13 Юли, 2021 19:00 7 700 75

Й. Даймел: Поведението на Трифонов си е чиста подигравка с изборите

  • слави трифонов-
  • йохана даймел-
  • има такъв народ-
  • избори-
  • парламентарни избори-
  • българия-
  • европа-
  • бойко борисов-
  • христо иванов-
  • подигравка

Изборният резултат на Трифонов буди тревога, казва политоложката Йохана Даймел

Й. Даймел: Поведението на Трифонов си е чиста подигравка с изборите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Окончателно ли залязва вече Бойко Борисов и ще позволи ли този изборен резултат съставянето на стабилно управление?

Йохана Даймел: По всичко личи, че с гласовете на българите от чужбина „Има такъв народ“ на Слави Трифонов ще изпревари ГЕРБ. Във всички случаи това е много горчива новина за Бойко Борисов, но аз не бих го отписала съвсем. След всичките скандални разкрития напоследък за мен е необяснимо защо ГЕРБ не се срина още повече. Говоря за златните кюлчета, за скандала с подслушванията и за милиардите, предназначени за приближени на Бойко Борисов. След всичко, което беше извадено на бял свят от служебното правителство, а и след американските санкции по закона „Магнитски“, за мен резултатът на ГЕРБ е изненадващо добър. Изглежда, че в най-бедната страна в Европа и в условията на пандемия е смело да се мисли за големи политически промени, които обаче не бива да се отписват.

Защо ГЕРБ имат все още толкова много верни избиратели? Едно от възможните обяснения е това, че откакто е на власт от 2009 година насам, ГЕРБ са успели така да се циментират, че за много избиратели лоялността към тази партия е важна за собственото им благополучие. Имам предвид това, че ГЕРБ спечели и последните общински избори през 2019 година и управлява страната и на местно ниво. По всичко личи, че мнозина междувременно добре са се уредили. Да вземем например административния апарат и административните услуги: вероятно тези обвързаности с ГЕРБ се изплащат добре. Тази непроницаема плетеница от зависимости и лоялности ще бъде огромно предизвикателство за всяко правителство, което не е на ГЕРБ.

А това прави още по-важен въпросът за въвеждането на електронно правителство и още по-опасна идеята на Слави Трифонов за мажоритарен избор. Последното ще засили тези зависимости и шуробаджанащината още повече. Освен това не бива да забравяме, че Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ все още са смятани за проевропейски и се ползват с благоволението на ЕНП. Борисов добре се продава като приятел на Меркел. Но тя вече си отива. А дали Ердоган е подходящата алтернатива? Следващото правителство, ако приемем, че такова бъде съставено, ще има или много крехко мнозинство с участието на протестните партии, или ще бъде правителство на малцинството. И в двата случая то няма да бъде стабилно. Накратко: намираме се там, където бяхме и през април - с няколко мандата повече за „Демократична България и „Има такъв народ“. И политическата нестабилност ще продължи.

Две партии подобриха резултата си от предишното гласуване на 4 април – ИТН и ДБ. Това ли са истинските победители на тези избори? И очаквате ли тези формации плюс ИСМВ да съставят коалиционно управление?

Й. Даймел: Спечелените повече гласове за ДБ заслужават признание, но те не са истинска голяма стъпка напред. Но и с гласовете на диаспората в чу,жбина ДБ няма да се доближи до резултата на ИТН и ГЕРБ. Шоуменът Слави Трифонов, който няма програма за управление, е третият самозван спасител на България. Това е сериозен повод за размисъл. Според мен, изборният резултат на Трифонов буди тревога. Правя паралел с Германия и движението на тъй наречените „инакомислещи“ (Querdenker), които покрай пандемията създадоха един вид паралелен свят, демонизират мейнстрийм-поведението, общуват само в социалните медии, обявяват се против естаблишмънта, държавата и нейните институции. Именно това чисто „анти-Борисов“ мен ме тревожи. Защото да си против не е отговор и не създава нищо ново. Също и Христо Иванов трябва със своите идеи, сподвижници и със своята партия да се опита да достигне до гражданите извън големите градове. Трябва да се запита как да спечели и поколението на хората, родени след 1990-а година и да ги мобилизира. Трябва да използва момента и да се опита да ги спечели преди те оконочателно да обърнат гръб на България, за да търсят бъдещето си в чужбина. Ключови теми тук са правовата държава, пандемията и климатичните промени.

