Last news in Fakti

6 Март, 2022 16:00 7 016 133

Тази цивилизация и тези ценности избрахме

  • зорница илиева-
  • ценности-
  • връх шипка

Коментар на Зорница Илиева

Тази цивилизация и тези ценности избрахме - 1
Снимка: 24 май
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един интелектуалец-франкофон нарече викащите „оставка” българи „озверяла тълпа”, която не свела на Шипка глава в почит към опълченците. За каква почит зове като той е един от тези, които искат отмяна на тази дата за наш национален празник. Друг, единият от тандем социолози-интелектуалци, ни определи като англосаксонци. Цял един вестник, възприеман доскоро за ляво ориентиран, днес заклеймява Путин със „светът изхвърля всичко путинско” и дава почти всичките си страници за антируско оплюване, включително със слова „той е скот, урод и вампир в едно”.

Адвокат, изживяващ се като политик, пустосва руската посланичка с нецензурни думи, а МВнР оттегля поканата за участието ѝ в тържествата за 3 март. Не е пропуснат, разбира се, и посланикът на Беларус. Дни наред по всички ТВ-екрани на т.н. национални канали се лее толкова русофобска реч, че дори във Вашингтон могат да ни завидят. Шепата интелектуалци, сред които са и т.н. софийски македонисти, едва смогват да се прехвърлят от една телевизия до друга, за да ни зомбират с разбиранията си за „правилната страна” и да клеймят Путинова Русия. Наричат Путин Хитлер. В Германия забраняват на руснаци да влизат в ресторанти. Без значение, че най-добрият им тенисист е руснак. Затварят руски медии, които се излъчват на Запад. Да няма другата гледна точка. Отменят масово концерти с творби на Рахманинов, защото се дирижират от световно известен руски диригент, Гергиев. Няма спортни състезания за руснаци. Няма световни и европейски състезания на руска територия. Няма Болшой театър по сцените на Европа; Не може Нетребко да пее, ако не оплюе родината си.

Министър в Люксембург и сенатор в САЩ поставят ребром въпроса за убийство на Путин. Светът ври и кипи с антируска истерия и няма съмнение, че пропагандната война се печели от целокупния Запад. Всеки има право на мнение и възможност да го изразява, нали? Ние избрахме тази цивилизация и тези ценности. Връщане назад няма. Дори и да ни горчи в устата не за друго, а защото всичко това наистина може да се казва и без толкова нелицеприятни думи, без аналогии с едни други времена, когато е нямало нищо свято. Наричат се варварски. А дали Путин е варварин нека го оставим на преценката на руснаците. Те също имат право на мнение и оценка. Въпреки че ни се казва, че целият интелектуален свят в Русия е против Путин и войната. Такива са си руснаците. Винаги са имали дисиденти. Сахаров е най-популярния, но и той се върна след години живот в САЩ и обяви, че Русия е единствената. Сигурно, за тях си. Руснаците пък му направиха музей в Москва и организират там всякакви изложби, представяне на книги и все такива дейности, по които те от край време си падат.

Това е война, умират редови граждани, всеки със своята истина и своите цели. Зеленски проговори дори на иврид, за да моли и Израел да му помага. Не че премиерът на Израел, Бенет, не разговаря и с Путин, и със Зеленски за намиране на изход. В държавата му има 1.5 млн руски евреи, самият Зеленски и доста от обкръжението му също са евреи. Като Блинкен, Сорос, Барбара Стрейзънд, Леонардо Ди Каприо и т.н.. Предците им са все от източните територии, включително Украйна и Одеса. Ние, например, си харесваме нашите евреи и единствени през Втората световна сме си ги спасили. Ние си знаем как. Така, както сме приели арменците, 33 хиляди белогвардейци и бежанците от Повардарието и Егейска Македония. Сега ще приемаме и украинци, които напускат горящата си страна. Смущаващото е, че в Молдова, казват, че някои украинци не искали да говорят на руски и не харесвали хотелите, където ги настанявали. Не им подхождали. Нямали басейни. Фейк? Знае ли човек в тези смутни времена и война, която не се знае кога ще свърши.

А защо започна ли? Скоро и това ще излезе наяве. Когато разумът надделее.

