16 Септември, 2021 18:12 19 548 121

Методи Андреев за ФАКТИ: Картите вече са свалени - ГЕРБ и ДПС са в явна коалиция, ИТН e родена от задкулисието

  • методи андреев-
  • итн-
  • герб-
  • дпс-
  • демократична българия-
  • кирил петков-
  • асен василев-
  • 46-то народно събрание-
  • парламентарни избори-
  • президентски избори

"В следващия парламент "Демократична България" щe имa eдин cилeн и интeлигeнтeн cъюзник в лицето на Кирил Петков и Асен Василев", смята той

Методи Андреев за ФАКТИ: Картите вече са свалени - ГЕРБ и ДПС са в явна коалиция, ИТН e родена от задкулисието - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Единствената съществена разлика между 46-тото Народно събрание и 45-тото Народно събрание е, че това беше с малко по-дълъг живот. Има обаче един друг момент - докато в предходното НС някак не стана ясно, че ИТН са в коалиция със задкулисието, сега мисля, че стана ясно. ИТН са част от задкулисието, те са в коалиция с него - то ги е родило, без да обиждаме свестните хора в тази партия, които са вярвали, че влизат в една политическа структура, която действително носи промяна”.

Това каза в интервю за ФАКТИ доц. д-р Методи Андреев, преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия, бивш народен представител и председател на Комисията по досиетата.

Той коментира още гласуването на първо четене на закриването на специализираното правосъдие. “Не смятам, че всички, които гласуваха този законопроект на първо четене, са били откровени и честни. Много се съмнявам, че ако този законопроект беше стигнал до второ гласуване, БСП, че даже и ИТН нямаше да правят опити да се провали. Виждаме колко трудно мина този закон - то не бяха откази от комисии, то не беше липса на кворум. Съмнявам се, че БСП и ИТН са абсолютно откровени по отношение на заявката, която са дали с това гласуване. Това е първо четене - малко е като “добър ден”, каза Андреев.

На въпрос за Бюрото за защита на свидетели, което беше преместено към Министерство на правосъдието, той отговори: “Преместването на Бюрото за защита е определяно от някои хора като отмъщение, но то не е отмъщение. То е прагматично мислене. Защо трябва да има няколко служби за охрана на една и съща институция? Това са пари, които даваме всички ние. Безспорно е, че главният прокурор трябва да бъде охраняван - така е в цял свят, само че не може да бъде охраняван като нашия главен прокурор с три служби - МВР, НСО, Бюрото за защита. Това е възстановяване на една справедливост. Мегаломанските щения на главните ни прокурори бяха прекъснати. Те не могат да имат свои преториански гвардии. Освен това, вижте как изглеждат хората в Бюрото за защита - приличат ли на хора, които са на страната на закона? С татуировки, с бради - това ли e профилът на един човек, който трябва да защитава живота и сигурността на хора, които се водят защитени свидетели? Ако срещна такъв човек, първата ми мисъл ще е, че това е мутра. Вижда се, че в това Бюро има доста странни персонажи. Преминаването на Бюрото към Министерството на правосъдието, където впрочем са и затворите, е съвсем разумно. Това не е отмъщение, както ГЕРБ и ДПС искат да го изкарат”.

“Другото хубаво на 46-тото НС е, че свалиха картите. ГЕРБ и ДПС вече са не в неявна, а в явна коалиция. Тези партии почти винаги бяха в сговор, в коалиция при ключови гласувания. Българските граждани да знаят, че фразата “Гласуваш за Бойко, избираш ДПС” вече не илюзия, не е клевета, не е подвеждане. Това е една реалност, един факт, който 46-тото НС доказа. Освен от гласуванията, това се видя и от нападенията срещу успешните министри от служебното правителство. Атаките към тях бяха абсолютно координирани, като от време на време в тях се включваше и леката кавалерия на ИТН”, каза още Андреев.

“Другото, което стана ясно е, че едно е да си шоумен номер 1 в държавата, съвсем друго е да си политик номер 1 в държавата. За съжаление Слави Трифонов остана само шоумен номер 1. Казвам “за съжаление”, защото бях добронамерен към него. Все пак, когато човек търси битка с корупцията, подхожда с по-голямо доверие към партньорите си. Самият аз никога не съм имал илюзии, че Трифонов може да създаде политически проект, който да привлече избиратели от моя профил. Мислих си обаче, че, след като заявяват решителност за изчегъртване, поне ще бъдат по-праволинейни в постигането на тази цел. Оказа се, че не е така. Доста зиг-заг имаше от страна на ИТН, особено от страна на сценаристите. Не слагам всички под един знаменател - ясно се различаваха сценаристите, 5-6 депутати, които бяха по-близо до сценаристите и самият Слави Трифонов”, смята Методи Андреев.

Той коментира и поведението на “Демократична България” в 46-тото НС: “ДБ беше една от формациите, които се държаха доста разумно, доста премерено. Не го казвам само аз, който им симпатизира, а много хора, включително такива, които не са гласували за тях. Проблемът при ДБ е комуникацията с хората в малките и средните населени места. В тези избори те се концентрираха само в големите населени места и постигнаха сериозни победи - в София те са абсолютно доминиращи като политическа сила. Смятам, че при тази структура, при тази технология на политика, която те правят, те асимптотично клонят към 50 депутата. Асимптотично означава, че това е техният електорален предел, което не е лошо - това е сериозно постижение. Смятам, че след изборите на 14 ноември те ще се приближат към 50 депутата”.

Разговорът премина към политическия проект на Асен Василев и Кирил Петков, които по-рано днес обявиха, че ще се явят на изборите на 14 ноември. Те поясниха, че търсят вариант как точно да се явят, тъй като нямат време за регистриране на нова партия.

