23 Ноември, 2021 17:21 10 529 123

ГЕРБ са временно обезвредени. Сега прът в колелото може да се окажат БСП и ИТН

  • преговори-
  • правителство-
  • има такъв народ-
  • бсп

Ако социалистите не се откажат от някои свои неразумни идеи - като строеж на "Белене" и голям бюджетен дефицит, правителство едва ли ще има

ГЕРБ са временно обезвредени. Сега прът в колелото може да се окажат БСП и ИТН - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ГЕРБ са временно обезвредени, но с това политическият кошмар за България далеч не приключва, защото на сцената има други проблематични, непредвидими партии. В преговорите за правителство, които текат в момента, такива се очертава да бъдат БСП и "Има такъв народ". Включително заради изначално съмнителният им реформаторски характер.

Още от момента, в който се видя резултатът на БСП на изборите, а след това и при оставката на председателката Нинова, можеше да се очаква, че лидерката на социалистите ще играе популистки вабанк и с това ще "взриви" преговорите за редовен кабинет между "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", БСП и "Демократична България". Това е така, защото Корнелия Нинова не разполага с много полезни ходове, за да запази властта си в столетницата. Ако тя вкара БСП във властта с лека ръка, без гръмки претенции и дори скандал, след това, ако правителството се провали, негативите в "червените" редици ще обере тя.

Популисткият вабанк на Нинова вече има свое ярко приложение при преговорите в ресор "Енергетика", които продължиха над 5 часа и половина. В преговорния екип на БСП за този ресор е... Румен Овчаров. Вместо да се скрие от публичния живот, засрамен от присъдата, която получи през месец юни тази година, Р. Овч се държа изключително нападателно и наставнически към колегите си на своеобразната "Кръгла маса", като само намесите на Асен Василев успяваха да парират опитите за изостряне на тона. И като прибавим към Овчаров присъствието и на работилия за комунистическите тайни служби Таско Ерменков (дългогодишен депутат от БСП), провокацията на Нинова става съвсем явна, защото няма как тези хора да бъдат асоциирани с промяна на статуквото в България. Те са били преки участници в изграждането му. Особено Румен Овчаров.

Ако бях сред участниците на преговорите, заради гореспоменатите стари лица демонстративно щях да напусна залата още преди да е открит диалогът. Това е въпрос на чисто човешка, но и на политическа хигиена.

Друга провокация на Корнелия Нинова е занимаването с въображаемото джендърство още преди да са започнали преговорите. Вместо да бълва нелепости за "джендърството", като жена Нинова би трябвало да е загрижена за това, че насилието над жени е в подем и в някои случаи то прераства и в отнемане на живот. Законодателните мерки по този сериозен проблем са неотложни. Насилието над хора, психическо или физическо, категорично не бива да бъде неглижирано с лека ръка.

Няма как да пропуснем и факта, че когато стане дума за радикална, истинска съдебна реформа, в БСП винаги някак се разболяват или пък директно си гласуват заедно с ГЕРБ и ДПС.

Ако пък социалистите не се откажат от някои свои неразумни идеи - като строеж на "Белене" и голям бюджетен дефицит, правителство едва ли ще има. А и да - има с изпълнени всички прищевки на социалистите, ще са налице предпоставки да гледаме римейк на кабинета Виденов.

Наличието на "Има такъв народ" в преговорите също крие рискове. Няма как да забравим факта, че председателят им Станислав Трифонов и основните фигури в партията с поведението си в рамките на 46-ия Парламент на практика саботираха възможността за сформиране на редовно правителство, а с това блокираха и възможността да се осъществят каквито и да е реформи.

Нямаме дълбоки основания да смятаме, че ИТН със сигурност няма да направят същото или нещо подобно, макар и днес електоралната им тежест да е съвършено различна.

Все още с пълна сила стои въпросът - те политическите саботьори на статуквото ли са, троянски кон в бъдещо правителство ли ще са или да отдадем поведението им на абсолютна политическа дилетантщина, придружена с огромно его без покритие.

Ако в крайна сметка преговорите бъдат провалени поради една или друга причина, от това ще спечели само "Продължаваме промяната", защото по всяка вероятно на следващ вот биха постигнали резултат, с който самостоятелно да имат мнозинство в Народното събрание.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 100 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Йълдъръм

    23 8 Отговор
    А каде си партията на ТУРЦИ?
  • 4 Очакваме

    33 47 Отговор
    Купонна система, помним още 1990 бсп

    Коментиран от #7

  • 5 Активист на БКП

    60 39 Отговор
    Групировката СИК-ГЕРБ-СУДЖУК е унищожена !!!🎃🇱🇷🇹🇷
  • 6 Йълдъръм

    19 32 Отговор
    А каде си партията на ТУРСКИ и РОМСКИ интереси в България?

