Избори за президент - Ноември 2021

Виж още

Президентските избори на 14-ти ноември 2021 година са дългоочакваната развръзка – както политическа, така и парламентарна. Комбинирането на президентските с парламентарните избори предизвиква политическите партии да политизират максимално избора на нов президент. В техните очи негово величество “суверенът” ще предпочете конкретна партия, а именно това прави мажоритарния вот и силната личност, издигната за президент, ключови.

Припомняме ви, че през месец ноември са третите извънредни парламентарни избори за 2021 г. Което до голяма степен изхаби партийните дебати, а президетските стават ключови.

Кои са кандидатите за президентския вот през ноември 2021 г. и партиите, застанали зад тях

След дълго суетене и до някаква степен тактическо изчакване, вече са ясни кандидатите за президент и техните вицепрезиденти. Ето кои са те и партиите, които решиха да застанат зад тях пряко или косвено по време на президентските избори, чрез инициативните комитети:

FAKTI.BG ще ви информира за всичко ново около кандидатите и техните предварителни резултати през ноември.

Какви са очакванията на кандидатите за президентския вот през ноември 2021 г.

От щаба на Румен Радев очакват победа на 14-ти ноември в първи тур, без шансове за балотаж и втори тур.

Не на това се надяват обаче останалите кандидати, като най-силната конкуренция се очаква да бъдат Лозан Панов и Анастас Герджиков. Те по-скоро се надяват да стигнат до втори тур, за да имат шанс за обединение анти-Радев именно тогава. Това е доста стратегически ход, за чийто успех обаче тепърва ще следим по време на кампанията, та чак до самите президентски избори през ноември 2021 г.

Като се вземе предвид, че това са третите извънредни парламентарни избори през 2021 година, президентският вот ще е катализаторът, която всяка една партия ще търси с цел максимална мобилизация на периферията от избиратели. Към днешна дата нищо не е решено.

ФАКТИ призовава всички да излезем да гласуваме на 14 ноември 2021 година, независимо от политическите си възгледи.