“Аз съм консервативен човек. Гласувам за ДБ, защото там са моите приятели от ДСБ. В целия си съзнателен и политически живот съм бил в дясно и то в най-дясното. В ДБ е моят хабитат, така да кажем, хабитатът на такива като мен. Асен Василев и Кирил Петков обаче са моята голяма надежда. Смятам, че тези момчета с изключително добро образование, с нов начин на поведение, с тяхната откритост, с безспорните успехи, които постигнаха в изчегъртването на корупцията в България не само на приказки, имат шанс да привлекат всички онези избиратели, които не се определят като десни, не се определят като леви, но са почтени. Казва се как ДБ привличат десни избиратели, БСП - леви, ГЕРБ - далавераджии, или хора, които искат да се включат в далаверата. Мога да ги определя като клиентелисти, една голяма част от тях са такива. Сигурно има и свестни хора там, но повечето са клиентелисти.

Проектът на Кирил Петков и Асен Василев трябва да е предназначен за онези млади хора, които са се родили след 90-та година и искат да живеят в почтена държава, в европейска държава. Тези, които са завършили в чужбина, които работят в чужбина, които правят малък и среден бизнес, които не са били политически активни, но искат да има почтеност в политиката, искат да няма корупция и България да бъде европейска държава. Те трябва да насочат своите сили натам”, смята Методи Андреев.

На въпрос за днешното изказване на Кирил Петков, че техният проект няма да има идеология, Андреев отговори: “Това е много правилна позиция. Поздравявам го за това. За да си върнем държавата, която е открадната от мафията, няма ляво, няма дясно. Битката срещу мафията не може да бъде лява или дясна. Има почтени хора и в ляво, и в дясно, както има мафиоти и в ляво, и в дясно. Битката срещу мафията се води от почтени граждани срещу корупционери и мафиоти”.

“Новият проект на Асен Василев и Кирил Петков е онзи прожектор в тунела на българската корупция, който дава надежда на такива като мен, че в следващото Народно събрание "Демократична България", за която подчертавам, че ще гласувам и на тези избори, ще имаме един силен, решителен и интелигентен съюзник от началото до края. Не съюзник с условия, не съюзник с придворно отношение, а открит съюзник - очи в очи, ръце до ръце, рамо до рамо. Тези хора, тази двупартийна коалиция, спомогната и от други почтени депутати, смятам, че в следващия парламент действително ще могат да сформират решително, модерно, иновативно антикорупционно мнозинство, което окончателно да приключи с корупционната прокуратура, с корупционните политически субекти и въобще с тази корупционна вакханалия, която се възцари през трите мандата на Бойко Борисов”, смята още Методи Андреев.

“Ако някога в историята се пише за ерата "Борисов", то за нея трябва да се пише като за "криминалните години на България". Трябва да се напише, че ние допуснахме криминални типове, мутри, корупционери да завземат всички власти в държавата, а сега протягат ръка към шефското място във Върховен касационен съд. Българите трябва да знаят едно: ако искат да си върнат държавата, на тези избори трябва да гласуват не само със сърце, но и с разум и да не използват поговорката "всяко чудо за три дни" или "помним един час след събитията". Нека си спомнят поведението на различните политически субекти в двата кратки парламента (45-ти и 46-ти). Те поне са кратки, не са по 4 години и това, което се случи е все още прясно”, допълни той.

“Аз смятам, че появата на проекта на Кирил Петков и Асен Василев е изключително полезна и за самата "Демократична България". ДБ вече ще има сигурен съюзник, доказал се в битката с корупцията. Пожелавам на лидерите на тези партии да формират едно действително сериозно, решително, смело, безкомпромисно и почтено управление”, каза още Андреев.

Разговорът премина към президентските избори, които ще се проведат на 14 ноември заедно с парламентарния вот. “Смятам, че "Демократична България" не трябва да прави грешката на тези избори да не издига кандидат за президент. Да, Румен Радев взе правилна позиция - застана на страната на почтените. Но по отношение на неговата външнополитическа ориентация имам известни съмнения, немалки. Макар че по този въпрос много хора ще спорят с мен, защото все пак Румен Радев прегърна инициативата “Три морета” и разпореди проверка за "Турски поток". Впрочем не знам какво се направи по тази проверка, там нещата са пределно ясни и не знам какво толкова проверяват. В сегмента за отношението му корупцията обаче, смятам, че може да му се има доверие. Правителството му (б.р. служебното) доказа, че изкарва безкомпромисно всички схеми, които герберопитеците, шайкаджиите са правили през тези години с държавата.

Но това не означава, че "Демократична България", ако е доволна от тази позиция на президента спрямо корупцията, не трябва да издига свой кандидат. Те трябва да издигнат свой кандидат, той трябва да е на първо място почтен човек, второ - откровен и безкомпромисен евроатлантик и решителен противник на модела "Борисов". Това трябва да е профилът. Не е задължително този човек да спечели, но "Демократична България", тъй като ще бъда част от управленското мнозинство на следващия парламент, не е допустимо да не се бият на всичките фронтове, за да покажат, че имат достатъчно интелигентни и достойни хора, които могат да издигнат за кандидат-президент.

Виждате какво се случва в ГЕРБ... канят тоя, канят оня, пък той отказва и работата ще стане точно както с Цецка Цачева. Тогава Буци - техният вожд и учител излезе пред голямата зала и каза: "Канихме този - той отказа. Канихме Томислав Дончев - той отказа. Каних Фандъкова - тя отказа. И айде, от нас да мине, Цецка ще стане "Майката на нацията". Ясно е, че от това представяне на Цецка Цачева тя веднага загуби едни 20%. Подобно е в момента. Никой разумен и интелигентен, и най-вече, подчертавам - почтен човек, не би се ангажирал да бъде кандидат за президент на шайката. Никой! Още повече след тези огромни далавери, които бяха разкрити от служебното правителство”, каза Методи Андреев.

Той даде и своята оценка за работата на първия служебен кабинет на Стефан Янев: “Аз съм доволен от служебното правителство, макар и не от всички министри. Правилно смениха министъра на транспорта, не знам защо оставиха министъра на енергетиката, имам съмнения по отношение на министъра на земеделието. Подкрепям моя идеологически противник, но иначе корав човек - Бойко Рашков, подкрепям моята колежка доц. Комитова, която се оказа много мъжко момиче и каза такива истини от сектора, че на много хора им се изправиха косите и казаха, че такова животно няма. Също и Стойчо Кацаров, защото той бръкна в Светая Светих на "бялата мафия" и виждате какво му се случи. Трябва да знаем, че сега срещу него ще бъдат насочени много сериозни удари.