    Коментиран от #116

  • 7 Йълдъръм

    27 17 Отговор

    До коментар #4 от "Очакваме":

    Смях над тиквуна крадливия!
  • 8 Георги

    79 21 Отговор
    Хахахаах ей ако гледахте днеска ДБ бяха най-големия ръб на всичко и само спориха! Не забравяйте заради тея нагълци лятото нямаше правителство!

    Коментиран от #46, #97

  • 9 2349

    42 35 Отговор
    Временно обезвредени!???!!?Абе май не ви е ясно в каква спирала е набутан избора на правителство!Всички нямало да се коалират с ГЕРБ и ДПС....с 2– та и 3-та сила в парламента!Верно ли!?Служебно до март,което зимата ще зацапа съвсем пейзажа и избори пак...та толкова с временното безвреждане!

    Коментиран от #87

  • 10 Суверена

    43 61 Отговор
    Славчо и Корни са на пряко подчинение на сараите.Ще гледаме куклен театър,падане за дуспа,късане на ризи от името на суверена с една едничка цел:запазване на Гешев.На следващите избори ИТН и БСП ще бъдат под 4% благодарение на лидерите си.

    Коментиран от #32, #78

  • 11 потребител

    60 10 Отговор
    Пепи,пак ли ти бе врачко даваш прогнози и варианти? Кой ти плати този път за това умотворение?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да видим

    66 12 Отговор
    Значи на преговорите,се е очаквало ППда диктуват условията,а от ИТН и БСП да климат с глави и да се съгласяват.Затова толкова напираха да се отарват от Нинова и да изберат по-млади и диалогични,разбирай ПОСЛУШНИ.Ей,няма да се успокоят,докато не съсипят партиите.Е. .няма да е само за потупване по гърба.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 САТЪРА НА ХАНА

    24 29 Отговор
    НАЙ-ОПАСНИ СА спящите агенти на Ахмед Борисов в БСП и ИТН
  • 19 Петър Здравков адвокат на ГЕРБ?????

    32 17 Отговор
    Знаеме те, сега де Ревеш и Плюеш ако може да не заработи Редовен кабинет!! ИТН ще направи всичко да има такъв!! Това, че не състави такъ преди е логично и закономерно!! Нино те, нито ГЕРБ и БСП нямаха подкрепата на 120+сигурни депотати!!! Затова никой не състави кабинет!! А БСП няма голям избор, Р Овч сие Наследствено обременен дае наглец и грандоман!! Но Нее фактор за Политически решения!! Като Експерт има Познанията, един от енергийната Мафия е и той! Но сие Наглец, като поведение!!
  • 20 ГОРСКИ

    9 26 Отговор
    Герб ще следва пътя на БСП, със комунистическо мислене няма път за управление !!!!!!!!!
  • 21 Госあ

    52 25 Отговор
    БСП и ИТН ( колкото и да не ми се иска да призная) би трябвало да бъдат безкомпромисни срещу сините талибани. По добре без правителство, отколкото с правителство на прекупвачи и калинки. ПП са клонинги на ДБ
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Христо Христов

    14 17 Отговор
    Спокойно, товарищи, правителство ще има. Тъй рече Радьев!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Авторе

    38 10 Отговор
    Калинке прокопиева! Колко още ще бълваш бози и заблуждения? Не ви ли писна с лъжите! Хубаво излъгахте народа, ами успокойте се! Давайте да ви види народа който излъгахте! Докато сте морални, от ИТН няма нужда да се притесняваш, че да бълваш лъжи и манипулации и бози! Кривнете ли, ни лъжите, ни Прокопиев ще ви спаси от това да ви нарита ИТН!
  • 28 Otoplitel

    14 18 Отговор
    Този който съботира ще изхвърчи от политическата история на РБ.Нашият народ е мобилизиран и ще накаже всеки гад на предсрочни избори.

