Last news in Fakti

7 Януари, 2022 13:50 4 173 28

Накратко за Казахстан

  • казахстан-
  • назарбаев-
  • токаев-
  • русия-
  • безредици-
  • генерал сердюков

Всички руски части, изпратени в Казахстан, имат практически боен опит

Накратко за Казахстан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

1. Гражданите на Алма-Ата са призовани да останат у дома и да спазват извънредното положение, докато останалите бойци не бъдат разстреляни. Предвид продължаващата стрелба, това е в интерес на самите граждани. Властите предупреждават, че в града действат обучени бойни снайперисти. Над 3000 души бяха арестувани, няколко десетки бяха убити. Все още могат да се видят трупове по улиците.

2. Токаев обяви, че операцията в Алма-Ата ще продължи до пълното унищожаване на всички бойци. По въпроса - протестиращи ли са или не, всичко е просто - група неидентифицирани лица вече трети ден водят организирана стрелба с полицията, охраната и армията на Казахстан, които търпят жертви с убити и ранени. Съответно основната задача е физическото унищожаване на врага, който е завзел част от центъра на града. Който от бойците има късмет, просто ще бъде заловени с последваща присъда. За останалите си е за тяхна сметка.

3. Призивът на Токаев ще повдигне въпроса за съучастието на редица високопоставени служители по сигурността, свързани с Назарбаев (който все още мълчи) в организирането на случилото се, което всъщност легитимира версията, че основният механизъм за ставащото не бяха цените на газа, а групите за борба на Токаев и Назарбаев за власт. Очакваме официалната интерпретация от Токаев на случилите се събития. Назарбаев мълчи (жив ли е? Болен ли е? Арестуван ли е? Изолиран ли е?)

4. Групата на ОДКС в Казахстан се командва от генерал-полковник Сердюков. Всички руски части, изпратени в Казахстан, имат практически боен опит. Днес се присъединиха и киргизите, те ще изпратят 150 души под ръководството на заместник-началника на Министерството на отбраната на Киргизстан. В операцията по прехвърляне на контингента на въоръжените сили на Руската федерация и Беларус участваха над 70 военнотранспортни самолета. Добър тест за БТА при прехвърляне на значителен контингент на дълги разстояния. Сигурен съм, че ще бъде полезен в бъдеще.

5. Относно действията на групировката. Руските военни вече са на летището в Алмати и го контролират съвместно с местните военни. Освен това военните на Казахстан държат телевизионната кула. По пътищата започнаха систематично да се поставят блокади. Пълната мрежа трябва да бъде разгърната в рамките на 1-2 дни. Постепенно ще продължи процесът на локализация на основните райони на действия и потушаване на въоръжената съпротива от силите на казахстанските военни. Със здравомислещи протестиращи в градове, където не е имало погроми, най-вероятно просто ще преговарят.

Автор: Борис РОЖИН, voicesevas.ru


Поставете оценка:
Оценка 4 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    66 11 Отговор
    Накратко : " Украйна -2" ‼️‼️‼️‼️
  • 2 Азазел

    95 11 Отговор
    А някакви кадри от демонстрациите в Европа?
    Водни оръдия, палки, сълзотворен газ, гумени (засега) куршуми и кучета.
    Или зависи от гледната точка, в Европа е демократично, по на изток не е?
  • 3 Токаевич

    32 60 Отговор
    Гражданите на Казахстан са призовани да останат у дома докато получат руски паспорти. После могат да излязат на митинг в прослава на властта, но само ако е доброволно!
  • 4 наблюдател

    34 23 Отговор
    "докато останалите бойци не бъдат разстреляни" до тук четох фъ.кт.ите. вас не ви ли обижда подобно паск.вилче? читателите ги обижда. поне мислещата част от тях.

    Коментиран от #18

  • 5 гадно

    64 12 Отговор
    Ало мисирката Токаев никога не е използвал думата бойци когато говори за терористи, а с терористи не се преговаря това и краварите го казват.
  • 6 mi6osp

    63 7 Отговор
    В Казахстан руски бойци с боен опит от Сирия зачистват джихадисти с боен опит от Сирия. Интересно дали ще се появи и прояви и чеченският спецназ.
  • 7 Военните стрелят по

    15 43 Отговор
    мирните и цивилни граждани, а те продължават да си плащат данъците....ей туй не го разбирам

    Коментиран от #10

  • 8 УЖ ТРУПАХА ВОЙСКИ ЗА УКРАЙНА А ВЕЧЕ СА В

    54 10 Отговор
    КАЗАХСТАН , СССР ПАК НИ ЗАБРАВИ НАС ДА СЕ ГЪРЧИМ ПОД АМЕРИКАНСКО РОБСТВО !

