор
    Да се премести другаде капището на комунистите, ли?
    Без тия!

    МОЧА да се взриви, както мавзолея!

    Коментиран от #27, #57

  • 6 Професора

    228 41 Отговор
    Грозната Бети седераскара да не взима отношение и да не нарича социалистите комунисти защото е раждана след 1989г и не ги разбира нещата!

    Коментиран от #151

  • 7 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    286 46 Отговор
    Най-големият паметник на Съветската армия извън Русия
    се намира в Германия - Трептов парк.
    Да, Германия, страната загубила войната, победена от СССР,
    но никой не смята да събаря паметника...

    Коментиран от #25, #181

  • 8 КОНТРАТА

    219 39 Отговор
    Може вас седесари да ви преместим в музея на холокоста във Варшава!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 чичо

    44 200 Отговор
    Тотемите на окупатора ни няма да бъдат премахнати, а дори ще се построят нови! С РРадев и военната хунта няма да видим еврозона и евро, а рублата ще ни стане парична единица!

    Коментиран от #23, #124, #143

  • 11 999

    108 12 Отговор
    А оная с бухала кога ще я махнете?
  • 12 Професора

    137 28 Отговор
    Паметмика е Антифашиски окупация на България не е имало армията и полицията си е запазила оръжието имало войски както навсякъде по Европа е имашо армии също в Италия, Германия, Франция... Не съм чул в Италия да се оплакват от окупация!

    Коментиран от #154

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 смерш

    203 24 Отговор
    Унижение е да издигнеш паметник на вражеските англосаксонски въздушни "асове"потопили в кръв и разрушения София и не само столицата при варварските бомбардировки над мирно население/впрочем запазен "патент"на англосаксонската "демиокрация"/по време на втората световна война!

    Коментиран от #246

  • 15 русенец

    205 24 Отговор
    А паметникът на американските летци, бомбардирали София не беше ли унижение? Поне да бяха избили всички софиянци, че да им вдигаме паметник, ама те се провалиха в това.
    ...
    Паметниците са за това, да помним. Паметни плочи на Ленин има и в Италия, и във Франция , и на други места в страни, които никога не са били социалистически.
    ...
    Народ, който не помни историята си е обречен да я повтори! Едва ли някой ме разбра.

    Коментиран от #34, #88, #239

  • 16 made in BG

    83 10 Отговор
    Кое е по важно? Джулиана Гани разголи дупето си или къде да бъде преместен Паметникът на съветската армия.
  • 17 Сатана

    164 31 Отговор
    Фашистите от “Демократична България” излязоха от дупките си и започнаха своите подмолни опити за възтановяване на фашизма в България.Но Пасаран!
  • 18 не може да бъде

    127 22 Отговор
    Какво да се прави ,малоумниците периодически се преброяват с подобни мероприятия!?Като им пречи толкова паметникът,да не го гледат и да го заобикалят!?Със задна дата историята не може да се промени!
  • 19 Възмутен

    38 154 Отговор
    Всички съветски паметници на ОКУПАЦИОННАГА ЧЕРВЕНА АРМИЯ на бунището на историяята-музеят на соц. изкуството!Военни паметници на загинали съветски войници в България няма.Отровилите се от краден метилов алкохол в Бургас МАРОДЕРИ НЕ СА ГЕРОИ.бутай с булдозера, докато не са почнали да ги рушат с кирки, като турските паметници на терористи!

    Коментиран от #40

  • 20 123

    130 20 Отговор
    Всички тези паметници да си стоят на мястото, за това са и паметници, за да могат следващите поколения да видят кякъв е бил този период от време в България.Лошите и хубавите неща трябва да се казват в историята на учениците, а не да се премълчават истините и фактите, изменят или героизират.

    Коментиран от #87

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Шерт

    37 133 Отговор
    Паметника е унижение за България.Да се демонтира.

    Коментиран от #74, #122, #150, #256

  • 23 смерш

    41 6 Отговор

    До коментар #10 от "чичо":

    Невероятно по" дълбочината на мисълта и изказа "стратегическо умозаключение!
  • 24 ДКМС ☭

    117 26 Отговор
    Унижение според кого, според една група соросоиди които издигнаха паметник на унижението на летците от САЩ които пуска бомби опаковани в цветна хартия за българските деца периода 1941 - 1944г!

    Коментиран от #53

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българин

    36 137 Отговор
    ТАЗИ СЪВЕТСКО ТЕРОРИСТИЧНА ГРО-ЗОТИЯ СРАМЕЩА СОФИЯ НЕ САМО ТРЯБВА ДА СЕ ДЕМОНТИРА,НО И ИЗРИНЕ СЪС ЗЕМЯТА И ДА БЪДЕ ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНА СЪС СНАРЯД ПРЕД ПОГЛЕДА НА ВСИЧКИ СОФИЯНЦИ И ДЕЦАТА ДАРЪКОПЛЯСКАТ...В 21 ВЕК ДА ИМАШ ПАМЕТНИЦИ ОЛИЦЕТВОРЯВАЩИ ТЕРОРИЗМА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПОЗОР СРАМ И УНИЖЕНИЕ...И ВЪВ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ ДРУГИ СЪВЕТСКИ ТЕРОРИСТИЧНИ ПАМЕТНИЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ..КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ТЕРОРИСТА УБИЕЦ НА БЪЛГАРИ--АЛЬОША......НИКАКВО СЪХРАНЕНИЕ НИКЪДЕ......САМО УНИЩОЖЕНИЕ

    Коментиран от #39, #189, #282, #283

  • 27 ЧЕПА

    37 13 Отговор

    До коментар #5 от "Без тия":

    Дай Боже и ти да отидеш при тях
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Йозеф

    12 70 Отговор
    Нека си седи, но да се боядиса зелен.

    Коментиран от #54, #270

  • 30 Генералът

    28 90 Отговор
    махайте тази грозотия
  • 31 човек

    88 21 Отговор
    Десетина човека ли задават дневния ред? Я, да си ...майката!
  • 32 Монгола

    77 23 Отговор
    И ДА Е БИША ОКУПИРАНА БЪЛГАРИЯ НЕ ВИЖДАЮ ПРОБЛЕМ ВДИЧКИ СЪЮЗНИЦИ НА ФАШИСТИТЕ БЯХА ОКУПИРАНИ ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.? ВСВ струва 50 000 000 човешки живота окупацията е най малкото което трябваше да получат сподвижниците на убийците от Германия! ПАМЕТНИКА ЩЕ ИСТАНЕ РАМ ВЪПРЕКИ ЖЕЛАНИЕТО НА ФАШИСКИТЕ СОРОСОИДНИ ВНУЧЕТА!!!

    Коментиран от #46, #77

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 феникс

    29 65 Отговор

    До коментар #15 от "русенец":

    Като паметниците са за да ги помним КЪДЕ СА ВСИЧКИ ПАМЕТНИЦИ ОТ ПРЕДИ 1944 ГОДИНА ??? 13 500 паметници къде са бе БО--КЛУК ??? КЪДЕ СА БЕ ? КЪДЕ СА ? КЪДЕ ?

    Коментиран от #126, #134

  • 35 НКВД

    93 17 Отговор
    Да издигнеш паметник на вражеските пилоти бомбандирали и унищожили София и жителите и е национално предателство.
    Младата фюрерка от ДБ не настоява да се издигне паметник на героят летец камикадзе поручик Димитър Списаревски,който сваля един бомбандировач и сам се взривява в друг.Истински Българин загинал за Отечеството си.
  • 36 Да бе

    66 17 Отговор
    Приказки за малки деца. Инициатива от няколко души, нямаше нужда.
  • 37 Добре че им ....

    43 19 Отговор

    До коментар #13 от "Патриот":

    Разкатаха фамилията на хитлеристките бг фашисти с които само Гръцката армия щеше да се справи, ако не имаше пред себе си - Италия, Фашистка Германия, Албания и бг фашистките подлоги или няколко държави наведнъж!

    Коментиран от #44

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 /БАЙ КУРТИ

    59 12 Отговор

    До коментар #19 от "Възмутен":

    Мара ба СЕНАСРАН пиша ти 6 колкото и да си сменяш никовете веднага те познавам . Защо не пишеш за паметниците в ГЕРМАНИЯ , ФРАНЦИЯ, АВСТРИЯ, И .... дали там се говори за бутане . Обиколил съм цяла Европа и всичко се подържа перфектно . Простено ти е , поради липса на гънки ...
  • 41 ДОЛУ БКП

    13 41 Отговор
    Тероризъм (от латински: terror – страх) е понятие без приета международна дефиниция.[1][2] Потърпевшите от терористичните актове могат да бъдат висши длъжностни лица; военни; хора, които обслужват интересите на правителствата; или обикновени граждани. Примери за терористични актове срещу висши длъжностни лица са редица политически убийства, извършени от руските революционери в края на 19 век, както и убийствата на президентите на САЩ. Терористичните актове срещу военни дейци преливат в партизанска война.
  • 42 По същия начин....