    Коментиран от #73

  • 29 ЕЙ МИСИР

    32 6 Отговор
    ПЕТЪРЧО ЩО НЕ ДАДАТ ЦЯЛАТА ВЛАСТ НА ПП АМА АКО ДО 6 МЕСЕЦА НЕ СВЪРШАТ НИЩО КОНОПЕНА ВРАТОВРЪЗКА БАРАБАР С ПИНГВИНА /ЕЙ МОШЕНИЦИ АМИ ТО НЕ ВИ ОСТАНАХА СЪМИШЛЕНИЦИ БЕ ПЕТЪРЧО НЕ МОЖЕ ДА ГО ДОКАРАТЕ ДО ЕДНА ТРЕТА БЕ МИСИР
  • 30 Госあ

    29 12 Отговор
    Мошениците с курсове от колежите на харвард, който бълва юпита (каквото и да означава това) изобщо не ми харесват с “визията” си. Това което трябва да се разисква на първо време е енергетика, земеделие и хранително вкусова промишленост. След това може да се мисли и за по големи индустриални инвеститори, които най естествено е да бъдат китайски.
  • 31 НАТО

    17 17 Отговор
    Никакво Белене!

    Коментиран от #33

  • 32 Бандера

    15 9 Отговор

    До коментар #10 от "Суверена":

    А Сараите са на пряко подчинение на бившите милиционери от ДС, чрез Библиотекарският институт начело със Стоян Денчев, Митьо Гестапото, Писанчев и т.н. А от клетвата, която полагаха ДС -арите знаем, че служат на Партията, СССР и са филиал на КГБ!
  • 33 Госあ

    13 3 Отговор

    До коментар #31 от "НАТО":

    Нещо за скрап ? ОстанА ли ве братчед ? Да си опраййме економиката.
  • 34 ПУЯК

    40 6 Отговор
    ЩО ТИ ПРЕЧИ БЕЛЕНЕ БЕ КАУН ИЛИ ПАК ЩЕ ПОЧНЕШ ДА МИ ОБЯСНЯВАШ ЧЕ БЕЛЕНЕ Е НЕНУЖНА ЩО ТУРЦИТЕ СТРОЯТ АЕЦ ЩОТ СА ПРОСТИ АМИ НЯМАТ РАЗНИ П..ДАЛИ КАТО МАРТИН ДИМИТРОВ И РАДАН КЪНЕВ И УМНИЦИ КАТО ТЕБЕ КОЙТО ДА ИМ ПРИГЛАСЯТ
  • 35 Цецо

    17 7 Отговор
    Като си разпределят порциите ще има правителство.Радев ще разреже баницата.Споко!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Анонимен

    28 3 Отговор
    Въображаемо джендърство ли? Само почакайте!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Селския поп

    12 8 Отговор
    Ние сме оптимисти.Има светлина в тунела и Кирчо ще я открие с генералска помощ!

    Коментиран от #90

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бурето

    2 3 Отговор
    С наша помощ всичко е ОК
  • 42 Софиянец

    21 3 Отговор
    А ето го Пешко! Демократа с комунистически уклон. Поне на футболна тема. Гербаджия , а пък фен на комунистическо изчадие от 1948година.
    Ти тази Курнелия сигурно я сънуваш? И от нейното мнение за джендърите се вълнуваш. Пиши си кротко статийки от време на време и продължавай да дразниш хората. Ей така инкогнито. И гледай да не те припознае някой не- припок.
  • 43 Емилия

    6 8 Отговор
    След нова година 1000$ заплати и по 500€ пенсии очаквайте скъпи българи!

    Коментиран от #49

  • 44 Мирно!

    22 9 Отговор
    Мирно!Строй се !От ПП командваме парада.Откъде накъде ИТН и БСП ще имат думата.Млък и толкова.Тази Нинова,няма ли да се махне.Не можахме да я изчегъртаме навреме,сега трябва да я търпим. Пък и Сл.Трифонов уж ще става смирен,ама не иска да клекне на всичко,което му предлагаме.Ще трябва да питаме,какво да правим по-нататък.
  • 45 Много смислен анализ !

    9 30 Отговор
    Много смислен анализ, колкото и да плюят траловете !

    Коментиран от #48

  • 46 Коле

    4 12 Отговор

    До коментар #8 от "Георги":

    Комунделче, ти какво очакваш, да са солидарни с Р Овч ли?

