Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 11:13 5 717 64

Стартираха преговорите за съставяне на кабинет (НА ЖИВО)

  • преговори-
  • кабинет-
  • правителство-
  • продължаваме промяната

Участниците в дискусията запазиха едноминутно мълчание в памет на загиналите при тежкия пътен инцидент на АМ "Струма"

Стартираха преговорите за съставяне на кабинет (НА ЖИВО) - 1
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" вече стартира серия от разговори за съставяне на коалиционно правителство. На масата на преговори за поканени "Има такъв народ", БСП и „Демократична България”.

Във вторник разговорите започнаха в 10.00 ч. Първите две дискусии на експертните групи са в ресорите "Енергетика" и "Икономика".

Кирил Петков участва в групата, обсъждаща икономическата тема, а Асен Василев в работната група за енергетиката.

"Имаме обща цел и тази цел е да направим най-добрия отбор от експерти за България. Това каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната".

Той посочи, че този екип ще е надпартиен и ще е с общите цели да се направи правителство, което не прави компромис с нищо, слага България над всичко, в което няма наши и ваши хора. "Всички заедно сме един екип, който трябва да направи България просперираща", допълни той.

Петков обясни, че на днешната дискусия първо ще се откроят общите политики, като изтъкна, че в програмите на политическите формации, участващи в дискусията, огромна част от точките са общи.

"Мисля, че тези общи точки веднага могат да залегнат в нашата програмата в коалиционното споразумение. По точките, по които има различия, ще има експертни дискусии и ще се прецени кои и в какъв порядък да се приемат", допълни той.

Петков заяви, че занапред начинът на управление, който "Продължаваме Промяната" се надяват да въведат, ще е фокусиран върху аргументите, които всяка една от политиките трябва да защити и ако може тези аргументи да дадат превес в коалиционната динамика, да бъдат приети.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" каза още, че днешната дискусия ще бъде равнопоставена и предложи тя да започне с възгледите на най-малката политическа формация, участваща в днешните разговори.

Участниците в дискусията запазиха едноминутно мълчание в памет на загиналите при тежкия пътен инцидент на АМ "Струма".

Разговорите са част серията от дискусии по ключови политики за изработване на коалиционно споразумение. Във всяка от дискусиите по различните теми са поканени да участват от БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България". На тях ще бъдат обсъдени основните проблеми на съответния сектор, предложенията и мерките, които се предвиждат според програмите на различните партии.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От днес България е друга! Няма го вече Г

    65 31 Отговор
    От днес България е друга!
    Няма го вече ГЕРБ!
    Има достоен и отговорен президент!
    Има коалиция,която е готова да състави кабинет!И живота,както обещаха и ние повярвахме,ще стане по хубав!

    В следващите четири години ще се случи следното:
    Ще спрат корупцията и кражбите!Ще се смени Главния прокурор и Съда ще стане справедлив!Несправедливо Принудените да напуснат страната,талантливи бизнесмени,ще могат да се завърнат спокойно!Ще дойдат чуждите инвеститори!
    Ще открият заводи,фабрики,предприятия и ще има много работни места!Заплатите ще станат Европейски!Нама да има безработица!Ще се завърнат завинаги 2 000 000 /два милиона/ българи в България,предпочели Терминал 2 заради ГЕРБ!Ще се реши демографския проблем!
    Селата и малките градчета отново ще се напълнят с хора!Детски смях ще изпълва паркове и градини!Закритите училища ще отворят отново врати!Ще се завърнат медиците и ще заработят в Родината!
    Ще се строят по една магистрала на година!Лекарствата,лечението и образованието ще станат безплатни!Цената на тока,газа,дървата и бензина ще е минимална!Северозапада вече няма да е изостанал!Магазините ще бъдат пълни със стоки,а цените ще са ниски!Пенсиите ще са високи и пенсионерите ще живеят достойно своите старини!

    Ще живеят хората щастливо,ще се радват на труда си и ще се обичат като братя!

    Ние повярвахме на всичко това и за това дадоха хората гласа си!
    Както се казва в едно писание,останалото е мълчание!

