Last news in Fakti

19 Ноември, 2021 19:27 8 028 78

Радев има много дефицити, но Герджиков е кошмар за протестиралите български граждани

  • румен радев-
  • анастас герджиков-
  • балотаж-
  • президентски избори

Засега Радев е гарант за диетата на ГЕРБ и ДПС от официална власт и точно поради това ще бъде преизбран за президент

Радев има много дефицити, но Герджиков е кошмар за протестиралите български граждани - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Русия не може да ни е пример". Това бяха едни от първите думи на Румен Радев по време на дебатирането по "руската тема" на вчерашния дебат между него и Анастас Герджиков предхождащ неделния балотаж помежду им.

Това изречение е точно толкова важно, колкото и изтъкваната непроменена позиция на Радев по въпроса чий е Крим. Макар и той да каза: "В момента Крим е руски". Което фактически, за съжаление е вярно.

На факта, че президентът днес каза, че Крим е анексиран в нарушение на Международното право, никой няма да обърне толкова внимание. Важно е как се е изразил на дебата, гледан от милиони вчера.

Генерално съдържанието на дебата няма да промени нищо съществено в нагласите на хората. Нито един от двамата не надделя твърде убедително над другия, всеки имаше своите силни и слаби моменти. Ако сравним снощния дебат с боксов мач, можем да кажем, че опонентите си нанесоха удари, но срещата завърши наравно, без победител. Което обаче е своеобразна победа за Радев, защото промяна в статуквото няма. Той запази позициите си.

В същото време Радев и по принцип е тотален фаворит на балотажа в неделя по ред причини. Най-общо - в момента той е най-одобряваният български политик, а от друга страна - ГЕРБ не издигна силен кандидат. Герджиков не печели неутрални симпатии и това ще се докаже от изборния резултат.

Румен Радев има много дефицити и това трябва да е ясно, да се знае и да се повтаря. Последната година и половина, която и без друго не може да се каже, че е чак безупречна за него, не отменя някои много притеснителни факти отпреди вдигането на юмрука, включително такива, които го съпътстват и до днес. С тях и ще започнем.

Проблематично е, че председателят на Стратегическия съвет на Румен Радев е Александър Маринов, агент Майстора от Държавна сигурност. А в същото време в инициативния комитет за издигането на Радев и Йотова за втори мандат на "Дондуков 2" също има множество бивши сътрудници и служители на репресивните комунистически служби. Самият настоящ президент преди първото си избиране бе казал, че въпросните "работили за държавата". Нещо дълбоко невярно. Те са работили единствено и само в интерес на БКП и КПСС под наставленията на КГБ.

Проблематично е и мълчанието на Румен Радев по отношение на работата на Прокуратурата (включително в мандата на Цацаров) преди тя да нахлуе в президентството миналата година.

Проблем е и мълчанието му за репресиите над журналисти и тоталното погазване на свободата на словото у нас по време на управленията на ГЕРБ, че и преди това. Той нито веднъж не защити например медията за разследваща журналистика Биволъ. Всъщност и до днес Радев дори не ги е споменавал. Сякаш ги няма. А те го осъдиха, за да разсекрети стенограмите на грабежа на века "КТБ". Защо той не искаше да го направи без съдебно решение? Защо правеше това, което правеше и предшественика му Плевнелиев? Президентът дължи отговори по този въпрос.

Проблем са и позицията на Румен Радев за Крим, и тази за американските самолети F-16. Както и въобще за превъоръжаването на армията ни. Позицията му, поне що се касае до словото, е далеч от пронатовската.

Проблем е и слабата позиция на Радев за енергийната ни зависимост от Русия.

Това, което правеше той преди да бъде сериозно "настъпен" от Иван Гешев, бе да констатира пороците в управлението на ГЕРБ. А проблемите ни и тогава, и сега далеч не се изчерпват само с тази партия. За негативното влияние на ДПС президентът и днес говори твърде малко, камо ли неговите служебни министри да правят нещо в посока на нарушаване на интересите на тази партия.

Единият от основните позитиви на Радев днес е, че се вписва в принципа: "Врагът на моя враг е мой приятел". А активното гражданско общество в България от миналата година насам ясно показва, че ГЕРБ и ДПС са неговите врагове. БСП по принцип също е, но тя е толкова безпомощна, че почти никой вече не ѝ обръща внимание.

