Last news in Fakti

12 Март, 2013 18:15 1 518 5

Ивайло Калфин: Президентът предложи втори кабинет на ГЕРБ

  • ивайло калфин-
  • герб-
  • служебно правителство-
  • експертен кабинет
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Новото българско правителство в преобладаващата си част е съставено от висши служители и представители на политическите ръководства в правителството на ГЕРБ. Така Ивайло Калфин, член на Европейския парламент и водач на българската делегация в Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, коментира от Страсбург огласения преди малко състав на служебното правителство.

Премиерът и двамата му заместници бяха заместник-министри в правителството на ГЕРБ.  С това се слага и край на мита за експертен кабинет. Аналогиите с правителството на Марио Монти са напълно неуместни. По-скоро сме свидетели на второ правителство на ГЕРБ, смята Калфин.

Според него най-важната задача на служебното правителство е да подготви провеждането на честни и добре организирани избори.

"Служебното правителство трябва да се въздържа от поемането на дългосрочни ангажименти, включително назначения с мандат. Подобни задачи трябва да бъдат оставени на редовното демократично избрано и контролирано от Народното събрание правителство. При липса на парламентарен контрол върху служебното правителство цялата отговорност за действията или бездействията му носи президентът", заключи Калфин.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Галфин

    1 0 Отговор
    Много усмихнат и щастлив пък този, ама така е като слушкаш много и си папкаш всичко.
  • 3 Пешо

    0 0 Отговор
    В правителството на тройната коалиция този другар си затваряше яко очите за заменките и ощети държавата с милиарди, а днес дава акъл как да се управлява България. Но той не е виновен. Виновни са, които все още гласуват за партията-мафия и за нейния филиал ДПС.
  • 4 Desi

    0 0 Отговор
    Като ви даваха властта на вас, що не я взехте?! А сега ревете ... 'второ правителство на ГЕРБ' ...
  • 5 ИРАКЛИ

    0 0 Отговор
    КАЛФИН е поредния негоден припознал се социалист/комунист/!
    Може ли да сте толкова гадни и долни.........осузнайте се бе пролетари!