Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 12:10 4 408 74

Емил Соколов за ФАКТИ: Никоя партия не пожела да се сблъска челно с неграмотността относно Covid-19 в обществото ни

  • емил соколов-
  • избори-
  • ваксинация-
  • противоепидемични мерки

"Надявам се партиите в новия парламент да потърсят отговорност на Радев, тъй като небрежността и нехайството му са престъпни", смята политическият анализатор

Емил Соколов за ФАКТИ: Никоя партия не пожела да се сблъска челно с неграмотността относно Covid-19 в обществото ни - 1
Емил Соколов; Кадър: Денят с Веселин Дремджиев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Никоя партия не пожела да се сблъска челно с неграмотността в обществото ни. Вместо това партиите се опитват да не ядосат средностатистическия избирател".

Това каза в интервю за ФАКТИ политическият анализатор Емил Соколов.

"Партиите оставиха борбата с пандемията на индивидуални кандидати, които обикновено са лекари. Вместо да застанат зад тях и да им придадат гласност, повечето партии разчитат на отделни личности в листите им да настояват за ваксинация и мерки. По този начин се надяват, че негативите ще понесе единствено конкретният кандидат, а не цялата партия", смята още той.

"Надявам се ДБ и "Продължаваме промяната" да сменят тактиката. Двете политически формации се борят за това да са носители на промяната, законността и спазването на правилата. Тези неща няма как да се случат, ако партиите не обясняват на гласоподавателите си какво представляват тези понятия. Най-простият пример за спазване на правилата е да носиш маска на закрито, за да пазиш околните", коментира още Соколов.

Разговаряхме с Емил Соколов относно влиянието, което политическите субекти оказаха върху пораждането на позитивна воля за ваксинация и спазване на противоепидемичните мерки със своето говорене за тези процеси, както и за липсата на по-категорични партийни позиции “за” налагане на всички необходими мерки в контекста на високите нива на заболеваемост и смъртност от Covid-19 у нас.

Целия разговор четете в следващите редове:

- Г-н Соколов, според Вас наблюдаваме ли липса на категорични позиции “за” ваксинация и “за” противоепидемични мерки сред лидерите на политически формации у нас?

- Пандемията, мерките, ваксинацията и здравето на българите са се превърнали в тема табу за голяма част от политическите партии у нас. Всяка една партия гледа или да избягва тези теми, или ги политизира по-възможно най-опасния начин. Ако всички партии мълчаха, вероятно нямаше да е толкова зле, но някои партии си позволиха да проведат престъпна дезинформация. Например партия "Възраждане" отричат пандемията и редовно организират протести срещу мерките. Липсата на категорична позиция в останалите партии позволява на маргинални партии като "Възраждане", "Атака" и други подобни да паразитират върху страховете и фобиите на хората. Ако имахме работеща прокуратура, тези хора щяха да с подведени под съдебна отговорност.

- На какво се дължи тази липса при другите партии?

- Проблемът е, че у нас функционалната грамотност е изключително ниска. Обществото ни масово не разбира науката и дори я отрича. Вместо в медицината, ние вярваме във всевъзможни конспирации, които нямат общо с реалността. Никоя партия не пожела да се сблъска челно с неграмотността в обществото ни. Вместо това партиите се опитват да не ядосат средностатистическия избирател. Не му говорят за здравеопазване, за вируси и за ваксини, а се опитват да го убедят, че е добре да си мие ръцете. Това е много под санитарния минимум, който е нужен за справяне с пандемията. Позволихме на суеверието ни да ни парализира по време на тежка здравна криза.

Ако беше проведена информационна кампания относно опасностите от вируса и ползите от ваксинацията, можеше и да е друго. От "Демократична България", между другото, единствени настояват за това. Това обаче не се случи. Сега сме в ситуация, в която Министерство на здравеопазването буквално се държи за ръце и се надява на чудо. Вместо лекари, имаме шамани, защото ние си го избрахме. Летните месеци бяха пропилени, за да не се пречи на бизнеса и забавлението на хората. Цената за това нехайство са пълните болници в момента.