Мисля, че трите протестни партии ще опитат да съставят общо правителство на малцинството. Но дали това ще им се удаде и доколко стабилно ще е то - е съмнително. Досега няма съдържателни общности между трите, а те може и да се нуждаят от толериране от страна на БСП. Опасявам се, че България пак ще се управлява от служебно правителство, което ще е още по-силно зависимо от волята на президента Радев и може да бъде впрегнато за негови предизборни цели.

Всички повтаряха колко важни са тези избори, но в изборния ден мнозинството избиратели си останаха вкъщи или пък си карат отпуската. Как ще го обясните? Нима българите не са дорасли за демокрацията?

Й. Даймел: Стотици хиляди протестираха седмици наред през миналата година, а това показва, че искат друг живот, че искат правова държава. Копнежът по демокрация е налице. Лично аз вярвам, че тази сила може да бъде мобилизирана. За целта има нужда от политическите сили, от активно гражданско общество и от медиите. Те трябва да помогнат, за да се разгърнат идеи за бъдещето. Но и ние в европейските институции и в европейските столици най-сетне трябва да започнем да наричаме нещата с истинските им имена. Най-после трябва ефикасно да санкционираме провала на правосъдието, корупцията и пленената държава. Най-после трябва да дадем силно рамо на онези българи, които се борят за едно демократично бъдеще под знака на върховенството на закона.

Дали този път партията на Слави Трифонов ще успее да състави свое правителство? Какви „за“ и „против“ виждате?

Й. Даймел: Самият Слави Трифонов каза, че няма да бъде нито премиер, нито дори народен представител. За мен това е доста абсурдно. Един шоумен, който се прочу със своето политическо предаване, влиза в политиката, но после решава да остане извън политическата система. В това отношение той почти не се различава от Пеевски, който се кандидатира на европейските избори, но после се отказа от мандата. Това си е чиста подигравка с демократичните избори и с парламентарната дейност. Според мен или ще се стигне до много трудно сформиране на правителство, или пък ще наблюдаваме продължение - на президентските избори през есента.

Накъде се е отправила България след тези избори? Виждате ли поводи за оптимизъм?

Й. Даймел: Нека го кажа така: добрата новина е, че национал-популистите и крайно десните няма да бъдат в парламента. Въпреки това моят оптимизъм е доста пестелив. Караницата със Северна Македония беше доведена до максимално изостряне, но това не помогна никому, напротив - в момента сме изправени пред куп развалини. С блокада, която наложи на евроразширяването, България не си спечели приятели вътре в ЕС. Като гледам резултатите от изборите и очакваната политическа нестабилност, аз се опасявам, че и в това отношение (преговорите със Северна Македония – бел.ред.) през настоящата година няма да се предприемат решаващи стъпки и няма да се стигне до решение. Времената на политическа нестабилност винаги са трудни. В момента обаче рамковите условия дори се влошиха. Какво ли ще става занапред с България, която толкова зле се противопостави на пандемията, която регистрира толкова висока смъртност и ужасяващо нисък процент ваксинирани? И кой ли би могъл да усвои и да използва целенасочено финансовите средства, предоставени от ЕС за борба срещу социално-икономическите последици от пандемията?

България ще трябва още да чака настъпването на положителен обрат.

*Йохана Даймел е член на Управителния съвет на Дружеството за Югоизточна Европа и независим политически анализатор по теми, свързани с югоизточноевропейските страни.

Автор: Емилиян Лилов


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 33333

    78 28 Отговор
    Швабите да си гледат бабата фашист и да не дават акъл

    Коментиран от #16, #57

  • 2 Чалга и кючек

    92 28 Отговор
    Тоя чалгар семейство не е създал пък тръгнал кабинет да реди.
    По нощите звънял на случайни и министри да стават от днес за утре.

