Last news in Fakti

21 Януари, 2022 20:33 8 281 98

В България: Хайде и тези се провалиха, цели 23 дни и нищо!

  • кирил петков-
  • продължаваме промяната-
  • асен василев

Интересното е, че това трескаво нетърпение за тотална, идеална, свръхморална промяна не се подклажда само от герберските пропагандисти

В България: Хайде и тези се провалиха, цели 23 дни и нищо! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Новите управляващи работят вече 23 дни. И какво направиха? Нищо, твърдят критиците. Откъде това нереалистично нетърпение? Нима другите преди тях за 23 дни вършеха чудеса? Коментар на Ивайло Дичев.

По мои сметки до 21 януари 2022 година 47-ото Народно събрание е имало 23 работни дни. Много или малко е това? От тях, впрочем, вадим една седмица конституиране на комисии, разпределение на кабинети, вадене на пропуски, караници около зеления сертификат и тъй нататък. На някои това им се видя цяла вечност.

И така основното оръжие на пропагандистите на старата власт за критика на новите управляващи се оказа нетърпението - тази мъглявина от емоции, тръгваща от безсилието и стигаща до гнева.

Новите не построиха газовата връзка с Гърция (която Борисов мота в продължение на няколкото си мандата); Не успяха да овладеят цените (всъщност спират ги силово, ама всъщност това е още по-грешно, защото трябва трайно решение и то веднага); И къде са им обещаните инвеститори в електромобили, къде са геотермичните централи, ВЕЦ на Дунава, тунел под Шипка, къде е всичко това? Ей, новите само лъжат! Така могат да бъдат обобщени критиките и коментарите на поддръжниците на старата власт.

А правосъдната реформа, Ковид, македонците?

Но дори и либералната общественост започва бавно, но неотклонно да се изнервя по темата правосъдна реформа. Абе какво става, скоро ще направят месец, а не се внасят закони, Гешев е жив и здрав, а от нова конституция няма и помен. Неусетно самата опозиция премина от предупреждения за това колко бавно трябва да става всичко в юридическата сфера към това да раздухват нетърпението на бившите протестъри.

По отношение на Ковид-19 търпението също е на изчерпване. Обещаха скок във ваксинациите, а ето нá, надига се рекордна Омикрон-вълна. След бунта на "Възраждане" пациентите вече почнаха да бият лекарите. Пък и ваксината взе да не хваща новия вариант на вируса, въпреки обещанията на премиера.

Да не забравяме за националния ни комплекс, наречен "Македония". Психо-технолозите веднага разпалиха народното нетърпение по замотания от години казус - гледай сега, отиде им на крака Петков, и нищо, някакво кратко име, някакво ООН, какви са тези глупости, ние чакаме да дойдат тук, да целунат ръка и да признаят, че са българи, а той обещава самолетна линия! Пък и фондът за възстановяване от ЕС не пристига, и Шенген не се отваря магически пред новите ни проевропейски управници, и САЩ не вдигат визите. И още, и още. А пък новите вече са работили 23 дни.

Още не са минали дори и 100 дни

Не се опитвам да оправдавам новото правителство. И на мен ми се искаше вече да са се случили много неща. Със сигурност няма да му е лесно, имайки предвид яростната съпротива на ГЕРБ и скрито или явно разделящите коалицията теми - от Белене до партийните субсидии и от зеления сертификат до статута на болниците. Но защо почваме да го критикуваме толкова яростно преди обичайните сто дни?

Не помня друг път да сме обсъждали толкова щателно всяко отделно назначение на новоизбрано правителство. На зам.-министри, на началници на кабинети, на регулатори, дори на пиари! Биографията им, възрастта им, някоя изтърсена по телевизора нелепа дума, всичко. Как се управлява в подобна ситуация - аз не знам. (Всъщност знам, целта е да не се управлява, но това е друга тема.)

Интересното е, че това трескаво нетърпение за тотална, идеална, свръхморална промяна не се подклажда само от герберските пропагандисти. Вече година живеем с усещането, че държавата е на ръба на пропастта. Имаме чувството, че България е не просто корумпирана, което си е истината, а направо обречена, агонизираща страна. И ако не се действа мигновено, край.

В тази фаталистична атмосфера Кирил Петков спечели доверието на избирателите с положителната енергия, която излъчваше: обещаваше да действа решително и най-вече бързо, както прави бизнесът, където знаят, че времето е пари (в случая - доверие). Този негов образ сега му играе лоша услуга. Така се случи, впрочем, и с президента Макрон, който дойде с обещанието бързо да раздвижи ръждясалата европейска машина, само че реалността поднесе на нетърпеливите му почитатели разочарование. Колко по-неуязвими са старите непроницаеми лидери, които внушават усещане за бюрократична вечност!

Ако се замислите, промени се начинът, по който днес се посреща една нова власт. Казват им го в прав текст: ще ви гледаме в ръцете от първия ден. Новите медии създават илюзията, че този контрол може да се случва в реално време, а пък ако някой потребител успее да снима компрометиращо действие - направо ще пада премиерът (вижте какво става с Джонсън!). Отминаха времената на религиозни учения, които проповядваха смирение, самоконтрол, приемане на неизбежното: съвременният човек заживя според онази песен на Queen, в която се пее "Искам всичко и го искам сега". Няма време за партийни игрички и институционални процедури, искаме веднага да се сбъдне най-доброто. Веднага, всичко.

Да се научим на реалистично нетърпение

Това нетърпение безсъмнено тласка обществото напред, особено пък след един дълъг период на застой - ако стоите кротко на опашката и не вдигнете скандал, чиновникът на гишето няма да се раздвижи, нали така? Е да, ама в политиката не всичко може да се случва мигновено, а в голямата си част законите са именно за това - да забавят случването и да стабилизират обществото.

Ако не разбираме това, нетърпението ще се преобръща в хронично разочарование. Хайде и тия се провалиха, цели 23 дни и нищо! При някои хора нетърпението води до отчуждение, безразличие към страната и собствения живот. При други - до мечта за някаква здрава ръка, която с магическа пръчка да преобрази пропастта в райска градина. Майсторството би било да възпитаваме едно реалистично нетърпение, което разбира къде може да се върви по-бързо и къде просто сме жертва на собствените си желания.

***

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 98 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    127 45 Отговор
    поредните некадърници!!!

    Коментиран от #7

  • 2 Сатана

    99 41 Отговор
    Мучовите правителства бяха със същите посмесища и работата им беше да харчат готови пари а когато свършиха се нахвърлиха да емитират вътрешен дълг.Абсолютно непотребно и вредно правителство
  • 3 бечев

    70 65 Отговор
    Тези плиткоумни разсъждения са на политическият труп Борисов,разбира се!!!

    Коментиран от #39

  • 4 Иван

    65 95 Отговор
    При такъв “материал”, вярващ в чипиране и в Мангъра, какво да очакваш
  • 5 КРА

    121 36 Отговор
    Слабо ме интересува мнението на манипулативната ДВ. От както са на власт сътвориха доста глупости, а назначенията им са пълен провал. Това е марионетно правителство и като такова може да донесе на България единствено негативи.

    Коментиран от #71

  • 6 Мда

    59 44 Отговор
    Цитат от Ивайло Дичев, Юли 2021: Г-н Борисов може и да е мачкал и подкупвал, но той все пак взаимодействаше с нас, съгражданите си - и така успя да управлява повече от десетилетие."

    Е, ясно накъде бие този "проф". Към герб...

    Коментиран от #25, #86

  • 7 Иван

    19 8 Отговор

    До коментар #1 от "ФИЛИП ЕЙДЖИ":

    Филипчо, не съди по себе си

    Коментиран от #60

  • 8 Астро гуру

    49 47 Отговор
    На момчетата им остават 2 до 4 седмици, и това е за добро!... . По лошото е, че освен Гроп, няма друга алтернатива... Дано се появи до 20тина дни иначе горко ни

    Коментиран от #41

  • 9 КРАДЕЦ С ИМУНИТЕТ. ЩО Е ТО?

    110 33 Отговор
    Много се лъжете, Кирил направи много, но не и за България. Кирил работи за интересите на САЩ и ЕС. Ще има после къде да се скрие, като стане напечено, а то ще стане.
  • 10 Иван Грозни

    51 43 Отговор
    Долни хора им измежду нас българите. Завистливи, алчни за пари продават и майка си. Според мене статията е обективна. Няма как пеленаче да има глава като тиква.

    Коментиран от #94

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ПП Промяната Приключи

    75 32 Отговор
    ОСТАВКА
  • 13 Хехе

    64 15 Отговор
    "Личните мнения" от побългареното Дойче Веле са най-обикновени директиви! Само че тези "смокинови листа" не могат да скрият че и Носителите на Промяната са обикновени политически нудисти,неподготвени за Това, което пожелаха така страстно! Проф.Дичев е умен, но нека не ни калесва за Неродена мома!
  • 14 Васил

    87 26 Отговор
    Киро Ментата е поредният имитатор каква полза че има диплома от Харвард като е кръгла нула даже май две.
  • 15 Просто Кирчо

    77 13 Отговор
    При толкова много проблеми, Македония ли беше най важната? А Дойче Зеле!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Край

    73 30 Отговор
    АААА не е нищо за 23 дни лъсна истината - имахме прост, но не глупав премиер сега имаме образован, но глупав.
    За 23 дни нямаше ден без гаф. И само един ОГРОМЕН успех в Северна Македония. Ще имаме самолет до Скопие. 200 км. е до там. Предлагам да се пусне една чесна да ходи сутрин обед и вечер.
  • 19 СЕВЕРОЗАПАДА

    11 35 Отговор
    ДАНО ВИ ИЗМРАТ ДЕЦАТА, А ВИЕ ДА ЗАЖИВЕЕТЕ В ГРОБИЩАТА!!!
  • 20 САТЪРА НА ХАНА

    58 16 Отговор
    ААА НАПРАВИХА НАПРАВИХА ... ЦЕЛУНАХА ГАЗОТ НА ЕС, ЧИЧО САМ И. МАКЕДОНСКИТЕ ЛГБТ
  • 21 СЕВЕРОЗАПАДА

    18 5 Отговор
    ЩЕ ВИ НАМЕРЯ И ТОГАВА ЩЕ ИМА ЖАЛНА МАЙКА, ЛИЗАЧИ ДОЛНИ!!!
  • 22 САТРА НА ХАНА

    26 16 Отговор
    И ТИЯ ИГРАЯТ ДЖОБЕН ТЕНИС КАТО СЕРГЕЙ КОСТОФФ, СОЛИМОН КОБУРГИРДКИ, АХМЕД БОРИСОВ , И ТОШКО ТРИФОНОВ ...
    .....
    ....

    Коментиран от #30

  • 23 proi4o

    13 10 Отговор
    "...Ако се замислите, промени се начинът, по който днес се посреща една нова власт. Казват им го в прав текст: ще ви гледаме в ръцете от първия ден. Новите медии създават илюзията, че този контрол може да се случва в реално време, а пък ако някой потребител успее да снима компрометиращо действие - направо ще пада премиерът (вижте какво става с Джонсън!)..."\\\....а пък ако някой потребител успее да снима xъркащ простак-премиерът на BG ?
  • 24 Тапата

    58 23 Отговор
    Не 23 дни. Тези същите вече година се упражняват с управлението на държавата и неможаха да снесът дори и едно яайце, но сътвориха куп поразии.

    Коментиран от #88

  • 25 сороснерес

    36 15 Отговор

    До коментар #6 от "Мда":

    на сорос милите куртуролози,социолози и др. прелести.. благодарение на тях сме в трета глуха..Орбан ги изгони...
  • 26 ле ле

    30 7 Отговор
    Дичев соросоид..В това правителство има доста от вашите..дв пише за България само гадости..и чакаме инвестиции...Трябва да забраним специално на тази медия да припарва до българска аудитория..
  • 27 АЛООООО

    37 9 Отговор
    ОООО ЗЕЛЕТО ПАК СЕ ОБАДИ НЕ 23 А 323 ДНИ НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ДЕВСТВЕНИЦИ АЛООООО НЕ ВСИЧКИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ПИНГВИНАДЖИИТЕ НЕ ВСИЧКИ СА АСПИРИНИ

    Коментиран от #29

  • 28 Флхцъ

    42 7 Отговор
    Добре напредват промените и бързо. Почти се оттървахме от жълтите стотинки. Скоро и белите!
  • 29 МНОЗИНСВОТО

    52 13 Отговор

    До коментар #27 от "АЛООООО":

    ВСЪЩНОСТ ПОВЕЧЕТО НЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ХАРВАРДСКИТЕ ШМЕКЕРИ И СЪДРУЖНИЦИ ДОРИ И ЗА ПИНГВИНА
  • 30 ХАНА ОНОДАНА

    15 3 Отговор

    До коментар #22 от "САТРА НА ХАНА":

    Легай , рикиата ти е много . Много прекъсваш
  • 31 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    45 15 Отговор
    Десин КРадев командва вече почти година!
    Какви 23 дни?!
  • 32 Кирчо

    48 16 Отговор
    Казал че ще махне сертификатите при 60% ваксинирани. Вече е ясно че Киро Шприца ще се махне преди сертификатите.
  • 33 Цуца

    21 26 Отговор
    След 30 години разруха и тотална съсипия на държавата, която в момента е минирано поле и ”духът от лампата” да беше начело на държавата трудно би се справил за толкова кратко време.

    Коментиран от #38

  • 34 Анонимен

    54 10 Отговор
    Тези са рекордьори по сътворени гафове за единица време. И не, не съм от ГЕРБ!

    Коментиран от #35

  • 35 Значи си

    19 32 Отговор

    До коментар #34 от "Анонимен":

    за другият подъл продажник! Копейкин! Разлика между борисов и копейкин няма! И двамата ползват държавата за лично обогатяване! И двамата лъжат! И двамата са подлеци! И двамата плащат за лъжи! И двамата обслужват Доган! Просто е все тая, че не си за единият боклук, а си за другият!
  • 36 Лупи Акций

    20 7 Отговор
    Аз съм за промяната, защото моето момче Мургавия Руди е министър на спорта! Какво можем да усвоим за толкова кратко време? Нищо.
  • 37 Кирчо

    44 9 Отговор
    Аз завършил Хардвар, вие сте прости, затова не се разбираме.
  • 38 Малииии що си про'ст

    31 7 Отговор

    До коментар #33 от "Цуца":

    Като... Канадски Педал
  • 39 Мучев

    25 16 Отговор

    До коментар #3 от "бечев":

    Ама при борисов яде евтини хранители стоки А при тези ще плаща цял живот от тяхните заеми

    Коментиран от #44, #55

  • 40 лекия

    23 7 Отговор
    Ами като избираме партии без познания и програма за управление така е. След 5 години ще започнат да управляват без да подгазуват. Малко остана и ще се оправят.

    Коментиран от #56

  • 41 Селянин

    26 9 Отговор

    До коментар #8 от "Астро гуру":

    Наи хубавото им е че вдигнаха цените и да ти замажат очите вдигнаха и пенсиите Не чакаха 100 дни

    Коментиран от #59

  • 42 ханс

    18 9 Отговор
    Глупостите на немско зеле не стават за четене

    Коментиран от #46

  • 43 кУмУнист

    38 13 Отговор
    Те ако изкарат още 23 дни и ще ядем асфалта от пътищата. Нещата вървят на редене с купони за хляб, огромна инфлация и режим на тока. Минахме една такава виденова зима, сега ще е кирчова зима. А и точно тези не са на власт от 23 дни, а от март миналата година, което е почти 1 година и буквално нищо не са направили, освен че ни водят към глад и просия..
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 а заемите от

    15 15 Отговор
    52 милярда къде е отчета къде ги похарчи фирма гроп а отчеета трябва д се впише в конституцията ама отде ще крадът наште политяги
  • 46 Г-ей ли си?

    6 4 Отговор

    До коментар #42 от "ханс":

    .........
  • 47 Ради

    31 6 Отговор
    Почтените да се вземат в ръце и да почнат да решават проблемите на хората! И не, не проблемите, свързани с назначаването на жените си и роднините си до девето коляно. Това за тока, цените, инфлацията, здравеопазването, образованието, пенсиите и още куп други неща. Търпеливи сме, ама до време.

    Коментиран от #49

  • 48 пфу

    34 11 Отговор
    Е само за 23 дни сътвориха огромни глупости,ако продължаваме да ги търпим, ще сътворят още 23 000.Освен това прост киро и ококорчения не са от 23 дни във властта.Стига им тоя толеранс.Оставка и марш в Канада,ако не,при Ставри.
  • 49 миризлив пръч

    33 8 Отговор

    До коментар #47 от "Ради":

    Ама ти вярваш че те затова превзеха властта?За да оправят България?Блажени са вярващите.
  • 50 Пламен

    36 9 Отговор
    Само 23 дни,а успяха да си назначат деца,любовници,жени,кумове и кумици
  • 51 ковидиотин

    29 11 Отговор
    Очаквахме работа работа работа а не ваксини ваксини ваксини.Сега разбирате ли,че е време да ги махаме.Още от първите дни се разбра,че тези няма да работят а само ще разтягат лакардиите на своите западни господари
  • 52 5577

    16 8 Отговор
    Проблемите че няма да се решат за толкова време е ясно. Притесненията са че няма откритост и яснота. Никой не излиза да заяви някаква промяна.. при говоренето има празнословие. Промяната е само за смяна на хора по върховете, които също мълчание. Новите трябва да не оставят думата на опозицията защото от ден на ден започват да звучат все по убедително.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 коментатор

    20 22 Отговор
    Българинът много бързо получава амнезия. Забравиха кой и как ни управляваше допреди девет месеца? До преди девет месеца едни пълни крадливи неграмотници вилнееха на управленско ниво, но всички пляскаха и викаха браво. Сега изведнъж всички тези който викаха браво на неграмотниците сега взеха да имат претенции. Така наречените журналисти които ги наричаха ,,мисирки" се сетиха, че могат да задават и неудобни въпроси. Защо не ги задаваха преди, а само потичваха след тулупа от Банкя и свенливо му се усмихваха? Тиквата за 23 дни само си почесваше тиквата, но никои не смееше НИЩО ДА КАЖЕ. ПЪЛЕН АБСУРД...
  • 55 mdaaaaaaaa

    14 6 Отговор

    До коментар #39 от "Мучев":

    Замълчи, че с това изречение само доказваш колко прости хора са гласували за всички тия дето 30 г. убиваха България.
  • 56 хахаг

    12 9 Отговор

    До коментар #40 от "лекия":

    А тия твоите "опитните" какво направиха за 30 г.? Май само ИТН успя за малко да направи много ...трябва. ли да казвам какво по-точно?
  • 57 Киро Ментата

    27 11 Отговор
    Как нищо!!!?Не е вярно .Най малкото ,което направиха похарчиха 9 милиарда, оставени от Боко. И то за този кратък срок.И изтеглиха, толкова.И тях също изхарчиха.Сега предстоят нови заеми.Така,че не може да се каже,нищо не са направили.
  • 58 Подвеждащо заглавие

    29 9 Отговор
    Киро и Кокорчо са във властта вече една година. Не ,от 23 дни.
  • 59 Нешто

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "Селянин":

    Се вживяваш брат, типичен селянин си
  • 60 ИМПЕРИАЛИСТ

    23 6 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Трябва ли ти много време за да разбереш, че шофьорът на колата в която си се качил не знае да кара и ще катастрофирате?
  • 61 123

    25 4 Отговор
    Времето е пари,много пари, които мигновено се изпаряват от джобовете на Българските граждани.Ако Кирил и министрите му не бяха обещавали такива невероятни обещания като 4 мост на дунава, вдва тунела под Стара Планина и 100% спиране на корупцията както и други, хората нямаше сега да са толкова недоволни.Но от Българските граждани някой са много найвни, други са много глупави, за да повярват на всичко това.Правилните хора за държавни длъжности са пак се дават на принцип мой човек и баджанак.
    Корупцията си работи необезспокоявано,а корупцията е навсякъде и от всички партии не е само ГЕРБ или ДПС както пишат. Всички корумпирани типове в България нямат никаква полза да се сменя системата, а те са много. И правителството до сега се занимава само със проблеми които имат никаква или малка стойност за мнозинството от народа, но със голяма медйина кампания за страхотни резултати. Такива мениджъри обиконвенно не ги държът повече от 3 месеца на работа и им се показва вратата и пътя към дома..
  • 62 Веселинъ 7112136860

    12 8 Отговор
    От чuфутско правителство на чuфутско правителство!
  • 63 ПРЕКАЛЕНО МАЛКО!

    22 14 Отговор
    23 ДНИ СА НИЩО В ДЪРЖАВА ОГЛОЗГАНА ОТ ТРИГЛАВАТА ЛАМЯ ТУЛУП ПРОСТАКОВ БОРИСОВ-СВИНЯ ПЕЕФСКА-РЯЗАНИЯТ АХМЕД, ВСИЧКИ ТЕ УБИЙЦИ НА БЪЛГАРИ И БЪЛГАРИЯ! ДАВАМ ИМ ПОВЕЧЕ ДНИ, НО ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ИМ ВЯРВАМ! НО НЕКА СМЕ ИМ БЛАГОДАРНИ: ЗАРАДИ ТЯХ ТУЛУП БОРИСОВ И ИЗРОДСКАТА ГРОБ УМРЯХА! АЗ СЪМ БЛАГОДАРНА!
  • 64 Какви

    15 3 Отговор
    23 дена бе ти можеш ли да броиш?
  • 65 това са

    9 14 Отговор
    гробарски фасони!
  • 66 Детски приказки

    28 8 Отговор
    Подлизурковска статия на поръчков журналист в дойчето.Изобщо не са нови твоите любимци,година ще стане,нали оставиха заместниците да работят по сценария на ограбването. Бяха служебни ,назначиха Спецов ощетил 1.5 млн държавата,морално е и "няма" корупция.Спеца покри Чашков с 19 имота само за него,чистак,ти на мене ,аз а тебе.Пак няма корупция.Една приятелка изтъруши ДКК,,има разследване,но още симе там ,не е отстранена.Най фамозното шуробаджанащина в назначения ,общо взето некадърници,а 100 дни що им са,отдавна се обсъждат проблемите с тока и кои спекулират,кои станаха милиардери и как да се реши,ами нищо наши хора,лобистите повече от експертите.Очакваше се какво ще се случи,предупреждаваха и нищо.Лов в мътни води.Единствено за съд. деформация,нарекли невинно реформа,няма обаче нищо реформаторско,а поръчки на олигарсите,да назначат техен гл.прокурор,техен заместник на Цацаров,за да спрат всички проверки на олигарси в комисията, и да освободят запорите.И това заложено в проектозакон представяте ли си?А Христо " новия" с неговата кикимора министър на задкулисието по правни проблеми,пак със закон да закрият и то само в БГ спецправосъдието,да няма спец звено за борба с корупцията и организираната престъпност ей тъй нищо да няма ,да се протака ,не може " бухалки" над тарторите на задкулисието,трябва да си въртят далаверите и богатеят. Просто Киро е просто Нищо,новите дяволи,няма нужда от тях ,да си ходят докато не са ни затрили.

    Коментиран от #70

  • 67 Тончо

    20 9 Отговор
    Е как нищо, девет милиарда за девет дена похарчени незнаикозакакво, на това нищо ли му се вика, буци пасти да яде пред тези новите
  • 68 гост

    12 7 Отговор
    Не са се провалили все още, но се бавят което не е добре.
  • 69 Петилетката ще изпълнят за 100 дни

    21 10 Отговор
    Само, че Дичев си е затворил очите за това как трескаво си назначават заместници, заместници на заместниците, за няколко хилки заплатки.И всичките кой кум, кой сват, кой на булката брат😂😂 Отделно, че премиерчето не може една свястна реч да произнесе, като след нея се налага журналистите да обясняват, какво точно е искал да каже. А пък Ивайло е "забравил", че и Киро и Асен и много от сегашните управляващи, бяха в служебните правителства на Фатмашки. Но работа за 2 стотинки не са свършили, ама обещават, обещават с пълни шепи😂😂😂 То не бе мостове на Дунав, самолети до Скопие, магистрали пак до там(нищо че гепиха парите за Хемус) и сега завинаги Северозапада ще си остане Северозападнал, заводи за полупроводници и за цели проводници!😂😂😂😂
  • 70 Голям кеф

    8 23 Отговор

    До коментар #66 от "Детски приказки":

    Комунистическите тролове са в истерия и безсилна злоба!
    Харвардци дори нямат партия,
    а разказаха играта на политиците!
    И хич не са глупави българите,
    щом избраха харвардци, а не милиционерите от Симеоново Гешев и Борисов.

    Коментиран от #80

  • 71 Хахаха

    19 9 Отговор

    До коментар #5 от "КРА":

    То вече ги носи. И колкото повече се задържат, толкова повече затъваме в блатото, за което мунчо говореше 5 години в новогодишната нощ. Е сега вече успя да ни вкара в това блато.
  • 72 КУНЧЕВ

    14 7 Отговор
    ИСКАМ ДА ГИ ГУШНА И ПОСЛЕ ДА ГИ БОЦНА КИРО ЕВРЕИЧЕТО И ЛЕНКА
  • 73 010101

    17 8 Отговор
    За 23 дни успяха 230 пъти да повторят ваксина и зелен сертификат. Това свършиха. Малко ли е, много ли, не знам.
  • 74 Мери

    26 8 Отговор
    То на човек не му трябва много акъл да ги прецени не по това, което не направиха, а по това което направиха - искането за ледоразбивач, отлагането на бюджета и взимането на милиарди нов дълг, фаворитизирането на сем. Лорер и да не изреждам повече, че ще си разваля настроението.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Е как бе

    18 8 Отговор
    За толкова кратко време успяха да сътворят и наговорят сума ти глупости, които дори не могат да се нарекат популизъм !
  • 77 Мислещ

    9 4 Отговор
    Тц, крититиците казваме, че се провалиха заради това, което направиха. Антимедицински фашизъм, Македония, НАТО. Ясно?
  • 78 Борис

    5 10 Отговор
    Успокойте се трол чета имаме
    законно избрани правителство и президент на честни избори признат и от Герб с мандат 4 и 5 години,колкото и автобуса да докарате не можете да ги свалите защото това става в парламента. Така че трябва да потърпите до следващите избори,когато народът ще ви бие шута окончателно и заедно с Бойко отивате в небитието!
  • 79 stan40

    15 2 Отговор
    Един майстор като го видиш как подхваща работата може да разбереш какъв му е майсторлъка. Не знаеш ли от къде е как да я подхванеш няма как да я свършиш.
  • 80 stan40

    9 2 Отговор

    До коментар #70 от "Голям кеф":

    Прати ме мамо на далеко да се хваля по-леко. На преподавател от Харвард българите му ядоха постната пица. Избирането на управляващи в България след 2000 година става по сценарии. Появявали се от нищото на политическата сцена и печелиш изборите. Не е случайно, че финансовите министри Горанов и Асен Василев имат допирни точки с рицаря РУМЕН РАЛЧЕВ.
  • 81 Пламен

    13 5 Отговор
    Как ще са се провалили,напротив,назначиха всичките си роднини плюс любовници кумици и кумове
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 БМБ

    7 10 Отговор
    А 12 години какво последните в Европа смешници,сравняват 12 години със 30 дена малоумници прости
  • 84 Антикомунист

    4 4 Отговор
    Българското журналистче под псевдонима "дойче веле " да си припомни статийката, която сега е писал малко по късно и тогава без сърказъм да оповести за грандиозните успехи на тези некадърници.....
  • 85 Антикомунист

    10 2 Отговор
    Просто ви се чудя на акъла на какво се надявате или не искате да си признаете че с избора си ми приличате на измамената камила.
  • 86 Да уточним

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мда":

    ....Не е това драги!!!! Ивайло Дичев е завършен..мазен соросоид...и от него се очакват именно такива мнения...и именно в Дойче Веле.
  • 87 Сашо

    11 6 Отговор
    въздух под налягани-само ги погледнете-ЕДНА ЦАРИЦА НА БРАКОВЕТЕ-ЗДРАВНА МИНИСТЪРКА-Една Константинова завършила курс на хранилка на Америка за България-селска кобила вицепримиер-една НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА НА КИРО-световно-неизвестна адвокатка-И ТЯ НА ХРАНИЛКА-всички на кино-с държавните пари-ашколсун НАГЛЕЦИ-НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ МНОГО СКОРО МОЖЕ ДА СТЕ В ИСТОРИЯТА
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Българин

    3 1 Отговор
    DW са позор за журналистикат!
  • 91 Ами

    4 3 Отговор
    За 25 дена управление цените скочиха двойно ,и това ако не е причина за плюене по новата циркова трупа от ПП
  • 92 Адвокат София

    4 3 Отговор
    Подвеждаща статия. Не може да не включвате в сметката и почивните дни по празниците. Те са правителство нали, а не чиновници, които си почиват коледно и новогодишно? Тъй, че дните са почти 50, а резултата- похарчени милиарди и неясни резултати. За 100 дни трябва да има промяна. Това е смисъла, а не да попиват по Коледа и да ги чакаме да измислят топлата вода до края на мандата им. Времето изтича кирчовците се оттичат...
  • 93 Фермер

    1 1 Отговор
    Само Възраждане
    Да живее България
  • 94 Бою Лоста

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Иван Грозни":

    Е, има. Казва се Бойко Борисов.
  • 95 DW и Ивайло Дичев! Дежурните Плювачи!!!

    1 0 Отговор
    Не трябва да се чете, Лъжи и дезинформация!!
  • 96 DW и Ивайло Дичев?? Станахте за Смях с

    0 0 Отговор
    Маниполации те и Лъжите, които тиражирате!! Като се прочете DW и Ивайло Дичев по нататък никой не чете!!
  • 97 баба мара

    0 0 Отговор
    КЪДЕЕЕ СА ПАРИТЕЕЕ КЪДЕ Е МАТА ХАРИ
    ЗАТВООООООООООР
  • 98 2323323

    0 0 Отговор
    Поредните платени публикации. Когато онези миналите захапеха власта....месеци наред се мълчеше и се ближеха подметки. Тези още на първият месец ги нападнаха платените журналя. Кофти е да ти измъкнат кокала от устата но това е. Има и други неща за лапане освен баница...