Last news in Fakti

8 Януари, 2022 18:23 44 832 136

Северна Македoния в ЕС незабавно - българите живеещи там в постюгославски концлагер

  • кирил илиев-
  • историк-
  • българия-
  • северна македония-
  • република северна македония

В Македония повече от 100 години е забранено да бъдеш българин, камо ли да се развиеш в обществото като такъв

Северна Македoния в ЕС незабавно -  българите живеещи там в постюгославски концлагер - 1
Кадър: pirinnews.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на историка Кирил Илиев по темата за отношенията между Република България и Република Северна Македония в контекста на евентуалното бъдещо членство на съседката ни в Европейския съюз, ключът за което в момента е в български ръце:

Пак се вдигат страстите относно възможността Македония да стартира преговори с ЕС и позицията на България по този въпрос. Завъртя се и латерната с клишето за нашия национален интерес да пуснем държавата с най-антибългaрските държавни позиции, държавата, която от години възпитава своите граждани, че българите са татари, убийци, окупатори, фашисти и нацисти, които по силата на историческа несправедливост са им взели Пиринска Македония. Сякаш нашият национален интерес не е на първо място да се погрижим за живота и достойнството на българите живеещи там, а за европейската перспектива на българофобите и сърбоманите, които крещят с пълно гърло лъжата, че сме им забранили да бъдат македонци...

Но нека поразсъждаваме. Когато опитни политици и демагози ни казват накъде да гледаме, те всъщност ни казват и накъде да не гледаме.

Ето какво ни казват:

Гледайте бизнес проектите, които ще направим с Македония щом стане част от ЕС и парите, които ще потекат - недейте да гледате фалшивата история, която югославските комунисти написаха и наложиха там с цел да заличат българската такава. Не обръщайте внимание, че историята в Македония така е пренаписана, че да представи българина като най-голямото зло за македонеца. И пропуснете факта, че в днешна Северна Македония брутално претопиха историческата наука до нивото на идеология създадена с една цел - завинаги да забие клин между българи и македонци.

Гледайте инфраструктурата, която ще създадем - недейте да гледате, че българите в Северна Македония живеят като евреи в нацистка държава (по думите на големия българин от Велес Драги Каров). Европейският съюз е вероятно панацея и ще излекува всички травми на югокомунизма, вижте в България каква прекрасна лустрация направихме и в каква модерна и демократична държава сме се превърнали.

Гледайте икономическите връзки - недейте да гледате, че не се спазват елементарните човешки права на хората с българско самосъзнание там. Забравете, че властите в Македония хвърлиха в затвора Спаска Митрова и отнеха нейното бебе, само защото бе българка. Забравете, че певецът Васил Гарванлиев получи смъртни заплахи, защото разкри за българското си гражданство. Забравете, че хвърлиха Йове Стояновски да лежи невинен в затвора, за да изрежат изкорен родолюбивата му дейност в Македония. Недейте да вярвате на Драги Каров, когато ви говори, че службите в С. Македония се държат на къса верижка от сърбите и се използват като бухалка, която да налага, където и както може българите там. Недейте да вярвате и на Ким Мехмети, че Р.С. Македония е филиал на Сърбия и България всъщност води преговори със сръбските марионетки, които са назначени на властови позиции в С. Македония. Недейте да си задавате въпроси защо в Македония няма да срещнете известен български актьор, журналист, историк или пък депутат. В Македония повече от 100 години е забранено да бъдеш българин, камо ли да се развиеш в обществото като такъв.

Гледайте европейската перспектива - не гледайте, че в тази държава се толерира и ръкопляска на рушенето с чук на българския паметник на Каймакчалан, че под бравурни възгласи младите им политици изнасят речи как македонците се били възползвали сексуално от българките за две червени ( две банкноти със скромна стойност), забравете за бутнатия паметник в Клепча, където българската историческа памет бе запечатала повече от век героизма на четата на Велко Велков, за да могат днешните мародери да го съборят.

Не гледайте, че в тази държава комунистическият режим не е осъден и не се питайте защо това е така. В днешната република С. Македония в памет на диктатора Тито се организират исторически обиколки, за да покажат неговото величие и преклонение пред делото му. Недейте да правите паралели със свръхтоталитарната държава "Океания", описана от Оруел в книгата му 1984, където се издигаха лозунгите: "Свободата е робство", а "Невежеството е сила". Само ви се привижда прилика.

Не гледайте, че С. Македония не желае да отвори досиетата на югославските тайни служби (УДБА), за да видим кои са били екзекуторите на българите във времената на Югославия. В тази държава най-разпространените европейски ценности са терорът , репресиите и гоненията срещу българите, очевидно в днешна С. Македония не са очаровани от идеята за декомунизация, но вероятно това не е важно условие за членство в Европейския съюз.

Така стоят нещата с европейската перспектива пред С. Македония.