- Говори се много как зелените сертификати ще се отразят на вота на 14 ноември, но как мислите ще се отрази на въпросния вот фактът, че категорични про-ваксини и про-мерки позиции липсваха от кандидатите за вота?

- Някои кандидати не мълчат. Д-р Александър Симидчиев не е спирал да обяснява ползите от ваксинацията. Проблемът по-скоро е друг. Партиите оставиха борбата с пандемията на индивидуални кандидати, които обикновено са лекари. Вместо да застанат зад тях и да им придадат гласност, повечето партии разчитат на отделни личности в листите им да настояват за ваксинация и мерки. По този начин се надяват, че негативите ще понесе единствено конкретният кандидат, а не цялата партия.

Надявам се ДБ и "Продължаваме промяната" да сменят тактиката. Двете партии се борят за това да са носители на промяната, законността и спазването на правилата. Тези неща няма как да се случат, ако партиите не обясняват на гласоподавателите си какво представляват тези понятия. Най-простият пример за спазване на правилата е да носиш маска на закрито, за да пазиш околните. Ако оставиш простака да прави каквото си иска, той само ще става по-нагъл.

Мисля, че повечето партии подцениха колко упорит може да е българският народ. В последните дни виждаме тълпи да нахлуват в молове в опит "да освободят" мола. Тази форма на протест срещу зелените сертификати показва, че нещата няма да се нормализират от само себе си. Не може да се чака повече на хората да им дойде акълът. Някой трябва да покаже какъв е правилният път за излизане от пандемията. С превземане на молове няма да стане.

- Така ли стоят нещата и при кандидатите за президент - липсват ли позиции про-ваксинация и про-мерки?

- Да, кандидатите за президент също отбягват темата. Румен Радев беше този, който можеше да се опитва да противодейства на антиваксърските настроения в обществото ни, но той също избра популизма пред здравия разум. Лозан Панов прави плахи опити да говори за ваксинация, но липсва категоричност. Страхът, че това може да изгуби гласове, надделява.

- Можеха ли политическите субекти да улеснят процеса на ваксинация и спазване на мерки, ако бяха по-категорични в позициите си?

- Няма как да знаем, тъй като те до последно не правеха нищо. Борисов се ваксинира и излъчи това във Фейсбук, но той е толкова компрометиран, че това по-скоро имаше обратен ефект. Мнозинството партии просто подминаха тази тема.

- Защо кандидатите за вота ни не успяват да наложат в говоренето си необходимостта от спазване на противоепидемичните мерки - страх от загуба на електорат ли е причината?

- Да, основно е това. Другата причина е, че много кандидати се затрудняват и не разбират какво се случва. Виждаме как тълкуването на елементарна статистика се оказва предизвикателство за много кандидати и експерти. Казано по-просто, много кандидати нямат нужните знания и умения, за да реагират адекватно в тази ситуация. Това е много сериозен проблем.

Виждаме, че Мангъров, Чорбанов и други подобни псевдоспециалисти не само че не провеждат свои проучвания, но не могат да разчетат проучванията на колегите си от Европа и света. Неведнъж сме чували от тях как ефектът на ваксините не е доказан, а всъщност фактите показват точно обратното. Ваксините спасяват животи. Липсата на добро образование отдавна е достигнала до най-високите нива на държавата, но сега това се оказва смъртоносно.

- Според Вас, ако все пак в двете седмици до изборите се появи политически субект, който да влезе в силна про-мерки кампания, какви ще са реакциите спрямо него, какъв ще е неговият резултат?

- Късно е за такава кампания. Това трябваше да е акцент на изборите през април и юли. Каквито мерки и да се вземат сега, вече сме в пика на вълната. Единственото, което може да намали заболеваемостта, е локдаун, но никой няма да предложи това преди изборите. Никой няма да поеме подобен риск сега.

