7 Декември, 2021 10:00 5 843 121

"Срам ме е, че бях антиваксър": историята на фитнес инструктора Кристиян Гонев

  • антиваксъри-
  • антиваксър-
  • кристиян гонев-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • пандемия-
  • фитнес-
  • инструктор-
  • починали

С течение на времето той забелязва, че все повече хора в социалните мрежи публикуват възпоменателни черни ленти за свои починали близки

"Срам ме е, че бях антиваксър": историята на фитнес инструктора Кристиян Гонев - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Ако отношението към ваксините е една река, аз съм бил и от едната, и от другата ѝ страна. Не желая да убеждавам хората в нищо, но искам да им кажа как живея сега и как живеех, когато бях от страната на отрицанието.” Това казва Кристиян, който наскоро променя мнението си за ваксините срещу COVID-19. Днес той твърди, че след като се е ваксинирал, е преживял един вид регенерация - и психическа, и физическа.

От страх до агресия

Кристиян е фитнес инструктор. Живее в София, но е родом от Бобов дол. В първите месеци на пандемията той се прибира обратно при родителите си там, защото няма как да върши работата си във фитнеса, който затваря врати по време на първия локдаун. Кристиян разказва, че в началото на пандемията той и семейството му са много уплашени. Спазват всички мерки и се надяват кризата да отмине бързо. С течение на времето обаче става ясно, че тази извънредна ситуация ще продължи по-дълго от очакваното. За фитнес инструктора нещата се променят още тогава.

"Когато започнаха ежедневните брифинги и едни хора се появяваха всяка вечер по телевизията да ни казват, че много хора ще умрат, че близките ни ще умрат, това се отрази на психиката на хората”. Кристиян си спомня как за съвсем кратко време родителите му се сриват психически пред очите му. В уплахата си той започва да търси информация извън телевизионните брифинги на Националния оперативен щаб. В социалните мрежи попада на много хора, които си задават същите въпроси, но не получават отговори. "Започнах да се съсредоточавам върху всяка конспиративна теория, да чета още и още. Отричах, че вирусът съществува. Превърнах се в един от хората, които най-агресивно защитаваха тази теза”, спомня си Кристиян.

По пътя към промяната

За Кристиян промяната на мнението му за ваксините е процес, който започва с разболяването на баща му от COVID-19. "Винаги съм давал баща ми като пример за силна воля. Но тогава видях как той се беше предал. И си казах: щом този човек се предава, какво ще стане, ако го хвана аз?"

Въпреки че баща му минава през много тежък период, по това време Кристиян все още не е убеден, че трябва да се ваксинира. Фитнес инструкторът признава, че и след това цялото му семейство продължава да се съмнява във всичко, свързано с коронавируса. Сред причините за това е фактът, че при диагностицирането баща му получава няколко отрицателни теста преди положителния, който в крайна сметка го изпраща в болница. "Не получихме всичката информация защо се случва така. Това е проблемът - че хората не получават отговори на някои въпроси. Затова отричат всичко, както го правех и аз”, казва Кристиян.

С течение на времето Кристиян забелязва, че все повече хора в социалните мрежи публикуват възпоменателни черни ленти за свои починали близки. Изказвайки съболезнованията си, Кристиян винаги пита какво се е случило. И винаги отговорът гласи: COVID. В началото той продължава да не вярва - и не се уморява да убеждава хората, че просто са им казали, че е COVID. Но с всяка следваща история на човек, загубил близък, Кристиян постепенно се променя. "Повлия ми това, че видях масова смърт. Уплаших се. И няма да крия, че ме беше страх да излизам на по-масови събития”, признава фитнес инструкторът. Кристиян забелязва и друго, което го кара да започне да преосмисля позицията си. "Направи ми впечатление, че интелигентните хора в обкръжението ми започнаха да не уважават моето мнение. Паралелно с това започнах да привличам хора, които не отговарят на моите интереси”, споделя Кристиян и добавя, че не се е повлиял от нечие конкретно мнение, а от осъзнаването, че хората, чиито позиции цял живот е уважавал и ценил, избират да се ваксинират.

От другата страна на реката

"Решението ми беше внезапно. Един ден се събудих и просто си казах, че трябва да го направя”, спомня си Кристиян за момента, в който решава да се ваксинира. Той се имунизира непосредствено след въвеждането на зелените сертификати. Но не това го кара да си постави ваксина. "Направих го абсолютно съзнателно, никой не ми е повлиял. Аз все още мисля, че това е експериментална ваксина. Но всяка ваксина е експериментална до някакъв момент. Просто реших да го направя и толкова”, казва Кристиян.

Като човек, който е много ангажиран с онлайн присъствието си, Кристиян смята за редно да сподели със своите приятели и последователи, че се е ваксинирал. От хората, които доскоро са го подкрепяли в позицията му на антиваксър, веднага среща негативни реакции. "Питаха ме дали само за снимката съм го направил. Получавах дори заплахи - казваха ми, че ми остават още пет години живот”, спомня си Кристиян. Фитнес инструкторът започва да осъзнава, че средата, в която е бил дълго време, е токсична. "Ние сме се разделили ужасно. Тотално сме загубени и не знаем какво се случва. И аз бях загубен две години, но по-добре късно, отколкото никога. Сега се чувствам много по-добре, чувствам се защитен.”