В случая обаче е по-интересно, че на 3 март поне хиляда българи от цялата страна предпочетоха да посрещнат националния празник в град като Панагюрище. Град пряко свързан с Априлското възстание и Освободителната война. Град, в който на този ден историческият музей и къщата на Райна Княгиня не само работеха, но и уредниците казваха, че толкова народ не помнят скоро да ги е посещавал. Водят децата си и им показват как са се учили да пишат върху пясък малките панагюрчета. Те пък се катерят върху онези черешови топчета, които някои помним от училището в другите времена. Панагюрското съкровеще не им е интересно, защото е копие и родителите минават на бегом през залата. Но не забравят да занесат цветя на паметниците на всички славни панагюрци, които които макар и заможни, са жертвали живота си в името на Отечеството и освобождението му. А вечерта в ресторанта играят само хора и аплодират народните танци на местни самодейци. Представям си как нашите шепа интелектуаци ще коментират такива прояви. Най-малкото като остатък от тоталитаризма и соцкултурата. А хората се веселят. С Дунавското хоро и пеят заедно онази песен за Райна Княгиня и пашата. Знаят я. На въпрос какво мислят за войната в Украйна /професионално изкушение/ гледат с изненада и признават, че не гледат отдавна телевизия. А са от Варна, Бургас, Ямбол, Калояново и т.н. Все едно и също било. Един каза и „едостранчиво”. Жена му не беше рускиня!

Има върху какво да размишляват управниците ни. Ако могат. Те сега си имат други грижи. А народът явно отдавна е обърнал гръб на т.н. елит. Пропаст, която няма шанс да се запълни. Кой ще оцелее? Е, това е въпрос за милион. А редовите българи даже не могат да си представят такива пари.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 135 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    48 187 Отговор
    Тази лелка има кофти карма ,черна душа носи.Семето и е гнило,магия има ,Отрицателна енергия се излъчва от това същество.Прекръстете се да не ви стига нейната зла орисия.
  • 2 хихи

    159 45 Отговор
    Спокойно жена! Тези Русофоби още пазят в гардеробите си червена връзка и плакат "Добре дошли освободители"
    Първи посрещачи ще са!!!!
    Много харсваме нещо което прочетох от Кеворк Кеворкян "За мащабите на русофилията в България са виновни русофобите"

    Коментиран от #30

  • 3 Гост

    51 155 Отговор
    ПОРЕДНАТА ,,ИНТЕЛЕКТУАЛНА,, ТЪПОТИЯ.........С ОБЩИ ПРИКАЗКИ

    Коментиран от #10

  • 4 /////

    151 9 Отговор
    Последния абзац казва всичко народа отдавна не вярва на политиците си които уж той избира.
  • 5 Тиквето 🎃

    32 91 Отговор
    Нищо не разбрах !?!
  • 6 Гост

    50 138 Отговор
    Тази женица преразказва новини и по този начин ясно показва, че е ниско интелигентна, правеща вятър на устата си... ниските топки като нея всеки ги подритва

    Коментиран от #102

  • 7 !!!?

    44 141 Отговор
    Авторката защо не си дава сметка, защо е така сега, а не преди Путин (дето го сравняват с Хитлер) да анексира Крим и да организира терористите-сепаратисти в Донбас !!! Ами тази варварска военна операция в Украйна не е ли точно копие на операция "Барбароса" на Хитлер !? Това сляпо русофилство ви е изсмукало сивото вещество от манерките бе безмозъчници !!!?

    Коментиран от #81

  • 8 !!!?

    38 76 Отговор
    ИСТОРИЯТА се повтаря !!!?

    Коментиран от #12

  • 9 Реалност

    108 31 Отговор
    Не мога да повярвам, че е допуснат и разрешен този коментар на неизвестната за мене българка Зорница Илиева. Не очаквам да бъде публикуван в пресата и разпространен по държавните радио и TV.

    Коментиран от #21

  • 10 гошо

    77 15 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    потърси в нета баце... или прост-о киро - те ще ти кажат нещо разбираемо, нещо като за нивото ти. те не пропускат да пуснат нещо за 80-те процента.
  • 11 !!!?