    51 16 Отговор

    До коментар #21 от "Патриот":

    Бг фашистите сега подкрепят Турско-азерските еничари и НАТовските фашисти в Украйна! На Хитлер и бг окупаторите на Македония им разкатаха обаче накрая фамилията и това ще стане пак ако много знаят!

    Коментиран от #79

  • 43 ДОЛУ БКП

    12 34 Отговор
    Терористичните актове могат да бъдат извършени от отделни хора, от групировки, или дори от държави, като за тях това е алтернатива пред директното обявяване на война. Държавите, които подпомагат или се занимават с използването на насилие срещу обикновени граждани, употребяват неутрални или положителни думи, за да характеризират своите бойци – като например борци за свобода, патриоти или паравоенни. Някои политически атентати се определят от някои автори като (част от) терор.[3]
  • 44 Карлуково

    22 43 Отговор

    До коментар #37 от "Добре че им ....":

    " хитлеристките бг фашисти "
    Комунистите са най-обикновени бандити, наемници на СССР!
    Прочети!
    ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН.
    Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.
  • 45 НКВД

    58 16 Отговор
    Майцепродавци фашиски искате да се подмажете на Козяк ли като демотирате паметника на,, СЪВЕТСКАТА АРМИЯ" АРМИЯТА ОСВОБОДИЛА 16 ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ?
  • 46 Червена Армия

    56 21 Отговор

    До коментар #32 от "Монгола":

    Фашистка България е била съюзник на Нацитата от Германия.Българската войска е окупирала Македония и Беломорска Тракия и е подложила местното население на мор в Библейски размери.
    Та,какво морално право имаме да претендираме за хуманно отношение от страната победителка във войната?Българският народ избра пътят на социализма и изгради за 45 г една модерна държава а не като сегашната кенефна дупка от която се отвращават всички.

    Коментиран от #55, #58

  • 47 Душко Попов-Цървуля от Ню Йорк

    41 9 Отговор
    Иво е доносник от ДС,като беше на държавната ясла в масква и Бейрут,моча беше очен харашо
  • 48 Абсолютно точен коментар!

    46 15 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    Българските фашисти окупирали с Хитлер мирни села и превъзхождащи по палежи и грабежи нацистите веднага се пребоядисаха с идването на червената армия! Жалък и подъл народ-после искат и уважение! Сега се държат още по зле - подкрепяйте Украинските нацисти срещу Русия и Турския башибозук срещу Арменците, така нали?!
  • 49 ПОЗОР

    20 67 Отговор
    РУСИЯ ПОД ИМЕТО СССР Е ВОДЕЛА ТЕРОРИСТИЧНИ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ КАТО Е ФИНАНСИРАЛА БАНДИ УБИЙЦИ И БОЙНИ ОТРЯДИ НА ДОКАЗАНИ ИЗНАСИЛВАЧИ ТЕРОРИСТИ,БАНДИТИ СОЦИОПАТИ..ДЕЙСТВИЯТА СА СЕ ИЗРАЗЯВАЛИ В ТОВА ДА УБИВАТ ХОРА,ДА ПАЛЯТ ХРАМОВЕ,ДА ВЗРИВЯВАТ ЦЪРКВИ ДА УБИВАТ ДЕЦА ЖЕНИ СТАРЦИ И БРЕМЕННИ ЖЕНИ..ДА ВОДЯТ МАСОВА ВОЙНА ОТ ГОРАТА СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА СРЕЩУ ЗАКОННАТА ВЛАСТ..АЛЬОША Е СИМВОЛ НА ТЕРОРИЗМА И БЪЛГАРОУБИЙСТВАТА....НИЕ ИМАМЕ СРАМ И ПОЗОР КАТО НАЦИЯ КОЯТО ВСЕ ОЩЕ ТЪРПИ ТОВА УНИЖЕНИЕ ЕДНИ СИМВОЛИ НА ТЕРОРА И ПОГРОМА НАД БЪЛГАРИЯ РЕДОМ С ОКУПАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА ДА ГИ ДЪРЖИМЕ...ВСЕ ЕДНО В СИРИЯ ДА ИЗДИГНАТ НА ВСЯКЪДЕ ПАМЕТНИЦИ НА --ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА

    Коментиран от #59, #63

  • 50 Просто човек

    55 19 Отговор
    Всеки ден лаете по тази тема... ПАМЕТника няма да се пипа! 🇧🇬🇷🇺
  • 51 ЧЕКМЕДЖАН

    12 35 Отговор
    Преместете го в Банкя в двора на Боко.
    Така ще си хортуват по често с кака Курнелия
  • 52 Бесен Язовец

    39 15 Отговор
    А искат ли да им демонтираме кухите шамадури и да почнат да се разхождат като героя на Майн Рид?
  • 53 смерш

    45 13 Отговор

    До коментар #24 от "ДКМС ☭":

    Включително и детски играчки с взривни устройства!
    Лично познавам човек останал без двете си ръце/дланите до китките/от такава"играчка"!
  • 54 Ку...р

    29 9 Отговор

    До коментар #29 от "Йозеф":

    То и майка ти мога да боядисам в лепкаво и кафяво .
  • 55 Браво Червена Армия!

    33 12 Отговор

    До коментар #46 от "Червена Армия":

    💯 100%
  • 56 CIA

    43 10 Отговор
    Някой да ни пита за НАТО за Е С? Правят си каквото пожелаят а робски душици си трайкат!!!☺☺☺☺
  • 57 пешо

    49 16 Отговор

    До коментар #5 от "Без тия":

    мавзолеят го бутахте повече време, отколкото е било необходимо да бъде построен. от такава мая сте, толкова струвате. а паметника на съветската армия не барайте - хем ще се изложите още по-грозно, хем не е здравословно...
    фини прахови частици се емитират, вие какво си помислихте?
    смешковци.
  • 58 ЕвроГей

    12 43 Отговор

    До коментар #46 от "Червена Армия":

    За такива думи преди 1944 година щеше да висиш на дървото пред Ал.Невски поне 2 седмици да виждат всички трупа ти...ТИ СИ ТОТАЛЕН НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ...ЧИСТ ПРЕДАТЕЛ

    Коментиран от #60, #62, #70, #75

  • 59 Ако не беше Альоша......

    42 16 Отговор

    До коментар #49 от "ПОЗОР":

    Сега щеше да си още Османска губерния......

    Коментиран от #66, #225

  • 60 пешо

    45 13 Отговор

    До коментар #58 от "ЕвроГей":

    до там сме се докарали, еврогеЮвете да ни бъдат съдници, да ни казват кой е предател, кой не е.
  • 61 ГРУ

    50 16 Отговор
    Да издигнеш паметник на Американските летци —убийци е все едно да поканиш Ал.Йорданов от СДС да почете гробовете на децата от Ястребино разстреляни по заповед на чичо му поручик Йорданов от Шумен
  • 62 А пък ти

    36 11 Отговор

    До коментар #58 от "ЕвроГей":

    Като коментар на отявлен бандеровецфашистфашист - налягай си парцалите по добре в Нюрнберг , войната я загубихте

    Коментиран от #76

  • 63 смерш

    33 8 Отговор

    До коментар #49 от "ПОЗОР":

    По голямата част от групите действуващи на територията на западна България са пряко финансирани и въоръжавани от британците за твое сведение!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Бирата

    39 17 Отговор
    Трябва на паметника да се постави въоръжена охрана. И който го пипне стреля се без предупреждение.
  • 66 Ненормалници

    20 39 Отговор

    До коментар #59 от "Ако не беше Альоша......":

    Какво общо има Альоша с Царска Русия бе невежа червена тъ-па главо...Ето защо вие комунистите сте толкова тъ-пи...Предатели сте защото сте неграмотни въ=шльовци като терористичните идеи които изпълнявате..Ходете при ислямска държава..Там ще се чувствате добре при други убийци

    Коментиран от #83, #131

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ТАКИ И ЦВ.БОРИСЛАВОВА

    38 10 Отговор
    30 милиона ЖЕРТВИ от СССР а от американска страна 290 000 !!!! Добре ли е ????
  • 69 баба ти от бг

    26 2 Отговор
    до ном 21- тогава кой е убил 1921 г Стефан Стамболов- жив .........! Хора учете история моляяяяя! Къде са Българските архиви-1396 г, 1878 г, - два пъти!! 1918 г, 1944 г????????
  • 70 Червена Армия

    25 11 Отговор

    До коментар #58 от "ЕвроГей":