    Коментиран от #82

  • 47 Посетител

    25 11 Отговор
    Да се плюе по "Белене" значи да се работи срещу атомната енергетика в България! Седми блок на АЕЦ Козлодуй е химера! За БЕЛЕНЕ имаме съответните разрешителни, ЕвроОВОС, имаме два готови реактора (платени от нас!) - които са построени специално за площадката БЕЛЕНЕ! За Седми блок, ТЕПЪРВА ще трябва да се отвори процедурата по преговори! Което ще отнеме поне 7 - 8 години! Ако въобще успеем!
  • 48 ХаХаХа

    23 2 Отговор

    До коментар #45 от "Много смислен анализ !":

    На тази боза да кажеш "смислен", трябва или да си трол или безкрайно глупав! Почти като вселената! 😃
  • 49 дядя

    11 1 Отговор

    До коментар #43 от "Емилия":

    И защо трябва да ми пада пенсията?
  • 50 Qwert

    16 2 Отговор
    Петре по прост си дори, отколкото изглеждаш.
  • 51 Народът на Бг

    13 13 Отговор
    Ако Няма правителството по вина на БСП - корнела, в следващият парламент Няма да има БСП!
  • 52 радко шишарко

    27 4 Отговор
    Много ясно че правителство ще има, очакват се над 30 милиарда лева да получи България от плана за възтоновяване, хора чак от Канада дойдоха да ги крадат
  • 53 Бамбука

    4 22 Отговор
    Спрете да наглеете от БСП, ИТН, ДБ защото при едни следващи избори ще отидете на бунището заедно с кукловодите ви. Всички стари мутри за познати заедно с интересите им. Няма АЕЦ "Белене" защото няма пари за последващи простотии. Да го е построил Царя или Станишев и Доган , или Борисов. Няма да се връщаме в средновековието с този проект за който сме заплатили милиарди. Всяко нещо с времето си. В този ред на мисли Р.Овч. няма място в тези преговори.

    Коментиран от #56, #57, #58, #60, #72

  • 54 Сесесере

    17 1 Отговор
    Вижте цените на олиото хляба и тн някой прави яки пачки на гърба на хората
  • 55 Ффхйн

    15 2 Отговор
    Какво въобразяемо джендърство бе джендър очилат
  • 56 Та кукловода

    7 2 Отговор

    До коментар #53 от "Бамбука":

    на ДБ и ПП, нали е един бре! Ко пишеш? 😃
  • 57 LOSHIA

    7 4 Отговор

    До коментар #53 от "Бамбука":

    И как наглеят?!?!?
  • 58 изрод от ГЕРБ

    8 3 Отговор

    До коментар #53 от "Бамбука":

    Ти да не си изтрещял бре?

    Коментиран от #69

  • 59 уртумурдук

    11 6 Отговор
    Някой знае ли къде е Бойко ? От няколко дена се е скрил някъде , като пребито куче ! Мълчи и се спотайва зад ъгъла ! Дали е плакал от загубата ?

    Коментиран от #66, #76

  • 60 ИВАНЧО

    15 0 Отговор

    До коментар #53 от "Бамбука":

    Кои ще отидат на бунището други решават!Не ти!!
  • 61 эээээээх

    13 6 Отговор
    Ами хайде да обезвредим всички, които не ходях по гайдаета на кънчовците и фатмака. И кой ще остане ? Тия с клепналите уши около Радев, ама не за дълго. Явно ще гледаме сеир.
  • 62 Може ли

    10 1 Отговор
    Може ли някой да ми каже,какъв е смисълът на това театро. Уж дават думата на трите партии,те уж имат мнение,ама в момента, в който започне РАЗДАВАНЕ НА ПОСТОВЕ, правилата на играта ще може да се определят само от едно място.
  • 63 Гръч

    9 8 Отговор
    Пръта в колелото са ДБ,герб,бсп и дпс.ИТН ще подкрепят ПП а герберите ще бъдат съдени и забравени
  • 64 Ъпсурт

    6 13 Отговор
    ПП при следващи избори ще обере всички гласове от т.нар партии на протеста и в парламента ще има 3или4 партии
  • 65 Дедо Вуте

    7 5 Отговор
    ИТН не им трябва да участват в преговори за участие в правителство Та нали преди не допускаха друг да участва в тяхната супа Сега да стоят отстрани и да гледат На миналите избори те искаха ВСЯ ВЛАСТ СОВЕТАМ Ами сега

    Коментиран от #71

  • 66 Хохо

    6 3 Отговор

    До коментар #59 от "уртумурдук":

    Никой не го е виждал,но от седмица в Банкя се разнася миризма на труп
  • 67 Киро

    0 5 Отговор
    Преговарям но на тези не мога да разчитам на 100% март ще ме предадат
  • 68 Хриси