    39 124 Отговор
    Тази никога няма да разбере, че Хитлер възкръсна в Кремъл !!!?

    Коментиран от #26

  • 12 зрител

    25 24 Отговор

    До коментар #8 от "!!!?":

    семпличко...

    Коментиран от #19

  • 13 Прометей

    133 24 Отговор
    Много добър коментар! Сред морето от русофобия, фейкове и атлантически сатанизъм най-после да прочетем нещо нормално и смислено!
  • 14 Иван

    7 47 Отговор
    Кого Зорница води, бргу кон мрак оди.
  • 15 Като чуя

    41 33 Отговор
    Като чуя и видя Ентелектуалец от Тошовото време и винаги ми се повръща защото 95% от тях са ренегати,неофити либераст-соросоиди.
  • 16 Русия заяви че:

    78 14 Отговор
    На освободените от украинските неонацисти територии за гражданите ще бъдат напълно ликвидирани всякакви дългове, ипотеки и т.н. от нацисткото правителство, както и неколкократно снижение на цените на бензин, ток, вода, газ и комун. Услуги приравнени към цените в Русия!
  • 17 Хахха

    17 62 Отговор
    Мурзилка на амбразурата,маладьоц
  • 18 Последствия

    29 22 Отговор
    От "много" политически акъл в България, докарахме се до там да имаме в парламента турска, две про руски, две про американски партии, една изцяло корупционна, всички вкупом - продажни и нито една про българска! Сега предстои създаването на една изцяло руска партия! Народът ни е зомбиран, без политическа култура, без представа какво е демокрация и какво става в света! Така до пълното унищожение на България! Или до прекратяване на влиянието на несменяемите партийни върхушки в управлението на държавата и замяната им от гражданското общество!

    Коментиран от #90

  • 19 !!!?

    50 18 Отговор

    До коментар #12 от "зрител":

    Не "семпличко", а ТОЧНО, ЛАКОНИЧНО, ВЪЗДЕЙСТВАЩО ! Това са критериите за ПЛАКАТ-CARTOON - от раз ти става ясно за какво става въпрос !!!?
  • 20 Точен

    85 19 Отговор
    Умерен коментар. Смел. Защото либералсоросоидният фашизъм ни отнема свободното слово.
  • 21 Аз съм Донбас

    58 6 Отговор

    До коментар #9 от "Реалност":

    Ааа имаго коментарът и във Епицентър и във Афера даже факти много закъсняха със този коментар ,напоследък с е опитват да дават и другата гледна точка но както у казва народът късно е либе за китка .Явно виждат работите на къде отиват и бързат да се застраховат .А иначе светът вече не е този и от едно полюсен стана много полюсен .Като със сигурност със западният либерален свят е свършено въпрос на време е кога ще го опяваме

    Коментиран от #24

  • 22 Университет

    8 23 Отговор
    Какво е иврид? Че да му се обадим и ние.

    Коментиран от #60, #100

  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    42 11 Отговор
    аз нищо не съм избирал в тая демокрация за нищо никой не ме е питал това е ТЕРОР

    Коментиран от #101

  • 24 Канчето

    8 28 Отговор

    До коментар #21 от "Аз съм Донбас":

    Така е, скоро Путин ще влезе в Берлин. Или пък обратното, ще загуби Москва. При всяко положение някой млад войник с много часовници на ръката ще вдигне своето знаме над чужди парламента

    Коментиран от #105

  • 25 Пич

    21 63 Отговор
    Тая баба е изключително нахална комунистка. Не може да си представи колко е ретро в мисленето си.

    Коментиран от #106

  • 26 Аз съм Донбас

    61 16 Отговор

    До коментар #11 от "!!!?":

    Във грешка с хитлер възкръсна във Украйна през 2014 година там нацистите и националистите носят ликовете на Степан Бандера .там нацистите избиват невинни жени деца и възрастни хора .Ако Путин беше хитлер досега да е приключил войната във украйна .И последно западният свят защитава фашистите от украйна праехо ислед края на ВСВ като спасиха главите на много есесовци като ги закараха във САЩ и ги скриха от народното възмездие .

    Коментиран от #28

  • 27 Tутанкамон

    20 59 Отговор
    Каква е тая отврат, откъде изпълзя,да отива при Путин,там е нейната среда

    Коментиран от #82, #107

  • 28 Цар Симеон

    5 28 Отговор

    До коментар #26 от "Аз съм Донбас":

    Ти беше ли там?
  • 29 MGewehr

    17 54 Отговор
    Никаквица някаква си че и лъжкиня-путинистка !
  • 30 алооо

    21 44 Отговор

    До коментар #2 от "хихи":

    Аз не знам русофобите какво пазят в гардеробите ама като видях какви 20 годишни келеши се бяха наметнали с руски знамена и ми стана ясно че те нито червени връзки са виждали,нито знаят какво е БКП, ДКМС,затворите в Белене и Ловеч.Най-вероятно даже не знаят кой е Путин и какво е СССР.Ама раздали им едни знамена и им казали да викат и те горките викат кво да праят,нали са земали по някой лев.Ако сега същите тези хашлаци ги питаш кои са трите цвята в знамето на Русия и едва ли ще ти кажат.

    Коментиран от #35, #83, #108

  • 31 177

    18 47 Отговор
    Семпличко? Меко казано. Изключително посредствено и елементарно. Много нагъл опит да се размие истината за една откровена и жестока война, започната без никаква причина срещу братски народ.

    Коментиран от #36, #109

  • 32 Бог пази Русия!

    46 16 Отговор
    А сатанинската империя на лъжата - колективният западнал запад плюе срещу Божията държава - братска Русия.

    Победата ще бъде за братска на българския народ Русия!

    Юдей Зеленски ще бъде съден като престъпник, който не спира с престъпленията си срещу братския руски народ на Украйна.

    Крайната му цел е била съгласувана - изработване на мръсна атомна бомба и ракети с обсег от 1500 км.
    Престъпните му действия вече се разследват.

    Русия е въоръжена със старата Българска Кирило-Методиева и Православна Божия цивилизация, от която се опитват да ни отродят и отчуждат американските, натовските и брюкселските подлоги и сатанисти на власт в България. Подлоги лично на Херо Мустафа и др. служители (ЦРУ) в американското посолство.
  • 33 КОЙ Е СТЕПАН БАНДЕРА? ЕДИН ЛУД НАЦИСТ!

    46 11 Отговор
    ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ КОИТО СИМПАТИЗИРАТ НА НЕОНАЦИСТИТЕ И ЗЕЛЕНИЯ В ОКРАИНА. ДА ПРОЧЕТАТ ЗА СТЕПАН БАНДЕРА В СКАНДАЛНО.НЕТ КАКВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е ИЗВЪРШВАТ ТОЗИ ЛУД, ПО ЛОШИ И ОТ ЕСЕСОВЦИТЕ И АКО ОЩЕ НА СЕ СЕ ОБЕДИЛИ В ЗВЕРСТВАТА МУ,ПОЖЕЛАВАМ ИМ С ДЕЦАТА ИМ БАНДЕРОВЦИ ДА НАПРАВЯТ ГАЛИЦИНСКИ ВЕНЕЦ!!!!! ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ИМ ГО ПОЖЕЛАВАМ. И ТОЗИ ЛУД Е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ НА ОКРАИНЦИТЕ. МОГА ДА КАЖА ТОВА СА ЛУДА НАЦИЯ. ИЗРАЕЛ ЗА ТОВА МЪЛЧИ И С МЪЛЧАНИЕТО СИ ПОДКРЕПЯ ПУТИН!!!!
  • 34 КИКО

    37 13 Отговор
    Браво за написаното !!!
  • 35 Българин

    46 9 Отговор

    До коментар #30 от "алооо":

    Хайде стига с тъпите опорки.
    - Сегашна Русия има толкова общо със СССР колкото и Германия с третия райх но това не ви пречи да обвинявате руснаците че били комунисти обаче не обвинявате германците че са нацисти - защо така бе - трябва да се следват опорките ли?
  • 36 Антитрол

    44 9 Отговор

    До коментар #31 от "177":

    Така е то 14 000 убити в Донбас каква причина са за соросоидите обаче едно шишенце с бял прах беше "огромна" причина господарите ти да заграбят петрола на Ирак и да разрушат държавата - за "причината" да нападнат Либия сигурно даже и не се сещаш.

    А помниш ли причината за нападението на Сърбия - е да ама същата причина не е повод Путин да нападне Украйна.

    Хайде стига с лицемерието

    Коментиран от #121

  • 37 ех, Зорнице мрачна

    10 30 Отговор
    Авторката премълчава, че и Путин е също евреин (по майка, както си му е реда), че оценката за този евреин ще я прави света и най-вече роднините на стотиците хиляди пострадали украинци, че от Нетребко не се е искало да ругае родината си, ами да не пропагандира инвазията и убийствата в Украйна като другарска разходка на 150,000 въоръжени до зъби руски солдати в съседната държава.

    Коментиран от #110

  • 38 Don Pazzolini

    46 11 Отговор
    Няма по-голям тъпанар от Ганьо балкански.
    Турция каза, че не желае да си разваля отношенията нито с Русия, нито с Украйна, а простака Ганьо скача и се кълне, че е лоялен член на НАТО, като, че ли Турция не е.
    Ердоган и Путин се разбраха, че продължават задълбочаването на добрите си оношения, а Ганьо е против Русия!!!!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 не може да бъде

    26 0 Отговор
    Искам за припомня една фраза от някакъв философ на който съм забравил името,рових се в интернета и за съжаление не намерих това име.А мисълта е стряскаща -"Народ без елит не може да има държава "А ние нямаме елит имаме някакви чуждопоклонници с претенции за елит .Струва ми се май идва момента за проверка на истинноста на тази мисъл!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Посетител

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Университет":

    Ти сериозно ли?!? Езикът на държавата Израел.

    Коментиран от #75, #96

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Посетител

    30 13 Отговор
    Поздравления за госпожа Илиева! Едно трезво мнение!
  • 73 българин

    24 11 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ
  • 74 Ивайло

    30 12 Отговор
    Зорница-умница както винаги е права. Специална чувствителност, бистър ум, голяма начетеност - ето това са характеристиките на Зорница Илиева в моите очи. Браво!
  • 75 Ердо

    26 11 Отговор

    До коментар #60 от "Посетител":

    Зеленски е еврей, не знаеш ли? Завзели са цяла Украйна. Те я управляват в момента и ето докъде я докараха.
  • 76 Радон Керанов

    9 28 Отговор
    Илиева, многословният ти брътвеж и опитът да изкараш черното бяло, са явно доказателство че искаш да оправдаеш престъпника в Кремъл!

    Коментиран от #113

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Хаах

    7 19 Отговор
    Това е положението.Стигнахме дотам от медии и телевизии да ни отвращават такива, че и журналисти в това число, които и понятие си нямат защо в този свят има престъпници, крадци, секти и НАСИЛНИЦИ с АК47.Преди 89-та образованието не можеше да ти даде знание и култура.Нужно беше след като завършиш килийното социалистическо основно и висше училище, да посетиш градската библиотека и я изчетеш.Тези които я посещаваха станаха интелектуалци и елит.Останалите станаха като госпожата, с неверни представа за морал, ценности, култура, ИСТОРИЯ и политика.И обикновено си намираха работа и обкръжение в един друг свят-този на ПУТИН.Без познания, без мисъл, поради липса на капацитет на главния мозък.И дойде демокрацията и такива си помислиха, че могат да поучават интелектуалците и хората с богата ПРИДОБИТА култура със знание.А след 89-та, голяма част си купиха дипломи, постове и сега ни зомбират видите ли как трябвало обществото да се върне във ФЕОДАЛИЗМА на Путин, защото те не познават друго общество освен това.Сега,
    когато в Украйна разстрелват мирни граждани, всеки неутралитет, всяко оправдание на убийствата, всяко снишаване е СЪУЧАСТИЕ.

    Коментиран от #114

  • 79 Справка

    14 19 Отговор
    Бабичката Зорница Илиева е правоверна комунистка, работела за ДС по време на дългата си кариера като доносник и агент на БКП.
  • 80 Копейкин

    14 21 Отговор
    Тази Зорница Илиева наборка на Лили Иванова взима рубли за тая евтина пропаганда по телевизии и сайтове.
  • 81 Май точно защото си дава сметка

    24 5 Отговор

    До коментар #7 от "!!!?":

    пише тези неща. Ше добавя още нещо - от колко време СПРЯМО рУСИЯ СЕ УПРАЖНЯВАТ В ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КВАЛИФИКАЦИИ И ОБИДИ? ЗА СВЕДЕНИЕ - ДОСТА ОТПРЕДИ "МАЙДАНА". А НЯКОЙ ДА КАЖЕ НЕЩО ЗА ТОЗИ ПРЕВРАТ? ЗА ЖЕРТВИТЕ МУ? ЗА ГЛАВНАТА МУ ЦЕЛ - ПРЕВРЪЩАНЕ НА УКРАЙНА В ПОРЕДНИЯ ЩРИХ в опита на САЩ и НАТО ДА ОБГРАДЯТ ОТВСЯКЪДЕ ОГРОМНАТА рУСИЯ - С ВСИЧКИ ПРОИЗТИЧАЩИ ПОСЛЕДСТВИЯ? ЗА ОПИТА В КАЗАХСТАН ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ПОДОБЕН ПРЕВРАТ? Погледнете картата на света и си направете извода коя ще е следващата страна с 4цветна революция"... Истината е, че Русия перна през ръцете тези "завоеватели" - и го направи усешно!
  • 82 Дивуй

    6 5 Отговор

    До коментар #27 от "Tутанкамон":

    Ти кога изпълзя от саркофага .

    Коментиран от #117

  • 83 Аз съм на няколко по 20 -

    19 5 Отговор

    До коментар #30 от "алооо":

    и зная доста повече от теб. Видял съм и хубавото, и лошото на "комунизма". Но след него хубавото е доста по-малко. И кулминацията на простащината е УВОЛНЕНИЕТО на В.Гергиев и Ана Нетребко от Миланската скала. Чакам да влезе в сила и закон за пълна забрана на всичко руско - вкл. Достоевски, Толстой, Тургенев ... и да се смени името на руската салата.
  • 84 Мда

    9 15 Отговор
    Преди 1944 г. сме имали в двора белогвардеец.Дядо ми му е построил постройка в която е живял.
    Образован и начетен, избягал от същата чума, която е в Русия в момента.
    Да вземе да ни обясни писалата това объркано четиво, кой народ го е приел и има ли нещо общо този народ, с оня след 44-та та до днес.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Може не може

    12 8 Отговор
    След като Русия и нейните аватари по света приемат истината за обида, това си е техен проблем.Обаче е наш проблем да я отделим от цивилизования свят, по ХУМАНЕН начин, а не както го прави тя, с танкове и ракети.Ей това е разликата.
    Хора, които си нямат на представа какво е общество и как да се държат в него....далеч в СИБИР.

    Коментиран от #116

  • 87 ала бала

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Niknay":

    Ти за запетайки чувал ли си и какви клипове да се генерират!
  • 88 Феодал

    10 2 Отговор
    Така разсъждават феодалните поданици и робите.Няма значение СВОБОДАТА, важното е да напълня стомаха и да опростачавам околните.
  • 89 Гомалям

    9 13 Отговор
    буламач е забъркала. Качамак, народни танци, Априлско въстание... В главата - кефир вместо мозък.

    Коментиран от #115

  • 90 Казал е

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Последствия":

    Дядо Славейков що за народ сме.
  • 91 Цирк

    8 12 Отговор
    Бабичка с деменция обяснява на младите защо трябва да харесват Путинова Русия. Това е пародия на журналистика.
  • 92 ак47bul

    22 6 Отговор
    Поразен съм от цензурата във всички български медии. Разни натовски мекерета по цял ден плюят Русия и Путин. Отворете си очите бре хора, ако е останало нещо човешко във вас. За 8год.украинската армия е убила 14000 рускоговорящи украинци в Донецка област. Това ако не е геноцид. И вие сте в подкрепа на тези убийци. Срам и позор.

    Коментиран от #95, #122

  • 93 no name no face no number

    6 2 Отговор
    Точно казано
  • 94 Абсурдистан

    7 11 Отговор
    Зорнице, не те знам коя си, затова погледнах в нета. Видях "автор във в. Дума" и веднага разбрах защо си публикувала този бълвоч. Ти си наследсвено обременена с много объркана идеология. За разлика от теб аз зная, че войната е зло и който я води е зъщо зло. Аз зная, че Хитлер не е Германия, Путин не е Русия, но зная, е и двамата са носиели на злото. Ще почакаме и руснаците да си кажат думата, макар че мнозина вече се осмеляват. Те фашисти ли са?
  • 95 Пич

    10 6 Отговор

    До коментар #92 от "ак47bul":

    Ама извинете, и Хитлер стартира окупация на чужди територии със същия претекст!
  • 96 Университет

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "Посетител":

    На български иврит е това, което имаш предвид ти
  • 97 Вакатамян

    2 4 Отговор
    Коментар на какво? На слухове? Тази е онази от метрото, дето създава пускавици.
  • 98 Мария

    14 7 Отговор
    Когато бяхме в СИВ бяхме единни и силни, уважаващи се помежду си, а днес в НАТО сме разединени, мразещи се- ще се изпотрепем сами.
    Какъв е елементарния ИЗВОД ???
  • 99 Коко Пенсионера

    9 4 Отговор
    Обзора за 6/3/2022: Мони Паси седи и kura на Хаджигенов държи. Западна европа мучи и на kura на Путин бавно се върти. Русия бавно разчиства...
  • 100 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Университет":

    Когато мъжка камила и женски сафрид се съешат...., е те това е иврид каун....!!!!
  • 101 Простотии и пропаганда

    6 7 Отговор

    До коментар #23 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Защо, преди, при социализЪма какво можеше да избереш? Да ходиш в Гърция, в Одрин или където и да е другаде, за тоалетна хартия чакаше на опашки или си бършеше задника с вестник? За каквото и да е - километрични опашки, чакаше по 20 год. за да си вземеш Лада и се смяташе за късметлия. Майка ми купуваше само за Нова година портокал, или банан, връзки търсеха за да купят Електрон и др. скапани руски електроники. В това време ли ще ни връщаш, байно? Децата ти сигурно вече се уредиха в западната чужбина( но не и в лелеяната Матушка- и защо не ги прати там? Нали е по- хубаво?), а нас искаш да ни набуташ в Евразия, в Путиноландия?

    Коментиран от #103, #118

  • 102 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ти даже не си и на нивото да я коментираш бре,....нискостеблен фосил...!!! Куришката на кокошката е по- висшестояща от теб бре молекулярен кочан...!!! Направи си сам извода,колко пари струваш...!!!
  • 103 Така е

    7 7 Отговор

    До коментар #101 от "Простотии и пропаганда":

    Ами виж къде са децата на кремълските подпалвачи на войната? Всички на запад! Завършили по Оксфорд, Кембридж, живеещи нашироко, но не и в широка страна моя родная. Защо? Те са живата, реалната реклама на путинския режим и защо не са там. Никой не бяха от хубавото. НО- ще им се наложи и на разглезените височайши дечица!

    Коментиран от #119

  • 104 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    7 5 Отговор
    Браво Зорница,браво Илиева....!!! И Паисий не би се изразил толкова добре...!!! Време е народа да се пробуди и да възстане срещу тая прогнила фашисткосоросоидна паплач...!!! И така до девето коляно....!!! И котката и кучето тоже....,камък върху камък да не остане...и накрая едно препикаване.......амин...!!!
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Tутанкамон":

    Ти пък кой си бре мамул....!!!! Я обратно в диспансера....!!!
  • 108 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "алооо":

    Споко бре Каун аз ще ти кажа- заменяш зеленото с синьо...! Аре сега ходи да нахраниш кокошките. .....!! Хашлак........
  • 109 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "177":

    Фашизмът е причината КАУН мамулски....!!! Сега стана ли ти понятно....????
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Пфуу...

    8 0 Отговор
    До-1:Врачке,Врачке,омагьосана си ти и такива като тебе,да бъдете до живот в невежество.Госпожата ти/ви/ казва истината,но опростачването е доказало присъствието си от години в БГ.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "Радон Керанов":

    Керанов- краткопостижния ти ответ не може да се мери дори и с куришката на една кокошка,а си тръгнал коментар да правиш...!!! Лошо Керанов,лошо....!!!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    4 1 Отговор

    До коментар #89 от "Гомалям":

    При теб е даже по- отчайващо....!!! Пълна пустош....!!! Нула....!!!
  • 116 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    4 2 Отговор

    До коментар #86 от "Може не може":

    Сибир ти е малко на теб,йуроде....!!!! Пускам те директно на прасетата...да те глозгат...!!! Ала Лектър...!!! Бавно и продължително....!!!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    7 1 Отговор

    До коментар #103 от "Така е":

    Ще ти отговоря бре каун...!!! Още навремето е било прието така...!!! Спомни си колко турски паши са учили в Англия и Франция навремето...!!! Сина на хана е бил в Византия,а синът на кесаря е бил в Българско....!!! Стана ли ти ясничко....???
  • 120 Браво!

    8 4 Отговор
    Страхотен коментар.Диктатурата в света наистина е в ход и тя не идва от Русия а от САЩ.Европа е просто една територия от лакеи.Всички видяха каква демокрация сме.Да се забранява да мислиш различно или да се изказваш свободно,не е демокрация а диктатура.Как господата журналисти,ще ни представят новини,като ще ги получават готови и само с една гледна точка.Всичко се обезсмисля.Наистина ако нямах деца бих пожелал на Путин и Русия да изчисти света от най голямото зло САЩ и демагозите от колониална Европа,за да може,тези,които останат да живеят да живеят свободно а не като животни.Нищо диобро не ни чака и как ще се борим сами с тази диктатура,не ми е ясно.

    Коментиран от #123

  • 121 само питам

    7 4 Отговор

    До коментар #36 от "Антитрол":

    А каква бе причината за нападението на Чехословакия, Унгария, Афганистан.И там ли имаше фашисти? Само питам, ако искаш може да не отговаряш.

    Коментиран от #128

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 РОМАН

    8 3 Отговор

    До коментар #120 от "Браво!":

    Предполагам, че за диктатурата в Русия говориш! Затова и руснаците бягат от там.

    Коментиран от #127

  • 124 ComfortablyNumb

    3 5 Отговор
    Боже за какво го четох това!?
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Екзорсист

    6 4 Отговор
    Кой дава думата на тая баба яга от филма живите мъртви да пише кремълска пропаганда, тя е стара агентка на комунистическата ДС. Защо плашите хората с тоя дърт вампир? Кремъл плаши или с ракети или с дърти вампири.

    Коментиран от #129

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Инсайдър

    5 0 Отговор

    До коментар #121 от "само питам":

    В никоя от изброените от теб държави няма нарушение на международното право.И в трите случая са извикани на помощ от правителството.Не знам в Гренада,Панама,Еквадор,Афганистан , Ирак, Либия,Сирия, Сърбия ,Йемен и т.н. юдомасонското недоразумение фащ да са го канили.
  • 129 Инсайдър

    7 3 Отговор

    До коментар #126 от "Екзорсист":

    Тази ако е баба Яга,не знам господарите ти
    Байдън и мумията му вицето какво трябва да са
  • 130 Кобра бг

    2 2 Отговор
    Най накрая да се престраши някой да си каже собственото си мнение ,а не на някой кравар или псевдо експерт с купено такова
    А за тези който само плуят и недоволстват ,че РУСИЯ
    е империя на злото и тема подобни простотии ще им кажа да се научат поне малко да имат собствено мнение за нещата от живота и да се образоват поне малко за нещо когато пишат по форуми
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 стига с тая цензура

    5 1 Отговор
    тая милиционерска кранта е руски агент работеше в ДС целта и е дизинформиране на българското общество,доверен човек е на далавери сюлейманов
  • 133 Одит

    1 0 Отговор
    Има и друга страна на монетата: там е герба на страната ни!
    Днес в България се кланят само на цифрите от първата страна на монетата, тоест зеления дявол на долара! Той и Зеленски се кланя само на него! Месечно по 100 милиона долара е дохода на Зеленски, откакто е президент. Затова не му се иска да абдикира!