Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 19:35 6 724 198

Д-р Симидчиев за ФАКТИ: Постоянното говорене по темата Ковид не е информационна кампания

  • д-р александър симидчиев-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • мерки-
  • обществена отоворност

"Ако сме обществено отговорни, включително и към възрастните, трябва да спазваме мерки", каза пулмологът

Д-р Симидчиев за ФАКТИ: Постоянното говорене по темата Ковид не е информационна кампания - 1
Снимка: ФАКТИ

"Нямам нищо против да има различни мнения, дори много активно влизам в дискусии с различни мнения. Проблемът ми е, когато хората използват т.нар. "различни факти", които не се обосновават на реалността". Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ пулмологът д-р Александър Симидчиев, който неспирно просвещава за целите на борбата с ужасната пандемия, която върлува вече почти 2 години.

"Ние може да имаме едни и същи факти и да ги тълкуваме от различни гледни точки, но не да имаме собствени факти. Например, когато виждаме какво се случва след ваксинация - драматично намалява броят на хоспитализациите и смъртността, и някои да казва, че след ваксинация се увеличава смъртността е абсолютно нереален "факт", тоест той не съществува като такъв и няма как да се дискутира по него. Трябва да имаме различни мнения по даден въпрос, но да ползваме едни и същи факти, защото фактите са обективната реалност. А фактите са, че в държавите, където има широкомащабна ваксинационна кампания, хората продължават да боледуват, но те боледуват много по-леко, влизат в болници по-малко и смъртността е много ниска. За това държавите в Европа, които са с високи нива на ваксинация, имат смъртност, която е от порядъка на едноцифрени числа на дневна база на милион, а ние имаме трицифрена", поясни за пореден път д-р Симидчиев.

"Допуснахме кризата да стигне до етап, когато вече не става въпрос да си говорим, а става въпрос за активни, лидерски действия. Вече не е въпрос на консултации, а на прилагане на мерки, за да ограничат разпространението като скорост, защото здравната система категорично вече е претоварена, няма места по болниците. От друга страна, днес смъртността бележи пореден нов рекорд - 310 човека, и когато някой каже: "Е, да, де, ама това е, защото е вторник", това на мен ми звучи изключително неприятно, защото независимо какво е и кой ден е, това е рекорд", заяви още медикът.

"Смъртността се увеличава категорично. Виждаме го като общ брой загинали, като общ брой заразени и стигнахме дотук заради това, че сме изключително разделени като общност. Трябваше да има единство, включително в лекарското съсловие", добави той.

"Имахме достатъчно време. Аз от не по-малко от 8-9 месеца говоря едно и също нещо и то е, че ние трябва да информираме хората структурирано, не да говорим по темата. Това, че постоянно говорим ужасно много по темата Ковид, не е информационна кампания. Това е информационен шум, при който всеки говори нещо и всъщност хората не могат да се ориентират. Недоверието се генерира от там. Ние нямахме структурирана кампания за разясняване, която да е на базата на нуждите на хората", отчете пулмологът.

Д-р Александър Симидчиев бе категоричен, че е нужно лидерство, което независимо от евентуалното влияние върху изборния резултат на 14-ти ноември, да каже, че се взимат научно базирани мерки за намаляване скоростта на пандемията, които ще се ползват до момента, в който могат да се вземат другите мерки за ограничаване на възможността за разпространение на вируса.

"Колко по-късно става, толкова по-крути трябва да бъдат мерките", отбеляза медикът, който бе категоричен, че пандемията вече е извън контрол.

"Ако днес имаме 6000 официално регистрирани като новозаразени, реално новозаразените са вероятно не по-малко от 9000, просто защото 1/3 не стига до регистрация в системата", обясни д-р Симидичев.

Той коментира и румънския провал в борбата с пандемията от Ковид:

"Провалът е до голяма степен сходен (б.р. с нашия), защото народите, които са по-недоверчиви към централните властови структури, към системата на здравеопазване като цяло, са склонни да разчитат повече на себе си. А пандемията е обществен процес, тя засяга като боледуване индивида, но се разпространява и цялата ѝ динамика е свързана с общността ни. Пиковете, които се получават, са на база на нашето поведение. Вирусът не се мени, той е един и същ, и това дали ще тръгне нагоре или надолу зависи от нашето поведение. За това обществено здравните мерки могат да повлияят на хода на пандемичния процес. Трябва да сме зрели като общество".

"Изисква се известно ниво на обществена отговорност, за да можем да се справим с този проблем. Ако ние нямаме нивото на обществена отговорност, трябва да се започне да се действа като в детската градина. Буквално", констатира медикът.

"Да, младите може и да не загинат, но възрастните загиват в огромни проценти. За това, ако сме обществено отговорни, включително и към възрастните, трябва да спазваме мерки. Не само заради себе си, а заради нас като общество", повтори той за обществото ни за пореден път.

"Имаме уроците от цялото развитие на съвременната медицина до момента. Има две неща, които са довели до увеличаване на средната продължителност на живота - едното се нарича чиста вода, а другото се нарича ваксинации. Това са двете неща, които удължиха човешкия живот дотук", заяви д-р Симидчиев в контекста на измеримото намаляване на средната продължителност на живота в света, което пандемията причини.

"Ако ние предотвратяваме боледуването, ще живеем дълго. Богатите живеят по-дълго не защото се лекуват по-добре, а защото профилактират много от заболяванията си. Профилактиката и превенцията са със сигурност и най-евтината, и най-безопасната мярка, за да може да удължаваме живота, да намаляваме страданието и в края на краищата да използваме пълноценно ресурса наречен живот", допълни той.

"Здравеопазването е национална сигурност. Без здраве, нищо друго няма значение", обобщи д-р Александър Симидчиев.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    58 11 Отговор
    Мерките са за- беееее беееее беееееееееееееееее

    Коментиран от #24, #71

  • 2 Просветен илюминат

    86 11 Отговор
    И грипните ваксини спряха ли грипа?
    Да започнем с един прост въпрос?

    Коментиран от #30

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 NikNay

    82 10 Отговор
    Всички на барикадата ....... Смешни ставате вече с вашите доктори , доценти о професори ....

    Коментиран от #18

  • 5 Правилно

    65 8 Отговор
    Обикновена пропаганда е.
  • 6 Гробар

    11 28 Отговор
    Тази вечер чакам още,. Все така работеше, да има работа и за мен. Аз съм ваксиниран,!!

    Коментиран от #27

  • 7 123

    64 13 Отговор
    Мустакатия платен помияр отново бълва лъжи.
  • 8 123

    45 10 Отговор
    Мустакатия платен помияр отново бълва лъжи.
  • 9 Кики

    44 9 Отговор
    Яж торба с хурове
  • 10 Рошко

    70 8 Отговор
    Да знаем, просто е психология е стресиране и набиване в главите на хората страх, също така една лъжа повторена 100 пъти се възприема за истина, а това си е направо психически тормоз за което такива като тебе трябва да носят наказателна отговорност
  • 11 нннн

    54 9 Отговор
    Убеждавайте. Никой не ви пречи. Но убеждаване с тояга няма да приема.
  • 12 Ти си

    67 14 Отговор
    Ваксинираният е припината за разпространение на вируса защото със зеления сертификат са му отворени навсякъде всички врати ! Ваксинираният е причината вируса да мутира - когато вируса срешне преграда в организама търси начин да я заобиколи тоест мутира ! Ваксинираният пази само себеси защото ваксината не убива вируса а само му пречи да проникне в организама на ваксинирания който всъщност став вирусоносител !
  • 13 Имунолог

    10 72 Отговор
    Хайде стига приказки! Който няма зелен сертификат, да си седи в къщи.

