Last news in Fakti

29 Септември, 2021 11:39 26 140 88

Сигнал към ФАКТИ: В тази болница се сблъсках с помия, забъркана от сганта клокочещи морални отпадъци в България

  • болница-
  • сигнал-
  • министерство на здравеопазването-
  • стойчо кацаров-
  • пловдив-
  • пълмед-
  • здравеопазване

"В продължение на 20 минути бяхме слушатели на това как зад затворена врата детето ни не спира да плаче истерично, докато „сестрите“ му поставят абоката", разказва родител

Сигнал към ФАКТИ: В тази болница се сблъсках с помия, забъркана от сганта клокочещи морални отпадъци в България - 1
Илюстративна снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„По повод трагичната и нелепа смърт на 18-годишния Теодор Давчев в УМБАЛ „Свети Георги“ град Пловдив, бих искал да споделя своя личен опит от сблъска ми това лято с друг некадърен екип лекари и сестри от болница „Пълмед” в град Пловдив.

Правя го, не за да търся популярност, а за да дам пример, че подобна небрежност, повлияна от мързел и незаинтересованост, не бива да се допуска и толерира в кое и да е било лечебно заведение, а „кадрите“ проявили такова поведение не само трябва да бъдат дисциплинарно уволнявани, но и да бъдат преследвани с цялата строгост на закона”.

Това пише до ФАКТИ адвокат Марин Поповски от Пловдивската адвокатска колегия.

На 2 август 2021 година малко след 21:00 часа вечерта едногодишният син на адв. Поповски и съпругата му постъпват в пловдивската болница „Пълмед”. След лечението на детето му, адвокатът подава жалба до Министерството на здравеопазването.

„Докога ще затъваме в блатото на простотията?” – този въпрос задава адвокатът на служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

„На 02.08.2021 г. едногодишният ми син бе приет по спешност в отделението по Ушно-носно-гърлени болести в университетска болница „Пълмед“, град Пловдив. Мъката започна още с поставянето на абокат на ръчичката на детето, като двете „сестри“ забраниха на мен и на съпругата ми да присъстваме на поставянето на абоката. В продължение на 20 минути бяхме слушатели на това как зад затворена врата детето ни не спира да плаче истерично, докато „сестрите“ му поставят абоката. Нормално ли е едногодишно дете да бъде третирано като възрастен и да бъде лишено в една такава стресова ситуация, да подаде ръчичка на майка си? На сина ми му бе сложена система!”, разказва родителят в своята жалба към министър Кацаров.

„На следващата сутрин около 10:30 часа отидох в болницата, за да видя как е синът ми. Когато съпругата ми излезе със сина ми на ръце в коридора, аз едва не загубих съзнание, като видях сина си със силно подуто лице, като от ухапване от пчели – устни, клепачи, нос… Целият бе подут – очевидно бе, че организмът му е реагирал негостоприемно към някой от медикаментите, които му бяха дали лекарите през нощта. Попитах съпругата си какво се е случило със сина ни, а тя ми отговори, че не знае и че е насрочен преглед от педиатър за 17:00 часа същия ден, тоест почти 24 часа след постъпването на детето в болница. Помолих съпругата си да влезе вътре и да разговаря с някой лекар за състоянието на детето, тъй като очите му бяха силно подути и притворени, а той самият бе почти в несвяст.

Съпругата ми влезе вътре и след 15-20 минути излезе разплакана. След като я попитах какво се е случило, тя ми разказа как се е обърнала към „лекарката“ в отделението с въпрос какво му е на сина ни, а „лекарката“ е отвърнала: „Много ясно, че ще е подут, синусите му са леш, ти какво очакваш!“, разказва още адвокат Поповски.

„О, Българийо мила, нека Господ се смили над теб! - казвам аз! Първо - що за лекарско отношение към пациент - майка с едногодишно дете на ръце! Второ - що за морал! Трето - за възпитание! Четвърто - що за лекарска етика! Пето - що за медицинска терминология! Не зная името на тази „лекарка“ и не искам да го зная. Съжалявам, че сме си отгледали такива „лекари“, които сега „лекуват“ децата ни”, пише адвокатът към министъра на здравеопазването.

