Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 21:00 8 106 106

COVID кризата в България излезе извън контрол

  • зелен сертификат-
  • емилия милчева-
  • българия-
  • криза-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • починали-
  • пандемия-
  • политици-
  • стойчо кацаров-
  • румен радев-
  • служебно правителство

Сякаш нищо не се е променило от миналия октомври насам. България отново е сред първите по смъртност, болниците отново са препълнени. Звучи пресилено, но не е: пътят към урните на 14 ноември ще е застлан с трупове.

COVID кризата в България излезе извън контрол - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Анализ от Емилия Милчева:

Управлението на COVID кризата в България излезе извън релси - и президентът Румен Радев реши да отвори клапана, за изпусне малко па́рата на социалното напрежение. Държавният глава прекъсна за ден предизборната кампания, за да свика среща с назначеното от него служебно правителство, на която обвини - публично - бившите управляващи за провала на ваксинацията и критикува - отново публично - министрите си заради въведения по спешност зелен сертификат. "Начинът на въвеждане на мерките търпи сериозна критика, тъй като хората не са имали достатъчно време да се адаптират към тях, което е предизвикало стрес и възмущение”, заяви Радев.

Заради мерките, наложени без предсказуемост, обществена подкрепа и информационна кампания, от “Демократична България” призоваха президента да свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), тъй като “действията за овладяване на COVID вълната се превръщат в политическа и институционална криза”. Но свикване на КСНС би означавало присъствие на парламентарно представените партии и възможност за нови критики към служебния кабинет. ГЕРБ, политическият съперник на Радев, и БСП, подкрепяща го за втори президентски мандат, вече поискаха оставката на здравния министър д-р Стойчо Кацаров.

Какво се случи при президента

Като че ли нищо не се е променило от миналия октомври насам. България отново е на първите места по смъртност, болниците отново са препълнени, а хората търсят връзки, за да бъдат настанени техни близки. Разликата е, че сега здравната система е значително по-изтощена, а медиците - по-уморени и по-малко, след като десетки загубиха живота си заради коронавируса. Другата отлика е, че сега има ваксини срещу COVID-19, но едва 1/5 от българското население е ваксинирано. Това е най-ниският дял в целия ЕС, където средното ниво е 74%. Данните от Единния информационен портал показват, че 93,53% от починалите през изминалите 14 дни не са били имунизирани срещу COVID-19. Успехи във ваксинацията не бяха постигнати нито през петте месеца управление на ГЕРБ, нито през петте месеца на служебното правителство, а липсата на смислена комуникационна кампания е видна за всички.

По данни на американския университет “Джонс Хопкинс”, от началото на пандемията до 24 октомври в България са починали 23 033 души. За същия период броят на жертвите на вируса в 10-милионна Португалия е 18 219, като там вече са ваксинирани 80% от населението. При президента министрите обещаха от днес, понеделник, да има засилен контрол за спазването на мерките и да бъдат осигурени достатъчно безплатни антигенни тестове за онези, които решат да си извадят зелен сертификат по този начин. Д-р Кацаров призна, че са закъснели с осигуряването им, "но в понеделник до обяд” ще ги има. Самите тестове ще се плащат от бюджета - тоест, безплатни са за пожелалите да ги направят. На сертифицираните лаборатории гражданите ще плащат само за тяхното вземане, като сумата няма да надхвърля 10 лева. С тях обаче не може да се извади Европейски цифров сертификат за пътуване в чужбина.

Не е сигурно дали учениците ще се върнат в училище, защото няма яснота дали безплатният скрининг чрез щадящия метод с близалки ще получи съгласието на 90% от родителите в дадено училище. Освен това тестовете-близалки не са и закупени, тъй като не са отпуснати парите за тях. Иначе министрите доложиха публично, че ситуацията е под контрол - по-добра организация в болниците, достатъчно лекарства за лечение на COVID-19, гарантирани пари за медиците. (За ноември, когато са изборите 2 в 1, ще получат по 1200, вместо по 1000 лева.) Никой не повдигна чувствителната тема за задължителната ваксинация, макар Законът за здравето да дава такива правомощия на здравния министър при възникване на извънредна епидемична обстановка. Според чл. 59 при възникване на такава, "както и при регистриран значителен спад в имунизационното покритие министърът на здравеопазването може да разпореди: 1. задължителни имунизации и реимунизации за определени групи от населението, които не са включени в имунизационния календар; 2. задължителни имунизации и реимунизации с препарати, които не са включени в имунизационния календар; 3. имунизации и реимунизации по ред и начин, различни от посочените в имунизационния календар; 4. организирането на имунизационни кампании, откриването на временни имунизационни пунктове, сформирането на екипи за имунизиране на място и други извънредни мерки”.