- В такъв случай - политическите формации в 47-мото Народно събрание ще имат ли вина, ако видим още по-катастрофално развитие на пандемията у нас или тази вина пада изцяло върху президента Радев и неговото служебно правителство?

- За развитието на тази вълна отговорността е изцяло на Румен Радев и неговото служебно правителство. Опитите им да угодят на обществото доведоха до ужасяващи нива на заболеваемост и смъртност. Радев показа, че го интересува единствено да остане на власт. Служебният кабинет не смее да мръдне и на сантиметър, за да не навреди на кампанията на президента. Надявам се партиите в новия парламент да потърсят отговорност на Радев, тъй като небрежността и нехайството му са престъпни.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 46 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 слава на ГЕРБ

    89 15 Отговор
    Анал-лизатор...

    Коментиран от #33

  • 2 ИСТИНАТА

    54 23 Отговор
    Борисов ни закопа!
    На дъното на ЕС!С руска енергийна примка на шията!

    Гербът на ГЕРБ е дупка на асфалта!
    Девизът на ГЕРБ е:
    РЕМОНТ на РЕМОНТА!
    Простакът Борисов!
    Слави го започна!
    Кирчо ще го довърши!
    Бай Ставри ще го кърши!

    Активна регистрация!
    Премахване прага на преференции и избираемите места!
    И тогава-
    всекиму заслуженото!

    Коментиран от #25

  • 3 Ромей

    5 3 Отговор
    Как така че ни блъскат бе братушките нали си фъргаме гласовете
  • 4 Онзи

    63 27 Отговор
    Само Възраждане. Другите ще ни тровят насила.

    Коментиран от #31, #55

  • 5 Ха сега

    94 11 Отговор
    Господи пази България от такива грамотни като това недорозомение
  • 6 Неразбрали

    50 20 Отговор
    Още не сте разбрали, че ваксината не е загриженост за вашето здраве, а да се спаси здравната система.

    Коментиран от #11

  • 7 Чиновник

    50 10 Отговор
    Ваксайте се роби, че ако пукнете, кой ще ни храни да взимаме по 100 000 кинта заплати месечно?
  • 8 Тия които ви затриха, сега ви съдят

    66 3 Отговор
    Кои партии бе дете??? Тези партии които закриха стотици болници в малките градове? Да ти ги изреждам ли? СДС, БСП, НДСВ, ГЕРБ, ДПС.... и още един куп придворни партийки като ДБ, ВМРО, НФСБ

    Коментиран от #24

  • 9 Антимилиционер

    17 40 Отговор
    90% от българите не си знаят имената и не могат да построят смислено изречение.
  • 10 Беги беги

    56 3 Отговор
    Те ни ограбиха всичко сега да им вярваме, че се загрижили за здравето ни с безплатни ваксини и смърт часовници.
  • 11 Мислещ

    77 4 Отговор

    До коментар #6 от "Неразбрали":

    Затова ли фашистите са готови да уволняват всеки доктор и сестра, които не се прекланят пред фашистката им доктрина? Защото ги е много грижа за здравната система?
  • 12 Чики-Рики

    59 2 Отговор
    Какъв анализатор е този ,,Голобрад,, младеж?! Та той скоро е бил ,, абитуриент,, като го гледам!
  • 13 Кацаров

    37 4 Отговор
    Кацаров, каза, че няма да искат сертификати в училищата в деня на изборите? Защо, там няма ли да вкараме вируси и да заразим децата?
  • 14 ДОЦ КИСЕЛОВА

    22 4 Отговор
    ЛАБОРАТОРИИТЕ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ В РАЗВЪДНИЦИ НА ВИРУСА.
  • 15 мда

