Last news in Fakti

28 Май, 2021 20:33 9 192 103

Борисов не е единственият, който отказва да се оттегли с достойнство

  • бойко борисов-
  • герб-
  • румен радев-
  • иван гешев

Вероятно проблем има и във вътрешнопартийните механизми, които не позволяват бързо и еднозначно да се сменя загубилият с нов лидер

Борисов не е единственият, който отказва да се оттегли с достойнство - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Как се оттегли Борисов от властта? Вместо да се изправи с достойнство пред парламента и да връчи оставката си, той реши да оперира менискуса си. Но Борисов не е единственият, който отказва да слезе смирено от сцената.

Коментар от проф. Ивайло Дичев:

Повод за тези размишления са странните отпуски до септември, които си пуснаха ръководителите на службите, очевидно ужасени от Радевото служебно правителство. Възможно ли е възрастни хора, на които сме поверили държавата, да бранят топлите си кресла по този нелеп начин? Отделно приказките на г-н Георгиев, бивш шеф на ДАНС, че го махали заради разкритите руски шпиони, от което следва, че президентът на България е руски агент. Не трябва ли човек на такъв пост да се оттегля някак по-мълчаливо, в интерес именно на националната сигурност?

Как се оттегли Борисов. И още примери.

Най-видим е проблемът, за който говоря, в сферата на политиката. Как се оттегли от властта г-н Борисов след единайсет години управление? Отказа да се изправи с достойнство пред парламента, да отчете какво е направил и какво оставя, да връчи оставката си гордо изправен пред опонентите си. Да, ама не. Стана жалък с внезапната операция на менискус, която нито е спешна, нито животоспасяваща. Не мога да си представя, че този иначе инстинктивен политик не разбира, че е дошъл краят на политическата му кариера. И въпреки това отказва да направи големия жест - да се поклони и да слезе тържествено от сцената. Изглежда се кани да хапе и да се мята, докато го изтикат оттам, а в това време последователите му потъват в земята от срам.

Ще кажете: при него водещ е страхът от съдебно разследване - кюлчета, Барселона, прокурорски бухалки. Е добре, но не забелязвате ли, че подобна трудност да се оттеглят имат повечето ни политици? Г-н Костов се обиди на народа и разцепи партията си. С това вероятно спаси самочувствието си, но май не помогна много на дясната кауза. Подобно нещо направи и г-н Първанов, който наместо да отстъпи и да се отдаде на спомени, създаде партия АБВ, която влезе в братоубийствена война със социалистите.

Да се върнем ли до президента Желев? Ами и той не успя да се примири с края на президентстването си и създаде „Либерална алтернатива“, която привлече едни 0,32% от вота, но пък изигра психотерапевтичната си роля. Мислехме, че се е оттеглил и г-н Виденов, но ето нá - и той реши да се върне на ринга, малко като привидение, според карикатурата на Комарницки. Така обитаваха пространството и политическите духове на Жорж Ганчев, Бареков, сега Москов. А най-безумният пример за политик, който отказва да приеме края на кариерата си, идва от Америка, където Тръмп не просто не си тръгва, каквато е практиката в тамошната политика, а дори упорито отрича, че изобщо е загубил. Дали ще стигнем дотам и ние - предстои да видим.

Разбира се, има и политици, които намират сили да приемат края. Филип Димитров, Петър Стоянов или Сакскобургготски се оттеглиха спокойно и с достойнство. Станишев оглави европейските социалисти, което вероятно му е помогнало, но май реши да се завърне и той под формата на идейна платформа. Има и такива като г-н Плевнелиев и няколко служебни премиери, които надживяват политическия си край, като продължават борбата в медиите - не като осмислят големите процеси от дистанцията на времето, а като политиканстват яростно, сякаш все още лежат на позицията.

Да споменем и политици като г-жа Нинова или г-н Каракачанов, които упорито отказват да дадат път на нови лидери, въпреки тежките загуби и грешки, които са допуснали. Тя разгони ръководството на партията си, той пък измисли формула, при която си остава лидер, но пуска в парламента човешкия щит на граждански кандидати. Няма да напуснат никога, ще умрат на позицията, pereat mundus.