За антителата - и изборите

Кабинетът ще проучва и признаването на тестовете за антитела като възможност за издаване на зелен сертификат. Наскоро същото предложи бившият служебен министър Кирил Петков, както и бюджетът да плаща тестовете, които да важат 9 месеца. Предложение, което много вирусолози сметнаха за неработещо. По време на срещата президентът Радев каза: "Надявам се да не стигаме до ситуацията в Румъния, която е излязла извън контрол”. Какво има предвид? В Румъния, чието население е близо три пъти по-голямо от българското, са ваксинирани 35% от хората (значително повече, отколкото в България), а смъртните случаи са 44 679. В отворено писмо този месец румънските лекари призоваха правителството да засили ваксинацията, за да не се счупи здравната система, докато от средите на българските медици сигналите са разнопосочни.

Самият здравен министър заяви вчера, след въпрос на вицепрезидента Илияна Йотова, че не се обмисля връщане на приоритетната ваксинация на определени групи от населението, както беше заложено във ваксинационния план на ГЕРБ, който така и си остана неизпълнен. Само ден по-рано Кацаров съобщи по "Нова", че Европейската комисия е предложила при нужда България да транспортира болни от COVID-19 към други държави, ако до 10-15 дни настоящата вълна не бъде овладяна. На срещата при президента въвеждането на локдаун е коментирано като "много крайна мярка”, макар в Румъния от днес да действа полицейски час от 22:00 часа, заведенията да са затворени за месец, а училищата - за две седмици.

Всъщност България и Румъния много си приличат - двете държави са с най-нисък дял ваксинирани в ЕС, хората не вярват на управляващите, а дезинформацията е кресчендо, особено по избори. Вчера например лидерът на ГЕРБ заяви как хората били имунизирани с ваксини с изтекъл срок на годност. Наложи се МЗ да излезе със съобщение, че ваксината на „Пфайзер“ е с одобрен от Европейската агенция по лекарствата удължен срок на годност от 6 на 9 месеца при условия на съхранение при свръхниска температура. Въпреки тези разяснения обаче изявления като това на Борисов още повече разколебават българите да се ваксинират. Следствието: смъртността от COVID-19 остава висока. Пътят към урните на 14 ноември ще е застлан с трупове.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктор Шварц

    65 159 Отговор
    Пълен локдаун и задължителна ваксинация!

    Коментиран от #7, #8, #15, #21, #26, #89

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Киро

    108 9 Отговор
    На самото заглавие пишете, че е писано от dw да знам да не цъкам
  • 4 Майна

    92 55 Отговор
    Всичко е пълна МАНИПУЛАЦИЯ...РАДЕВ И КАЦАРОВ СЛЕД ГОДИНА И ПОЛОВИНА ЩЕ ПОЛУЧАТ ВЪЗМЕЗДИЕ...БОРЕТЕ СЕ, ДА ЗАПАЗИТЕ ТЯЛОТО СИ И ЗДРАВЕТО , НЕ СЕ ИНЖЕКТИРАЙТЕ...

    Коментиран от #29

  • 5 ЕВАЛАТА НА ФАТМАКА

    49 56 Отговор
    НАПРАВО УСРА ПЕЙЗАЖО....АМА ЯКО...ТОТАЛНО....!
    НАРОДЕН СЪД И ПУБЛИЧНИ ЕКЗЕКУЦИИ...ЗА ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ

    Коментиран от #94

  • 6 розово

    105 1 Отговор
    В България политиците са по голяма напаст и от вируса.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 декамерон

    43 4 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Шварц":

    Мооли ме хванеш за садилото дето садя глупендери като тебе? Ама Задължително!
  • 9 Петър

    58 4 Отговор
    В България, която е на опашката в ЕС, изцяло ваксинирани са едва 20% от хората. Ваксинационният скептицизъм всъщност дава израз на едно дълбоко вкоренено недоверие към държавата - това е рефлекс, който хората са усвоявали в продължение на десетилетия. Тази нагласа изобщо не се е променила - „благодарение“ на некомпетентните и безхаберни политици. (Дойче веле,днес,публикувано във ФАКТИ БГ.)