    58 2 Отговор
    Поредния платен помияр
  • 16 Поредното на хранилка

    55 2 Отговор
    Голям страх че ще останете без пари- намерете си достойна работа.Тия Евро и соро пари дето са обвързани с принудително инжектиране и зелени ограничения на Българите не им трябват.А вие пасмината промоутъри да вземете да поработите и да се поизпотите-а може и в Нидерландия-след 2 месеца свобода идва още по голямата истина за ваксинираните
  • 17 00014

    65 5 Отговор
    Още толкова млад, а вече толкова глупав. Мисли че заставането на страната на фарммафията ще му даде крила в израстването.
  • 18 1 януари

    37 4 Отговор
    За какво ви е тази ваксина бе? След 1 януари така ще ви вдигнат цените на енергията и всичко друго, че тогава ще ви се иска да не сте живи.
  • 19 Мишо

    50 3 Отговор
    Какъв е този мухъл и за чий друг мухъл го разпитва. Алооо, стига плямпахте, един не даде предложение, нито решение. От висене на такива сополи по студуята няма кой да работи мушморок мазен
  • 20 Българин

    56 4 Отговор
    Емилчо, радвай се, че нямаме работещи съд и прокуратура защото иначе както наричаш 5 милиона българи простаци и неграмотници и пра пра пра внуците няма да могат да изплатят съдебните искове срещу теб, даже и в затвора щеше да влезеш.
  • 21 Добрият човек

    45 1 Отговор
    Вчера за пръв път разбрах, че има понятие "медийна грамотност". Добре.! Значи ли това, че аз като не гледам ТВ, ставам медийно неграмотен? Добре.! В тоя ред на мисли "велики", това означава ли, че децата ни трябва да учат и бъдат ограмотени с МЕДИЙНА ГРАМОТНОСТ? Просто си представете, учебен час в който се гледа ТЕЛЕВИЗИЯ. Едно нещо разбрах в тоя си живот, а то е че телевизията не ти дава грамотност, а обезличаване на същността.
  • 22 Watchdog

    33 2 Отговор
    Ха-ха...Сега вече и децата включиха в продуктовото позициониране и пропагандната война. Както Адолф Хитлер при настъплението на червената армия към Берлин...
  • 23 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    35 5 Отговор
    Ето заради такива никой НЕ ВЯРВА в ковид и във ваксините!
    Продължавайте!
  • 24 Човек

    7 8 Отговор

    До коментар #8 от "Тия които ви затриха, сега ви съдят":

    Аз единственно съм гласувал за мавъра,и всички следващи пъти влизах пиян на урните.И им пусках от всички бюлетини.След 800те дни на царя -емигрирах.
    И никога повече няма да се върна в блатото!
    2001-безкрайност.....в чужбина!
  • 25 Хи хи

    5 28 Отговор

    До коментар #2 от "ИСТИНАТА":

    Борисов ли ? Винаги ще бъдете на дъното, защото сте "умни" и затова не ви е виновен Борисов. Без да влизам в политиката , достатъчно е да погледнете темпа на ваксиниране в България и в другите "прости , но богати държави.
  • 26 УжасТ

    37 1 Отговор
    Шест милиона неграмотни простаци и един умен гений с IQ 400...интересно обаче защо този свръх интелект работи като чиновник на държавна хранилка
  • 27 Кики

    33 4 Отговор
    По добре неграмотен и жив отколкото "грамотен" и труп
  • 28 Кики

    32 2 Отговор
    Всеки с IQ по високо от стайна температура може да види измамата с ваксините ,някои станаха милионери за един месец

    Коментиран от #44

  • 29 Очаквайте

    31 2 Отговор
    Дете от детската градина за ползите от ваксините! Изкарали някакъв, който още не се бръсне да обижда 80% от гражданите - рекламната ви кампания първо беше трагична, после смешна, а вече е направо жалка.
  • 30 flipp

    20 1 Отговор
    Естествено сатанистките подлоги да ни тикат сатанистките отрови! Тези две партии не трабва в никакъв случай да се докопват до власт. Ще ни изтрепят за месеци!
  • 31 LOSHIA

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Онзи":

    Не ни трябват патриотарски хрантутници,при това вносни-ИМАМЕ СИ!!