    Коментиран от #14

  • 9 КАТО ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ДРУГАРИ ОТ ФАКТИ

    26 3 Отговор
    НАЛИ И НИЕ МОЖЕМ ДА ПИШЕМ СЪЩИТЕ !
  • 10 Факт

    39 2 Отговор

    До коментар #7 от "Военните стрелят по":

    Що тука като пребиха децата на Българя родителите им защо плащат!?
  • 11 Последния Софиянец

    48 5 Отговор
    Накратко САЩ пренесоха войната от Украйна в Средна Азия.
  • 12 пфууу

    37 6 Отговор
    докато останалите бойци не бъдат разстреляни - абе амеби /факти/, кака го сътворихте това - гнусни гниди пропаднали. Вие не сте медия, вие сте една жалка сбирщина утайки - пасквили
  • 13 ЕЙ ПИСАЧИ

    58 9 Отговор
    Всички руски части, изпратени в Казахстан, имат практически боен опит.....................А ВИЕ АРТЕЛЧИЦИ ЛИ ОЧАКВАХТЕ ДА ПРАТЯТ ЗРЕЩУ ГРАВОРЕЗИ ?????????
  • 14 ПОМНИШ ЛИ

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "УЖ ТРУПАХА ВОЙСКИ ЗА УКРАЙНА А ВЕЧЕ СА В":

    КАКВО ПРАВИ ЛЯТОТО НА 2022г,А!?(✊!?)
  • 15 казахстан е най богатата в света

    11 22 Отговор
    СЪВЕТСКА РЕПУБЛИКА ПО НАХОДИЩА НА НЕФТ И ГАЗ Казахстан е на трето място по уранови залежи в света. Затова комунистическото ръководство на СССР избира този регион да бъде ядрен полигон. В североизточната част на Казахстан в близост до град Семей (Семипалатинск), Съветският съюз провежда общо 467 ядрени опита, от които 120 са на повърхността на Земята. Според проучвания от 1996 г. на територията на страната има 179 млн. тона радиоактивни отпадъци, които са основен екологичен проблем на Казахстан. Броят на загиналите и на болните в резултат на радиацията е неизвестен, но в Северозападен Казахстан замърсената земя няма да се използва поколения напред.

    Коментиран от #17, #23

  • 16 БОЙКО СБЪРКА КАТО НЕ ПРИСЪЕДИНИ

    15 4 Отговор
    КОЗЯХСТАН КЪМ БАНКЯ , СЕГА ЩЕШЕ ДА Е ШЕФ НА САУДИТСКИТЕ ШЕЙХОВЕ А ЗАЙЙЦИТЕ МУ ДА СА ЖЕНЕНИ ЗА ХАРЕМИТЕ ИМ
  • 17 А стига бе

    41 6 Отговор

    До коментар #15 от "казахстан е най богатата в света":

    Алооо-ти тоя преписан доклад от зелените терористи що ни го пробутваш тук? То по твойте думи в Казахстан и хлебарките ще са умрели при такаво радиоактивно замърсяване...А стегни се малко де-все ужасни неща са правени в СССР-а там живеят и се развиват и до днес-как така става? Тук в сайта имаше точно преди седмица инфо как Казахстан за десетилетие станал икономическо чудо-с по-добри икономически показатели от някои членки на ЕС...Истината за случващото се в Казахстан е следната-да се прави проблем на Русия.Както в Украйна Запада направи Майдана,както в Беларус се опита,както преди години в Киргистан и Узбекистан....Това е с две думи проблема-да има напрежение около РФ-нищо друго.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 asd

    12 4 Отговор
    "Член на комисията по сигурност и борба с корупцията на Държавната дума на Русия Бийсултан Хамзаев призова за референдум за „обединението на Казахстан с историческата родина - Русия "

    Я сега ЛАЙ още Ганьо... ХахаХАхахАХаха..."Мъ тоооо цвиетнЪ ревУлюция шъ да йе!"
  • 20 Кузмов

    29 6 Отговор
    Най дългата сухопътна граница на РУССИЯ е с Казахстан ! Някой да не си мисли че Руснаците ще оставт оставт някой просто ей така да си разиграва магарето .
  • 21 IVAN

    25 4 Отговор
    ЦВЕТНАТА РЕВОЛЮЦИЯ НА АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ СЕ СТАНА. ДА ОПИТАТ ПАК. НЯМА ЗАСПАЛИ ВЕЧЕ СВЕТА СЕ СЪБУДИ И ВИДЯ КОЙ Е АГРЕСОРА САЩ И НАТО И КОЛОНИЙТЕ ИМ РУСИЯ НЕ Е СССР РАЗБЕРЕТЕ ГО
  • 22 Новините

    26 3 Отговор
    Подготвяния майдан в Казахстан не успя.Джихадисти и талибани биват буквално избивани а тъпоъгълниците от Казахстан,които са им пригласяли подлежат на арест.Разликата между майдана в Украйна и майдана в Казахстан е само в участниците в него.Докато в Украйна бяха организирани бандровците срещу собствения си народ,то САЩ вкарва в Казахстан наемници от Идил и Талибани от Авганистан.В момента ги избиват буквално по улиците.САЩ отдавна организира бунтове и войни в различни държави,с цел да заграби природните им ресурси.За тези които не знаят,САЩ разполагат с петрол за още 10 години и са дотам.Дали Путин ще унищожи империята на злото или вулкана Йелоустъон е въпрос на време.Колкото по скоро,толкова по добре за цялото човечество на планетата земя.
  • 23 и какво

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "казахстан е най богатата в света":

    И богати ли са хората? Протестират, защото са богати ли? Странно, ще да бъде това.

    Коментиран от #26

  • 24 Васил

    5 10 Отговор
    Мдааааааааа диктатурата на Кремъл действа с пълна сила.
  • 25 Gen Gurko

    12 2 Отговор
    Трепане на място. Това е метода. С терористи не се преговаря.
  • 26 ААА СМЯХ

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "и какво":

    Ами ние като щяхме да бъдем Швейцария на балканите,.. швейцарци ли сме
  • 27 Определено

    2 2 Отговор
    Украйна -2
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.