И понеже Анастас Герджиков е подкрепян от ГЕРБ явно, а от ДПС не толкова явно, но силно, Румен Радев изглежда по-приемлив включително за хората, които не са му фенове. А подкрепата от Турция за Герджиков още повече мобилизира хората в България да гласуват за Радев.

Вторият много сериозен позитив на Румен Радев е, че репутацията му не е нарушена, както е тази на Бойко Борисов - заради шкафче, пистолет, кюлчета, пачки, скандални записи, и във връзка с това Радев е изключително харесван от много българи, защото в голяма степен е антипод на Борисов. За 5 години публичен живот текущият ни президент не си е позволил нито една вербална простотия, а тези на бившия ни премиер са трудно преброими.

Разбира се, има го и момента, че Бойко Борисов и ГЕРБ просто омръзнаха на българските граждани.

Трябва да се отбележи и че русофилската любов към Радев е почти непокътната, а вчера бе и затвърдена с позицията му за Крим. И всъщност, атакувайки го навсякъде с изречението му: "В момента Крим е руски. Какъв да е?", искащите да му навредят му правят повече услуга, защото изречението, с което започнахме: "Русия не може да ни е пример", се забравя.

А в същото време, и по-точно още от първия тур, се забелязва руски подбив спрямо Радев. И с други проруски кандидатури, и с това, че различни глашатаи на петата колона на Русия у нас атакуват Румен Радев. Най-логичният отговор на това е, че той вече геополитически не принадлежи само на техния любим Кремъл, ако въобще някога наистина е принадлежал.

Какво обаче има отсреща на Румен Радев. Анастас Герджиков - действащ ректор на Софийския университет не проявил солидарност с протестите на студентите си, не заел никаква позиция за това, че някои от тях бяха бити по същите протести миналата година, приел подкрепата на ГЕРБ и заявил, че ще приеме такава и от всяка друга партия без изключение, и на финала на кампанията си проявил се с позитивно изказване за главния прокурор Гешев и шефът в КПКОНПИ Сотир Цацаров.

Биографичните бележки за Герджиков подсказват, че той като президент е равнозначно на завръщането на ГЕРБ и ДПС на власт и на комфорт за статуквото в съдебната система. Това подсилва много липсата на всякакви шансове за него в неделя. Защото хората, протестирали месеци наред миналата година, от които далеч не всички симпатизират на Румен Радев, настръхват при мисълта за служебно правителство дело на Анастас Герджиков.

Засега Радев е гарант за диетата на ГЕРБ и ДПС от официална власт и точно поради това ще бъде преизбран за президент.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дани

    118 32 Отговор
    Радев е по- добрият компромис.

    Коментиран от #43

  • 2 Ива Николова

    51 186 Отговор
    Проф. Герджиков е категоричния победител в дебата. Около това мнение се обединиха най-авторитетните социолози, анализатори и инфлуенсъри.

    Коментиран от #8, #9, #21, #23, #38, #44, #58, #67

  • 3 Ох тежко се живее в българия

    36 72 Отговор
    Ще разберете Радко, ще плачете от него, и от тоз корчо ще плачете,
  • 4 Киро Жарта

    112 22 Отговор
    Кърджалийската мома Герджикова 🇹🇷 е избор на ГЕРБ и ЕРДОГАН 🇹🇷🇱🇷
  • 5 дженерал радев

    38 31 Отговор
    Радев е американски човек. Не отговори на въпроса ще има ли американска база край Черно море. Отклони въпроса с празни приказки.

    Коментиран от #13, #69

  • 6 Последния Софиянец

    109 23 Отговор
    Герджика мънкаше като слаб студент пред професор Радев.Що му трябваше да иска дебат.Това не му е в университета да се налага на подчинените.Радев е завършил университета на живота .
  • 7 мери шели

    70 20 Отговор
    Герджиков е жив Франкенщайн,но ритнат в челото от кон.