Изключително доволен съм от моя приятел, но открит идеологически противник, с когото сме воювали много пъти - Янаки Стоилов. Той показа изключителен характер. Той съобщи, че председателят на Софийски градски съд няма българско гражданство. Колко правосъдни министри преди това са лъгали обществеността, че този човек има българско гражданство?! Янаки Стоилов го съобщи в разследването на Валя Ахчиева. Аз като преподавател давам "Добър 4" и това не е малко, имайки предвид условията, в които управлява това служебно правителство”.

Очаквам бляскавата диада - "Демократична България" и проектът на Асен Василев и Кирил Петков, да помогнат на нашата държава да се върнем в Европейския съюз и да си върнем държавата. Пожелавам на тези две формации да сформират едно смело, решително и почтено на n-та степен правителство, защото хората имат нужда от почтеност. За да има справедливост, трябва да управляват почтени хора”, завърши Методи Андреев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 136 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    196 133 Отговор
    Методи Андреев беше подлога на Борисов и ГЕРБ.Христо Иванов целуваше ръката на Борисов.

    Коментиран от #53, #70, #113

  • 2 Мислещ

    94 108 Отговор
    И Антидемократична България окончателно свали картите с призоваването за външна намеса и установяване на фашистки режим. Никога повече партии на статуквото! Никога ГРОБ/И т.н./БСП/ДПС/Антидемократична България/И бъгни се.
  • 3 Еразъм

    118 155 Отговор
    Браво, Методи! Ти си достоен и честен човек.

    Коментиран от #82, #103, #110

  • 4 БОРУНА ЛОМ

    133 80 Отговор
    КОЛКО И ДА СЕ НАПЪВАШ НЯМА ДА СИ ДЕПУТАТ
  • 5 Танев

    59 18 Отговор
    Мда то се знае но кое задкулисие
  • 6 яяяя

    117 55 Отговор
    МИтоди бърка желаното с реалното! ! Броят на соросоидите ще си остане същият!
  • 7 ПОЗНАВАМ ГО

    111 63 Отговор
    ТОЗИ Г@З НА СНИМКАТА (ПО ГОРЕ) Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПОДЛЯР И НАГАЖДАЧ В БЪЛГАРИЯ !!! МРЪСНИК ,ЧЕРВИВ И В ЧЕРВАТА СИ (И УНИКАЛНО КОРУМПЕ) !!!

    Коментиран от #31

  • 8 Майна

    110 66 Отговор
    Мислете и избирайте тези, които не подкрепят този геноцид. ДБ , с Радан Кънев, Кирчо и А сенчо са проводници на глобалистите

    Коментиран от #14

  • 9 Грульо

    51 18 Отговор
    Туй се знаеше още отначалото, сега със свалени карти ще го видят и незнаещите. :D
  • 10 ГОРСКИ

    105 21 Отговор
    Как тулупа се кълнеше че никога няма да прави съюз със ДПС , като го знаем Ганьо едно говори друго мисли!!!!!!!
  • 11 Вълк единак

    121 74 Отговор
    Кирил и Aceн ca пoчтeни и мoрaлни мъжe, жeлaя им Уcпeх и нeкa прoдължaт бoрбaтa cрeщу мaфиятa-Бoйкo, Дoгaн,Гeшeв и Cлaвчo пocлeднaтa прридoбивкa нa cтaтуквoтo.
  • 12 Христо

    34 66 Отговор
    Няма създадена партия без одобрението на Доган. Това, че някои се опитват да си развяват коня, окрилени от властта е друг въпрос.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Буха ха

    55 63 Отговор
    Кирчо май си остана канадец, той си трае, мисирките не питат, а КС с сниши.

    Коментиран от #20

  • 16 mdaaaaaa

    60 47 Отговор
    ИТН беше суздадена заради несправедливостта! ГРЕБ,БСП...ДПС застанаха срещу референдума. Останалото е във вашите глави, желания и жлъч.
    Същата тази тройна групировка ще мутрее още години наред. Слаб народ ..слаба...?!
  • 17 Методи Мастиката

    74 51 Отговор
    Говори глупости Методи , знаем че Христо е излюпен от тиквата , знаем че Христо е купен от тиквата да няма правителство и ти си купен за да говориш глупости просто продажници

    Коментиран от #28

  • 18 А има хора дето помнят ко стана

    63 42 Отговор
    Мето, кат си толкова почтен, що не извади досиетата на ВСИЧКИ, а не само на някои агенти на ДС.Защо нямаше лустрация, както е в почти всички страни от бившия соц?!Там е заровено кучето, ама не ти изнася да го признаеш.И още, Киро канадеца каза, че ще прави дясна формация с ляв уклон, нещо като дървено желязо😂😂😂И това, в което обвинявате Борисов, че уж бил десен, пък бил с Путин, важи с пълна сила за пРезидента, Бойкикев, и Атанасов и новите юпита, оправячи на собственото си благополучие😂😂😂
  • 19 Авертас

    60 53 Отговор
    Асен Василев и Кирил Петков са голямата надежда за много

    Коментиран от #24, #61

  • 20 ВЕН

    38 22 Отговор

    До коментар #15 от "Буха ха":

    Не само той , ако може да направят кабинет от Канадци или по точно Американци , ще е най добре !

    Коментиран от #54

  • 21 уточнение

    61 52 Отговор
    Не говори откровени лъжи, грехота е. Христо Иванов никога не е целувал ръката на Борисов. Христо Иванов в кабинета на Борисов 2, се опита да направи съдебна реформа и като не стана (саботираха го от ГЕРБ) имаше мъжество и достойнство и подаде оставка. Докато други подлоги от Реформаторския блок тогава жадни за власт и министерски кресла (като Петър Москов) останаха да кадруват бри Борисов.

