Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 21:00 7 961 93

300 лева - и си "ваксиниран". Колко българи имат фалшив COVID-сертификат?

  • фалшиви сертификати-
  • българия-
  • сертификат-
  • ваксини-
  • ваксинация-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • софия-
  • българи-
  • здраве

Срещу 300 до 600 лева в България можеш да получиш фалшив сертификат за ваксинация

300 лева - и си "ваксиниран". Колко българи имат фалшив COVID-сертификат? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Между 300 и 600 лева е “ценоразписът” в България за фалшив сертификат за ваксинация срещу COVID-19. В държавата с най-малко ваксинирани и впечатляващ брой смъртни случаи се говори за този проблем от поне три месеца, а има сигнали за български фалшификати и от други държави - например от съседна Гърция. Тези измами компрометират не само слабата ваксинационна кампания, но и статистиката за броя ваксинирани, по който България продължава да е последна в ЕС. Хвърлят сянка и върху данните за смъртните случаи на хора, които официално се водят ваксинирани срещу COVID-19. А съобщенията за починали от коронавирус, въпреки че са били имунизирани, разколебават допълнително българските граждани, които и бездруго държат първенството в ЕС по нежелание да се имунизират. Наред с това са застрашени добросъвестно ваксиниралите се българи и техните възможности за пътувания в чужбина, ако в някакъв момент не могат да използват сертификатите си.

Властта не е особено енергична

Но служебното правителство и правоохранителните органи не са особено енергични, дори бездействат. Това вероятно се дължи както на слабите резултати във ваксинацията, които подобни разкрития допълнително ще омаловажат, така и на трудността да се докаже престъпление. Тече десети месец от кампанията, започнала в началото на годината. До средата на май, когато още управляваше правителството на Бойко Борисов, бяха поставени близо 1,3 милиона дози, а в месеците до 6 октомври, което е приблизително същият период, не са повече - удвоиха се до 2 570 248. Но независимо май или октомври, България е все на последно място по брой ваксинирани и първенец по нежелание за ваксинация срещу COVID-19. (Със завършен имунизационен цикъл са 1 345 602 - малко под 20% от населението при средно ниво за ЕС 70%. С бустерна доза ваксина са 2705.) Тези дни дори беше регистриран 6-месечен връх на новозаразените - 2806 за денонощие.

До момента няма съобщения за образувано досъдебно производство по някой от изпратените в прокуратурата сигнали за фалшиви сертификати за ваксинация срещу COVID-19. Появиха се медийни публикации, че ДАНС също проверява. Дойче Веле изпрати запитване до държавното обвинение колко са те, но не получи отговор. Според медийни съобщения към 1 октомври броят им е 15. Министерството на здравеопазването също не отговори на въпроса колко сигнала за фалшиви сертификати са изпратили на прокуратурата.

Пред Дойче Веле общопрактикуващ лекар от София, пожелал анонимност, обясни технологията: “Поръчват се определен брой ваксини и се викат записаните за ваксинация, в това число и тези, които желаят да получат документ, но не и да се ваксинират. Поръчаните за тях ваксини се унищожават, а след това уж ваксинираните се вписват в електронната система - данните въвежда лекарят, който е поставил ваксините, с електронен подпис. Тоест, ако се разкрие някой сертификат като фалшив, по електронния подпис може да се разбере кой го е издал - но едва ли е възможно да се случи”. Според лекаря колегите му, които се занимават с такива измами, са много малко: “Недопустимо е, че го правят лекари, които са наясно както с последиците от пандемията, така и с вредата, която нанасят върху колективния имунитет”. По негови наблюдения в повечето случаи лекари прилагат схемата при пациенти, които не са техни.