    Коментиран от #20, #53

  • 8 ежко

    48 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ива Николова":

    Щом така са казали инфлуенсърите, няма начин да не е вярно:)
  • 9 Последния Софиянец

    71 8 Отговор

    До коментар #2 от "Ива Николова":

    Тия социолози дето даваха осем процента преднина на Бойко Борисов ли?
  • 10 Край

    23 96 Отговор
    Герджиков не бил защитил битите студенти. 80% от българите и в момента смятаме, че прекалено късно и малко бяха бити.

    Коментиран от #65

  • 11 Този човек

    54 11 Отговор
    какъв ли анализ би направил за дефицитите на Цецка Цачева, като беше кандидат за президент? Иначе е прав, че Радев ще спечели.

    Коментиран от #19

  • 12 ПараШут

    53 21 Отговор
    Бла, Бла....ама разбира се, че ако не е денис джамбазов ще е петър здравков ! И двете лекенца се надпреварват днес да плюят по генерал Радев ! Тяхната сила е в това и затова им се плаща от автомагистрала Хемус.
  • 13 Ленин

    13 43 Отговор

    До коментар #5 от "дженерал радев":

    А защо да няма американски бази,бе?Девизът на НАТО е нападнат ли един,нападат всички! За Путин и Лукашенко ти е рано да драпаш.
  • 14 Бах

    58 10 Отговор
    Правилно Президента каза , Крим в момента е Руски . Следователно ще остане Руски завинаги . Русия никога не дава свои изконни територий на който и да е .
  • 15 томка бикова

    33 8 Отговор
    Герджища е Пич...а ката мен и Дани Митов.
  • 16 Црн Ваню

    34 11 Отговор
    Табуретколикия се плюнчеше, като пепи коня едно време но и издишаше и отзад . Това е изборът на ПДРПСИ... Упсс ДПС. И даже и ГЕРБ не си го харесват.
  • 17 От сега нататък

    19 43 Отговор
    Като ходи на дебат радеф ще си носи вазелин винаги 😂😂😂
  • 18 Лъжливия Бабикян

    7 17 Отговор
    Хиляди пъти предпочитам кошмара пред простотията
  • 19 Борисов

    52 15 Отговор

    До коментар #11 от "Този човек":

    Леля Цеца беше в пъти по лесносмилаема от това чучело срещу Радев!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Герп-тролове

    52 8 Отговор

    До коментар #2 от "Ива Николова":

    Кои са тези анал-лизатори? Стойчо Стойчев, който в неделя рева за загубата,Нидялко, който е плувец у лево, палавата Антоанета Христова, или продажната Буруджиева? Ааа, щях да забравя крадеца Харизанов и некъпания Алгафари?
  • 22 Радеф се харесва на прости

    17 45 Отговор
    Необразовани селяци какъвто е и той самият.

    Коментиран от #28, #34, #54

  • 23 Джака

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ива Николова":

    така е! сега пръдни за да затвърдиш ситуацията, че да не се размаже като прием на кисело млеко със сок от портокали
  • 24 P1amen

    17 47 Отговор
    Неговите дефицити са такива,че го правят негоден за президент.
    Лидерите на ЕС него приемат,на последната среща в Брюксел е приеха нито едно негово предложение.Същите ако бяха изказани от Анастас Гер. щяха да се приемат.На срещата в Глазгоу изпрати Янев защото разбра,че е нежелан.
    На срещата триморие в РБ обявиха,че идват всички държавни глави,но повечето го отсвириха и пратиха зам.министри колкото да отбият номера.
  • 25 Джака

    44 8 Отговор
    иначе за толкова години, защо Бойко Методиев Борисов, на един публичен дебат не се яви, а само на брфингита на НОЩ зада се изказва, без да отговаря на въпроси ----- защото неможе!
    дае презарватива ме оранжев, да му показвакак да го муго поставят, оти неможе
  • 26 мери шели

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "ГЕРБ":

    Не си прав,аз ходя бос и през зимата за по евтино.
  • 27 Васил

    17 53 Отговор
    Радев си е един тъп фатмак служебното му правителство е един голям провал.