    Ако си мераклия можеш да се пробваш да ме качиш на клона.Но ти е бедна фантазията ако не може да го направиш.Ще те монтирам на почетно място в паметника на съветската армия
  • 71 АМАН ОТ ТАКИВА

    25 9 Отговор
    ''УМНИЦИ''...
  • 72 Гюро Михайлов

    42 10 Отговор
    Най неблагодарния, най мразещия, най крадливия народ е българския за съжаление.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ЕвроГей

    15 28 Отговор

    До коментар #62 от "А пък ти":

    Битката загубихме но не и ВОЙНАТА.....Войната тепърва предстои..Знамето на СВАСТИКАТА ми стои в гардероба и скоро ще е вея над трупа ти и над вашите комунистически еврейски трупове...Този път САЩ АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ няма да ви помагат..Този път заедно с вашите другарчета ЦИОНИСТЧЕТА САЩ АНГЛИЯ и ФРАНЦИЯ ще бъдете заличени от АТЛАСА
  • 77 Ннн

    19 32 Отговор

    До коментар #32 от "Монгола":

    Защото азиатец глупав Царство България, до руската окупация няма никакви щети във войната!
    Колкото и да се пънат съседите да ни изкарат окупатори на практика българските войски се разполагат само където е българското население и никой не стреля срещу тях! А на нашата територия действат пренебрежимо малък брой терористи финансирани предимно от москва, въпреки че има и такива финансирани от британците (трънските партизани). Все пак това са въоръжени идиоти, но достаръчно страхливи за да влизат в бой с въоръжени части предпочитат акции срещу пастири и мандри! Но след окупацията от червената напаст те избиват огромна част от биологичния елит на нацията и тежко осакатяват мисленето на младите поколения! Затова след 45 год руско присъствие сме по-зле в световен мащаб в сравнение с 500 год. турско владичество! Да турско владичество, а не робство защото всеки българин е имал земя и е плащал данък, за разлика от обикновения руснака за който господаря на земята е плащал данък като за глава добитък!

    Коментиран от #103

  • 78 Заключение

    13 24 Отговор
    Паметникът разделя обществото.

    Коментиран от #148

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Съюз на Държ. Сигурност - СДС

    22 9 Отговор
    Зора е да се Мушнат в парламента да лапкат...избори идат ,нищо ново за 30г не измислиха ... демократи " куки " !!!
  • 81 ЕвроГей

    20 30 Отговор

    До коментар #75 от "Ко не":

    Живял съм смръ,льо във въ-шливата ти ко-чина но и имам архивни снимки и филми на ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ което беше на 5 място в ЕВРОПА по икономически показатели и на това как тък са се карали по софийските и пловдивските пътища Мерцедеси през 1937 година..Така че млъквай ИЗ-МЕТ терористична

    Коментиран от #92, #94, #216

  • 82 СССР ☭

    34 16 Отговор
    Бай фашист от Балканите ще демонтира паметници на армията която ги е спасила от унищожение в газовите камери. Славяните са били следващите след евреите които е трябволо да минат през лагерите с фурните!

    Коментиран от #85

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Еи незнам за нарочно ли пишете и

    34 7 Отговор
    Говорите простотии този паметник не пречи на никого говоре те и пишете за новини те на ТУРСКИ ЕЗИК ПО БНТ 1 ТОВО ТРЯБВА ДА МАХНАТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЕФИР!!!
  • 85 Альо

    12 17 Отговор

    До коментар #82 от "СССР ☭":

    Славяни сте вие, комуниститв
  • 86 обективен

    13 28 Отговор
    моча не е паметник, а един от жалоните на робството, по думите на неговия създател.
  • 87 Ганчо

    8 4 Отговор

    До коментар #20 от "123":

    Ами да кажат тогава истината за окупацията....

    Коментиран от #142

  • 88 ПРАВОВЕРЕН

    16 22 Отговор

    До коментар #15 от "русенец":

    Народа е прекрасен ,но русенеца да прочете ,че на 22,06 1941г Русе е бомбардиран от руски самолети ! Напишете - бомбардировки от ссср на България през ВСВ и млъкнете!
  • 89 И сега какво?

    18 10 Отговор
    Ще вдигнат паметник на Султан Баязид че е по Натовско така ли?!

    Коментиран от #97

  • 90 1234

    23 10 Отговор
    Това е паметник на армията, която победи фашизма. По правилно е да се промени името, което да е разбираемо.

    Коментиран от #93

  • 91 баба ти от бг

    5 13 Отговор
    100 000 - на Българска армия до Берлин 1945 г и ни Сърбия да благодари, а сегашното руско правителство сигурно не е знаело, че не съобщи на 9- ти май, !!!!!!! Ако не бяха българите през Сърбия Унгария австрия до Берлин от юг ???????

    Коментиран от #177

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Софиянец

    10 15 Отговор
    Моча ке падне, ако не ще го събират на парчета.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Сократ

    36 12 Отговор
    Щом Иво Инджев е там - работата е ясна. Няма да бутате паметника и с пръст бе хаймани.
  • 99 Малко е

    24 10 Отговор
    Нека руснаците отчетът че са направили грешка и да си ни върнат на Турция, за безплатното им преминаване през босфора.

    Коментиран от #117

  • 100 Сократ

    29 10 Отговор
    А щом и Петър Здравков е автор на статията работата пък е съвсем ясна. Пешо - стой на далеч от паметника.
  • 101 мици

    14 11 Отговор
    докога тези безмозъчни ще мачкат земята
  • 102 Мечо Пух

    34 15 Отговор
    Какви хора сте бре? Може би чичко Чърчил трябваше да изпълни заканата си и да превърне Софийското поле в картофена нива, та да разберете какво дължите на тази "окупационна армия" и нейни главнокомандващ! Пропускате един много важен факт от недалечната ни история, че ако не беше тази "окупационна армия" и чичо Джо, сега България щеше да се е свила на половината от територията, която заема...Защото точно присъствието на тази армия и думата на чичо Джо охлаждат мераците на почти всичките ни съседи...
    А дори не подозирате каква беля може да си докарате чрез посягане на този и други паметници на тази армия! И без друго вече сме в списъка на неприятелските държави, а от този списък до списъка с враговете на Русия пътят не е дълъг! И хич не ми се ще самата Русия да започне да ни счита за враг...На неприятеля може и да не обърне особено внимание, но врагът е друга бира. Ние май натам сме тръгнали, раздавайки земя за разни американски базички, върху които изобщо не можем да осъществяваме какъвто и да е контрол...И хич не е приятно да научиш, че координатите на тези базички вече са вкарани в паметта на едни ракетки...

    Коментиран от #125

  • 103 Монгола

    30 9 Отговор

    До коментар #77 от "Ннн":

    Българските антифашисти са били в контакт с цялата антифашиска съпротива в Европа и дори са си помагали. В Испания има паметник на български антифашист!
  • 104 Петко Славейков

    30 16 Отговор
    "Кат Русия няма втора
    тъй могъща на света,
    тя е нашата подпора,
    тя е нашта светлина!"

    Коментиран от #168

  • 105 баба Ванга

    31 12 Отговор
    "Нема Америка да ни помогне, пак Русия ке ни спаси!"

    Коментиран от #176

  • 106 Гост 12

    30 7 Отговор
    Това ще да е!Ако махнем този паметник,всичко ще тръгне по мед и масло!Странно е как някои хора без работа си намират кауза.И са аргументирани ,целенасочени,устремени и упълномощени!От кого-няма значение.Разбира се,че трябва референдум.Иначе вие сте следващите,които налагат решенията си!
  • 107 1520

    28 10 Отговор
    всеки който бута паметници се казва вандал
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Стивън Сегал

    22 16 Отговор
    "Русофобията - това е психическо разстройство предизвикано от слабоумие и добро заплащане!"
  • 110 МАНИПУЛАТОРИ

    31 11 Отговор
    До 1988г НР България е на 25 място в света по БВП !!!! Сега е на 78 място!!! Голям " прогрес """ !!!!
  • 111 А ПАМЕТНИК НА БАТ БОЙКО..КОГА??

    6 12 Отговор
    ТОЛКОВА ДОБРО НАПРАВИ ЧОВЕКА ЗА БЪЛГАРИЯ!!😜😜😜
  • 112 Българин

    19 21 Отговор
    Не да се премести а да се демонтира, натовари на влака и марш за Москва и да се не връщат повече. И да си приберат червения боклук.
    "Освободители" били! От кого ме освобождават? Напротив натрапиха ни уравновиловката и колективната безотговорност. Развалиха добрият ни народ. Кой беше против съединението на България - Русия. Кой ни откъсна област северна македония и подари западните покрайнини на сърбите - СССР. Само лошо сме видели от северните орки.

