Last news in Fakti

9 Януари, 2022 10:00 3 501 73

След раздора за зеления сертификат: колко още ще издържи коалицията?

  • зелен сертификат-
  • коалиция-
  • итн-
  • пп-
  • възраждане-
  • коронавирус-
  • парламент-
  • депутати-
  • бсп-
  • демократична българия

В парламента вече ще се влиза само със зелен сертификат

След раздора за зеления сертификат: колко още ще издържи коалицията? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В българския парламент ще се влиза само със зелен сертификат за COVID-19. Депутатите, служителите и журналистите ще бъдат допускани в сградата на Народното събрание с валиден документ за пълна ваксинация, документ за доказано преболедуване, достатъчно антитела или наличие на отрицателен антигенен (направен преди не повече от 48 часа) или PCR тест (от 72 часа).

Разходите за антигенни тестове за сътрудниците на народните представители, сътрудниците на парламентарните групи, служителите на администрацията на НС и представителите на медиите ще се покриват от бюджета на парламента. Депутатите обаче ще си плащат сами бързите антигенни тестове. Късото като текст решение бе взето след продължили 6 часа дебати, изпълнени с юридически и медицински спорове, щипка дезинформация и обилно количество кворумни игри.

Единодействие между ИТН и "Възраждане"

Кабинетът на Кирил Петков, който днес защити решението в парламента, бе избран с гласовете на "Промяната продължава", БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България". Днешният дебат, както и предишните обсъждания на темата, родиха още една коалиция - антиваксърска и COVID скептична - между ултрапопулистите от "Има такъв народ" и крайните националисти от "Възраждане". На моменти в петък и ГЕРБ се включваха в маневрите с правни и кворумни игри, но в крайна сметка депутатите на Бойко Борисов защитиха въвеждането на сертификата в парламента и по време на дебатите, и при финалното гласуване. Депутатите от ИТН и от "Възраждане" избраха да не участват в гласуването. И докато тезата на "Възраждане" беше, че сертификатът нарушава някакви права, от ИТН се хвърлиха в атака срещу всяка гласувана вчера разпоредба. Стратегията им бе за постоянно бавене с искане на почивки, подпомагани от бившата председателка на парламента Ива Митева.

Този път експертите надделяха над популистите

Елена Гунчева от "Възраждане" първоначално твърдеше, че тази точка въобще не трябва да се гледа, защото тя и други депутати не били уведомени за извънредното заседание на здравната комисия. Председателят на комисия д-р Антон Тонев отговори, че заседанието на комисията е редовно и е имало кворум. Тезата на Гунчева беше микс между здравна и правна дезинформация, както и откровенна заплаха: "Има умрели ваксинирани, какво означава, че сте ваксинирани? Също умирате, също заразявате. Как може да се нарушава правото на народните представители да влизат на заседание? Вие предизвиквате гражданска война!". Председателят на парламента Никола Минчев ѝ направи забележка: "От парламентарната трибуна трябва да говорите за демократичното вземане на решение, независимо дали се подкрепа от всички или не. Не да говорите за бунтове".

Според тълкуванието на юристи от ГЕРБ правилникът на парламента дава право на Минчев сам да въведе правила за влизане в парламента, но стратегията на ПП беше да има дебат по темата. И този път, за разлика от предишни дискусии, лекарите в парламента като че ли успяха да заглушат фалшивите новини и дезинформацията, които друг път излизат в големи количества от устите на депутатите на ИТН и "Възраждане".

Председателят на здравната комисия д-р Антон Тонев пресметна, че ваксините в България са довели до 25% спасени животи (на база на това, че 95% от починалите са неваксинирани - б.р.). Помислете за това, когато се изказвате следващия път, обърна се той към Гунчева. "Това, че нямало значение ваксинацията е пълна лъжа. Моля, не говорете лъжи", добави и пулмологът от ДБ Александър Симидчиев, който представи свой анализ за риска от заразяване в парламента, срещу когото популистите не успяха да извадят аргументи. Бившият здравен министър Костадин Ангелов добави, че ваксините в България показват 92% ефикасност, което значи, че от 100 ваксинирани 8 ще бъда незащитени. Останалите също могат да се да се разболеят, но няма да влязат в болница и няма да починат, каза той.