    Коментиран от #14, #19, #29, #32

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Фаро

    24 6 Отговор
    Я,човека се е сдобил с цици.Сега всички силиконки ще се набодат здраво
  • 16 Браво

    22 5 Отговор
    Понеже трият и забраняват да си кажеш мнението ще напиша ...
    “Браво , голям специалист , само заради доброто си сърце всеки ден се пъчи по медиите !Браво , да му се присъди веднага някоя гръмка награда !
    А НИЕ спим ...
  • 17 Свободния

    24 9 Отговор
    Аз пред 5 години разказвах на хората за това как ще ги чипират тези които ги управляват (задкулисните играчи) а те ми се подиграваха. А сега ще ви надупчат с тези чипове и ще се оправдаят с ковида. За сега само с електронен баркод а след време с чип по д упето

    Коментиран от #22, #39, #166

  • 18 Просветен илюминат

    36 8 Отговор

    До коментар #4 от "NikNay":

    В безсилието си да се справят професионално със задълженията си прехвърлят вината на народа и неговите инстинкти за самосъхранение да не се довярва на продажни доктори.
    А идете убедете с това си отношение към пациентите сега как да ви повярват,че нещото в инфекциите наречено ваксини няма да им навреди.
    Колкото повече притискат народа толкова народа повече ще се дърпа,няма да го разубедят в по-голямата му част.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 proi40

    3 13 Отговор
    "....Публикувано във факти.бг: пулмологът д-р Александър Симидчиев, който неспирно просвещава за целите на борбата с ужасната пандемия, която върлува вече почти 2 години....." /// nespirno dranka vreli-nekipeli,kakto i Mangara .
  • 22 Просветен илюминат

    21 3 Отговор

    До коментар #17 от "Свободния":

    В Матрицата нормалните се приемат за луди,а лудите за нормални.
    Аз тук съм умерен в коментарите си,ако започна да пиша други неща ще ме приемат за яко изтрещял.
    Човека е устроен така,че докато не види и не пипне не вярва.

    Коментиран от #28

  • 23 Варненец

    33 8 Отговор
    Поредната платена мисирка. Живейте си живота и спрете с хипохондрията. Заразата идва от телевизора. Ако спрете да гледате такива, като този, ще видите, че животът е хубав и продължава. Това не е никаква пандемия, а пЛандемия. Въпреки застаряващото население, починалите са 0,06%. Който има мисъл в главата си, ще разбере, за какво иде реч.
  • 24 Варненец

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Да, за набодените овце.

    Коментиран от #42

  • 25 Лост

    11 5 Отговор
    С девет думи :Обичам да споря, но само аз да съм прав.
  • 26 Феномен

    23 3 Отговор
    Тук явно цари безкомпромисна цензура ! А Факти се самоопределят като независима медия !
  • 27 Варненец

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "Гробар":

    Интересно, като си се боднал и си гробар, кой ще те погребе?

    Коментиран от #96

  • 28 Свободния

    20 4 Отговор

    До коментар #22 от "Просветен илюминат":

    Разбирам те. Стадото се управлява от страха. Сега са в пълен страх заради тази ковид вълна. И доброволно ще си изкарат зелен пардон барков код. А след време чип по ръката

    Коментиран от #34

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Интензивното

    28 7 Отговор

    До коментар #2 от "Просветен илюминат":

    Ни най-малко.Много ваксинирани се сдобиха с редица хронични заболявания.В началото първите 1-2 зими създадоха илюзията,че пазят и това беше преди 15 години.От тогава починаха много точно от тези странични заболявания.Нали се сещате,че след 2-3 години никой няма да свърже вашата умирачка с коя и да е ваксина.Това става ако хората се ваксинират всяка година имунната система преминава на стендбай режим
  • 31 Баш софиянец

    38 5 Отговор
    Къде слагате ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ, докторе? Имате ли представа колко са и давате ли си сметка, че в крайна сметка ваксинираните добиват имувитет след преболедуване. Правите ли нужните научни изследвания или просто повтаряте западни медии. Преболедувалите, докторе, преболедувалите са ключа, ама все едно ги няма.

    Коментиран от #181

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 7009

    5 30 Отговор
    Докторе, аз съм грамотен! В Европа със същите ваксини се ваксинираха 70-80%. Българските и румънски цигани обаче не искат. Каква нужда от информация, като между ушите няма никой?

    Коментиран от #36, #37, #38

  • 34 Просветен илюминат

    3 6 Отговор

    До коментар #28 от "Свободния":

    И по принцип скоро ще осъзнаят,че Бог всъщност е компютъра.

    Коментиран от #45

  • 35 Просветен илюминат

    25 5 Отговор
    Защо боцнатите не се слагат под карантина докторе?
    Един друг прост въпрос.
  • 36 12345

    22 5 Отговор

    До коментар #33 от "7009":

    Колко да имаш между ушите да се боднеш с нещо за което никой не носи отговорност.

    Коментиран от #48

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Варненец

    15 3 Отговор

    До коментар #37 от "Кауш":

    Ци.ганин си ти, само идиотите са стадо, даже сините домати не искат да се боднат, но ти нали си интелект, отиде и се нареди на опашка, да станеш лабораторна мишка.

    Коментиран от #46, #52

  • 41 6083

    3 13 Отговор

    До коментар #38 от "Варненец":

    Да си чел някъде, че Короната е роднина на Грипния? А да си чел, че за грип някой се ваксинират всяка есен? Е, вече знаеш, какво не ти е ясно?

    Коментиран от #50

  • 42 Зъл

    8 26 Отговор

    До коментар #24 от "Варненец":

    Абе ти какъв мъж си щом те е страх от една ваксина?!?! Навремето в казармата под строй и в рамото с пистолета с иглата, да не мислиш, че някой ни е казал каква ваксина и кво но бият?!?! Само знам, че и носа не ми потече за тези две години, страхливци или сте под чехъл и си слушате кифлите!

    Коментиран от #58, #67, #68

  • 43 Аааа, да се мълчи ли

    3 10 Отговор
    Шматарунгел, както радев мълчи, от такива многознайковци сме на тоя ред, като бенатова иронизира Мутафчийски, яко се мре, бенатова, тикво чугунено-червена

    Коментиран от #64

  • 44 Директно:

    14 5 Отговор
    По много тънък начин завоалираш коварните си, платени лъжи, чиче... няма как да минеш между капките, и ти ще висиш от някой клон!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 6083

    3 7 Отговор

    До коментар #40 от "Варненец":

    Да си чел някъде, че Короната е роднина на Грипния? А да си чел, че за грип някой се ваксинират всяка есен? Е, вече знаеш, какво не ти е ясно?
  • 47 Варненец

    15 4 Отговор

    До коментар #39 от "ЧАСОВНИК":

    Споко и теб вече те сглобиха, нали си набоден? Не говоря за чипове, но сега се започва, автоимунни заболявания, боц на 6 месеца и така, до края на света. Не е лесно да си т.ьп.
  • 48 6098

    5 7 Отговор

    До коментар #36 от "12345":

    Жена ти като се боцка, да не би някой да носи отговорност, ти отглеждаш биологичния възил.