    Коментиран от #25, #26

  • 22 РАЗУМНО

    22 42 Отговор
    РАЗУМНА И ПРАВИЛНА КОАЛИЦИЯ ПРИ СЕГАШНАТА СИТУАЦИЯ /КОИ ДРУГИ ПАРТИИ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ КОАЛИЦИЯ / УСЛОВИЕТО Е ДА СЕ ИЗРИТА БСП НАЙ НА КРАЯ
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 фгнп ххтн

    51 50 Отговор

    До коментар #19 от "Авертас":

    Така е, най-после на политическата сцена в България да се появят добре образовани и опитни политици като Кирил Петков и Асен Василев. Страната ни има нужда от такива необременени с комунистическо минало личности. Хора с европейско поведение, без арогантност и простащина, морални, уверени в това което правят, смели и отговорни, които да се борят с корупцията и мафията.

    Коментиран от #68, #112

  • 25 Антитрол

    43 31 Отговор

    До коментар #21 от "уточнение":

    Ти говориш откровени лъжи - да не би да забрави че Христо Иванов каза че няма проблем да направи коалиция с ГЕРБ.

    Само да оплюете ИТН и да съберете малко повече проценти и ще върнете ГЕРБ на власт. Опорките че ИТН обслужвала ГЕРБ и ДПС са ми ясни но никой не казва като ги обслужва защо не направи коалиция с тях в този парламент.

    Обаче в другия коалицията със сигурност ще е ГЕРБ+ДБ.
  • 26 ЩО НЕ

    25 4 Отговор

    До коментар #21 от "уточнение":

    АМИ ХРИСТО КАТО Е ОТГОВОРЕН ПОЛИТИК ДА ФОРМУЛИРА ЯСНО ПРИОРИТЕТИТЕ СИ ДА ГИ ОТСТОЯВА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ И ДА РАБОТИ
  • 27 ЕДГАР КЕЙСИ

    41 13 Отговор
    И ТИ ЛИ БРУТЕ МИНА КЪМ ШАЙКАТА НА БОЙКИКЕВ И МАФИЯТА.......
  • 28 Радо Калинов

    24 9 Отговор

    До коментар #17 от "Методи Мастиката":

    Пиши, троли, те сребърниците така се заработват... Ама фон Тиквеш на публикация ли плаща, или си на месечна лептичка директно от сарайчето, м? :)
  • 29 Гъдьо

    32 13 Отговор
    От този двугодишен цирк най- засегнати са клоуните от ГЕРБ. Най- добре го изиграха приятелките им по турска линия с които са в любовни отношения- тайни и явни. Цирка на Росенец е ЕПИЗОД 2 със един и същ хореограф като ЕПИЗОД 1- пред джамията срещу Халите между килимари и националисти предвождани от "Извини се, бе"!
  • 30 ЧОБАН

    21 34 Отговор
    С ПРОСТОТИЯТА СИ ЩЕ ДОКАРАТЕ ГЕРБ ДО 121 ДЕПУТАТА / МАГИСТРАЛИТЕ И ТУРСКИ ПОТОК СА НАЙ ДОБРОТО ПРАВЕНО ЗА БЪЛГАРИЯ ДО СЕГА СЛЕДВА АЕЦ И ЗАЛЕСЯВАНЕ МАСОВО
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 1-ви от Софето

    23 13 Отговор
    Методи,не ти ли омръзна да висиш по студията.
  • 34 Антитрол

    41 22 Отговор
    И МИтоди Андреев ли стана от ДБ - че там само продажници се събраха. Методи Андреев е "бивш" СДС-ар "бивш" ГЕРБ-ер но видиш ли ще се бори против ГЕРБ-СДС. Христо Иванов и той "бивш" ГЕРБ-ер и той ще се борел против ГЕРБ. Обаче нямало проблем да направят една коалицийка докато се "борят". Все едно да вярвам на "бивши" комунисти - о забрави те и двамата са такива.

    А дали ще разследват ГЕРБ и СДС за периода докато те са били от тях - има ли още някакви наивници да се хващат на лъжите им.

    А Кирил Петков и Асен Василев ако се съюзят с тия това ще е краят на политическата им кариера.
  • 35 Гост

    26 6 Отговор
    Не знам какво ще е в следващият парламент, но съм убеден, че българите пак ще са прецакани.

    Коментиран от #39

  • 36 15 септември

    5 6 Отговор

    До коментар #32 от "NIKOLAJ":

    Ела да ти редим ПОХВАЛНО СЛОВО ЗА СВ. АЙХМАН ТСИФУТОХТОН то е съставено в изящна проза, може да замени в 7-ми клас комуниста Вапцаров.
  • 37 Стар терикат

    12 4 Отговор
    Циганска държава с цигански народ
  • 38 Bai...

    6 2 Отговор
    Попаднал в затвора и станал човек! Нещата са прости: Морал или Лична изгода !

    Коментиран от #40

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ГРОБ БКП ДПС

    25 6 Отговор
    "ГЕРБ и ДПС са в явна коалиция"

    Че това да не би да е някаква нова новина?
    Има ли някой в тази държава да не го е знаел досега?
    Те винаги са били в коалиция къде гласна и видима къде не, но винаги са били заедно.
  • 42 краси

    17 23 Отговор
    поздравления за М.Андреев !
  • 43 КАРАУЛ

    35 11 Отговор
    ЧАК СЕГА ЛИ РАЗБРА БЕ ЧЕНГЕ.ЧАЛГАРЯ С МАГАРЕШКИЯ ГЛАС ОСВЕН ПОДЛОГА ЗА ДРУГО АКЪЛ НЯМА И НЕ СТАВА.А ЗА ЧАЛГА СЦЕНАРИСТИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ КОЕ Е ПОВЕЧЕ ВЪВ ТЯХ. ГРОЗОТИЯТА ИЛИ БЕЗДАРНОСТА.ИЛИ И ДВЕТЕ.
  • 44 Каква

    14 13 Отговор
    си платена калинка и толкова жалка, че не си заслужава да те коментира човек! Жалък продажник, седнал да манипулира!
  • 45 БОКОКРАД