    Коментиран от #38

  • 32 A123

    14 3 Отговор
    А този умник-анализатор какъв специалист е?
  • 33 onq s konq

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "слава на ГЕРБ":

    Аз съм съгласен с него - Нито една партия не обясни защо доктори и производители на ваксини ме карат да подпиша декларация че ги освобождавам от отговорност, а "правителството" ме задължава да се ваксинирам.

    Коментиран от #35

  • 34 Slav

    14 0 Отговор
    Ако някой е дебел или примерно грозен той го осъзнава, но тъпия не осъзнава тъпотия та си.
  • 35 Аватар

    7 0 Отговор

    До коментар #33 от "onq s konq":

    Отговорът,може би,е в реакцията на КристианТереш в Европарламента.Публикуван от Факти на 2.11.2021г.
  • 36 ъхъ

    13 2 Отговор
    Тоз малоумник от къде изпълзя.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 нннн

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "LOSHIA":

    А доказани престъпници трябват ли ни? Ако се спъва в един и същи камък два и повече пъти,.конят е кранта.
  • 39 ИСТОРИК

    9 0 Отговор
    Как да вярваме в някой ,като 30 години лъжат от една изградена държава, политиците ни превърнаха в пустиня.Спомнете си Ф Димитров,Костов,царя,тройната и накрая ни довърши ББ.Спомнете си Татарчев ,Филчев,Велчев,Сотирката и накрая подчинения на пожарникаря.
  • 40 даскала

    16 2 Отговор
    ХВАЛА!!!!! Толкова млад, а вече майстор на полит-фелациото!
  • 41 gggw

    5 1 Отговор
    щото са страхливци. Те с нищо не искат да се сблъскват - нито със съдебната система, нито с реформите в МВР, в здравната система... Карат го на ден да мине, друг да дойде
  • 42 Механик

    16 4 Отговор
    Още един "умен и красив" на хранилка намкъдеси.
    Ама нищо не кзава, защо ковид-грамотните израелци, американци, датчани, норвежци, австралийци са в или пред локдаун.
    Омръзна ми разни родоотстъпници да наричат народа ми "ганчовци", понеже не искаме да ни натискат да се ваксинираме, а в същото време 25% (смятай, че са над 40% поне) американски полицаи ще останат безработа, понеже отказват ваксинация. За гръцките лекари също мълчат.
    А това са малка част от хората за които знаем, че отказват да им вливат нещоси с неясни за тях последствия.
  • 43 Господи анализатор

    15 2 Отговор
    Невежество и неграмотност ли е новата опорка в полза на ваксините? Аз ли съм неграмотен и невеж, че изчаквам ваксините да бъдат с публични обявени съставки и окомплектовани с листовки описващи евентуалните нежелани реакции и техните честоти на проява? Моля тогава вие грамотните да ме просветлите, като изредите компонентите участващи в състава на различните ваксини и много честите, честите, редките и много редките странични нежелани ефекти от тях, а и да отговорите на въпроса кога ще отмените информираното съгласие за поставянето им? Благодаря ви, че ви има и възможността да ме избавите от неграмотността и невежеството в което съм задълбал след появата на Ковид 19. Да не прекалявам ама ако е удобно да ми обясните и защо ваксините произведени от Русия и Китай не са допуснати за ваксинация на нас българите? Те карциногенни ли са и коя съставка в тях е по-опасна от разрешените за употреба, защото като невежа примерно можеше да насоча избора си и към тях предвид широката им употреба?