    Коментиран от #25

  • 10 Майна

    59 13 Отговор
    ,,...хората не са имали достатъчно време да се адаптират към тях, което е предизвикало стрес и възмущение”, заяви Радев...С КОЕ ТРЯБВА ДА СВИКНЕМ БЕ, ЮДА???
  • 11 пожелание

    55 1 Отговор
    Заедно с изборите ,да има и гласуване ,кой ,колко години от крадливите политици трябва да лежи в затвора ,а не съда и магистратите да прикриват бандитите !
  • 12 ФАТМАЦИ ВЪН

    37 19 Отговор
    И ХВАЩАЙТЕ ГОРАТА
  • 13 no name no face no numberИ

    63 5 Отговор
    DW жалки сте
  • 14 РАДЕВ СА СПИЧА

    22 27 Отговор
    ТВА КОВИ ША МИ БИЕ ШУТА
  • 15 Петър

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Шварц":

    В България, която е на опашката в ЕС, изцяло ваксинирани са едва 20% от хората. Ваксинационният скептицизъм всъщност дава израз на едно дълбоко вкоренено недоверие към държавата - това е рефлекс, който хората са усвоявали в продължение на десетилетия. Тази нагласа изобщо не се е променила - „благодарение“ на некомпетентните и безхаберни политици. (Дойче веле,днес,публикувано вув ФАКТИ БГ.) Нещо да кажеш по въпроса?
  • 16 О, ШИПКА

    37 33 Отговор
    РАДЕВ, НАЛИ НЕМАШЕ КОВИ.....СЕГА ДРУГА ПЕСНИЧКА ЧУРУЛИКАШ
  • 17 Хаджи Генчо

    52 8 Отговор
    Сороски грантаджии. Дори и имащите се за "Алтернативата" се издържат с парите на Сорос.

    Коментиран от #32

  • 18 Продай България

    39 6 Отговор
    Инфотеростите трябва да бъдат съдени и спрени стига сте насаждали страх слуги на дявола
  • 19 За овце

    59 4 Отговор
    В България, всичко друго е извън контрол, освен ковид пЛандемията. Тя се развива по план.
  • 20 Ozuna

    56 7 Отговор
    Класната на малката уж с 2 игли Файзер, а пак е с ковид?!

    Коментиран от #52, #106

  • 21 Мигел

    50 0 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Шварц":

    Задължителна ваксинация против корупция за всички политици. Иглите са според големината на гушата.
  • 22 железаров

    37 8 Отговор

    До коментар #2 от "1111":

    Какви години,само чакат да се ваксат всичките ,и веднага започва контра атаката.Ще почнат пропагандата ,че при финалния стадии на разработката на ваксините ,са открити много пропуски и глей кво става.Малко само да се разкихаш или да те заболи нещо,първата ти мисъл ,че е от ваксината.Само трябва да препишат няколко смърни случая на ваксините и глей кво става.Сами ще скачат от прозорците.
  • 23 жжжжжж

    16 13 Отговор
    дойчо отново с -ре. тези избори бяха спечелени от антиваксари- слави трифонов, румен радев , кацаров .... и техните избиратели. а това днес е резултатът. какво фантазирате отново?
  • 24 мърфи

    42 7 Отговор
    от медии,телевизии,радиа,отвсякъде блика такава грижа за здравето ни чрез ваксинация,че народа направо стана разноглед!просто още се чуди коя от многото факсини да си нободе!
  • 25 някой си

    33 6 Отговор

    До коментар #9 от "Петър":

    Абсолютно сте прав! Затова аз нарекох този опасен хаос политикомедицински фашизъм.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Дойче Веле за съжаление са прави

