Last news in Fakti

12 Март, 2013 19:12 1 354 3

ВМРО: Служебният премиер трябва да получи доверие

  • вмро-
  • марин райков-
  • служебно правителство
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Служебният премиер Марин Райков следва да получи доверие, за да може ефективно да работи в тежката ситуация, в която се намира страната. Райков е доказано име в българската дипломация, показал е чувствителност и вещина по изключително важните за България проблеми на Балканите.

Това е позицията на ВМРО относно новия служебния кабинет, който, според партията на националистите, има най-важната задача да подготви и организира честни и прозрачни избори.
.
В становището на ВМРО са заложени следните искания към служебното правителство:

1. Да замрази сметките за ток и парно за януари и февруари, докато не се извърши пълна ревизия на дейността на ЕРП-тата.

2. В срок от 1 месец да направи проверка на ЕРП-тата и да оповести  резултатите. При констатирани нарушения, ощетяващи българските граждани, да се започне процедура по разваляне на договорите.

3. В срок от 1 месец да бъде извършена ревизия на изразходваните обществени средства от предишното правителство и данните да бъдат оповестени публично.

4. Във всички институции, най-вече в обществените съвети към президентството и служебния кабинет, трябва да се създадат възможности за участие на представители на протестиращите и да бъдат отбелязани основните приоритети и проблеми за решаване от следващия кабинет:

- ниските доходи и мизерните пенсии на българските граждани;
- лошото здравеопазване;
- премахване на всички монополи;
- демографската криза;
- циганската престъпност;
- прочистване на съдебната система и превръщането й в работеща и справедлива;
- извънредно законодателство за пресичане на корупцията в цялата държавна система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Да получи доверие-нормално е...Ама ако това,което казва Волен,че се е нагазвал на турския посланик е вярно.....
  • 2 pacoran

    0 0 Отговор
    Волен говори в 90% от случийте глупости да не говориме че получи от Доган 1600000 лв. през 2005 г. за добре свършена работа каквато и да е тя
  • 3 BMPO

    0 0 Отговор
    ДС-"опозицията" на държавна копанка четка ли четка новия мутро-милиционерски олигархичен кабинет!