Last news in Fakti

7 Юни, 2021 16:53 6 016 40

На Оруел му е била бедна фантазията

  • магнитски-
  • санкции-
  • корупция-
  • бойко борисов-
  • николай слатински

Не бива да се позволи на Борисов да се измъкне сух от водата и да се прави, че магнитската буря не го засяга!

На Оруел му е била бедна фантазията - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Магнитската буря събори лустрото на властта и освети пандемична и безнаказана корупция в България с прякото участие на властта.

А вече 11 години властта у нас е неизменно една и съща. И каквото и да се е случвало чрез и поради властта през тези толкова много години, то е защото за него е пряко и съдебно отговорна все тази, все същата тази власт!

Нейна и изключително нейна е цялата криминална вина за пандемична и безнаказана корупция!

Но трябва да добавим, че макар цялата власт през тези 11 години да е безмерно виновна, все пак е неподлежащ на обжалване факт, че тази цяла, безмерно виновна за пандемичната и безнаказана корупция власт бе еднолично и авторитарно притежание на ББ.

Ето защо ако цялата власт е безмерно виновна, то ББ е катастрофично виновен за пандемичната и безнаказана корупция в България. Тази корупция като октопод е пуснала лепкавите си, отровни пипала навсякъде - държавна и общинска администрация, еврофондове, публични финанси, обществени поръчки, икономика, туризъм, енергетика, култура, спорт (с гадни метастази особено във футбола) и т.н. А командният пункт, мозъкът на октопода е ББ. Но той е такъв не само и не толкова искрено и лично (каймета, кюлчета, Барселона и какво ли още не), а като създател и най-здрава и надеждна опора, архитект и вдъхновител на цялата система на корупция в България, превърнала се в другото, в нарицателното име на Държавата!

Не бива да му се позволи да се измъкне сух от водата и да се прави, че магнитската буря не го засяга! Добре си е надробил. Народът ни по този повод е казал - Кой каквото си е надробил, да си го сърба!

Автор: проф. Николай Слатински

Източник: Facebook


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 53 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 след запор

    40 5 Отговор
    на боко му е бедна фантазията как ще изхарчи милиардите си!

    Коментиран от #6

  • 2 2323

    42 6 Отговор
    Чекмеджан магнити не го ловят, защото всичките кинти са му в секцията

    Коментиран от #32, #35

  • 3 честен ционист

    46 2 Отговор
    Не, просто на Оруел не му е попадало под ръка четиво на Алеко Константинов.
  • 4 Васил

    45 6 Отговор
    Затвор за Тиквата.

    Коментиран от #13

  • 5 Бойко Борисов

    41 4 Отговор
    Орешарски, Сергей и Ленин са виновни аз стотинка не съм взимал от Черепа тя Севда ходеше да събира рекета и да пълни шкафчето.
  • 6 Царь Батюшка

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "след запор":

    Баце отдавна ги е превалутирал в биткойни и килчета.
  • 7 Българка

    36 5 Отговор
    Коментарът е в десятката! Аналитичен и правдив! Поздравления за Слатински!
    Народе?............ Ще позволим ли виновниците да се имъкнат и си харчат нашите пари?

    Коментиран от #11

  • 8 хаха

    10 36 Отговор
    Само като прочетох, че червената подлога Николай Слатински е автора на статията, разбрах, че няма смисъл да чета.
  • 9 к1profesional

    24 7 Отговор
    Първо, Боко изобщо няма да го засегне казуса "Магнитски" , поради това ,че момчето инвестира значителна част от парите в акции на известни американски компании. Ако засегнат пряко Боко , засягат и тези компании , а те това няма да го позволят.Компаниите не се интересуват от произхода на парите.Така,че не чакайте от тази трънка да изскочи заек.

    Коментиран от #16

  • 10 Боко е глупак

    18 2 Отговор
    Писах му чрез медиите преди десетина години - имаш чар,ползвай го.Спортувай,направи тялото си красиво,бъди примерен водач на масите,кради умерено,имаш върховната власт да си вечен.А тоя селски петел уяде и се н.....ра
  • 11 768

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Отговорът е ДА!