    15 49 Отговор
    "Звучи пресилено, но не е: пътят към урните на 14 ноември ще е застлан с трупове".....Това предстои в страната. И после популисти като Копейката и Сайдера ще ги окачим по уличните стълбове
  • 28 Бай Ганьо

    32 0 Отговор
    В България всичко е извън контрол
  • 29 кики

    21 3 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Не, възмездието ще го получат след 3-4 седмици.
  • 30 1234

    17 35 Отговор
    Още лятото трябваше да се изиска зелен сертификат, по-добре късно, отколкото никога, но едва ли ще предотврати пълен локдаун
  • 31 Активист на БКП

    39 12 Отговор
    Важното е Българоубиецът от Банкя 🎃 да не връща на власт!!!
  • 32 Нещо

    10 24 Отговор

    До коментар #17 от "Хаджи Генчо":

    Нещо да кажеш (напишеш) и за тези, които заработват копейки или Кремъл вече плаща в по-стабилна валута?
  • 33 кон фу дий

    12 2 Отговор
    аз съм прост човек и чета the bulgarian times
  • 34 ЦК на ГЕРБ

    3 26 Отговор
    Трупове по ледените пързалки! Важно е ГЕРБ да е на власт!!!
  • 35 Защо в статистиката

    47 12 Отговор
    Няма данни за починалите ваксинирани? Хората умират, но всички крият за смъртността при ваксинираните! Които и да питам има поне по трима близки и познати починали след ваксина!

    Коментиран от #82

  • 36 Простотия

    31 44 Отговор

    До коментар #2 от "1111":

    И невежество сеят в тази страна антиваксърите на Костя Копейкин: Да не се ваксинирате! Ще ви чипират или ще ви отровят! Ние сме най-умните! По-умни сме от целия свят затова сме най-напредналата държава! Ако се ваксинирате ще изостанем като Норвегия,Дания,Швеция,Германия,Франция,Израел,САЩ и т.н. и т.н. Сега сме номер едно с Румъния. Ваксините не са изпитани. Поставени са само 7 милиарда. Това е световна конспирация но ние българите не се хващаме! Ние сме най-умните затова си избираме най достойните управляващи! Гласувайте за Луна,Йово Денев,Волен,Карата и най-добре за Костя Купейкин(той не е родотстъпник и рублажия). Нека и с тази субсидия си направи още един палат. Защото ние заслужаваме най-достойния президент!

    Коментиран от #38

  • 37 За всичко е виновен

    13 16 Отговор
    Мунчо и компания ПП !!!
  • 38 железаров

    19 7 Отговор

    До коментар #36 от "Простотия":

    Ти да си чувал, в някоя от изброените от теб държави,някой да е подписвал сертификат за информирано съгласие???Щото аз не ,САМ СИ НАПРАВИ ИЗВОДА.

    Коментиран от #41, #57

  • 39 Кубрат

    4 3 Отговор
    32г политически,лекарски адвокатцки дс мутрешки прокишшшш.Цън Цон Президент поне има ум колкото за 32г прокиш
  • 40 Кубрат

    3 3 Отговор
    Цън Цон тоя е човека за страната.Другите се видяха прокиш 32г прокиш
  • 41 О да

    20 8 Отговор

    До коментар #38 от "железаров":

    Затова не се ваксинирайте! За сведение пътувам по света и знзм как е. На всякъде се попълва декларация! Но вие не се хващайте! Трябва да изпреварим с нещо румънците!
  • 42 Перо

    44 9 Отговор
    От много години БГ е на първо място по смъртност в света,поради африканския стандарт! Сега по време на пандемията жертвите са С Коронавирус и придружаващите заболявания, а не ОТ Коронавирус! Шефът на асоциацията на патоанатомите и шефа на Ковид отделението на Пирогов го потвърдиха! Преболедувалите имат много по-силен имунитет от ваксинираните и са над 500,000, а ваксинираните са 20,000 и 12-15% от тях отново се заразяват! Преди време лека срещу пандемията беше кръвната плазма от преболедували! Защо силово ни налагат ваксинирането и издават сертификати за ЕС,а за преболедувалите не се полага. Това е повод за размисъл!