    4 1 Отговор
    Баницата е малка и трудно се поделя?
  • 69 Бамбука

    3 6 Отговор

    До коментар #58 от "изрод от ГЕРБ":

    Е, няма лошо човек да е "изтрещял" стига да има за какво. А в случаи има. Това са милуарди като пари на данъкоплатците и фактор време. Парите са платени, времето за строителство е изгубено. Колко правителства минаха след 1989 година и защо не построиха АЕЦ" Белене " ? Попитайте енергийните " корифеи" от рода на Р. Овч и сие ? Ами защото, и сега имаме излишък на ел. енергия и ако я построили тази централа цената на тока щеше да бъде убийствено ниска за тяхния износ на ток. Да не си мислете че им дреме за народа и за цената на която той ще плаща тока ? Последните 30 години икономиката ни няма нужда от мегаватите произвеждани от нашиете централи. Затова и се изнася. Що касае до БСП и другите преговарящи попитайте ги и настоявайте енергията от АЕЦ да не се изнася като най-евтина, да отпадне от "борсата" и тогава няма населението да плаща по 500-600 лв, а по разумните 200- 250 лева. Мислете с главите си, а не с оная си работа, освен , ако не сте платени.
  • 70 Мим

    8 1 Отговор
    Да,ама не.При следващи избори едвли ПП ще съберат повече от това.Дори БСП може да ги доближи ...

    Коментиран от #79

  • 71 Ами просто е

    7 0 Отговор

    До коментар #65 от "Дедо Вуте":

    ИТН, прави това, което трябваше другите да направят, ако мислеха за народа и бяха с чисти намерения, а именно, да подкрепят политики!
  • 72 Посетител

    9 1 Отговор

    До коментар #53 от "Бамбука":

    Много си ларж, щом си готов да хвърлиш зад гърба си вече платени реактори! Ние и без това сме в "Рекордите на Гинес", като търговци на атомни реактори, без да сме производители! Докога?! И какво им е "средновековното", щом турците и други ги поръчват?!

    Коментиран от #75

  • 73 маргаза

    1 3 Отговор

    До коментар #28 от "Otoplitel":

    Произход на думата саботаж от сабо (налъм), не от събота. Иначе от мен +++ за коментара!
  • 74 099

    6 1 Отговор
    Опасна позиция, инакомислещите трябва да се отстранят и какво още? Ф а ш и з ъ м?
  • 75 Посетител

    9 1 Отговор

    До коментар #72 от "Посетител":

    ПП: Времето на излишъка отдавна отмина! Какво остана от АЕЦ "КОЗЛОДУЙ" - два реактора от шест! Зелената сделка, която ни натресоха - слага край и на въглищата! Електромобилите - които също така се лансират, изискват МНОГО ел. енергия - постоянна, сигурна - не перки и соларки - които зависят от метео-условията! Единствената възможност е нова АЕЦ!
  • 76 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "уртумурдук":

    В зайчарника
  • 77 Фин

    1 10 Отговор
    Браво, Петьо! Чудесен коментар и предупреждение!
  • 78 LOSHIA

    1 6 Отговор

    До коментар #10 от "Суверена":

    За Корни и децата го знаят,но видни депесари заявиха че връзката ИТБ-ДПС е НЕВЪЗМОЖНА!!!!
  • 79 LOSHIA

    1 3 Отговор

    До коментар #70 от "Мим":

    Ще ги доближи кога бор роди круши!
  • 80 Парламент

    2 1 Отговор
    По добре само мажоритарни избори и да забравим за партиите.
  • 81 Джамбаза

    1 7 Отговор
    Ограничен анализ, що се касае до ИТН.
    Курнела е най-активният член на ГЕРБ от години.
    Борисов я държи с някой компромат.
  • 82 LOSHIA

    5 2 Отговор

    До коментар #46 от "Коле":

    Връзката ДБ с БСП е същата както ГЕРБ-ДПС Имат един и същ корен-БКП!