"Възраждане" заплашиха с протести

Тактиката на бившия председател на парламента Ива Митева беше да атакува практически всички разпоредби от новата точка в правилника на парламента. "Член 133 от правилника категорично казва, че депутатите са длъжни да присъстват на заседанията на Народното събрание и на заседанията на комисиите, в които са избрани. Няма как с това решение да забраним на народните представители да влязат в сградата и залата", гласеше един от мотивите на Митева.

"Хората има нужда от спокойствие. Ако не им бъде дадено от вас, другата седмица ще има доста сериозно безпокойство и вие ще носите отговорност. За вас ще има бял автобус", закани се лидерът на най-малката партия в парламента Костадин Костадинов. "Бил съм на протестите при белия автобус, на протестите при ГЕРБ, аз приветствам протестите. Не ни е страх от протести", отвърна Кирил Петков. Преди това в изказването си той се зарече, че мярката е временна и при 70% ваксинирани "зеленият сертификат" ще отпадне. "Възраждане" обявиха, че ще дадат зеления сертификат на Конституционния съд. И все пак коалиционните партньори ИТН не дадоха сигнали, че въвеждането на сертификата в парламента може да доведе до раздор в коалицията. Депутатите на Слави Трифонов този път бяха доста по-обрани в изказванията си.

Къща от карти?

Вчерашният дебат показа, че демокрацията може да работи и да се взимат решения в полза на обществото, без да се разпада коалицията и без да има противопоставяне на опозицията на всяка цена. Лъсна и хетерогенността на тази управляваща конструкция. Не е ясно колко още тя ще издържи. А пред управляващите стоят теми, по които партиите в коалицията са на диаметрални позиции - дали България да продължи да блокира влизането на Северна Македония в ЕС, дали и кога да бъде въведено еврото, да се запази ли плоският данък, как да изглежда съдебната реформа, каква да е политиката към Русия и много други. В интервю пред "Блумбърг" тази седмица Кирил Петков даде знак, че политическото оцеляване на коалицията и кабинета не е на всяка цена и няма да прави компромиси с борбата с корупцията и пандемията. "Това не е популярна мярка и ние губим политически кредит", каза той. "Но не ни интересува. Важно е да се направи заради хората." Дано спази обещанията си.

Автор: Георги А. Ангелов


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    12 77 Отговор
    Колко депутати от "Възраждане " са ваксинирани?

    Коментиран от #44, #57

  • 2 ПППП

    11 93 Отговор
    Копейката и чалгарите май са едно и също!

    Коментиран от #12

  • 3 НЯКОЙ

    15 57 Отговор
    Да си правят тест, щом има решение на прроблема - както за всички българи! Те да не са извънземни или пак с превилегии! Избрани са да работят, не да ни занимават с глупости!
  • 4 И. Иванов

    7 55 Отговор
    Едни бързи промени в състава на правителството ще решат проблемите със зеления сертификат и коалицията. Кирил Петков е на ход.

    Коментиран от #17, #60

  • 5 СЗО

    94 8 Отговор
    Нулева толерантност към ЗЕЛЕНИЩАТА !

    Коментиран от #28

  • 6 Мдааа....

    69 4 Отговор
    Те други дърпат конците,какво и как да бъде в България.Те се карат за оня дето духа .
  • 7 Давайте

    104 10 Отговор
    Разваляйте седянката да ходим на нови избори. Възраждане този път ще са първи.

    Коментиран от #27

  • 8 Гост

    44 7 Отговор
    Проблема не е само в зеления сертификат..Харесвам Петков ,но сбърка с подхода като остави партиите да назначат министри от кол и въже , просто 50% от министрите и заместниците не стават и за бакали, да не говорим че някой от тях толерират мутрите-чиновници от предната власт..