    Коментиран от #29, #33, #77

  • 28 И. Иванов

    6 9 Отговор

    До коментар #22 от "Радеф се харесва на прости":

    Убеден ли си, смърдеше?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Джаската

    1 3 Отговор
    Уаааааааа --- ке те изручам
    идем и те пращам на макияти у шуNданелата обратно
  • 31 Отвратен

    15 44 Отговор
    Искаш гладна радева зима. Тя ще е по-ужасна от Жанвиденовата. Но хората не гласуваме за радев, не го шскаме, но той си е купил машини и си гласува.
  • 32 ОЛЕЛЕ

    31 6 Отговор
    Дали е Ива на която се възхищавах в ТВ7 или умрялата после от глад, преформатирала се в Пик, Ива Николова последните й изяви от няколко години са пълно личностно падение. Съжелавам я.
  • 33 тнт

    21 5 Отговор

    До коментар #27 от "Васил":

    Буци е още по -тъп фатмак !!!
  • 34 УСМИВКИ ОТ СТАРИТЕ ЛЕНТИ

    11 35 Отговор

    До коментар #22 от "Радеф се харесва на прости":

    ПОВЕЧЕТО ФЕНОВЕ /ПОЧИТАТЕЛИ НА ЗЕЛЕНИЯ ЧУРАП СИ СПОМНЯТ КАК НА ЗАДНАТА КОРА НА МОСКВИЧА ИЛИ ЖИГУЛАТА ,ШОФЬОРИТЕ ОТ ПРОВАНСА СЛАГАХА ЗЕЛЕНА ВОЕННА ФУРАЖКА ЗА ДА НЕ ГИ ЗАКАЧАТ И СПИРАТ „КОЛЕГИТЕ ”ИМ МИЛИЦИОНЕРИ😂😂😂😂Е ТОЗИ МАНТАЛИТЕТ ЩЕ Е В СИЛА СЛЕДВАЩИТЕ ПЕТ ГОДИНИ👎👎👎ЧЕСТИТО ЧУРАПИ🙌
  • 35 Гал

    23 2 Отговор
    Петър Здравков платеният драскач. Хибридно човече, и тях България трябва да се отърве.
  • 36 !!!?

    18 25 Отговор
    Българският Народ е заложник на вирусите "Радев-21" и COVID-19 !!!?
  • 37 Матей

    12 27 Отговор
    Голям мерак има тоя радев ,бе,как се е устремил по гребена на вълната.Туй опияняващо чувство измамно е,както сърфира отгоре по вълната ,тъй ще се изсули под нея.Социалната политика,глупако!Боко я въртеше сполучливо,макар на гладна дажба,макар на сървайвър,само два пъти го сваляха с протести и по-точно той усещаше накъде духа вятъра и сам се изсулваше.И с ковид-мерките жонглираше,а сега положението е къде по-напрегнато,и зимата чука на вратата,няма бюджет,има инфлация.как я мислят тая работа,ще я карат като М.Антоанета,като няма хляб,преминаваме на пасти?
  • 38 Кибритя

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ива Николова":

    Я не мислим тако, язе съм най-авторитетния инфлуенсър.
  • 39 В.В.П.

    25 6 Отговор
    Герджика е ,неуравновесен ,и не е стабилен..Зелен е!!..Плевню 2..Кавал и половина..!!..Русия си е Русия...Китай си е Китай..У Украйна също не ги интересува България...Всички пенделу ,,започват с Русия...!!...Така е заповедта!!Аре,,,бягай.!!...Гръмни се в крака,,ако го уцелиш!!
  • 40 Ха така

    11 3 Отговор
    ОЩЕ УМУВАЙТЕ КАК ДА ПОДКРЕПИТЕ РАДЕВ.ВИЕ СТЧЕ КАТО ХЪШОВЕТЕ.ЯДАТ ,ПИЯТ,ЧЕПКАТ ПОЛИТИКАТА,А НЯКОЙ ДРУГ ПЛАЩА МАСРАФА.СЛЕД КАТО ВИ ОБЕЗКЪРВИ ПАРТИЯТА СЛЕДВА ДА СЕ ПРЕНАСОЧАТ ПАРИТЕ ОТ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ КЪМ НОВИТЕ ЛЮБИМЦИ КИРЧО И КОКОРЧО.ОЩЕ МАЛКО КАТО СЕ УМИЛКВАТЕ И БОГОТВОРИТЕ РАДЕН ЩЕ ОСТАНИТЕ И БЕЗ НПО И БЕЗ ПАРИ.КАТО ВИ ЗНАМ,ЧЕ ЕДИН НЕ СЕ Е ЗАХВАНАЛ ДА РАБОТИ ГОЛЯМ ЗОР ЩЕ Е.
  • 41 Ост

    11 13 Отговор
    Другаря Мунчо ръбев носи Бг към пропастта които не го е разбрал ряпа да яде лошото че всичко ще се пише на гърба на народа лошо много лошо
  • 42 В.В.П.

