17 Април, 2013 09:43 2 020 1

Смоленов: Терорът е за манипулация на пазарите

  • бостън-
  • терор-
  • манипулация
Смоленов: Терорът е за манипулация на пазарите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Всеки тероризъм е израз на някоя гнусна далавера. Трябва да се запитаме, защо точно в деня, в който цената на златото пада с 10%, срива се пазара на среброто и петрола, се случва подобно нещо. Става въпрос за насаждането на масов страх, който може да е маскиран с политически, религиозни или идеологически мотиви, но цели в крайна сметка манипулация на пазарите."

Това заяви  Христо Смоленов - експерт по сигурността в предаването на TV7 "Добро утро, България!"“ във връзка с кървавия атентат в Бостън. Той добави, че е твърде рано да се говори за заподозрени, защото това ще са само догадки, но е известно вече, че ФБР работи по две версии – вътрешно десен екстремистки акт или дело на Ал Кайда.

Според Мохд Абуаси в момента Ал Кайда няма реална полза от толкова показен удар срещу САЩ, защото голяма част от интересите им в Близкия Изток се препокриват. Важно е най-накрая да се разбере, че тероризмът няма религия или етнос и всички терористи не са тръгнали просто за да убиват, трябва да се разгледат по-сериозно причините за това.

Вече няма безопасна държава, защото тероризмът няма религия или етнос, а интереси. България вече втора година подкрепя сирийската опозиция, а преди седмица една от най-големите въоръжени организации в Сирия обяви, че е част от Ал Кайда, нещо което Диляна Гайтанджиева заяви още преди месеци в разследването си по TV7.

Правителството трябва да се замисли след всички тези анализи и да се започне сериозно да се работи по антитерористичната профилактика в България, посъветва Смоленов. Няма нищо по-важно то това да се изгради превантивно добра система за борба с невидимата заплаха в България и в цяла Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 румбо

    0 0 Отговор
    Стари(но работещи) еврейски номера!