Пожелавам на правителството, което ще даде зелена светлина на Северна Македония за преговори с ЕС, пълен мандат, който да протече без никакви протести и народни вълнения, породени от факта, че сме дали картбланш за преговори на една държава, която системно не спазва правата на българите живеещи там, която брутално манипулира историята с цел да създаде чувства на омраза спрямо българите, която не желае да се декомунизира и да отвори всички архиви на тоталитарните си служби, която не желае да спре говора на омраза срещу България и българите, и не на последно място, която не желае да даде ясни гаранции, че С. Македония ще спазва международните договори, които е подписала, защото българите живеещи в С. Македония се умориха и отвратиха политиците и от двете държави да търгуват с техните човешки права по най-брутален и циничен начин.

Със здраве,

Кирил Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 350 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ!

    12 357 Отговор
    ЗАВИНАГИ!😇

    Коментиран от #3, #31, #46, #54, #55, #96

  • 2 Последния Софиянец

    239 69 Отговор
    Въпроса е дали ни мрази народа или само политиците.И тука ако слушаш политиците ни много мразим Русия ,ама е лъжа.

    Коментиран от #8, #68, #70, #82, #121

  • 3 Тракиец

    183 12 Отговор

    До коментар #1 от "ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ!":

    Имаш предвид Северна македония

    Коментиран от #63, #128

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 знаещия

    33 53 Отговор
    да правят каквото искат
  • 6 !!!?

    29 330 Отговор
    Престанете с антимакедонската истерия и език на омразата бе ! Държите се като по турци от турците бе ! А оставете политиците да си кажат кривиците, "пък да вървиме заедно, ако ще сме хора", както е казал Апостола Левски !!!?

    Коментиран от #13, #16, #17, #79, #83

  • 7 ФАКТИ :

    305 7 Отговор
    99% от тези "македонци", които се считат за българи ще се почувстват ПРЕДАДЕНИ(за пореден път !)
    ако България даде съгласието си за приемането на Сев.Македония в ЕС !
    И ако това стане най-радостни ще са шиптърите, турците, циганите и сърбоманите, дори и защото не
    са давали пари и висели по "опашки" за да получат български паспорт. И отново ще ни се подиграват,
    че сме такива будали(глупаци)...

    Коментиран от #72

  • 8 Тракиец

    228 7 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    91% от политиците в Северна Македония имат Сръбски произход.Затпва не искам да коментирам кои ни мразят.

    Коментиран от #58

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 📌🇧🇬

    75 3 Отговор
    🇧🇬Видеото е повече от информативно и показва Българският Характер на Македонската Организация в началото на 20 век.🇧🇬

  • 11 Напомнително :

    191 12 Отговор
    Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в него и гадните албанци.
    Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично,
    като им дадем наши паспорти.
    Ако наложим вето на Сев.Македония ще спечели целият Европейски съюз. Ще загубят САЩ, Турция,
    сърбоманските келеши-еничари, албанската мафия и "българските" соросоиди(майкопродавци).

    Забележка: На семействата на измекярите Заев и ПЕДЕРовски да не се дават български паспорти!

    Коментиран от #27

  • 12 Майна@т@

    135 4 Отговор
    И на тая сръбска кочина.
  • 13 Статистик

    183 7 Отговор

    До коментар #6 от "!!!?":

    Неуважаеми, иди до Македония и кажи, че си българин. Като (ако) се върнеш, пак коментирай. Защото там с албанците можеш да се разбереш прекрасно, но с макетата -- забрави!!
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 93 Отговор
    Два братски народа сме и това си е истината!

    Коментиран от #77

  • 15 !!!?

    18 158 Отговор
    ЕС трябва да предложи на България да напусне ЕС и като си разреши споровете с Македония тогава да кандидатстват двете български държави за влизане в ЕС. Може да се предположи, че Македония ще изпълни по-бързо критериите за приемане !!!?

    Коментиран от #18, #21, #23, #29

  • 16 Бай Онзи

    77 4 Отговор

    До коментар #6 от "!!!?":

    Нито те заслужават подкрепа , нито времето е съпоставимо с това на споменатия от теб ...
  • 17 Всекиму заслуженото!

    139 9 Отговор

    До коментар #6 от "!!!?":

    Ама дяконът на кого го е казал ? Казал го е на българи! А тези какви са? Убийци на беззащитни български деца, жени, старци......

    Коментиран от #49

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мим33

    137 2 Отговор
    На тия макета никакво вярване на думите им,докато не подпишат договори,които да изпълняват.Дори и тогава трябва да изчакат поне една година и да видим дали ги прилагат.Чак тогава може да се мисли за Европа,но докато не се отърват от сръбските си ръководители, едвали ще стане..
  • 20 Факти

    109 4 Отговор
    Определящите се като "македонци" знаят много добре, че са българи, но тъй като са били
    превърнати в сръбски еничари мразят своя род, защото са го предали...
    Удивителното е, че в сравнение със сърбоманските келеши сред българите-мохамедани еничарите
    са значително по-малко !?

