Last news in Fakti

16 Април, 2013 14:08 1 678 1

Плевнелиев и Райков пратиха съболезнования до Обама (обновена)

  • росен плевнелиев-
  • барак обама-
  • бостън-
  • експлозиите
Плевнелиев и Райков пратиха съболезнования до Обама (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев изпрати днес съболезнователно писмо до президента на САЩ Барак Обама по повод на експлозиите в Бостън, при които загинаха трима души и над 140 бяха ранени.

„България остро осъжда тази безсмислена проява на насилие, която не може да бъде оправдана по никакъв начин. Преди по-малко от година българският народ позна ужаса от един подобен акт. Уверен съм, че виновниците ще бъдат заловени и наказани с цялата строгост на закона“, заявява в писмото си президентът Росен Плевнелиев.

„В този труден за Съединените щати момент бих искал да изразя моите и на българския народ най-искрени съболезнования и съчувствие към семействата и близките на загиналите, както и пожелания за скорошно възстановяване на пострадалите“, се казва още в писмото на българския държавен глава.

Служебният премиер и външен министър Марин райков също изрази съболезнованията си в телеграма до държавния глава на САЩ. „Българската страна изказва пълната си подкрепа и съпричастие към семействата на загиналите и изразява надежда за бързото възстановяване на пострадалите“, пише министър-председателят до американския президент Барак Обама по повод експлозиите в Бостън в понеделник.

„Уверени сме, че американската нация ще покаже отново своята сила и сплотеност в този труден момент. Нашата вяра е отправена и към това, че извършителите на това ужасно деяние, както и техните мотиви, ще бъдат разкрити максимално бързо“, пише премиерът Райков.

„Подобни актове нямат място в XXI век и те могат да бъдат единствено и само категорично осъдени“, казва се още в текста.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    а св а направиха ли