Тази особеност на българския политически живот е в противоречие с практиките на демократичния свят, където (като изключим аномалията Тръмп) политическите кариери имат ясен и еднозначен завършек: изпълнен мандат, загубени избори, а понякога скандал, присъди. Изключение е да бъде издигнат втори път загубил доверието политик и това ми се вижда някак близко до ума.

Защо е това упорство? Няколко причини.

Нямам обяснение за упорството на нашите политици. Сякаш някой ги окуражава: ти си известен, „имаш“ еди колко си процента. Кой - ами много интереси има, все някой вижда полза от това съответният лидер да остане на сцената. Дето се казва: познаваш го, белот играете, братовчеди сте. Колкото и процента да отвлече от противниците, все е кяр. Пък и журналистите му имат телефонния номер, „вдига им“.

Вероятно проблем има и във вътрешнопартийните механизми, които не позволяват бързо и еднозначно да се сменя загубилият с нов лидер. Трудно е да си представим например как ГЕРБ може да свали станалия „токсичен“ Борисов и да издигне примерно Дончев. Същото е положението и в БСП, а как се сменят лидерите в ДПС можем само да гадаем.

Проблемът има и психологическо измерение, отвъд интересите и страха от разследване. Представете си го: излизаш от политиката и изведнъж престават да те питат, около теб вече не пърхат журналистки с микрофони, дори не те освиркват като вървиш по улицата. Дето се казва: едно обикновено пенсиониране е тежко, камо ли напускане на политиката. Осъзнаването, че е дошъл краят, че е време да осмислиш какво си направил, да оставиш нещо на следващите поколения. Какво правиш по цял ден? Ще кажете: пишеш спомени. Ами ако не си много по книгите? Поне да имаше някакъв ритуал за излизане от политиката, който да те уважи, а то само ругаене и злорадство. И си казваш: дай да направя една партийка, дават ми 4,2 процента...

*****

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 111 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    147 5 Отговор
    В ДАНС се събрали 2300 мишки които могат само да тормозят поединично хора от Протеста и да арестуват жена метър и петдесет .И да бягат през оградите от сто протестиращи, половината жени и старци.

    Коментиран от #36, #78

  • 2 РЪМПЕЗИ

    165 10 Отговор
    АБЕ БОЙКО...СДАЙ БАГАЖА КАТО ИСТИНСКИ МЪЖ...ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЕ СРАМУВА ОТ ТЕБ...

    Коментиран от #27, #62

  • 3 asd

    135 5 Отговор
    От комуно-селяндура от Банкя, някой бил очаквал да се "оттегли достойно"?

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    От ТИКВАТА? Сериозно?

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 4 Може

    120 4 Отговор
    И да нее единствен, но вече стана за смях и съжаление с опитите си да спаси партията-ОПГ

    Коментиран от #58

  • 5 TOTO

    102 5 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ТЕ ИСКАТ, ТИ СЕ ПРОВАЛИ, АКУЦИТЕ КОНЕ ГИ РАЗТРЕЛВАТ
  • 6 Светослав

    10 71 Отговор
    Изчерпахте се духовно и почнах те да си копирате стари статии ли?
  • 7 Ну погоди

    86 4 Отговор
    Достойнство в зайчарника? Чакай!
  • 8 От де

    78 4 Отговор
    достойнство у него , че сте го за търсили ?
  • 9 достойнство

    70 4 Отговор
    куцук куцук - куцук куцук на 2 здрави карака ХХХХХХХАААААААААХАХАХАХХХАХАХА
  • 10 д р фройд

    92 3 Отговор
    Чудя се как не се е сетил Борисов още да се направи на луд.Това би му осигурило поне 6 месеца принудително лечение по чл.89,б,за да отърве кожата.И без това е лека форма на Мунчо от Иван Вазов.