    Обичам ви,Приятели!❤️
    Нека Бог е с нас! 🙏

    Коментиран от #6, #8, #9, #17, #18, #39, #52, #60, #62

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Майна

    27 48 Отговор
    соросоидите ще ни направят ЛБГТ и ще ни вземат децата и ще ни ваксат с чипове насила!!! Само Костя може да ни спаси! За да има България само ВЪЗРАЖДАНЕ!!! Ваксата УБИВА!!! Няма ВИРУС!!! Долу МАСКИТЕ!!!
  • 4 Гандалф

    15 24 Отговор
    Даите на христо иванов министерство и няма да иска да реди и да одобрява министрите...
  • 5 Ами да

    52 5 Отговор
    Точно така трябва да се прави политика! Открито пред обществото! Не като Герб и ДПС на тъмно, а после кражби!

    Коментиран от #7, #13

  • 6 работа

    50 5 Отговор

    До коментар #1 от "От днес България е друга! Няма го вече Г":

    Още не е друга. Трябва още да се чисти, има местни избори. Съдебна реформа. Трябват присъди, ефективни присъди с конфискация срещу грабителите и престъпниците, общинари, олигарси, политици.
  • 7 Я па тоА

    12 13 Отговор

    До коментар #5 от "Ами да":

    ДПС?! Това е партия, с която БСП традиционно управляват! Близки са си, познават се добре... Пък сега подобно пренебрежение! 😱😂

    Коментиран от #32

  • 8 Гандалф

    31 0 Отговор

    До коментар #1 от "От днес България е друга! Няма го вече Г":

    Е поне можем да си помечтаем...ако не друго, поне политиците не могат да ни вземат мечтите...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ХОХИ

    19 13 Отговор
    Айде време е новите да се нагушкат с продължаване на подмяната
  • 12 ???

    17 5 Отговор
    Чалгарите нали не искаха клетвопрестъпник ЗС министър председател?
  • 13 Гандалф

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ами да":

    Да прав си...ама хората са казали по дрехите ги посрещат и по ума ги изпращат...перефразирано по думите ги посрещат и по делата ги изпращат...не знам вие, ама аз се нагледах на кръгли маси, експерти и комисий...както обичат да казват руснаците, ще поживеем и ще видим...
    .
  • 14 ЛУМПЕН

    16 12 Отговор
    Ха ха, с комундетата! И с чалгите! И с джендърите! Ха ха...!
  • 15 Дядо Коледа

    18 14 Отговор
    Да ви е честита радевата зима. Яко ще се мре.
    тоя филм го гледахме като видят, че няма да стане това с лапането
    1. Славчо ще каже, че всички са маскари и че няма да играе повече
    2. ДБ ще оплюе БСПто, че иска да краде
    3. БСП ще оплюе чалгарите, че не са разбрали схемта за крадене
    и април месец нови избори и нови 120 000 000 лева за тях, а мунчо с 4млрд нови заеми.
  • 16 Чичо

    9 6 Отговор
    Абе бай чекмедже дека е?
  • 17 Утопия

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "От днес България е друга! Няма го вече Г":

    Утопия Това навремето ни го обещаваха комунистите.Нищо чудно,че и сега го обещават,нали пак са на власт.Даже ГРАДСКАТА ДЕСНИЦА се прегърна с БСП.Другите и те --леви,десни,леви,десни--не мога да ги разбера точно.Само,че защо някак ,след големите обещания,идва фалит на държавата Дано този път да е различно.
  • 18 Всичко

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "От днес България е друга! Няма го вече Г":

    Което казваш е прекрасно, само че контрастира с истината, а тя е - България никога няма да се оправи
  • 19 превеждайте

    10 0 Отговор
    И говорете на български, превеждайте си го. Фирту фифли кво? Гледат ви българските граждани и езикът е български. Като искате пуснете превод на английски.
  • 20 От Хановер

    10 11 Отговор
    Сънародници в България! Поздравявам ви с окончателното изхвърляне на една клика и хунта от властта , която бе пуснала своите пипала като октопод в страната цели 12 години! Но съм и малко тъжен че в този момент , в тази световна икономическа и финансова криза не са на власт. При тези рекордни цени в света на електроенергия, природния газ и петрола. В този момент при барел петрол от 85$ както през периода 2012-2013 г.бихте зареждали на цени от 2.77 до 2.90 лв.за литър. Електроенергията за битови абонати не е увеличавана от месец май откакто е служебното правителство. Помните как по времето на ГЕРБ бе увеличавана с по 10% годишно и от 9 ст.през 2008 г.по времето на Станишев сега е 24 ст. дневна цена. Топлоенергията също бе увеличавана с толкова за 12 годишния период на ГЕРБ. Така че малко съжалявам че не управляват те, защото заслужавате ценовия шок който би бил след като ги търпяхте цели 12 год.