    Коментиран от #73

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тракиец

    70 2 Отговор

    До коментар #15 от "!!!?":

    Видяхме.Преди нас кандидатстваха за НАТО и след нас влезнаха.
  • 24 Разделението

    61 22 Отговор
    идва още от Междусъюзническата война. Тогава, се образува Егейска Македония за Гърция, Вардарска Македония за Сърбия и Пиринска Македония за България. В Егейска Македония всички българи отдавна са гърци. От Вардарска Македония са дошли много българи- преселници у нас. Там са останали много малко истински българи, които много добре се бяха интегрирали в Югославия на Тито. И по време на Тито ходеха на гурбет извън соца. А Пиринските македонци ги лашкахме в паспортите ту като македонци, ту като българи. Трябва да се проумее, че след Освобождението, нямаме обща история като една държава, освен по времето на фашизма.
  • 25 ЕЙ КАУН

    44 3 Отговор

    До коментар #9 от "Шматка":

    АБЕ ТИ ОСВЕН ЗАГЛАВИЕТО ЧЕТЕШ ЛИ НЕЩО БЕ И КАТ НЕ ЧЕТЕШ ЩО ПИШЕШ БЕ
  • 26 Спомен

    67 4 Отговор

    До коментар #21 от "Луно македонска":

    Преди 31(тридесет и една !) години

    когато в "смесените" райони българите се възпротивиха срещу непоследователната ни политика спрямо
    българомохамеданите и турците(смяна на имената - връщане на имената), колега от Благоевград ми
    сподели, че негови роднини от Македония му казали :

    "Вие може и да се оправите с вашите турци, но ние с нашите албанци никога !"...
  • 27 Те сърбите

    7 65 Отговор

    До коментар #11 от "Напомнително :":

    ще влязат много скоро в ЕС, и тогава ще си ги вкарат и северомакедонците.

    Коментиран от #37, #56

  • 28 Така е !

    71 3 Отговор

    До коментар #21 от "Луно македонска":

    Реално пoглeднaтo e нaй-дoбрe Ceв.Мaкeдoния дa бъдe възмoжнo пo-cкoрo рaздeлeнa мeжду Бългaрия и
    Aлбaния, зaщoтo фaктичecки нейната западна чacт вeчe e c 80% aлбaнcкo нaceлeниe и c гoлямaтa cи
    рaждaeмocт cлeд нeмнoгo гoдини щe cтaнaт мнoзинcтвo в cтрaнaтa и щe ce cлучи втoрo Кocoвo...
    И тoгaвa жaлнa им мaйкa нa вcички мaлцинcтвa c изключeниe(мoжe би) нa турcкoтo !
  • 29 СТАВА

    46 6 Отговор

    До коментар #15 от "!!!?":

    АКО МАКЕДОНИЯ ВЛЕЗЕ В ЕС БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ И ТЕ ТОГАВА ЕС И НАТО ЩЕ СЕ ПОИЗПОТЯТ ОНД КОРИРОР СОФИЯ БЕЛГРАД БУДАПЕЩА АЙДЕ В КИРЕЧА
  • 30 БЮРМ/FYROM

    117 7 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. ВЕТО докрай. Зомбирани, промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Фалшификатори и крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 31 Татарина

    75 4 Отговор

    До коментар #1 от "ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ!":

    Само слънцето е по-старо от Макадания и само макаданците са произлезли от татарите! Амин!
  • 32 Хаах

    13 83 Отговор
    Слави видял един надпис в Скопие и пропищя.Какво да кажем ние, четейки същото в стократен вид, само, че на не заблуден и манипулан човек, а на човек, явно обслужващ вражески чуждо държавни интереси.Психопати ги има и тука и там.Обаче, когато управляващите там са сръбски мекерета, а в българия руски, докъде ни карат да стигнем.Да се мразим с братята си в Македония, война да им обявим, заради кефа на чужди интереси.Македония е готова да започне преговори, казаха от Брюксел.Значи е изпълнила изискванията за това.Това означава, че правата на всички гражданини там в момента са гарантирани.На 2 милиона население от които 130 000 с български паспорти.Такива драсканици винаги имат обратен ефект.
  • 33 Дядо мраз

    41 10 Отговор
    Македонски боклуци

    Коментиран от #40, #75

  • 34 Северомакедонския албанец

    49 3 Отговор
    Пуснете ни бре, след 10 години няма да ги има, всички ще ги оправим, всички!
  • 35 Митев

    68 5 Отговор
    На мен лично Македония не ми липсва, всички беди на България идват от тази новоизградена сръбска държавата подържана от Русия,живеем в европейска общност,а Европа не ни подкрепя и какво правим в последствие,забравяме за Македония за 10сет години, а после ще видим......
  • 36 ХАН КРУМ