    Коментиран от #98

  • 11 ЗАТВОР ЗА ТИКВАТА ОТ БАНКЯ

    73 5 Отговор
    Ще се оттегли Тиквата в Софийския затвор, там булка ще бъде на съкилийниците!
  • 12 asd

    86 4 Отговор
    Само по-тихичко...че Тиквоня ако чуе, я "кръвно ще вдигне"...я ще ходи да му оперират още 2-3 менискуса... я ще му изтекат водите.
  • 13 ГРОБ БКП ДПС

    77 3 Отговор
    Че кой ще ги пита гробарите искат или не да се оттеглят?
    Тя метлата вече заигра и всички се разпищяха.
    А след 11.07. ще бъдат тотално изметени и никога повече няма да се върнат. Те са поредните изтекли се в канала също като СДС и НДСВ.
  • 14 GRUH

    54 6 Отговор
    не човек а желязо изсъскал седесаря фашист, тихо Боико казал НЕ КОМУНИСТ
  • 15 един от многото

    90 4 Отговор
    До сега не съм виждал прост човек с достойнство.

    Коментиран от #74

  • 16 Аллл

    94 4 Отговор
    Алчен е за пари тая гадина. Има пари за десет живота, но е алчен. Не става за политик и управик, ако в друга държава всички сфери са на последно място, всеки политик би си подал оставката. Замесен е и в хиляди скандали. Алчен наглец.
  • 17 дантелата

    72 4 Отговор
    ама ,как го изритаха от властта ,
    като поми ярче
  • 18 РЪМПЕЗИ

    18 48 Отговор
    ПРИ КОСТОВ СИТУАЦИЯТА БЕ, ЧЕ ТОЙ ПОМИСЛИ, ЧЕ ХОРАТА СА НА НЕГОВОТО НИВО...НЕ СА..ХОРАТА БЯХА НА МНОГО НИСКО НИВО...ТЕ СИ ЖЕЛАЕХА ЦАР...КОЙТО ДА ИМ ДАВА БЕЗ ТЕ ДА ДАДАТ...ТАКОВА ЧУДО НЯМА В ГАЛАКТИКАТА...

    Коментиран от #46

  • 19 ЧИБАГО БОКО

    77 6 Отговор
    БОКО Е ГОЛЕМ ПРОСТАК !

    Коментиран от #29

  • 20 ГЕЙГЕРБ

    57 4 Отговор
    Най-неприятното съсловие за мен са гейовете, защото те са съчетание от най-лошите качества на жената и най-долните качества на мъжа."
  • 21 синоптик

    10 77 Отговор
    Червените тролове да не забравят че на последните избори ГЕРБ беше на първо място по гласове!

    Коментиран от #25, #47, #61

  • 22 Аре стига

    11 49 Отговор
    Боко сдава властта с достойнство! Путин, Лукашенко и други такива лидери, не сдават властта!

    Коментиран от #35

  • 23 Нигога повече герб

    39 4 Отговор
    Да не забравяме че и тоя брарок е червен
  • 24 !!!?

    14 48 Отговор
    И Фигуранта не иска да се оттегли с достойнство !!!?

    Коментиран от #48

  • 25 Кой забравя

    34 2 Отговор

    До коментар #21 от "синоптик":

    Беше с "вся власт советов", а сега и с пари може да не стане.
  • 26 Пожарната

    49 2 Отговор
    Той беше партиен подмазвач и не знае какво е достойнство

    Коментиран от #28

  • 27 НОВО ПЕТ

    5 44 Отговор

    До коментар #2 от "РЪМПЕЗИ":

    ЩО БЕ...ТРЕСКА БСП, ЧАЛГАРИЯТА, МУТРИТЕ НА МАНОЛОВА....КОЙ ДРУГ Е ПОСТИГНАЛ ТОВА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 12 ГОДИНИ...И БЪЛГАРИЯ НЕ Е БСП

    БСП

    Коментиран от #50

  • 28 БОЙКО ЛИ

    5 37 Отговор

    До коментар #26 от "Пожарната":

    ЧЕ ТОЙ СКА4338ПА ОТ БОЙ БСП НА ИЗБОРИ...С ДОСТОЙНСТВО

    Коментиран от #52

  • 29 !!!?

    6 41 Отговор

    До коментар #19 от "ЧИБАГО БОКО":

    Лошото е, че по-голями простаци казват, че Боко е простак !!!?

    Коментиран от #53

  • 30 ДОСТОЙНИЯТ

    5 42 Отговор
    ТРЕСКА БСП КОМУНЯГИТЕ ДОСТОЙНО И С ЗАМАХ......

    Коментиран от #71

  • 31 Аз Негодника

    4 33 Отговор
    Е това СТАТИЯ ли е...Аз не знам кой го е писал,но по добре да спре да пише...Стига с тия пожелателни форми,и мрънкане,мрън, мрън...
  • 32 Митьо

    41 1 Отговор
    Кво достойнство, напишете в гугъл Боко праните гащи и вижте.
  • 33 КАТО БУЛТЕРИЕР Е!!С ОБРАТНА ЗАХАПКА!!

    37 1 Отговор
    КАТО ЗАХАПЕ КОКАЛА..НЕ ПУСКА!!🤑🤑🤑

    Коментиран от #43

  • 34 Хахаха

    5 26 Отговор
    DW, Ивайло Дичев - до тук бях с четенето на статията.
  • 35 бечев

    42 1 Отговор

    До коментар #22 от "Аре стига":

    Достойнството на Борисов се нарича скъсан менискус,инвалид пред умирачка!
  • 36 дфсд

    8 17 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Няма да се изненадам ако армията от платени продажници наречени тролове са там вътре по офисите. Не разбирам как може да си толкова жалък за да се опитваш да убедиш хората, че черното е снежно бяло ...
  • 37 пройчо

    5 5 Отговор
    ".... Виденов, но ето нá - и той реши да се върне на ринга, малко като привидение, според карикатурата на Комарницки..."******* Като зомби е нарисуван.... и засега ,лично той мълчи като зомби. .. говори иван атанасов и злорадите мисирки и мисирляци от ,,пиг,,.
  • 38 Малък като човек

    30 0 Отговор
    11 юли. И ще е още по-жалък
  • 39 гост

    44 2 Отговор
    Борисов е еманация на овластената простащина! Кандидат президента Стъки е негов образ и подобие на куб!
  • 40 боне

    32 0 Отговор
    бойко борисов е еквивалент на генерал нуриега! крадец наркотрафикант диктатор отстранен от власт чрез намесата на САЩ!
  • 41 КольоВейронов

    23 2 Отговор
    Вземете направете една рубрика на името на починалия журналист-сатирик "д-р Тони Филипов" (Стойко Тонев) и там помествайте сатирата за "честността", "достойнството", "моралността", "спаведливостта", ..... на БОКо тиквата и екземпларите от ШАЙКА-харема му и дворната му кочина в Банкя!
  • 42 Борисов и достойство

    27 1 Отговор
    Несъвместимост
  • 43 кучкар

    16 0 Отговор

    До коментар #33 от "КАТО БУЛТЕРИЕР Е!!С ОБРАТНА ЗАХАПКА!!":

    Ааа,пуска,пуска!Като го изрежеш със сапа по темето ще пусне и майчино мляко.

    Коментиран от #45

  • 44 Баце

    20 2 Отговор
    и достойнство, тва е нещо като дървено желязо - абсолютен оксиморон.
  • 45 ПО ГОЛЯМ КУЧКАР!!!

    13 0 Отговор

    До коментар #43 от "кучкар":

    ПРИ ОПИТ ДА ЗАДУШИ ЕДНО ОТ МОЙТЕ КУЧЕТА.....ГО УДРЯХ С КАМЪК..НЕ ПУСКА!!ИЗЧАКВА ДА СЕ УВЕРИ ЧЕ КУЧЕТО НЕ ДИША...СЛОЖИХ МУ ПРЪСТА В ГЬЗЪ И ГО ПУСНА!!ЗА КЪСМЕТ ОСТАНА ЖИВО!!🤑🤑🤑
  • 46 Боко Тиквата

    21 1 Отговор

    До коментар #18 от "РЪМПЕЗИ":

    Костов е един от най-големите крадци в последните 30 години!
  • 47 Мушмул

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "синоптик":

    Ама сега мишо го нямаааааа!
  • 48 Що не му

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "!!!?":

    Ядел чепа на фигутанта!?
  • 49 jorj

    2 1 Отговор
    !!!! невреч ДОРЗИ
  • 50 Щото

    16 1 Отговор

    До коментар #27 от "НОВО ПЕТ":

    Краде като изоглавен главанака
  • 51 Добре казано

    20 2 Отговор
    "Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло".
    ТОЗИ КОМЕНТАР ИЗРАЗЯВА МНЕНИЕТО И НА ВСИЧКИ РАЗУМНИ И ПОЧТЕНИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ.
  • 52 Шебек

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "БОЙКО ЛИ":

    С достойнство ;(
  • 53 По-голям

    17 2 Отговор

    До коментар #29 от "!!!?":

    Простак от него има ли бе? :)))))
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Боко Тиквата

    19 2 Отговор
    Аз съм му-тра, не-ка-дър-ник, е-го-ист, нар-цис, ге-рон-то-фил и им-по-тен-тен ма-лоу-мен кре-тен !
  • 57 Цонко

    2 23 Отговор
    Нещо не върви плюенето по Борисов май казва некои верни неща
    Ако ви бие на изборите пак ще сте на палатки ха ха

    Коментиран от #64

  • 58 ТИ ДА ВИДИШ

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Може":

    Ами за пример беше... но за резил и ТАШЯК стана!!!!
  • 59 ФИНЦИ

    20 2 Отговор
    МИ КАТО НЕ ИСКА ИЗРИТАИТЕ ГО ЕВАЛА НА РУМЕН РАДЕВ НАПРАВО МУ РАЗПЛАКА МАИКАТА БОИКО БОИКО ЖАЛЪК СИ ТИ И СИЧКИ ГЕРБАДЖИИ
  • 60 Професореее

    4 10 Отговор
    При толкова победи защо плачеш Ако някои може да го победи Но все некъдърници ти такива ли искаш да ни управляват
  • 61 Истината2

    19 2 Отговор

    До коментар #21 от "синоптик":

    И нали много хора знаят как печели ,като купува циганските гласове.Но сега при машинното гласуване ще видим дали ще бъде същото.ВАЖНОТО Е ЧЕ ВЕЧЕ МУТРИТЕ ВАЧЕВ СА ВЪН.НО ДА ИМА С ЪД И ЗАТВОР ЗА ГЛАВНАТА МУТРА ОТ БАНКЯ.ДА СИ ПОНЕСЕ НАКАЗАНИЕТО ЗА ВСИЧКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.
  • 62 Селянин

    3 14 Отговор

    До коментар #2 от "РЪМПЕЗИ":

    Тои президента не се отказав че нищо не прави Та боико ли които ви бре «като коте в стена»няма ли срам радев че плюе победителите

    Коментиран от #96

  • 63 Запалянко

    5 2 Отговор
    Още ли има промити мозъци Всеки ден един човек става професор / с лопата да ги ринеш» все едно меси или Роналдо да кажеш да се откажи от футбола
  • 64 Другия с коня

    2 9 Отговор

    До коментар #57 от "Цонко":

    Червените цървули не признават Демокрацията,когато губят Избори и Народа ги изхвърля на Бунището на Историята....Там смърди на Петолъчки,сърп и чук, и червени Байраци Интернационално....Смърди,бате,та се не трае!!!!
  • 65 Възмутена

    4 22 Отговор
    Червеното леке ивайло дичев дава акъл .борисов спечели изборите,защо да се оттегля.това злобно куче рашков накрая ще го предизвика и много народ ще изреве на умряло.днес се зъби и заканва при диков,че ще подава сигнал и иска да му бъде повдигнато обвинение за колчетата и пачките,не си дава сметка,че ще изгърми приятелите на румен радев,а това са бобокови.христина бобокови май е била мата хари и след като му скрои този номер арестуваха и обвиниха бобокови.интересно ще стане.нима хората от нсо,подчинени на радев не са виждали кои жени кога го посещават,не записват в книга кой кога влиза и излиза,няма записи отвън на видеокамери..просто глупости на търкалета.някой ще изреве на умряло.

    Коментиран от #75, #100, #101

  • 66 Подгонен язовец

    18 3 Отговор
    Кой бандит се оттегля доброволно!? Стои, заровен сред пари и кюлчета в банкянската си бърлога, примиращ от страх и злоба, докато не го изчегъртат като отровен лишей. Безполезник и вредител.
  • 67 Hoho Boho

    15 3 Отговор
    Борисов и достойнство?

    ЗАЩО МУ ОБРЪЩАТЕ ТАКОВА ВНИМАНИЕ?

    С ГЕРБ приключихме...
    Крали са повече, отколкото можем да си помислим.

    ИМА ЛИ НЯКОЙ, КОЙТО СЕ СЪМНЯВА, ЧЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ?
  • 68 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    15 3 Отговор
    Най-гнусния и противен провтак е този т. н. бивш премиер. Отврат.
  • 69 .......

    6 3 Отговор
    И ЛУКАШЕНКО И КИМ ЧЕН УМ ВНУШАВАТ САМОВЛЮБЕНО ЧЕ ГИ ОБИЧАТ ,НО НЕ Е ТАКА
  • 70 манталиет

    10 4 Отговор
    Нищо им няма на БСП с Нинова или без Нинова, разумна и социална партия, останалите с повече или по-малко достойнство, също се оттеглиха нормално, само Бойко стиска кокала като невидял!
  • 71 Брадвата

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "ДОСТОЙНИЯТ":

    Дедо ти беше 30 години кмет и комунист до последния му дъх, а ти го плюеш?!
  • 72 2123

    5 2 Отговор
    Този хахо не е за разследване тои е за лудница или....
  • 73 И пак не разбрал

    2 2 Отговор
    Как се отказва да се оттегли ???
    Гледам си го фейса от тях нито е примиер нито е депутат. Сега как няма как да стане тези пр.
    Има други пр изяш си ОФ за изтъкнеш. Но ГЕРБ е
    ОФ е виновно за всичко. Това е правилно. Как ФИЧ ни дава ВВВ а финансовия министър казва няма пари и правителство е едвам е събрало пари оставени от предишно правителство за пенсии.
    Това никога не се казва води до фалити и майката на мизерията. Успех
  • 74 тримата глупаци

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "един от многото":

    Прав си. Но нужно е да се прави разлика между "прост" и "простак". По селата има много прости хора, но достойни.
  • 75 бокачо

    5 2 Отговор

    До коментар #65 от "Възмутена":

    ти не си възмутена,ти си незадоволена!
  • 76 Anonim

    4 5 Отговор
    До сега не е загубил избори, разбирам че на медията факти се наливат пари да плюе ГЕРП от година но Бойко ще ви бие пак и на тоя избори
  • 77 psf

    5 0 Отговор
    При демокрацията, суверена е този, който определя кой да се оттегли!
  • 78 Последният попиканец

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти ли беше от тези,които подпикавах Дувара на Бойко в Банкя. Защо не направиш едно коремно на лоста на Радев.
  • 79 Последният попиканец

    5 2 Отговор
    Ти ли беше от тези,които подпикаваха дувара на Бойко в Банкя. Защо не направиш едно коремно на лоста на Радев.
  • 80 Рачко Пръдлето

    5 0 Отговор
    Защо не разсъждавате как трябва да се оттегли Бай Ганьо-Президента. What you want questions interview or what?
  • 81 Го4о

    5 0 Отговор
    Ха ха ха... да покаже достойнство пред хашлсшкия 45-ти парламент на Тошко Африкански, Бабикян, Мая, Хаджи Славуца и т.н. да не ги изреждам, че ме е гнус!
  • 82 Бико

    4 1 Отговор
    Платените от Черепа протестъри са се разлаяли под платената от Цветан Василев статия като кучета. Защо не написахте нещо за "дипломите" на Мая, за назначените агенти на ДС за областни управители, за документите от касите на съветници на президента уличаващи лобиране за кралете на вносителите на отпадъци Бобокови и т.н.
  • 83 Тредстоун

    5 5 Отговор
    Борисов и ГЕРБ от какво да се оттеглят , те ви отвяха на изборите за пореден път , вместо да наведете бечури и тихичко да отидете да си подсмърчате в ъгъла , тука ми развивате някакви ала-бала лъкардийки.Смешници Така рекламираната подмяна с подкрепата на фатмака и с малко помощ от дубай , шепа копейки и тонове лъжи , не ви помогна да се доберете до власт , просто хората не ви искат , те не са глупави за да ви гласуват доверие. Хората вярват на това което виждат а не на това което се мъчите да им втълпите. Както казах смешници , очаквайте още по големи загуби след представлението което изнасят в момента еднодневките на прецидента.