    Коментиран от #21

  • 21 Стойко

    13 17 Отговор

    До коментар #20 от "От Хановер":

    5 години пак генерал Радев ще е начело на държавата!!!! Когато някое редовно правителство подаде оставка, победител ГЕРБо-тиквоyбиец Радев ще съставя служебно правителство. ГЕРБ са приключени и няма да помиришат власт никога повече. Сега остава да бъдат изхвърлени от общините в които 4/5 са техни кметове. След като приключим с тях в местната власт никога повече няма да имат 4 % да влязат в парламента. Ликувайте Българи!!! La finite
  • 22 Въпрос

    9 8 Отговор
    Къде са се покрили двата смазани и сринати Герберски троляка? Единия с "27-ТЕ ПОБЕДИ " на тиквун и другия "РАДЕВ СА СПИЧА..ДПС ТИ БИХА ШУТА"????? Румен Георгиев Радев има 1 млн.и 540 хил.гласа срещу коалицията ГЕРБ +ДПС ( Герджиков) 733 хил.гласа. А на парламентарните ГЕРБ -591 хил.гласа. Радев отрепа убедително и ГЕРБ на парламентарните и ГЕРБ+ДПС на президентските . Сам ги дере като шкембе в дувар и маче у дирек!!! Къде са тези сринати Герберски троляка? Да напишат пак за 27-те победи на тиквун и как Радев се спича????

    Коментиран от #26

  • 23 Дилдо

    17 3 Отговор
    И тия ще ни "оправят". Царя номер 2
  • 24 Стрелцов®

    11 0 Отговор
    Не си губете времето с празни приказки. НЕ ПАРТИЙНО ПРАВИТЕЛСТВОТО?!?!?!....направо поканете Орешарски, да Ви каже как се прави.
  • 25 Citizen

    8 1 Отговор
    Както казаха проф. Иво Христов и доцент Валентин Вацев - американците ни взеха на ръчно управление ! Не искат да работят с " материала", който им завещаха. Сложиха си пионки, "отгледани" от тях !
  • 26 Шалом

    9 3 Отговор

    До коментар #22 от "Въпрос":

    Залитате по нещо,което не ви е ясно ! България никога не е била самостоятелна държава а това е предпоставка за ПЕСИМИЗЪМ към очакванията на НОВИТЕ В ПОЛИТИКАТА !
    НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ !
    Русия и САЩ, никога не са били,противници Всичко това е ТЕАТЪР за наивници !
  • 27 9742

    8 2 Отговор
    А едноминутно мълчание за хората умряли в пожара в старческия дом защо не направихте бе, продажници?
  • 28 Иван

    9 3 Отговор
    Събрали се от умни по умни кратуни. Да види какво ще измътят. На ококорения всяка втора дума е ДА. Цирка ще е пълен
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Коко

    10 4 Отговор
    Големи фантазьори пишат тук.Колкото трябва да си наивен да мислиш че ще се получи нещо много по различно от герб.

    Коментиран от #38

  • 31 1 minuta

    11 2 Отговор
    да ги слушаш на тема енергетика и ти е ясно че не могат да свършат НИЩО. Някой от улицата да хвана ще се справи по-добре

    Коментиран от #35

  • 32 Знаеш ли

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Я па тоА":

    - ДПС съществува благодарение на гласувалите "против" на въпроса "етническа партия ли е ДПС" по време на заседание на КС /те са от СДС сдс -С КОГО Е СДС ДНЕС?/; ДПС управляваха със Станишев - гробокопачът на БСП ; на довчерашните избори кой гласува за Герджиков /от ГЕРБ/ - и против Радев?
  • 33 БКП то

