Last news in Fakti

7 Март, 2022 18:00 3 275 82

Путинофилството е катастрофична аномалия на русофилството

  • николай слатински-
  • путинофилство-
  • путинофили-
  • русофилство-
  • аномалия

По която и скала да го мерим, българското путинофилство превзема най-високите нива на увреденост и агресивност

Путинофилството е катастрофична аномалия на русофилството - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Първият мой профил във Фейсбук, който ми служеше вярно толкова години, от седмица е блокиран и аз мога само пасивно да го съзерцавам и да си давам сметка, че той, най-вероятно, е завинаги загубен за мен. Трябва да направим нещо, трябва да вдигнем международен шум, за да стане ясно, че хората, отговарящи за Фейсбук в България системно се саморазправят с тези, които осъждат сатрапа Путин и неговата жестока агресия спрямо Украйна и на практика му оказват мощна подкрепа, толерирайки онези, които подкрепят Путин и войната, водена от него с драстични нарушения на Международното право.

Ордите на путиновите орки действат в неописуем разрез както с Хагските конвенции, като използват забранени видове оръжия; така и с Женевските конвенции, като избиват и раняват деца, болни, пленници, жени с малки деца, старци (и не полагат последни грижи за редица свои убити войници); и обстрелват детски градини, училища, болници, религиозни храмове, водни и топлоелектрически централи, остана само да взривяват язовирни стени и да предизвикат втори Чернобил в някоя АЕЦ.

Започнах този статус с моя първи профил, защото в него видях днес един интелигентен човек, от много тачена при соца писателска фамилия, дала не един, а двама изявени тогава автори. Той бе написал, че повече не може да понася националните ни телевизии и му се повръща от тях, защото се били превърнали в рупори на нацистите бендеровци и разпространявали лъжи и измами. Всъщност, той не иска да вижда истината. Не че го боли от нея, просто тя заплашва да му разруши удобния и толкова добре подреден негов свят, в който Путин е винаги прав, в който Путин е несъмнено велик! Блокирах го незабавно. И се замислих. Тези дни писах, че путинофилството е тежко онкологично, патологично заболяване на русофилството. Да, така е! Путинофилството е катастрофична аномалия на русофилството.Приемам русофилството, когато то е свързано с пиетет към руската култура и наука, когато има корени в историята. В края на краищата имаме и американофили, и германофили, и какви ли не други фили. Но русофилството при множество хора в България е мутирало в путинофилство. А това е именно патологично заболяване! Както каза мой приятел – путинофилството е патология, защото то днес, даже при тези потресаващи кадри на въргалящи се по улиците трупове на украинци, даже при цялата потресаваща информация за разрушенията и убийствата, които ордите путиновите орки извършват в Украйна, когато всеки нормален човек не може да не се възмути, да не изпита състрадание, да не е обзет от съчувствие, да не усеща дълбока и остра болка за жертвите в Украйна, изведнъж изключва от човешкото съзнание емпатията!

Човекът е възникнал като емпатично същество. Човекът е първото животно, което е качило емпатията на нивото на социалната си дейност, в съзнателното си отношение към света и другите човешки същества. За останалите животни емпатията, ако я има, е на биологично, инстинктивно ниво. Заедно с няколко такива уникални „нововъведения“, емпатията е онзи ресурс, овладян от човека, който го е превърнал в цар на планетата! И ето, изведнъж путинофилството изключва емпатията! Това е жестоко, това е мерзко, това е необяснимо, това е потресаващо! Да одобряваш случващото се в Украйна, да не се възмущаваш от тези зверства и варварства, казва същият мой приятел, това е равносилно да харесваш Менгеле, Гьобелс, Гьоринг, Хитлер! Разбирате ли защо наскоро написах, че путинизмът в България е тежка форма на ценностен кретенизъм!

Щом такъв интелигентен човек като този, когото днес блокирах в първия си профил, може да падне толкова ниско и низко, че да позволи да му бъде изключена емпатията, то представяте ли си стотиците хиляди путинофили в България на какво са способни, след като в мнозина от тях рефлексията и рефлективността са на далеч по-слабо откъм интелигентност и разумност ниво!? Страшно е!