    7 5 Отговор
    Има ,студенти го харесват ,Герджика...
  • 43 Факт

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дани":

    "Русия не може да ни е пример" - Да, защото Русия е независима държава с национален суверенитет национална гордост !
  • 44 Ех Иве...

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ива Николова":

    Просто ти се...изходи по въпроса с едно голямо...- ПРЪЦ...!!!
  • 45 Мда

    17 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Засега Радев е гарант за диетата на ГЕРБ и ДПС от официална власт и точно поради това ще бъде преизбран за президент.

    Доста точно казано. Няма какво да се добави...
  • 46 Иванов

    8 3 Отговор
    Абе ,вярно 80% са дебили ами нали на предните избори електоратът на ДПС гласува за Радев, и това не пречише на избирателите му , зайграването с ДПС е просто водене за носът,за голяма жалост както се казва няма избор.
  • 47 Мухахахах

    14 5 Отговор
    Слабоумните герберски тролове получават гърчове супер забавна гледка преди да легнат да мрат в неделя
  • 48 Диамантената ръка

    10 6 Отговор
    При тия изброени по-горе недостатъци, да твърдиш, че Радев е добър избор...

    Коментиран от #76

  • 49 ФАКТ

    12 4 Отговор
    ТOВA E ГOТВEН ПРE...ВРAТ OТ БOРИCOВ И ГEРДЖИКOВ C ПOМOЩТA НA EРДOГAН ЗA CВAЛЯНE НA ПРEЗИДEНТA РAДEВ! ПРECТAНИ ДA ЛЪЖEШ И ДA CE ПРAВИШ НA НEВ..МEН...ЯEМ!
  • 50 ПИТАМ

    12 3 Отговор
    ГEРДЖИКOВ, НA CВEТA ВOДA НEНAПИТA ЛИ CE ПРAВИ?

    ЗA ТOЛКOВA ЛИ ГЛУПAВ НAМИРA БЪЛГAРИНA, ЧE ТAКA НAГЛO ЛЪЖE?

    ТОЙ Е CЪУЧACТНИК НA БOРCOВ В ЗAГOВOРA ЗA CВAЛЯНE НA ПРEЗИДEНТA, ЗAЩOТO КACAE НЕГОВИЯ ИЗБOР.

    ХOДEНEТO НA БOРИCOВ ДO ТУРЦИЯ, ЗA ДA МOЛИ EРДOГAН, ЗA НAМECВAНE В НAШИЯ ИЗБOРEН ПРOЦEC C ЦEЛ CПEЧEЛВAНE НA CЪЩИЯ E C НЕГОВО ЗНAНИE! ТОВА Е ЧИСТ ОПИТ ЗА ПРЕ..ВРАТ!
    КОЛКО ПАРИ ПЛАТИХА ОТ ГЪРБА НА БЪЛГАРИНА ЗА ТОВА ПРЕ..СТЪП..ЛЕ..НИЕ НА ЕРДОГАН? ВСЕКИ ОТ НАС ЗНАЕ ПРИКАЗКАТА, ЧЕ БЕЗ ПАРИ И МАМА НА ТАТЕ НЕ ДАВА И ТУК ВАЖИ С ПЪЛНА СИЛА!
  • 51 ПРИЗИВ

    6 2 Отговор
    БЪЛГАРИ, МАСОВО ИЗЛЕЗТЕ НА 21.11.2021 Г. И ГЛАСУВАЙТЕ СРЕЩУ ПРЕ..СТЪП...НИЦИТЕ И ПРЕ...ДАТЕ...ЛИТЕ НА БЪЛГАРЯ!
  • 52 ПИТАМ

    5 2 Отговор
    ПРИ OПИТA ЗA ПРEВРAТ В ТУРЦИЯ ВCEКИ OТ НAC ЗНAE КAКВO НAПРAВИ EРДOГAН.

