Last news in Fakti

8 Декември, 2021 15:51 22 453 57

Ген.-майор Валери Григоров за ФАКТИ: Промяната ще се усети едва когато видим Делян Славчев Пеевски извън парламента

  • валери григоров-
  • 47-мо народно събрание-
  • пеевски-
  • правителство

"По силата на глобалния закон “Магнитски” Пеевски не трябва да е в българския парламент", категоричен е той

 Ген.-майор Валери Григоров за ФАКТИ: Промяната ще се усети едва когато видим Делян Славчев Пеевски извън парламента - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Българското общество даде знак на всички политически формации в парламента - необходимостта от консенсусно говорене, от институционално говорене и от по-зряло политическо поведение е историческият урок, който българското общество даде през тази година на три поредни парламентарни избора.

Много категорично можем да заявим, че българското общество вече действа активно, действа с оглед оценката на политическото поведение на всеки един от политическите субекти и по този начин дава много ясни политически посоки на субектите, които не проявяват политическа мъдрост, далновидност и устойчивост”.

Това каза генерал-майор Валери Григоров е интервю за ФАКТИ.

“Видяхме, че след предходните избори на 11 юли, тогавашният първи политически субект “Има такъв народ” сега получи своето сериозно наказание за това, че не прояви далновидност, политическа зрялост, че не направи усилие да създаде правителство, да намери консенсус и диалог с партньорите си.

Мисля, че сега сме в друга политическа среда - по-осъзната. Мисля, че ще намерят верния подход и ще могат да създадат правителство с по-дългосрочен живот - не бих казал пълен мандат, но бих казал обозрим срок на действие, в който да се преодолеят основните кризи: политическа, икономическа, здравна, и всичко това, което обществото много категорично показваше като свои проблеми по време на протестите миналата година”, каза още той.

“В ушите на управляващите в четворна формула трябва да продължава да ехти гласът на обществото и на българските граждани, които проявяват своята гражданска активност и показват правилните политически решения”, категоричен беше ген.-майор Григоров.

Относно правилните политически решения ген.-майор Григоров посочи още: “Трябва да се създаде бюджет за 2022, в който да има видими ясни политически приоритети чрез бюджета, което да даде шанс на обществото за стабилна икономическа основа, в т.ч. стабилизиране на цените. Разбира се, основна задача е съдебна реформа. Нужно е да се дадат гаранции за правосъдие, за укротяване на опърничавата прокуратура, която служи единствено на клиентелизма и на корпоративни интереси, в т.ч. и изваждането на Гешев от позицията на главен прокурор. Съдебната власт е гаранция за демократичния и правов ред в държавата".

"На второ място, нужни са икономически мерки за създаване на нови работни места на национално и на общинско ниво. Бих казал, че през последните 15 години нищо не беше направено в тази посока. Нужна е силна, активна роля от страна на общините по места", отбеляза той.

"На следващо място, трябва ни административна реформа и плавно, но краткосрочно - в срок до 2 години, въвеждане на електронно управление, което да облекчи и осъвремени административното обслужване на българските граждани. Не говорим само за административна реформа, изразяваща се в съкращения. Съкращения ще има и те трябва да са на базата на основен анализ на необходимостите на администрацията на централно и местно ниво. Трябва да има единен подход по отношение равнопоставеността на всички административни държавни и общински органи. Това е приоритет.

Не поставям на заден план и необходимите мерки по отношение на реформа в здравеопазването, така че всеки български гражданин да има достъп до здравно лечение”, каза още ген.-майор Валери Григоров.

В края на разговора на въпроса дали очаква, че ще започнат истински разследвания срещу бившия министър-председател на България, понастоящем само лидер на ГЕРБ - Бойко Борисов, ген.-майор Григоров отговори така: “Вярвам, че това трябва да се случи, защото е част от справедливостта. Промяната ще се види едва когато Делян Славчев Пеевски е извън парламента. По силата на глобалния закон “Магнитски” той не трябва да е в българския парламент, защото показва безпомощността на държавата и липсата на единен държавен подход по прилагането на българското и международното законодателство”.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 99 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    26 41 Отговор
    Колко да е глобален еврейския закон срешу Русия Магнитски??? Хаха

    Коментиран от #55

  • 2 Антимилиционер

    44 9 Отговор
    Глобален закон.... Няма вменяеми хора в Абсурдистан.
  • 3 Да,бе

    69 8 Отговор
    Много скромно е извън парламента - на топло е по народно или в панделата.
  • 4 бушприт

    51 19 Отговор
    "Промяната ще се усети едва когато видим Делян Славчев Пеевски извън парламента."
    Няма да го видите скоро и бързо.
  • 5 📌🇧🇬

    17 4 Отговор
    Стартиране на инициативата "Демокрацията срещу сигурните убежища": В рамките на инициативата "Нова демокрация срещу сигурните убежища" (DASH) правителството на САЩ начело с държавата ще работят с чуждестранни партньори, за да се предотврати създаването на финансови убежища за корупция и да се разшири използването на подходящи инструменти за принуда. DASH ще засили влиянието на Съединените Щати.
  • 6 Сатана

    43 49 Отговор
    Поредният зеленочорапест клоун.Абе,къде беше досега ,та чак днес изпълзя на светло на умряло куче 🔪 да вадиш?