Кристиян не желае да убеждава никого в правотата си. Но е разочарован, че на много хора им липсва емпатия - да се погрижат не само за себе си, но и за останалите. "Докато не се сблъска с тази болест, човек не вярва", казва Кристиян. Убеден е, че изборът му е правилен. Нещо повече дори: "Забелязвам промяната в себе си. По отношение на мислене, дори на физиологични процеси. Откакто не живея като антиваксър, живея много по-добре”.

Автор: Мина Киркова


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 105 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    226 43 Отговор
    Дойче зеле, ваксърска пропаганда и фашизъм, мерси.

    Коментиран от #47

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Деян Икебаната

    137 19 Отговор
    А сега ме е срам, че съм тъпън, най- страшен. Въобще живот изпълнен със срам.
  • 4 Ротшилд

    44 93 Отговор
    Ваксинирай се, бай Ганьо!
  • 5 Demonaz

    154 29 Отговор
    Боже,боже що за измислица е написана. Никой нормален човек,които тренира във фитнес или боен спорт няма да ви повярва. То и за това сложиха измислените серфтикати на въпросните места. Спорта е здраве,а не отрови от ложите. ЕСССР трябва се разпадне.
  • 6 свобода

    136 20 Отговор
    След Труд, Пик и Афера, ще дойде време да забраним и Дойче веле в България!
  • 7 Майна

    121 16 Отговор
    Вижте какво ще се опитат тези изроди..,,Урсула фон дер Лайен, която оглавява Европейската комисия, призовава държавите-членки на Европейския съюз (ЕС) да „помислят върху“ въвеждането на задължителни политики за „ваксинация“ срещу коронавируса на Ухан (Covid-19) на всички граждани (с изключение на „мигрантите“) ," вероятно).,, НИКАКВО ПОДЧИНЕНИЕ, ХОРА, НА ТОЗИ ГЕНОЦИД!

    Коментиран от #83

  • 8 Пич

    91 16 Отговор
    Пак ли бе...!!!??? Не ви ли омръзна , да ни давате за пример , най тъпите , от най тъпите...!!!??? А и вие , ако не бяхте тъпи като германци , щяхте да разберете накрая , постигате не прогрес , а регрес... И да знаете , че може да го кажа и много невъзпитано...

    Коментиран от #89, #115

  • 9 Тъй то

    86 14 Отговор
    Момче кой те учи на думи като антиваксър?Какво означава ?Иди и се научи пък тогава говори
  • 10 БАЙ Х@Й‼

    116 12 Отговор
    😀😀😀 една сутрин се събудил и решил , обаче го направил съзнателно 😀😀😀 вярвал че е още експерименталка, ама решил да се НАДУПчИ и той 😀😀😀
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 F..k the system

    124 11 Отговор
    Като публикувате мнение на фитнес инструктор и инфлуенцър от Бобов дол, какво се надявате да постигнете? Някой да хукне да се ваксинира? Очевидно, че човекът е кръгъл идиот, като повечето инфлуенцъри в бг, кого го интересува мнението му?
  • 13 Костя Гуцанов

    20 74 Отговор
    :))) Сега такова квичене ще падне от сектата на Копейкин ... :)))
  • 14 Динку

    45 8 Отговор
    По помашката фамилия разбирам защо ползваш чуждоезични думи антиваксър.Срамувай се от фамилията Гонев фамилия от типа Филев,Филчев,Гюров.
  • 15 Чепатия чеп

    56 6 Отговор
    Всъщност, трябва да те е срам, че те е срам
  • 16 Антимилиционер

    11 69 Отговор
    Мен ме е срам от съветските питеци антиваксъри. Лада акбар!
  • 17 Майна

    73 2 Отговор
    СЗО ПОТВЪРДИ, ЧЕ ТЕСТА Е НЕВАЛАДЕН! ТОГАВА..????? Най-голямата лъжа, която е твърдо призната както от научното мнение, така и от СЗО, е, че RT-PCR тестът, използван за „откриване“ на разпространението на вируса (както и вариантите), е не само погрешен, но и НАПЪЛНО НЕВАЛИДЕН.
  • 18 ЩОМ ЕДИН ФИТНЕС ИНСТРУКТОР

    7 66 Отговор
    Е РАЗБРАЛ ИСТИНА ПЪТЯ И ЖИВОТА...ИМА СПАСЕНИЕ ЗА МАЙКАТА🌍АНТИ ШПРИЦОВЕТЕ ОТИВАТ В 🚽🚽 ☝

    Коментиран от #82

  • 19 SH BG

    72 2 Отговор
    Инжекциите с намсиквото не предпазват...

    Инжекциите с намсиквото не спират разпространението...

    От инжекциите с намсиквото може да се разболееш от нещо непредвидено и неочаквано, а дори може да се капичнеш...