    Коментиран от #127

  • 113 Надзирателя

    17 8 Отговор

    До коментар #108 от "budinov":

    Хей теле миризливо марш обратно в краварника
  • 114 Татко Барба

    27 11 Отговор
    Помиярщината в тая държава почва да става нетърпима. Искаме да махнем паметника на Съветската армия (каквито има в Берлин, Виена и къде ли не), обаче се кланяме пред паметника на американските летци бомбардирали София! Крайно време е да изчезнем от картата на света и агонията да приключи.

    Коментиран от #118

  • 115 Ученик на Боко

    11 7 Отговор

    До коментар #108 от "budinov":

    Същия си като Тиквата- баща ти !!! ББ ПП !!!
  • 116 БАЙ Х@Й ‼

    18 8 Отговор
    WWW ::: Върлата противничка на развитието на зимния туризъм в България – Марта Георгиева от ДСБ разпуска ..... карайки ски в Алпите 😡😡😡😡
  • 117 прав ти път

    14 2 Отговор

    До коментар #99 от "Малко е":

    Ти си върви в Турция!
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 БКП

    9 8 Отговор

    До коментар #108 от "budinov":

    Ти си от това герберасткото племе ..продажното !!!!!! К З ГерП !!!
  • 120 ДА ВИ КАЖА

    19 10 Отговор
    БЪЛГАРСКОТО УНИЖЕНИЕ СЕ КАЗВА .......БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ,А ТОВА Е ПАМЕТНИК НА ТЕЗИ ДЕТО СА "СВЪРШИЛИ" РАБОТАТА ВМЕСТО ....РОБЪТ.............!!!!
  • 121 1520

    27 7 Отговор
    първо да се премахне паметника на тези които са изсипали стотици бомби над България въпреки че България не праща войници на фронта както Румъния например
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Голем смях

    11 14 Отговор

    До коментар #4 от "Врачка":

    Май бъркаш Русия с уродите комунисти от СССР.

    Коментиран от #136

  • 124 ТИКВУН

    13 7 Отговор

    До коментар #10 от "чичо":

    Тъпи герберасти !!!!
  • 125 Малък мечо

    21 9 Отговор

    До коментар #102 от "Мечо Пух":

    Супер коментар "Мечо Пух"!
    Прав си, че може да ядосаме Руската Мечка с нашите тъпизми и гостоприемството си към американските военни. Не се усещаме, че сме маша в ръцете на САЩ с която ръчкат Русия и можем да го отнесем, ама няма да разберем, ще бъдем изпарени.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 С уважеие

    21 11 Отговор

    До коментар #112 от "Българин":

    Слава на Русия!
    Да живее България!
  • 128 1520

    20 9 Отговор
    за вандали България няма да закъса никога колко още години ще събаряте не му се вижда краят
  • 129 семенлииски

    27 11 Отговор
    само простотии в тая държава ,това е история,само такива изроди могат да посегнат на нещо свято ,ние сме само по събарянето не по градежа
  • 130 Тия смотани

    23 8 Отговор
    Измекяри докога ще се показват нееееее Аман от тях пак нещастния драскач пак мишката русофоб .Да ви демонтират главите . Адмирации за героизма на Съветската Армия .Ставай Страна Огромная
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Сланина и Зурла

    5 4 Отговор
    Хахахааа...ще плачете за неграмотника...хахааа
  • 134 13500

    5 4 Отговор

    До коментар #34 от "феникс":

    Не се напъвай толкова с броенето да се не п+о+с+е+р+е+ш!!!
    Шлайфан мозък!!! Хи хи хи!!!
  • 135 Милиционер

    12 21 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    Аз ли обучих танковите армии на Нацистка Германия. Аз ли започнах войната заедно с Германия окупирайки Литва, Латвия , Естония, Финландия. Аз ли си поделих Полша заедно с Германия. Та какво казваш за унижентието, една бандитска страна започнала WW2, да ме окупира, а аз да и правя паметници из цялата страна и то при условиуе, че един изстрел не съм дал срещу бандитската Червена армия от изнасилвачи. Да го махат и не само него. Вън от България каменните, медните, бакърените и бетонните червени боклуци.
  • 136 Ха ха

    9 4 Отговор

    До коментар #123 от "Голем смях":

    Никой нищо не бърка .Навални е в затвора,ако не си разбрал,либерастино .
  • 137 borg2040

    9 18 Отговор
    Този грозен паметник трябва да бъде пенсиониран с уважение в музея на комунизма.
    Престъпленията на червената армия трябва да бъдат осъждани, а не възхвалявани.

    Коментиран от #141

  • 138 СПОКО

    10 5 Отговор
    Споко, за да се направи това се изисква "да има топки" - това не е мавзолея...
  • 139 Абсолютн вярно

    15 8 Отговор
    Че няма да се усетим как ще се изпарим И стружка няма да остане от американската маша демек ние.Айде ръчкайте още и се чудете какво да събаряте Накрая народа ще ви мачка и събаря Многооооо жалки русофобчета стеееее
  • 140 БКП

    21 7 Отговор
    До кога тази соросоидна дясна измет ще трови българският народ и земя?
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 123

    8 19 Отговор

    До коментар #87 от "Ганчо":

    Няма нищо лошо да кажат че България е била окупирана от Русия през 1944 до 1947 година, но те премълчават тази част,а руснаците които са умрели в България от пиянство или по други причини, нищо не пречи това да се напише.Факт е че са починали в България и имат паметник, никой на времето от тахното правителсто не го е било
    грижа, че са ги изпратили тгези войници на хиляди километри чужди страни да воюват.А и е сигурно че на тези починали войници , не им е било заветната мечта да влезнат в България да крадът напият и умрът в нея.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Първо:

    17 9 Отговор

    До коментар #108 от "budinov":

    Като си толкова голям родолюбец,пиши на Азбукито създадено от Кирил и Методий.Какво ми пишеш на тази латино бъркоч.По голям Европеец ли си,като си пишеш НИКа на латино маймуница. Колкото до клозетния ти словоред,който според теб е начин да опонираш на колегата от форума,не го коментирам.Това е присъщо само на примитивите от Вашата кръвна група.Убеден съм,че си от тези- новоизлюпените след1989 г.Основно мото в живота:" Най обичам да мразим"! Ти си едноклетъчна амеба,така че не си в положение да казваш, кой къде да живее.Явно проличава,че Бай Тошо е бил много мек и добродушен човек.Трябвсло е такива буренясали храсти да ги чисти до корен.А той ви остави за да сеете днес отрова! Ще бутнете паметника на 31 Февруари 2999 година. Стигне ли се до там,ще ви носим със зъби през града. А онзи- брадатия Ристъо,ако това му е Програмата за да влезе в НС ,много,ама много греши! Само с тези заявки,е сринал гласове със стотици хиляди.Ще го усети на изборите.Всичката Мара втасала,та събаряне на паметника е най важния въпрос.Чехи,германци,австриици, французи не пипат паметниците,тук една шепа краварски хрантутници са готови да ни превърнат във враг на Русия.

    Коментиран от #149, #198

  • 145 Домати с лук

    18 6 Отговор
    Марта Георгиева ще събаря това, което е построено от дядо и!!!
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 ЕвроГей

    10 19 Отговор
    ТЕРОРИСТИЧНИЯ СИФИЛИСТИЧЕН ПАМЕТНИК НА СССР ТЕРОРИСТИТЕ КАКТО И ДРУГИТЕ ТЕРОРИСТИЧНИ СЪВЕТСКИ ПАМЕТНИЦИ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДАТ РАЗДРОБЕНИ НА ПАРЧЕТА ЧРЕЗ ВЗРИВЯВАНЕ С РПГ ДОКАТО 100 ДЕЦА БЪДАТ НАРЕДЕНИ В ХОР ОТ МАЛКИ МОМИЧЕНЦА С ПАНДЕЛКИ ПЕЯТ---

    СССР ТИ СИ ПОЗОР...СССР ТИ ЩЕ УМ-РЕШ..СССР НИЕ СМЕ ЕВРОПА---СССР ХИТЛЕР Е ВЕЛИК ---СЪВЕТСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ ,НИЕ ИДВАМЕ ЗА ВАС,ЩЕ УБИ-ЕМ ЖЕНИТЕ ВИ И ВАС---СЪВЕТСКИ ТЕРОРИСТИ ЩЕ УСЕТИТЕ ОГЪНЯ НА НЯЦИОНАЛСОЦИАЛИЗМА...