    Коментиран от #10

  • 7 Ген.-майор Валери Григоров

    17 30 Отговор
    Ротшилдите издават глобални закони. И за вас важат.
  • 8 Иванов

    51 40 Отговор
    Другарки и другари, разберете, промяна няма , нямало е и няма и да има. Всеки ,който не го е разбрал и продължава да ходи на избори и пуска бюлетина за поредния спасител на бял кон , просто улеснява скоростното забогатяване на нови хора. В лучая , това са поредните юпита , завършили по 5 университета на запад и говорещи по 5 чужди езика , които незнайно защо , не стоят там да работят за големите заплати , а се връщат тук , да спасяват България??? Айде молим , аз може да съм от село , но не ям доматите с коловете.

    Коментиран от #12, #16

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 13 Отговор
    ПЕЕВСКИ пе позор
  • 10 БСП на Бунището

    43 19 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана":

    Ами той е Полковник от МВР...Съветник на Румен Петков - Шадравана когато е Вътрешен министър 2005 та с БСП....Ченге от Милицията на НРБ....Къде да е ....Пазил е Приватизатори,Олигарси и Мутри от БСП...

    Коментиран от #17

  • 11 По-скоро

    30 5 Отговор
    Когато го видим в американски затвор да прави компания на латиноси и нэгритоси. А това означава на куково лято.

    Коментиран от #13

  • 12 е то ти

    33 3 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов":

    сигурнопсе чудиш защо ли Левски, Ботев и другите Българи са дали живота си за България а не са си живуркали спокойно но за теб явно е важна солунската митница
  • 13 по скоро

    26 5 Отговор

    До коментар #11 от "По-скоро":

    ще го отсвярят...защо данъкоплатеца ду му плаща за престоя в затвора ?? най справедливо би било държавата да си има таен отдел който да отстранява за винаги подобни имндивиди а не да ги пращаме на държавна издръжка
  • 14 мдаааа

    14 26 Отговор
    България все повече започва да ми заприличва на Чили , на Пиночет ...

    Коментиран от #15

  • 15 оня

    19 4 Отговор

    До коментар #14 от "мдаааа":

    Няма нищо общо с Пиночет. Питай чичко гугъл.Той знае всичко:))

    Коментиран от #19

  • 16 PE6OGOLF4E

    17 6 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов":

    Другарюю.....знаем,че сте от село,защото Ви личи....а промяна ще има,имало е и винаги ще има.....вижте ком. 12.
  • 17 Цоню

    26 5 Отговор

    До коментар #10 от "БСП на Бунището":

    Всъщност е районен инспектор капитан ускорен за нула време до Генерал майор като гномчо Завършил ПЖИ и той железничар и после дава акъл очевидно и връзкар

    Коментиран от #34

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 мдаааа

    16 0 Отговор

    До коментар #15 от "оня":

    А преди учехме , защото тоя чичко го нямаше ...
  • 20 хммм

    19 11 Отговор
    Дезинформация!Отклоняване на внимание и проектиане на общетвно мнение!Така работят воениите!И работят в синхрон!Все едно Пеевски ако отсранят и държавата ще цъфти!Отклоняват дружно вниманието на народа,че вкараха Нинова в упрвлението,и това кои точно министерства и дадоха!Пълен идиотин трябва да си ако не можеш да се сетиш какво следва......
  • 21 Вали Васев

    24 6 Отговор
    Абсолютно вярно ! Не може доказан престъпник да е законотворец и съдя ! Това чудовище се крие от света зад имунитета си . Не е възможно ! Не е нормално лъва ( държавата ) , да се страхува от дебелата мравка мутант ! Българска " природна" аномалия ...
  • 22 Aleksandar

    27 3 Отговор
    Иво Христов каза, че в обществото има широки авторитарни нагласи. "Очарователна е тази българска черта да гласувате за поредния спасител, преди 30 и няколко години ни управляваше Тато, след това Командира, после дойде Дедо, после Баце, значи следващият трябва да е пак някой, който да осъществява родителски надзор върху инфантилното българско население", каза той.
  • 23 къф