Трудно, но не и невъзможно

Мария Шаркова, адвокат по медицинско право, коментира пред Дойче Веле, че подобни случаи наистина са трудни за доказване, тъй като и двете страни нямат интерес да си признаят за това обстоятелство. Аналогични мнения изразиха по-рано министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Според адвокат Шаркова трудността идва и оттам, че дори и да може да се използва някаква експертиза, доказателството, че няма антитела, не води 100 процента до извода, че човекът не е ваксиниран, тъй като има контингент, който е устойчив. (1 от 1000 души не реагира на антигенно дразнене, обясни наскоро доц. Кунчев.) Но има някои признаци, които могат да помогнат на районните здравни инспекции и на здравното министерство да се сезират, посочва Шаркова.

“Могат да се анализират данните, които ежедневно се събират за заболели, хоспитализирани и починали, да се провери кои от тях са ваксинирани и да се провери дали няма издадени сертификати от един и същ източник”, казва адвокат Шаркова. Преди дни главният държавен здравен инспектор съобщи, че се прави проверка на лекар, при когото има струпване за ваксинации на хора от други населени места. Подобни случаи вече разследват и в Гърция.

Адвокат Шаркова посочва, че част от проверката може да включва и как са разходвани флаконите с ваксини. “Има данни, че ако в случаите с фалшиви сертификати се проследят датите, ще се види, че от един флакон са поставяни дози в различни дни, а това няма как да е възможно предвид изискванията за съхранение и годност”, казва Мария Шаркова. Според нея е необходимо и прецизиране и усъвършенстване на актовете, които Министерството на здравеопазването издава - предвид евентуални наказателни производства. Въпреки препоръките на юристи и обещанията за ефективни проверки, разкрития на мрежи за фалшиви сертификати няма. Вместо това на българите се предлага томбола със 102 смарт часовника за насърчаване на ваксинацията. По-евтини са от рушвета за фалшив сертификат.

Автор: Емилия Милчева


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КАЦАРОВ СПИШ

    17 66 Отговор
    РАДЕВ И ТОЙ ???????
  • 3 НEвирocт.

    78 8 Отговор
    Публикувaнo във фaкти.бг: ИCКAТE ПРOМЯНA, ПOЛУЧИХТE ПOДМЯНA! Вeчe нямa нacтинкa, нитo пьк грип. Имa caмo кoркумa-НEвирocт. Дьльг живoт пoжeлaвaм нa мaтeмaтицитe и кoвидoлoзитe, тaкa чe дa cи нaдживeят дeцaтa и внуцитe дaнo. Aмин.

    Коментиран от #4, #59

  • 4 хахаха

    50 1 Отговор

    До коментар #3 от "НEвирocт.":

    пожеланието е добро, нещо като син да ти се роди зет да ти доведе, някои сякаш си го заслужават
  • 5 Хахаха

    88 5 Отговор
    Фалшиви ваксини, фалшиви сертификати, фалшиви пари тестове

    Коментиран от #40

  • 6 Ха ха

    108 6 Отговор
    Оказва се, че реално ваксинирани са не-повече от 10%. Фашизмът няма почва у нас.
  • 7 Професора

    72 17 Отговор
    Разпознават по цвета на кожата кой е боцкан и кой не. Цвета на кожата на боцканите е сив, а на не боцканите със сертификат е свеж!

    Коментиран от #46

  • 8 Romero

    55 22 Отговор
    Набодените с,, вакса" свирят на метал детектора не набодените с,, вакса" не свирят на метал детектора!

    Коментиран от #21, #36

  • 9 Гьобелс Дойче

    104 9 Отговор
    Ами замислете се- ковида "много опасен", ваксините безплатни, но хората не искат да се ваксинират или дават по 300/600 лв. за да не се боцнат.
    Извода е от ясен, по- ясен

    Коментиран от #31

  • 10 Абе

    79 3 Отговор
    Докога ще ми разваляте вечерята с драсканиците на марионетките на Световната Злодейска Организация и първи Лакеи ?
    Що не публикуват нещо за най популярното име в Германия - Мохамед ?
    Що си не гледат в канчето ?