    Коментиран от #45, #46

  • 43 Гост

    9 20 Отговор
    Глупавите западно еврпейци го направиха тоя със сертефикста още лятото защото лятото бройката заразени е по-ниска! А ние тука в 4-така вълна …От едно дози вата ваксина са нужни 20 дена за да е защитен човек. От рнк между първа и втора доза са 20 дена и още 15-20 след втора доза за да е защитен човек! През това не малко време по време на пик шанса да се заразил е много голям… хубава работа ама българска!
  • 44 Hoho Boho

    35 5 Отговор
    Във Великобритания броят на новите случай е еднакъв с тези, в България - като част от населението.
    Значи и там нещата са извън контрол!

    Защо великобританците искат сертификати от пристигащите там?
    Нали са ваксинирани, защитени, безсмъртни?
    Защо се притесняват, ако някой приносител на вируса ги посети?

    Коментиран от #49

  • 45 Тито

    24 8 Отговор

    До коментар #42 от "Перо":

    Напълно съм съгласен неможе човек който е преболедувал и се е срещнал със живия вирус да има по слаб имунитет от ваксинирания с умолочощения и замразем вирус и още нещо кое е това живо нещо което оцелява при минус 70градуса???????

    Коментиран от #54

  • 46 Ало

    10 28 Отговор

    До коментар #42 от "Перо":

    Аз се ваксинирах Февруари. Направих си кръвна проба и се оказа че съм го изкарал без да усетя. А приятелчето ми почина за една седмица без да е ваксиниран. Така че ваксината помага да не страда човек.

    Коментиран от #48

  • 47 направо Гинес

    14 21 Отговор
    Да да, пак Борисов ви е виновен че правителството на Фърчилото опропасти всичко работещо в България, само за 6 месеца. Нов световен рекорд!
  • 48 Тест и тест

    12 4 Отговор

    До коментар #46 от "Ало":

    За да твърдиш че си го изкарал, антигенният тест трябва да различава антитела от вирусът от тези на ваксината. Не е ясно дали тестът е бил такъв.

    Коментиран от #50

  • 49 Авангард

    8 18 Отговор

    До коментар #44 от "Hoho Boho":

    Сестра ми живее в Уелс. Не гледай само заразените. След ваксинацията смъртноста в Англия е паднала почти от преди пандемията и няма никакъв натиск в болниците.

    Коментиран от #51

  • 50 Нарочно

    7 7 Отговор

    До коментар #48 от "Тест и тест":

    Давам кръвна проба. И лятото исега защото мислех да си правя трета доза но се оказа че имам 30000 антитела. А сега чак на пролет ще си пусна проба. Кръвната проба е най-точна.

    Коментиран от #59

  • 51 Hoho Boho

    15 6 Отговор

    До коментар #49 от "Авангард":

    Ако кажеш в прав текст:
    "Ваксините НЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ"
    може да продължим обсъждането..

    Хайде, кажи!
    "ВАКСИНИТЕ НЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ"
    или защитите обратното твърдение

    Коментиран от #101

  • 52 Интелектуалец

    26 6 Отговор

    До коментар #20 от "Ozuna":

    Две игли са крайно недостатъчни. Трябва й трета бустерна доза до Коледа. След това четвърта. Само така се прави. Подписва се в информираното съгласие и освобождава от отговорност производителя и се боцка.
  • 53 Саманта

    12 24 Отговор
    Интересно излиза че политиците да най без мозък щом всички до един се ваксинираха. А те имат какво да губят пари яхти лимузини имоти в чужбина. Тоест те трябва да живеят за да се наслаждават на заграбеното. А бедняци които няма какво да губят и да си отидат ги е страх. Страха ги е сковал но те така или иначе са пътници за оня свят щото като ги лепне вируса дето го няма за тях места в болниците няма лекарства няма трябват парички за там. А лекари съвсем няма. На това се казва естествен подбор.

    Коментиран от #55, #60

  • 54 Перо

    28 3 Отговор

    До коментар #45 от "Тито":

    Преболедувалият се срещал със суров вирус с 30 белтъци и по-голям брой антитела и Т-паметни клетки, а ваксинираният с 2-3,което не може да ги предпази от вируса и различните щамове. Защо за ваксинираните трябва да има едногодишен сертификат за ЕС,а преболедувалите за 6 месеца с разни тестове,регистрации и ограничения?
  • 55 Hoho Boho

    17 7 Отговор

    До коментар #53 от "Саманта":

    Влизаш в противоречие с една конспиративна теория.
    Богаташите искат да ликвидират населението на земята.
    Предполагам си чувал за златния милиард..