    Коментиран от #69

  • 44 Ъхъ ъхъ

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Кики":

    Той и Мъск стана мултимилиардер като излъга хората, че ще прави коли. ... Ма пък взе и да ги прави и ги продава като топъл хляб ....
  • 45 Неграмотник

    10 1 Отговор
    Си ти Сульо - разкарай се по добре от Бг и с ков и с ваксите на Бил Гейтс и други престъпници!
  • 46 100pera

    14 4 Отговор
    Е, все пак сме грамотни до толкова, че да можем да четем. А и помним - повече от една година.
    Как бе, г-не Соколов да вярвам на такива като теб и на българските политици за ваксините?!
    Ми, нали помня - Боце Борисов вложи милиони народна пара за предварителното закупуване на Астра Зенека. На огромни количества от тази ваксина и нищожни от другите ваксини. И какво се оказа? Наред със страничните (д)ефекти на самата ваксина, оказа се, че майката на гербаджийката Ева Майдъл е шефка на Астра Зенека - България. Далаверка в големи, милионни размери. Така се пълни чекмедже с евраци и кюлчета, но се губи доверието на хората, г-не Соколов.
    Или ще кажеш, че Боце Борисов, който е д-р по ... е по-грамотен от българите и "ги разбира тези работи"?! Ама той самият открито си признава, че е прост, нищо че Гешев му се възхищава на способностите да се прави на луд.

    Коментиран от #59

  • 47 Просветен илюминат

    10 0 Отговор
    Светът няма да бъде разрушен от тези,които вършат лоши неща,а от тези,които стоят и ги наблюдават без нищо да правят.
    Айнщайн

    Коментиран от #52

  • 48 Лизаторче

    11 3 Отговор
    От къде ги вадят тези надъхани пишляци? За да анализираш се иска много опит и още повече познания, а не да се нагълташ с соросогенна пропаганда и после да я повръщаш публично.
  • 49 Боби

    4 0 Отговор
    Внимание!!! Антони Фаучи призовава за задължително ваксиниране на децата

    Коментиран от #64

  • 50 Отговорник

    7 3 Отговор
    Какво е отговорност?
    Отговорност е да си "ваксиниран", но позитивен и да сееш "заразата" навсякъде, имайки зелен сертификат!

    Коментиран от #63

  • 51 най -добрата ваксина за русофилии

    1 5 Отговор
    се вкарва подкожно в мозъчната кухина.оловосъдържаща ,може и с медна риза
  • 52 Наблюдавам те

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Просветен илюминат":

    Внимавай какви ги вършиш.
  • 53 косача

    1 2 Отговор
    Господинът Соколовъ бърка Пандемия с ПЛАНдемия, или е от купената престъпна хунта, която ще понесе последствията си за умишленото убиване на Българи в болниците, за да влизат в статистиката като умрели от Ковид.
  • 54 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    Тгерб БОРИСОВ бялата мафия умориха НАРОДА
  • 55 хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Онзи":

    Коцето вече омекна бе изрожденец. По Нова тв мляскаше мазно мазно вчера сутринта в блока! И предвид на това, че за него САЩ са най-великата държава всичко си идва на мястото, горко само на тези, които подмами със себе си, че е Патриот, а той е просто прикрит предател.
  • 56 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    БОЙКОмутро 12 ГОДИНИ уби РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  • 57 Менгеле

    2 4 Отговор
    На този писуар му пречи Атака и Възраждане, защото е соросоидна креатура, не осъзнавайки, че сам си окачва въжето на врата и сам ще си ритне столчето с крясъци от ужас.
  • 58 Всичко е точно

    4 6 Отговор
    Браво. Един да каже истината в очите: неграмотен антиваксърски народ, популистки партии, и президента фигурант интересуващ се само от изборния резултат. Нито един спасител не виждам освен Бойко Борисов! Той налагаше локдауни, а сегашните писарушки дето уж щяха да се справят с ковид по добре от него са неспособни на нищо.