    Коментиран от #59, #73

  • 49 Просветен илюминат

    13 4 Отговор
    Мнение на доктор от статия във факти дал интервю в Дарик радио:
    Оказва се, че ваксинираните се заразяват и разпространяват ковид, т.е. заразяват и други, в еднаква степен, както и неваксинираните непреболедували. Даже нещо повече, в страните, в които има много висока степен на ваксинация с над 85-90% има и положителна тенденция ваксинираните повече да разпространяват вируса, отколкото неваксинираните. Затова има обяснения, има достатъчно очевадни данни в тези страни и публикации от достоверни източници, че това е така и се потвърждава от практиката.
    Е,доктори и всеки говори неща от които няма как да се впуска народа и масово да се инжектира.
  • 50 Варненец

    16 4 Отговор

    До коментар #41 от "6083":

    Чел съм и никога не съм се ваксинирал против грип, а съм поне 2 пъти по-голям от теб, виж ти, жив съм. Изненадаааа :) Хипохондриците сте рака на тази планета, на това разчитат и ще го постигнат, стига да не въведат задължителен боц, че тогава ще има проблеми.

    Коментиран от #55

  • 51 ХА ЧЕСТИТО

    13 3 Отговор
    УЖАС: Шиповият протеин на ваксината навлиза в клетъчните ядра, потиска механизма за възстановяване на ДНК... раковите мутации ще експлодират

    Коментиран от #60

  • 52 9087

    4 7 Отговор

    До коментар #40 от "Варненец":

    Сините домати не искат, но женати иска, и ако не я боцкаш ти ще я боцка друг, а ти ще отглеждаш биологичните й възли.

    Коментиран от #75

  • 53 По делата им ще ги познаете

    6 1 Отговор
    Не по чужите езици
  • 54 ХАХАХАХАА

    11 3 Отговор
    тоя и останалите нещастници да готвят два пъти повече легла за раково болни, които не се лекуват с малко въздух под налягане и 14 дни лежане.
  • 55 Якажи

    3 4 Отговор

    До коментар #50 от "Варненец":

    А против какво си ваксиниран?

    Коментиран от #80

  • 56 Behemoth

    4 3 Отговор
    Като прегледах зелените коментари и ми причерня!
  • 57 люти чушки

    16 1 Отговор
    Оказа се, че в България има над десет хиляди доценти и професори.

    Държава, в която наука няма и единственото световно изобретение е чушкопека.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 12345

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "6098":

    Боцкания си ти даже и в г.а.з.о

    Коментиран от #66

  • 60 7098

    4 12 Отговор

    До коментар #51 от "ХА ЧЕСТИТО":

    Това е добра новина! Глупаците ще си заминат от Ковид по-бързо от боцнатите, които според тебе би трябвало да си заминат от рак.

    Коментиран от #69, #83

  • 61 БоцБоцБооооц

    15 2 Отговор
    Най-после някой да спомене за значението на профилактиката. Българите измират масово от хронични заболявания. Възрастните хора с хронични заболявания са уязвими към тежки инфекции. Никой обаче не предприема мерки за предотвратяването на хроничните заболявания, подобряването на качеството на въздуха и храните. Защото това не носи пари. Има резон да се насочи ваксинационната кампания към възрастните и хронично болните. “Ваксинирайте се всички” е политика и правене на пари.
  • 62 Моше

    7 1 Отговор
    Не, бе, не е...Как ще е информационна кампания?! Не е. Не е информационна кампания. Не.
  • 63 Зъл

    5 11 Отговор

    До коментар #58 от "Варненец":

    С какво бодяха войниците бе фатмак?
    Хаха призна ли си че си чугунен мозък, и това не означава че не те е страх от една ваксина! Къв мъж си бе?

    Коментиран от #87

  • 64 Варненец

    14 3 Отговор

    До коментар #43 от "Аааа, да се мълчи ли":

    Да бе голямо умиране пада, 12%, направо се гътнахме масово. Реалните са 2%, останалите са стъкмистика, и то за 4 дни, не са само за вчера. Дори и децата вече го знаят.
  • 65 люти чушки

    15 2 Отговор
    България е сред лидерите в Европа по брой лекари и легла на единица население. Болниците в Германия са по-малко.

    Не знам как успяват да лъжат и крадат толкова много.
  • 66 Кауш

    5 2 Отговор

    До коментар #59 от "12345":

    Човекът ти го каза ясно. Дай факти, изпадаш в цайт-нот.

    Коментиран от #78

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 NikNay

    3 2 Отговор

    До коментар #42 от "Зъл":

    Офффф , на мама мъжа .....

    Коментиран от #72

  • 69 ХАХАХА

    9 3 Отговор

    До коментар #60 от "7098":

    Кво съм написал, ти кво разбра?! Дебилите винаги сте успявали да ме изненадате. Не съм ваксиниран, но съм го преболедувал вируса. Очевадно съм жив. Да те вида теб и другите дебилни идиоти какво ще правите след няколко месеца.
  • 70 Зъл

    2 6 Отговор

    До коментар #67 от "Просветен илюминат":

    Ооо нито примерата ти е точен, нито с разни разбивачи на световната конспирация, не споря все едно да споря с вефа.

    Коментиран от #77

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Зъл

    1 7 Отговор

    До коментар #68 от "NikNay":

    Страх ли те е? Страх те е, така че не се прави на мъж!

    Коментиран от #79

  • 73 Варненец

    5 4 Отговор

    До коментар #48 от "6098":

    Явно имаш опит в това направление, продължавай все така, ще отгледаш много биологични. Благодарение на жена си.

    Коментиран от #76

  • 74 Зъл

    4 7 Отговор

    До коментар #71 от "гост":

    Остави го, като почне да се удавя на сухо, като няма един близък човек до него който да му държи ръката, и като го погребат в затворен ковчег, не той, близките му ще са пострадалите!

    Коментиран от #120

  • 75 Варненец

    3 2 Отговор

    До коментар #52 от "9087":

    Споко, ти нали отглеждаш твоите възли вече, не са твои, вервай ми, като ти гледам интелекта.
  • 76 Ама

    3 4 Отговор

    До коментар #73 от "Варненец":

    тоя жена ли има, защото мислех, че има мъж?! Объркан съм?!
  • 77 Просветен илюминат

    4 1 Отговор

    До коментар #70 от "Зъл":

    Нещо не ти изнася и веднага обръщаш позицията с оправдание,че не ти се спори,а ти точно това правиш и не осъзнаваш как си в противоречие със самия себе си.

    Коментиран от #82

  • 78 12345

    1 2 Отговор

    До коментар #66 от "Кауш":

    Много сте нервни носените сигорно няма щастлив край за вас.
  • 79 Просветен илюминат

    8 2 Отговор

    До коментар #72 от "Зъл":

    Аз от страх 25г не ползвам лекарства и здравната система и съм жив.
    Явно да те е страх се оказва здравословно след като съм жив все още?

    Коментиран от #127

  • 80 Варненец

    10 2 Отговор

    До коментар #55 от "Якажи":

    Против болести, от които не мога да се заразя, не ги прекарвам уж по-леко и не ги предавам. Пример-едра шарка, официално обявена за изчезнала 1980-та година, но защото онова е ваксина. Не като тея биологини препарати, с неясен изход.