    110 7 Отговор
    Г–Н МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,КИРИЛЕ,СТРЕМЕЖА ЗА ХАРЕСВАНЕ В ЕВРОПА ,САЩ И НАТО ,НИТО ЩЕ ТЕ НАПРАВИ ГОЛЯМ ПОЛИТИК, НИТО ЩЕ ТИ ДОНЕСЕ УСПЕХ, НО МОЖЕ ДА ТЕ ПРЕВЪРНЕ В ПОРЕДНИЯ БЪЛГАРИН ПРЕДАЛ ПАМЕТТА НА ХИЛЯДИ ЗАГИНАЛИ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИ...УМОПОМРАЧИТЕЛНО Е КАК 32 ГОДИНИ ТЕЗИ ПРЕДИ ТЕБ СЪСИПВАТ ДЪРЖАВА И НАРОД БЕЗПАРДОННО И ПРИДАТЕЛСКИ. ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ , ИЗКАЗВАНЕ И МИСЪЛ ТРЯБВА ДА ДАВА ОТГОВОР –ПОЛЕЗНО ЛИ Е ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ? И КАКТО ВСИЧКИ ПОДЛЕЦИ И КРАДЦИ СА СЕ КЛЕЛИ,КАТО ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ –ДА СЕ РЪКОВОДЯТ ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА–ТЕ ВСИЧКИ, КЛЕЛИ СЕ ДО СЕГА В ТОВА РАЗСИПАХА ДЪРЖАВАТА,ОГРАБИХА И ПРЕДАДОХА ДЪРЖАВАТА С ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА.АКО И ВИЕ ЩЕ ГО КАРАТЕ ТАКА ,ХВЪРЛЯЙ И КЪРПАТА И ИЗЧЕЗВАЙТЕ.КАКТО ВИ ИЗБРАХМЕ ,ТАКА ЩЕ ВИ ИЗГОНИМ.СТРАХ ЛИ ВИ ,НЕ МОЖЕ ТЕ ЛИ ,НО ХАЙДУЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВИЛНЕЯТ. ДО СЕГА ,АРЕСТИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА СА ПЪЛНИ, С ПРЕДИШНИТЕ БАНДИТИ И ТО НЕ САМО ОТ ГЕРБ. КАКВО СЕ УСЛУШВАТЕ ,КАТО ОБРАНИ ЕВРЕИ. ТИ МОЖЕ ДА ИДВАШ ОТ БИЗНЕСА, НО БИЗНЕСА Е ЧАСТ ОТ ДЪРЖАВАТА .АКО НЕ ЗНАЕШ,ПРЕСЕЧИ УЛИЦАТА И ПИТАЙ.НО ПРЕСТАНИ ДА ГОВОРИШ ЗА ЩЯЛО И НЕ ЩЯЛО,ДЕЛА ТРЯБВАТ , А НЕ ДУМИ.ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ И ДОБРИТЕ НАМЕРЕНИЯ ВЕЧЕ НЕ ВЪРВЯТ.РЕЗУЛТАТИ, РЕАЛНО ДВИЖЕНИЕ И СПРАВЕДЛИВОСТ. С МАКЕДОНИЯ ВНИМАВАЙ. ИМА РЕШЕНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА. ОТКЛОНИШ ЛИ СЕ ГОРИТЕ.ИСТОРИЯТА НА ЕДИН НАРОД Е ПАМЕТ И ГОРДОСТ ,НЕ Е БИЗНЕС.

    Коментиран от #59

  • 37 Виталия

    34 14 Отговор

    До коментар #27 от "Те сърбите":

    Ама и аз това се чудя?! Защо питат България за ЕС, като Република Македония беше част от Сърбия. Нещо тоя ЕС менте голямо! Явно не харесва България и се чуди как да я отстрани

    Коментиран от #67

  • 38 Браво

    12 94 Отговор
    Само влизането на Македония в ЕС, ще гарантира правата на българите и останалите.Какво ни будалкат наште продажни политици.Те щели да защитят...олелл.Колкото до историята на Македония, тя започва от датата на създаването и.Вземали ни историята....Не е ли обща.Какво трябва да признаят там, че да мирясат.Да не би да трябва да кажат, че са васали или крепостници на определени политически партии в Б-я .
  • 39 Нуно

    17 80 Отговор
    Истината е по средата. Посрещнали са ни като освободители и са ни изпратили като окупатори. Нашите историци си мълчат защо. Боли ни че ни викат че сме били фашисти. А на страната на кой сме били през ВСВ. Ние сме повече облъчени от тях.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Брена

    56 14 Отговор
    Аз си мисля, че не Македония, а краварника и еврейския съюз са "държавите" с най-антибългарски позиции.
  • 42 КРОКОДИЛА