    22 18 Отговор
    И ВСЕ ПАК ЗАЩО СЕ КОМЕНТИРА ДБ -- ТАЗИ ПАРТИЯ ПО ПРЕЗУМПЦИЯ Е ПРЕСТЪПНА И ЗАДКУЛИСНА ! АКО ДБ Е СЪЮЗНИК НА НОВАТА ПАРТИЯ НИЕ ПРОСТИТЕ ТЪПАЦИ КАКВО ДА СИ ПОМИСЛИМЕ , НЯМА ЛИ ДА СЕ УСЪМНИМЕ ЧЕ ТЪПАКА БОЙКО ДАВА И ТАМ ПАРИ ?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Раданч Татлъту

    26 11 Отговор

    До коментар #47 от "ИСТИНАТА":

    Славуцата е вече в крайпътната кръчма до Учиндол😎😉🤗Там ще се препитава занапред😩🤯
  • 49 карамфила

    25 20 Отговор
    Картите вече са свалени,двама льохмани-юпита ще се пробват да излъжат българският данъкоплатец и да го оберат за 1345 път.
  • 50 Танцуващ от радост

    20 17 Отговор
    Алфа Рисърч: ИТН и коалицията на Манолова губят половината си привърженици

    Партиите на статуквото запазват електората си

             

         



    Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" и коалицията "Изправи се.БГ! Ние идваме!", начело на която е Мая Манолова губят почти половината от привържениците си, предаде Епицентър.

    Според данни на Алфа Рисърч, представени в предаването "Референдум" по БНТ, 57% от анкетираните посочват, че не биха повторили вота си за ИТН.
    Подобен е процентът и при ИБГНИ - 56 на сто.

    Коментиран от #90

  • 51 Хора,става страшно

    11 22 Отговор
    Феноменът Божидар Караджов пред БЛИЦ със смайваща прогноза кой ще победи на изборите за НС и президент.

    Президентските и парламентарни избори ще са 2 в 1. Ще има ли изненади?
    - Радев ще бъде новия-стар президент на България. Една от изненадите ще е високата избирателна активност. Виждам, че ще е над 50 процента.
    Информацията, която получавам, че втори тур не се дава.

    При парламентарните избори, провиждам, че ГЕРБ ще бъдат победители.
    ДБ вдигат процентите си, спрямо предишните избори, и ще бъдат основен фактор за съставянето на следващото експертно редовно правителство.
    Партията на Слави губи сериозно избиратели, спрямо предишните парламентарни избори. Не ги виждам в бъдещото управление,дори е под въпрос присъствието им в бъдещия парламент!
  • 52 Много точно думи на Методи

    27 12 Отговор
    "Има обаче един друг момент - докато в предходното НС някак не стана ясно, че ИТН са в коалиция със задкулисието, сега мисля, че стана ясно. ИТН са част от задкулисието, те са в коалиция с него - то ги е родило, без да обиждаме свестните хора в тази партия, които са вярвали, че влизат в една политическа структура, която действително носи промяна”.

    Коментиран от #59

  • 53 Сега

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Красимир Петров":

    Е друго и двамата с бсп Язък за синята идея продадоха я запари и имоти
  • 54 Очевидец

    25 21 Отговор

    До коментар #20 от "ВЕН":

    На нас българите са ни жизнено необходими чужденци,които да съставят правителство,да вкарат ред в държавата ни!Нашите политици не стават за нищо!Пожелавам успех на Кирил Петков и Асен Василев!

    Коментиран от #63, #72, #92

  • 55 Отново точно думи на Методи

    19 16 Отговор
    "Ако някога в историята се пише за ерата "Борисов", то за нея трябва да се пише като за "криминалните години на България".
  • 56 Дидо

    12 24 Отговор
    Само Възраждане защитава българския интерес.
  • 57 ЕДГАР КЕЙСИ

    18 13 Отговор
    А ВИЕ , ГРАДСКАТА ЛЕВИЦА СИ СВАЛИХТЕ ГхЩхТЕ ПРЕД РЕЗИДЕНТА ! ! !
  • 58 Иванов

    13 25 Отговор
    Методи Андреев - слаб 2
    С такива опозиционери, такова дередже!
    Не стана ли ясно, че всички "капацитети", от последните 30 години, трябва да спрат с участията си тук и там. Вие се провалихте! Суверена иска да не го крадат има си и партия в лицето на ИТН. Тези двамата господа са фойерверк, специално Асен Василев е много умен мошеник, според бившият му съдружник. Кой би гласувал, за такъв човек? Само не-информираният. Ако имаш инфлация от 50% колко да си успешен!?
  • 59 Антитрол

    13 16 Отговор

    До коментар #52 от "Много точно думи на Методи":

    Опорките са важни, опорките - и кое е това задкулисие което обслужва ИТН и защо ли не направиха коалиция с ГЕРБ и ДПС - това не ви ли го разясниха като спускаха опорките.

    Обаче ДБ не обслужва задкулисието - нищо че са "бивши" гербаджии, нищо че Христо каза че няма проблем да направи коалиция с ГЕРБ и да ги върне на власт, нищо че са на дистанционно управление от Козяк.

    Нищо от това не е важно защото най-важни са опорките нали.

    Коментиран от #62

  • 60 Хуарбуса

    20 6 Отговор
    До единствения трол на Учиндолския чалгаря тук - Пингвин, няма абсолютно никакъв смисъл да се напъваш и да видиш денонощно тук и да изкарваш всички тук които разкриват същността на чалгаря за платени! Учиндолския е свършен! И за нискоинтелигентните му избиратели стана ясно как бяха излъгани и употребени! Както писаха много социолози и политолози той танцува едно лято ! Дори и не танцува, просто си свърши това за което бе проектиран!Получи си милионния хонорар от мафията и задкулисието и вече е деактивиране!