    Коментиран от #13, #14

  • 3 Ххх

    51 6 Отговор
    Мисля че в случая е най подходящо - празен коментар. Като в бюлетините - не подкрепям никого. “Без коментар”
  • 4 фактът

    67 19 Отговор
    Слави остана само с мълчаливата подкрепа на върхушката на ДПС. Това оглушително мълчание на ДПС съвсем компрометира ИТН.

    Коментиран от #11, #46

  • 5 мдда

    67 20 Отговор
    Ами тези смотаняци които имаме сред обществото.. Които гласуваха за Слаби и слабоумните му хора.. те какви са?
    25%.

    Коментиран от #35

  • 6 asd

    38 19 Отговор
    Швайно куха...нещо слабоумната Тиква която спонсорирахте се размаза в мантинелата а?
    Я кажи колко кинта лапкаш от Зайдел и Аденауер ПросНацисПут такава!
    Много ви беше хубаво когато слабоумната Тиква беше съгласна с всичко което й кажехте а?
  • 7 Пич

    63 20 Отговор
    Тоя чалгар направо се подигра на собствените си избиратели... Хахаха ... На партньорите си Ристе и Мая направо го сервира четвъртит... И на т.нар.избиратели от чужбина... Хахаха - пак ще копат картофите... Промяна искали... ето ви сега - космонавти... Те това ще ви вдигне пенсиите и заплатите... Бунаци...
  • 8 Както

    44 16 Отговор
    и с България и читавите български граждани ! Грозна постановка от национален мащаб и гавра с тях ! Тези , повярвали му и гласували за него и грозното шоу , не интересуват никой !
  • 9 нашия

    25 5 Отговор
    пореддната българоговореща подлога проводник на антибулгарски интереси се опттва да прокарва "правилната" линия...гаулайтра на Брест също е говорел много добре местния език....
  • 10 щом

    19 25 Отговор
    Джохана джавка значи сме на прав път искат да ни пробутат джендър партиите мачкай Слави
  • 11 asd

    12 8 Отговор

    До коментар #4 от "фактът":

    ...речИ дупесарския тиквопитек от ГЕП...
    Искай нови опорки от Инкасото, имбецил неграмотен.
  • 12 а яяя

    14 19 Отговор
    Йохана Даймел живяла ли е в хубавото бай тошово време. Москвич, Запорожец или Лада карала ли е. Ако не е нищо не знае и нищо няма да разбере от случващото се в червеното блато.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ????

    22 9 Отговор

    До коментар #2 от "Чалга и кючек":

    А пожарникаря забравили откъде ги събираше? Да ти припомня за мин нз здравеопазването от 2 правителство!!!
  • 15 2022-ра година!

    20 5 Отговор
    Слави трифонов каца на луната.Обкръжават го извънземните и започват преговори,но
    Слави забелязва некъв РОМ да точи ножове!Попитал абе тоя кво прай тука АЗ миниистер им турих?
    Ааа рекли извънземните,тоя тука го заварихме преди 3000 години чакал С-О-Р-О-С
    да каже коя Галактика да нападне!
  • 16 пешо

    36 4 Отговор

    До коментар #1 от "33333":

    никога не съм бил фен на учиндолеца. още по-малко - на банкянския.
    смятам, че трифонов няма тикакви качества да бъде лидер на политическа сила, липсва му диалогичност, най-малкото. но излизам от кожата си, когато чуждоземци започват да ни дават наклон! къщ, бре! оставете ни на мира!

    Коментиран от #28

  • 17 Пич

    22 20 Отговор
    Мархаба , висящи по площадите... Славчо идва да ви даде нещо - един по голям... И отзад... Казвах ви , че само това се дава , без да работите , ама не ... Щели да дойдат , та да ви дават новите... И ви го дадоха...яко... Хахаха . Изгонихте единственият човек , които ви повишаваше пенсиите и заплатите , и сега кво - пак бързане на задници по чужбина . Ха-ха-ха... някои са толкова прости , че даже се радваха , и победа щели да празнуват... Ами , а честито...
  • 18 asd

    27 7 Отговор
    Германски дипломат излезе с разкрития за създаването на ГЕРБ и за оказаната помощ от Бавария на Борисов и Цветанов.

    Гудрун Щайнакер, бивш заместник-посланик на Германия в София
    Съветниците на "Ханс Зайдел" измислили името на партията. Корумпираният елит на Бойко Борисов присвоявал пари от ЕС.

    ГЕРБ беше създадена със значителна помощ, предимно от „Ханс Зайдел“ – фондацията на Християнсоциалния съюз. Дори и името на партията беше измислица на съветниците от фондацията. Години по-рано Бавария, с помощта на фондацията, имаше важна роля в реформирането и оборудването на българската полиция

    Коментиран от #50

  • 19 ????

    10 4 Отговор
    На теб може да ти харесва, че ти дава и отпред и отзад. Я си таковай такованката примат пожарникарски.
  • 20 Веси

    18 28 Отговор
    Хайде стига опорки,аз и хиляди като мен обичат и гласуват от сърце за ГЕРБ.-безплатно.Не сме на хранилка нито някой ни плаща.Живеем от заплати както всеки българин.
    Ще ви кажа нещо-когато обичаш не предаваш.Не си сменяш боята щото отбора ти губи.Ако си Левскар в сърцето пак ще си Левскар без значение дали има голове или не,дали треньора прави грешки или не...Честните хора не сменят отбора,не менят боята!
    Това е!
    На тази мисирка да и кажа-не всичко е пари!
    И да ме плюете сега не ми пука,заставам с името си.
    ГЕРБ завинаги!

    Коментиран от #24, #61, #64

  • 21 Дамм

    31 7 Отговор
    С тоя кабинет Славуца се подигра с избирателите си!

    Коментиран от #22

  • 22 нашия

    21 5 Отговор

    До коментар #21 от "Дамм":

    напотив подигра се на НАТИСКАЩИТЕ се за власт....
  • 23 сара

    28 5 Отговор
    " Поведението на Трифонов си е чиста подигравка с изборите "

    Една чиста истина откъдето и да я погледнеш.
  • 24 asd

    11 10 Отговор

    До коментар #20 от "Веси":

    Я марш бе геп-опитек одрищян!
    Лъже, маже и логорейства като любимата си имбецилна Тиква!

    Коментиран от #37

  • 25 пурко

    7 5 Отговор
    Тошко да спасява положението, че той май е най-умел. Другите са гола вода.

    Коментиран от #30, #38

  • 26 излъганите

    27 3 Отговор
    Като гласуват недораслите , дето били израснали с музиката на Слави , но иначе представа си нямат , какво се случва в политическите партии ...така става ...ще ставаме джендъркосмонавти.
  • 27 име

    16 4 Отговор
    Бих искал да кажа на ДБ, Мутри вън, и БСП, които за мен са също част от опозицията срещу ГЕРБ, ДПС и статуквото, че на хората им е омръзнало от задкулисие и тези партии трябва да поведат нови протести срещу задкулисието, издигнало кабинета на Слави. Гласуващите сме една и съща бройка, на следващите избори който скочи срещу Слави, ще има повече гласове. А ИТН ще потънат. НОВИ ПРОТЕСТИ
  • 28 33333

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "пешо":

    Сори приятел, видяхме докъде ни докараха диалогичните. Викам им намазани пехливани. По-възрастните ги обожавате знам

    Коментиран от #36

  • 29 Киро питоня

    16 3 Отговор
    Учиндoлcкaтa крaтунa нaиcтинa e прoeкт нa cтaтуквoтo. Изхoждaйки oт прocтoтиитe, кoитo нaтвoри зa oтрицaтeлнo врeмe. Нa 100% cъм cигурeн, чe тoвa нeгoвo т.нaр. прaвитeлcтвo щe бъдe пoдкрeпeнo oт ГEРБ и ДПC. Твърдe гoлeми ca зaлoзитe- eдни 30млрд eврa, oтдeлнo cтрaх oт нaкaзaтeлнa oтгoвoрнocт зa вcички, кoитo ca злoупoтрeбили. A aкo Чaлгaря ce прoбвa дa игрae нeгoвa игрa, щe гo рaзкocтят зa нулa врeмe. ЧECТИТO НA ПEЧEЛEВШИТE, дeтo ядoхтe бoй пoд кoлoнитe. Нe рaзбрaхтe ли, чe игрaeтe cрeщу oтбoр oт coциaлни инжeнeри, при тoвa мнoгo дoбри инжeнeри. Вce пaк имaтe нaдeждa- Тeрминaл2 и нa къдeтo ви видят oчитe.