    37 1 Отговор
    ЧЕ ГИ СМАЖЕМ ПРЕДАТЕЛИТЕ ..................................
  • 43 Българин

    48 8 Отговор
    Кире ще ходи в област Македония като обединител на нацията. Една държава - един народ.
  • 44 Остап

    30 11 Отговор
    Добре бе, мрънкачи... Какъв е проблема държавата ни да обяви всичките 250-300 000 български паспорта, издадени на македонци за невалидни, или просто да спрете да ги подновявате ?!
    Като натиснат от УС амбасадата, така или иначе ще ги пуснем в ЕС, само че ще е унизително и долно....
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 📌🇧🇬

    43 3 Отговор
    🇧🇬Етническата карта 58:35, представена във видеото по горе “Samuel’s Fortress” е от 1903 г. със Зелен Цвят са обозначени Макадонските Българи в областа Македония, а това е може би 90% от населението на област Македония.🇧🇬

    Коментиран от #50

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Виталия

    29 3 Отговор

    До коментар #48 от "📌🇧🇬":

    Тая етническа картичка си я сложи... Политиката е различна!!! ВМРО-ДПМНЕ е асоцииран член на ЕНП ! А ПадамПадам даже не е и в европейска партия. Макепартията 1991 с посещения в България е успяла да направи така, че България да признае република Македония. Мицковски е политик (политик = добър измамник) ще сготви Кирето като дивеч

    Коментиран от #52

  • 51 Поп Алигорко

    40 17 Отговор
    На 18 януари КИРО Канадецо ще продаде интересите на България !

    Коментиран от #57

  • 52 📌🇧🇬

    35 2 Отговор

    До коментар #50 от "Виталия":

    :) 🇧🇬 Спокойно, не се горещи! Аз не съм Македонец и Македония не ме интересува изобщо какво ще бъде, нека “македонците” бъдат това което са или искат да бъдат! Историческата Истина е това което важно в Македонският Въпрос.📌🇧🇬 По принцип Македония не ме интересува, аз съм Българин и България е доста-тъчна, за мен!
  • 53 Да отварят досиетата УДБ,

    59 1 Отговор
    Тия ги управлява Белград, ясно е като бял ден, югославски титовизъм в 21 век се приготвили за ЕС
  • 54 Болярин

    48 1 Отговор

    До коментар #1 от "ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ!":

    Велика македония - завинаги в "задния двор" на сянка !!!
  • 55 велика велика

    59 1 Отговор

    До коментар #1 от "ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ!":

    колко да сте велика.Нямате и милион македонци,още толкова албанци.Ако се задържат америте в европа,създаванвто на велика Албания е почти сигурно.И що че чините тогаз."дръжавата" ви е до там.
  • 56 Ще, ще влязат с рашата

    12 2 Отговор

    До коментар #27 от "Те сърбите":

    И чайнийз
  • 57 няма да посмее

    43 4 Отговор

    До коментар #51 от "Поп Алигорко":

    защото от срм ще трябва да хваща самолета за Канада
  • 58 А бе той

    66 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тракиец":

    Заев като имаше Български корени та какво.Това са родоотстъпници
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 гост

    51 1 Отговор
    Господ гледа, бави, но не забравя, тези да не се чудят после...
  • 61 Добруджа

    31 3 Отговор
    Това ако бяхме, като Русия (по политика, стратегия, мощ).... нямаше да има граница...
  • 62 Даа ама нее

    40 6 Отговор
    Глави ше падат по жолтите павета. Тъй да знае господинот МИНИСТЪР ПЕТКОВ.
  • 63 Да бее.

    19 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тракиец":

    Не ,,ЗАПАДНА АЛБАНИЯ

    Коментиран от #66

  • 64 ....

    4 2 Отговор
    Много луди, малко лудничари.
  • 65 Истинският

    44 2 Отговор
    Даване срок от 6 месеца който се мисли за Българин да му се даде български паспорт ,следва настаняване в сглобяеми къщи докато се стабилизират хората (работа усигоровки собствен дом)) Следва късане на всякакви дипломатически отношения и затваряне на границата с Македония.
  • 66 Дългия

    16 1 Отговор

    До коментар #63 от "Да бее.":

    Ами може и така да се казвате скоро!
  • 67 Annie

    4 20 Отговор

    До коментар #37 от "Виталия":

    Ами да,ще ни върнат на Масква, в което няма нищо лошо.Затова са спряли еврофондове или там каквото наричат помощи за бавноразвиващи се.
  • 68 Лея13

    41 11 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Не е лъжа! Мразим ги в червата!По скоро политиците им.Самите руснаци са добри и забавни хора....с две думи големи шматки(в добрия смисъл на думата).Но политиците и политиката на политиците им са естествена причина да ги мразим като цяло!Не е ли очевадно, че изгубихме почти 50 години с техните глупави соц идеологии и докато хората на запад вървяха с големи стъпки и се развиваха.Сега започнахме от нулата.Затова сме пак 50 години след маймуните!