    Защо тогава по Ковидяволите ни принуждават да си инжектираме намсиквото?...

    Коментиран от #116

  • 20 ДОФТОРА

    62 4 Отговор
    ОПРЕДЕЛЕНО ТИЯ КОИТО СА НА АНАБОЛИ С ГОЛЕМИТЕ МУСКУЛИ, ТРУДНО ИЗКАРВАТ КОВИДА И СА ВСЕ С ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ. СТЪКИ И ТОЙ КАЗВА ЧЕ Е ИЗКАРАЛ КОВИДА ЗА 35 МЪЧИТЕЛНИ ДНИ. ЩО ТАКА ДА КАЖЯТ ДОКТОРИТЕ???? ТЕЗИ КОИТО НЕ СА НА АНАБОЛИ ДАЖЕ ГО ИЗКАРВАТ НА КРАК. ЩО ТАКА?????? ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ДА ПРЕСТАНЕ С ЛЪЖИТЕ СИ!!!!!!
  • 21 Румен

    81 3 Отговор
    Незнам какво са Ви виновни хората които не искат да се ваксинират.
    Агресивната енергия по добре насочете кьм тези които наистина са виновни за сьздаването и разпространението на вируса.

    Коментиран от #92

  • 22 Майна

    55 4 Отговор
    СЗО потвърждава, че прилаганата процедура за тестване на Covid PCR е невалидна. Няма абсолютно никаква научна основа за прилагане на ваксината Covid.

    Както СЗО, така и научната оценка на Pieter Borger , et al потвърждават недвусмислено, че тестовете, приети от правителствата, за да оправдаят блокирането и дестабилизирането на националните икономики, са НЕВАЛИДНИ.

    Коментиран от #45

  • 23 Аспиринче

    14 52 Отговор
    45% от населението на земята е ваксинирана!Това означава че отдавна не са на ниво тестове!
    Лекарствата дето ги пиете се изпробват на двеста човека преди пускането им в аптеките.С времето лекарствата се доказват.Същото е с ваксините.
    Аналгина го пиете сато бонбонки но прочетете листовките и вижте страничните ефекти,ще си глътнете езика.
    Аспирин ,Нурофен също но вие си ги пиете и не мрънкате!

    Коментиран от #27

  • 24 Майна

    58 3 Отговор
    Хората навсякъде се БОРЯТ , ВОЙНА Е!!! ДЪРЖАТ НИ В ЗАТЪМНЕНИЕ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ!Германия, където едва повече от 50% от населението е облечено с ваксове, направи вероятно фалшиви обществени проучвания, което показва, че 71% от хората биха подкрепили задължителния (отровен) удар. „Новият вариант Omicron”, произхождащ удобно от дивата Южна Африка. Пропагандата е толкова опустошително силна и вездесъща буквално във всяка новинарска емисия, че хората трябва да се плашат.
  • 25 Мислещ

    51 2 Отговор
    "С течение на времето Кристиян забелязва, че все повече хора в социалните мрежи публикуват възпоменателни черни ленти за свои починали близки."
    Правилно наблюдение, отчайващо неправилен извод. Ама един фитнес инструктор не се очаква и изисква да е особен мислител.
  • 26 Реалист

    31 4 Отговор
    Браво Дойче Зеле. Продължавайте да показвате преминалите на другия бряг на река
  • 27 провинциалист

    38 2 Отговор

    До коментар #23 от "Аспиринче":

    Кажи сега нещо и за морфина, хероина и цигарите.
  • 28 Ааадее...

    37 1 Отговор
    Дойче мойче пак ни омайва нещо.
  • 29 Тръмп

    5 66 Отговор
    Задължителна ваксинация за българското говедо, иначе глоба 1000лв.и затвор 30дена!;)

    Коментиран от #96, #97, #99

  • 30 no name no face no numberИ

    52 3 Отговор
    DW престанете да изопъчавате волята на хората с разни незнайни герои по подобие на обсадата на Сталинград. Прави сте, че тактиката с героите на Другаря Сталин тогава е успешна и ви смачкват канчетата за щастие, но после един белязан ус....а всичко.Но да се върнем на темата при вас тази тактика Няма да проработи. Що е антиваксър!? Аз примерно съм ваксиниран против редица болести еднократно, ваксината против тетенус е желателно да се подновява през 10 години, но те всички защитавт 100% хората от съответните болести и нямат информационно съгласие за странични ефекти. Така нека сега да погледнем вашите твотения, така наречените " ваксини" Те всички от модели и фирми НЕ ЗАЩИТАВАТ приемащият ги на 100% примерно някъде средно за 6 месеца средно около 60% с висока първоначална защита ,а към края 30-40%, купчина странични ефекти и неясно бъдеще. За да си горе долу защитен трябва да се дупчиш като наркоман през 4-5 месеца и въпреки това, пак можеш да се разболееш умреш или предадеш вируса така както и неваксинираните. А сега новият щам на вируса е доказано безопасен тоест без летален изход. Да ви питам ЗА КОЙ.......ТРЯБВА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ, НИКАКВА ПОЛЗА НЯМА НИКАКВА!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Майна