    Коментиран от #84

  • 81 ЕЙ СЕМКАДЖИЕВ

    16 2 Отговор
    какъв доктор си не те знам, НО, НО като си купя аспирин от аптеката и отворя опаковката вътре има половин кило листовка, в която пише за какво, как , колко, странични ефекти, при какви случаи НЕ, бременни, идиоти, пияници колко и как да взимат и т.н. и т.н.
    Ти като ми предлагаш експериментални отрови, ЩО НЕ ИЗЛЕЗЕШ КАТО МЪЖ И ДА КАЖЕШ КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ!!!!
    ЕЙ, ТОГАВА ЩЕ ИМАШ ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ!!!!!!!
  • 82 Зъл

    1 5 Отговор

    До коментар #77 от "Просветен илюминат":

    Точно така, точка!
  • 83 Варненец

    11 4 Отговор

    До коментар #60 от "7098":

    Глупаците са боцнатите, няма досега епидемия с 0,06% летален изход, добре, че сте глупаци и се боднахте, те на това разчитаха.

    Коментиран от #89

  • 84 Зъл

    4 6 Отговор

    До коментар #80 от "Варненец":

    Само против едра шарка ли си ваксиниран бе фатмак, дори не знаеш против какво си ваксиниран, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, пък камо ли коя ваксина каква е!

    Коментиран от #85, #86, #88, #135

  • 85 Зъл

    2 3 Отговор

    До коментар #84 от "Зъл":

    Или си на 18 години?
  • 86 Я ПА ТОЯ

    5 2 Отговор

    До коментар #84 от "Зъл":

    Трябва ли да знае какви са задължителните детски ваксини. Това е работа на лекарите и майките на децата.

    Коментиран от #93

  • 87 Варненец

    11 2 Отговор

    До коментар #63 от "Зъл":

    За разлика от теб, аз съм човек с ум в главата, не с вакса между ушите.Ако имаше поне малко мисъл под шапката, щеше да погледнеш, какво става около теб, не да се редиш, като овца за стригане. А фатмак е на баба ти внука. Въобще, знаеш ли какво е фатмак?

    Коментиран от #98

  • 88 Анонимен

    4 2 Отговор

    До коментар #84 от "Зъл":

    „Единствената безопасна ваксина е тази, която никога не се използва!”

    Д-р Джеймс Шанън,

    Национален здравен институт, САЩ



    „Има много доказателства, че ваксините причиняват повече зло, отколкото добро.”

    Д-р Дж. Антъни Морис,

    бивш началник на отдел Контрол на ваксините и вирусологичните проучвания към Комисията по храни и лекарства, САЩ

    Коментиран от #92

  • 89 Зъл

    4 5 Отговор

    До коментар #83 от "Варненец":

    Лъжеш, в световен мащаб паднаха на 2% и то сега след 7 милиарда ваксинирани, копейко, копейката сутринта каза същите проценти и най-нагло излъга в национален ефир!!!
    Та така и не разбрах страх ли те е от едно ваксиниране?

    Коментиран от #91, #107, #140

  • 90 рептил

    5 2 Отговор
    Рептил и половина.
    Рептилите трябва да ходят с баркод на челото да знаем къде да ги целим.
  • 91 ХАХАХАХАХА

    3 4 Отговор

    До коментар #89 от "Зъл":

    Само дебилните идиоти са БЕЗСТРАШНИ!

    Коментиран от #95

  • 92 Зъл

    3 3 Отговор

    До коментар #88 от "Анонимен":

    Алоу, смисъла е друг, не цитирай само една малка част от целия текст, цитирай всичко, но ни ти изнася.

    Коментиран от #97, #99

  • 93 Зъл

    2 3 Отговор

    До коментар #86 от "Я ПА ТОЯ":

    Ско е родител ще знае, ясно а си има и здравен картон, така че ми е ясно и ти колко ги знаеш!
  • 94 Диоген

    5 1 Отговор
    Няма ли поне един поп,с мокри ,космати тестиси,да каже-какво мисли црквата?..Не споменавам вярата,тя е в нас..
  • 95 Зъл

    4 4 Отговор

    До коментар #91 от "ХАХАХАХАХА":

    Дам 80те процента са бестрашни!

    Коментиран от #104

  • 96 Чоко

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Варненец":

    Чак погребение няма да има…. Ще го изгорим тоя в някой екарисаж… както след време и всички вакси!

    Коментиран от #111

  • 97 Анонимен

    7 2 Отговор

    До коментар #92 от "Зъл":

    Ваксините са инвазивна медицинска процедура, която според българските и международните закони трябва да се извършва само с нашето изрично информирано съгласие. Последното означава, че трябва да бъдем подробно запознати с евентуалните ползи, съпоставени към възможните рискове и странични реакции. За съжаление все по-често единственото, за което всъщност сме информирани е кога трябва да заведем детето за ваксинация. Ако изразим колебание, то бива отхвърляно с гръмки фрази за огромната полза от имунизациите за цялото човечество, без да се навлиза в обяснения за проблемите, които могат да възникнат в конкретния случай на нашето дете.

    Коментиран от #100

  • 98 Зъл

    3 6 Отговор

    До коментар #87 от "Варненец":

    Хаха аз знам, а ти знаеш какво е фатмак, явно и в казарма не си ходил, само се правиш на мъж!

    Коментиран от #159

  • 99 Анонимен

    4 3 Отговор

    До коментар #92 от "Зъл":

    ВАКСИНИТЕ СЪДЪРЖАТ ТОКСИЧНИ, КАНЦЕРОГЕННИ И БИОЛОГИЧНО ЗАМЪРСЕНИ СЪСТАВКИ.



    · Ваксините съдържат токсични съставки и тежки метали.



    Между съставките на ваксините има много вещества, които са толкова токсични, че при допир с човешката кожа причиняват изгаряне, при вдишване – натравяне, а отделянето им в околната среда при различни производства, е предмет на стриктен контрол.



    Токсичността на формалдехида например, се сравнява с тази на мишата отрова и на циановодорода, макар и действието му да не е толкова бързо. Други впечатляващи съставки са фенолът (също силна отрова), алуминиевите съединения (които са свързани с повишения риск от натравяне с флуорни продукти), тиомерзалът (живачно съединение, което е и доказан невротоксин), 2-феноксиетанолът, заместил тиомерзалът в някои ваксини (основна съставка в антифриза и в много разтворители и детергенти) и много други.

    Коментиран от #103

  • 100 Зъл

    1 6 Отговор

    До коментар #97 от "Анонимен":

    Да си чул за задължителни ваксини?
  • 101 даааа

    8 2 Отговор
    ако не знаете гокато има ковид психо-атака
    мустакатия винаги излиза на 2-рия ден
    като скрита деведка от дълбичина атакува
    по-вабно е карантината на Кунчев изтече на 26
    Къде е Главният Здравен Инспектор на Републиката?
    Защо не е на работа?
    Защо не управлява ковида?
    От ваксината влошил ли се е?
    3-та доза си наби ваксина
    Чакам,е отговори!
  • 102 1520

    9 2 Отговор
    колкото повече рекламирате вироса толкова повече не ви вярвам ами че каквото и да включиш все за него гвори затова не ви вярвам
  • 103 Зъл

    1 8 Отговор

    До коментар #99 от "Анонимен":

    Знаеш ли какво е тежък метал и как точно влиза в “състава” на ваксините?
    Аре поредния плоскоземец, не ми отговаряй няма смисъл!

    Коментиран от #117

  • 104 ХАХАХАХАХА

    4 2 Отговор

    До коментар #95 от "Зъл":

    Мдааа според лудия всички около него са луди. Явно и с дебилните идиоти е така- осемдесетте проц, които ги заобикалят са дебилни идиоти?!?!?! ХАХАХАХАХАХА
    АЙДЕ бегай да легаш!