    Коментиран от #81

  • 69 Nnnnn

    13 27 Отговор
    Да се възстанови българската армия и да си върнем Македония. Най-добре да я анексираме,но ако трябва и с война.

    Коментиран от #76

  • 70 Ами ...

    15 14 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Не е лъжа, драги. 😀 На изборите през юли, партията имаща в наименованието си думичката "русофили", в коалиция с комунистите (по същество са едно и също), спечели цели 0,38%. 😀 В брой избиратели: 10 309. После съвсем изчезнаха от хоризонта. 😀 Копейкаджиите, за да прескочат 4% -та бариера, станаха антиваксъри. 😀 Като русофили, все не успяваха. 😀 Така, че преброихме ви русофилите. 10 000 души. 😀

    Коментиран от #89, #129

  • 71 Вътю Т.Панчев

    35 2 Отговор
    И КАТО ОТВОРИ ДОСИЕТАТА ЩЕ СЪЖИВИ ИЗБИТИТЕ . .ГА Д МРЪСНА , НИКАКЪВ ЕС И ОТТЕГЛЯНЕ ПРИЗНАВАНЕТО НА ТУЙ НЕДОРАЗУМЕНИЕ ЗА ДЪРЖАВА . НЯМА ДЪРЖАВА-НЯМА ЕС
  • 72 Qqqq

    43 3 Отговор

    До коментар #7 от "ФАКТИ :":

    Съгласен съм с почти всичко което пишеш. Само за едно не съм. Шиптърите (албанците) - те какво са ни сторили, че трябва да се караме и с тях? Позицията на България според мен трябва да бъде: Против Македония в ЕС и За Албания. Не е справедливо да спираме е тях заради лунните хора. Да и ако дойде ред на Сърбия също и вето против тях.

    Коментиран от #130

  • 73 Qqqq

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Факти":

    Ами ни е удивително. Много си е ясно.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Циган

    1 11 Отговор

    До коментар #33 от "Дядо мраз":

    Духаи супа бе свирач
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Крали Марко

    6 2 Отговор
    БРАВО!!!
  • 81 Мечито

    31 3 Отговор

    До коментар #68 от "Лея13":

    Леа 13,чувала ли си за Ялтенското споразумение от 1945 г.?За подялбата на Европа по отношение влиянието на т.нар. велики сили?Попрочети нещичко ,поограмоти се и тогава пиши глупости.50 години изкарахме в соца,далеч от запада,точно заради западните политици.Сега сме близо до Запада,ама нещо да се е променило?!Пак сме използвани,прекарвани,унижавани,както и преди,но с тези две разлики.Първо,че сме по-бедни,с по-различна държава и второ,че като народ ,подложен на геноцид от собствените му управници намаляваме застрашително.И скоро ще прекръстим България на Циганския за радост и гордост на САЩ и Запада.

    Коментиран от #84

  • 82 Анонимен

    11 14 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Дали си последният или първият софиянец не зная,но ти трябва да знаеш,че това положение на Балканите е резултат от руската политика,заслуга и принос имат и другитеВелики сили.Та продължавай да си обичаш Русия! Ти и всички като теб,които са мнозинство в днешна България. Има още дълго да горят българското знаме в Сев. Македония,докато и в България всички не станете македонци.

    Коментиран от #131

  • 83 Лила

    19 0 Отговор

    До коментар #6 от "!!!?":

    Да им се радваме ли,когато ни хулят? Ти така ли правиш?
  • 84 Анонимен

    12 8 Отговор

    До коментар #81 от "Мечито":

    Не драги,не заради западните политици. Заради комунистите,които ни привързаха къмСССР и бащата на народите. Изолирахме се от света.Всичко копирахме оттам.Хората в тези страни преодоляха последиците от войната,а ние и днес робуваме на клишета,които комунистическата проруска,просъветска пропаганда набиваше вглавите.Това стана повече от религия.ПобеденаГермания днес е първа икономическа сила вЕвропа,а ние зяпаме ,грубо казано ,за да ме разберете. Това мислене няма да бъде променено и през3022 година. Ако дотогава земята не се взриви от модерните оръжия ,които се трупат квсе повече и повече. Ако има живот другаде,ще гледат вечер падащи звезди по небосклона ./ Петолъчки/
  • 85 Анонимен