    8 6 Отговор
    е тоа смешник ве ?
  • 24 миризлив пръч

    13 8 Отговор
    Тоя смешник не спираше да дъвче Бойковия,сега се прехвърлил на Пеевския.
  • 25 Nuray Kırcaali

    16 8 Отговор
    Това е американски закон, "Магнитски", и България изообщо не е длъжна да се съобразява с американските закони.
  • 26 Гого

    16 4 Отговор
    Не четох статията ама.....за новия бардак го знаете...пълно със стари муцуни....кирчоооо....кирчо
  • 27 ЛОРДА

    10 2 Отговор
    абе онези момчета там само са го пребили или са задълбочили контакта с бившото шиши ,ее кирията му е ,че е отслабнал
  • 28 ИВАН

    15 2 Отговор
    Не извън, а вътре - в затвора .... и не само Делянчо, а и много други българомразци и родоотстъпници
  • 29 Наблюдател

    16 8 Отговор
    Генерала е в грешка "Промяната ще се усети" едва когато въпросното лице, както и лицата Б.Борисов и И. Гешев влезнат в затвора! Като първи проходци в тази посока....Доста наивно е ако си мисли че въпросните няма с всички сили да пречат ако са на свобода на всяка положителна промяна!
  • 30 аман от генерали

    21 4 Отговор
    от къде никнат тия генерали.Аман от генерали .Стига вече. Това са прости ,некадърни напористи индивиди ,кандидати за власт и подчинение.
  • 31 любител

    14 7 Отговор
    не си прав според мен истинска промяна ще има когато боко и компания главния каскет шиши сокола и другите олигарси отидът в ЦСЗ в единочки до живот на хляб и вода и им се конфискува всичко откраднато от тоя народ тогава ще има пари за пенсии и заплати и всчко водещо до по добър живот на хората. да може да се лети на вън за кеф а не да робуваме за единия хляб.
  • 32 Гост

    16 2 Отговор
    На генерала ща му кажа ,че закона Магнитски касае само сметките в долари и не може да влияе в Европа,а що се отнася до Дилян Пеевски дали ще е в бг парламента или извън него е се тая по важно е този или тези които дърпат конците.
  • 33 Този

    19 5 Отговор
    Е толкова генерал, колкото и оная ми работа...в колко битки си учадтвал ве цървул че генерал да се наричаш...както и всички останали сополанковци в пагон...
  • 34 Умен по цялата глава

    22 2 Отговор

    До коментар #17 от "Цоню":

    Ама забележи - завършва Полувисше железничарския ПЖИ и влиза в МВР...това 80 те години и чааак 92 записва Право в школата на МВР....Кажи ми защо не е карал Влак ,а е станал Милиционер и как се е ставало тогава Милиционер питай баща си...Аз мога да ти кажа - по Партийна линия чрез БКП....

    Коментиран от #45

  • 35 Ужас

    19 6 Отговор
    Тоя на какво основание е станал генерал майор? Та, комунистите взеха цялата власт и пак се оправдават. Ясно е, че ще затъваме сега. Тъкмо се пооправи държавата и сега ще затънем отново.
  • 36 САМО КОГАТО

    14 7 Отговор
    СВИНЯТА ПЕЕВСКИ, ЗАЕДНО С РАЗПЛУТИЯТ ТУЛУП БОРИСОВ И КАСКЕТА ГЕШЕФФФФ СА В ЗАТВОРА! ТОГАВА В РОДИНАТА ХОРАТА ЩЕ ОТДЪХНАТ И ПОВЯРВАТ, ЧЕ ИМА ЗАКОННОСТ!!!

    Коментиран от #47

  • 37 щИРЛИц

    12 7 Отговор
    Не когато видим Делян извън парламента , а в ЗАТВОРА ! Барабар с тулупа !
  • 38 пппп

    12 4 Отговор
    Пъпеша и ППП бяха избрани от утайката на България.
  • 39 Европа

    12 0 Отговор
    Твърде дълго чака честния българин средна класа. Докато си гледаше децата и оцеляването акулите ръфаха пасажа. На кой бизнеса на кой жилището един по един изчезваха хората. Прогресира агресивната посредственост. Крайно време беше тази тенденция да спре.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бай Турко

    5 1 Отговор
    Промяната ще се усети ,когато такива като спрад да дават акъл
  • 42 Колю