    4 0 Отговор
    На ДС то, може само да измисли как да Ви прецака
  • 34 Най красивия залез

    10 5 Отговор
    Краят на едноличния грабителски полицейско-олигархичен режим на Борисов е факт.С пълни шкафчета с пачки 500 еврови банкноти и кюлчета чисто злато на фона на клетите Българи работещи само за консумативи и битови разходи. Тепърва предстои трудното: Да превърнем страната в едно прекрасно място за живеене и истинска пазарна икономика.
  • 35 Ами това

    3 5 Отговор

    До коментар #31 от "1 minuta":

    с "хващането от улицата" е патент на Великия Вожд - видя се какво се случи... А ти, компетентнико, какво разбираш от тези , че и много други, неща, че да даваш мневие - и кой си,че да определяш кой да определя политиките? Народът е казал кой има това право. И този кой не е ГЕРБ.

    Коментиран от #40

  • 36 Абе КОЙ

    4 0 Отговор
    Плаща на молчето за тази седянка , или Мол Парадайс спонсорира бъдещото правителство
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Механик

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "Коко":

    Скоро някои хора ще им се наложи да изтрезняват рЕзко.
    То бива облъчени, ама това което виждам ме кара да се замислям, дали наистина българите на са 98% намквиси.
  • 39 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "От днес България е друга! Няма го вече Г":

    А ще мият ли улиците всяка нощ?
  • 40 Не бе лек

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ами това":

    аз за разлика от теб не се държа за на някой шлифера и мога да нося отговорност. объркал си се тъй като си партийно зависим и на въпроса кой ти отговарям всеки
  • 41 Вълк единак

    6 4 Отговор
    Абе герберски тролове какво правите тука бе плюете по всичко и по всеки ли, айде марш в Банкя да си говорите за Винету.

    Коментиран от #43

  • 42 Променящ се

    10 0 Отговор
    Като видях,че новото лице на промяната,Р.Овч. участва в преговорите и се върнах към спомените си за Вльо топлото,изведнъж прогледнах и съзрях истинската промяна.

    Коментиран от #50

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 да да

    3 0 Отговор
    И от този храст няма да изскочи заек
  • 45 как може

    7 0 Отговор
    Овчаров престъпника на преговори? Престъпници водят преговори? Срамота!
  • 46 Селяк

    5 0 Отговор
    И Вас ще ви видим какви ще ги свършите! За сега бая лаете, но до като не видим промяна - оставате си същите като предишните, само обещания без никакъв прогрес! Според мен няма да успеете да направите коалиция и ще има избори Март2022! Честито на всички гласували за задължителната ваксинация която ще се въведе до месец, както и за новата конституция, СМакедония в ЕС, висок ток и вода, повече бази по Черноморието! Честито още веднъж! И пак да повтаря - Не подкрепям нито една партия в България на този етап или в последните 32г! Нито една не успя да затвърди мнението ми и не заслужава моя глас! До като парламента не се изчисти изцяло, не се намалят заплатите на парламентарните служители и президента, не се направи ревизия на имуществото и парите на всеки един политик, реформа във здравеопазването, не виждам никаква промяна!
  • 47 Гаден дебил

    4 1 Отговор
    Бих направил уточнение: От 15 ноември има условия родината ни да стане добро място за голяма част от хората. Както пише един от участниците тук, тепърва трябва да има промяна във втория ешелон на властта, където знаем кой се е окопал. Освен това, твърде важно е промяна на съдебна власт в насока стриктно спазване на закона от ВСИЧКИ, за което се иска изключително независим и защитен контрол. Също основна ревизия на нормативната уредба за започване, действие и контрол на икономическите субекти, в частност разрешителни режими. Та, така да се каже, много работа предстои, че хиените дебнат....
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 интересно

    0 0 Отговор
    Кой отново си позволява да не присъства на преговорите? Така, както го правят в пленарна зала и в комисии? И ще ми гласуват и с въздържал се.
  • 50 Селяк

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Променящ се":

    Колко си прав, ама народа е сляп! Бързо забравя и се хваща като шаран за всяка нова дума казана от поставена папионка!
  • 51 не може

    8 0 Отговор
    Недопустимо е да участва Овчаров в каквито и да е промени и преговори.