    Коментиран от #65

  • 30 чалгафен

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "пурко":

    Да, много е умин и Гоемата кратуна че го праща у космосо Тошко Африкански, че стъпи на луната, вярвам в това !!!
  • 31 Верно Пешо,

    7 2 Отговор
    До#16
    от чуждоземни малоумници с големи усти и пилешки мозъци плюс техния слугинаж тук-калинки/хиени, сме в средата на нищото още от комунистическо време и край му се не види!...
  • 32 5568

    8 2 Отговор
    Ние не сме равни ! набийте си го в тъпите демократични отопични глави !!! с овце бъдеще няма. Истинска демокрация има само ако има истински лидери. Без лидери бъдеще НЯМА
  • 33 Гласувах за него

    15 2 Отговор
    Оказа се куха лейка. Нови избори.
  • 34 СЛАВУЦА КОСМОНАВТ

    13 3 Отговор
    Слави има поведение на изтрещял космонавт, който е на прахообразно гориво!
  • 35 До силноумните и всезнаещи

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "мдда":

    Завиждам ти на разсъжденията. Точното определение на такива, като теб е СИЛНОУМЕН.
  • 36 пешо

    12 0 Отговор

    До коментар #28 от "33333":

    играта има правила. управлението на държвата си е наука, някъде дори има университети, където се подготвят кадри. да управляваш държава не е същото като да управляваш една малка фирмица, та дори и успешно. искат се качества, които трябва да си култивирал и доказал. учиндолецът очевадно пренебрегва тия неща. има само две опции - или, ако се добере до реална власт, ще се издъни зрелищно, или феновете му най-сетне ще прогледнат. чини ми се, че по-скоро първото ще ни сполети, като гледам теб и подобни "верващи". за наша сметка, уви.
    а за възрастта - ще си затрая. но ще те попитам - ти колко лицеви опори правиш? за един приятел питам...
  • 37 Веси

    5 8 Отговор

    До коментар #24 от "asd":

    Не лъжа и не мажа,нямам причина да го правя,не съм и фурнаджииска лопата да се мазня на този който е на власт!С ГЕРБ съм ако ще да остана само аз!И сам войнът е войн!

    Коментиран от #62

  • 38 Еж па ти!!

    11 0 Отговор

    До коментар #25 от "пурко":

    Тошко нема време сега....кара курсовете за космонавт.
  • 39 9383

    9 0 Отговор
    ЕЙ САЩ, ЗАЩО ЗАМЕНИХТЕ СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА С ДИГИТАЛНИ ВНУШЕНИЯ И МАНИПУЛАЦИИ ??? ТОЗИ СВЯТ Е ОБРЕЧЕН, ВРЪЩАНЕ НАЗАД ВЕЧЕ НЯМА
  • 40 Независим

    5 5 Отговор
    Слави, давам ти безплатна идея да успееш да спасиш резила, като се помолиш да те приемат в дясно центриската политическа коалиция "Демократична България", която е съставена от политическите партии Да, България!, Демократи за силна България и Зелено движение, и оставиш на умните и можещите да вършат политическите дела !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 41 jorj

    6 14 Отговор
    Радев лъже запада че са протестирали стотици хиляди, докато бяха максиму 1000 платени протестиращи и те западняците вярват !!! Ако нямаше комунистически преврат хората щяха да гласуват за герб и комунистите отиваха в историята!!!!! Комунистическата партизанщина под юмручето на Радев пак ще доведе България до колапс!!!! Това е планът на кремъл за дестабилизация на ЕС и за съжаление за сега сработва.
  • 42 666

    10 2 Отговор
    Демократична българия СА "CIA" цру аре да ви нема веднага завинаги от БЪЛГАРИЯ
  • 43 4758