    П.С - Гаден е нали? И да питаме с тебе , народе??!?? Ще си останем като Левски - с питанката...Племе недостойно за живот. Щом и патриархът Вазов стигна до този извод , щом бай ганьо уби Алеко.....
  • 12 На снимката

    21 3 Отговор
    Бойко ми прилича на ШРЕК. Само го вижте , ха ха ха!
  • 13 Кратун

    27 3 Отговор

    До коментар #4 от "Васил":

    Не само затвор, но и конфискация на цялото имущество, а и на всички които са били на власт от 90 година до момента.
  • 14 Bai nudals

    27 4 Отговор
    Той ще бъде първият политик у нас с 30 годишна присъда,потърпете още малко. За целта на 11.07.всички срещу ГЕПИ.
  • 15 ГЕРБ=БСП=ДПС

    13 3 Отговор
    Първо държавният корупционен модел и ролята на Каскетатурата, не е рожба само на ГЕРБ, разбирай Бойко Борисов. Борисов само надгради няколко гербаджийски етажа върху корупционният небостъргач построен от БКП, БСП и ДПС. Най-добре е всичко това да го срутим, колкот се може по-скоро. Но някои от нас не искат, защот още е мноого боезнено за тях. Но ако не го срути сами. Той все някога ще се срути сам от тежестта на корупцията.

    Второ никой човек сам не може да държи власта в една държава. И да обсеби и постави начело на държавните институции свои лакей. Това винаги е дело на добре организирана група от хора. Да в една група винаги има лидери и акеи, които да вършат мръсната работа. Но за всички тях организираната група се грижи, за едни повече, за други по-малко. но не е оставила никой от групата. Поне докато не дойде революцията и селяните с вилите и косите е отидат да потърсят сметка. Тогава става всеки сам за себе си. Може организираната група от хора наречена ГЕРБ, да се състои на 99,99% от лакеи. Но на голяма част от тези лакеи им харесва да са лакеи и да са в ГЕРБ. И когато ГЕРБ се сгромоляса. Те ще си потрсят друга група като БСП или ДПС, където пак да са лакеи.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 РАДЕВ КВО СТАВА

    2 8 Отговор
    Борисов се разхожда свободно.......
  • 18 КАУНА И РАШКОВ

    3 15 Отговор
    Безпомощни.......
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Какво го мислите

    15 2 Отговор
    В затвора ще му трябва само туба с вазелин и крем за устни
  • 21 оня с коня

    5 15 Отговор
    И да обясни ПОСЛЕДНО Отдавна залезлият Слатински:Борисов ЗАСЕГНАТ ЛИ Е Официално от Амер. Санкции "Магнитски",т.е СПОМЕНАТО ЛИ Е ИМЕТО МУ?А ако НЕ Е ,но защо е нужно "ДА СЕ ПРАВИ" че не е засегнат,след като реално НАИСТИНА НЕ Е зАСЕГНАТ?И по-нататък :КОИ СТЕ ВИЕ бе Слатински,които ще Мокрите и Сушите Борисов,т.е. ДА ОПРЕДЕЛЯТЕ кога да излиза Сух и кога Мокър от водата?Абе Слатински...ТИ НА КУМИРА МИ ли ще посягаш бе Шушомиго такава?!!
  • 22 Пич

    6 14 Отговор
    Другарите вадят от нафталина одъртяли ДС ченгета..... Направо са в ступор...!!! Толкова разчитаха на тоя закон , ама на- Борисов го няма там. И сега се опитват да създадат внушения ...??? Старите ДС майстори ги умеят тея работи... Дайте доказателства , другари... Вярно , че има идиоти които се връзват на внушения , то тука се вижда и кои са точно... Старата комунистическа мечта - да лъжат селяните и глупаците... Разстрели и затвори , и като не могат да отговорят аргументирано и културно , минават в лични нападки . Такова им е нивото на селяндурите и глупаците , не могат повече. Иначе са страхливи угодници , като им даваме 800 лв заплата , ни целуват ръцете , и поклон доземи , а нямат смелост да искат повече. Защото знаят че нямат квалификация . Но в гръб винаги готови да ни ударят , дребни душици... Като кажеш , че си привърженик на ГЕРБ , веднага те обявяват за трол , иначе били за демокрация и промяна . Но друг няма право да има мнение , ако е различно от тяхното... Интересно , дали си мислят , че промяната ще им донесе кюфтета и кебапчета без пари... Селяни и глупаци..... нали ви казах...
  • 23 КАУНА И РАШКОВ

