Last news in Fakti

16 Април, 2013 09:17 1 545 3

Соломон Паси: Няма защитени от тероризма

  • бостън-
  • тероризъм
Соломон Паси: Няма защитени от тероризма - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„След 11 септември вече на всички трябва да е ясно, че няма защитени хора, терористите могат да ударят изненадващо навсякъде. За съжаление това важи с пълна сила и за България, както се видя от терористичния атентат миналата година“, каза бившия министър на външните работи Соломон Паси в студиото на ТВ7 по повод вчерашния атентат в Бостън, при който загинаха най-малко трима души и стотици бяха ранени.

Според арабиста проф. Владимир Чуков този атентат много прилича на атентатите на гара Аточа в Испания. Той поясни, че вчера, 15-ти април, е бил Денят на патриота в САЩ и чрез тази публична проява се цели да се унижи обществото във време, когато то е най-податливо. Според него всички следи водят към Близкия Изток, а там има само една организация, способна да подготви тези атентати и чиято основна цел е САЩ – Ал Кайда.

Според проф. Чуков, в последно време се наблюдава опит за възраждане на безмилостната Ал Кайда от преди няколко години от новия й лидер Айман Ал-Зауахири.

Проф. Чуков предупреди, че трябва да се подходи много сериозно към проблема, защото като съюзници на САЩ в НАТО ние сме потенциална цел на терористите. Българските национални интереси трябва да бъдат поставени над всичко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирослав

    1 0 Отговор
    Ами точно този господин на снимката и други марионетки като него ни направиха цел за терористични актове...Такива актове никога не са били насочени срещу българския народ, те са насочени само срещу покровителите на гореспоменатия господин...
  • 2 гет

    0 1 Отговор

    Цитат от горенаписоното: „След 11 септември вече на всички трябва да е ясно, че няма защитени хора, терористите могат да ударят изненадващо навсякъде. За съжаление това важи с пълна сила и за България, както се видя от терористичния атентат миналата година“, каза бившия министър на външните работи Соломон Паси в студиото на ТВ7

    Истинското изказване без обработка: „След 11 септември вече на всички трябва да е ясно, че няма защитени хора, американците могат да ударят изненадващо навсякъде. За съжаление това важи с пълна сила и за България, както се видя от нашият атентат миналата година“, каза бившия министър на външните работи Соломон Паси в студиото на ТВ7 .
  • 3 ..май-май,юни,юли,

    0 0 Отговор
    Като се замисля,гет,май имаш пълното право да
    мислиш така,наистина,.......
    За жалост,обаче-колкото това се доближава до истината,
    толкова по-трудно тя ще дойде до нас,редовите земни хора....
    Нали??!.....