    6 0 Отговор
    Борисов, Гешев, Пеевски, Първанов, и други политически лица, доконсли се до ЦРУ СА ИЗГОРЕЛИ. ТЕЗИ ЦРУ СА ПЪЛНИ МОШЕННИЦИ
  • 44 8484

    7 0 Отговор
    ЦРУ = СВИНЕ
  • 45 Johansson

    5 2 Отговор
    Боклклyka свъви и тошку тъпото, ще изтекат в канала. И тия които са гласували за тия психопати, за нищо не ставате.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Gen Gurko

    7 3 Отговор
    Юдеогерманското зеле да си гледа работата, ако я има. Ние вътре може да си се караме, но от такива като тях акъл не щем. Толкоз!
    Ich hoffe dass sie mich richtig verstanden haben!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Шаран БГ

    11 1 Отговор
    На № 36 "Пешо"
    За съжаление така е на книга, по учебник€ Оня ден по радиото един човек се кланя на младеж завършил Кембридж. Като че ли Кембридж е панацея за управлението на една държава !?
    Впрочем защо не се върнете стотина-двеста години назад и да изброите в световен мащаб лидерите с образование от "престижни" американски университети.
    Аз мисля, че по-важно е за един държавник на мъничка държавица като РБ, е да има приятели в съответната мощна политическа и военна сила като СССР, Германия в миналото и сега в САЩ. Не да е абсолютна подлога, но да умее да "върти политиката"!!!. Дойде Н.С.Хрушчов на власт и "изсули" Вълко Червенков. Щеше ли Т.Живков да властва 33 години ако не се целуваше с Л.И.Брежнев. Какви университети е завършил Б.Борисов, ама си го харесаха САЩ и той управлява човекът - лабаво нема !!
    Да не споменавам един семинарист на име Джугашвили или един ефрейтор на име Адолф..........Жажда за власт, власт над хората, над тяхното здраве , живот и имущество, тщестлавие, гордост, амбиция, алчност - основните скрити двигатели на един държавник. Образованието е нещо също важно! Основното са личностните качества на човека !!

    Коментиран от #75

  • 50 зъл пес

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "asd":

    Ми май по-добре немеца,отколкото турчина
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Голем смях

    3 4 Отговор
    Все пак управлението са решава на избори ...а не ...стотиците хиляди протестиращи..Чак пък стотици хиляди ..Един файтон платени...Явно народът не иска протежетата на комуниста Иван Костов да управляват България.Предлагат ви млади и образовани хора за министри.Дайте им шанс.Не може програмата ви да бъде само как да изгониме Гешев.Бойкикев се наака.Виждаше се Премиер,а Мая галевица..министър на правосъдието.

    Коментиран от #56

  • 56 голям праз

    10 0 Отговор

    До коментар #55 от "Голем смях":

    Половината от младите и образованите, дето ни предлагат, ни бяха предложени през 2001г. от мадритския комарджия. Видяхме ги какво могат, а и всеки път като ни предложат да "видим" какво може някой, сметката излиза много солена. Все някой се учи на наш гръб. Е тия от служебното поне се видя ге могат, понаучиха се, набраха инерция, така че да остават на работа.

    Коментиран от #60

  • 57 Оракула

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "33333":

    Призовавам всички депутати от ИТН ,

    ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТОВА ,
    ЗА КОЕТО БЯХА ИЗБРАНИ, от народа .

    Да се помете олигархията и Хунтата!

    и върнат Слави Трифонов на поправитен ,
    чрез конкурс, за партиен лидер на ИТН,
    така както той ги прислушваше ...

    Бъдете Депутати с чест ,и гласувайте против това,
    което ви нареждат Доган и Слави!
  • 58 Нане

    4 1 Отговор
    не глаоувах за Бойчо ма тия са шебеци от секаде! Новия Бойчо си е жуф таш.к!
  • 59 Решетников

    4 5 Отговор
    Изглежда американците (Херо) не контролират процесите в Б-ия?! ГРУ си вършее необезпокоявано - трикът с пенсионираните РУМНО-шпиони беше за да се запазят истинските високопоставени руски шпиони за влияние и взимане на решенията! Сега Херо ще трябва да догонва събитията не само с македонските "аустронавти", но и с българските БКП+ДС-чалга-"космонавти" - каква елегантна подигравка с американците и европейците, че изостават в балканските "космически" (шпионски) технологии - както през 1960-те! А и лигавенето с "3-те морета" си е чиста заблуждаваща операция! Оценката по 10-степената скала е: ГРУ 9 : 3 Херо !
  • 60 Голем смях