    Коментиран от #74

  • 11 Ами

    59 5 Отговор
    нещо за шкафчета с евро пачки,златни кюлчета,кражби на евро средства,кражба на чужди бизнеси от прокурори,офшорни сметки на политици,къщи за тъщи,къщи в Барселона,Ало Вальо,Мишо бирата и още,и още,и още…ще има ли разлседвания?Или само за някакви измислени инжекции.За един приятел питам.

    Коментиран от #83

  • 12 ЕВРО НЮЗ

    59 6 Отговор
    😁😁😁 Фалшиви препарати, рекламирани като ваксини, сертификатите са оригинални защото демонстрират фалшивите препатати
  • 13 ТаУмВзе

    51 8 Отговор
    Колко са реални ваксите, при подписване на Дезинформирано съгласие?
  • 14 Слави Трифонов

    62 11 Отговор
    Сертификат не ми трябва, но ако знам къде веднага давам 300 лева да им е гадно на дойче веле и ваксърите
  • 15 Не ви искаме

    67 7 Отговор
    "безплатните "ваксини",не ви искаме тенденциозните статии.
    Факти - дайте информация за протестите срещу мерките и "ваксините",смъртните случаи и уврежданията.
  • 16 Обесен Язовец

    13 27 Отговор
    Да плащат балъците. Скенера показва, кой е ваксиниран и кой не! Който не ми вярва да провери.

    Коментиран от #48

  • 17 Варненец

    64 6 Отговор
    А фалшивите смъртни случаи, никой не ги брои, нали? Всичко се пише корона. Хванахте се за фалшивите сертификати, които са фашизъм.
  • 18 заразно зло

    15 78 Отговор
    Мнооого са с такъв сертификат,особено с еднодозовата ваксина.Лесно може да ги хванете.Един хванете и чрез неговият доктор извършил ваксинацията и подписал и издал сертификат,привикайте на случаен принцип на 10 поставил ваксини,да си направят за анти тела.Не е възможно и 10те да нямат.Аз се ваксинирах и 40 дена след това си направих количествен тест доказващ макс анти тела.Не бъдете путьовци и страхливци.На война с читанка не се ходи страхливци.

    Коментиран от #27, #43, #44

  • 19 Майна

    45 7 Отговор
    Има тука един ОЗЛОБЕН ЗА ИНЖЕКТИРАНЕ, ДА ВЗЕМАТ ДА ГО ПУСНАТ КАТО ПИТБУЛ ДА ЛОВИ ЧОВЕЦИТЕ, КОИТО СА СИ ВЗЕЛИ ПОД ИЗНАСИЛВАЩА ПРИНУДА ТАКЪВ СЕРТИФИКАТ...НЯМАМ ДУМИ ЗА ТАКИВА НИЩОЖЕСТВА
  • 20 боко шофероко

    8 18 Отговор
    Много бели престилки чакаха този момент да богатеят.Зоват го ваксина мивка.Много летни ваксини на гастербайтери са такива.Кажете,че в магазин,банка,ресторант,кръчма и дискотека ще се иска сертификат,и ще видите как бройката на псевдо ваксинираните ще скочи.И един лекар правил 10 ваксини изведнъж ще е със 120.Но му засечете и банковата сметка.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Майна

    54 5 Отговор
    Австралия разследва ПРЕМИЕР ,КОЙТО Е ВЗЕЛ ПОДКУП ОТ ПФАКЗЕР ЗА НАЛАГАНЕ НАСИЛСТВЕНО НА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ ИМ ТЕРАПИИ...,,фон Лайнер,, пък е водила ЧАСТНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ СЪС ПФАЙЗЕР ,,и ,,случайно и изчезнаха ,,мейлите , но неслучайно договори ЕДИН МИЛИАРД И ПОЛОВИНА ОТ ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ ИМ НА ЕВРОПА...! ТОВА НЕ Е ПРЕСТЪПНО , НАЛИ?
  • 23 Модерна

    42 5 Отговор
    спряна в Дания,Швеция,Финландия - миокардити,перикардити(възпаление на сърдечния мускул и обвивката) - смърни случаи и инвалидизация за цял живот.
    Джонсън и Джонсън - спряна в Словения,след смъртоносен кръвоизлив на 20 годишна жена.
  • 24 И ти ще

    17 1 Отговор

    До коментар #21 от "доктор":

    свириш и не само на металдетектора.
  • 25 Майна

    41 3 Отговор
    Само абсолютни говеда се ,,ВАКСАТ,, ...УЧЕНИТЕ, КОИТО ДА ИЗРАБОТВАЛИ ТЕЗИ ГЕННИ ТЕРАПИИ , ТЕЪБЯТ ,ЧЕ СА УБИЙСТВЕНИ ЗА ДА ПРЕДПАЗЯТ ЧОВЕЧЕСТВОТО..ДИСКРЕДИТИРАТ ГИ, РЕПРЕСИРАТ ГИ ,ПОЛИТИЦИ ,АДВОКАТИ, ИЗНАСЯТ ФАКТИ , НА ВСЯКО НИВО СЕ ОПИТВАТ ДА ПОМОГНАТ ДОРИ СЪС ЗАПЛАХА ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ. СМЕЛИТЕ И ДОСТОЙНИТЕ СЕ БОРЯТ СРЕЩУ ТОЗИ НЕЧУВАН ГЕНОЦИД
  • 26 Ко каза ко

    3 11 Отговор
    Леле кви т.апац.и сте!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЛОЗАН ПАНОВ ГО КАЗА

    9 13 Отговор
    ФАЛШИВ ГЕРОЙ ВЪВ ФАЛШИВА ДЪРЖАВА👋👋
  • 29 Спасов

    40 1 Отговор
    Един от въпросите, който може би занимава всеки човек на планетата от някое време насам, е: защо е този натиск за инжектиране с експериментални отвари, а във все повече страни и бизнеси се въвеждат и диктати за „задължения“?

    Разбира се, имам предвид само „всеки човек“, който не се задоволява само с официалната версия и се съмнява, че това е заради огромна загриженост на глобалистите и местните васали за „общественото здраве“.
  • 30 Майна

    33 7 Отговор
    Дигитална тирания на глобално ниво
    Ваксината се прилага и налага по целия свят. Целевото население е 7,9 милиарда. Предвиждат се няколко дози. Това е най -голямата ваксинационна програма в световната история.

    „Никога досега имунизацията на цялата планета не е била осъществявана чрез доставяне на синтетична иРНК в човешкото тяло“.

    „Насоките“ на СЗО за създаване на световна система за цифрова информация за издаване на така наречените „цифрови сертификати за Covid-19“ са щедро финансирани от фондациите на Рокфелер и Бил и Мелинда Гейтс.

    Ваксината за тРНК не е проект на междуправителствен орган на ООН (СЗО) от името на държавите -членки на ООН: Това е частна инициатива. Елитите на милиардерите, които финансират и прилагат проекта за ваксиниране в световен мащаб, са евгенисти, ангажирани с обезлюдяването.
  • 31 Васил от Льонеберя

    10 16 Отговор

    До коментар #9 от "Гьобелс Дойче":

    Ай и ти се замисли що сме толкова бедни, прости, изпаднали и пропаднали

    Коментиран от #33

  • 32 Шайба

    3 25 Отговор
    Споко,ваксините са с чип,скоро ще се разбере,като почнат да ги засичат само по него,тарикатите с фалшивите сертификати ще гризнат колеца.

    Коментиран от #35

  • 33 Майна

    28 3 Отговор

    До коментар #31 от "Васил от Льонеберя":

    Явно си умствено пропаднал ..отдавна, но БЪЛГАРИТЕ ПОКАЗАХА, ЧЕ СА МИСЛЕЩИ И НЯМА ДА СЕ ПОДЧИНЯТ НА ТОЗИ ГЕНОЦИД..
  • 34 ТОШКО

    15 0 Отговор
    Ми ПЕРФЕКТНО!...А вие си се боцкайте!
  • 35 Майна

    16 2 Отговор

    До коментар #32 от "Шайба":

    Ти явно си носиш с гордост ,,ЖЪЛТАТА ЗНАЧКА,,...

    Коментиран от #37

  • 36 Васил от Льонеберя

    8 28 Отговор

    До коментар #8 от "Romero":

    И даже ваксърите, освен че светят на скенер и се контролират от 5 G мрежата,от прости стават умни, на тираджиите, фризьорските, продавачките и шивачките им порастват трети ръце, а на други - по още един анус, черен дроб, уста или полов орган, според необходимостта
    Най ме кефят разни 40+ годишни, дето се страхуват да не им увредят скъпоценното ДНК.

    Коментиран от #50

  • 37 Шайба

    3 17 Отговор

    До коментар #35 от "Майна":

    Не съм ваксиниран,не знам как ти хрумна,че дори и с холокста ме свърза,ваксинирани или не,тарикатите винаги си плащат солено за тарикатлъка,това ми беше мисълта,разбира се производителите на модерни ваксини не пасат трева и са подготвени да действат срещу подобни измами,дори и това да е на ръба на закона,просто си гледат интереса.
  • 38 Майна

    23 1 Отговор
    Основните медии се опитват да подмамят обществеността с „нова математика“ за ранените от ваксини хора в болниците
    За да се опитат да скрият пълната степен на наранявания и смъртни случаи от ваксини, които сега се случват по целия свят, лъжливите масови медии правят изявления като: „Почти 13% от болничните пациенти с потвърден Covid са били неваксинирани“. Това означава, разбира се, че 87% от болничните пациенти са били предварително ваксинирани .

    Други истории, публикувани от BBC, по невнимание потвърждават, че две трети от „случаите“ на COVID във Великобритания се случват сред ваксинирани хора
  • 39 ттт

    22 1 Отговор
    Пишете глупости! Би трябвало ваксините да ьащитават в известна степен от ковид и неваксинираните починали от него да са процентно повече от ваксинираните. Не това спира хората от имунизация. Да дадат справка, колко починали от инсулт и инфаркт имаше през август 2020-та и колко са през август 2021-ва. Аз например имам исхемична болест на сърцето. За мен поне тромбоцитите са много по-страшни от коронавируса. Заради тях поне 20 пъти съм си казвал "това ли е краят? ", а през декември изкарах коронавируса и тази мисъл нито веднъж не ми мина през ума. Вероятно има редица други болести, при които е опасно да се ваксинираш. Докато не ги кажат и не започнат да изследват хората за тях преди ваксинация, няма да повярвам, че мислят за здравето и живота ми! Та за най-обикновен аспифин в листовката пише, в кои случаи не трябва да се приема!
  • 40 Maya

    30 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Фалшив вирус фалшива пандемия фалшиви задници фалшиви ци ци фалшиви устни фалшиви скули фалшиви новини фалшиви чувства фалшиви думи фалшива обич фалшива храна фалшиви обещания фалшиви показания фалшиви родители фалшиви учители фалшиви духовници фалшиви фалшиви приятели фалш фалш фалш
  • 41 Māyā

    13 1 Отговор
    Никога няма да направят задължителна ваксината. сертификатът е важен за тях.
  • 42 провинциалист

    16 0 Отговор
    И какво стана с разрешителните за ваксата, дето я скатаха от мобилния пункт във Варна?
  • 43 Убоцкалия се от страх 😄

    14 8 Отговор

    До коментар #18 от "заразно зло":

    Само да те попитам, ти от страх че хванеш Ковид и ще умреш, ли си удари ваксината?

    Коментиран от #49

  • 44 Не искам сертификат!!!

    22 3 Отговор

    До коментар #18 от "заразно зло":

    Ние сме на война срещу господарите ти.

    Коментиран от #47

  • 45 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 1 Отговор
    Новата опорка на кунчев , ЗАЩОТО ВАКСИНИРАНИ БОЛЕДУВАТ ОТ COVID-19 (SАRS-СоV-2)
  • 46 ГаньипроЗд

    8 16 Отговор

    До коментар #7 от "Професора":

    Стига простотии бе, лошото е че има доста прости са вярват на тях!!!
    До тук с мита че сме една от най умнити нации, като цяло, има и единици гении, но те са единици и останалите ганьовци да не си въобразяват, че са като тях!!! Напротив болшинството са с манталитета на долнопробен тираджия!!

    Коментиран от #54

  • 47 664498

    2 18 Отговор

    До коментар #44 от "Не искам сертификат!!!":

    Тъпите комунисти винаги сте на бой срещу някой, на вас ви трябва винаги враг иначе не сте живи, няма кой да е виновен за вашите грешки и нещастия, ама че прост ганьо!!! Не съм гербер и те са комунисти за тези дето си мислят че вируса е политически ориентиран. Ще пукнете като кучета, но няма да си признаете че грешите за вируса и ваксините. Я кажете защо ваще вождове се ваксинираха ако няма вирус, и радев, и нинова, и копейкин, и петков фонтана, и жипкадбията и той всички се ваксинираха!

    Коментиран от #57, #58, #64

  • 48 Професора

    13 4 Отговор

    До коментар #16 от "Обесен Язовец":

    Свириш на метал детектора ваксан свириш от метала дето са ти наковали със спринцовката!!!

    Коментиран от #51

  • 49 Дайда видим

    1 16 Отговор

    До коментар #43 от "Убоцкалия се от страх 😄":

    Теб като не те естрах да те пратя ведно отделение на свиждане на един познат да му занесеш сокче, няма да може да го изпие, ама жеста е важен, съгласен ли си?
    Ще уредя да те пуснат!
  • 50 Romero

    17 3 Отговор

    До коментар #36 от "Васил от Льонеберя":

    Тебе ваксан ще скопат преди 40 не се притеснявай ходи се бодни още 3 пъти и ще питам пак след 2 - 3 години!

    Коментиран от #53

  • 51 Малоумие

    3 7 Отговор

    До коментар #48 от "Професора":

    Да и земята е кръгла и 5Г то им говори нали? 🤣🤣😂😂😂🤣🤣
  • 52 Ваксин Ваклиев

    12 4 Отговор
    15 са случаите на фалшиви сертификати? Епа аз значи ги познавам половината.
  • 53 Наще

    0 7 Отговор

    До коментар #50 от "Romero":

    Дам личи си че си от ромите!

    Коментиран от #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 😁😁😁😁

    7 0 Отговор

    До коментар #53 от "Наще":

    А ти си неграмотен българин нашите НАЩЕ май си се ваксал!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ааа не

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "664498":

    Комунисти са твоите приятелчета.
  • 58 Кво ви става бе?!?!

    5 0 Отговор

    До коментар #47 от "664498":

    Проблема не е мой че имаш малко ум.оправяй се.
  • 59 Дааа…,

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "НEвирocт.":

    Измамниците се оплакват, че някой искал да ги измами! Ти да видиш…
  • 60 Оффф

    5 4 Отговор
    наУчените са най тъпите създания във вселената.
  • 61 Бау бау

    12 5 Отговор
    Със сертификатите си слагате каишка която няма сваляне.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 набухвател

    15 1 Отговор
    Ааа ..разбрах!Умират само неваксинирани и фалшиво ваксинирани!Цирка е много добър!Очаквам скоро да умират само фалшиво ваксинирани,демек около 20%.

    Коментиран от #71

  • 64 Времето е в нас и ние сме във времето

    19 0 Отговор

    До коментар #47 от "664498":

    Винаги има някой виновен!злото съществува.ти може и да искаш да си инертен политически коректен био робот със странна сексуална ориентация и сертификат а може би и чип някой ден.но аз не приятелю и ще се боря до край!
  • 65 Мда

    10 2 Отговор
    герб постановка, както винаги...
  • 66 Ваксин Ваклиев

    2 22 Отговор
    Имаше един антиваксър в UK дето почина млад от ковид. Човека беше писал преди да умре - Лесно е да да се съгласиш с анти вакс теориите когато си здрав, като не си, да си поемаш въздух, но той да не ти стига е най-страшното нещо.

    Коментиран от #67

  • 67 Ша ма расплачеш

    20 0 Отговор

    До коментар #66 от "Ваксин Ваклиев":

    Лесно е да даваш примери,докато не се разболееш от "нековид"и тогава чак ще разбереш "загриженоста"на тези,които защитаваш!
  • 68 ха ха ха

    10 0 Отговор
    Половината от ваксаните 🤣😆
  • 69 Дабе

    21 0 Отговор
    Който няма връзки си плаща,но не е този начина да се сдобие със сертификат.Сертификата не може да бъде фалшив,защото трябва да бъде входиран в общата международна база данни.Ако сте дали парите на лекар,който ви е ваксинирал с витамини а дозата изхвърлил в мивката вие сте се сдобили с истински сертификат,който няма как да бъде доказан за фалшив ако някой от двама ви не се разприказва,но никой няма сметка да го прави.Така са ваксинирани огромна част от световното население.Реално ваксинираните са една малка част подали се на изкушението да се излъжат

    Коментиран от #70

  • 70 Шайба

    2 14 Отговор

    До коментар #69 от "Дабе":

    Мислиш ли,че тези които пробутват ваксините не са предвидили това,което каза,твърде близко е до ума,а те едва ли пасат трева,със сигурност са маркирали самите ваксини,така че да се познава кой реално си я е сложил,и аз така щях да направя,но и до там ще стигнем,да видим още колко шарани ще налапат въдицата,където се мислят за по-хитри от системата.

    Коментиран от #88

  • 71 МмАаНн

    17 1 Отговор

    До коментар #63 от "набухвател":

    Имало много болни и починали заради фалшив сертификат? Аман от глупости! Средната възраст на приетите в болница и починалите е 65-70+. Пенсионери, които трудно ще отделят 300-600 лв. за фалшив сертификат, който пък въобще не им трябва, тъй като българският пенсионер не се скъсва да пътува в чужбина или да ходи по барове и дискотеки.
  • 72 XXX

    16 1 Отговор
    А защо не напишете колко пъти се надписват и се спекулира с броя за умрелите уж от ковид? Имаше един период в който почти всеки починал се пишеше ковид. Това няма ли кой да разследва? Или така ви е угодно на вас?
  • 73 За овце

    7 5 Отговор
    За да знаят, кой е набоден, а кой е с фалшиф "сертификат", значи във факсините има физически маркер.

    Коментиран от #75, #86

  • 74 ЖУЖУ

    0 6 Отговор

    До коментар #10 от "Абе":

    ами докато като се разболееш и спреш да хдиш на лекар
  • 75 Абсолютно!

    3 6 Отговор

    До коментар #73 от "За овце":

    Диводороден моноксид!

    Коментиран от #76

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 опааа

    11 2 Отговор
    Сертификатите са такива каквито са и ваксините - фалшификат. Дойче зеле да не се правят на ..............., че това със сертификатите не е само в БГ. Цял свят е така.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Генерала

    12 0 Отговор
    "Ваксините" правят тромбоцити, фалшивите сертификати - не.
  • 80 доктор

    8 0 Отговор
    Дайте някакви контакти, че много зор да се уредим с тоя сертификат.
  • 81 Тръмп

    2 12 Отговор
    По 100антиваксъра умират на ден,защото са много "умни"!;)Голям смях,да умреш от глупост с фалшиф сертификат!;)
  • 82 слиен

    8 0 Отговор
    тука са по 160 лв хахахахахахахах
  • 83 Хаха

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "Ами":

    Освен за чекмеджета и къща в Барселона, и ало Ваньо нямате друга опорка. А фактите с поскъпването и спирането на бизнеса е дело на фигуранта. Пита се: Кое от двете е по малкото зло?

    Коментиран от #84

  • 84 Хи Хи

    5 1 Отговор

    До коментар #83 от "Хаха":

    Ха Ха, кон да ти го намаха.
  • 85 Просветен илюминат

    6 1 Отговор
    Един фалшиф вирус до какво доведе?
    А да видим тези онлайн обучения какви доктори ще ви лекуват ваксинираните един ден?
    Всеки търси истински и натурални неща,а жените с тези силикони и какво ли не са много истински.
    Лудницата ще става още по интересна.
  • 86 Просветен илюминат

    0 6 Отговор

    До коментар #73 от "За овце":

    Явно си пропуснал защо се случват бавно нещата в България?
    Проблема е,че кирилизацията на чиповете отнема най-много време от останалите.
    А Спутник на руснаците се хваща по УКВ и за това тук в България пак не става.
  • 87 Просветен илюминат

    6 1 Отговор
    И като няма аутопсии как разбирате,от какво е умрял човека?
    Ако си ваксиниран и получиш внезапно инфаркт и умреш какво те спасява ваксината?
    Вие като четете брой починали виждате ли кой от какво е починал точно?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 др Уатсън

    7 0 Отговор
    Но защо ще се плащат 300 - 600 лв. , като един тест е 25 лв. ?????????????????????????? Няма луди , които да дават , има ЛУДИ , които драскат .
    Поредната лъжа по отношение на българите ........... от С.З. Орг. ни кроят някоя изненада .............. но ние не се плашим .
  • 90 Детектор

    2 5 Отговор
    За сега не смеят да обявят, че във ваксините има маркери и че съществуват детектори за ваксинирани, защото ще откажат от ваксинация и тези, които биха се ваксинирали. Скоро обаче ще се наложи да "изплюят камъчето" и ще стане ясно, че това е така. Оправданието ще е със фалшивите ваксинации заради сертификати и ще се окаже, че това предвидливо е направено за здравето на обществото, разбира се без неговото знание.
  • 91 888888

    1 1 Отговор
    И КВО?! А ФАЛШИВИТЕ ВАКСИНИ, КОИТО РЕКЛАМИРАТЕ НА ХОРАТА, КОИТО УБИВАТ ХОРА НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА, ЗА ТЯХ КАКВО?! КЪДЕ БЛЕЕ ПОРКУРАТУРАТА?!
  • 92 От чужбина

    1 0 Отговор
    Вместо да раздават пари за томбола, да проверят вече ваксинираните за IgG и T-клетъчен имунитет.
    5 месеца след ваксината T-клетъчният ми имунитет е 1638, а IgG е 96.
  • 93 СЛОНА

    0 0 Отговор
    КОЛКОТО НИ Е ИСТИНСКА ЛЮБОВТА,И ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС И НАТО ,ТОЛКОВА ЩЕ НИЕ ИСТИНСКА И ВАКСИНАЦИЯТА И ОТГОВОРНОСТТА КЪМ ТЕЗИ ЕВРОГАДОВЕ...ТОВА Е НАШИЯ РЕФРЕНДУМ ЗА ЕС И НАТО И НЕМА ПРОШКА САМО СВЕТИ ПЕТЪР...