    Според тази конспиративна теория - целта на ваксините е да намалят числеността на човечеството.
    А според тебе богаташите вече са набоцкани и обречени.:))
  • 56 Анонимен

    17 3 Отговор
    Тече гражданска война, за герб, за Радев, за протестите партии, за Русия, за ваксинация, за не ваксина, за, за, но, против нас всички заедно, накрая никой не печели печели простотията..
  • 57 Тъп та вдлъбнат

    15 5 Отговор

    До коментар #38 от "железаров":

    Абсолютно е прав е колегата по горе от тебе. Аз се ваксинирах извън БГ и да искат да подпишеш за информирано съгласие. В повечето западни страни изискват подпис дори и за изваждане на зъб. Ама ти си ( прочети по горе ) .

    Коментиран от #58

  • 58 железаров

    5 7 Отговор

    До коментар #57 от "Тъп та вдлъбнат":

    Къде се ваксинира бе,сигурно в Албания.Аз го питах за държавите които е изброил.

    Коментиран от #61

  • 59 Пацо

    27 7 Отговор

    До коментар #50 от "Нарочно":

    Като мине една година и ще си направиш не една а пак две дози. Иначе няма тапия. Тези дози няма да са до безкрай безплатни. И ставаш абонат. А какво става вътре в теб ще разбереш по късно. Не съм против ваксините. Който иска да слага. Кефи те и слагай колкото искаш. Не те кефи и не слагай.
  • 60 Пацо

    28 3 Отговор

    До коментар #53 от "Саманта":

    И как разбрахте че политиците се боцкат? Голямо доверие имате на тези така наречени политици.
  • 61 Е, именно де

    17 25 Отговор

    До коментар #58 от "железаров":

    Точно в една от изброените държави се ваксинирах. И зъби съм си правил там. И само да поясня, с две дози ваксина съм, от известно време. 5G-то не го хващам, магнити и метали не ми се лепят по ръцете, пробвах и с крушка , допрях я до мястото на ваксината ама не светна
    Ако ти знаеш някакви други невероятни тъпотии за ваксините, пиши. Явно антивсксърите сте много напреде с материяла...

    Коментиран от #62, #81

  • 62 Стефан

    10 9 Отговор

    До коментар #61 от "Е, именно де":

    Баба влезе в болница с Ковид, 3 дни по-късно у нас сложиха 5Г рутер на виваком за по-бърз интернет. Аз съм сигурен, че има връзка и баба я разболяха с 5Г макар и три дни по-късно да сложиха рутера. Сега е вкъщи и си говорят с рутера, кой знае каква ваксина са и сложили.
  • 63 !!!?

    10 22 Отговор
    Ако кремълският парашутист Радев спечели президентските избори ще е пирова победа, а следващите пет години ще са убийствени за държавата и българите !!!?
  • 64 !!!?

    8 16 Отговор
    COVID Пандемията показа, че "трите морета" на Радев са делителната линия между човешката цивилизация и дивия руски Гулаг - България, Румъния, Молдова, Украйна, Русия !!!?
  • 65 ХАХАХАХАХАХ

    22 7 Отговор
    Поредната неолиберастка подлога! Коя си ти по-точно? Аз знам- НИКОЯ!
    Ясно ли ти е какво казват и каква информация постъпва с СДС(служба за контрол на заразите) САЩ, А? ДЕЙСТВИЕТО НА ВАКСИНИТЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ОТСЛАБВА!!! Ясно ли ти е какво означава мутагенен натиск? Що не обясниш- защо вместо да отслабва вирусът става по-заразен, А?
  • 66 Жан Виденов

    11 5 Отговор
    Няма КОВИД няма криза всичко е измислица
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ледайте 78

    6 3 Отговор
    Гледайте вчерашното предаване 78.
    Там професорът обяснява адекватно.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Кукурукуку

    1 3 Отговор

    До коментар #69 от "БЪЛГАРИ":