    Коментиран от #60

  • 59 Кривия космос

    2 3 Отговор

    До коментар #46 от "100pera":

    Да бе все Бойко ви е виновен на некадърните партийки. Бойко закупи първата достъпна ваксина. Когато се разбра че може да е опасна, ви закупи най хубавата Пфайзър. Ваксинира ви безплатно, пусна ви зелени коридори. Ама пусти антиваксъри не искали Бил Гейтс да ги "чипира". Ами като неискате, сега вие сте си виновни за неминуемия локдаун. А после и за следващия локдаун през пролетта.

    Коментиран от #61

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 100pera

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "Кривия космос":

    Глупости си написал. Борисов даде парите и закупи ваксините предварително - преди те още да бяха създадени. Такова беше решението на ЕС - предварително закупуване за стимулиране на разработката им. Астра Зенека беше условно одобрена от ЕК на 29 януари 2021 г.

    Коментиран от #65

  • 62 The Bear

    2 2 Отговор
    Какъв анализатор бе?! Това момче младо няма жизнен опит и със себе си вероятно не е наясно още, а тръгнал да анализира световни събития и политика! Трябва доста осъзнаване и години опит и осъзнаване за да можеш да кажеш, че разбираш картината, а оттам нататък да изпревариш другите и да имаш правото да ръсиш акъл! Тоя поплювко не знам даже кой му плаща да плещи простотии....
  • 63 Негратен си

    4 2 Отговор

    До коментар #50 от "Отговорник":

    Отговорност е да се ваксинираш за да не пълниш болниците докато хора с опасни заболявания ме могат да се вредят от тебе. Като си толково "отговорен", подписваш декларация че когато се заразиш от китайския грип няма да ползваш болнични услуги и готово. Ето това е истинска отговорност, а твоето си е уствена изостаналост.
  • 64 100pera

    1 2 Отговор

    До коментар #49 от "Боби":

    А в Израел вече официално се готвят за поставянето на четвърта (бустерна) ваксина...

    Коментиран от #66, #68

  • 65 Сърбайте супата

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "100pera":

    Бойко не е Ванга да знае коя ваксина е добра или лоша предварително и закупи няколко. Това е предвидливост, а не безхаберие. Качествени ваксини ви бяха осигурени, но си стояха по рафтовете. Бойко въведе зелените коридори и ваксинацията тръгна. Проблемът че 80% не се ваксинирахте си е изцяло ваше "решение". Сега ще си носите последствията - или ще мрете масово или локдаун след локдаун.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 БГ Гений

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "100pera":

    В Израел са 6 починали от ковид на ден, вие сте над 150. Израел излезе от Делта вълната, вие сега влизате и даже не сте още във пика. Интересно е да видим колко още можете да пропаднете заради балканската си "гениалност".
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ЛЕНИНИН

    1 0 Отговор
    ЛЪЖЕШ /ЕСТ ТАКАЯ ПАРТИЯ/ ГЕРБ СЕ СБЛЪСКА ЧЕЛНО С КОВИД КОГАТО БЕШЕ НАЙ ТЕЖКО И У НАС НЯМАШЕ ЧЕРНИ ЧУВАЛИ И ЕСЕМЕСИ ЗА ДА ОТИДЕШ ДА ПИКАЕШ ДОРИ БЕЗРАБОТИЦАТА БЕШЕ ОВЛАДЯНА ВЪПРЕКИ АНТИКОВИД ПРОПАГАНДАТА В КОЯТО СЕ ВКЛЮЧИ ДОРИ РАДЕВ
  • 71 Дедо Пене

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИ АНТИВАКСЪРИ ИМАТЕ ОЩЕ ОТ ПЕЛЕНИТЕ ДО СЕГА ПО 8бр. ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ВАКСИНИ ОТ ВЕКТОРЕН ТИП!!! КОИТО НЕ СА ИЗСЛЕДВАНИ ТАКА ДЕТАЙЛНО КАКТО ТЕЗИ СРЕЩУ КОВИД19. КЪСАЙТЕ СИ РИЗИТЕ!!!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Христов

    0 0 Отговор
    Колко плащат за говорене на глупости? Ваксината е в експериментана фаза. Кое не разбрахте?