    Коментиран от #107

  • 83 оня с коня

    10 9 Отговор
    Ама нали тука се провикваха "ГЕРБ умре" и "Никога повече ГЕРБ",пък то било кьорфишек?Ееей Шуштери,зехте много да лънготите,ама на другите Избори като се върне бат Бойко на власт ще ви натикаме там отдет сте излезли- да си го знаете отсега!
  • 84 Циник

    8 0 Отговор
    "Ако бях сред участниците ... демонстративно щях да напусна залата" - моето момче, единственият начин такъв като теб да е в залата е като сервитьор от кейтърингова компания. Ама и за това се искат умения, които ти надали имаш.
  • 85 А50

    13 1 Отговор
    Исканията на социалистите са съвсем разумни, нека не се маниполира обществото. Какво неразумно има в това да се довърши АЕЦ Белене и да се спре джендър истерията. Ако народа е пожелал ПП да управлява самостоятелно щеше да им даде нужното доверие с гласят си, но т.к. не са спечелили това доверие сега ще се съобразяват и с исканията на другата част от народа. А да не говорим, че мнозинството въобще на гласуваха доверие на ПП и останалите.

    Коментиран от #114

  • 86 карамфила

    4 1 Отговор
    Няма да има правителство,всичко е тупкане на топката и нови избори февруари/март.Не могат да си разделят министерствата а се пишат либерали и демократи.

    Коментиран от #88

  • 87 Толкова

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "2349":

    с ТЕРБ, не ви ли е ясно? А опитите да се пришие БСП към евентуални саботьорства е опит да се провокира несъгласие... Впрочем - за кого в България ще бъде от полза присъствието на ГЕРБ с амбициозните си некадърници и на дпс с небългарската си родина?
  • 88 Предчувствията

    3 0 Отговор

    До коментар #86 от "карамфила":

    ти са силно преувеличени, каквито бяха и на платените социологически агенции преди изборите. Впрочем - не беше ли ти, който предвиждаше кой ще "утече в канала"?
  • 89 Винкело

    3 0 Отговор
    Абе ако некой цъка на Бочката фейса, я да каже тука оня мърда ли, шава ли, че три дена без него - осиротехме...
  • 90 123321

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Селския поп":

    Само светлината да не се окаже идващ влак?
  • 91 jorj

    2 6 Отговор
    Обезвредени?!!!!! Толкова сталинистко, че от това повече неможе!!!! България е вече в евроазиатската кочина, но наивните българи ще го разберат късно.

    Коментиран от #98

  • 92 Бсп

    0 0 Отговор
    Глупости, те не са загубили гласове. Напротив, единни и твърди са, както никога.
  • 93 .......

    1 2 Отговор
    Най-твърди са Герб и дпс
  • 94 Filo

    3 6 Отговор
    За всички е очевадно, че без Бат Бойко правителство няма да има.
  • 95 Sion

    4 1 Отговор
    Шушумига, единствено неадекватниците от ДБ са против ядрена енергетика.
  • 96 Sion

    3 1 Отговор
    Неква луда дебарка се изживява като анализатор..Марш под опашката на Коня, джендър..
  • 97 Гоце

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Георги":

    Заради ДБ ли? На тях ли беше връчен мандат за съставяне на правителство. Те ли предложиха шнорхел и плагиат, при това отвратителен?

    Коментиран от #110

  • 98 Винкело

    1 1 Отговор

    До коментар #91 от "jorj":

    Обезвредени, я! Инсекти, глисти, кърлежи - така му се вика.
  • 99 Да,

    3 1 Отговор
    Все Нинова ви е виновна,защо ли строжа на "Белене"е неразумна идея???
  • 100 достойнство

    6 2 Отговор
    ТАКИВА ГЛУПОСТИ МОЖЕШ ДА ПИШЕШ НА ПРАЗНОГЛАВОТО ИНТЕРНЕТ ПОКОЛЕНИЕ ,КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ МАНИПУЛИРАНО ОТ НАД ДЕСЕТ ХИЛ.КМ.ЗА КАКВА ПОЛ.ХИГИЕНА ГОВОРИШ НА БСП,ЧЕ ТАСКО ЕРМЕНКОВ БИЛ ОТ ДС,АМИ КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ЧУЖДАТА ПОДЛОГА -ФИГУРАНТ,КОЙТО ИМА В ИНИЦИАТИВНИЯ СИ КОМИТЕТ 27 ЧОВЕКА ОТ ДС.И КОЙТО ЗА ПЕТ ГОД. НЕ Е НАПРАВИЛ НИЩО ЗА ХОРАТА,КАКТО И НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО,КОЕТО ОБРЕЧЕ НА МИЗЕРИЯ НАРОДА.
  • 101 Бай Пешо

    2 0 Отговор
    Както го е казал народът:"На крива ракета, космосът и пречи"!Или, когато си безсилен с надценени възможности, напр.0% корупция, винаги друг ще бъде виновен за твоята инфантилност в управлението на страната!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Я у лево

    9 1 Отговор
    До автоера на статията!Коя идея е неразумна бе лакей на САЩ.Имаме два реактора и основите в Белене заедно с разрешителното от ЕС.Ако не беше тиквата от Банкя.сега Белене щеше да функционира и да имаме най евтиния ток в Европа.Предложението за 7 блок на АЕЦ Козлодуй е пълна фантасмагория на американска фирма.43 от депутатите на ПП са били на хранилка на Америка за България,включително и Асенчо и Кирил.Я по добре да се разкарате и догодина нови избори.Щял да се заеме лично с ваксинацията и как ще стане бе мухъл???
  • 104 ДРАКОНА

    3 3 Отговор
    ОБЕЗВРЕЖДАНЕТО МИСИР ПЕТРЕ СТАВА САМО С ОТРЯЗВАНЕТО НА ГЛАВИТЕ НА ЛАМЯТА НАРЕЧЕНА МАФИЯ. НЕ Е ДОСТАТЪЧНО САМО ГЛАВАТА НА РАЗБОЙКО, ИМА И ДРУГИ ГЛАВИ.
  • 105 ССсс

    6 2 Отговор
    И ако има нови избори в отговор на написаното в статията ПП не само няма д ги спечели,но няма и да влезне над 4%.Ако гласувалите знаеха че гласуват за 43 депутата от антибългарското НПО Америка за България,щяха ли да гласуват.Всеки българин мрази САЩ и неговите продажни лакеи.Нямаме армия заради САЩ.Нямаме икономика заради САЩ и ЕС,Нямаме енергетика заради САЩ имаме чужди военни бази заради САЩ.Всичкото зло което се е случило на българския народ е заради САЩ.От 30 икономика в Света,по данни на ОН от 1989г сега сме последната не само в Европа а и в света.А тези тарикатчета да си взимат противното еврейче Лорер и да се махат за да не ги махнеме ние.
  • 106 Професор

    7 0 Отговор
    Здравков, пак останахте умнокрасивитета -- обезвредихте всички и премахнахте всякакви пръти в колелата. Сега сте 33% от 30% гласували. Тоест, представлявате 10% от населението. ДЕСЕТ ПРОЦЕНТА, Здравков! Не е ли особено нагло да ОБЕЗВРЕЖДАТЕ ПРЪТИ вместо да изграждате МОСТОВЕ? Пак ще се срещнем след 10 години. Пак някой ще спи напреко на леглото и ще има пълни шкафчета...
  • 107 Kole

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "LOSHIA":

    Добре, че беше ДБ и Христо с гумената лодка да видиш дори и ти, ГЕРБ и ДПС са едно и също. Е, след това ДБ станаха основен обект на внимание на медиите и троловете на Шиши, но някой все трябваше да се прежали.
  • 108 дилян

    1 7 Отговор
    Прътовете в колелата са повче от самитеколела. БСП наполовина са собственост на ДПС. ИТН са изцяло собственост на ДПС. В ДБ и ПП също има много, дето не могат да откажат на желанията на ДПС.
    Реално независими и неангажирани с ДПС в НС са не повече от 1/3 от депутатаите.
    Остава само да намерят правилният начин, да обслужат сарая, без да бунят духовете на хората, очакващи промяна.

    Коментиран от #111

  • 109 ComfortablyNumb

    5 1 Отговор
    Пешо много оптимистично за кирчовците но реалността е малко по друга . Правителство сега ще има , но само докато Кирчо и Кокорчо вземат да пробутват Македония и джендърите. Тогава БСП и Слави ще станат от масата и даже ще инкасират едни мнго силен популистки импулс... А Кирчо и Кокорчо ще са омотани яко в управление на катастрофи и корупция ( нали не се надяваме на утопията "България без корупция" да се случи !? ), а ГЕРБ ще са реабилитирани ( особено ако са без Бойко) на фона на корупцията която БСП ще докара в коалицията - комунягите ще са на висота , много гладни са и дори самите изненадани от късмета си д апапат отново. Тогава какво правим? Още Кирчо и Кокорчо могат да вземат само гласовете на ИТН не и на БСП и ДБ , тия са едни голи кочани абе ядра партийни ... И ако кирчовата коалиция току що са сритали бакъра остава вариант за управление само с ГЕРБ или ДПС ... Между другото и все по несервизно звучи това "ГЕРБ и ДПС", на балотажа видя ли се такова нещо!? НО на избора на радев 2016 се видя ДПС ПРОТИВ ГЕРБ . Няма такова И има ИЛИ.... и Кирчо и кокорчо ще зазвучат едно сговорчиво и национално отговорно и не революционно готови за други коалиции . Говоря за изборите след това правителство . Дано бързо се изтече тая мръсна река ... И пешо , не се кълнете в никаква вярност на идеи и цели заедно с бизнесмени тия купуват и продават ...
  • 110 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Гоце":