    44 3 Отговор
    Световни експерти предупреждават човечеството, водещи учени издават сериозни предупреждения

    Тези тревожни данни карат световни експерти, като носителя на Нобелова награда за медицина, д-р Люк Монтание , да отправят сериозно предупреждение, че в момента сме изправени пред най-големия риск от световен геноцид в историята на човечеството.12 Дори изобретателят на иРНК технологията, д-р Робърт Малоун , предупреждава срещу тези инжекции, които използват неговата технология.13,14 Ситуацията е толкова тежка, че бившият вицепрезидент на Pfizer и главен учен д-р Майк Йедън излезе да предупреди човечеството за тези изключително опасни инжекции. Един от най-известните му видеоклипове е озаглавен „Последно предупреждение“.15 Друг световноизвестен учен, Герт Ванден Боше, бивш ръководител на Службата за разработка на ваксини в Германия и главен научен директор в Univac, също рискува името и кариерата си, като смело се изказва срещу прилагането на ваксините срещу covid
  • 33 Лост

    44 3 Отговор
    Имам всички ваксини. Ваксиниран съм с 2001 година с ваксина срещу болести предавани от кърлеж. Не съм се ваксинирал срещу грип никога. Не съм и боледувал. Не се чувствам Антиваксар. Повтарям -Антиваксар. Чувствам се човек, който не иска да бъде "ваксиниран" с нещо незнайно какво.
  • 34 Ами

    40 2 Отговор
    Така си решил няма лошо.Но аз сьм твьрдо против да се боцкам защото усещам че има нещо много сьмнително вьв тези бьркочи.Времето ще покаже .
  • 35 Майна

    36 2 Отговор
    Thanh Hoa, провинция на Виетнам, преустанови всякаква употреба на „ваксината“ срещу коронавируса на Ухан (Covid-19) от Pfizer, след като една партида накара повече от 120 студенти да бъдат хоспитализирани заради наранявания.
  • 36 Истина

    24 2 Отговор
    Тъ п А к просто спри си новините и спри да ровиш у фейса и ще си свободен
  • 37 Тошо

    31 2 Отговор
    ГОЛЯМА СИЛА СА ПАРИТЕ ,КУПУВАТ ВСИЧКО И ВСЕКИ ЗАВИСИ ОТ ЦЕНАТА.
  • 38 Раданч Татлъту

    17 4 Отговор
    И яз са засрамих !Отивам да са вакцинирам!🤡🥳👍
  • 39 Дилдо

    36 3 Отговор
    Дори не съм го чел, само като видях заглавието щях да повърна
  • 40 МалкоЛогика

    8 31 Отговор
    Нормално е човек да се опитва да остане жив, ако може - и здрав. На някои ваксините против модерния вирус може би им изглеждат по-вредни от него. Трябва да се чете. Вече има стотици милиони ваксинирани, статистика има. Изберете си ваксината с най-леки странични ефекти (всяко лекарственио средство има странични ефекти). Не мисля че ще ви увреди дробовете като вируса.

    Коментиран от #42, #112

  • 41 мда

    29 1 Отговор
    Тоз добре че не е преминал под дъгата да го ваксинират всеки ден с големи черни кожени спринцовки. Щото както е тръгнал и това може да стане.

    Коментиран от #56

  • 42 Раданч Татлъту

    37 2 Отговор

    До коментар #40 от "МалкоЛогика":

    Проблема е,че това е експериментално лекарство.Не е ваксина!😎🔯😎🔯😎
  • 43 Теодоро

    29 2 Отговор
    Поредния евтин пасквил! Хора осъзнайте се , не на ваксането. Мислете,поне един път се събудете от комата която ви е налегнала...а дано ама на дали..
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Дали

    7 18 Отговор

    До коментар #22 от "Майна":

    Колкото пъти да повториш една лъжа, няма да стане истина.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 горския

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    Изглежда е вярна че простотията привлича простотия. И докато не изядеш бастуна си на върха на черешата .
  • 48 Мда

    22 3 Отговор
    Личи си,че е много уплашен прекалил е с тренировките и анаболите

    Коментиран от #51

  • 49 Мачу Пикчу

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Нанфо":

    По себе си ли съдиш ?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Щом един фитнес инструктор

    1 17 Отговор
    Най-накрая е вдянал и е променил мнението си, представете си тогава какво е нивото на останалите хантивакси 😂😂😂😂
  • 53 Милен

    4 28 Отговор
    До всички, които се чувстват прецакани от ваксината и от системата като цяло.
    Защо? Защо бе хора се нахвърлихте срещу ваксините? Защо точно сега?
    Били сте жертви на система от манипулации и незнам си какво още?
    Да, така е . Но не сте само вие сте жертвите. Ние, ваксинираните също сме жертви.
    За разлика от вас обаче осъзнаваме добре в какво време живеем - за добро или лошо.
    И осъзнавайки този факт, разумно сме приели на какво да се доверим и на какво не.
    Питам ви сега вас, антиваксърите и антисистемните - като сте толкова против това, че ви манипулират, защо не си изхвърлите телефоните, компютрите, банковите сметки, защо не спрете да пиете въобще лекарства и да ходите на лекар, защо карате коли и зареждате бензин ......защо, защо и защо???!!!
    Нали сте прецакани от системата? Хайде, прецакайте нея, защо мълчите и се съгласявате с всички неща, с които наистина ни правят зависими и все по-малко свободни? Има далеч по-сериозни неща за които да се бунтуваме, а не за тези, които реално спасяват животи!!!
    Замислете се, защото всичките ви побъркани антиваксърси тези издишат ужасно!!!