    ПИТAМ,

    КAКВO ТРЯБВA ДA НAПРAВИ ПРEЗИДEНТA РAДEВ C ДВAМAТA ХУБOCЦИ, КOИТO CE OПИТAХA ДA НAПРAВЯТ CЪЩOТO - БOРИCOВ И ГEРДЖИКOВ? В ТAКЪВ CЛУЧAЙ, КAКВO ТРЯБВA ДA БЪДE НAКAЗAНИEТO ИМ?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Твоят вожд ТИКВАТА

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Радеф се харесва на прости":

    Е...прост ...вероятно и ти щом не го осъзнаваш?!
  • 55 отан

    8 2 Отговор
    правилно каза бъдещият президент Радев"Крим в момента е в състава на Русия ,само пропусна да добави ,че украйна и северна македония са плод на болшевишката измишльотина наречена комунизъм
  • 56 ЗАТВОР ЗА ФАТМИ

    2 7 Отговор
    НAРOДЪТ E МНOГO ПРOOOOOOOз,И НE E CЛУЧAЙНO CМE ПOCЛEДНAТA "държaвицa" в €ВРOПA!
    РБ-КOЛOНИAЛНA (НA нaтo($aщ)) ПO$ТКOМУНИ$ТИЧ€$КA "държaвицa" НA (БКП и КД$)- пaртийцит€,мутрит€,милициoн€рит€,кaлинкит€,мижитуркит€,€врoaтлaнтици!

    НA ПЪРВO МЯCТO CМE В CВEТA ПO БРOЙ OТ ГЛAВA OТ нaceлeниeтo
    НA ФAЛШИВИ Г€Йрoи(прoф€$oри,дoц€нти , Г€Йрaли и пAлкoвници),
    ЧИЯТO РOЛЯ E ДA КР€ПЯТ $ТAТУКВOТO("д€мoкрaтичния" пр€хoд)!

    OCТAВКA И ЗAТВOР ЗA ФAТМAКA -ПР€ДAТ€Л И КЛEТВOПР€$ТЪПНИК!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ива Николова":

    Инфлуенсъри???Учете за психолог или невролог!След десетина години ще имате огромна клиентела!А ако сте проста тиква тогава за съжаление болестта Ви е неличима.
  • 59 гост

    4 1 Отговор
    Тиквата -идиот беше най-разумното предложение за кандидат!ЗАЩО НЕ СИ ГО ИЗБРАХГЕ?А хленчите като вдовица за...
  • 60 Радев

    3 5 Отговор
    НЕЩАСТНИК!
  • 61 даадаада

    2 1 Отговор
    - Ама, вярно ли това е нов модел телефон за селфи?
    - Е, няма да те лъжа сега!
    - Е, що толкоз прилича на пистолет?
    - А бе, стига пита! Усмихни се и се щракни!
  • 62 За протокола

    6 7 Отговор
    Резидента има много повече прегрешения от невинно наречените "прегрешения" Само няколко от най-фраантните:
    - Многократно нарушавал Конституцията
    - Не уволни Кирил Петков след като стана известно, че е с две гражданства и че е попълвал документи с невярно съдържание.
    - В началото открито саботира борбата с пандемията.
    - Не свика нито веднъж Съвета за Национална Сигурност за 18 месеца, въпреки че е задължен да го прави на всеки 3 месеца. По този начин не обедини усилията на всички възможни партии и инстанции в борбата с коронавируса и в резултат починаха много българи.
    - Не взе мерки и продължи да държи Кацаров въпреки явния провал в овладяването на 4-тата вълна. Това коства хиляди човешки животи.
    - Раздели българското общество и разруши редица партии, главно тези, които му се доверяваха и го подкрапяха.
    - Позволи личните му настроения и чувства да надделеят над държавническото мислене.
    - Използва държавата и държавния апарат за преизбирането си.
    Всичко това са реални и доказани нарушения на закона, Конституцията и духа на президентската институция, докато приказките, че ГЕРБ и ДПС щели да си запазят властта с Герджиков си е най-обикновена опорна точка.