    Коментиран от #71

  • 61 ДБ/ЛГБТи

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Авертас":

    ........., които си падат по мъже
  • 62 Антимутра

    20 12 Отговор

    До коментар #59 от "Антитрол":

    А Славуца не бе ли основния глашатай на мутрагеньо от Банкя? Не го ли канеше през вечер в шоуто си и не му ли гласува честта дори да бъде водещ? СЛАВУЦА не афишиеале ли че мутрагеньо от Банкя е най добрия премиер който е имала България? СЛАВУЦА не е ли ходил в кметския кабинет на мутрагеньо да играят сантасе и да ходят прегърнати на кино? СЛАВУЦА не е ли водил мутрагеньо в Учиндол да се изфука пред съселяните си че са приятели и го познава? Стига с тази опорка че Иванов познавал Борисов и били близки? Може, но учиндолската пooмиия е много,много по близък с мутрагеньо!

    Коментиран от #67

  • 63 Антитрол

    13 11 Отговор

    До коментар #54 от "Очевидец":

    Знам за вас вие сте съгласни България официално да бъде обявена за краварска колония а Херо Мустафа да бъде провъзгласена за генерал-губернатор и колониалната администрация (правителството) да е на директно подчинение на нея.

    Те едни искаха да ни правят 16-та република на СССР - вие с нищо не се различавате от тях.
  • 64 Генерал Б.БОНЕВ за Фатмашката проект

    10 15 Отговор
    П.П (педалската Партия):
    " Сравнение с този ход,..Бойко Борисов изглежда като...Завършил Политология в ХАРВАРД".
    "Момчета, повличате и Радев...надолу"
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Антитрол

    15 8 Отговор
    Всичко в статията е описано с точност. Нашия електорат на ИТН не е стабилен и лесно се лашка от едни към други. За огромно съжаление се изпарява всеки ден като дим! Течението ни отнесе по бързея и ни потопи ! А и след като стана ясно че шефа Слави е свързан с безскрупулни мутри, наркопласьори , рекетьори и трафиканти на хора съвсем останахме без гласоподаватели. Аз съм единствения трол тук на Слави денонощно с опорките , но явно имат обратен ефект. Положението е неспасяемо и на изборите оставаме извън парламента. Ще поискам от шефа Слави да ми плати монетките от заработеното и се оттеглям!

    Коментиран от #69, #81

  • 67 Антитрол

    12 15 Отговор

    До коментар #62 от "Антимутра":

    Всичко което си казал са откровени лъжи - Слави е канил тиквата само един път в шоуто си останалото е лъжи и пропаганда.

    Обаче това е голям проблем за троловете и обвиняват ИТН в какво ли не обаче няма никакъв проблем че Христо ще прави коалиция с ГЕРБ.

    Та пак да попитам защо Слави не направи коалиция с ГЕРБ и ДПС щом ги обслужвал - кажете де - мълчите.
  • 68 124

    16 8 Отговор

    До коментар #24 от "фгнп ххтн":

    Симпатични са момчетата, изглеждат честни, но определението "опитни политици" не може да се отнася за тях. Пожелавам успешно трупане на опит..

    Коментиран от #73

  • 69 Антитрол

    3 8 Отговор

    До коментар #66 от "Антитрол":

    Не ми кради ника - знам че това е приом на герберските тролчета но никого не можеш излъга.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Абе

    10 10 Отговор

    До коментар #60 от "Хуарбуса":

    за истини не съм видял да плащат, но ти кажи, дончева като плаща за лъжи, хеджиментов и мая знаят ли? А също кажи и парите от къде идват!
  • 72 Спомен

    19 9 Отговор

    До коментар #54 от "Очевидец":

    Вече имахме едни "чужденци", викаха им юпита и всички знаем докъде я докараха....
  • 73 Съвземи се БГ

    14 8 Отговор

    До коментар #68 от "124":

    Трупане на опит на наш гръб-за кой ли път,ДОКОГА???Не поумняхте ли бе хорааа
  • 74 покаящ се от дс

    10 1 Отговор
    добрия лекар не лекува последствията от заболяването,а причините за появата му!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Кххх

    15 8 Отговор
    Илиян Василев, Мето Андреев само като им видя имената и почвам да ги плюя. "Факти" обичат да ги отразяват в услуга на... Сещате се...
    България ще тръгне нагоре когато има единомислие а не противопоставяне. За жалост това е химера
  • 77 Дървено желязо

    14 8 Отговор
    Някой коментатор беше използвал определението дървено желязо за новия проект.Ами то си е така,защото днес Кирил Петков обяви,че с ДЕСНИ ,методи ще постига ЛЕВИ резултати.Ама хем видяха,че НИЩОне се получи, като се опитаха да се обединят леви и десни(ДБ,ИТН,ИБГНИ БСП)Нула,кръгла нула.Ама ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ на наш гръб продължават.
  • 78 знаещ

    14 10 Отговор
    Методи да ти припомня ли и че ти беше част от шайката. Явно ченгетата пак са те активирали защото и досега не си ни обяснил как така инженер проектант стана шеф на комисията по досиетата. да благодариш на Костов че си затваря устата .И бързо стана доцент !!!
  • 79 !!!!!

    1 1 Отговор
    ?????
  • 80 Андреи 157

    11 6 Отговор
    Разбирам го човек на години за някои лев или държавен пост пишат пълни глупости на къде отива държавата ни толкова морално плитки хора Бог да пази България
  • 81 Лустрация

    15 6 Отговор

    До коментар #66 от "Антитрол":

    Съд и затвор закомунисти и коримпирани бандити!
    Методи е като пчеличките Мая и Татяна.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Стоян

    10 6 Отговор

    До коментар #82 от "ИСТИНАТА":

    Явно си за психиатрия. Лекувай се троле! Мръднал си съвсем и логично! От толкова камъни по главата на Учиндолската мacтия. Каква 1-ва политическа сила чалга смачкания? Отива натам че и в парламента няма да влезе повече! Славун е най зловещия проект на задкулисието успял да измами толкова хора! И като мина на копи -пейст чалга тролчо няма никакъв ефект!!! Ама никакъв хаха
  • 84 Реалист

    11 9 Отговор
    Що за гнусна червена медия сте вие бе?! Защо постоянно пускате елементарни опорки на червената олигархия??? ГЕРБ никога, ама никога не са били в съюз с ДПС...за разлика от БСП, нали другарю авторче??? Че и си измисляте имагинерно влизане в парламента на Харвардските продажници, как не ви се срам бе?! Пфу.....парите на Бошков не миришат, нали?!

    Коментиран от #89

  • 85 Лудница

    1 6 Отговор
    Късане и палене на конституцията триене на всяка следа от нея в интернет и писане на ново от нови хора.забрана за частните организации наричани партии да управляват.Закриване на депутатите,цялата власт в министрите и техните съветници и президента.Вижте една Унгария.
  • 86 гост

    11 5 Отговор
    АКО ИСКАТЕ КИРИЛ И АСЕН ПОЛУЧАВАТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНА . ФАШИСТКИ МЕТОДИ ИЗУЧЕНИ В АМЕРИКАНСКИТЕ КОЛЕЖИ . КОЙТО Е СЛУШАЛ И ВИДИЛ КАК КИЛИЛ ПЕТКОВ , ПРИЗОВАВА И МОЛИ ДА СЕ ПОЛУЧИ ХЪП С ВСИЧКИ ПРОИЗВЕДЕНИ ВАКСИНИ И ЩЕ НАЛОЖАТ РЕЖИМА НА СЗО . БИЛ ГЕЙТС НЯМА ДА ОТКАЖЕ ОЩЕ МИЛИАРДНИТЕ ВАКСИНИ , ЗАЩОТ ВСИЧКО ВЛИЗА В НЕГОВИЯ ДЖОБ . САМО ИЗВЪБЗЕМНИТЕ МОГАТ ДА ОПРАВЯТ И ПРЕМАХНАТ ФАШИСТКИТЕ ПРИОМИ И ВАКСИНИРАНЕ . ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В АСТРАЛИЯ . НАПРАВО ДИСПОТИЗЪМ СРЕШУ НЕВАКСИНИРАНИТЕ . ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ БЕЗ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ВАКСИНИ .
  • 87 Sion

    2 5 Отговор
    Методи Андреев, шерпа на ГЕРБ и той да каже...
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ХАН КРУМ

    8 8 Отговор

    До коментар #84 от "Реалист":

    ДАЛИ ПАРИТЕ НА БОЖКОВ МИРИШАТ–ПИТАЙ БОЙКО,ГОРАНОВ И СЕВДА, ТЕ СА ПРИ ТЯХ.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Защо ме триете

    9 2 Отговор
    Казах, парламент без мая Манолова! Тя е за пазара..
  • 92 ОСТВКА

    6 2 Отговор

    До коментар #54 от "Очевидец":

    Не на нас ни трябват млади хора в народното събрание, но не манекенки с хелоурон. Стига с тия "чужденци" дето баба и дядо са с партиен билет и са писали доноси! Всеки знае, че има млади отличници в университетите. По един от специалност от трите
    най - голями университета ието ти партия, а от 5годишен випуск - народно дъбрание. Тогава ще тръгнем напред!

    Коментиран от #117

  • 93 Боко ли си ТъПо ли си

    8 6 Отговор
    Аман от тъмно сини шамани! Тоя ИДИОТ ПРОВАЛИЛ СЕ В КОМИСИЯТА ПО ДОСИЕТА СЕГА СЕ СЕТИЛ ЗА ЛУСТРАЦИЯ. КАТО ВЗЕ ПАРИТЕ И КАЗА ЧАКАЙ МАЛКО!
  • 94 Иде голям глад с тия артисти

    13 3 Отговор
    А, канадеца и фалита, откъде се пръкнаха. Пак от задкулисието. Славчо не успя, така наречените протестни партии не успяха и ето ти новия проект на канадеца. "бляскавата ти диада" с артистичност и засмяност пред медиите ще фалира банки, ще вземе паричките на хората и ще доведе радевата зима. Лъжата всеки път е една и съща.
  • 95 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 6 Отговор
    МЕТОДИ , МЕТОДИ...... ЗАПОЧНАЛ СИ ДА ЗАПРИЛИЧВАШ НА НИКОЛАЙ КОЛЕВ - БОСИЯ....... КОЛКОТО ЧОВЕК ПО ОСТАРЯВА , ПО ОГЛУПЯВА.......
  • 96 гостенче

    10 3 Отговор
    доста лобистки коментар в полза на ДБ "умните и красивите. Относно новия политически проект, то вече едни юпита доведени от царя ни "оправиха" за осемстотин дни и останахме доволни.
  • 97 псф

    11 4 Отговор
    Мето, можеш ли да посочиш "далавераджии" от ГЕРБ, (както ти ги наричаш), които да притежават 19 имота? Можеш ли? За твоя информация, такива бяха оставени в новия служебен кабинет, от тоя дето вчера се възмущаваше, че в предишното правителство, имало такива, за които държавата им била бащиния! Това малко прилича на поговорката "крадеца, вика дръжте крадеца" а също и на друга поговорка, "че вижда мравката а не вижда слона". Припомни си ако обичаш, как за много по малко прегрешение, ГЕРБ се освободиха от Цветан Цветанов, за да не мислим за тебе, "че мериш с различен аршин"
  • 98 чекмедже 2

    2 5 Отговор
    Методииии..чно сееш лъжи..Нови опорни точки..А когато беше при ББ ..но това вече друга история блю блю ..
  • 99 Бай Ху (By Who)

    4 0 Отговор
    Свалените карти са едно, но тука май има и свалени гащи.
  • 100 Рони

    5 4 Отговор
    Прав е г-н Андреев. Всички почтени хора трябва да гласуват за тази нова надежда.
    Мутрите не само вън, а в затвора за дълго и с конфискувано имущество.
  • 101 Вълканов