    Коментиран от #114

  • 105 Колега

    5 3 Отговор
    Така е Симид, затова млъкни вече, не се спря!
  • 106 Имунолог

    4 16 Отговор
    Ами г-н, Симетчиев приказките вече свършиха!Трябвa дa ce дeйcтвa твърдo, кaктo Итaлия и Гърция нaпримeр. Кaквo нaпрaви южнaтa ни cъceдкa? Дaдe им врeмe на неваксинираните и кoйтo нe ce вaкcинирa мoмeнтaлнo aут oт изпълнявaнaтa длъжнacт. Мaca дacкaли и лeкaри зaгубихa рaбoтнитe cи мecтa. Нaглите антиваксъри, постоянно дърдорят, че нямало било вирус и дебелите им антиваксърски глави нe иcкaт дa вдянат за какво иде реч?! А, положението в момента не е розово, зле е и по зле ще стане. Казах преди време края на октомври и средата на ноември БГ-болниците ще са в колапс. Натам вървят нещата. В момента ВВС на Германия извозват коветясали румънци в болниците на Германия! Румънците поискаха ПОМОЩ от ЕС,защото техните болници в момента са в тотален колапс. Това е положението.

    Коментиран от #109, #110, #112, #130

  • 107 Просветен илюминат

    4 1 Отговор

    До коментар #89 от "Зъл":

    Колко е в момента населението на земята?
    Кога ги ваксинира тези 7милиарда?

    Коментиран от #115

  • 108 Над 50

    1 4 Отговор
    Да се ваксинират и да не знаят много
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Бай Мехмед

    4 4 Отговор

    До коментар #106 от "Имунолог":

    Ти при кой ходиш за ваксинация, при Хасан? Мушморок...
  • 111 Гробар

    0 2 Отговор

    До коментар #96 от "Чоко":

    За там ред, няма! Ей днес си купих малко негасена вар да не ме хващат вирусите от такива като вас и чакам!! Работа да има!!
  • 112 ДА ТИ Е

    3 3 Отговор

    До коментар #106 от "Имунолог":

    БА МАЙ.КАТА ФАШИСТКА!
  • 113 Варненец

    7 2 Отговор

    До коментар #71 от "гост":

    2,8% стигат до болница, от тях едва ли има и 0,01% до реанимация. Внимавай какво пожелаваш на другия, да не се върне при теб. Набол си се, краен ваксинатик си, виждаме го, но това скоро ше е психично заболяване, да го знаеш, боц всяка седмица.

    Коментиран от #118

  • 114 Зъл

    1 3 Отговор

    До коментар #104 от "ХАХАХАХАХА":

    Ти май не стопли, че ти си от 80%, а?

    Коментиран от #116

  • 115 Зъл

    1 3 Отговор

    До коментар #107 от "Просветен илюминат":

    Дози пропуснах да уточня, но ти много добре знаеш какво съм написал, не се прави!

    Коментиран от #123

  • 116 ХАХАХАХАХА

    2 2 Отговор

    До коментар #114 от "Зъл":

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХ
    БЕГАЙ ДА ЛЕГАШ!

    Коментиран от #128

  • 117 Анонимен

    2 3 Отговор

    До коментар #103 от "Зъл":

    Всичко което е различно от това в твоята глава и казано от специалистите на световно ниво,за теб са глупости.
    Продължавай все така смело да тролиш и да се доказваш колко си вещ в нещата без да дадеш твоето експертно мнение по темата.

    Коментиран от #121

  • 118 Зъл

    2 3 Отговор

    До коментар #113 от "Варненец":

    Фатмак, 2,8 са починалите от заразените!

    Коментиран от #169

  • 119 Имунолог

    4 9 Отговор
    Г-н Симетчиев, който няма зелен сертификат да си седи в къщи! Никакво излизане на неваксинираните и това е. Другото е приказки.

    Коментиран от #137

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Зъл

    2 5 Отговор

    До коментар #117 от "Анонимен":

    Кои световни специалисти, тези дето са доказано платени антиваксъри ли, те правят яко кинти, ати лапаш мухите!

    Коментиран от #175

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Имунолог

    5 7 Отговор

    До коментар #115 от "Зъл":

    Спри да обясняваш на антиваксърите! Това са чугунени мозъци и не си струва усилията, които правиш. Само твърди мерки оправят нещата. Другото е приказки.

    Коментиран от #129, #153, #172, #191

  • 124 Просветен илюминат

    3 2 Отговор
    Моята цел не е да приканвам когото и да било да се ваксинира или да не се ваксинира, а по-скоро най-настойчиво да насоча вниманието ви към няколко много сериозни причини да проучите фактите преди да вземете решение дали да се подложите на тази манипулация.



    Като млад родител аз бях шокиран, когато открих, че нито законът, нито професионалната етика изискват от педиатрите да бъдат напълно информирани. Аз се убедих със собствените си очи, че мнозинството лекари практикуват, без да разполагат с цялата необходима информация, а в някои случаи дори се опират на откровено погрешна информация.



    Макар и кратко, това изложение съдържа достатъчно доказателства, които обосновават необходимостта от още по-задълбочено изследване на проблема от всички заинтересовани, което аз горещо препоръчвам. Вие ще се убедите, че това е единственият начин да се доберем до обективната истина, тъй като дискусията до момента се води твърде емоционално.

    Коментиран от #125

  • 125 Просветен илюминат

    2 3 Отговор

    До коментар #124 от "Просветен илюминат":

    Внимание! Бъдете предпазливи ако решите да обсъждате този въпрос с педиатъра си. Много от педиатрите са заложили себе си и репутацията си на предполагаемата безопасност и ефективност на ваксините и затова приемат много трудно доказателствата за обратното. Първият педиатър, с който се опитах да споделя моите разкрития, ми се разкрещя гневно, докато аз най-спокойно му излагах разсъжденията си. Тази погрешна концепция е пуснала у тях много дълбоки корени.

    Коментиран от #131

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Варненец

    6 2 Отговор

    До коментар #79 от "Просветен илюминат":

    Респект, аз също избягвах предписанията на моята докторка и се справих сам. Ако я бях слушал, сега щях да пия хапчета с шепи, за да си взема тя комисионните.
  • 128 Зъл

    1 2 Отговор

    До коментар #116 от "ХАХАХАХАХА":

    Да добре, след два три часа ще те послушам 🤣
  • 129 Просветен илюминат

    4 3 Отговор

    До коментар #123 от "Имунолог":

    Браво,сега един трол който не се спира убеждава друг трол,че няма смисъл да убеждава същите на които троли коментарите.
    Изтрещахте от тези инжекции.

    Коментиран от #133, #134

  • 130 12345

    6 4 Отговор

    До коментар #106 от "Имунолог":

    Умрелите от К 19 всички са починали в болница и са резултат от некадърни имунолози и доктори.

    Коментиран от #136

  • 131 Зъл

    3 4 Отговор

    До коментар #125 от "Просветен илюминат":

    Ти знаеш ли, че си за съд? Искаш да се върнат болести като, полиумиелита, туберкулоза, едра шарка, да станем като в най-бедните африкански държави ли?