    Коментиран от #11

  • 9 Дилдо

    84 4 Отговор
    Вие от Дойче Зеле сте източник на фалшива информация, не Възраждане. Най-големите пропагандатори на тема Ковид
  • 10 Joro

    90 4 Отговор
    Цялото правителство начело с ромът с лилави устни Петков се е впрегнало и е приело присърце само едно - да ни "ваксинира". Дори клип с гн.усния пр.миер тече как "препоръчвал" ( разбирайте "изнудва") работодателите в България да принуждават служителите си да се"ваксинират". Все тая кой човек е вече набоден или не, - вярвате ли в качествата на този човек и способността му да управлява? Всички други уж предизборни обещания и приоритети останаха на заден план - повишаване на пенсиите ( май стана обратното при много хора), борба с корупцията и краденето , повишаване на жизнения стандарт и т.н. Говори се само за едно - "ваксиниране" и чак и препоръчителни ( т.е. заплашителни) клипчета ни се пускат. Вън ,по.длоги и б.клуци!

    Коментиран от #59

  • 11 И. Иванов

    8 50 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Няма непоправими неща. Сигурен съм, че ще бъде без предупреждение. Петков е умен човек и е наясно какво трябва да направи.

    Коментиран от #15, #46

  • 12 MERS

    6 36 Отговор

    До коментар #2 от "ПППП":

    От проверка става ясно, че всъщност една трета от депутатите на "Възраждане" не просто имат зелен сертификат, а са ваксинирани!

    Коментиран от #64

  • 13 нннн

    65 3 Отговор
    Ако не им дойде акъла в главата и не премахнат Зеления сертификат за всички, веднага да се разпада. А на изборите хората да не се подвеждат по красива усмивка или "две хубави очи", а да мислят като гласуват.
  • 14 dodo

    68 3 Отговор
    Всички пред парламента на 12, заедно да покажем, че сме единни. Стига сте били роби, стига са ви казвали какво да правите, тва не е демокрация, това е диктатура. Едни хора ,дето са им дали адски много пари ,искат да превърнат хората в стадо и да сринат икономиките. Не виждате ли,че всички конспирации се оказаха абсолютно верни. Премахване веднага на зеления сертификат или моментална оставка, на тези, които излъгаха народа няколко пъти за по малко от месец.
  • 15 Гост

    8 26 Отговор

    До коментар #11 от "И. Иванов":

    Съгласен съм , и дано е по решителен...за съжаление заради партньорите от коалицията изтърва времето за саблен удар по Мутро-мафията

    Коментиран от #22

  • 16 3e3rr

    27 1 Отговор
    не ни интересува мнението на Гешо соросоида.
  • 17 И. Иванов

    8 52 Отговор

    До коментар #4 от "И. Иванов":

    Можете да си цъкате минуси, само гледайте на 12.01.2022 да не ви сложат Големия минус. Опасно е да се играе с огъня. Много е опасно! Не питайте "възрожденците", питайте тия, които са загубили близките си! Тия, дето са загубили близки хора, не се изявяват в тоя форум, но ще получите много сериозен отпор от тях. Бъдете убедени в това! Няма да има предупреждение!

    Коментиран от #25, #47

  • 18 Всички свободни депутати

    52 2 Отговор
    Да бойкотират изцяло това незаконно престъпно сборище наречено "парламент" и да заседават без никакви аусвайс сертификати навънка! След като сами тези престъпници тровещи бг народа с чисти отрови нар. "Ваксини" при това сами се поставят извън закона само това е решението!
    Също така бойкот на всички магазини и учреждения изискващи такива сертификати -
  • 19 Майна

    65 2 Отговор
    Костадинов много точно го каза -ТОВА Е ПРИНУДИТЕЛНО ВАКСИНИРАНЕ ,защото неваксинираните плащат ДАНЪК ТРУД за да си плащат измислените тестове за достъп до работното място ,също и за достъп до ресурсите на държавата ,на която са данъкоплатци!!!! Ваксините също са ДОКАЗАНО ВИРУСОНОСИТЕЛИ, НО СА ПРЕВИЛИГИРОВАНИ,ВЪПРЕКИ, ЧЕ ТЕ ПРЕКАРВАТ ТЕЖКО ВИРУСИТЕ И ДОРИ УМИРАТ.....НЯМА ЗДРАВНА ЛОГИКА!! ИМА ДИКТАТУРА НА ЛЪЖЛИВА ПСЕВДОНАУКА
  • 20 Т.н. парламент