    Коментиран от #69, #72, #120

  • 54 Студопор

    21 1 Отговор
    Глупости на търкалета! Толкова са отчаяни вече, че разчитат на фалшива новина. Изскача някакъв човек, дето никой не го познава да каже, че бил антиваксър, ама бил болен, пък вече не е антиваксър. Пък дали е така, дали не - кой знае? И на мен са ми платят достатъчно, и аз мога да се изпъна по вестници и новини да кажа "бях антиваксър, ама се разболях и сега ме е срам".
  • 55 мародер

    15 1 Отговор
    Има защо да се срамуваш! На такива като теб народа на българия казва " ветропоказатели" а по възрастните "врътипотурковци".
  • 56 Под дъгата

    18 2 Отговор

    До коментар #41 от "мда":

    Не се знае. Според мен този пасквил, го е писала някоя нежна и ранима душа...
  • 57 Ще има и още

    22 2 Отговор

    До коментар #2 от "Оня":

    Ха ха, аз също не го четох, минах направо към коментарите - те са далеч по точни и смислени от написаното в публикацията, както са и единствената разлика от времето на тоталитарната пропаганда - просто ги има (засега).
  • 58 Моята история

    23 3 Отговор
    Бях против препаратите срещу ковид, но след като го изкарах вече и с пистолет на главата няма да дам да ме надупчат.
  • 59 DW-пропаганден машинен

    16 2 Отговор
    Сега остава да си признеш, че си от още една "друга страна", "друг бряг"! Хайде Криси не е срамно, а и ще станеш почетен член на клуба на DW швестерн!
  • 60 Ваксер

    20 1 Отговор
    Аз съм ваксер, приел съм всички ваксини, но този експериментално генетично лекарство, не планувам да участвам в това.
    Има бедни хора , срещу пари биха участвали в тестване на този препарат, нека производителите на лекарства си организират този процес, како за всяко ново лекарство.
    След 50-100 години, тази съвсем нова технология ако е безопасна и ефективна може да се признае за ваксина, и да стане задължителна. Следващите поколения нека да се ваксинират с нея.
  • 61 Да бе

    19 3 Отговор
    Тоя колко ваксини си е боцнал стероидни,антиваксър бил:)
  • 62 Накой си

    14 2 Отговор
    За некои клик кампания с такива материали,за други пропаганда за да им върви фарма бизнеса,за трети е упражнение за налагане на контрол,за четвърти е усвояване на пари,да пети е сриване на системата,за други е даробване на държави и икономики,за други е унищожаване на бизнеси,мога без да се повтарям до утре да изброявам но истината е че в момента най големия разрзив е в обществото,а след туй разделение ордите орки ще свършат останалото и историята с Гог и Магог отново ще се повтори. Просто сме свидетели на унищожението на цивилизацията в досегашния и формат,а всичко беше подсказано в няколко холивудски продукции. И докато човешкия род се дели на такива и онакива ще страда вечно защото е направлявано от една клика за които окултизма е в центъра на всичко. Толкова са напреднали в тя сфера ,че ние дори на бройлери не се равняваме в очите им,и тръгнало куцо кьораво и сакато експерт да се пише пофнекакъв въпрос който е предварително дирижира и пазигран дори и с предизвестен край,жалко много жалко,овцата и в тога си е овца. Овцата в тога повярвала си ,че е над другите е по опасна и от вълка а ние доживяхме времена овцата вълк да си отглежда хранейки я с овце. Заради свойте си професорски виждания жертва своите за да добрува с палача си,ирония но някой ден идва ред и на подл.о.г.а.т.а. И сега обобщено,що трябва аз да бъда етикитиран кат стока като анти или про,кат фил или фоб,и то от страна на себеподобен който решил да се клани на някого и неговите виждания. Раз

    Коментиран от #63

  • 63 Некой си

    13 0 Отговор

    До коментар #62 от "Накой си":

    Разделяй и владей,стара максима. Жалко но това е най любимото занимание на човешкия индивид заради егото и само как е описан дявола,смешно а.
  • 64 Guest

    15 2 Отговор
    Какъв е този назобеняк , от къде ги вадите такива индивиди , лекари казват с научни факти че ваксите не действат като вакси , тоя професир седнал да разсъждава и дава акъл
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Хаджи Генчо