    Коментиран от #138, #173

  • 132 Пука ми

    2 3 Отговор
    Факти са боклуци
  • 133 мдаа

    1 4 Отговор

    До коментар #129 от "Просветен илюминат":

    ФAКТИ.БГ: - "Все още не сме приключили с коронавируса. Докато има неваксинирани хора, вирусът намира подходяща основа за разпространение", предупреди говорителят на гръцкия кабинет на редовен брифинг днес. По последни данни около 60,5% от гърците са ваксинирани срещу COVID-19. Това по-малко от средното за Европейския съюз (64,7%).
  • 134 5678

    1 4 Отговор

    До коментар #129 от "Просветен илюминат":

    Трола си ти бе црвл
  • 135 Варненец

    5 1 Отговор

    До коментар #84 от "Зъл":

    Дадох пример, ефрейторе, ако и до това си стигнал, но едва ли. Не съм ваксиниран само срещу това, но и срещу другите, неща за които съм ваксиниран, не съм ги карал и не съм ги разнасял. То простотията и тогава си я имаше, защо я разнасяш и сега? Казах ти , фатмак е на баба ти внука. Но напоследък е нормално низшите същества, да наричате офицерите фатмаци, яко сте го яли навремето.

    Коментиран от #139

  • 136 8043

    2 2 Отговор

    До коментар #130 от "12345":

    Пожелавам ти наистина да попаднеш на такъв лекар. Човек има две колена, едното да подвива пред учителя, а другото пред лекаря. Индийска поговорка. Вие нямате колена, да не сте внкел?

    Коментиран от #141

  • 137 12345

    6 3 Отговор

    До коментар #119 от "Имунолог":

    Несъм боден сертификат нямам утре излизам от дома в 8.30 заповядай да ме спреш.

    Коментиран от #143, #145, #196

  • 138 Просветен илюминат

    2 4 Отговор

    До коментар #131 от "Зъл":

    нашествието на „Испанския грип” през 1918 г., както и епидемиите от белодробна туберкулоза след Първата световна война, по време на която милиони са изпитвали „териториален страх” с последващо засягане на бронхите и евентуално фатална пневмония по време на лечебната фаза, както и „смъртен страх”, засягащ белодробните алвеоли и причиняващ рак, който НЕ се открива по време на активната стрес фаза на конфликта! Краят на войната инициира масово излекуване, така да се каже, изразяващо се в две пандемии. Ето защо толкова много хора не са преживели туберкулозата: секреция, образувана по време на процеса на разграждане на белодробния тумор и съдържаща високо количество протеини, които се изхвърлят чрез храчките. Затова е необходима една богата на протеини диета, за да се запълни липсата им. Благодарение на крайната бедност, причинена от световната икономическа криза, последвала Първата световна война, засегнатите от туберкулозата не са имали богата на протеини храна, нужна за лечението. Само тези, които са имали възможност да се хранят пълноценно, са могли да оцелеят. Бедните не са имали шанс.
  • 139 Зъл

    2 6 Отговор

    До коментар #135 от "Варненец":

    Абе старшина ти от кога се мислиш за офицер, фатмако! Пак не отговори редниците с какво ги ваксинираха навремето и питаха ли ги дали искат, а старши!
    Та кажи какви ваксини имаш?

    Коментиран от #176, #195

  • 140 Варненец

    7 1 Отговор

    До коментар #89 от "Зъл":

    Хаха, ти сериозно ли? 7 милиарда ваксинирани???? Да не си имал мокри сънища? Че света е 7.9 милиарда, не съм чул да сме стигнали 90% ваксинация в свтовен мащаб, ти стигна ли до осми клас? Щото виждам, че кълвеш тук за стотинки :)

    Коментиран от #142

  • 141 12345

    4 1 Отговор

    До коментар #136 от "8043":

    На колене не падам пред никого камили дофтор гледайки ме като банкомат.
  • 142 Зъл

    1 4 Отговор

    До коментар #140 от "Варненец":

    Уточних че говоря за дози бе шапкар, и това прави тази ваксина най-тестваната!

    Коментиран от #178

  • 143 Зъл

    2 6 Отговор

    До коментар #137 от "12345":

    Излизай с маска и спазвай дистанция!

    Коментиран от #144

  • 144 12345

    2 2 Отговор

    До коментар #143 от "Зъл":

    Няма

    Коментиран от #146, #149

  • 145 USA

    2 4 Отговор

    До коментар #137 от "12345":

    Зaдължитeлнa имунизaция! Cкoрo щe ce рaзкрият пoдрoбнocти oтнocнo вaкcинaциoнния мaндaт зa чacтния бизнec. Прeз oктoмври прeзидeнтът Джo Бaйдън oбяви, чe прaвитeлcтвoтo щe изиcквa oт вcички кoмпaнии c пoвeчe oт 100 cлужитeли дa въвeдaт вaкcинaция cрeщу Соvid-19. Миниcтeрcтвoтo нa трудa нa Cъeдинeнитe щaти зaяви в пoнeдeлник, чe прeз cлeдвaщитe някoлкo дни aдминиcтрaциятa нa прeзидeнтa Джo Бaйдън щe публикувa прaвилo, кoeтo щe изиcквa чacтнитe кoмпaнии дa нaлoжaт вaкcинaция cрeщу Соvid-19 зa вcички тeхни cлужитeли.
    Гoвoритeл нa Миниcтeрcтвoтo нa трудa oбaчe oтбeлязa, чe фирмитe нямa дa бъдaт принудeни дa нaлaгaт зaдължитeлнa вaкcинaция, aкo гaрaнтирaт, чe тeхнитe cлужитeли щe ce тecтвaт рeдoвнo зa кoрoнaвируca и щe нocят прeдпaзни мacки нa рaбoтнитe cи мecтa.
  • 146 Зъл

    2 2 Отговор

    До коментар #144 от "12345":

    Няма да излизаш ли, още по-добре. Но ти май и така не излизаш.

    Коментиран от #150

  • 147 КОЗЛЕТО БОЦКО

    3 4 Отговор
    Бил Гейтс най обича да ваксинира чипира антиваксърите през интернет (Уифи, 4G, 5G), така че тези хора да не се докосват до лаптопи и смартфони, защото ще ги БОДНАТ. 😂 Чичко Гейтс, Рокфелер и Ротшилд ще ви БОЦКАТ, антиваксърчета, няма НЕ, щом сте с плоски мозъци като Земята!😂
  • 148 МБАЛ Пирогов

    5 1 Отговор
    Ковидерастите си измисляте фактите сами и искате нормалното население да ви вярва.

    Съжаляваме, но трябва да разчитате само на психически нестабилните - те ще ви повярват на измислените факти.
  • 149 Имунолог

    2 4 Отговор

    До коментар #144 от "12345":

    Ако беше в Гърция, щеше да бъдеш арестуван от карабинерите и дълго време "съветван"!

    Коментиран от #152

  • 150 12345

    2 2 Отговор

    До коментар #146 от "Зъл":

    Не нося фередже и обичам близкия контакт с интелигентни небодени хора.

    Коментиран от #151, #157

  • 151 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #150 от "12345":

    Сигурно обаче миришеш....

    Коментиран от #156

  • 152 12345

    1 3 Отговор

    До коментар #149 от "Имунолог":

    Ама съм в България и от мен зависи каква ще е утре тя.

    Коментиран от #154, #161

  • 153 555

    3 5 Отговор

    До коментар #123 от "Имунолог":

    Така е колега, не ми пука за невакаинираните, и я семвйството си имам такива. Лошото е че тези хора ни дърпат назад икономически. Иска ми се тази криза да бешв станала 25 години назад, когато нямаше социални мрежи и всеки неук бастун има арена за изява.