При напускането на болницата родителите се сблъскват с нов проблем – една от сестрите отказва да даде епикриза за заболяването на детето. ”Само бързата и адекватна намеса на д-р Криворов ни осигури необходимите документи, за да напуснем това свърталище на неграмотността и деморализацията. Д-р Криворов бе единственият, който се застъпи за нас, тъй като с просто око се виждаше, че детето е проявило алергична реакция към медикамент, и отми поне мъничко срама от лицето на цялото отделение”, казва адвокатът.

„По повод жалбата бе образувана проверка и, както винаги, проверяващата комисия излезе със становище, че всичко е точно и че няма допуснати пропуски от страна на дежурния екип. С две думи „гарван гарвану око не вади“, разказа адв. Поповски пред нашата медия.

„Докога обаче, колко деца и родилки трябва да загубят живота си, за да назрее моментът да изринем подобни „кадри“ от здравеопазването?!”, пита той.

Жалбата адвокатът подава на 6 август, а проверка по нея е образувана на 12 август тази година.

Проверката, извършена от Изпълнителна агенция „Медицински надзор” установява очевидното – кога детето е постъпило в лечебното заведение, какви прегледи са извършени и какви медикаменти са използвани (без изброяване на конкретните медикаменти). Споменава се още, че родителите и детето напускат болницата по собствено желание и „с риск за здравето му”. „Подписали сте декларация за напускането на лечебното заведение”, посочва се в проверката.

„От представената ни медицинска и друга относима към случая документация не се установяват пропуски и нарушения”, заключва проверката. „По време на престоя на Вашето дете в „УМБАЛ Пълмед” ООД не са констатирани пропуски и нарушения в диагностично лечебния план”, завършват те.

„Считам, че подобни проверки по повод постъпили сигнали за небрежност и допуснати лекарски грешки трябва да бъдат провеждани от комисия от поне 5 човека, от които трима да бъдат граждани с немедицинско образование подобно на съдебните заседатели по някои дела, един лекар специалист, назначен в българска болница, и един лекар-чужд гражданин, практикуващ на територията на Европейския съюз”, смята адв. Поповски.

„Чрез Вас правя апел за подаване оставката на Изпълнителния директор на болница „Пълмед”, град Пловдив”, завършва адв. Марин Поповски.

"Говорим за промяна, говорим за светло бъдеще, говорим за това, че ни е дошло до гуша от некадърност, от заемане на постове от неправилни хора, дошло ни е до гуша от това стягащо гърдите усещане за безпомощност, към която и институция да се обърнем... Говорим, говорим, говорим", казва още той. "Промяната започва със смяна на хора. Нарича се прочистване. Точно от това имаме нужда - от прочистване. Промяната ще ни подмине, ако допуснем да ни лекуват такива „лекари“, да ни обслужва такава администрация, да ни пазят такива полицаи", категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 111 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    200 15 Отговор
    Повечето държавни болници са лагери за мъчения, отношението на персонала е по-лошо от това на ветеринари към добитък...в частните пък ти взимат парите с усмивка и не си вършат както трябва работата, за да ходиш пак и да броиш още пари.

    Коментиран от #11, #87

  • 2 NAZI

    91 88 Отговор
    Адвокат да говори за морал, айде няма нужда. Иначе отвратителна случка, ако всичко това е вярно.

    Коментиран от #10, #21

  • 3 сигурно

    174 8 Отговор
    Бялата мафия пе4ели пове4е пари от тази с дрогата !

    Коментиран от #6

  • 4 на оружие

    137 6 Отговор
    болниците се превърнаха в лобни места за много хора,това е България с нейния "качествен" и "интелигентен" народ!
  • 5 Си ган

    34 110 Отговор
    Нормално, с такъв министър като Кацаров начело..дано детето е ОК вече..

    Коментиран от #25, #60

  • 6 Ав Ганистан

    43 1 Отговор

    До коментар #3 от "сигурно":

    Каква е разликата? Само в дрогата и мощта на дилърите.
  • 7 Един

    160 23 Отговор
    Докато болниците са търговски дружества - ще е така! Докато сме в плен на "демокрацията" - ще е така! Докато сме в ЕС - ще е така! Докато сме в НАТО ще е така!

    Коментиран от #28, #30

  • 8 Кой68

    117 2 Отговор
    За съжаление сте прави.
    Но оставката на директора на тази болница нерешава проблема/проблемите...
    Изобщо здравеопазването е ликвидирано като такова.
    Липсват нови кадри,а сградния фонд и материална база е като от средновековието.

    Коментиран от #67

  • 9 българин

    20 74 Отговор
    държавните болници са ле ш, защото държавата е лош стопанин! и това важи за целия свят - държавата е лош стопанин! който няма пари ходи в държавните кланници, който има пари ходи в частни модерни болници

    Коментиран от #22

  • 10 Просветен илюминат

    90 2 Отговор

    До коментар #2 от "NAZI":

    От адвокат до адвокат както и доктор има разлика.
  • 11 Просветен илюминат

    39 2 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    Така е да,но повечето хора търсят някой с вълшебното хапче да им реши проблемите без да правят нищо.
    Те и за това са изселени и лекарствата и тези схеми защото пари преди всичко се печелят от проблемите ни,а не от разрешенията им.

    Коментиран от #82, #88

  • 12 Тоалетна хартия

    63 8 Отговор
    Ако клиента-пациента беше от тъмните българи, нямаше докторите да се държат така!!!
  • 13 дете

    91 13 Отговор
    Аз подкрепям изцяло статията и автора и. Аз също съм от "оцелелите" след подобни експерименти и мъчения в елитна болница. Колко ли пъти съм си представял (детски мечти) как влизам гол до кръста като Рамбо с картечница и я "развъртам" насам-натам и се кефя на ритмичният тракаш звук.....ех мечти....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Механик

    89 8 Отговор
    Адвокате! Прав си в случая, ама не се прави на ощипана мома.
    Безнаказаността е в основата на моралният упадък не само по болниците. Никой не носи отговорност за нищо, а това стимулира мързел, отказ от изпълнение на задълженията и безчувственост.
    Но за тази безнаказаност, вината на адвокатите е много голяма. Защото ако имам пари за добър адвокат (разбирай, такъв с добри връзки), мога да се измъкна от всяко съдебно преследване. Примери бол.
    Ти също не си изпълняваш съвестно (по съвест) служебните задължения, предполагам. Повечето дела, ти и колегите ти, печелите поради познанство с подходящите съдии и прокурори (за пари), а не защото сте много умятни и учили. Та докторите и те са като вас.
    както казваше един "Като се знам какъв съм инженер, та ме е страх да ида на доктор"

    Коментиран от #45

  • 16 Е ?????

    20 2 Отговор
    И !!!!!!ТО САМО ТОВА ДА Е....АМА 🙌🙌🙌👏👏
  • 17 Д р Вирхов

    15 54 Отговор
    Към автора на статията,,пасквила,, Никога не се карай с доктор и поп защото не се знае...знае ли се!!!!!

    Коментиран от #49

  • 18 Нормално..

    53 5 Отговор
    Нищо ново по ширините на БГ кочината . Това е пиложението в 90% от болниците, а да не говорим за дълбоката провинция какъв батак е.. И не очаквайте че разни Кацаровци и нови Променящи България ще оправят положението. Не се чудете че Терминал 2 е последния изход за младите.
  • 19 Кеша на Ковид

    83 2 Отговор
    Болниците са търговски дружества, което в кризата е още по- пагубно. Здравето е стока, пациентите - клиенти, лекарите - търговци, клиничните пътеки - услуга. Частните болници в България са около 40% от лечебните заведения. Бюджетът на НЗОК за 2020 г. е 4 млрд. и 700 млн. лв. В същото време българите доплащат за лечение и лекарства още 4 млрд. лв. според Световната банка. Доплащат за избор на екип, за стая, за медицински консумативи (като се почне от марлите и чаршафите и така - до края на света), за изследвания, за разчитане на изследванията... На всичкото отгоре сега от лекарите искат да връщат пари на касата, понеже при епидемията другите им дейности намалели!
    Някой спомня ли си кога и как започна това безобразие?
    Годината е 1999-а. Министър-председател - американското протеже и лобист Иван Костов
    Законът е приет на първо четене!!
    Системата е така направена, че парите изтичат към големите частни фармацевтични компании, а лекаря, ще не ще е вкаран в тази схема. И никой в тази система няма интерес хората да са здрави, поради една проста причина-печалбата.
  • 20 Бесен

    77 6 Отговор
    На мен преди години ми разказаха играта в една болница в Бургас и в епикризата написаха, че са ме излекували, като всъщност по никакъв начин не подобриха шума в ушите, за който влязах, а ми навредиха мощно по друг начин. Вдигнах адския скандал и ги накарах в епикризата да напишат истината, че са ми предизвикали два тромбофлевита чрез вливане на лекарство, за което не са ми провели тест за алергия, което всъщност беше становището на техния съдов специалист, който ме прегледа след драмата в УНГ отделението. Отказаха. Влязох директно при директора и го заплаших, че ако веднага не ми издадат правилната епикриза се връщам с някоя телевизия. Хвана ги шубето и ми оправиха епикризата, но какво от това? Двете вени, които ми унищожиха с тяхната некадърност и които никога вече няма да се възстановят, доведоха до съдови проблеми по цялото тяло, за които според други специалнисти "лечение няма" и положението може само да се забави, но постепенно ще се влошава. Те това е българското здравеопазване. А те с цялата си наглост обвиняват нас, че умираме, защото не се ваксинираме. Че ние и преди короната умирахме най-много в Европа, защото здравеопазването ни е пълно с некадърници и откровени престъпници!

    Коментиран от #84

  • 21 8889

    41 7 Отговор

    До коментар #2 от "NAZI":

    +++ Заради "адвокати" убиецът на Милен Цветков още не е в затвора.
  • 22 Кой68

    38 1 Отговор

    До коментар #9 от "българин":

    Не всеки може да си позволи частна болница.
    Трябва промяна.

    Коментиран от #32

  • 23 Сиско

    72 5 Отговор
    Мен ми прави много лошо впечатление арогантността на лекарите. Няма отношение, емпатия, да ти вдъхне кураж, да се усмихне. Овика горкият уплашен пациент и му каже да приготви пари. Да не говорим, че умориха сума ти народ от некадърност.

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Българин!

    50 7 Отговор

    До коментар #5 от "Си ган":

    Ама то щот по времето на Министър-Ботокс,не умираха хората в линейките и по стълбите на болниците,без дори да бъдат погледнати...?!?!А през това време министъра на здравеопазването,вместо да вземе мерки,се разкарваше като куфар на задната седалка зад Жипко-Бибитко и инспектираше...магистрали...?!?!?!
  • 26 Балък

    44 10 Отговор
    После защо ги биели? А как да си обясним факта, че хора с ковид влизат на крака и в не толкова лошо състояние и след два дена излизат в сандък? Насила ги слагат на апаратно дишане и са до там.

    Коментиран от #64

  • 27 €€€

    38 8 Отговор
    Неслучайно им казват бялата мафия!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 до сиско

    45 3 Отговор
    Как да не са арогантни като повечето на ръководни позиции в болниците са милионери, а ти взимаш 800-1000 лв ? Балтов със заплата от 100 000 лв, как е?

    Коментиран от #55

  • 30 Диамантената ръка

    24 4 Отговор

    До коментар #7 от "Един":

    То щото ако не са търговски дружества, некадърниците в тях ще станат ангели...
  • 31 Генчо Начев

    23 9 Отговор
    Адвокатчето трябваше още с влизането да им плесне една пачка по челата и нямаше да има проблеми с детето. Не се научихте ей!

    Коментиран от #39

  • 32 българин

    22 6 Отговор

    До коментар #22 от "Кой68":

    който не може да си позволи ще умира.. тва е схемата ;)
  • 33 Рошко

    22 11 Отговор
    Ако го имаше морала и достойнството в днешно време нямаше да го има и измисления ковид, просто е
  • 34 Ханибал

    29 7 Отговор
    Частните болници да бъдат закрити, а собствениците им вкарани в затвора за постоянно. Или да бъдат екзекутирани от родители и близки, чийто деца и познати са УБИЛИ преднамерено в болниците си.

    Коментиран от #37

  • 35 Бай Мангао

    20 6 Отговор
    Какво стана бе българи? Нали ревяхте, че джунгалите биели "докторите", бият ги тези "доктори , които са в какивички
  • 36 Добре Че има РомИлиани

    11 3 Отговор
    Да чистят кенефите щото скоро идва ЕНТРОПА и нищо няма да остане от Европа

    Коментиран от #40

  • 37 Хахаха

    24 0 Отговор

    До коментар #34 от "Ханибал":

    Ама те всички болници са частни, ти какво си мислиш,че има държавни болници ли???
  • 38 Бай Стойчо

    38 4 Отговор
    Земя, вода, природни ресурси, електроенергия, здравеопазване, образование са неща, които е нужно и трябва да са само под държавна собственост и разпореждане.
    Минат ли в частни ръце и концесии, държавата престава да съществува, става територия. Както е в слуая България.
    Жалко и факт.
  • 39 Д р Вирхов

    22 8 Отговор

    До коментар #31 от "Генчо Начев":

    Адвокатите са гъбави с пари,но си траят,а на всички само докторите са им в устата.А,засега зъболекарите минават метъра!!!
  • 40 европееца

    6 4 Отговор

    До коментар #36 от "Добре Че има РомИлиани":

    Много са черни тез българи Ба
  • 41 tato

    30 5 Отговор
    Не дават да гледаш, защото ще видиш кокло са некъдърни.
    5 дена бях в токудата и никой не ми казва какво ми е.
    Като реших да попитам бяха много възмутени. Все едно им поисках 1000 лв дарение. 3 часа по късно влезе един див Пес (началник на отделението) с около 7 безмълвни роба около него и ми каза че всичко ще е написано в епикризата
  • 42 Губеранец

    21 0 Отговор
    Хора,знаете ли защо е такова положението в здравната система и в частност в болниците? В началото на тази година ми се наложи да влезна в болница "Лозенец" за манипулация по изваждането на заседнал камък и катетър от уретъра в единия бъбрек. взех си направление от личния лекар и отидох при лекуващия лекар в болницата. Назначиха ми всички необходими изследвания който се полагат. В приемната на болницата няколко пъти ме попитаха искам лекар , санитар и медицинска сестра, на което аз отказах. Постъпих в клиниката извършена ми беше маниполацията и за всичко това аз заплатих само спането и храната -някаква минимална стойност.Разбрахте ли ме .Необходимо е да си търсим правата и да постъпваме както е указано в правилатап на болницата. Те могат да Ви предлагат и петзезден уют в болницата , но вие трябва да откажете и да внимават какво подписвате при изписването от болницата. Защото после те ще си вземат парите от Здравната каса.
  • 43 Тва е на левфски святата република

    14 3 Отговор
    Да ви е честито
  • 44 КОВИД ГЕНОЦИД

    15 7 Отговор
    После защо имало такава смъртност от модерния грип в България. Но вие се набодете с експерименталките. На ваша отговорност, разбира се. Все пак всички сте от биоинженер нагоре. Или ВЯРВАТЕ в науката (молите ли й се)? По спомен в науката не се вярва - тя се доказва. С ЕКСПЕРИМЕНТИ и ВРЕМЕ.
  • 45 ПСР

    26 0 Отговор

    До коментар #15 от "Механик":

    Днес,рано сутринта,майка ми падна и счупи ръка.Посетихме "Пирогов"-мноиго добро и адекватно отношение.Бяха бързи,човечни,не са ни мотали,камо ли да е ставало въпрос за пари.Преди време ми се наложи да посетя ВМА по спешност-не мога да Ви опиша,какъв ужас изживях,грубост,наглост.Вече не знам,къде е мерилото,истината и всичкото.
    Не знам,как се поставя абокат на дете,без болка и травма за него.
    Наскоро чаках при джипито за документ-едно на седем години,не позволи 40 минути да му се направи проба Манту,в тежка истерия.
    Думите на адвоката,може и да са така.Жалко.Но може и да не са така.В ИСУЛ един лекар реши блестящо хроничен проблем на сина ми,а околният персонал,беше под всякаква критика.А,кажете ми,къде е истината.
  • 46 лекар

    16 11 Отговор
    Не знаел името на колежката, но подал жалба. Явно е много неграмотен адвокат след като не знае че трябват факти, защото всеки може да твърди каквото му скимне.

    Коментиран от #62

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Дааа точно

    5 3 Отговор

    До коментар #47 от "При Ердоган ше се живее по добре":

    1 Турска лира = 0,19 Български лев

    Коментиран от #54

  • 49 tato

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Д р Вирхов":

    За докторите незнам, но поповте за с предимство в Пъклото. Щом обаче даваш такова сравнение, явно и докторчетата (не всички разбира се) ползват същото предимство

    Коментиран от #79

  • 50 Мдааа....

    24 5 Отговор
    Поставянето на камери във всяка една стая в болницата,където се извършват медицински процедури към деца.Само така ще си променят държанието сестрите и лекарите.
  • 51 Медик

    21 1 Отговор
    Всичко изнесено по-горе се отнася с пълна сила и за УМБАЛ "Медика" гр.Русе
  • 52 Мислим си

    13 7 Отговор
    Време е за постъпването в болница пациента да подписва договор със здравното заведение. Сега само лекарите си опичат работата като сключват договори с НЗОК. Време е и пациентите да постъпят така спрямо лекарите . Иначе спасение няма.
  • 53 12345

    9 10 Отговор
    Навсякъде държавните и общински болници са така ! Грабливата червена ,мутирала в синьо хунта под ръководството и в интереса на ДС и руските им началници ограбиха БГ а вие искате здравеопазване.
  • 54 прав си

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "Дааа точно":

    Заплата същата мизерна както когато олиото беше 2 лева и когато е сега 4 лева 😂😂😂, клошарчето на Европа
  • 55 Паринакоча

    0 3 Отговор

    До коментар #29 от "до сиско":

    Тоя сиско взема 300 лева инвалидна пенсия от телка чрез подкуп.Тези 800 лева са му в мокрите сънища.
  • 56 От години

    13 5 Отговор
    Нашите "сестри" не могат да поставят абокат. А тези , които взимат кръв са вампири, които се хранят с нея.
  • 57 За съжаление

    12 0 Отговор
    Българина вижда и реагира каква ни е системата, само, когато се сблъска с нея. Иначе си трайка.

    Коментиран от #59

  • 58 Пенков

    3 19 Отговор
    Болница Пълмед е частна болница,и лекарите получават доста добри заплати и са на доста високо ниво.Отношението на някаква сестра не дава право да се отъждествява цялата болница.

    Коментиран от #71

  • 59 Хаха

    6 3 Отговор

    До коментар #57 от "За съжаление":

    Адвокат да пледира за мъчения над клиента му хаха
  • 60 бълxарин

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Си ган":

    детето и дa e ОК вече.C тaзи пacминa докогa?
  • 61 Владимир Кънчев

    23 1 Отговор
    В самото начало казвам, че аз също съм адвокат с над 50 годишен стаж! Но когато при нас - адвокатите, дойдат те клиентиге - честни и принципни като "механик" например, разговорът винаги започва еднакво - "виж, да дадеш от нас нещо на съдията!"Съчуствам изцяло на колегата Поповски - на негово място аз бих реагирал остро - по хулигански и при това без да съжалявам. Случи ми се да избягам от болница във Варна по пижама и чорапи - лекуващ лекар ми беше професорка! Напук на нейните прогнози дори и днес - пет години след бягството ми аз съм жив - най-вероятно защото тя не ме лекува. Искам да задам един въпрос към всички онези, които са в състояние да ме разберат - Каква стока ние пациентите купуваме в търговското дружество то и лечелно заведение? Аз не съм стока и моето здраве не е стока! Тези които въведоха тази "реформа" трябва да се издирят и поради липса на трудови лагери днес, да се лекуват в някой малък районен център - до пълното им излекуване!

    Коментиран от #69

  • 62 Ния

    17 1 Отговор

    До коментар #46 от "лекар":

    Името на колежката ви е в графика на работния ѝ ден и при нужда се изважда насветло.В случая адвокатът я е пощадил,за което му дължи благодарност.Има разлика между цинизъм и толерантност,господин докторе!
  • 63 ГруЮ

    7 9 Отговор
    Заглавието е подвеждащо, грубо и не съответства на съдържанието на текста на адвоката. Вероятно е “изобретение” на “журналиста”. Хора, бъдете внимателни каква информация ви пробутват и как ви манипулират.
  • 64 Заковани

    8 3 Отговор

    До коментар #26 от "Балък":

    Ковчези на хора починали с ковит.Един професор каза че когато човек умре няма зараза.Неможе да видиш дали не са му взели някой здрави органи от тялото.Има ГОСПОД наближава правосъдието.
  • 65 Doctor

    6 11 Отговор
    Не стана ясно от адвокатската пледоария проблема в 20 минутното поставяне на абокат на 1 год дете ли е или защото е плакало или эащото са му подути очите?Кое е толко укоримото?Теэи манипулации не са много лесни на детската ръчичка а припадащата майка само влошава нещата.

    Коментиран от #68

  • 66 първото нещо

    12 4 Отговор
    което трябва да се промени в здравеопазването у нас е именното това. Подобни случаи не трябва да има. Не може отношението към пациенти да е като към добитък. Няма нормална държава в която при такива манипулации на малки пациенти да не се допуска един или дори двамата родителя. След като се изчисти системата от такива индивиди и такова отношение може на тази основа да се гради. Но в 21век да ни е страх да отидем в болница и да няма никакво доверие към здравеопазването именно поради такива масови случаи....Срам и Позор
  • 67 Кърджали

    18 1 Отговор

    До коментар #8 от "Кой68":

    За съжаление и в кърджалийската болница с директор Черкезов и единствената поликлиника с директор Райчев е пълно с алчни мързеливи агресивни и груби лекари , мед сестри , шофьори и охрана. Отнасят се с нас възрасните като с концлагеристи. Бутания , крясъци и видимо отвращение и досада към нас. Понякога се чувствам като безмозъчно създание или диво животно от хулите и обидите Да не говорим за дългите опашки и чакания пред кабинетите. А вътре се чуват смехове , истерични подмятания между самите тях - лекари и сестри . Пият ежесачно кафета, черпят се по разни поводи, дори ходят да си пазаруват , а ние чакаме ли чакаме... за един преглед който се изразява само с плащане на таксата , сами да си кажем болката и дори изкажем предопалагаема диагноза и довиждане. Продължавай да си пиеш лекарсвтата. И ехидно подсмиване. Та това са лекарите и сестрите в Кърджали. И за финал Ако не съм доволна да вървя в Пловдив или София на преглед. От нас толкова...
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Д р Вирхов

    2 11 Отговор

    До коментар #61 от "Владимир Кънчев":

    Каквото продаваш,това и купуваш,пенсийо!Ако не си съгласен лекувай се сам по интернет!

    Коментиран от #73, #81

  • 70 Тази статия

    4 12 Отговор
    нещо намирисва да е вярна. Първо тея адвокати са фъчкани с пари и обслужването им по такива заведения е много добро. Имат много връзки и веднага ще завърти два три телефона за да бъде обърнато внимание на детето му. Така че нещо леко ме съмнява тази история! Не че по нашите болници не е ад(меко казано) и аз съм платил, но както и да е!
  • 71 Сам Боха

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "Пенков":

    На една каца мед, една лъжица лайа стига.
  • 72 Тази статия

    0 0 Отговор
    извинете исках да кажа :"патил"
  • 73 Сам Боха

    5 5 Отговор

    До коментар #69 от "Д р Вирхов":

    По-поУека, да не скъсаш некой менискус. Що толкова злоба бе пич?
  • 74 One Wise

    15 4 Отговор
    Издуло се е защото са му прекарали вливанията, а не от алергична реакция. Жена ми така от 45кг я бяха напрявили квадратна, доктора чак на края на седмицата забеляза, учуди се толкова дебела ли е била и преди и нареди да и спрат вливанията. Но това беше бял кахър. По лошото беше че един некадърен мъжка сестра не и беше затворил вечерта абокада и и беше изтекла кръвта през нощта, чак на сутринта забелязяли възглавницата и цялото легло напоени с кръв. Имат невероятния късмет късмет че малко преди моето посещение бяха оправили всичко, иначе щеше да има много умрели медицински лица.
  • 75 НОНА

    16 1 Отговор
    ТЕ НЕ СА ЛЕКАРИ ,ТЕ СА ТЪРГОВЦИ.
  • 76 Бесен язовец

    16 5 Отговор
    Това не са доктори ,а инквизитори!
    Българските така наречени доктори и медицински сестри трябва да бъдат съдени от Международни съдилища за мъчения на хора и животни!
  • 77 Така ще продължи

    18 2 Отговор
    Защото всички станахме много деликатни,и излишно коректни.Коректен,възпитан към онзи,който е коректен.Затова свалям шапка на братята- роми.При тях,тази - със медицинския речник" Синусите са му леш" да е в главата като плондир.Ако не вътре,ще е чакат отвън,и ще повръща през задния отвор.Ето защо,не бива да ги обвиняваме първосигнално,защото единствено те ,не им цепят басма.Бялата групировка,отдавна гледа на болния, като подвижен банкомат.Но ние трябва да протиснем НС.Тази уродлива измислица- Болница- ООД,да се премахне категорично.
  • 78 Матей

    11 1 Отговор
    Цялата държава е обзета от немара,от карай през куп за грош.Установи се желязното правило ,че е без значение какво знаеш и можеш,важното е да си на точното място,под олука на парите и да заложиш чувала.Корупция навсякъде,и некадърност,кадърните и съзнателните забягнаха.Сега ни спасява и по-точно народа може да се съвземе само при крайно лява диктатура,като въведената от ОФ навремето,конфискация на едрата собственост и СТРОГОСТ навсякъде и във всичко.
  • 79 Д р Вирхов

    2 4 Отговор

    До коментар #49 от "tato":

    Бях забравил да кажа,от коневръза да не се обаждат,ченгене.
  • 80 8489

    13 2 Отговор
    В цялата страна положението по болниците е същото. Да не се налага на човек да попада там!
  • 81 8489

    10 4 Отговор

    До коментар #69 от "Д р Вирхов":

    Ние по интернет се лекуваме вече, щото вие и диагнози не можете да поставяте.
  • 82 Ал Тъпоне

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Просветен илюминат":

    Това си е основна човешка психология. И при болестите е както при всичко друго - хората искат да спечелят от тотото наведнъж много пари, а не да работят цял живот и да се пенсионират с мизерна пенсия, а пък когато се разболеят искат някой да им удари една инжекция и да станата, както са били преди да се разболеят и то само за а могат да водят същия начин на живот, който им е докарал болестта и да лекарите винаги са печелили от този факт, но наистина начинът , по който го правят в момента е особено , дори бих написал ужасяващо грозен и неприятен, но такива са правилата, които са написани и те играят по тях, а тяхната игра учудващо наподобява тази в другите сфери на обществения живот в държавата!
  • 83 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 5 Отговор
    Когато някое,медицинско лице ви каже имате лоши вени и се тутка ,около вас бягайте.След Чернобил децата маха Стоматит с висока температура.Спомням си на вилата бяхме.Синът ни бе изтощен и с цялата наивност го заведохме в годеч болницата..една с ръце на доячка се опита 2 пъти да му намери вена и се тюхкаше...колко му .....не и дадох възможност и в Исул му сложиха една банка глюкоза и се оправи!Тогава имаше и Лекари...Сега всички медици са ,като...краве доячката..
  • 84 лекар Швеция

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "Бесен":

    Заповядай при мен във Швеция да те лекувам.Гарантирам ти че ще се оправиш или най-малкото стабилизираш и ще живееш още дълго/ако обаче обичаш здравословен живот/.Цената е около 15 000 евро ако не си осигурен,ако си осигурен трябва да си внасял минимум 1500 евра месечно .P.s. За това лошо отношение между пациенти и лекари в България и за тези 20-30 лева здравна осигуровка получаваш описаното от теб!А,да знаеш,с тази агресия тук ще те изхвърли охраната на улицата...
  • 85 Един друг

    4 5 Отговор
    Ти адвокате ти е трудно да разбереш че медицински сестри и доктори не може да получават заплати колкото един работник със средно образование и малки отговорности.И защо не си намалиш доходите на 800-1000 лева месечно.И защо си отищъл като прошляк в тая болница и се стискаш за детето си.Със заплахи нищо няма да направиш.Тези хора са по- учени и по-умни от тебе и ще те пуснат по пързалката без да се осетиш.Лекарския труд е скъп по целия свят защото е специален и отговорен за много по- умни от тебе хора.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Решение

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "ужас":

    Виж какво, адв. Поповски - макаровият и мозъка по стената на тази "докторка". Не ви ли научиха в Правния, че без възмездие няма оправия?!?!?! Докторката след нея ще размисли!!!!!!!!!!
  • 88 Тъпунгер

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Просветен илюминат":

    Как без да правят нищо ве, тарикат - КОЛКО ЗДРАВНИ СА ВНЕСЕНИ ДОСЕГА, ЗНАЕШ ЛИ???