    15 0 Отговор
    Грантове от НПО А за Б за разказ по картинка. Антиваксърството няма нищо общо с нежеланието да се ваксинираш с експериментален препарат, който дори не те предпазва от заразяване, но има тежки усложнения при голям брой хора в краткосрпчен план, а не се знае в дългосрочен. Ваксината на Файзер като безопастност не е съпоставима с нито една ваксина досега. Така, че антиваксърство се употребява некоректно
  • 67 ДФ1

    14 0 Отговор
    "интелигентните хора в обкръжението ми започнаха да не уважават моето мнение."
    Смях
    "По отношение на мислене, дори на физиологични процеси. Откакто не живея като антиваксър, живея много по-добре”
    А това просто е върха на идиотията.
  • 68 333333

    15 1 Отговор
    Просто реших да го направя и толкова, просто решил и толкова, колко плиткоумно. Да беше казал поинтересувах се, попрочетох за ползите и вредите, верно тая информация е оскъдна за вредите,понеже се цензурира, ама все пак. Дай някаква смислена причина що си се боднал бе плебс. И с това ще убедиш другите да се напбат е нема да станИ.
  • 69 33333

    10 0 Отговор

    До коментар #53 от "Милен":

    Е глупави въпроси задаваш, ние тия неща не сме си ги имплантирали, други въпроси имаш ли?
  • 70 Чичо

    16 1 Отговор
    Цитат от статията"Днес той твърди, че след като се е ваксинирал, е преживял един вид регенерация - и психическа, и физическа". 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Кристиене, колко бе ти платиха бе чичовото?
  • 71 Мата Хари

    16 0 Отговор
    В кой фитнес тренира тоз надарен и уплашен.юнак да намина да го успокоя
  • 72 333322

    17 0 Отговор

    До коментар #53 от "Милен":

    Миленчо миличък, бълнуваш от сиропа, нали вие сте защитени и са ви спасени жалките животи, кво мрънкаш тука сега. Бегай пускай телевизора, с който мислиш и се успокой малко. Айде жив и здрав и да сложиш 4-тата игла.
  • 73 Хахаха

    11 0 Отговор
    Толкова ли не разбрахте,че човека си прави майтап с ваксинираните и реклама на името.Не познавам уплашени от ковид спортисти срещам се с много повече от една фитнес зала
  • 74 3333333

    12 1 Отговор
    Кристиянгонев666 профила в инстаграм, ах Криси, и ти ли со от тия с дъгата бе деба
  • 75 Спри се

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "Спиро":

    Спиро ! Не кълни ! Освободи се от злобата . Тя не ти помага. Не помага и на другите. ТЯ РАЗРУШАВА - ТЕБ И ТВОЕТО ЗДРАВЕ !
  • 76 Абе, бурсук,

    10 2 Отговор
    и лекарите знаят, че тази субстанция с неясно съдържание не пази и не го крият вече. Ама ти си се боцкай. Между другото, ако боцкаш наркотици, ще живееш по-дълго, отколкото с тази боза във вените си.
  • 77 Докато човека си прави майтап

    3 16 Отговор
    Още 200 антивакса гушнаха букета и се преселиха в оня хубавия антивасърски свят 😂😂😂
  • 78 Гюл Бахча

    9 0 Отговор
    Един фитнес инструктор стана жена.
  • 79 черния

    5 2 Отговор
    Човек трябва да е антиваксър до живот, както много бяха!
  • 80 изроди

    14 0 Отговор
    e аз не познавам нито един да е умрял от кромида, но от инжекциите 5 човека си заминаха в рамките на 24 час след набождането !
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ти не си

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "ЩОМ ЕДИН ФИТНЕС ИНСТРУКТОР":

    разбрал. Да наричаш ваксината, че е Пътят, Истината и Живота се е направо богохулство !
    Исус Христос е Пътят, Истина и Живота. ( Евангелие Йоан 14:8) Това го знае всеки християнин, който почита Бог със сърцето си и който за всичко се доверява на Него.
    А ти май се опитваш да четеш Евангелието като Дявола...
  • 83 Ако .....

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Ако не сте забелязали, преди дни имаше публикувано изказване на Стойчо Кацаров: "Страната ни е пред риск от санкции заради ниското ниво на ваксинации" - и отдолу читател беше коментирал: "Аз мислех, че става въпрос за здравето, а то било за едни пари!".....

    Коментиран от #111

  • 84 NikNay

    13 0 Отговор
    Познавам Гоне (Кристиян) лично и баща му старият Гоне , никой от тях не се изразява така ! А това че някой сам е решил да се ваксинира не е никаква сензация че да ни я навират в очите ! Много тъпа и плиска статия на DW
    ..