    3 10 Отговор
    Бацето е голяма хапка за нас....ще се задавим

    Коментиран от #25

  • 24 КАУНА И РАШКОВ

    3 8 Отговор
    С пръст в уста
  • 25 ОТ ЧУЖБИНА МАЧКАМЕ ЯКО

    2 12 Отговор

    До коментар #23 от "КАУНА И РАШКОВ":

    И двамата Радев и Рашков са подлоги на Фащ жалко копие на твоя вожд Винету. А че тиквичките виете на умряло е ясно защо Краварите са го написали в доклада на висш държавен пост политически лидер не е Галева както Георг от Гепи Югент каза , щото Галева не е заемала висш държавен пост. Ама така за вас платените е ясно ,жалко само че нищо няма да се промени с този президент който за втори мандат продаде суверенитета на България.

    Коментиран от #27

  • 26 Банкя

    7 3 Отговор
    Селски тъп цървул. Толкова гнусен тип. Как го търпи природата тоя галфон още?
  • 27 ГЕРБ

    7 5 Отговор

    До коментар #25 от "ОТ ЧУЖБИНА МАЧКАМЕ ЯКО":

    От чужбина сменяте памперси с лъана, бършете дупетиите на дебелаци , и им копате картофите . Толкова ви е квалификацията . Бедни и непригодни тука , бедни и непригодни там . Това сте . Не се и връщайте , никой не жали за вас.

    Коментиран от #29

  • 28 БАЦЕТО СЪМ

    3 8 Отговор
    Чакам в Банкя Кауна и Рашков да ме приберат....шубе ги е....явно много бой са яли от мен........ваш Баце

    Коментиран от #30

  • 29 ОТ ЧУЖБИНА МАЧКАМЕ ЯКО

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "ГЕРБ":

    Ако под по горе от теб написаното разказваш как ти минава работния ден с памперсите за 400 евро . Много си се объркал месечната ми заплата е колкото твоята годишна а за България имам вила и два апартамента не се притеснявай днес със таблета можеш навсякъде да живееш и да работиш .
  • 30 Недялко Недялков

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "БАЦЕТО СЪМ":

    Мустафата ги спря за арест не че не бяха готови той Фърчилото за втори мандат и майка си ще продаде . А Питека ще свърши като мутрите на Сик който си отидоха
  • 31 БАЦЕТО СЪМ

    2 6 Отговор
    КАУНА и Рашков.....не бойте се, няма да ви разхвърлям на тепиха
  • 32 Ми да

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "2323":

    Ако нямаш авоари в техни банки, доооста е голям шанса да не си "корумпиран".
    И, моля, да пратят парите на "корумпираните" в БНБ, докато ние си се раберем с тях.
  • 33 БАЦЕТО СЪМ

    1 4 Отговор
    Чакам КАУНА и Рашков да дойдат...може да им пратя мойте гавази за охрана....и джипката......ваш Баце
  • 34 шопендар

    5 2 Отговор
    по времето на ,,КОМУНИЗЪМЪТ"КОРУПЦИЯТА БЕШЕ НАЧИН НА ЖИВОТ,отиваш в общината,търсиш човек който да те заведе при точният човек,с такса разбира се .в КАТминаваш с човек и армаган,в болница ти трябва човек да те завееде при добрия доктор-и пак армагани,и сега тази практика в болниците си продължава,а в митницата докато не си платиш-те разкатават,НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО
  • 35 Pilot

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "2323":

    Не са го включили, защото искат да му приберат парите от ЦРУ !!!
  • 36 КРАТУН

    5 0 Отговор
    ТИКВА ПРОСТА КУХА !
  • 37 Ради братовчеда от Банкя

    3 1 Отговор
    Георги Самуилов, Спас Русев, Санко от Мираджио, Мирински, Ангелов, Влади Горанов, Боби Новерата, Румен Гайтански, Слави ДЛВ..
  • 38 Комбина

    5 5 Отговор
    Комунистите изпълзяха от дупките!
  • 39 МАЛКА пенсИЯ

    0 1 Отговор
    А властта,изкарала,30г след9.9.-какви са,паднали ангели?Значи,за едни може,други,не.
  • 40 БойкоБастунски

    1 0 Отговор
    Който защитава дон Боко Тиквоне значи е или толкова прост като него или толкова корумпиран като него.
    Проста истина.