    4 5 Отговор
    “Oчaквaм бляcкaвaтa диaдa - "Дeмoкрaтичнa Бългaрия" и прoeктът нa Aceн Вacилeв и Кирил Пeткoв, дa пoмoгнaт нa нaшaтa държaвa дa ce върнeм в Eврoпeйcкия cъюз и дa cи върнeм държaвaтa" .
    Точно тука не познахте господин Андреев. Новите формации, които се образуват са за изграждане на здраво политическо лоби на Щатите в България. Европейския съюз, особенно Народната партия, не желае ГЕРБ да бъде изхвърлен от решаваща политическа сила. Също и за БСП и ДПС. Те трите са формаци на Евросъюза.
    ИТН са също проамерикански формации. И няма да спре.
  • 102 Вълканов

    6 2 Отговор
    Иван Костов доведе лобитата на Царя. Царя и лобитата го изхвърлиха завинаги от власта.
    Паралелно, Бойко Борисов гонеше русофилите. Но отвори огромна ниша, която ще бъде запълнена с Американофили. Бъдещата власт е тяхна.
    Така е когато около себе си нямаш добри стратези, а хора, които мразят и тази тяхна омраза замъглява съзнанието за обективност.
    Маркс е казал е велика мисъл: " В разцета на всеки строй, се заражда водещата сила на следващия" Перефразирано: Във рацета на всяка власт се ражда следващата, която ще закопае предишната".
  • 103 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Еразъм":

    Ти явно се шегуваш.
  • 104 Поп Дъньо

    8 4 Отговор
    Методи, Методи...маймунко такава, чакаш ли покана от ДБ за едно от тези 50 местенца дето калкулира на бръжко? Е, чакай, чакай ама на мамунките Д-то е червено и се вижда от далече!
  • 105 ЛЕОН

    2 4 Отговор
    ТАЗИ ФУРНАДЖИИСКА ЛОПАТА БИЛ ДОЦЕНТ-ПО ПЛЮЕНЕ,ТОВА ГО МОЖЕ!
  • 106 Анонимен

    4 1 Отговор
    Всички ядоха и пиха с Борисов И по БНР сега ни казвст колко зле било. Знаем ви поименно. Покрай Борисов си купихте и дпс, и герб недвижими имоти. А сега предлагат от Бкп или Бсп Минчев.. За пред блока по пазарни цени да се закупи земя, 100 квадрата за 20.000 лева, а при дпс и герб и бсп земята я закупиха 1 кекар за 4500 лева български. Бкп ще излезе дясна Минчо Минчев, мрънка и лъже. Ето, той трябва да изтече в канала. Не че ми е до минчо и разни сталинисти, но много сте хитри. Само вие искате и чакате мая да ви даде на телк децата ви, системата ви убива. Кой след години ще ви плаща пенсиите. Колко са в Бг работещите. Не сме за никой, но и не е редно тия, които бяха с БМБ да плюят по него и обратно с новите. А те едни нови. Скандалджии и мисля, че на бг е нужно малко диктатура, за да има ред, да не се краде по много, да се спазват законите, а не кой каквото си иска да прави, но всички започва от нас хората. Ако караш и живееш честно по бързо ще я бъде Бг, а не вземаш хартиите и на улицата, фасове и т н
  • 107 мамун

    2 0 Отговор
    не е изчегъртване
    а мравка постановкаджийка
    платено с мръсни пари
    совите не са това което са
  • 108 седесар

    7 3 Отговор
    Методи, баба ти е родена от задкулисието.. 680хиляди души гласуваха за ИТН, но това всъщност беше отрицателен вот за съществуващата партийна система в България! Сега, такива като теб , се мъчат да манипулират обществото в полза на седесарите, костовистите и соросоидите!
  • 109 Не знам

    3 2 Отговор
    Ще е добре ако поне той си вярва, но миля, че и той знае, че това са глупост.
  • 110 Този

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Еразъм":

    е изключително противен .
  • 111 Вероятно

    1 3 Отговор
    Боко наведен с гръб към ДПС!
  • 112 Недоверчив

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "фгнп ххтн":

    Бай Ганьо коментира възхитено нов политик "Ашколсун, това момче всинца ни измами
  • 113 Бай Асан

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Красимир Петров":

    И мущука му целуваха и двамата !
  • 114 алоу

    0 0 Отговор
    Ти откъде изпълзя,бе ,алооу !
  • 115 Коко

    1 1 Отговор
    Човекът с психичните отклонения пак е започнал да си разрежда хапчетата само Неми е усно като толкова много се радва за срива на ИТН оня мравояд с лодката с кой се кани да управлява май ще с гроб той и без това си го каза
  • 116 ИНТЕЛЕКТ

    5 3 Отговор
    Чекмеджан Тулупов от Банкя отдавна трябваше да е зад решетките, а и руснаците си го дебнат заради проваления Южен поток и простака Бойко Борисов от това най-много го е страх!Руснаците много обичат да бавят, но не забравят!

    Коментиран от #120

  • 117 Очевидец

    2 0 Отговор

    До коментар #92 от "ОСТВКА":

    Имам впредвид не българи,учили на запад,а австрийци например.Да си внесем австрийци,за да ни научат на земеделие,животновъдство и контрол във всяка област.Да ни покажат и как се осъжда финансов министър,злоупотребил с държавни средства,а също и вицеканцлер за корупция!А това в България е невъзможно да се случи
  • 118 Мислете, хора!

    2 4 Отговор
    А, канадеца какъв проект е? На задкулисието?
  • 119 Софиянец

    3 5 Отговор
    Методииии, разочарова ме приятелю . И в двете формации има толкова боклук и измама , че не виждам никакъв изход особено ако подкрепят това недоразумение Радев. Тази фуражка става вече изключително опасна за демокрацията в България . Ние на измамници не вярваме!
  • 120 Суверен

    3 3 Отговор

    До коментар #116 от "ИНТЕЛЕКТ":

    Аз чакам да ми падне оня кокорко Асенчо Базеда заедно с другия измамник . Такова маегере ще им играя ,че ще почнат да заекват.
  • 121 Дубликат

    1 1 Отговор
    Не знам какво му е консервативното на МИтодитУ,като в Дай България са все културни марксисти,троцкисти,джендъри и зелени талибани? Двете неоюпита просто се опитват да подсунат дубликат на Дай България изчистен поне до изборите от джендърия,ЛГБТ и мигрантски подаквания.