Ако путинофилите се докопат някой ден до властта у нас, то путинофилството им може да стане жестоко, толкова жестоко, че избиването и пребиването на огромен брой хора без съд и присъда в страната ни след 9 септември заплашва да ни се стори малка нощна музика...
Няма друга държава, която да е достигнала такива страшни децибели на путинофилството. По която и скала да го мерим, българското путинофилство превзема най-високите нива на увреденост и агресивност.

Путинофилството е способно и България да предаде и да продаде на путинистите. Не само ще ги посрещне с хляб и сол, но и ще ги боготвори, като им пее Осанна! A срещу всички, на които то днес е насъбрало нечовешка злоба и неистова омраза, путинофилството ще крещи Разпни ги!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да точно тъка..

    65 23 Отговор
    Трябва да говориш ако си си продал душата на дявола..

    Коментиран от #7

  • 2 кнаус 485

    58 35 Отговор
    Статински,най- ти си най-големото......от всичко ,което се сетиш .....Кой си ти нещастно гнидо ......
  • 3 124

    61 32 Отговор
    Неонацисте, стига си манипулирал. Гра
    бвай пушката и при азовските главолези
  • 4 Русофил

    56 58 Отговор
    Джуджето е най - голямото зло, което е сполетяло Русия след ВСВ

    Коментиран от #13

  • 5 Неполиткоректен

    43 7 Отговор
    Напълно съм съгласен, че е психическо заболяване, но тъй като то се хваща поради акълолипсис, няма как да бъде излекувана!
  • 6 питам

    62 16 Отговор
    Защо всички украински дипломати и бежанКи от Украйна в изявленията си винаги говорят на руски език?

    Коментиран от #15, #55

  • 7 Дявола

    31 42 Отговор

    До коментар #1 от "Да точно тъка..":

    Джуджето е Антихриста
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 В момента

    42 49 Отговор
    няма по-фашиска държава от Русия, и няма по подобен на Хитлер държавник в света от Путин! Срам!

    Коментиран от #41

  • 10 Другар

    44 32 Отговор
    Спри да драскаш простотий, кравешко лай$но

    Коментиран от #53

  • 11 Турист

    33 39 Отговор
    . Никъде повтарям никъде по света руснака не е желан ,да не говорим за руски турист . Това са най жа-лките и комплексирани хора на света и то бедни с грандомански претенции . Винаги със ЗАВИСТ КЪМ ЕВРОПЕЙСКОТО ПРЕВЪЗХОДСТВО ,винаги с цел да копират европейската култура бит архитектура дори и да е превърнат в обикновен кич. Руснака иска да е европеец и да прилича НА европеец ДА се храни като европеец да изглежда като европеец ама азиатския му манталитет не му позволява и винаги е с него навсякъде ! Бедни чанта туристи знаещи че са дъното на света . Тежки ко-мплексари с най меркантилните жени на планетата които грабят с пълни шепи и искат света е краката им все да се снимат НА скъпи европейски изискани места градове ресторанти и т н но приберат ли се в ко-чи-ната се сблъскват с реслноста. Реалноста на едни ТЕТКИ АЗИАТСКА СВО-:ЛОЧ и бля-д
  • 12 Много лошо за България говори че

    38 43 Отговор
    има близо 1/3 от българите, които поради липса на морал и акъл подкрепят озверялото Жуже!

    Коментиран от #21, #28

  • 13 Асад

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "Русофил":

    Не сащ
  • 14 Азов

    30 34 Отговор
    Много точен коментар и анализ
  • 15 Полиглот

    20 30 Отговор

    До коментар #6 от "питам":

    Украйнците говорят на руски, защото не знаят английски. А защо не знаят английски, всички се досещат. Разумеш ли пане.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Руският фашизъм е най-дивият фашизъм

    32 32 Отговор
    най-човеконенавистният нацизъм в целият свят!
  • 18 Sion

    24 7 Отговор
    Ушко грантоед
  • 19 Психиатър

    21 29 Отговор
    Дайте ми го Джуджето, аз ще го държа вързан!
  • 20 БАН

    28 31 Отговор
    БАН съвместно с водещи клиники предлага пълно клинично изследване на главния мозък на хора чувстващи се Путинофили.Изследнанията са напълно безплатни, като се подписва информирано съгласие, че резултатите могат да се използват с научна цел а именно да се установи кои мозъчни центрове не функционират нормално при тези хора.