    ЗАТИШИЕ


    ВЗРИВ НА РАКЕТА ДИРЕКТНО В МОЧА А ВЪЗДУШНАТА УДАРНА ВЪЛНА ЗАГЛАЖДА КОСИТЕ НА ПУБЛИКАТА И МАЛКИТЕ ДЕЦА ЗАПОЧВАТ ДА РЪКОПЛЯСКАТ

    Коментиран от #194

  • 148 БУРГАС

    9 10 Отговор

    До коментар #78 от "Заключение":

    в Бургас положението е още по-трагично.
    Паметникът ''Альоша'' разделя главната улица,
    от гарата до университета, която е модернизирана
    до паметника, а зад него не е пипната..защо ли?
    Има възможност да се демонтира и премести в морската
    градина, до ''Пантеона'', за да се оформи мемориален комплекс,
    но никой не го прави.
    По този начин ще се отвори улицата, ще се модернизира и другата
    част, освен това точно на площад ''Тройката'' зее и една огромна яма,
    ''строеж'' на какво, никой не знае, както и срещу ''часовника''..
    Толкова много неща се направиха в Бургас, но тези касаещи
    главната улица стоят и чакат ....

    Коментиран от #152, #155

  • 149 митака

    4 3 Отговор

    До коментар #144 от "Първо:":

    Чест и възхищение!!!
  • 150 kkk

    23 12 Отговор

    До коментар #22 от "Шерт":

    Значи за теб е унижение да кажеш "Благодаря" на държавата попречила (макар и по техни си причини- не за черните ни очи) на това България да бъде разпарчетосана между Сърбия, Румъния и Гърция понеже сме от ЗАГУБИЛИТЕ войната? Да напомням ли израза на Чърчил за картофената нива- едва ли го знаеш, питай гугъл да ти подскаже.

    Паметниците са сложени някога и ТРЯБВА ДА СТОЯТ- добри или лоши, ДА СИ СТОЯТ. Не ви харесват- ОК, и на мен не ми харесват много неща ама не отивам да ги събарям...

    Историята трябва да се помни- политиката се променя, но историята ТРЯБВА ДА СЕ ПОМНИ, каквато и да е тя.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 ежко

    17 10 Отговор
    Всичката мара втасала-до там опряхме!Като взривиха мавзолея на Гошо Тарабата и какво се промени?Историята ли, битието ни ли?Ето това могат новите демократи -да бутнат нещо!Абе що не направите един референдум?Паметника е платен от всички българи -нека те да решат!
  • 154 Бая

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Професора":

    ти куца граматиката, Профессоррее.
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Ми не

    6 14 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    но ако БСП продължава да се държи за моча, ще потъне заедно с него на дъното.
  • 157 Сух

    9 8 Отговор
    Ей правим струва е и все някви таквиз баклуци на управляват бе.. Не ви ли писна, да гласувате за едни и същи идиоти. Вярно, Радев и мен ме заблуди в началото, но това е твърде показателно да не гласувам за него отново. Било нямало нужда от референдум.. Абе мъъши швейцарците толкоз ли са глупави, е всичко на референдуми се гласува?! Трябва да се грабва тоягата и да се почват всички еврогейовце, ама яко..
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Татко Барба

    19 8 Отговор

    До коментар #118 от "Долу МОЧА":

    А какво направихте за 30 години вие другари демократи??? Имахте почти толкова време колкото и комунистите. Във всяка нормална държава боядисване на паметник е вандализъм, тука е пЪрформънс! Да ви има човек ценностната система, другари комплексари.

    Коментиран от #164

  • 160 мнение

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    Пълно незнание, ПЛЕБС,
    Княжество България е до 1908г.
    След това е ЦАРСТВО
    Имаме ЦАР но не и престолонаследник.
    Просто факти от историята

    Цитирам Цар Борис III
    ЗАПОМНИ ГО

    ВИНАГИ С ГЕРМАНИЯ , НИКОГА СРЕЩУ РУСИЯ

    Коментиран от #166

  • 161 Жоро

    15 8 Отговор
    НЕ ПИПАЙТЕ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!!!! БОЛНИ МОЗЪЦИ.
  • 162 Възмутен

    17 9 Отговор
    Соросоидите ще правят, ще струват и ще махнат паметника! И въпреки това, няма да могат да направят от българите русофоби!
    Слава на Русия!
    Така ме е научил баща ми, а него го е учил дядо ми! Така ще науча децата си, а те техните внуци!
    Вийте сега, третополови! Слагайте минуси! Един ден ще плащате и то с лихвите! Тогава не искам да чувам да се оплаквате от Народния Съд!
  • 163 Нане

    17 6 Отговор
    унижиение е било след освобождението от турско робство да ни турят немски цар без да е паднал в бой и един шваба.
  • 164 Сух

    9 4 Отговор

    До коментар #159 от "Татко Барба":

    Е как какво, грабиха направеното от бай Тошо..
  • 165 гост

    8 2 Отговор
    По скоро трябва да бъде премахната БРАТСКАТА МОГИЛА от парка.
    и погребаните там да бъдат погребани по християнски канони.
    Въпреки че са комунисти, те гарантирано са покръстени християни.



    преди 1944 това е задължително

    Коментиран от #211

  • 166 Да де

    13 7 Отговор

    До коментар #160 от "мнение":

    Без червената армия България след всв щеше да е с границите на княжество България след освобождението

    Коментиран от #183, #191

  • 167 JEB

    9 15 Отговор
    такива паметници се правят на места на които са се състояли битки
    такива на наша територия нямаме..във всички големи градове има по няколко..като на много от тях визията им е нелепа
    няма нито исторически мотиви нито политически нито естетически тия неща да стоят в момента там където са..да не говорим за смешният факт как бпс градят цялата си идентичност на наследството от комунизма което е абсолютен нон сенс в 21 век..и надали кухите кратуни там го осъзнават

    Коментиран от #186

  • 168 ЧЕТИ БЕЕ

    4 5 Отговор

    До коментар #104 от "Петко Славейков":

    ДОРИ НЕ ЗНАЕШ КОЙ Е АВТОРА
    ЗАТОВА СПЕЧЕЛИ СЛАВИ
  • 169 tonyshow

    16 9 Отговор
    В Братислава в средата на парка на Дунав, се намира паметника на Българските Партизани. Там винаги има цветя ???!!! Дерзайте псевдо демократи или обявете война на Словакия ??? Малоумници!!!
  • 170 психо

    10 6 Отговор
    Още психиатри им трябват!!! Един е малко за да разберат колко са психясали!!!
  • 171 ККК

    11 16 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    Аз пък щях да съм по добре без червените боклуци на100 % ! И сега нямаше да бягаме от България! Доло комунизма доциализма и всичко свързано с тях!
  • 172 Филип Боев

    11 7 Отговор
    Въпроси, които не се задават на т.н. млади и красиви.
    -Защо не се отвори Втори фронт от САЩ, Англия с колониите си по-рано? Тогава може би щяхме да бъдем окупирани от САШ и Англия и те пак ли щяха да са окупатори?
    -Нито дума не се споменава за съгласието на Чърчил и Рузвелт , България да бъде под Съветско влияние.
    Темата за Паметника се подхваща за отклоняване на вниманието на хората. Никой не може да избяга от историческите факти и затова нека не се обръща такова внимание на набедени интелектуалци!
  • 173 Шерт

    8 13 Отговор

    До коментар #122 от "Ха ха":

    Първо съм българин,второ Лондон е прекрасен град,трето няма срамна работа.Срамно е да обичаш друга държава повече от родната ти такава.Помни ,че България е дала и християнство и писмеността на твоята любима Русия.

    Коментиран от #185

  • 174 иван

    10 7 Отговор
    марта куче фашистко.
  • 175 Абе

    19 7 Отговор
    Червената армия влизайки се насочва към Ямбол и Бургас, защото от другата страна на границата чакат турците, да не говорим за претенциите на другите ни съседи, та не освободители ами направо спасители са били, то не е за сефте де:))
  • 176 Дългия

    7 13 Отговор

    До коментар #105 от "баба Ванга":

    От какво те е спасила, че пак да те спасява бе?

    Коментиран от #187

  • 177 Ха ха

    4 5 Отговор

    До коментар #91 от "баба ти от бг":

    200 000 българска армия до Ню Йорк.И не е нужно някой да ни благодари.Ние ще идеме само да поразчистиме .
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 JEB

    8 10 Отговор
    не е въпроса защо ние искаме да ги махаме..морално сме напълно оправдани..въпроса е кухите китари от бсп да излязат и да обяснят те българска партия ли са или ?? много ги е страх че ще им изчезнат избирателите на изедниците за 30 години нищо полезно не свършиха за държавата си на която с цялата наглост носят името в абревиатурата си
  • 181 ОнЗи

    13 6 Отговор

    До коментар #7 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    И в Австрия има паметник на Съветската армия. Не съм чувал някой да иска да го събаря.
  • 182 Комуниста

    10 7 Отговор

    До коментар #108 от "budinov":

    Белене още не е разрушено, може да станеш клиент да те превъзчитат както едно време ги превъзпитаваха с труд и пот! !
  • 183 гост

    11 7 Отговор

    До коментар #166 от "Да де":

    поредната тъпня
    Без Съветската армия, ние си връщаме Добруджа / Крайовската спогодба 1940
    Без Съветската армия България си възвръща и други земи взети от предишни войни.
    Не напразно Цар Борис III e - ОБЕДИНИТЕЛ

    Коментиран от #192, #205

  • 184 Нацсоциалист

    10 15 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    По-голямо унижение от това да бъдем република на мръсните болшеки няма! Разберете, умствено лимитирани индивиди, че най-славната ни страница в историята бе влизането в Тристранния пакт и заставането редом до славния РАЙХ!