    Коментиран от #102

  • 85 Абе

    15 0 Отговор
    Антиваксър е едно. А да не искаш да си биеш експериментални течности е съвсем различно.
  • 86 Тредстоун

    2 10 Отговор
    Насила не можеш да дадеш , остави ги да си умират , това е еволюция. Щом досега въпреки че от раждането им са поставени ваксини , няколко , после през година две пак , сега има 6 милиарда поставени за ковид , след всяко ухапване от куче , коте или настъпен пирон се тича за ваксина срещу тетанус , много болести които преди време са изтривали цели държави сега са забравени именно заради ваксините ... , но както се казва името на пилота става известно когато самолета се разбие , ако няма проблем никой не го знае..., така е и с ваксините , когато са успешни забравяме че ги има

    Коментиран от #90

  • 87 Браво

    10 0 Отговор
    Кристиянчо, сега гледай да не те натисне гумата след миокардит или инсултче, както се случва на другите ти набодени колеги.
  • 88 Браво

    1 2 Отговор
    Някои преодоляват срама си и продължават да живеят, а особено срамежливите ритват камбанката и отлитат през комина на крематориума 😂😂😂😂
  • 89 Ко каза ко

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    Само един въпрос: Ако германците са тъпи - ние какви сме???
  • 90 NikNay

    10 0 Отговор

    До коментар #86 от "Тредстоун":

    А бе то хубаво си го написал ама забрави да споменеш че ваксините за които говориш са разработвани и тествани в продължение на години и държат десетилетия или до живот а не набързо скалъпени за 2 - 3 месеца със съмнителни ефективност - и само не ми излизай с номера че технологиите са много напреднали....
  • 91 хаха

    7 0 Отговор
    Повече трябва да го е срам, че е станал бърсалка на Дойче зеле...
  • 92 Точно това

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "Румен":

    е целта на създателите на отровата, да противопоставят набодените на другите. Сега напират колкото се може повече заблудени души да прилъжат и после да кажат, че поради опасността за здравето на "правоверните", ще започнат истинските репресии. Това е подготвяно с години и са вложени много средства и сили.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Край

    11 0 Отговор
    Докато не получим логично обяснение наа въпроса - защо да се ваксинират хората които са го преболедували!?! не вярвам на ваксините.

    Коментиран от #98

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 А за теб

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Тръмп":

    Всекидневно кожена супер бустерна в... ()()... знаеш къде!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Значи

    5 1 Отговор

    До коментар #98 от "Обяснявам като на прост човек":

    не знаеш какво е ВАКСИНА ! Имам всички конвенционални ваксини според детския имунизационен календар и ДОСЕГА НЕ СЕ ЗАРАЗИХ И НЕ СЕ РАБОЛЯХ ОТ БОЛЕСТ,ЗА КОЯТО СА ПОСТАВЕНИ. ТОВА Е ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА ВАКСИНАТА. БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ВАКСИНИ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА З А Б Р А В И за тези болести.
    Тези коктейли не могат да се наричат ваксини и да претендират за такива
  • 102 333333

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "NikNay":

    Е добре де, що тогава си го е сложил на стори тъпото изказване?
  • 103 Истината днес

    6 0 Отговор
    Този е жиголо освен фитнес мърляч ..какво очаквате от такъв женчо
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 МиДа

    11 0 Отговор

    До коментар #98 от "Обяснявам като на прост човек":

    Преболедувах началото на ноември миналата година. 13 месеца по-късно имам 330 Bau/ml, при необходими 151 за сертификат. Въпросът ми е за къв чеп да се ваксинирам? Ако трябваше да разчитам на ваксина, трябваше да съм на бустери вече.

    Коментиран от #106

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 КОВИД - 19

    8 0 Отговор
    НЕ ЖЕЛАЯ ДА УБЕЖДАВАМ...! Само ще питам - Сега горд ли си, че си станал любител ваксър?! Вече си горд, личи си, и не се срамуваш от поставената ваксина. Браво, въпреки, че тя не ти гарантира защита от повторно заразяване - е, ще го прекараш "по-леко"...! Браво, ти си герой. Ние "страхливите" и "глупави" антиваксъри сме убедени, че това е доживотно зарибяване, ваксината да стане необходима като кислорода който дишаме, като лекарствата които 75% от тях не лекуват и рекламират като шоколадови бонбони по ТВ екранда. Ще се превърнем ли в Клонинги?! Имаше публикация за един словенец, който се е ваксинирал 23 пъти - разбира се за пари. Решил човека, бозата да я превърне в частен бизнес - след като от това фармацевтичните компании печелят милиарди. Този, рекордьор на 23 игли, ако ваксината не е боза, щеше да е отдавна при Св. Петър и да играят покер! От това, любители ваксъри, всеки един от вас може да си направи извод колко е качествена тази ваксина?! Любители ваксъри, знаете ли за плана наречен : " ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД", той не е от вчера, а от години се планира, и никой досега не го е опровергал, не го е отрекъл, че съществува - можете да го потърсите и прочетете в компютъра си. Така, че СЗО участва в разработката на ваксини от години за намаляване на раждаемостта в световен план - това не са слухове , нито измислици от така наречените днес антиваксъри - има публикации, четете. Населението на Земята от седем милиарда трябва да стане на един " златен милиард" по
  • 108 КОВИД - 19

    8 0 Отговор
    ... по замисъла на този античовешки план, план на обезумели хора провъзгласили се за "бог". Дори, тези "умници" са определили, избрали обществата които имат правото да живеят - държавите: САЩ, Канада, Япония, държавите от Западна Европа и Израел. Но, дотук, четете и се интересувайте - аз също не желая да убеждавам хората, но няма да позволя на никой да ме нарича антиваксър...!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Констатация

    4 1 Отговор
    Мисля , че случая не е за ваксина , а за психиатрията . Възможно е да има и прекомерна употреба на анаболни стероиди , които се отразяват у на мозъка. Комбинация от неврастенична фиксация , съчетана със страхова невроза .
  • 111 Как става това

    6 0 Отговор

    До коментар #83 от "Ако .....":

    Точно за едни пари става въпрос , и Лукашенко даже го оповести публично , колко пари са му били предлагани за да участва в цирка.
  • 112 Айде малко повече логика, "логичния" ?