    Коментиран от #158

  • 154 Зъл

    1 3 Отговор

    До коментар #152 от "12345":

    Не, не зависи от теб!
  • 155 Гост

    2 3 Отговор
    Ами спри да говориш по темата, щото дрънкаш само глупости, дофторе! Вместо да ходиш да помагаш в някое Ковид отделение, по цял ден си по студията и водиш предизборна кампания! На бас, че аз преболедувалия съм по-защитен от теб - боцнатия, ако искаш да си измерим антителата или клетъчния имунитет за доказателство! Виж къде е колегата ти Кунчеффф с два, три боца! Но това не те интересува, защото на такива, като теб им плащат за повече набодени! За затвор си, дофторе!
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Зъл

    1 2 Отговор

    До коментар #150 от "12345":

    Носиш фередже?

    Коментиран от #162

  • 158 Дебилните иди

    2 0 Отговор

    До коментар #153 от "555":

    оти се сбраха ХАХАХАХАХАХАХАХА Бастун ще викаш на съседа, който те правил!

    Коментиран от #160

  • 159 Варненец

    3 0 Отговор

    До коментар #98 от "Зъл":

    Като знаеш, защо не го кажеш, трудовак такъв.

    Коментиран от #165

  • 160 Зъл

    1 1 Отговор

    До коментар #158 от "Дебилните иди":

    Тц, ти си брато от 80 процентните, добре ви го каза комунягата, нез да разбере, че и неговите съпартийци и противниците от герп са в тези 80 процента.

    Коментиран от #163, #164

  • 161 Масон

    2 2 Отговор

    До коментар #152 от "12345":

    Нищо не зависи от теб, какво ще е утре положението в България. Каквото каже световното правителство/СИНЕДРИОНЪТ/, това става по света. Масонските ложи за какво са в държавите по света? Те са поделения на Синедрионът и изпълняват точно техните нареждания. Питай така нареченият Просветен илюминат, дали знае нещо по този въпрос.
  • 162 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #157 от "Зъл":

    ....и мирише...
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Виж ся

    1 3 Отговор

    До коментар #160 от "Зъл":

    "брато" ще казваш на ман.го от съседната ви къща във факултето!

    Коментиран от #167

  • 165 Зъл

    3 2 Отговор

    До коментар #159 от "Варненец":

    Ама ти фуражка от строителни войски ли си бил, малее ужас и сега те е стеах от една проста ваксина, абе ти да не си бил някой писарушко?

    Коментиран от #168

  • 166 КОЗЛЕТО БОЦКО

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Свободния":

    Щом си антиваксър и ползваш интернет (Уифи, 4G, 5G), вече си вакснат - БОДНАТ. 😂 Чичко Гейтс и Ротшилд са те БОЦНАЛИ през нета, вече имаш чип в плоския мозък!😂
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 😂😂😂

    3 2 Отговор

    До коментар #165 от "Зъл":

    Варненецът предпочита от кожените ваксини, натурални

    Коментиран от #170

  • 169 Варненец

    3 2 Отговор

    До коментар #118 от "Зъл":

    Трудовако, много назад си с интелекта, има официална статистика, която е манипулирана и все пак, леталността е 0,06%. Пък ти се надъхвай. Слабите мозъци, няма да оцелеят.

    Коментиран от #171, #193

  • 170 Зъл

    1 2 Отговор

    До коментар #168 от "😂😂😂":

    🤣🤣🤣🤣, тоя е копейкин.
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Варненец

    2 2 Отговор

    До коментар #123 от "Имунолог":

    Бих приел тезата ти, но ако ми кажеш какво е чугун, няма начин да го обясниш затова, защо не си замълчиш и кротко да отидеш за поредния боц?

    Коментиран от #174

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Зъл

    2 2 Отговор

    До коментар #172 от "Варненец":

    Хаха тоя не знае какво е чугун, абе лапе, виждал ли си радиатор на парно от тези с дебелите ребра и груби? Е те това е чугун колкото и да го загрееш няма увиране, кат твия мозък, а да ти кажа ли какво значи да ти “уври” мозъка, знаеш ли?

    Коментиран от #186

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Варненец

    1 2 Отговор

    До коментар #139 от "Зъл":

    Мисля се за офицер, откакто ми издадоха дипломата за такъв, през 90-те, а ти трудовако, нямаш никакво основание да ми искаш обяснение. Ходи се боди всеки ден. То затова трудоваците си бяхте и ще бъдете низши, доживотно.
  • 177 Зъл

    1 1 Отговор

    До коментар #175 от "Варненец":

    Дам, май няма какво да кажеш смислено нещо вече, е така е копейките сте така, няма опорки за таква като мен. Не знам за лапането ти си си спеца явно, за ваксината да сложил съм си защото съм отговорен към близките си , пьнатите колегите и към такива недораумения като теб!
    А ри към кой си отговорен? Теб те е страх да си сложиш една ваксина, от иглата ли те е страх, не се бой тя е от тънките за диабетици, нито боли нито ще усетиш нещо, освен ако не си от онези “мъже” дето припадат при вида на иглата?
  • 178 Варненец

    1 4 Отговор

    До коментар #142 от "Зъл":

    Най тестваната? Че тя още е в експериментална фаза и ти си лабораторна мишка бе, трудовак. После викаш на мен фатмак, виж се ти, с,або.умник. Иначе диплома ми искаш, такива като теб, съм ги строявал по 10 пъти на ден, нямаше да можеш името да си кажеш, ако не те попитам.

    Коментиран от #179, #180

  • 179 Зъл

    1 1 Отговор

    До коментар #178 от "Варненец":

    Хаха, абе фатмак, нито имаш някаква димплома нито нищо, старшина! Кого си строявал? Строявал си едни 18 годишни деца и то по онова време, я сега ела да ме строиш, искаш ли?
  • 180 Зъл

    1 2 Отговор

    До коментар #178 от "Варненец":

    И е най-тесъваната, ако имаш пипе ше провериш колко примерно бцж има поставени до този момент и колко за ковид са!

    Коментиран от #187

  • 181 Хм хм

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Баш софиянец":

    А не трябва ли и възрастните да са отговорни към бъдещето на децата и внуците си?

    Коментиран от #182

  • 182 Хм хм

    2 2 Отговор

    До коментар #181 от "Хм хм":

    Баш софиянец, не беше до теб, извинявай!
  • 183 Просветен илюминат

    1 2 Отговор
    Как да обясним поведенческия модел на човек?
    Доста често самият човек определя настройките, програмирани в подсъзнанието, потиска най-силните емоции, чувства, мисли разрушително. Не забравяйте влиянието на родителството, както и на други отдалечени роднини от ранна възраст, които вдъхновяват детските поведенчески норми, морала и етиката. Те също несъзнателно налагат визията си за света на детето.

    Техниките са базирани на невро-лингвистично програмиране, позволява безпроблемно осъществяване на необходимата информация, первази царството на логическата оценка директно на подсъзнателно нивоТрябва да се отбележи, че влиянието на медиите, рекламата, обществото непрекъснато заема всички видове подривни програми, които разрушават подсъзнанието. Обикновено медиите използват специални техники, на които се основава Невро-лингвистично програмиране. Такива техники ви позволяват да въведете незабележимо необходимата информация, като незабавно преместите обхвата на логическата оценка на подсъзнателното ниво.