    Коментиран от #196

  • 185 Ха ха

    12 8 Отговор

    До коментар #173 от "Шерт":

    Помня,но и Русия помни и затова ни спасява .А какво са ни дали католици и протестанти ти помниш ли? Иди в Търновград да видиш Балдуиновата кула.Ела и в София да ти разкажа бомбите къде са падали от помощите английски и американски .
  • 186 каун

    15 10 Отговор

    До коментар #167 от "JEB":

    Паметника на англо-американците, дето бомбардираха София и убиха невинни хора, да не би да е на място където са се състояли битки? Може би хвърлянето на бомби по цивилни гражани, както и хвърлянето на експлодиращи, детски играчки се води място на битката?
    Соросид попарен! Долу ръцете от паметника на ОСВОБОДИТЕЛИТЕ на цяла Европа!

    Коментиран от #193

  • 187 Абе

    4 5 Отговор

    До коментар #176 от "Дългия":

    Като си видиш нац празник ще се присетиш:))), умник:)
  • 188 ИВАН

    13 8 Отговор
    Е хайде рушете, злобари малоумни, тя и чинията на Бузлуджа беше разрушена със знанието на полицията ... народ без История, в това се превръщаме
  • 189 123123

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    не пиши с големи букви, селянин, дразни окото, неприятно е
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Чърчил

    4 8 Отговор

    До коментар #166 от "Да де":

    Или с границите на Софийското поле .Разорано и засято с картофи.

    Коментиран от #195

  • 192 Абе

    9 8 Отговор

    До коментар #183 от "гост":

    Кво връщаш, бе умник, без руската армия само нац. катастрофи, то затова няма дата за нац празник без Русия да е в основата на триумфа ни и независимостта ни и тя от тях платена и уредена:))

    Коментиран от #203

  • 193 JEB

    8 10 Отговор

    До коментар #186 от "каун":

    аве какви освободители сте я вижте някой от освободените дали мисли така първо..толкоз народ са затрили комунистите без съд

    не ми се влиза в спор относно естеството и причините тия неща да съществуват на територията на България..

    целта най-общо казано е била да ви изтрият самосъзнанието
    и е видно че в голям процент са успели

    убити пияни руснаци на територията нямаме но имаме убити американски летци..това е факт нали разбираш

    Коментиран от #201, #207

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Да де

    7 7 Отговор

    До коментар #191 от "Чърчил":

    Софийско е щяло я сръбско да е я гръцко, а Бургас, Ямбол Турско

    Коментиран от #200

  • 196 Бесен Язовец

    12 7 Отговор

    До коментар #184 от "Нацсоциалист":

    А сега сте изчезваща колония на сороснята другарчетата ви от козяк сглобиха плана Ран - Ът преди 27 години и сороснята бг го следва стриктно! Паметника на Червената армия когато беше чист и украсен с цветя НРБ беше 9,5 милиона население, сега паметника е омърсен не поддържан и РБ е 6,5 милина с малцинствата!
  • 197 Джадията Иво

    7 6 Отговор
    с фамиля Индже е от Анадола, а компапанията му седесари са наследници на каторжници RC от Ловеч, Белене, Скръвена!
  • 198 Второ

    4 5 Отговор

    До коментар #144 от "Първо:":

    Първото стига.Разбира се ,че това се отнася за родоотстъпника budinov.
  • 199 ДА ЖИВЕЕ СССР

    3 8 Отговор
    ТАКАВА СТАТИЯ В ТОЯ ЧЕРВЕНИЧЕВ САЙТ, ТОВА Е БЕЗУМНО, ХАХАХА
  • 200 JEB

    7 8 Отговор

    До коментар #195 от "Да де":

    чудно как е щяло да стане като сталин е искал всичко за него..туй са писаници на червените..я ги питай твойте червени другари защо дибич забалкански няма мнооого голям паметник и липсва от училищната история изобщо..питай ги де..не ви ли е ясно как са ви изпилили и малкото мозък дето го имате в главите в най-ранна детска възраст

    Коментиран от #202, #206

  • 201 Я па тоя

    15 7 Отговор

    До коментар #193 от "JEB":

    Не само освободители ами и спасители, че евреите и те без червената армия щяха да са изгорели и не само в преносния смисъл, това обаче не пречи на пасито да плюе спасителите на дедите му, нищо, че в Израел 9май затова е официален празник:)
  • 202 Абе

    11 3 Отговор

    До коментар #200 от "JEB":

    Кой какво е искал го пише на салфетката на Чърчил :), а тя се пази и всеки може да я види, та не чети историята като дявола евангелието:))
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Нацсоциалист

    10 16 Отговор
    Руснаците са дoлнa измeт и трябва да бъдат мачкани винаги и навсякъде! Кой създаде Македония, бе? Само това е достатъчно без броим всичките им престъпления против българския народ!

    Коментиран от #208

  • 205 kkk

    14 8 Отговор

    До коментар #183 от "гост":

    гостенче про3то, какви спогодби от 40-та година, какви предишни войни те гонят бе? Щяхме да си вземем и Добруджа, и Македония, и половин Гърция според разни договорки, но с 1 важно условие- Хитлер да беше спечелил войната, а той загуби... И понеже по неясни и до днес причини Западна Европа винаги е била против тук да има държава БЪЛГАРИЯ след ВСВ ако не се е намесил Сталин сега даже и териториите на Княжество България нямаше да имаме, а ти щеше да се казваш Мюмюн...

    Бонус- дедо ти Хитлер ни е обещавал много неща (не на нас де- на царя дето е бил шваба като цяло), но много отдавна излязоха наяве плановете на Хитлер за след победата. И там ние и всички славянски народи се предвижда да бъдем доста намалени като бройка (с 30-40% надолу) и ни е отреждана ролята на ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ за господарите- устройва ли те да си максимум сервитьор, а най-вероятно ще си на доста по-гнусна и миризлива работа?
  • 206 Да де

    8 8 Отговор

    До коментар #200 от "JEB":

    И аз това казвам, Сталин запазва целостта на България, той не позволява да я разкъсат, та и дългове опрощава:)
  • 207 Ха ха

    10 5 Отговор

    До коментар #193 от "JEB":

    Нормално е да има убити американци.Който нож вади от нож умира .Затова и няма убити руски войници на наша земя .Ти го каза,въпреки,че си на акъла на Тиквун.
  • 208 Я па тоя

    11 7 Отговор

    До коментар #204 от "Нацсоциалист":

    Кой ги създал, а кой ги освободи, а на кой трябваше да ги дадат след всв и без закрилата на Русия учат ли там албански вече, учат, отива си християнската държава, без Русия всичко на балканите щеше да е мюсли:)
  • 209 Псино Доктор

    12 7 Отговор
    Цинизъм, Унижение , Извращение и Мазохизъм е паметника на американсните летци бомбардирали София. Този на който го е страх от паметта за Съветската армия е фашист.

    Коментиран от #224

  • 210 Стефан

    12 4 Отговор
    На Демократична България им дай да лъжат хората, и този път ще е така с паметника.
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 българин

    9 9 Отговор
    Не барайте паметника!
  • 213 Кажете бе

    9 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Инициативна група от разпознаваеми обществени призова т.нар. Паметник на съветската армия да бъде демонтиран
    ,,,,,,,,,,,,

    А аз знам за една Инициативна група, която призовава т.нар. Баня Баши джамия в София да бъде демонтирана.

    Да изкочи някой напет соросоид и обясни-каква е разликата от дамията и съветския паметник, та само единия трябва да бъде денонтиран??
  • 214 наблюдател

    9 7 Отговор
    Един ден русофилите ще станат русофоби и ще бутнат МОЧА.