    9 1 Отговор
    18 министерства +министерсКи съвет+народното събрание,НАП агенции без брой асоциации фондации паразитиращо структури,местна власт ,,,кметове ,заместници общимски севетници ,генерали ,майори ДАНС,компи ЕВН- ни КЕВЪРИ МВР, пожарни и кой Управлявс ,,, 2,,,,,3,,милиона българи,безброй паразити на Хранилкка,,И какво и кой управляват
  • 43 Чашков Бойко

    5 2 Отговор
    Да прав е човека но и Прокопиев и черепа и мустакатия банкер да са на топло, начело с Костов и ранните приватизаторин и късните крадци тогава ще сме ок,а Рашков да им мете килиите
  • 44 редник

    5 0 Отговор
    В тая България като в северна Корея само генерали ражда без армия и всички в управлението и политици след служба на кого незнам.
  • 45 Бай Ставри

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Умен по цялата глава":

    Няма нужда да питам баща си защото много добре знам защо кандидатстваха в ПЖИ и Строителното Благой Иванов.Ползваш се от всички благини на военните ама не служиш в Н ския гарнизон (Звездец Грудово Елхово) и не си постоянно отсъстващ месеци наред от къщи .Живееш си в родното място а не на стотици километри от там.А в МВР тогава вземаха много точно заради възродителния процес и терористичните актове.А е завършил право задочно в те ВИПОНД ама според мен няма как от изпълнител и методист в СДВР да станеш генерал майор на национална служба по времето на СДС.По твоята логика тате е БКП а синът СДС той също може да е бил и със сигурност е така активист на комсомола поне.Товс говори че човекът е кариерист и връзката.От синя шапка става граничар и сега пак се обажда.
  • 46 stan40

    3 1 Отговор
    Поредният виновник за това, че България е последна в Европа по жизнен стандарт дава съвети. Най-голямата беда не е Пеевски, а чичковците с розови памперси, като тоя, които се опитват да откъснат опашката си по която кучетата лаят.
  • 47 stan4o

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "САМО КОГАТО":

    Не може трима да са виновни за всичко. Защо забравяме кои ги създадоха? Как така се пръкнаха от нищото?
  • 48 Го4о

    2 0 Отговор
    При нови избори може да не се кандидатира, иначе може да почакаме 4 години, а през това време може да се промени още и да стане министър от ИТН.
  • 49 Росен

    3 2 Отговор
    В предишните два парламента Пеевски го нямаше. Какво попречи тогава да стане промяната. Не си търсете оправдание ами се напънете малко. Иначе може да се зададе и въпроса трябва ли човек нарушил конституцията да е премиер
  • 50 Ал Тъпоне

    3 1 Отговор
    Има право човекът щом продължаваме да избираме в парламента човек, когото в Дубай го набиха за деянията му, а това значи че експертизата ни не работи правилно!
  • 51 Вида

    4 2 Отговор
    Хора, които дават интервюта при Люба Кулезич са мръсни ченгета, предатели и българоубийци!
  • 52 Чичо Пей

    3 0 Отговор
    Делян Пеевски е изпята песен.Той като и ДПС са изтъкани от корупционни схеми,лицемерие и популизъм.Поради това,че е анти-българско,анти конституционно и действащо против България,те тези поганци и и техните еничери Трябва да са Извън БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ! ТЕ са ТОКСИЧНИ и БОЛЕСТО ТВОРНИ!!!
  • 53 Матей

    1 1 Отговор
    Ще ги видим какво ще направят ПеПЕ-вистите,без подгонване на боковската пасмина няма как да минат,защото ако не ги разформироват,ония постоянно ще им се пречкат,ще саботират,ще се присмиват .парите и имотите са у боковци,без тия ресурси всяка реформа е обречена на безконечно мъчително буксуване.Така че,експроприация,в полза на държавата,иначе е само стани да седна.
  • 54 Marcel Rosu

    1 2 Отговор
    В качеството на какъв един военен генерал дава оценка,кой е за парламент и кой не е !
    От всяко дърво не става кавал!
    Може би изразява чуждо мнение!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 НИЕ СМЕ С ВАС

    1 0 Отговор
    ВЕРНО ЛИ АМИ ТЕ МАЙ ВСИЧКИ ВИ ПРЕЧАТ АМИ ЩО ТЪЙ АМИ ДА ТИ КАЖА ЩОТО ЗА ЦЯЛАТА ВИ ТУМБА БАРАБАР РАДЕВ ГЛАУВАХА ПОД 25% ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ 24% БЯХА ПРОТИВ И ТОЛКОЗ ОСТАНАЛИТЕ 50% ВИ ИМАТ ЗА ШРОТ / ТА ТИ КОЙ БЕШЕ ЧЕ ДАВАШ АКЪЛ/