    44 0 Отговор
    Отдавна е превърнат в сборище от престъпници против народите си и това не е само в бг!
    Отдавна нормални депутати /ако изобщо има такива/ трябваше да престанат да заседават заедно с престъпници вътре в парламента! Да си слагат каквито искат сертификати, ваксини и т.н. оттам нататъка нямат право да налагат на останалите свободни хора нищо и нямат такива правомощия по всички конституции на които тези фашисти открито плюят и творят беззакония против народите си!
  • 21 НИМРОД

    47 0 Отговор
    Проблема е в правото на избор , което означава правото на свобода.

    КОЙТО Е ИЗБРАЛ ДА СЕ ВАКСИНИРА ГО Е НАПРАВИЛ НЕ ЗАРАДИ ОБЩЕСТВОТО , А ЗАРАДИ СОБСТВЕНАТА СИ СИГУРНОСТ.

    Обратното също е вярно - НЕ ВАКСИНИРАНИТЕ ПЪК СА ПРИЕЛИ , ЧЕ НАПРАВЕНИТЕ НА КРАК ВАКСИНИ СА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ И НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ОПИТНИ МИШКИ.

    Къде е истината.

    ИСТИНАТА Е, ЧЕ ЕДНАТА ГРУПА НЕ БИВА ДА НАЛАГА НАСИЛСТВЕНО НА ДРУГАТА ГРУПА ВИЖДАНЕТО СИ ПО ВЪПРОСА ЗА ВАКСИНИТЕ!!

    Нека ваксинираните се чувстват СПАСЕНИ .
    Нека НЕ ВАКСИНИРАНИТЕ пък се чувстват опитни мишки поставени в ръцете на някой д-р МЕНГЕЛЕ.

    Важно е да има, СВОБОДЕН ИЗБОР а не ДИКТАТУРА на една група хора над друга.

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Майна

    51 2 Отговор
    Вижте какво става в САЩ!!!,,Законодателите се подреждат, за да призоват Върховния съд да отмени противоконституционния мандат на Байдън за ваксина срещу COVID-19,, В ГЕРМАНИЯ ЛЕКАРИ ИЗВАЖДАТ КЛИНИЧНО ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ИМУНИТЕТА НАПЪЛНО ОТ ТЕЗИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИ!!!! ДОРИ ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ РОБЪРТ КОХ ОБЯВИ ,ЧЕ 95% от болните са напълно ВАКСАНИ!!! ЗНАЧИ ,НАБОДЕТЕ СЕ ЗА ДА СТЕ БОЛНИ!!!!!
  • 24 хNх

    30 1 Отговор
    Слави бягай от коалицията навреме!

    Коментиран от #32, #39

  • 25 ей зомби

    29 0 Отговор

    До коментар #17 от "И. Иванов":

    да си чувал за Критично мислене. за въпроса Защо,за въпроса Какво се цели,или си най-обисновен овчедушник и кон с капаци!?

    Коментиран от #35

  • 26 И. Иванов

    0 37 Отговор

    До коментар #21 от "НИМРОД":

    "ИСТИНАТА Е, ЧЕ ЕДНАТА ГРУПА НЕ БИВА ДА НАЛАГА НАСИЛСТВЕНО НА ДРУГАТА ГРУПА ВИЖДАНЕТО СИ ПО ВЪПРОСА ЗА ВАКСИНИТЕ!!"
    НЕКА ОНАЯ МИНИАТЮРНА ГРУПА АНТИСУБСТАНТОРИ ПРЕСТАНЕ ДА СЕ ОПИТВА ДА НАЛАГА ИЗКРИВЕНИТЕ СИ ПРЕДСТАВИ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ НА НЕДОКАЗАЛИТЕ СЕ В ЖИВОТА!