    Коментиран от #220

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Ха ха

    12 10 Отговор

    До коментар #81 от "ЕвроГей":

    По време на социализма си имахме и Булгар-Рено и Булгар-Алпин.И собствени автобуси,асансьори,мотокари,компютри.А днес какво имаме,конярино?
  • 217 гого

    4 4 Отговор
    о неразумний уроде
  • 218 пич

    5 3 Отговор
    иде време разделно марта
  • 219 Катя

    13 7 Отговор
    Някой да ми каже, защо винаги соросоидите от Козяк насъскват българите един срещу друг?
  • 220 Аууу

    2 4 Отговор

    До коментар #214 от "наблюдател":

    Тоя пък пророк се извъди:)), само дето баш пророците точно обратното казват и остави нашата Ванга, ами и американския баш Едгар Кейси даже Фар на надеждата за човечеството нарича Русия, остави ами тези познават, не са пишман като теб:)))
  • 221 МАЛКА пенсИЯ

    8 3 Отговор
    Да си го върнат,на рашките.
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Лефски

    8 8 Отговор
    Жужето да си зема паметника и да си го тури у двореца на нас в българия не ни трябват символи на поробители
  • 224 Саш са меткали бомби

    2 8 Отговор

    До коментар #209 от "Псино Доктор":

    За да вкарат народите в правия път щото с разговори не разбират затва меткат бомби
  • 225 Лефски

    1 9 Отговор

    До коментар #59 от "Ако не беше Альоша......":

    И какво е лошо бегето да е осмонска губерния?иди в турция да видиш колко хубаво би било
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Болни

    8 8 Отговор
    от русо и българофобия искат да махнат паметника на 35-те хиляди български воини воювали срещу Хитлер в редовете на Съветската армия, за запазване на териториалната цялост на победеното фашистко Царство България, до 09.09.1944 г. съюзник на нацистка Германия, фашистка Италия и милитаристична Япония и водещо война срещу САЩ, Великобритания и всичките нейни колонии, като Индия, Нова Зеландия, Австралия, Канада и т.н.

    Коментиран от #229

  • 229 Корекция

    6 7 Отговор

    До коментар #228 от "Болни":

    Да се чете: Болни от русо и българофобия искат да махнат паметника на 35-те хиляди български воини жертви във войната срещу Хитлер, в редовете на Съветската армия..........
  • 230 Комета

    9 6 Отговор
    Само мръсните подлоги на османския поробител имат такива гнусни желания да местят, бутат паметници.
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Иванов

    12 6 Отговор
    ЗА СВЕДЕНИЕ НА ВСИЧКИ РОДОЛЮБЦИ, този, който трябваше начело да е г-н Иво Инджев, а намериха една кукла да застане отгоре. Проф. Иво Христов и Васил Василев организират комитет за защита на паметниците на културата. Такива като Инджев, Соломончо, Цецо Цветанов , Плевналиев и други са доказани, мислете как. Паметник на руските военни има и във Виена, няма как да пусна снимка, но там такива хора просто няма. Всичката мара втасала, държавата се е сринала за 12 годишното (управление), тия тръгнали да местят паметници. За тези 30 години са затворени 1400 училища, множество болници, за всичко останало е писано много, тези, нямам думи в речника си за тяхното падение. Ами съборете паметника на американските летци, бомбардирали София или този на Рейгън. Направете серенада на Херо Мустафа,така страстно целуната като родната ПКП . Дерзайте .....
  • 233 Бай Даньо

    6 11 Отговор
    За който има очи прочиташ коментарите и забелязваш че най ярките форуми анти герберски изчегъртвачи са всъшнодт комунделите защитници на моча. Ясно става и от къде идва революционна плам за изчегъртване .... Ганчоооо!
  • 234 ФАРАОН

    7 5 Отговор
    ДА МАХНАТ И ПИРАМИДИТЕ И СФИНКСА,ЧЕ Е ИМАЛО МНГО РОБИ ТОГАВА
  • 235 Вълканов

    9 5 Отговор
    Заради такива побъркани, България не ь уважават никоя велика сила. Французите откъснаха Влахия през 0-те години на 19-ти век, откъснаха ни и Беломорието и го подариха на Гърция; сега ни откъсват Македония Утре кой ще ни защити, ако откъснат Тракията? Аман от Печенеги всред Българите.
    Вие за интересите на държавата да сте чули. Не. Мислити за някакви фикс идеи. Най-добре да ви изгонят от държавата, че да се впишем всред културните народи.
  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 история бг

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    Глупав коментар, това решение дали е било хубава или лошо показват резултатите. Б-я преминава през тази лудост ВСВ с най-малко жертви, спасяваме и своите евреи, нещо което, ще се коментира и учи в следващите 1000 години, как е станало и как е било възможно изобщо. Било е възможно, тъкмо защото сме били формално съюзници, Обявяваме война на Х.Г-я на 5 сеп. въпреки риска, за нашите войници в Повардарието. Известен е случая с двайсетте български войника пленени, от германците и избягали от плен в следствие на което Охридчани плащат 10 килограма злато, за да ги откупят и защитят града си от разрушение.

    Коментиран от #268

  • 238 psf

    2 7 Отговор
    Можем да търпим в центъра на столицата си паметник, но на приятелски настроена към нас държава, която уважава суверенитета ни и не се държи към нас, като към глупаци!
  • 239 Някой

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "русенец":

    И паметникът на съветската армия, и паметникът на американските летци - все унижение са, или не? А за тези, които "помнят историята", да припомним, че САЩ и СССР тогана бяха съюзници, както и, че едните донесоха разруха с бомбардировки, а другите - с 45 години влияние.

    Коментиран от #265

  • 240 ДжафДжаф

    3 2 Отговор
    Самият факт, че поражда толкова спорове, показва, че този монумент изпълнява перфектно своята функция. Това е смисъла: да поражда спомени за миналото без значение как се оценява това минало. Римлянините са дошли като завоеватели. Всъщност тракийските и галските племена са ненавиждани в римската империя именно заради съпротивата им против римското господство. Днес наследниците на траките възстановяват останките на римски крепости и аквадукти. Голяма гордост, че сме били част от римската империя. Ми кво да кажем за джамията в центъра на София. Тя какаво символизира!? Може би 500г рахатлък под османския ятаган или пък трябва да я приемем като паметник на баташкото клане!? Ми какво символизират останките от византийската епоха на Сердика например.

    Коментиран от #271

  • 241 Някой

    7 0 Отговор
    И двата паметника са доказателство за непрекъснатата ни зависимост от някого. Ние нямаме собствена памет, ние непрекъснато се лутаме в търсене на кого да се кланяме, на кого за нещо да сме благодарни. Ние не се харесваме, ние непрекъснато се самобичуваме, ние сме комплексирани.
  • 242 случаен

    5 3 Отговор
    друго си е гордоста в двора на говедарското посолство,направо да го отворят за разпознаваемите да го облизват и да ронят сълзи за пилотите разрушили софия

    Коментиран от #243

  • 243 слаб 2

    4 5 Отговор

    До коментар #242 от "случаен":

    Човеко, любилите ти комунисти са били на страната на американците през войната. И вие, и американците сте правили едно и също - терор, с цел смяна на властта. Те хвърлят бомбите от въздуха, вие ги залагата на земята.
    Греша ли?
  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 заври си нрб

    5 4 Отговор

    До коментар #244 от "маеш ма":

    И ние можем да кажем "кои сте вие, че да ви търпим културата". Болшевишката култура не е водеща в България!
  • 246 АзАз

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "смерш":

    Много точен коментар. Браво!!!
  • 247 вида

    4 3 Отговор
    Интересно е, че тази група не казва нищо за паметника на летеца Томпсън в центъра на София, издигнат мнооого години след свалянето му над родното небе. От бомбардировките над София са загинали хора, разрушени са много сгради, но това убягва на този комитет за униженията и унищожението на България.
    Паметниците носят информация за времето, в което са били издигнати и не се събарят, защото на някой не му харесвало това време. Да не говорим, че създателите му са едни от най-значимите творци на онова време в България. Защо например този комитет не поиска да се разрушат пирамидите, издигнати от едно робовладелско общество?

    Коментиран от #248

  • 248 комунета

    6 6 Отговор

    До коментар #247 от "вида":

    Пирамидите потдискат ли някого, за разлика от комунистическите паметници?

    Американсктие бомбандировки са одобрявани от комунистите. Партизаните са им ръкопляскали от връх Мургаш (отряд Чавдар). Не забравяй, че комунистите са вършили същото - терор, с цел смяна на властта.