    8 4 Отговор

    До коментар #56 от "голям праз":

    Чак пък половината..А тия от служебното какво направиха ...че не се сещам.Освен да хвърлят кьрфишеци за някакви измислени подслушвания ..и освен да се вдигнат цените многократно на всички стоки ..И да харижат милиони за ..германски електрокар.
  • 61 Ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Веси":

    ГЕРБ няма пари за да картотекира нови играчи.Отива в аматьорските групи да играе с НДСВ,СДС,Атака,ВМРО и т.п.Ти си ги подкрепяй тихичко.Само Прайдове повече да няма.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Славяна

    1 3 Отговор
    Дано нашето Слави доведе Симеончо и възстанови и привика референдум за Монархията.
    Само Слави Трифонов единственият може да ни спаси от тази паплач и калтаци от селата която комунистите домъкнаха и ограбиха народа.Създадоха концентрационни лагери и напълниха затворите.Да се завърне монархията са заветите на на нашите баби и дядовци проляли невинната си кръв за България!
    Хора ,хора не забравяйте че Борис 3ти не изпрати воиници на Източния фронт и спаси еврейството у нас.Нека славните прокудени синове на Симеон 2ри се завърнат и поемат съдбините на страната!
    Те са истински принцове от Лондон погледнете какви благородници има България!!!!
    Принц Кирил е приятел с Ники Василев!
    Слави миличко момче помогни!!!!!

    Коментиран от #72

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Jacques Yves Moineau

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Киро питоня":

    Ако трябва да гледаме позитивно, добрата новина е, че на третия път стомната трябва да се счупи.
  • 66 Вилантамин

    1 1 Отговор
    Монархията е хубаво и благородно нещо!
    Българите още на сме го проумели ,но да се надяваме ,че Слави Трифонов ще помогне заедно с Николай Василев.
  • 67 Бамбука

    0 2 Отговор
    Хъм, да сравняваш Трифонов с Пеевски е чиста проба простотия. Лидер на партия която поема отговорност и някакъв въжеиграч с неизяснени парични потоци и влияние. На това се вика да ти платят, а ти да не знаеш къде е реалността.
  • 68 Фффффф

    1 1 Отговор
    Мутрочалгаря заменя мутромилиционера,голямата промяна, честито
  • 69 агент дс

    1 0 Отговор
    скоро ще ви питаме за ерата след меркел. ще бъде същото.
  • 70 дойче зеле

    0 1 Отговор
    То щото в Германция всичко ТОЧ ? Ами изгубиха лостовете да командват България ! Сега ще съжаляват за налетите пари в касичката на ГРОБ. Цунк Цванк, како Даймел.
  • 71 Хахаха

    1 0 Отговор
    Не само с изборите, а с целия български народ. И то заради ИТПростН, които гласуваха за него.
  • 72 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Славяна":

    Славито работи за президентската република на Мунчо Фърчилков, не за монархия. Сега целят да натъртят на хората, че видите ли: парламентарната не работи вече, и трябва радикална промяна. Неща, които вече взех да чувам тук - там от разни "специалисти" по студията.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ПОДМЯНАТА

    2 0 Отговор
    "2021 г.. Уceщa ce кaтo 2001 г. Липcвa caмo oбeщaниeтo зa 800 дни и cлaдкaрницитe "Лучaнo". Другoтo cи e кaтo прeди - oт лицaтa пo ТВ, дo cъcтaвa нa кaбинeтa"
  • 75 Ви майка

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Шаран БГ":

    Който познава положението в американските и британските университети отлично знае,че тома са гнезда и развъдници на троцкизъм и културен марксизъм. Левичарската либерастия започна да ги овладява още по времето но Хувър и Маккартни и днес отдавна са овладяни и бълват на вълни либераст-джендъри,глобалисти и трансхуманисти. Жална ви майка от такива реформатори.