    4 5 Отговор
    Не драги,не заради западните политици. Заради комунистите,които ни привързаха къмСССР и бащата на народите. Изолирахме се от света.Всичко копирахме оттам.Хората в тези страни преодоляха последиците от войната,а ние и днес робуваме на клишета,които комунистическата проруска,просъветска пропаганда набиваше вглавите.Това стана повече от религия.ПобеденаГермания днес е първа икономическа сила вЕвропа,а ние зяпаме ,грубо казано ,за да ме разберете. Това мислене няма да бъде променено и през3022 година. Ако дотогава земята не се взриви от модерните оръжия ,които се трупат квсе повече и повече. Ако има живот другаде,ще гледат вечер падащи звезди по небосклона ./ Петолъчки/
  • 86 Abc

    5 13 Отговор
    Прочетох само заглавието,на тоя простотиите няма да чета,но никой не живее в концлагер в Македония

    Коментиран от #88, #132

  • 87 Минка

    23 3 Отговор
    А нима вБългария беше осъден комунистическият сталинистки режим.Нима поеха отговорност и бяха наказани тези,които принудиха хората от Пиринска Македония да станат,,македонци,,.,за да угодят на друже Тото? Тези и поколението им и днес управляват.Затова още дълго ще горят български знамена под благосклонния поглед на Русия и другите Велики сили.
  • 88 Лила

    10 0 Отговор

    До коментар #86 от "Abc":

    Живее в рая,без българи ,нали?
  • 89 Анонимен

    6 16 Отговор

    До коментар #70 от "Ами ...":

    Не са съгласни с теб.Виж минусите.Русофилите,антиевропейците, са по- голямата част от потомците на бай Ганю. Така,че те нямат място сред напредналите цивилизовани народи. За тях президенти като Радев,Назърбаев,Асад,Мадуро и Ким.

    Коментиран от #94

  • 90 Маке голи претенции без покритие

    20 0 Отговор
    Днес да признаем Северна утре Западна после Източна и на края Южна мАКЕДОНИЯ ....то балканите от 2000г ...били македонски провинции хайайайайах смях,пийте по една гроздова и си лягайте комиците свършиха лека ви нощ
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Анонимен

    4 0 Отговор

    До коментар #89 от "Анонимен":

    Още два минуса.Не е ли истина ?
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Каква Велика Македония

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ!":

    бе, нещастник?? Зо 1945 год. си бяхте просто географска област..А после добре, че Ж.Желев ви призна, което си беше грешка Ей, тъпи западнобългарски наши съседи, няма да ви дойде акъла, тогава ще чакате, няма друг начин!!!

    Коментиран от #97

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Битоля

    19 0 Отговор
    Започвам да разбирам защо прадядо е избягал оттам още 1918...
  • 100 А бе,

    3 9 Отговор
    поструският концлагер беше по страшен, затворени бяхме в собствената си държава от чужд агресор, а гражданите на Югославия свободно обикаляха света да работят или живеят !
  • 101 У нас

    28 2 Отговор
    Просто Киро къде отиваш???Прочети тази статия сто пъти белким разбереш че с югославските говеда няма да се разбереш!!!И виж как Гърция 30 г и внимание не им обръщаше докато сами Те дойдоха да подписват а не като нас летища влакове пътища ще правим че те ако са искали 30 кво са правили и виж коя партия има мнозинство най мразещата България и всичко Българско!!!Къде си тръгнал и за какво??? ВЕТО ДО ДУПКА И СПАЗВАНЕ НА ДОГОВОРИТЕ И АКО ИМА ПРОМЯНА ТОГАВА ДА !
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Иво Иванов

    9 1 Отговор
    За мен най- лесното решение да се анексира СМ и всички ще са щастливи.
    Ще са в европа ще са НАТО и европа хем ще се разшири хем няма да приемат други страни !
  • 104 Емил Боси леград

    16 1 Отговор
    Те не знаеха да пишат ако не бяха учителите от Босилеград
  • 105 абв

    23 2 Отговор
    Според мен от Северна Македония няма по гупава държава и народ.И не е вярно че сме братски народи вето до дупка нека се мъчат години още мършите в тая изолирана държава

    Коментиран от #107

  • 106 Abc

    3 20 Отговор
    Не дай си боже българина да е в силна позиция и да се почувства значим.

    Коментиран от #122

  • 107 Abc

    4 8 Отговор

    До коментар #105 от "абв":

    "Присмял се хърбел на щърбел"
  • 108 Валентин

    17 1 Отговор
    Тая измет северомакедонци ,нямат нито език ,нито нация ,нито история .Опитват се да крадат нашата и гръцка история, като народ са изключително злобно ,крадливо и завистливо племе
  • 109 Всички знаят

    18 1 Отговор
    Тези македонци са проклети и не заслужават добро отношение! Никога в ЕС!
  • 110 Киро

    7 1 Отговор
    Нищо не се споменаваше, нито по медии, нито по форуми за НЕЩАТА. Изведнъж, ония стигнаха до преговори с ЕС, и ние се сетихме, за НЕЩАТА. Дали не е поръчка на Москва.
  • 111 НИЕ

    9 2 Отговор
    "Държавата не можем да си управим ,ревем срещу макетата.Ако бяхме читава държава сами щяха да се натискат да са Българи
  • 112 незнайко

    7 2 Отговор
    Добре де, нали бяхме едно време първенци в признаването й,... а сега от 100 години не сме се обичали
    Или и ние сме фурнаджийски лопати,... ами да ги приемем тези македонски българи, сега поне има обезлюдени села,,и да се приключи,... а то мине не мине 2-3 месеца и пак започваме да се кълвем едни-други

    Коментиран от #116

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Котис

    11 1 Отговор
    Никакви отстъпки към сърбоманите-комунисти в Скопие!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Антикомунист

    7 1 Отговор

    До коментар #112 от "незнайко":

    Признали сме ги, защото желаят да са отделна нация, но не сме се отрекли от историята и не бива да отстъпваме и да позволяваме да я пренаписват.
  • 117 В.В.П.

    6 2 Отговор
    Макядония,е насила отнета от България.Трябва да се анексира.Стига с тез еврогейски,номера .Достатъчно !Глупости. Главнокомандващия да почва операцията.
  • 118 0331

    5 0 Отговор
    Ей това да го преведат и да го дадат на ония идиоти от Брюксел да го прочетат.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Да си кажат истинското име

    2 0 Отговор
    Да си прекръстят държавата на Източна Албания, и да признаят българския етнос. До 10 години това им е съдбата.
  • 121 Роко

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ми не е лъжа. Най - сигурния начин да загубиш избори в България е да се кълнеш във вечна любов към Рассия. Няма никакво значение народа колко мрази опонента ти ако си приятел на Рассия губиш това дори другарката Нинова а го схвана затова направи проекта Продължаваме Подмяната начело с Кире пишман Канадчето и Асан цигането като преди това им изгради имиджа на про западни (мразещи Рассия) и воала комунистите са навласт (пък после пак разправяй колко българите обичали Рассия).
  • 122 Ангел

    0 3 Отговор

    До коментар #106 от "Abc":

    Винаги са ни мачкали,сега и на нас ни се иска да мачкаме,за да се почувстваме силни,те тия комплекси трябва да се избиват.психологията и психиатрията обясняват тези състояния

    Коментиран от #133

  • 123 масура на чурата

    3 0 Отговор
    тия са с тотално промити мозъци
  • 124 Йован

    4 0 Отговор
    Македония е област в България. Следователно всички са Българи.
  • 125 Бай Генчо

    1 0 Отговор
    Северна МЪКАедония...
  • 126 Стенли

    4 0 Отговор
    След десетина години така наречените "македонци" ще са малцинство всъщност това за съжаление очаква и България
  • 127 Рататуй

    1 0 Отговор
    Сърбите винаги са били против нас. Те са фурнаджийска лопата. Сталин принуди Г. Димитров, да предаде Македония като репарации, с азбука за 2 дни.
  • 128 Мизиец

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тракиец":

    След 5 - 10 години, ще са Велика Източна Албания
  • 129 Здрасти

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ами ...":

    Трябва да си свериш часовника или да излезеш от сън!
    Копейкаджията - както го наричаш не е такъв какъвто си мислиш и не е антиваксър, а е против инжектирането на експериментални субстанции!
    Разликата е огромна между експериментална субстанция и антиваксър!
  • 130 Не си умен

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "Qqqq":

    Какво са ни сторили ли? Ами помисли малко .когато македонците са били българи и под османско окупаторство албаницете за се заселвали в тези земи и са избивали хората за да се настанят по в техните селища . И така са завземали селата . Македонците и шиптерите не могат да се понасят . Защото македонците си спомнят за това.
  • 131 Грешка

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Анонимен":

    Положението ние заради западните сили които не дават ние да се рзширим в действителните ни граници помисли малко защо .Англия и Австрия ,Гърция и Сърбия .
  • 132 Аз не съм ти

    3 0 Отговор

    До коментар #86 от "Abc":

    Най големите простотии, ги пише, само и единствено в "Новата Северо-великомакедонска история" издадена през 1945 година.
    Тази "история", няма какво да четеш/научиш, освен лъжи!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Полковник РУМНО

    1 0 Отговор
    Не, на влизането на РСМ в ЕС. Влизането означава край с българската писменост, азбука, история и култура. Гърция води 28 години преговори с РСМ и накрая завършиха за гърците успешно.
  • 136 1122

    0 0 Отговор
    Предлагам всички БЪЛГАРИ които искат да се приберат в България и да им се предоставят населени места в които да се заселят и да живеят равноправно у нас.В България да приемем и тия българи които са в Русия,Банат,и където и да са да се завърнат и да заживеят спокойно в Родината си,а не да приемаме чужденци с незнайно потекло и нрави от други народности.Трябва да си приберем хората прокудени от България още от турско робство.