    Управлението на скритото в съзнанието е ключът към просперитета - вече 90% от успеха. За да направите това, вие трябва да отново да се насочат отново в правилната посока, всички ресурси на несъзнаваното: поставите тези пристрастяващи инсталации и програми, които да доведат до решаването на проблеми. Трябва непрекъснато да се зареждате за положителен екип и да настоявате за действие.
  • 184 Ваксинираният

    5 3 Отговор
    Кунчев нещо ми се губи напоследък, 20 тина дни, някъде...
  • 185 Просветен илюминат

    1 2 Отговор
    Човешкото подсъзнание се намира в много области на живота му. Например, мрежов маркетинг, реклама, новини. Списъкът може да продължи по-нататък, но ние ще спрем поне по тези точки. В рекламата този метод на влияние върху съзнанието най-често се използва като повторение. След многобройните възгледи за рекламата с определен продукт в магазина, човек мисли, че прави информиран избор, но това не е така - той беше повлиян.

    Можете да повлияете на ума в мрежовия маркетинг, като направите силно впечатление. Ако някой мечтае за пътуване, той му е казал за тази възможност.

    С помощта на 25 кадъра информацията може да бъде наложена и на зрители на телевизионни канали. Можете да научите как да общувате с подсъзнанието си. За това човек трябва да се научи да вижда ясно желанията си, да ги представя чрез използването на визуални, сетивни и слухови методи.

    Мислите, които са в състояние на благодарност, помагат да се промени човешкото съществуване в необходимата посока, да се живее в хармония. Необходимо е по-често почувствай благодарност за всичко, което се случва наоколо, независимо дали е приятно или, напротив, досадно.
  • 186 Варненец

    3 3 Отговор

    До коментар #174 от "Зъл":

    Ей злия редник, чугун не е радиатор, главата ти е радиатор, но е нормално, след ваксите.

    Коментиран от #190

  • 187 Варненец

    2 3 Отговор

    До коментар #180 от "Зъл":

    Няма нужда да проверявам нищо по твоя препоръка, прекалено слабоумен си, за да се занимавам с теб. Ваксата ти е изпила последнитемозъчни клетки, които не се знае, дали си ги имал.
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Просветен илюминат

    1 3 Отговор
    Първата характеристика на подсъзнанието е,че другият не съществува.
    Винаги обвиняваме другите за нашите проблеми.
    Виждаме проблема извън нас,защото не го виждаме и осъзнаваме,че всъщност е в самите нас.
    Другите ни го показват и често борбата с тях е безкрайна и безрезултатна,защото всъщност се борим срещу себе си.
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 копи пейст

    0 3 Отговор

    До коментар #123 от "Имунолог":

    дeбили дa нe чeтaт!
    НAУЧEН УЖAC: Прoтeинът oт вaкcини влизa в клeтъчнитe ядрa, пoтиcкa двигaтeля зa възcтaнoвявaнe нa ДНК нa чoвeшкoтo тялo, щe oтприщи eкcплoзия oт рaк, имунoдeфицит, aвтoимунни нaрушeния и уcкoрeнo cтaрeeнe
    Тoвa oткритиe мoжe дa бъдe oпиcaнo caмo кaтo иcтинcки „ужac“ в нeгoвитe пocлeдици. Зaшeмeтявaщo нoвo изcлeдвaнe, публикувaнo в Virusеs, чacт oт издaниeтo SАRS-СоV-2 Hоst Сеll Intеrасtiоns нa MDPI (Оpеn Ассеss Jоurnаls) рaзкривa, чe вaкcиннитe шипoвe прoтeини нaвлизaт в клeтъчнитe ядрa и причинявaт хaoc върху мeхaнизмa зa възcтaнoвявaнe нa ДНК нa клeткитe, кaтo пoтиcкaт възcтaнoвявaнeтo нa ДНК c тoлкoвa мнoгo кaтo 90%.

    Изcлeдoвaтeлcкaтa cтaтия e oзaглaвeнa „SАRS–СоV–2 Spikе уврeждa възcтaнoвявaнeтo нa уврeждaнe нa ДНК и инхибирa V(D)J рeкoмбинaциятa In Vitrо“ и e aвтoр нa Джиaнг и Я-Фaнг Мeй oт кaтeдрaтa пo мoлeкулярни биoлoгични нaуки, Thе Wеnnеr– Grеn Institutе, Stосkhоlm Univеrsity, SЕ-10691 Stосkhоlm, Swеdеn, и кaтeдрaтa пo клиничнa микрoбиoлoгия, вируcoлoгия, Umеå Univеrsity, SЕ-90185 Umеå, Швeция
  • 192 гост 1

    4 2 Отговор
    Може би е крайно време да се обърне внимание на разликите в начините на лечение в държави като Германия, Дания и др. Нашите лекари вероятно знаят, че методите са различни и със сигурност водят до различни резултати по отношение на смъртността...Попитайте лекарите от тези държави, дали прилагат терапия с кислород по начина по който се прилага тук или използват други съвременни методи и технологии?? Колко от починалите в нашите болници умират реално от Covid и колко от вътрешноболнични инфекции?? Вероятно такава статистика официално НЯМА...
  • 193 И аз да кажа

    2 1 Отговор

    До коментар #169 от "Варненец":

    Може да е такава леталността в белите държави, където с приемане в болницата те поставят на антикоагуланти. Според мен всякакви проценти са неточни, защото има голям брой нерегистрирани или преболедували безсимптомно. Но болестта е сериозна ( личен опит) и имунитетът на преболедувалите не е сигурен. Моите антитела спаднаха като по учебник точно за 6 месеца. Според мен трябва локдаун за две седмици и строги мерки, за да се пресече тенденцията, иначе при тоя скепсис ограниченията не се спазват. Наблюдавам клуб за детски празненства в София- не спира да работи, децата ги спряха от училище, а родителите ги водят да празнуват и се омешват и никакви маски никой не носи. Едно да има болно, ще пламнат поне десет, ще разнесат по къщите си, по баби и уязвими роднини. Някакъв бяс го е обзел тоя народ да прави напук на учените и на медицината! Моето мнение е, че антиваксърите са неудовлетворени комплексари, които виждат в противенето шанса си да излязат по-умни от богатите и успешните.

    Коментиран от #194

  • 194 Тъмен субект

    0 2 Отговор

    До коментар #193 от "И аз да кажа":

    Всъщност в България не се правят научни изследвания ро въпроса.
    Ама никакви. При много хора броя антитела след преболедуване не само че не спада, а расте с времето. Никъде няма данни колко преболедували са повторили и защо. Никъде няма научни данни за негативни пък и за позитивни данни от ваксината. Никой не следи имунитета на ваксинираните. Блъскай там иглата и ходи в мола. Как да има човек доверие, като но е мало.умно.
  • 195 Обясни

    0 2 Отговор

    До коментар #139 от "Зъл":

    коя година си служил и как са те боцкали на конвейер.
    Нещо ми се губи картинката.Може пък да е станало в друго измерение.
  • 196 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #137 от "12345":

    Ами такива като теб трябва директно в затвора да ги пращат, защото си опасен за хората и обществото !
  • 197 БоцБоц

    0 1 Отговор
    Истината е една - пикът в момента е поради това че не затворихме границата с Гърция през лятото. Тогава бяхме добре, а Гърция беше тъмночервена. Румънците са в същото положение. Следващото лято затваряме - прокажените гърци да д.ухат супата.
  • 198 рррррр

    0 0 Отговор
    "трябва да се започне да се действа като в детската градина. Буквално"

    Симид, в детската градина децата често се бият помежду си. Буквално. Да не се получи да дойдеш със спринцовката при мен и да ти навра главата в задника? Буквално.