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "МалкоЛогика":

    Факсаните могат да заразяват!
    Факсаните могат да се заразяват!
    Факсаните могат да се разболяват!
    Факсаните могат да умрат!
    Факсаните могат да изкарат вируса тежко!
    Факсаните могат да ходят навсякъде и да разпространяват вируса сред здрави хора!
    Факсаните могат да получат странични ефекти,усложнения и увреждания от факсината!
    Факсаните не за защитени от различните мутации на грипа(ковиТ)!
    Факсаните са набодени с различен препарат от богоизбраните лидери глобалисти, факт!
    И още нещо!Задължителната факсина ия с експерименталките е фашизъм и терор, но не и грижа за здравето на хората! Става въпрос за много пари, логичен, за много пари!

    Коментиран от #117

  • 113 Сттт

    0 0 Отговор
    Дайте фейсбука му, че да го питаме?
  • 114 Матей

    1 0 Отговор
    Доста находчива апологетика на ко-вакса,вижте само какви аргументи се използват,тънко въздействащи на подсъзнанието.Внезапно решил да се ваксинира,спонтанно,все едно е решил да си купи баничка.Ваксането с тия неустановени разтвори не е майтап.Навремето си имахме фармахим и всички ваксини се произвеждаха тук,проблеми нямаше.А тук ни докарват турски ваксини за пеленачета с живак и после имало много деца -аутисти,ми това си е биологична диверсия.И с тия ваксини същата работа,с какво доверие ще им ставаш опитно зайче на тия западняци ,които ни мразят чак в червата?Верно,понякога пускат ефективни лекарства,хората почват да ги купуват,после започват да им намалят лечебните съставки и вдигат цената с пъти.И тъй като не лекуват,а цената е безбожна ,и купуването спира.
  • 115 Регреса

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    отдавна е започнал,просто сега много ни личи,въпреки лъскавите играчки
  • 116 Ми друго

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "SH BG":

    си е да се "капичнеш" от "конспирация",по фешън е някък си-като "мъченик за свобода",хеле пък ако противните доктори те измъкнат жив - ставаш "гуру" преборил световната конспирация ,а пък с ваксината може да се размите "борбата" и целия героизъм отива по "ковиддяволите"
  • 117 Колко %

    0 1 Отговор

    До коментар #112 от "Айде малко повече логика, "логичния" ?":

    На Колко % ??? или нема значение
  • 118 пффт

    2 0 Отговор
    И аз бях антиваксър едно време, но после ДВ пуснаха интервю с фитнесджия от Бобов дол и тотално промених мнението си! Аз съм прост био-нано инженер, а момчето има голям бицепс. Очевидно неговото мнение трябва да има тежест.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 НА СТО И ЕДНА...

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Милен":

    Милен, "ПРОФЕСОРЕ", - ние "простите" антиваксъри, молим най учтиво теб, и останалите "умни" любители ваксъри, да не ни обременявате с вашите недодялани лекции, като : " защо?, защо?, защо? не изхвърлите телефоните си, компютрите си, банкови си сметки и прочие простотии...!". Всеки един от нас е виждал, знае, или поне само е чувал за новоизлюпените патенца, че имат жълто около човчицата си. Мама патица е на "сто" години, а патенцето на "сто и една" - знае повече от майка си! Браво, "умно" пате! Професоре, един съвет от нас - вземи една дървена касетка и отиди на жълтите павета, качи се на нея и произнеси пламенната си недодялана реч - както в Хайд Парк известен със своето кътче на ораторите...! Обясни на всички " антиваксъри " за коварния античовешки план разработван от СЗО с години, известен от многобройни публикации с името: " ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД"! Милен, хайде сега ти ни кажи, ако можеш да обясниш от стъпалото на касетката от която можеш да дрънкаш каквото си искаш, а ние "простите" "антиваксъри" със зейнала уста ще те приемем за "умен" оратор, " ПРОФЕСОР "! Жълтото патенце на сто и една! Браво!
  • 121 хмм

    1 0 Отговор
    Какво значи "антиваксър"?
    Познавам хора, на които са им слагали по 7 ваксини преди да пътуват за тропиците и това сде е случвало ен на брой пъти в живота им, но не щатг да си слагат точно за грип вакса. Те антиваксъри ли са?

    Апропо, ако някой не ще да яде глутен, да пие антибиотици или да си слага ваксини, това не е ли негова работа?