    Коментиран от #70

  • 63 JEFF

    5 3 Отговор
    Герджиков е кошмар за самия себе си. Не знам колко трябва да се презираш , че да приемеш подкрепа от ГЕРБ .
  • 64 Макробиолог

    3 2 Отговор
    Гражд общество е прокси на фондациите..има едни 100тина професионални протестъри които дават наклона на онъй работа какво би трябвало да мисли средния българин...та в случая с борисов,гешев,доган и корупцията,съвпадението с общото мнение на хората е чисто случайно.....Радев е точен ,Русия е олигархичен капиталистически модел в някакъв посткомунистичен вариант но парадоксално,абсолютната власт на Путин спаси Русия като велика сила.....по въпроса за прагматизма шорошнята да погледна практиките на Шел,ОМВ и т.н. акционери и участници в Северен поток две.
  • 65 Бай Йордан

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Край":

    Ти не си в 80 те процента..Те вярват в друго..
  • 66 Бай Йордан

    2 3 Отговор
    Гербаджийските тр....ве здраво са налазили в коментарите
  • 67 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ива Николова":

    И пак не можах да разбера какво е влиянието на тамяна върху ковид-вируса!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Нито едно от

    5 3 Отговор

    До коментар #62 от "За протокола":

    тези"доводи" не е вярно и не си струва дори да се коментират, но ще отбележа само първото - за "многократното нарушаване на Конституцията". И в ГЕРБ има конституционалисти, има и неутрални такива - и ако имаше дори само едно нарушение, представяи ли си какъв вой щеше да се вдигне ? Ама не...
  • 71 Спите ли

    4 1 Отговор
    Крещящо за пропаганда и манипулация е твърдението на самият автор, че "но срещата завърши наравно, без победител." и във същото време твърди "Което обаче е своеобразна победа за Радев". Няма такъв мач, който и да е равен и да е победа. Все пак беше дебат, а не лицеви опори. Още преди дебата беше ясен победителят и при дебат и при лицеви. Това, че приписвате Герджиков към някого не променя факта.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Пепо

    3 3 Отговор
    Просто не е истина колко много простотия има в България.
    Радев ако е гарант за нещо, то това е, че комунистическо-олигархичния шлейф вървящ зад него ще отрови т.нар. промяна още преди да е започнала. Точно това се случи и в началото на 90те. Докато Чехия, Полша и Унгария изхвърлиха комунистите зад борда и си проведоха бързи реформи, в България същите тези, които стоят днес зад Радев попречиха това да се случи и ни фалираха като държава на няколко пъти, за което пък и до днес сме на дъното на ЕС по доходи.
    Прост народ, слаба държава.

    Коментиран от #75

  • 74 ПЕТЪРЧО МАМИН

    2 0 Отговор
    МАЛОУМНИТЕ ПРОТЕСТЪРИ КОЙТО НЕ ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ И КОЙТО СИ СМЕНЯТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРИСТРАСТИЯ КАТО НОСНИ КЪРПИ СА РЕАЛНИЯТ КОШМАР ЗА БЪЛГАРИЯ И ТОВА ЧЕ ЗАСЛУЖЕНО ЩЕ ДУХАТ СУПАТА НЕ МЕТОПЛИ ЗАЩОТО ЗАРАДИ ПРАЗНОГЛАВЦИТЕ И НОРМАЛНИТЕ ЩЕ СТРАДАТ / КАТО ПОЧНАТ ПРОБЛЕМИТЕ ТИЯ СЪЩИТЕ ЩЕ МЪЛЧАТ КАТО Г..ВЕ И ЩЕ СЕ ИЗПОКРИЯТ
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 бузю

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Диамантената ръка":

    ми определено е по-добър от герджика
  • 77 Р.Р.

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Васил":

    Много тъп коментар,аман от герберски тролове!!!
  • 78 Мартин

    1 0 Отговор
    България вече официално има Президент на всички... олигарси! Неслучайно Васил Божков, Цветан Василев и Иво Прокопиев - все бандити от класа, го подкрепят!