    Коментиран от #254

  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 777

    8 7 Отговор
    Крайно време е да изчезне както мавзолея, само разваля интериора а не мисля че напомня за нещо добро което даже не е било!!!
  • 252 Хора Бдете

    10 3 Отговор
    Фашизмът е жив в България в лицето на наследниците на фашистите. ХОРА БДЕТЕ!
  • 253 що не

    8 5 Отговор
    махнете и паметника на Шипка. Като не сме могли сами да си създадем днешната държава, нека имаме малко уважение към тези които са ни я създали.
  • 254 ДОЛУ ФАШИЗМА

    5 5 Отговор

    До коментар #248 от "комунета":

    ЗА СМЕТКА НА ТОВА ДНЕШНИТЕ ДЖЕНДЪРДЕРМОКРАТИ И КОЛОНИАЛНАТА НИ АДМИНИСТРАЦИЯ ПОДКРЕПЯТ БЕЗРЕЗЕРВНО ФАШИСТКИТЕ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ И ПОДГОТВЯТ РОДИНАТА НИ ЗА ВОЙНА С ОСВОБОДИТЕЛИТЕ НИ И ЗА ЧЕТВЪРТАТА НИ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.
  • 255 Шаран БГ

    5 2 Отговор
    Някой упорито твърди, че човекът е е разумно същество.......................
    Нищо подобно ! Цялата история е наситена с примири за липсата на капка разум в човешкото поведение и съществувание изобщо !!!
    Нарушеунието на Втората Божа заповед, както от всяка една религия , така и по политически причини е едно от доказателстгвата, че човека няма разум за две парли !!!
    Необходимо е този монумент да бъде махнат от "пъпа"на столицата ни. Но в същия момент инициаторите нека не забравят да положат цветя пред паметника на загиналите американски и англиойски летци, загинали при бомбардировките над страната ни 1943-1944 година и убили 4070 човека / осакатените никой не ги е преброил/ и разрушили над 13 000 сгради !!!?
    Спомням си и хвърлените дори след 09.09.1944 гадина детски играчки и автоматични писалки - бомби - сюрпризи осакатили български деца.
    Сегашните политице-дупедавци това не го споменават ! Смеят ли, а ???
  • 256 стоян

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Шерт":

    До 22 ком -това не е паметник а е скулптура защото няма загинали войници в България
  • 257 Щщщщщщ

    6 5 Отговор
    Абе , вие нормални ли сте?
    Ще разрушавате нещо направено !
    Какво ви пречи паметникът в градинката .
    Всички , които искат да се махне са изчадия на комунистите префасонирали се на демократи .
    Кой ще плаща за това , а?
    Къде ви е умът ?
    Пълни нещастници
  • 258 ПРЕДАТЕЛИ

    6 4 Отговор
    А ГО ПРЕМЕСТИХТЕ А СИ НАХЛУЗИХТЕ САМИ ВЪЖЕТО ! ПО ДОБРЕ ВЗРИВЕТЕ ПАМЕТНИКА НА ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЛЕТЦИ БОМБАРДИРАЛИ БЪЛГАРИЯ !

    Коментиран от #274

  • 259 Петко

    5 1 Отговор
    Както авторката сама казва, тази инициатива е подета в момент когато временното правителство не може да вземе такова решение.
    Въпреки че подкрепям инициативата, аз се съмнявам в изкреноста на инициаторите. Те поемат тази инициатива за да отклонят към себе си колебаещите се гласоподаватели. Облъчват ни стерео БСП - ДБ.
  • 260 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 261 ПРЕСТЪПНИЦИ

    4 3 Отговор
    ДОКОГА ПРОСТАЦИ ЩЕ ПОДРЕЖДАТ НЕЩАТА В СОФИЯ И БЪЛГАРИЯ - НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГИ ОЗАПТИ И ПРАТИ В ЗАТВОРА ?
  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 263 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 264 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 265 БРАВО НА ТЕБ

    3 1 Отговор

    До коментар #239 от "Някой":

    ТОВА Е ИСТИНАТА!
  • 266 Непознат

    5 7 Отговор
    Този паметник трябва да бъде съборен. Червената армия е окупатор и чрез нея е свалено легитимното българско правителство. Това са най - черните дни за България.
  • 267 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 268 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 269 Геро

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Комуниста":

    Ако се интересуваше от историята на България малко повече, отколкото от историята на Русия, сигурно щеше да знаеш. А и като си се кръстил “комунист”, да беше прочел нещо повече за комунистите и болшевиките... Нима харесваш това?
  • 270 Сър Алтън Джон

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Йозеф":

    Зелен,зелен да е...обаче колко зелен😁
  • 271 Сър Алтън Джон

    0 3 Отговор

    До коментар #240 от "ДжафДжаф":

    Прав си.От дядо ми знам а той от неговия че исляма е бил тук много преди османската империя да превземе България.Когато турците османците нападат България срещу тях се бият и мюсюлмани,но тези неща в учебниците не са написани

    Коментиран от #272, #275

  • 272 Данчо

    3 0 Отговор

    До коментар #271 от "Сър Алтън Джон":

    Вие да не сте били от онези с правото на избор или дръвника или чалмата

    Коментиран от #273

  • 273 Сър Алтън Джон

    0 2 Отговор

    До коментар #272 от "Данчо":

    На баба ти хвърчилото
  • 274 ХА-ХА-ХА-ХА

    1 3 Отговор

    До коментар #258 от "ПРЕДАТЕЛИ":

    И във Варна има един за събаряне....паметник на загиналите в България френски и английски войни от сифилис

    Коментиран от #278

  • 275 Ашколсун

    5 0 Отговор

    До коментар #271 от "Сър Алтън Джон":

    И аз от моя прадядо знам, че братът на баща му е трябвало да избира между главата си и чалмата.Заклан е като прасе заради своя избор.
    Твоят прадядо като гледам е останал жив.
  • 276 Реалност

    7 1 Отговор
    Нe трябвa дa ce прeмaхвaт пaмeтници! Тe ca cвидeтeли нa врeмeтo и иcтoриятa прeз кoитo cмe минaли! C прeмaхвaнeтo им, иcтoриятa нe ce зaличaвa! Caмo ниe ли cмe пo дeмoкрaти oт другитe и пo рaзбирaчи! Нe! Пo cкoрo при нac e някaквa кoмплeкcaрщинa! В цялa Eврoпa, иcтoриятa нa врeмeтo ce пaзи и пoceщaвa oт милиoни туриcти! Кaквoтo e билo, e билo! И хубaвo и лoшo, тo трябвa дa cтoи, зa дa ce пoмни oт ocтaнaлитe пoкoлeния!
  • 277 1520

    4 1 Отговор
    един тъпак събори мавзолея явно тъпаците в България нямат свършване един паметник какъвто и да е той не трябва да се премахва това е история другото е вандализъм
  • 278 Jордан

    2 2 Отговор

    До коментар #274 от "ХА-ХА-ХА-ХА":

    A този паметник не е ли на братушките споминали се от пиенето на метилов алкохол те са единствените загинали руски воини на територията ни във войната
  • 279 ghost

    3 2 Отговор
    Дори в Германия не премахват паметниците на Червената армия.
  • 280 ихтанмет

    1 4 Отговор
    Всички тези руски паметници трябва да бъдат съборени,изкоренени и върнати обратно в руския обор.а всички русогеици-комундета и останалата предателска гняс ,трябва да бъдат третирани като руски шпиони и съдени от народа ! Руския обор е най-големия враг на България.Същите тези руски нещастници бомбардираха цялата ни държава,обявиха ни война няколко пъти ,режима им ни съсипа държавата 45г. ,а русофилската предателска гняс им лиже *** !!
  • 281 Винаги

    2 1 Отговор
    Наближат ли избори и винаги психодесните се активизират да бутат паметници,ама и за това са нефелни,та камо ли да управляват държавата. Мавзолея го бутаха повече време от времето за което беше построен. Шамшали.
  • 282 тези

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    които ги споменаваш, може да възродят идеята за паметник на турския аскер на Шипка( пупупу, да не чува дявола,...или неговите слуги тука)
  • 283 ти недраги

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Българин":

    не се представяй за българин. Не си!
  • 284 Инжев, Благоев, Сотиров и Мария за

    1 0 Отговор
    Миризма!! Донисник, Меркантил, доносник, Меркантил!! Кои сте вие, че ще Определяте, какво отношение, трябва да има един Цял Народ към Русия?? Никой сте! Доносници и Меркантили, слагачи, Никой сте!!!
  • 285 Марта Георгиева въпросната Мария!!

    2 0 Отговор
    От Собствено име може да говориш, никой не тее опълномощил да говориш от негово име!!! От свое име!!! А останалите, Инджев, Благоев, мишока Сотиров, те така преживяват!!
  • 286 ТЕ ТИ ПРОМЯНА

    1 0 Отговор
    ЧЕТЕТЕ КАКВО ПИШЕ ГОРЕ - СЪЗДАВА СЕ НОВАТА ИСТОРИЯ !.............. ; Същите тези руски нещастници бомбардираха цялата ни държава,обявиха ни война няколко пъти ,режима им ни съсипа държавата 45г. ..................................ЗАТОВА И БОЙКО НАРИЧА ПРЕЗИДЕНТА - ДИКТАТОР !
  • 287 ПОДЛОГА ГОРАН

    0 0 Отговор
    МНОГО ПРАВИЛНО ИЗГОНИХА ГОРАН БЛАГОЕВ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ !