Last news in Fakti

20 Февруари, 2022 19:00 5 768 107

Русия срещу Украйна: "Путин е майстор на тази тактика"

  • владимир путин-
  • русия-
  • крим-
  • украйна

Прозападният курс на Киев се подкрепя икономически от Запада и най-вече от ЕС

Русия срещу Украйна: "Путин е майстор на тази тактика" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Наемници, кибератаки, дезинформация - Русия използва всевъзможни методи за война срещу Украйна. Целта е да разсипе украинската икономика, която върви нагоре. И най-вече да върне страната в руската сфера на влияние.

Само през тази седмица в Украйна бяха извършени кибератаки срещу военното министерство и двете на-големи банки в страната – ПриватБанк и Ощадбанк. Временно клиентите на двата кредитни института не можеха да използват картите си, не функционираше и онлайн банкирането.

Този списък може да бъде продължен с други активности в рамките на хибридната война, която Русия от 8 години води срещу Украйна. „При хибридното водене на война особено важни са невоенните цели“, казва по този повод Маргарете Клайн от берлинската фондация „Наука и политика“. Тя допълва, че целта на хибридната война не е военното превземане на територия, а осигуряването на влияние.

Богат инструментариум

Военната демонстрация на сила, като сегашното струпване на войски, учението в Беларус, обявяването в точно определен момент на започнало изтегляне на войски – всичко това са елементи от един богат инструментариум. А руският президент Путин е майстор на тази тактика, добавя Клайн.

На фона на всичко това хората в Киев изглеждат изненадващо спокойни. Изглежда те са свикнали с хибридните атаки срещу страната им. Защото тази ситуация продължава вече осем години – от „Оранжевата революция“ до днес. "Това е стратегия на изтощаването, която да постави Украйна под вътрешнополитически натиск, с крайната цел тя да бъде върната дългосрочно в руската орбита“, казва Клайн. Друга възможна цел е Западът да се умори от проблемите с Украйна и да изгуби интерес, допълва тя. Освен това хибридните атаки целят да представят американското ръководство като параноично.

„Да вземем например съобщението за започнало изтегляне на руските войски, което дойде точно в момента, в който германският канцлер Шолц беше в Москва. Досега обаче няма никакви признаци за мащабно изтегляне на руската армия, включително и на частите, прехвърлени от Сибир и Далечния Изток. Вместо това оттеглят само подразделения, които много бързо могат отново да бъдат върнати по местата им“, казва анализаторката.

Дрънкането на оръжие не остава без последици за Украйна. Така например украинската национална авиокомпания "Ukraine International“ загуби временно застраховката си и обяви, че премества самолетите си на сигурно място в чужбина. А правителството е принудено да обмисля създаването на осигурителен фонд за авиокомпанията за над половин милиард евро.

Прозападният курс на Украйна се подкрепя икономически от Запада и най-вече от ЕС. Затова и една от целите на Путин е чрез хибридни атаки да се нанесе удар по икономиката на Украйна, посочва Маргарете Клайн. Кремъл не се стреми към създаването на „буфер за сигурност“ между Русия и източноевропейските членки на НАТО, а по-скоро иска окончателно да спре Украйна по нейния път към Запада. "Чрез хибридната война трябва да бъде създадена нестабилност, която да уплаши и инвеститорите“, казва още експертката.

Бързо възстановяване

А по своя западен път на развитие Украйна стои изненадващо добре в икономическо отношение. Само за една година търговският баланс с Германия се е възстановил почти напълно след пандемичната 2020 година, достигайки предишното ниво от 7,7 милиарда евро. „Затвърждава се убеждението, че страната може да се справя и сама“, казва по този повод председателят на Германско-украинската търговска камара Александър Маркус. Що се отнася до руската хибридна война, той не вярва тя да успее. „В страната виждам много млади хора, които искат да постигнат нещо“, казва той.

При това положение става още по-ясно защо Русия яростно засилва хибридните си действия. В Кремъл очевидно забелязват проевропейските успехи в Украйна. В Москва знаят, че Украйна няма още утре да бъде приета в НАТО, а чак, когато страната се подготви достатъчно добре. Само че, както каза и самият Путин: „За нас тогава може да е вече твърде късно.“


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 123

    138 11 Отговор
    Поредната доза дезинформация от Глобалистката медия DW.

    Коментиран от #9

  • 4 Тиква

    110 11 Отговор
    Пак Дойче се изходиха! А тактиката да сте с Герб 12 години? Нали Вие се хвалихте и Аденауер че сте измислили името ГЕРБ! Поне го писахте сто пъти!
  • 5 Последния Софиянец

    108 17 Отговор
    Украинската армия избива мирни жители с гранатомети от завод Арсенал.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пич

    97 12 Отговор
    Сиде , DW пак се изходи по въпроса ! Русия иска мирното решение , но идиотите от Козяк упорито и пречат ! После ще реват !
  • 9 Тъй тъй

    10 45 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Правдивата информация не е на Дойче Веле, а на Драган Цанков в София. Там знаят истината! Ама не я разпродтраняват в рубли, а в евро. Чудно защо ли?

    Коментиран от #85

  • 10 гошо

    72 6 Отговор
    вкисналото зеле стигна до такива висини, че вече не им чета услужливите препечатки които правят по няколко пъти на ден фъктите. на последните щях да повярвам донякъде на претенците им за обективност, ако на 3 материала от зелето пускаха по 1 от "российская газета". примерно. сами разбирате, че няма как да стане.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 да бе

    13 78 Отговор
    хубавото е, че целият свят видя лъжите на москвичите. надявам се в скоро време да си ги натирят в мочурищата около москва и другото да се разпредели между народит, които те с векове са подтискали

    Коментиран от #56

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бесен_ Язовец

    69 5 Отговор
    руснаците взеха ядреното оръжие 1991 г продажниците хохли за да не попаднат 2000 руски ракети в НАТО след време. руснаците са ясновидци и не случайно сороснята са все на опашката!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 А джендърите

    41 4 Отговор
    Хибриди ли са или хора?
  • 19 Макаренко

    62 7 Отговор
    Нещо новините за война в Окрайна изместиха
    новините за Ковид19 случайно ли е или си намериха сороснята как да расеят ковид тормоза от последните 2 години?
  • 20 З О Р, голям Зор да предизвикат Русия

    50 3 Отговор
    А тя МЪЛЧИ ! Какво щастие е че НАТО е отбранителен алианс ! А Русия не РЕАГИРА !
  • 21 РЕАЛИСТ

    69 6 Отговор
    Молете се , Господ на Путин още дълги години живот да даде. Не с надявайте след него някой предател, като Горбачов и Елцин да дойде. Ще дойде някой , като Сталин , ще пие две водки и ще изстреля новите хиперзвукови ракети в правилна посока.

    Коментиран от #90

  • 22 Когато " Мечката " заиграе там !

    40 1 Отговор
    И у нас ще стане " ВЕСЕЛБА " !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 НАТО

    12 20 Отговор
    Милиционери, сър.
  • 25 С.П.

    70 6 Отговор
    Само едно сравнение:
    Руското външно министерство - министър и 9 заместник министри - всички са завършили Московския държавен институт за международни отношения, владеят по минимум 2 езика и имат повече от 30 години само дипломатически стаж
    От другата страна - НАТО, Великобритания, Европейска комисия, САЩ, Германия - счетоводители, лекари, инженери, филолози, политолози, маркетинг директори ни обясняват международното право и принципите на международните отношения.
    То бива некомпетентност, ама това вече не се търпи.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бесен_ Язовец

    46 2 Отговор
    Зеленко се опитва да обърше наср. Гъ. на Джо като прави леки провокации в Донбас за мини
    война!
  • 28 На Запад нервничат в ужас, ЗАЩО Русия

    42 4 Отговор
    НЕРЕАГИРА и МЪЛЧИ !
  • 29 Петьо Петров

    53 6 Отговор
    Хора, имайте памет! По време на кубинската криза едва не се стигна до ядрена война. Размина се благодарение на добрия Кенеди и лошият Хрушчов. Русия върна корабите си, понеже бяха лошите в очите на света. А сега добрите, млади ,красиви и усмихнати Натовци, искат да направят същото и да разположат свои бази на границата с Русия. Лудост или парадокс, решавайте сами! Или преценяйте,че е по-модерно:)

    Коментиран от #35

  • 30 ханс

    45 4 Отговор
    E нема по дебилно и жалко издание от вмирисаното немско зеле
  • 31 любо

    26 4 Отговор

    До коментар #13 от "Лилипутин":

    Любопитно кой активира такъв дебил като тебе
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 От 2014 г.Русия е обвинена че е в Донбас

    44 5 Отговор
    А днес я ОБВИНЯВАТ , че още не е в ДОНБАС !
  • 34 Българин

    46 9 Отговор

    До коментар #26 от "да питам":

    Ако не бяха русофилите , още щеше да си с фес на главата и да се молиш в някоя джамия.

    Коментиран от #71

  • 35 РЕАЛИСТ

    46 2 Отговор

    До коментар #29 от "Петьо Петров":

    Пропускаш нещо. До Карибската криза се стига, след като САЩ разполагат ядрени ракети в Турция. Отговора на СССР е разполагане на ракети бе Куба. След кризата САЩ изтеглят ракетите си от Турция, а СССР от Куба.

    Коментиран от #43

  • 36 Българче

    44 4 Отговор
    А кой съсипва България в последните 30г?

    Изватени чуждопоклонници и българоубийци сте. Позор е български сайт а разпръсква янтибългарска попяганда от фашизоидна Германия. Махайте се от моята родина, тук никой не ви е щял никога.
  • 37 Щирлиц

    31 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гунди":

    То деменцията от кога се мъчи да я подкара войната , обаче неще да запали моторетката. Но тръгнат ли руснаците , спиране няма. А бялата колиба може да развее руското знаме.
  • 38 Натовските бази у нас ще бъдат

    31 3 Отговор
    УНИЩОЖЕНИ чрез ракетни удари - дистанционно ! И Слава БОГУ ! А след това , ще се проведат Местни " Коч МАНЕВРИ " !
  • 39 Фалконети

    25 3 Отговор

    До коментар #16 от "Алкоголик":

    Стандарта на Хохлите е под тоя на Сомалия и Мозамбик.
  • 40 Ти КОГО защитаваш ? Администратора ?

    15 1 Отговор
    Или НАРОДА ?
  • 41 Поредният

    23 2 Отговор
    Факти фейк
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Петьо Петров

    13 0 Отговор

    До коментар #35 от "РЕАЛИСТ":

    Няма как да го отреча. Прав сте. Но това не променя парадокса.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Троянски Кон

    27 1 Отговор

    До коментар #6 от "🐵🐵🐵":

    Е как факти няма да участват във пропагандата ,я отвори Дойче Веле и виж там кой са им приятелите .
  • 46 ЖЕСТОКА ИНФЛАЦИЯ В САЩ

    34 4 Отговор

    До коментар #2 от "ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ..":

    ИНФЛАЦИЯТА В САЩ РАСТЕ ГЛАВОЛОМНО в момента около 40 % И ЗАТОВА НА БАЙ ДЪН МУ ТРЯБВА ВОЙНА, ГОЛЯМА ХУБАВА ВОЙНА С КОЯТО ДА НАПЛАШИ ЕС И НАТО И ДА ПОТЕКАТ ЗАЯВКИ ЗА ОРЪЖИЯ КЪМ САЩ. ТАКА,ЧЕ ДА СЕ НАМАЛИ ИНФЛАЦИОНИЯ НАТИСК. С ТЪПАКА БОЙКО БОРИСОВ САЩ СПЕЧЕЛИХА ЯКО, МИЛЯРДИ ЗА ЧЕРТЕЖИ БЕЗ ДА НИ ПЛАШАТ С ЛОШАТА РУСИЯ. СЕГА ПЛАШАТ ЯКО С МЕЧОКА КОЙТО БИЛ ЛОШ И КРЪВОЖАДЕН. БРУТНИЯ ВЪТРЕШИН ПРОДУКТ НА САЩ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ВОЕННО ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС. ДА ПРОДАДЕМ МНОГО ЕФ35 НА ЕС И НАТО, НИЩО ЧЕ ПАДАТ САМИ. Една от причините е яко забуксуване на икономиката на САЩ. Идва ли нова голяма депресия както през 30-те години 1928-1938 г.????? Тръмп ще излезе много прав.

    Коментиран от #51

  • 47 дойче зеле е френчайзе..

    26 1 Отговор

    До коментар #6 от "🐵🐵🐵":

    Разклоненията им в България водят до няколко клона. 24 сахата и факти..пропагандна машина за манипулация и промиване на мозъка на простолюдието 😇
  • 48 В настоящият МОМЕНТ 19:30 ч. Киев

    37 2 Отговор
    Нанася АРТИЛЕРИЙСКИ удари по : Зайцево, Майорск, Мариновка, Старомихайловка, Трудовские, Красногоровка ! А РУСИЯ неотговаря ! На Запад дори я ОБВИНЯВАТ , че тя е АГРЕСОРЪТ !
  • 49 Deutsche WC

    35 3 Отговор
    Като знам нашата икономика каква стана след влизането ни в ЕС, караме само на помощи и работа на ишлеме, представям си колко може да цъфти украинската икономика. И колко да вярвам на Дойче ВЦ пропагандата!

    Коментиран от #52

  • 50 101010

    27 0 Отговор
    На фона на всичко това хората в Киев изглеждат изненадващо спокойни.

    Защо да е изненадващо от какво да се притесняват украинците. Дори предполагам че тръпнат в радостно нетърпение
  • 51 Ние купуваме вертолети от

    28 5 Отговор

    До коментар #46 от "ЖЕСТОКА ИНФЛАЦИЯ В САЩ":

    Ционистите в САЩ. Подържаме тяхната икономика!какъв срам! В същото време в България се самоубиват по 100 човека на ден!продажно проевреиско правителство. Виж че репортуват всеки ден на посолството на САЩ и Израел 😇

    Коментиран от #82

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Нека чуем нашите " ЛАЙКУЧКИ " по

    19 1 Отговор
    Частните Телевизионни канали у нас - какви ще ги дъвчат ! Вдъхновяваме най-вече, голямата ПАСТ на Люб/ Плезич !
  • 54 Геолог

    29 4 Отговор
    "Целта е да разсипе украинската икономика, която върви нагоре."

    Стигнах до това и после погледнах и видях че са дойче зеле - нататък не четох.

    Украинската икономика вървяла нагоре - сигурно и българската върви нагоре според пропагандата но преди 2014 украинците бяха по-добре от нас а сега са в отчайващо положение и са много по-зле от нас.

    Ходил съм в Украйна и преди и сега и работя главно с украинци в Африка - преди 2014 на 3000 долара се мръщеха и не искаха да идват а сега са съгласни и за под 1000.
  • 55 jorj

    3 35 Отговор
    100 % факти са в путинавата орбита! Радев сие са 1000%! Юмрука на Радев е вдигнат от Путин, целта е преориентация на България към Русия!!! Този процес е равносилен на СМЪРТТА НА БЪЛГАРИЯ!!!! БЪЛГАРИ СМЯТАЙТЕ МАРОДЕРИТЕ ЗА ОСВОБОДИТЕЛИ.

    Коментиран от #58, #62

  • 56 Атанас Буров - Банкерът :

    34 3 Отговор

    До коментар #12 от "да бе":

    "Има четири неща, господин Памукчиев, които са свети за всеки българин. И ако видиш някой,
    че ги засяга, че ги обижда, убий го – грях няма.
    - Кои са те?
    - Аз ги казах вече... Първо майката, второ родината, трето армията, българската армия, и
    четвърто Русия. Без Русия ние сме роби. Турция ни има зъб и ще ни изяде. Защото и петата й
    колона работи тихо, подмолно и ни минира отвътре. Ето защо казвам – който не обича Русия -
    независимо какво управление има тя – той е враг на България. А който говори лошо за войската
    ни – заслужава удар в тила и смърт... Армията е гаранция за живота на народа ни. Няма
    значение какво знаме развява – червено или зелено, трикольор или оранжево знаме – но щом е
    армия, тя е светиня, като майката, като родината."
  • 57 Западната Демокрация и Либерализъм

    20 1 Отговор
    Означава КРИМИНАЛ - Капитализъм и мизерия и нищета за Суверена !
  • 58 Иване , ще се срещнем

    10 4 Отговор

    До коментар #55 от "jorj":

    На един коловоз , един среще друг !
  • 59 БПФ

    25 3 Отговор
    Гнъсните утaйки от дойче веле, с пълно право и дори твърде късно изритани от Русия като крaстави пoмияри, много услужливо "забравят" как само изpoдът байдън и синчето му отмъкнаха от украйна над 150 МИЛИАРДА от 14-а година насам... ама иначе Путин е виновен !!!
  • 60 Киев провежда АРТИЛЕРИЙСКИ удари

    18 3 Отговор
    В Настоящият МОМЕНТ срущу Донбас ! А РУСИЯ нереагира ! Но докога ?
  • 61 До МОМЕНТА над 53,000 граждани

    18 2 Отговор
    Деца, жени и възрастни граждани от Донбас са ЕВАКУИРАНИ в РУСИЯ !
  • 62 Герге , ще ти се стричи дъвката !

    12 1 Отговор

    До коментар #55 от "jorj":

    Дай си адреса , че да ти донеса нова .

    Коментиран от #79, #86

  • 63 Баба ВАНГА беше КАЗАЛА кога ще

    15 4 Отговор
    Започне " ГОЛЯМАТА " ТРАГЕДИЯ ! Тя била казала когато се наредят ПЕТТЕ Двойки : 20.02.20022 ? Нима е ДНЕС този ден на САТАНАТА който винаги живее на ЗАПАД ! ?

    Коментиран от #77

  • 64 Гал

    23 1 Отговор
    Да скараш два братски народа и да ги принуждаваш да се избиват, това си е върха. Само че кръвта вода не става. И всичко се връща двойно и тройно на онзи който капае гроб другиму.
  • 65 В ОДЕСА 2014 г. изгориха ЖИВИ

    23 5 Отговор
    Над 100 човека ! И САТАНАТА на Запад иска още КРЪV ! И нашето правителство " пее" в общия хор на Сатаната !
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ПАРЛАМЕНТ, Премиер и Президент

    20 3 Отговор
    Пеят ЗАПАДНАТА Сатанистка Песен ! Народа - нежелае да им приглася в тази ЛУДОСТ !
  • 68 У нас ще се ПРОВЕДЪТ Подобни !

    12 2 Отговор
    ПРОЦЕСИ каквито щи видим в Украина !
  • 69 бай Ставри

    9 4 Отговор
    Във с. Украйна ядат човешко. Имаше последно един Чикатилото учител от това село, който ловял хора на къро, ги стерелезирвал у боркани. Ами сега?
  • 70 яахахаа

    19 1 Отговор
    Гьобелс веле.

    Коментиран от #73

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Кинжал

    26 4 Отговор
    Целта била да разсипе украинската икономика, която вървяла нагоре....не ме разсмивайте Дойче Зеле! Цялата държава, наречена Украйна, върви стремглаво надолу! Впрочем, фашизираните украинци върнаха ли си дълга от 5 милиарда долара, който Русия им отпусна преди няколко години?!

    Коментиран от #74

  • 73 Смърфиета

    16 2 Отговор

    До коментар #70 от "яахахаа":

    Гьобелс Дойчев Велев ЕГН 410622хххх си е променил името на Бенедикт Дойчев Велев със съдебно решение номер 188/18.01.1990, на Мюнхенски районен съд, влязло в сила от публикуването му във Бундесдържавен е-весник. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха!!!!!
  • 74 Смърфиета

    4 11 Отговор

    До коментар #72 от "Кинжал":

    Не са фъщкизирани, просто са упитъли човещкото месо, след като жидовете сфаряват всичката пшеница на водка и вече са постигнали съвършенството на Шива, който отговаря за икуномическите цигли и нищожеството и самоонищожението.
  • 75 Стига лъжи

    24 1 Отговор
    Абе стига сте обвиинявали Путин и Русия за всичко което не се харесва на гнусните американци.Украйна сама си вкара автогол с продажните политици под ръководството на САЩ.Синчето на деменсията Байдън купи правата на газопровода в Украйна,мислейки че може да изнудва с него,както Европа така и Русия,което не се получи и вбеси САЩ.Украйна е измислена държава като С.Македония,тя никога не е имала нито народ нито държава.И двете измислени нации си промениха две от буквите на азбуката и съответно и имената.Има една поговорка,кой каквото търсил,това намерил.Скоро ще има зануляване,и тогава причината ще бъде Путин,но за да спаси руското население а не от някакви амбиции към най пропадналата в Европа държава.И да се спазва договорът от 1990 година,който немската медия Шпигел публикува.

    Коментиран от #78

  • 76 3.14К

    16 1 Отговор
    С тоталната си неграмотност и липса на професионализъм, Dfeikometa пренебрегва факта, че сред българските читатели преобладават мислещите и толерантни хора.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Смърфиета

    2 7 Отговор

    До коментар #75 от "Стига лъжи":

    Разбирам, че си от МВРО, обаче много бендзин ти гори генератора да моеш да цъкащ на компа банални кументари. Във най-лощият сценарий, ГРОБ мое да се укопае на месните избури, но Щкембевойвода е бог да прости адиос чао чао.
  • 79 Смърфиета

    2 7 Отговор

    До коментар #62 от "Герге , ще ти се стричи дъвката !":

    Софийски пелераз от идеалния център, индивид доволно прозд, мързелив и дуностник изпелепцан в пелеразките нумара и не се казва така, а малко по-иначе.
  • 80 Барзаш да впишеш името си в българската

    0 2 Отговор

    До коментар #77 от "св. Вангя Петричка и Рупска":

    " НЕБЕСНЯ СОТЬНЯ " - считай, че си вече там !
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Патриот

    4 19 Отговор

    До коментар #51 от "Ние купуваме вертолети от":

    Тц. Всяка година България налива милиарди лева в руската икономика под формата на пари за енергоносители и ремонти на военната техника от времето на СССР! За Лукойл няма да говоря - единствената рафинерия в света, от години работеща на загуба!!! Така че, товарищ, парите на България отиват в Рассия, не в САЩ!

    Коментиран от #87

  • 83 Вкиснало Зеле

    21 6 Отговор
    Жалка картинка, САЩ се опитват от дълго време да дестабилизират "независимата държава Украйна" чрез цветни революции, майдани и накрая успяват да осъществят преврат благодарение на частна армия и 6 милиарда долара. В така създадения хаос източните части се отцепват, а Русия присъединява стратегическия полуостров Крим чрез референдум. Западните държави отпускат "финансова помощ" на режима, която се използва за закупуване на оръжия от същите западни държави. Гражданската война на тази територия вече може да бъде прекратена само от инвазия и присъединяване към федерацията, подобно на Крим. На ЕС не им трябва голяма мафиотска държава, като Италия навремето, а Русия няма да търпи малки, воюващи помежду си държави от разпадналата се като бивша Югославия Украйна на границата си. Мазните русофобски тролове може много да ги е яд, но това е положението.
  • 84 Българският Народ няма да ЗАГУБИ

    4 0 Отговор

    До коментар #77 от "св. Вангя Петричка и Рупска":

    Много от твоето безвъзвратно пътуване в Спейса !
  • 85 Не е не е

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тъй тъй":

    в нашто радио, а в зелето, щото я получават от най-древния източник-лидерът в надпреварата с катафалки!
  • 86 jorj

    1 13 Отговор

    До коментар #62 от "Герге , ще ти се стричи дъвката !":

    Типична реакция на комунист! Когато ги уличат в най-сладкото им КРАЖБАТА ИМ, ЗАПОЧВАТ ТЕРОР, ВДИГНАТИ ЮМРУЦИ И УБИЙСТВА!!!!

    Коментиран от #88, #107

  • 87 Жоро

    12 1 Отговор

    До коментар #82 от "Патриот":

    Казваш да спрем да им даваме! Ми защо не затворят рафинерията както затвориха не един завод да спрем и газа да вземаме от тях. Защо е това лицемерие плюем ги а не спираме да купувам от тях!

    Коментиран от #92

  • 88 Вие Уважаеми Герге , сте

    9 2 Отговор

    До коментар #86 от "jorj":

    Чи кi djiя !
  • 89 Кую

    0 1 Отговор
    Мнение! Набий си мнението без плюнка.
  • 90 123

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "РЕАЛИСТ":

    Не знаеш колко си прав
  • 91 В.В.П.

    10 3 Отговор
    Абе на кой му пука за хахлята и хохляшката развиваща се икономика.??.Да ги трепе Путен ,и това е..Масовите гробове ,са детонатора ..Само як побой ,ще оправи тези злобни ,шебеци.Както го ядоха швабите през ВСВ. ДВ е съдран парцал..
  • 92 Патриот

    2 7 Отговор

    До коментар #87 от "Жоро":

    Защото Жоро, голубчик, Пасьолството на Задунайская Губерния плаща на политическата ни каста това да не се случи! Въпрос на проста математика !
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 В.В.П..

    10 2 Отговор
    Джоуи ,дементния старец ,мисли ,че укрите ще превземат Русия ,и ще му дадат ,ключето за пещерата на Аладин..Както му дадоха донбаския басеин .Ще ги изнасилят през чорапогащника..След 100 ще ги пишат пак герои Андрий,Дмитро ,и Пиетро .Обаче сега ще хапнат дървото.
  • 95 Антидемагог

    13 3 Отговор
    Наемници, дезинформация - това виждаме от западните фейкс за сега, не от Русия
  • 96 Напреднал

    15 3 Отговор
    Знаем я ние икономическата подкрепа на Запада - колониален пазарен придатък с малко помощи за кърпене на мизерния бюджет, поради умишлено разрушаване на националната икономика
  • 97 С голяма доза хумор

    8 2 Отговор
    Още с първите изречения , и смехът започна.
  • 98 Отвратен

    2 8 Отговор
    Руия изтърва обеднеието още през 2013 год.. СЕГА Е КАМУФЛАЖ. жАЛКО ЗА ДВЕТЕ ОТДЕЛИЛИ СЕ ОБЛАСТИ, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗБИВАТ НАСЕЛЕНИЕТО ИМ. Те са жертвата на политиката на Щатите и Русия.
  • 99 Киевская Русь

    11 1 Отговор
    Това е името, дадено през 9. век на тази източнославянска територия. Всичко останало са лъжи!
  • 100 Баба Ванга

    3 6 Отговор
    Първият граничен пункт на украино-китайската граница ще бъде открит на 1 януари 2025 година.
  • 101 petar svilenov

    6 1 Отговор
    Такава истерия се е развихряла по времето на Маккартизма.Отваряш хладилника-вътре руски ракети.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 мародер

    4 2 Отговор
    "" Наемници, кибератаки, дезинформация - Русия използва всевъзможни методи за война срещу Украйна. Целта е да разсипе украинската икономика, която върви нагоре. И най-вече да върне страната в руската сфера на влияние."" ---това беше достатъчно! DW явно получават много пари за да се правят на луди и да повтарят едни и същи лъжи всеки ден.
  • 104 Tisho

    1 1 Отговор
    Все едно чета фантастика :D
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Ами

    0 0 Отговор
    Изредили сте целия арсенал на западняците, които мислят само за собствените си шкембета и които приписват този арсенал на Путин. И всичките са "британски експерт", американски генерал - също експерт по нещо си, германска всезнайка, за която светът свършва, европейски чиновник - също с важно мнение. Ало, "експертите", не виждате ли колко сте прозрачни и нагли в тази си прозрачност. Надявам се острият ми коментар да не бъде сметнат за неуместен, защото, все пак, не съм използвала обидни определения.
  • 107 нтаво

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "jorj":

    Това точно не ми стана ясно - звучи ми като едно-времешно клише!