    Коментиран от #99

  • 84 Истината

    3 3 Отговор
    тиквените лакеи от НОЩ кога ще бъдат съдени.
    Сложиха КПП-та, откраднаха милиарди, с България на първо място по смъртност в света.
    Няма ли да има м бъде потърсена сметка?

    Коментиран от #87

  • 85 Вида

    4 5 Отговор
    Червените шебеци пак ще ядат голям бой на следващите избори. В момента ГЕРБ са първи, а след като покажат листите ще са цяла България!
  • 86 Бойко

    1 1 Отговор
    От сряда излизам с новата джипка и ще разкатая фамилията на всичката опозицийка!
  • 87 Тошко

    3 5 Отговор

    До коментар #84 от "Истината":

    За сведение на плитко умните: Смъртността в Бг. е висока вследствие на аварията в Чернобил! БКП не успя да предпази българския народ.
  • 88 пенсионер

    2 0 Отговор
    Евгени, Борисов и да се отегли, ДБ пак няма шанса да го замести, защото там имате един, който ви натоварва с отвращение, по голямо и от това на ДПС! И причината за това е, не че той осъществи приватизацията на страната а за това, че разпиля народното богатство на България, без това да донсе някаква полза! Това е човека, който не се засрами да въведе закон за таван на пенсиите, съобразен със собственния му интерес а дискриминира основната част от останалите пенсионери! Същия този човек, който съмнително подари такива национални символи, като Кремиковци и Балкан, на чужди бизнесмени!
  • 89 Емо

    6 2 Отговор
    Бившият премиер наистина може да направи щастливи всички българи. Решението е просто: Бойко напуска политиката, отива в манастир и се отдава на пост и молитва. От години той твърди, че е вярващ, че слуша само „началника“, въртейки очички нагоре, а и Севда го снима все на фона на икони и кандило.
  • 90 срител

    3 0 Отговор
    Да се оттегли Бойко, за да замести човека на Маджо, Христо Иванов.
  • 91 манастир

    0 1 Отговор
    Най-добре да се оттегли в манастир или в сградата на бул. Столетов №21
  • 92 Епидем

    3 2 Отговор
    Как да се оттеглиш с достойнство, когато го нямаш. А вие Дичев и твоите лакърдии не са стока, ама нали си уж професор някак си минават, още повече във велето е спонсорирано.
  • 93 бокошкафа

    3 0 Отговор
    за кво ми е достоинство като искам да имам всичко всичко всичко
  • 94 Сандо

    0 0 Отговор
    Отвратителен грантаджия-соросоид.Но в ДВ само такива бурени виреят и гледам че са замърсили цялото медийно поле.Ще трябва да се проведе мероприятие,известно като плевене:или механично- с голямата мотика;или чрез химически препарати - за целта обаче ще трябва да се обърнем към специалистите Петров и Боширов,ако са свободни,че напоследък много работа им се отвори.
  • 95 хах

    0 0 Отговор
    И този също.

  • 96 бузю

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "Селянин":

    малееее , неграмотник , ти по-малко си чел и от шефа си , ха-ха-ха
  • 97 тоя ли

    1 0 Отговор
    ?!Прост простак..Къшшш...
  • 98 ХаХА

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "д р фройд":

    Не му давай идеи!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Опа

    4 0 Отговор

    До коментар #65 от "Възмутена":

    Оставете Президента Радев да си върши работата,той е умен и стойностен човек,не се е чуло нищо да е ОТКРАДНАЛ и ЗНАЕ ЕЗИЦИ за разлика от Вождът,който се излага с "а..а. .а имам си САХЕР"
  • 101 Che

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Възмутена":

    Сигурен съм в едно:Няма да е Радев, който ще вие на умряло....
  • 102 МАЛКА пенсИЯ

    0 0 Отговор
    Ми страх ги е хората,довчера,с мерджани,днес,с ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ.
  • 103 резервист

    0 0 Отговор
    Селският тарикат Бат Бойко Сандокана да слезе от сцената?! Я стига!? Той се мисли за месия. Пък и около него е пълно все още с бичета и атанаски, които си раздират ризите и ридаят: "На кого ни оставяш, Бащице!" Излегнал се е като прасе в кална локва и не мърда! Защото е знайно , че е по-добре да си цар на село, отколкото пъдар в града.