    Коментиран от #31, #54

  • 21 Sion

    27 18 Отговор

    До коментар #12 от "Много лошо за България говори че":

    Есъщност, има едни 6% , които не го подкрепят.. Грантаджиите хлебарки.. Пардон, дебарки..
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    24 24 Отговор
    След масовите чистки по времето на Сталин е утопия, че Русия ще се развие към добро....Генетичният код на мужиците вече е сменен.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Летописец

    35 27 Отговор
    Какви времена дойдоха ! 😡 Измет спонсорирана от най-големите ни и исторически и сегашната Врагове - Сащ и Турция , редовно да бълват боклук по българските медии . Че и да ги управляват ! Бг - 07.03 . 2022г след Христа .

    Коментиран от #68

  • 25 Гранта ви говори

    34 12 Отговор
    А па Соросоидството е катастрофична аномалия на американофилството

    Коментиран от #37

  • 26 другарят

    29 17 Отговор
    Евро-атлантизма и джендърството са висша форма на извратеност!
  • 27 Страшно ще му отиват на наш Вова

    25 21 Отговор
    едни малки къси мустачки, точно под нослето! Ужасно ми напомня на чичо Адолф!
  • 28 Стратиев

    25 27 Отговор

    До коментар #12 от "Много лошо за България говори че":

    Мисля, че покрепящите режима в Москва, не са 1/3, а между 1 и трима и тролят с 333 ника тук. Спасое болшиба!
  • 29 А бе Факти

    25 15 Отговор
    моля ви,спрете го тоя.Човека изобщо не е добре.Доста време вече ни представяте психично болни екземпляри.
  • 30 Сега мурзилеша ще скочи

    13 19 Отговор
    И с коментарите си напълно ще докаже правотата на автора 😂😂😂
  • 31 Ооо

    17 10 Отговор

    До коментар #20 от "БАН":

    Добрата новина е Че има мозък за иследване,щото при Групата джендъратлантикошизофрениците Няма,,,

    Коментиран от #34

  • 32 БПФ

    25 15 Отговор
    слатински, блокирали са ти профила, защото ВСЕКИ твой пост е реч на омразата. И това е най-малкото, което заслужаваш !!!

    Аз казвам, подобни индивиди да бъдат арестувани, въоръжавани и насила пращани в Украйна да отстояват "справедливата" си кауза. Нека руснаците ги очистят, за да не си цапаме ние ръцете !!!
  • 33 Някой

    12 16 Отговор
    Не пишете тук !!!Оставете комуняягиите се изядат взаимно.
  • 34 БАН

    5 10 Отговор

    До коментар #31 от "Ооо":

    Заповядай за изследване. Всеки ден след 9.0 ч. Можеш да поканиш и твои приятели.
  • 35 Венета Антонова

    19 21 Отговор
    Много точно и аргументирано написано.Наложи ми се да блокирам приятели и съученици от английската гимназия! Не вярвам на очите си какви глупости пишат и как оправдават този изверг!
  • 36 Тоя няма ли кой

    16 9 Отговор
    Да му спре лепилото??? Или това е интервюто за поста трети портиер на втора шахта на К@зяк
  • 37 Гарабед

    11 9 Отговор

    До коментар #25 от "Гранта ви говори":

    Кое американофилство, към Северна или към Южна Америка. Правилният термин е САЩофилство, прочети пак наръчника на троловете.

    Коментиран от #67

  • 38 Терминатор Две

    13 11 Отговор
    Този продажник може да бъде излекуван само чрез терминиране

    Коментиран от #50

  • 39 Пак съм АЗ

    5 11 Отговор
    Ники, колко взема и от кого за ценния коментар? Всички българи те подкрепяме за трезвата ти мисъл.
  • 40 XYZ

    18 19 Отговор
    Поздравление за статията! Видяхме и чухме путинофилите на връх Шипка на 3 март пред репортера на Евроком - единият се заяви като учител, но псуваше на всяка втора дума, вторият не можа да отговори защо протестира, а само измуча, а третият-жена, говореше че зеленият сертификат бил вреден! И тези хора развяваха руски знамена и викаха "Русия"! Прав е г-н Слатински - тези хора имат сериозни увреждания!
  • 41 Freedom Fighter

    18 17 Отговор

    До коментар #9 от "В момента":

    Не обиждай Хитлер като го сравняваш с путин. Хитлер все пак въздигна Германия от пепелта до най-силната икономика в Европа за броени години. Единствено той видя заплахата за Европа от простите болшевики, които избиха интелекта на Русия и създадоха СССР. И той тогава искаше да освободи руснаците от болшевиките. С немския ум и руските природни богатства, сега руснаците щяха да си живеят като царе, а не като ватенки.

    Коментиран от #43

  • 42 bullneck

    2 5 Отговор
    еми щото си си пасивна зелка ко да праиш
  • 43 bullneck

    14 10 Отговор

    До коментар #41 от "Freedom Fighter":

    аха да и освободиха 27 милиона, и жени и деца нали така, ей нещастник, аре да се видим да ти размажа фашистката мазна зурла

    Коментиран от #48, #82

  • 44 Hoho Boho

    13 14 Отговор
    Хитлер никога не е казвал:
    Ако мене ме няма, защо светът трябва да го има.
    А Путин ясно го заяви, с малко по-други думи...

    Коментиран от #61

  • 45 Стивън Сегал

    21 8 Отговор
    Русофобията е тежко психическо заболяване платено от нас
  • 46 Повече няма

    16 3 Отговор
    да чета фейкти, как не дадохте думата на един нормален човек!
  • 47 ДЕПУТИНИЗАЦИЯ НА РУСИЯ

    12 18 Отговор
    ТОВА Е СПАСЕНИЕТО

    Коментиран от #51

  • 48 Не му се

    10 3 Отговор

    До коментар #43 от "bullneck":

    впягай, не видиш ли че е нефелен...
  • 49 Васил

    14 17 Отговор
    Довиждане Путин на никой няма да липсваш.
  • 50 Тия са като

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от "Терминатор Две":

    хлебарките, трудно мрат уви...
  • 51 Ти остави Русия

    13 9 Отговор

    До коментар #47 от "ДЕПУТИНИЗАЦИЯ НА РУСИЯ":

    не е лъжица за твойта уста, аз съм за депетковизацията на България!
  • 52 Абсурдистан

    15 14 Отговор
    Путинофилството ще унищожи русофилството!
  • 53 Коко

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Другар":

    Пише се "простотиИ", товарищ!
  • 54 Ааа вие

    5 7 Отговор

    До коментар #20 от "БАН":

    бяхте от ония изкуфели старчета дето получавате пари да не правите нищо, демек академици - титли от времето на СССР, а били ойроатлантици - ти да видиш...

    Коментиран от #58

  • 55 Не е верно

    10 4 Отговор

    До коментар #6 от "питам":

    Украинци и руснаци говорят на развален български език
  • 56 Познавам и Украйна, и Русия

    16 8 Отговор
    Украинците не са цвете за мирисане. Бандеровците и нацизмът са факт. Заради тях всички ще си изпатим. Искат да са европейци. Част от тях наистина ще станат, когато части от територията на Украйна бъдат присъединена към съседите им - Унгария, Полша и други, които отдавна си точат зъбите за повечко земя. Всяка държава за другата държава е вълк. Виж Стария завет - "Човек за човека е вълк."
  • 57 Бодак

    13 9 Отговор
    Тоз продължава да кърти мифки.
    Нямам намерение да си губя времето да чета за страстите напиращи из дълбините на "умът" му,
    само ще отчета факта, че този "ум", дори не допуска т.н. "путинофили" да са просто честни и безпристрастни хора, които познават по дълбоко нещата, а не на повърхностно-медийното равнище на .... професора той и .... експрерт ....
    ако върви така, думата професор и експерт ще се превърнат в мръсни думи а носителите им ще олекват в мига на титолуването им.
  • 58 Колега доктор

    9 6 Отговор

    До коментар #54 от "Ааа вие":

    Споко, този има толкова общо с БАН, колкото Слатински с действителността
  • 59 за императора

    15 9 Отговор
    Българите никога не са били по обединени от сега.Всички сме за Путин.Мехлем за душата е да гледаме как с пяна на устата беснее евроатлантическата гнус.
  • 60 Иванушка

    4 7 Отговор
    Путинофилството остава или заминава с казуса Украйна. Ако Украйна удържи Володята пътува, ако падне ще е Спасител на Русия.
  • 61 Бодак

    13 8 Отговор

    До коментар #44 от "Hoho Boho":

    "Хитлер никога не е казвал: Ако мене ме няма, защо светът трябва да го има. А Путин ясно го заяви, с малко по-други думи..."

    Поредните простотии... Каза следното:
    "За какво ни е свят в който Русия я няма." Това бе предупреждение за Хвърлящите атомни бомби по градове (вместо по военни бази).
    И на славяните не ни трябва такъв сват. Ако не дай си Боже, падне Русия, англосаксите така ще се развихрят че бедна ние фантазията. Без Русия ... никой няма да бръсне за никва слива най-якото прокси -- Полша - тя вече няма да е нужна на англосаксите, Чехия също. Полша Словакия, Чехия, Югославия, изчезнаха от картата благодарение на една Западна страна. Русия им възстанови държавността... следващия път няма кой...
    А какво ще стане със славяните на Балканите ? Балканските страни възкръснаха благодарение на войните на Русия със Османската империя. Щяха да възкръснат век по рано, ако Британската империя не подкрепяше Османците. Та какво ще стане на Балканите без Русия ?Първо с нас -- съседа на Турция, не ми се мисли... Буров вече го е писал ... " Без Русия, Турция ще ни унищожи" Турция никога не е спирала да води Подмолна война срещу България и съседите си. Гърдите отлично познават тези Османски фокуси и затова не само че не пипнаха восйката си, въпреки големите дългове, но и постоянно я надграждат спрямо Турция... външната им политика и вътрешните им действия са изцяло съобразени като Стени срещу Подмолната война на Турция срещу съседите -- Османските мераци

    Коментиран от #62

  • 62 Бодак

    6 6 Отговор

    До коментар #61 от "Бодак":

    Гърдите отлично познават тези Османски фокуси и затова не само че не пипнаха восйката си, въпреки големите дългове, но и постоянно я надграждат спрямо Турция... външната им политика и вътрешните им действия са изцяло съобразени като Стени срещу Подмолната война на Турция срещу съседите -- Османските мераци никога не са напускали главите на Турската полит-върхушка
  • 63 Този злобее, осъжда и

    10 6 Отговор
    обижда и в същото време се изкарва нормален и съчувстващ. Европа, САЩ и този смешник можеха истински да помогнат на Украйна със съвет да не влизат в НАТО, но, щото са много ”морални и човеколюбиви” не го направиха.
  • 64 Гост

    9 11 Отговор
    Радвам се ,че не съм сам.Путь.филството разби държавата.Робското им мислене ги прави свободни, да изразяват обичта си към него, големия, единствен, незаменим путь. .България за тях е само земя от която ще се възнесат в рая на путь.вците.
  • 65 ХАХА

    13 7 Отговор
    Шепата ушанки тук пак се възпалиха, стана им хронично
  • 66 Как да приемам тогава

    7 5 Отговор
    Откровенията на един американски режисьор, който в началото на конфликта беше в Киев, а сега е в Харков, но не казва къде точно, защото след първите му видеа му пратили двама бандеровци, които по чиста случайност не го намерили в дома му в Киев? Та той твърди, че режимът на Пиночет /живял е известно време в Чили/ е направо цвете пред "режима на Зеленски" /цитирам/. Има канал в Ютюб.
  • 67 Гранта ви говори

    6 4 Отговор

    До коментар #37 от "Гарабед":

    Само ти ли не знаеш, че "американофил-фоб" се знае и отнася за сащисаните??
    Никой не го използва за да изкаже своята любов или омраза за Мексико, Гватемала, или Никарагуа..

    Коментиран от #69

  • 68 Отговор

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "Летописец":

    Това стана и заради глупоста на хората дето пяха 45 години стигат капитализма им развърза ръцете през соца не можеха да направят тия неща
  • 69 Гарабед

    4 4 Отговор

    До коментар #67 от "Гранта ви говори":

    Най-вече за Венецуела не се отнася, нали и за марионетката на Масква.

    Коментиран от #70

  • 70 Гранта ви говори

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "Гарабед":

    Браво, вече имаш напредък, вдена и потвърждаваш коментара ми-67
  • 71 Васил

    7 6 Отговор
    Който се е хванал с Русия не е прокопсал

    Коментиран от #76

  • 72 Майдан

    5 5 Отговор
    На май.к.а.т.и.ф.и.л.с.т.в.о.т.о Долу НАТО! Свобода за ЕС!!! Европейска армия без американска намеса
  • 73 Нормално..

    6 4 Отговор
    Николайчо ПЛАТИНСКИ.....И с пет профила да си .. пак ще си останеш ПЛАТЕН и.диот.
  • 74 Верно ли

    3 2 Отговор
    Оооо, отново този драскач? Дали аз пък да хвана да напиша нещо за "Путинофобството", защото дядката явно натам го тегли истерията.
  • 75 ПУТИН Е ВЕЛИК

    1 2 Отговор
    КИРО Е ЛАИК
  • 76 КАТО СЕ ХВАНАХМЕ СЪС САЩ И НАТО

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Васил":

    ПРОКОПСАХМЕ ЛИ ? Я КЪДЕ СМЕ В ТИНЯТА
  • 77 Маймунолог

    1 2 Отговор
    Човек, като навърши 65, не трябва да раздава акъл на младите и динамични хора. Психофизическият му настрой е друг. По-добре е да си мълчи, ако не иска да го бият на улицата с пернишки винкел.
  • 78 ЗЕЛЕНСКИ Е ФАШИСТ .

    1 3 Отговор
    НЕ БЪДЕТЕ ЛИЦЕМЕРИ !
  • 79 Ела

    3 1 Отговор
    Българинът никога не е бил обективен. Българинът не се интересува от истината. Хората, които ревностно защитават Путин, не осъзнават че се държат като сектанти. Само членове на култ така сляпо вярват на всяка дума от устата на лидера и намирам все по-фантастични извинения за грешките му. Една и съща постъпка те заклеймяват като грях, ако идва от друг, но възхваляват като героизъм, ако идва от лидера. Но българинът никога не е бил демократ, той винаги е обичал автокрацията и под една или друга форма си търси бащицата. Българинът, прикачи ли се към някого, ослепява за грешките и недостатъците му. Това именно се случва и с поклонниците на бог Путин - те са напълно неспособни да видят грешките му. Слепи са и така им харесва. А най-лошото идва от изводите за народа ни - той е слаб и примитивен. Защото само слаби и неспособни хора влизат в секти. Силните и зрели хора виждат пукнатините и манипулацията от километри. Путин е човек като всички останали, способен на чутовни грешки - като всички останали.
  • 80 ЗЕЛЕНСКИ Е ТЪП ПРЕЦЕДЕНТ

    1 0 Отговор
    "Човек може толкова, колкото знае". Франсис Бейкън (1561–1626г.)
  • 81 Аненербе

    1 0 Отговор
    Съгласен съм с почти всичко написано в тази Добра статия с изключение на едно: Да приравняваш Хитлер с пусин е все едно да сравняваш пчелата с оса!?!? Зная, че това е чифутоугодно, но така не се постига нищо...
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.