    Коментиран от #43

  • 27 АУУУУУ

    3 22 Отговор

    До коментар #7 от "Давайте":

    ГРЕШКА .......ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ СА ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ ....... НАЛИ НАЛИ ...... А, ДАНО АМА НАДАЛИ .......ХА ХА ХА ХА
  • 28 НИМРОД

    38 1 Отговор

    До коментар #5 от "СЗО":

    Случващото се е тест за зависимостта на това правителство, което трябва да защитава СВОБОДАТА НА ИЗБОРА на българина , а не да ни превръща в КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ налагаща решения отнемащи ни правото на този СВОБОДЕН ИЗБОР наложено от някаква ЕВРОПЕЙСКА МИТРОПОЛИЯ.
  • 29 Българка

    24 3 Отговор
    Очаквам в НС и правителството да се заемат с неотложните реформи и решения за преодоляване кризата в енергетиката, за спешно закриване спец.съда и прокуратура, реформа в КНКОМПИ, нов инспекторат на ВСС и преосноваване на ВСС като в него има само съдии... и т.н.....
  • 30 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    26 1 Отговор
    на пролет служебно правителство!
  • 31 Майна

    44 1 Отговор
    ПРОСТО КИРО..., ПРЕПУСКА СЪС ,,ЗАДАДЕНИТЕ,, МУ ЗАДАЧИ-Да ви НАБОДЕ, хукна да ,,ПРЕГОВАРЯ,, със СМакедония , Ще ви доведе до пълен фалит със бездействието за ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА, той е ,,ИЗПЪЛНИТЕЛЕН,, ..Върши си работата ,заради, която го ИЗБУТАХА НА ТОЗИ ПОСТ...НЕ БЛЕЙТЕ!!!

    Коментиран от #33

  • 32 хNх

    25 0 Отговор

    До коментар #24 от "хNх":

    Няма такова нещо, като "Правителство на всяка цена"
  • 33 И. Иванов

    5 17 Отговор

    До коментар #31 от "Майна":

    Квиченето на герберите е музика за ушите.
  • 34 Кочо

    47 1 Отговор
    Самият стремеж за тотална ваксинация по целият свят, неспирната агресивна пропаганда по медиите, довеждането на разделяне и противопоставяне на хората в обществото е най-тревожното в цялата ситуация! Който е уплашен, гледа телевизиите по цял ден, вярва на всякакви математици и нароили се професори и прочие да се ваксинира! Никой няма да го упреква, това е упражняване на неговото свещено право на свободен избор! Който се притеснява от цялата тази неистова пропаганда за ваксиниране, съмнява се в почтенноста на тези които стоят зад нея, света, че ваксините не са ефективни а даже вредни е в свещеното си право на свободен избор да не се ваксинира! С други думи всеки сбодно трябва да направи избора си дали да се ваксинира или не, дали да ваксинира децата си или не, това е основополагащо свещено право на всеки човек! Ако това се извършва под диктат и репресия от страна на държавния апарат, всичко е напълно очевидно, нарича се диктатура, отнемане на фундаментални човешки права, медицински фашизъм и прочие! За това е въпроса, а не кой е прав, тези които искат или тези които не искат да се ваксинират! Когато ни отнемат правото да избираме, тогава да се откажем от своя разум и интелект, да пуснат коли с рупори от които да наливат верните решения на масите от хора неспособни да бъдат разумни човешки същества!
  • 35 И. Иванов

    1 17 Отговор

    До коментар #25 от "ей зомби":

    Поне знам да пиша на български, за разлика от фейсбукарските неграмотници.
  • 36 Kgfgh

    29 0 Отговор
    Няма разнобой между партиите за сертификата зад гърба на хората .Това се прави нарочно за да може след това да кажат ,че щом там така се ходи на работа значи всички останали ще ходят така на работа .Бъдете сигурни ,че това идва ,при положение ,че го направиха и в други държави .Това е идеята на банкерите през назначаваните от тях политически пионки .
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Прост и ВАКСИНИРАН1403

    30 3 Отговор
    Заразата се пренася както от ваксинирани,така и от не ваксинирани. Този факт обезсмисля зеления сертификат и създава само разделения в обществото и конфликти на омраза.
    Заразата се пренася както от ваксинирани,така и от не ваксинирани. Този факт обезсмисля зеления сертификат и създава само разделения в обществото и конфликти на омраза.
  • 39 факт

    13 14 Отговор

    До коментар #24 от "хNх":

    ИТН тръгнаха по пътя на Атака и ВМРО, и ще си го получат, когато му дойде времето. Когато предадеш избирателите си и започнеш компромисите в името на властта, не може да разчиташ на тях пак да гласуват за теб.