    Ку ку...
  • 71 Комунист

    9 8 Отговор
    Какво друго можем да очакваме от фатмака?Освен тотално оси р@ не,нищо друго.
  • 72 Тити

    6 10 Отговор
    Заради скапаният здравен министър как може да връща децата в училище това е все едно да наливаш масло в огъня малоумна работа.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Онзи

    13 3 Отговор
    Искате да направят хората ковид наркомани.
  • 75 mi6osp

    5 17 Отговор
    Българите като най-хитри в света, не се имунизираха и днес са с 243 жертви. Холандците, като от най-глупавите в света, се имунизираха така, както се препоръчва, и днес са с по-малко от близо 2 000 новозаразени и с 234 жертви по-малко от българите. Колкото до провалът в борбата с епидемията, какви ли щяха да са коментарите тук и обстановката в страната, ако беше приложен локдаун и задълителна ваксинация???
  • 76 Сатъра на Хана

    11 3 Отговор
    СЛЕД 30 ГОДИНИ ЧАЛГА И ГРАБЕЖ,
    ....
    В КОИТО МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ УБИХА БЪЛГАРСКАТА ДУША
    .....
    НЯМА КАК ДА СТЕ УМНИ
  • 77 Пеци

    8 8 Отговор
    Радев към Кацаров "Кацаров доложи" Фатмашки език, фатмашко управление
  • 78 😣😣😣🤯

    4 3 Отговор
    С една Аутсайдъри! Сими си го правим.
  • 79 КонТролера

    16 0 Отговор
    Извън чий контрол ? Посочете нещо в България което е под контрол в последните години. Да започнем с Невидимата Съдебна ВЛАСТ дето не работи , МВР дето не работи, МНЗ дето не работи, МОН дето не работи - при тия хиени в Парламента - нищо не е под контрол. ТОВА ИМ е ЦЕЛТА ! Разеляй и Владей !
  • 80 Пламен

    9 5 Отговор
    Кризата е във всичко, вирус,цени,еленергия,мигранти и тепърва след изборите ни готвят ценови удар.Правителството е пълен провал.Единствената им цел е да осигурят втори мандат на фашиста.
  • 81 Вива хАмерика

    5 3 Отговор

    До коментар #61 от "Е, именно де":

    Щом си правил /пробвал/ всички тия неща ясно вече и ти не си наред . Може и преди ваксините, инак как ще си ги набоцкаш !
  • 82 Питай Хопкинс

    8 2 Отговор

    До коментар #35 от "Защо в статистиката":

    Американски мафиоти
  • 83 Ю.кортес

    11 2 Отговор
    Те с един нищо и никакъв товарен кораб не могат се оправят,камо ли с държавата.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Един

    12 1 Отговор
    От 30 г. всичко в държавата ни е "извън контрол" - даже и публикациите DW!
  • 86 DW. Никой не ви вярва за нищо!!!

    9 3 Отговор
    И Мисирката на Хранилка Емилия Милчева!! Лъжи и Маниполации!!
  • 87 Дойче Лъже

    15 1 Отговор
    Дойчевата простотия в България излезе извън контрол

    Коментиран от #91

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Ами ...

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор Шварц":

    Жълти звезди за неваксинираните ще има ли? Квартални отговорници и хайки за укриващи се неваксинирани? Концлагери? Айнзацгрупи?
  • 90 Професора

    11 3 Отговор
    Криза няма кризата я насаждат умишлено от Брюксел и Берлин слугите на соросите заеади заема от 13 милиарда евро. Има сезонен грип ковид никога не е имало!!!
  • 91 Комуниста

    10 1 Отговор

    До коментар #87 от "Дойче Лъже":

    Едно времеот ДВ разправяха, че в България нямало електричесто и хората спели с дюшеци на пода защото нямали кревати!
  • 92 доктор

    7 1 Отговор
    чиста проба фашизъм
  • 93 ЕВРО НЮЗ

    5 3 Отговор
    Комисията по национална сигурност и прокуратурата трябва да се разправят с лицето Бойко Методиев Борисов. Същият като изпълняващ длъжността министър председател на Република България през 2017 година и присъстващ на световния икономически форум в Давос ( Швейцария) е дал съгласието си българските граждани да бъдат използвани безплатно като материал за медицински експерименти. Трябва да бъдат разследвани и всички лица които от 18 месеца упражняват денонощен психотероризъм върху населението, за връзките им с чужди компании. С действията си и последиците на тези лица това е заплаха за националната сигурност на Република България
  • 94 КонТрол

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЕВАЛАТА НА ФАТМАКА":

    Кой по дяволите е фатмака за когото постоянно пишеш?
  • 95 волен сидеров

    1 2 Отговор
    ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ И КЬОР ФИШЕЦИ ЗА ПЛАШЕНЕ НА ХОРАТА
  • 96 ттт

    2 2 Отговор
    Понеже властите в България непрекъснато лъжат българите поне от 1878-ма година насам, ние не сме склонни да им вярваме и в този случай. А откакто започнахте да давате сводки коло са починали за ден и колко от тях не са ваксинирани, непрекъснато ви искам справка -колко от ваксинираните са починали от друго. Не я давате! А че искането ми е основателно, ви го казва не кой да е, а Джо Байдън! Днес САЩ промениха условията за влизане в страната и в новите е записано: "Бeлият дoм пoтвърди, чe изиcквaнeтo зa вaкcинaция нямa дa вaжи зa дeцaтa пoд 18-гoдишнa възрacт и зa хoрa c oпрeдeлeни мeдицинcки прoблeми." Ха сега кажете, кои са заболяванията! За болните от тези заболявания ваксинацията е по-опасна от коронавируса! Не убивайте хората!
  • 97 случаен

    0 3 Отговор
    ДОСТАВЕТЕ И РУСКА И КИТАЙСКА ВАКСА,СЪЩО МОЖЕ ДА УВЕЛИЧИ БРОЯ НА ЗАРАЗЯВАЩИТЕ,ЩОТО ТЕЗ ЗАПАДНИТЕ МНОГО ЗЛЕ СЪС СТРАНИЧНИТЕ ДЕФЕКТИ,ВСЕ ПАК НИЕ ПОЕМАМЕ ОТГОВОРНОСТА
  • 98 Кака Пена

    4 2 Отговор
    Да се разберем: Ние и преди КОВИДа сме едни от първите по смъртност В СВЕТА! Така че, тази болест НЕ Е ПРИЧИНАТА за високата ни смъртност!
  • 99 DW. Никой не ви вярва за нищо!!!

    3 2 Отговор
    На 3то място по смъртност в ЕС и на 8 МО в Света!! Има държави, където не се води такава статистика!! Когато пишете срещу Русия, те са на Първо Място, сега трябва да бъдат Уплашени Българите, ние станахме на Първо Място??? DW Лъжете според Случая!! Алибегов Разпространява Ковида с Неговите Бунтове и не спазване на мерки и ограничения, но никой не взема мерки, че това е Умишлено заразяване на повече хора!!
  • 100 Тра-ла-ла

    2 2 Отговор
    Господа, дами и други от Дойче веле, гледайте си вашата кочина!
  • 101 А ти

    2 2 Отговор

    До коментар #51 от "Hoho Boho":

    Ми кажи българите и румънците по-умни ли са от останалия свят? И ако е така защо ни е на този хал държавата? И защо по-простият западен свят премахва мерки и наморници? И като не сме дебили кога ще ни стигнат?

    Коментиран от #105

  • 102 Бай Шиле

    1 1 Отговор
    Дойче веле,сър.
  • 103 Alex

    0 1 Отговор
    Обърканост и хаос!Нали точно това искаха чалгаджиите и побърканите протестъри?!Не им харесваха мерките от щаба за борба с Ковид19,все някой им се пречкаше по пътя към анархията.Сега реват с кървави сълзи,защото видяха,че короната не рзличава червени,сини,пембени,а смъртта жъне все повече и повече.Е,къде си сега,Тошко Африкански,да помагаш на хората.Съсипахте държавата!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ozuna":

    Има много такива случаи с две игли а в болницата в тешко състояние, лекарите не говорят истоната но тя е, ако се разболееш не влизай в болницата ако нямаш познат лекар, пазите кръвната група не иглата, от ковит лекар го знам