    заради ДБ много ясно се провали предният парламент! С опорките и лъжите поизлъгахте някой друг глупак и до там!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Анонимен

    0 5 Отговор
    Те са си бсп, итн с герб и дпс. Пременил се Илия погледнал се пак тия. Дпс и герб не са прости. Те са знаели и си направиха очакваното, изчегъртайте ги де, един ще изчегъртате и 10 нови ще излезнат срещу вас, нищо че са неуки и селям барем както говорят на диалект няма да ви дадат. Кой като тях, имат родителите им пари, строители но акъл явно не трябват на депутати като нойко борисов и доганя. Да се пържат те. Важно е, че ние, те сме ок кво ни требе за другите, че бай вуте и бай осман живее зле. Нищо ново. Същото си бе при бай тошо. Живи и здрави. Не всичко е пари. То учени бол.

    Коментиран от #113

  • 113 Кога

    0 1 Отговор

    До коментар #112 от "Анонимен":

    ще се обединят БЛ и възраждане? Дубайският нали спонсорира копейката да плаща на глупаци за лъжи и простотии!
  • 114 КОЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "А50":

    Много по евтино ще излезе в Козлодуй заради прилежащи съоръжения който съществуват и са в милиарди.Или ти дай да се харчи народна пара да има за крадене.

    Коментиран от #118

  • 115 Псевдоним

    1 1 Отговор
    И като се отървем от БСП и ИТН, ще се поздравим с новото ГЕРБ и с лодкарите от ДБ за патерица ще запеем дружни песни.
  • 116 Да кажа

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Йълдъръм":

    Ти ги носиш в кръвта си, след петстотин години робство мислиш ли, ако не си, си помисли
  • 117 Боги такежиев

    1 0 Отговор
    Правителство ще има мушмули, въпроса е нас дали ще ни Има,....
  • 118 ДаАмаНе

    5 0 Отговор

    До коментар #114 от "КОЙ":

    Абе селски бек!Ти знаеш ли какво искат да правят в Козлодуй-американски реактор с американска технология и електроника.Такова животно в света нявма на руска централа да се слага американски реактор.Отделно трябва друг уран и с две думи ще излече 5-пъти по скъпо от Белене.Там има два реактора ,които чакат само да ги разопаковат и монтират.Все се изказват разни корифеи,които дори не знаят за какво става дума.От ПП с почти всички депутати дошли от Америка за България,нищо добро или в интерес на България не ни очаква.
  • 119 Конник

    3 0 Отговор
    Петре! Пишеш за нероден Петко. Това е стара приказка за болна фантазия. Като в соца; Съдията каза “да влезе умрелия” .
  • 120 Ха ха ха

    3 3 Отговор
    Поредната болшевишка пропаганда за наивници .Вече на всички е ясно , че радевитите клоуни от продължаваме подмяната , са си чисти комунисти , щом са се хванали да правят коалиция с бесепарската компартия . А сега стана ясно , че в коалицията ще участват и псевдодемократите на носоклюна защото са си чисто производство на държавна сигурност . И накрая за десерт ,групата на чалгаря , който лееше огромни сълзи на погребението на един разбойник . Честито на простите и наивни българи .....
  • 121 Петър Здравков?? ИТН нама до слага

    0 0 Отговор
    Никакъв Прът в Колелата!! Така им се иска на някой ати Петър го повтаряш като папагал!! И БСП ще се съобразяват с общото мниние!! Грандомани от Рода на Р Овч, ще се правят а Отворковци, но и на тях ще начукат рогата!!
  • 122 666

    0 0 Отговор
    ХА ХА ПСИХОДЕСНИТЕ С ЛЯВА РЕЗБА ПАК ПОЧНАХА ДА ВИЯТ ЧЕ ГИ ПРЕСЛЕДВАТ КОМУНИСТИ
  • 123 кочо

    0 0 Отговор
    да се зачерке проекта белене е основна грешка.аец са основата за в бъдеще на енергетиката на българия.проблема са партия дб други противнице на аец белене.