    Коментиран от #65

  • 40 Любопитен

    21 1 Отговор
    Само не разбрах къде е дезинформацията на това , че и ваксинирани заразяват и умират?!. Май дезинф5 се налага най-вече от ДВ и корпорациите и НПО, които стоят зад тях!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 КОКО

    26 0 Отговор

    До коментар #26 от "И. Иванов":

    Именно!
    Една Малка Финансово Олигархична групичка от най-богатите в света
    НЕ ТРЯБВА ДА НАЛАГАТ МНЕНИЕТО СИ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ!

    Коментиран от #45

  • 44 Кеша на Ковид

    31 3 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    Ковид ваксината е право на избор, зеления сертификат не е. Само ти не си разбрал, че Възраждане се бори за отпадане НЕ на ваксинацията, а на зеления сертификат.
  • 45 И. Иванов

    2 10 Отговор

    До коментар #43 от "КОКО":

    Колкото и да си сменяш имената почеркът ти си остава един и същ, клоун.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 куку

    27 3 Отговор

    До коментар #17 от "И. Иванов":

    "Не питайте "възрожденците", питайте тия, които са загубили близките си! Тия, дето са загубили близки хора..."............какво да ги питаме , как са ги уморили в болниците игнорирайки всички болести , понеже има само ковиТ ...и некадърност , алчност и гонене на бройка починали за статистиката , че оттам падат мангизите ! Аре у лево тролев !

    Коментиран от #55

  • 48 Коментар

    17 2 Отговор
    Ако всички бяха ваксинирани до дебат въобще нямаше да се стигне. В крайна сметка принуждават хората да се ваксинират против волята им, а те самите не са. Това е лицемерие и фашизъм.
  • 49 6666

    1 26 Отговор
    Тролчетата от Възраждане да последват примера на парламентарната си група и преди протеста да се ваксинират, че може след това да заразят близките си.
  • 50 Нерегистриран

    26 1 Отговор
    След като една част от хората са се ваксинират за да бъдат защитени от вируса и смятат , че са защитени , защо налагат зелени сертификати за останалите . Нали затова са се ваксинирали , за да са защитени и да не се разболяват . От това следва , че ваксините не са това за което ги представят. Също следва , че ваксинираните смятат че са се минали и искат и неваксинираните и те да са в кюпа.
  • 51 Jacques Yves Moineau

    9 8 Отговор
    Точка първа: отстраняване на Гешеф и Цацароф
    Точка втора: Промяна на ВСС
    Точка трета: отстраняване на всички гербаджийски подлоги от НЕК, БЕХ, Булгаргаз, транс и т.н.
    Чак след това трябва се мисли за сертификати, македонии тунели мостове, пенсии и т.н
  • 52 Така значи

    19 2 Отговор
    Те, "елита" на България се оказва, че не са ваксинирани и не искат да се ваксинират, а карат насила, нас обикновените хора да го правим? Айде няма нужда.
  • 53 Нерегистриран

    21 0 Отговор
    След като една част от хората са се ваксинират за да бъдат защитени от вируса и смятат , че са защитени , защо налагат зелени сертификати за останалите . Нали затова са се ваксинирали , за да са защитени и да не се разболяват . От това следва , че ваксините не са това за което ги представят. Също следва , че ваксинираните смятат че са се минали и искат и неваксинираните и те да са в кюпа.
  • 54 фаршивци

    9 6 Отговор
    На 12-ти да не вземат да се появат плакати - НАТО вън - Путин освободи ни- Я колко сте прозрачни.
  • 55 И. Иванов

    0 7 Отговор

    До коментар #47 от "куку":

    Аз да ти пожелая да не ти се случва, па ти питая когото си искаш! Питай радио Ереван ако щеш!
  • 56 Хаах

    2 25 Отговор
    С тоя протест антиваксъра Копейкин иска ни каже, че тези, които не искат да се ваксинират, имат правото да наложат насилие и тероризъм спрямо ваксинираните.Какво означава, че щели да влязат със взлом в НС.Рашков да слага камери на всяка крачка.В щатите издирват още над 300 такива.Останалите са по затворите.
  • 57 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "MERS":

    Интересно е как тази "новина" за Възраждане излиза точно преди ПРОТЕСТА - прекалено УДОБНО за някои, не мислиш ли?
  • 58 ПСР

    11 3 Отговор
    Орел,рак и щука-тъй ще да е.
    Само ЧЕ.
    Далеч по-важни теми тресат България след 12 г.бокови"успехи".Инфлация.Газова криза.Токова криза.Омикрон.Компенсации.Мораториум.Съдебна реформа.Боково наследство.Престъпленията на предишния режим.Изчегъртването на герб калинките.Теми,теми,теми.Сертификатът е последна грижа.
  • 59 Фрея

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Joro":

    12.01.2022, 12:00
  • 60 мислещ

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "И. Иванов":

    Време е наистина да включите ДПС официално и окончателно да лъснете.
  • 61 Лудогорец 9

    24 0 Отговор
    аз съм ваксиниран мисля че ваксината предпазва малко или много,НО съм плътно зад идеята да не се изисква сертификат ! Защо? Всеки свободен човек трябва да има правото сам да реши за собственото си здраве,а не някой да решава затова.Аз съм избрал да се ваксинирам,НО не защото някой ме кара,а защото сам прецених това. затова ще защитавам всеки един който НЕ иска да се ваксинира защото и той има право в една демократична държава.Подкрепям Възраждане и ще продължа да я подкрепям и да те са прави,че сертификат не трябва да се изисква задължително те не ви казват не се ваксинирайте а ви казват,че задължавате което е равно на това от северна корея а именно диктатура!

    Коментиран от #67

  • 62 Дано!

    16 0 Отговор

    До коментар #42 от "Кеша на Ковид":

    Дано не е само "фантазиране" , както казвате, а да стане реалност! И наистина да бъдат наказани създателите на тая пЛандемия!
  • 63 Само

    11 4 Отговор
    като стигнах до "ултра популистите от ИТН" и статията ми замириса! Проверих автора и се оказа от списвач от дневник! Демек драскач на Прокопиев! От там и ми стана ясно насочеността на пропагандата и повече не четох!
  • 64 Ежко Бежко

    10 5 Отговор

    До коментар #12 от "MERS":

    Много плоско разсъждаваш. Въпроса не е кой е ваксиниран, а СЕРТИФИКАТИТЕ като средство за разделяне на хората на тези може, а тези не може. Като едно време в ЮАР, вход за черни, вход за бели. Стига сте изпростявали на тема кой от Възраждане е ваксиниран. И аз съм ваксиниран, но съм с Възраждане на 100%. Обърнете внимание на същността на безправието, което се задава. Нали всички сме сводолюбиви българи, потомци на не знам си кво си. Всъщност сме подлоги, каквито са и нашите политици с изключение на Възраждане. И още по-лошо е, че сме толкова самовлюбени, че дръзне ли някой да критикува, цъкаме минуси без да мислим.

    Коментиран от #66

  • 65 Просто

    6 4 Отговор

    До коментар #39 от "факт":

    няма база на сравнение с атака и вмро! Глупави опорки!
  • 66 Минусите

    6 2 Отговор

    До коментар #64 от "Ежко Бежко":

    са заради популистите възраждане, обслужващи дпс и финансирани от дпс, чрез тим! По отношение за зеленият сертификат, иначе са прави! Но точно там е популизма!
  • 67 ха ха

    15 0 Отговор

    До коментар #61 от "Лудогорец 9":

    И аз съм за ваксините. Разглеждал съм възможноста дори да се ваксинирам рсрещу грим. Но като виждам, че там трябва да налучкат щама, който ще се разпространи за годината, пропускам. Трябва да си луд за да вземеш нещо, което може и да проработи. Представяш ли си да те накарат насила да си купиш лампа вкъщи, за която "може и да светна", ама ако не светне, то поне няма да ти съвсем е тъмно в повечето случаи... Сериозно, още в началото имах опасения за дългосрочните ефекти от ваксината. След това правителствата освободиха от отговорност корпорациите. Това беше първата червена лампа. Кой ще помага на трайно увредените? Има хора с месеци на легло, със причинени сърдечни проблеми, да не говорим за убитите от ваксината. Това какво е? Колатерални жертви на прогреса? Защо никой в парламента не пита за тези хора? Никой в българската преса не пише за тях? Нали сме хуманни? За пребито куче човек вкарваме в затвора, а за осакатен или убит човек от ваксината мълчим... След това започнаха съмнения за полезността от ваксината. И каква беше реакцията по света? Запушване на устите на съмняващи се в правата линия... Пострадаха дори професори от топ университети. Това преля чашата. Излиза, че ваксините вече не са научен прогрес, а фанатизъм. Съвсем се върнахме в средновековието. Отхвърлихме научният метод и се хвърлихме в смехотворна пропаганда. Вместо учените да се захванат да проверят, да потвърдят и/или отхвърлят някаква хипотеза за ваксините, ние получаваме запушване на ус

    Коментиран от #68

  • 68 ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "ха ха":

    Многословен станах...изгубих най-забавната част от разкза... но като се замисля... безсмислено е. Тези които се интересува знаят, тези които вярват няма да разубедя..
  • 69 Иванова

    5 0 Отговор
    Малко са ваксинираните които се тистват за антитила.има такива които след ваксина и след боледуване нямат антитела. Пиша го защото имам четири познати които са изследвани и имат 0 или 40 антитела. Все едно не са боледували.
  • 70 ЧОКИ

    4 1 Отговор
    ДО МАРТ- АПРИЛ ЩЕ ИМ Е КРАЯ
  • 71 Матей преображенски

    9 0 Отговор
    Кириак си смени приоритетите след изборите,това ли разбира под промяна?против корупцията няма тъй и нищо да направи ,освен празни приказки.Виж за ковид се е хванал,направо се е вкопчил и не пуска спасителната сламка.Каква епидемия ,ве,алан-коо-лу,не виждаш ли че няма никакви болни,за умрели да не говорим,всички статистики са изсмукани от пръстите,избутват на авансцената някакви пишман-математици да баят на райкин боб.Всичко е ТЪрчи-ЛЪжи,за едни тлъсти суми,има и съществен политически мотив,като няма да вършат нищо полезно и съществено,тогава се впускат в преследване на призраци,ковид-мувед и всякакви мутации,а болните от реални заболявания са оставени на произвола,дори самолечението забраниха,тогава хората ще измират като мухи,какво друго им остава.Като ги свалят от власт,може би ще има различни условия,ето и РУСИЯ се застъпва за нас,американците като си заминат тогава може и народна власт.

    Коментиран от #73

  • 72 Опаа

    8 1 Отговор
    "Но не ни интересува. Важно е да се направи заради хората."
    Заради кой хора бре Кирчо!!!!? За тези скритите от Америка, или от Западна Европа. А аз си мислех че сте длъжни, и е морално да работите за ХОРАТА тук ,в България.
  • 73 1984

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Матей преображенски":

    Нищо не си е сменил Киряк-Кирчо-Канадеца. Още тогава беше ясно, че е лично посочен на триморската среща от щатския Бидон и глобалистката върхушка, за да проведе ковид-мерките и ваксинацията, да приеме набързо в ЕС Северна Македония, да превърне България във военен полигон и фронт, насочен срещу Русия, както и да окраде каквото още е останало в полза на големите транснационални корпорации и борсови шмекери. Въпросът е къде бляха тогава заслепените от неговия чар избиратели, сякаш ще се женят за него, а не избират управляващ държавата.