    Коментиран от #57

  • 52 бай Марин

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "От днес България е друга! Няма го вече Г":

    Прекалено розова картинка,за да е реалистична!Никога не е имало справедлив съд,и няма как да има с действащите кадри,произлизащи над 85% от фамилии на бивши управници от татово време,служители на ДС и олигарси.С полицията нещата са и по-зле,там почти липсва мислене,ако се направи тест за интелигентност на състава,едва ли 15% ще покрият средните норми.Местните власти също са потънали в зависимости от богатите и властимащите,както и от политически пристрастия и корупционни практики.Неграмотноста сред учащите е преобладаваща,учителите в малките населени места са с мислене от преди 40 години,няма дори качествени министри на образованието от Даниел Вълчев насам.В здравеопазването не е по-добре,кадърните бягат в Западна Европа или Америка.Производството в страната е на минимум,малкото проспериращи работодатели са или експлоататори,или схемни играчи.Стандартът на живота е в пъти по-нисък от развитите европейски страни.И ако има иноватори и трезвомислещи нови политици,те скоро ще бъдат заобиколени от интересчии и нагаждачи,за което и мога да дам примери,в близките населени места където познавам хората,немалка част кадри на ГЕРБ,че и други партии се преориентират към "Продължаваме Промяната",защото се очаква да са основни управляващи.Както има и поговорка за това-"със стари ку нов бардак не се прави".Та,а дано,ама надали...
  • 53 Биби Кинг

    4 1 Отговор
    Тиа така че си лалат га че са на седенка неква а матреало чека промена од них. Айде по серйозно::::::матреало мре зайковинците тоже по 45 наедно а они си кянкат шменти капели деа!
  • 54 съд

    0 1 Отговор
    Кога ще обсъждате съдебната система?
  • 55 Трезвомислещ българин

    6 0 Отговор
    На фона на това, песента , с която милиони българи излязоха на площадите 90г. :"Комунизмът си отива, спете спокойно деца " би звучала :"Комунизмът се завръща мъка ще бъде сега"
  • 56 шири

    3 0 Отговор
    Ура,другари! Най-сетне.
  • 57 Трезвомислещ българин

    8 0 Отговор

    До коментар #51 от "не може":

    Той другарят Р. Овч. ще "оправи" отново енергетиката.
  • 58 нагли

    3 0 Отговор
    Много са нагло тези отляво. Трябва със задна дата да отворят всички договори.
  • 59 екран

    3 0 Отговор
    В ляво са част от статуквото и мафията.
  • 60 Грульо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "От днес България е друга! Няма го вече Г":

    Блажени са верующите. :D
  • 61 антикомунист

    5 0 Отговор
    Като гледам кои участват, ми е ясно каква ще е промяната. Старите комунистически муцуни Гечев, Овчаров, Стойнев, Ерменков и прочие, довели България многократно до серия фалити, до Виденова зима и просешка тояга. Явно и сега ще е така. Като другият път някой тиквеници търчат да гласуват за промяната, поне да питат каква ще е тази промяна. Защо засега се очертава към по-зле, към комунизма и към мизерия.
  • 62 Кокорчо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "От днес България е друга! Няма го вече Г":

    БРАВО. АМИН .ЧЕСТИТА НОВА БЪЛГАРИЯ
  • 63 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    ША САСТАИШ - АБА КЪДЕ Е ЦАРЯ БАЙ БОЙКО БОРИСОВ .............................ИЗНЕСЕ СЕ КАТО - ГОСПОДИН ................
  • 64 Никой

    0 0 Отговор
    Проблема, не е в бивши служители на ДС, проблема идва от хора днес, които не разбират, че ДС, е работило за България, а какъв е бил режима, не е зависило от хората!!
    Стига с това бивши ДС!! Всичките изказващи се по тази тема, са или далеч от системата, или имаха ИНТЕРЕС , да се дискредитира ДС,за да върви безхаберието,кражбите
    некадърността!! от 1987г...та чак до днес!!
    Това, че Столетницата -БСП , извади тези кадри на преговорната рамка за КАБИНЕТ,ГОВОРИ САМО ЕДНО!! Изчерпано музейно д-во!!😄, което е за ликвидация!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове