Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Март, 2022 19:00 11 501 163

Има ли опасност от Трета световна война?

  • украйна-
  • трета световна война-
  • война-
  • сащ-
  • нато-
  • русия-
  • руска агресия-
  • владимир путин

Редица страни вече са въвлечени косвено във войната в Украйна

Има ли опасност от Трета световна война? - 1
Снимка: UNIAN
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вече трета седмица Украйна се съпротивлява срещу руската агресия, а мнозинството страни по света подкрепят Киев. Във военния конфликт в една или друга степен вече са въвлечени редица страни - става дума както за оръжейните доставки и подготовката на бойци за защита на Украйна, така и за западните санкции срещу Русия.

Предупреждения за опасност от Трета световна война

Още новини от Украйна

В тази връзка в западните медии все по-често се появяват предупреждения за опасността от Трета световна война - винаги с въпросителна, разбира се. Мнозинството експерти смятат обаче, че такава опасност засега не съществува. "Всеки конфликт има и международно измерение. Многозначителен е дори самият факт, че Общото събрание на ООН осъди войната, а представителят на Кения изнесе урок по история на Владимир Путин", припомня Матийо Булег от британския мозъчен тръст "Чатъм Хаус". Според него днешният конфликт не е Трета световна война, а западните страни по разбираеми причини се опитват да я избегнат. "Нито Франция, нито Великобритания ще обявят война на Русия, освен ако не настъпи непредвидима ескалация", казва той.

Професор Ангелика Нусбергер, специалистка по източноевропейско право в Кьолнския университет и някогашна съдийка в Европейския съд за човешки права, също е на мнение, че войната в Украйна още не е станала "Трета световна". "Това е война между две държави в резултат от нападението на Русия срещу Украйна, което не засяга трети страни. Нищо, че в своите реторични изяви руският президент Владимир Путин косвено посочва Запада и НАТО като противници", обяснява тя.

Проф. Нусбергер казва още, че не съществува юридическа рамка, в която при воюващи примерно пет държави войната не е световна, но ако броят им стане по-голям - тогава е. Според нейния възглед една война става световна, когато в нея участват големи държави, които използват въоръжените си сили. "От такова развитие можем да се опасяваме, ако се стигне до сблъсък между Русия и НАТО", казва тя.

Експертите не са съгласни с твърдението на Путин, че западните санкции срещу Русия били равносилни на обявяване на война. "Това показва пълно пренебрежение към установените механизми на сдържане. Ако Русия предпочита да интерпретира санкциите като военен акт, това си е нейна работа", казва Матийо Булег от "Чатъм Хаус".

"Санкциите не са обявяване на война. Те са реакция на нарушението на международното право - и по-точно на Устава на ООН, който забранява насилието", казва и проф. Нусбергер. Според нея, когато една държава наруши международните договори, други държави в отговор могат да развалят други договори с нея. В случая - икономически.

А как да интерпретираме оръжейните доставки за Украйна и участието на чужди граждани в бойните действия на страната на украинската армия? Дали това не може да се възприеме като косвено участие във войната? "Доставки на оръжие се извършват по цял свят. В случая става дума за действие в подкрепа на усилията на Украйна да се защити сама", казва проф. Нусбергер и обяснява, че от юридическа гледна точка единственото важно нещо е кой взима решението за използване на оръжието или на наемниците в бойни действия. Точно за това става дума и в многодневните усилия на Киев да получи изтребители от държави от НАТО. С други думи: решението за доставка взима доставящата страна, решението за използване - воюващата.

"Това не е обявяване на война"

Матийо Булег смята, че оръжейните доставки за Украйна са не само възможни, но и необходими - независимо за какви оръжия става дума. "Прави се изкуствено разграничение. Ние самите сме си вдигнали нещо като бариера, ограничение за западните помощи. Имам предвид говоренето, че за изтребители и дума не може да става, защото, видите ли, това може да предизвика прекалено остра реакция от страна на Кремъл и да доведе до ескалация", обяснява експертът от "Чатъм Хаус". И добавя: "Но откъде можем да знаем, след като не сме опитали?".

Булег предлага поетапен подход при доставката на оръжие, съпътстван от обяснението, че "това не е обявяване на война, а действия на една доброволна коалиция, която помага на Украйна да се защити". Според него границата, която Западът няма да прекрачи, е изпращането на военни в Украйна. Експертът от "Чатъм Хаус" е убеден, че Западът все пак може да помага повече на Киев. "В мига, когато кажем, че вече сме направили всичко възможно, ние сме загубили", казва Булег.

Автор Роман Гончаренко


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛГБТ ни пази

    67 16 Отговор
    Няма страшно.

    Коментиран от #6, #18, #159

  • 2 Без ксоментар

    12 16 Отговор
    Пресконференция на пленени разузнавачи!

    Коментиран от #80

  • 3 Русофил

    47 89 Отговор
    „Народ, който блуждае из Европа и търси какво може да се разруши, унищожи, ей така, само за развлечение“. (Достоевски).
    „Русия представлява ужасно зрелище на страна, в която няма никакви гаранции за личността, честа и достойнството, но няма даже и полицейски порядки, има само огромни корпорации от разни служебни краци и грабители“. (Белински).
    „Русия – това е един огромен дом за ум0побъpкани“. (Гипиус).
    „Тежкият руски дух няма какво да диша и не може да лети“. (Александър Блок).
    „Длъжен съм да изкажа своя печален поглед към руския човек – той има такава слаба м0зъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действията, а с думите“. (И.П.Павлов).
    „Русия – най-мръcната, до повръщане мeрзка страна в цялата световна история. По метода на селекцията там се пръкнаха чуд0вищни морални уp0ди, у които самите понятия Добро и Зло са обърнати наопаки. Цялата история на тази нация е потънала в лайHа и тя желае да потопи там целия свят“. (И.А.Илин).
    „Цяла вечер обикаляхме селото да търсим някой, който да ни продаде кокошка, но не намерихме. Затова пък водка имаше в изобилие. Руският човек е голяма сви Hя. Да пият водка за селяните е много по-интересно, отколкото да се трудят да ловят риба в Байкал или да отглеждат добитък“. (Антон Чехов).
    „Има в руския човек безкористна любов към подлостта. Той нищо общо с това няма, но винаги ще направи гадост на ближния“.

    Коментиран от #156

  • 4 BGEXIT ОТ НАТО

    40 17 Отговор
    ОЧАКВАМ ФАКТИ.БГ ДА ДЕ ПРОИЗНЕСЕ

    Коментиран от #63, #64

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Олииии

    57 12 Отговор
    Факти внасят паника !!!!!!!!

    Коментиран от #30, #148

  • 8 Грульо

    48 9 Отговор
    Къв е тоз "британския мозъчен тръст"? :D
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Абсурдистан

    29 52 Отговор
    Докато умопомраченият орк е в Кремъл - има опасностот ТСВ.
  • 11 Ту 160

    67 18 Отговор
    Соросите ако искат да станат история от стъкло да се пробват руснаците са готови на 100% готвят се от 75 години за този вариант!

    Коментиран от #22, #32, #130

  • 12 Хисторик

    70 16 Отговор
    Този път обаче ракетите ще валят и отадък Атлантика
  • 13 Кики

    74 23 Отговор
    Путин да запуква запада и веднъж завинаги на приключим с тези мародери и банковия кабал които от векове смучат кръвта на света , България е оглозгана до кокал

    Коментиран от #39

  • 14 Фермата в Олгино

    14 44 Отговор
    Новата опорка е биолабораториите . Да видим какво ще постигнат троловете. Доверието към тролещите клони към копейка, копейка и половина.

    Коментиран от #142

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    35 6 Отговор
    Хора МИР МИР
    ХОРА МИР МИР да МИРЯСАМЕ

    Коментиран от #45, #56

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Почти

    72 1 Отговор
    80 години след Втората световна война ,, човечеството не е научило НИЩО от безбройните фатални катастрофи на предшественика !

    Коментиран от #91

  • 18 ХУ'Й'ЛО, ДА ?

    20 12 Отговор

    До коментар #1 от "ЛГБТ ни пази":

    ПИЗДИН настоящий пидор

    Коментиран от #26

  • 19 има и още как

    40 13 Отговор
    Ако краварите продържават да наливат оръжие в Украйна, да разработват биологични оръжия, ако ЕССР подлогите продължават да си режат клона, на който стоят и да хвърлят в огъня, да има опасност.

    Коментиран от #23

  • 20 Путлеристи

    22 22 Отговор
    Ще бъде много смешно татко путя да прецака родните рубладжии чак така..
  • 21 Терминатор

    16 35 Отговор
    Има докато Путлер е жив
  • 22 Чукча писател

    26 9 Отговор

    До коментар #11 от "Ту 160":

    А орките на какво ще станите ? На миризма , лай..то при висока температура се изпарява.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Анализатор

    23 46 Отговор
    Най-важното е Русия да бъде изтрита от политическата карта на света!!!
  • 25 Роза

    30 3 Отговор
    Моята прогноза е,че ще има много жертви и разрушения,но няма да се стигне до Трета световна война.Светът вече не е същият,какъвто е бил в средата на 20век.България ще обеднее още повече,но няма да се намеси в никакви военни действия.Това са моите предвиждания по теорията на вероятностите!

    Коментиран от #51

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хомосапиенс

    25 38 Отговор
    Прехвалената руска армия не може 20 дена да превземе един Харков който е на границата с Русия, тръгнали да завладяват Европа. Смешнци.

    Коментиран от #77, #143

  • 29 Димов

    24 1 Отговор
    Какво смята сенатор Рик Скот по въпроса? Той не беше ли на мнение, че трябвало директен конфликт между ядрените сили?
  • 30 Не е паника!

    34 10 Отговор

    До коментар #7 от "Олииии":

    Възможно е! И е страшно да се помисли за такъв вариант! Европа Англия краварите косвено са заменени в конфликта! Днес байБидона обяви 200 милиона военна помощ на Украйна по фокс нюз..Понякога в гората и от една искра изгарят милиони хектари с дървета! Наливат масло в огъня постоянно 😇
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Димов

    19 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ту 160":

    Кой би оцелял при подобен сценарий?

    Коментиран от #44

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Тринити

    9 2 Отговор
    Системната шекелофрения води до лудницата
  • 35 big

    32 10 Отговор
    Определено, ако САЩ не си седне на "задника"! Исканията на Русия са приемливи, но те още не са разбрали, че не свирят първа цигулка вече!

    Коментиран от #55, #105

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ушанка

    21 38 Отговор
    Каква Световна война,бре?!?
    Една Украйна потроши и Разкри ТОТАЛНО смешната Армия на ОРКИТЕ и путик педАЛа!

    Коментиран от #66

  • 38 При ТСВ

    14 18 Отговор
    Животът на Русия 6-8 часа.

    Коментиран от #62

  • 39 Димов

    25 1 Отговор

    До коментар #13 от "Кики":

    Войната не е между народите. Войната е между управляващите и населението. Стрелят по мирни хора, за да всяват паника в другите мирни хора. А някои хора правят пари от това.
  • 40 церо

    28 6 Отговор
    Един парцал (факти) публикува един друг парцал (дойче зеле). Смърдяща гледка!
  • 41 Иванушка 🇷🇺

    23 5 Отговор
    Каквото такова.
    Човечеството не цени живота, не се радва на простичките неща като да си Здрав, Готин и.... Материално осигурен, не се радва че има ток, вода и парно, време му е да започне да разбере че тия придобивки не са даденост. Няма грам да съжалявам ако вечнокиселия човекопитек замине при динозаврите.
  • 42 Гост

    18 1 Отговор
    Стига вече глупости. Америка каза, че няма да се меси в конфликта. Нали се сещате, че решенията какво прави НАТО и какво не са на Америка? Байдън каза ясно, че няма да се меси за да не хвърли света в конфликт.
  • 43 Хомосапиенс

    20 13 Отговор
    НАТО се оказа една безмислена организация щом не може да се противопостави но Русия.

    Коментиран от #72, #76

  • 44 Фронт

    20 9 Отговор

    До коментар #32 от "Димов":

    Който трябва ше оцелее за, да живеят другите нормално, а не в робството на краварите!

    Коментиран от #60, #65

  • 45 Димов

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Трябва по-често да слушаме песента We are the world.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 абсурд

    18 2 Отговор
    нема как да стане трета световна война

    може да им се иска
    но
    НЕ ИМ СТИСКА
  • 48 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 15 Отговор
    БОГ да пази България и нашата единствена закрилница Русия, да се помолим с Божията Помощ да оцелеем в тези трудни времена на изпитания и нашите братски народи да станат пак толкова близки както преди! СЛАВА НА РУСИЯ, ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! АМИН.

    Коментиран от #85

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 По скоро не

    6 18 Отговор
    Световна война няма да има щото китайската игра си върви добре и сега..ето защо са предупредили джуджето да не се заиграва много ако не иска последното нещо което вижда да е наказателния отряд..
  • 51 Димов

    20 0 Отговор

    До коментар #25 от "Роза":

    И на гадовете им се живее. Едва ли биха искали синовете и внуците им да живеят в бункери. Не е като да купонясват по плажовете на курортите.
  • 52 1234

    14 1 Отговор
    Вашингтон и тел Авив казаха че няма да има,Лондон и те взеха да се ослушват
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Монгола

    30 9 Отговор
    Краварите сатанисти ще се изядът от яд руснаците голяма държава и много ресурси, а и Арктика чака руските инженери да я завладеят. Цялата история е заради едни пробит долар който колабира по времето на фантастиш короната.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Дани

    18 3 Отговор
    А видяхте ли, че в началото на статията са сложили снимка на нацисти?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ДВ е ВРЕДЕН за здравето 😉

    16 1 Отговор
    На ДВ ПРОПАГАНДАТА 😄😃
  • 60 Димов

    22 3 Отговор

    До коментар #44 от "Фронт":

    Крайностите не водят до нищо добро. Един ядрен конфликт ще сложи край на човечеството. Русия има над 6000 ядрени ракети. НАТО има дори повече. На света му стигат 50, а на България една. Който проповядва война не е с всичкия си.

    Коментиран от #67

  • 61 Директно:

    30 6 Отговор
    Измислена, фалшива "пандемия" от грип! Тропане на оръжие на границата на Русия и дразненето й от 8 години насам! Фалшивото изгонване на Тръмп и смяната му с деменцията-педофил Бай Дън, същото и с френския некрофил-джендър Микрон! Насаждането на ЛГПТ изродщините! Насаждането, че разни огромни женища са секси! ........Мога да продължавам още 1 час с безбройните безумия от съвремието ни..... ДА! Светът е на прага на края си! Но тоя път няма да мрем само бедните! Айде сега ме изтрийте под поредната пропагандна глупост на dw :)))
  • 62 Петров

    14 4 Отговор

    До коментар #38 от "При ТСВ":

    А, на краварите 15 минути, може и 5 зависи от разстоянието на субмарините от бреговете!

    Коментиран от #68

  • 63 LOSHIA

    9 11 Отговор

    До коментар #4 от "BGEXIT ОТ НАТО":

    BGEXIT ОТ НАТО-НА КУКОВ ДЕН! ЩЕ ИМА МНОГО ДА ЧАКАШ ЕДВА ЛИ ЩЕ СИ ЖИВ ДА ГО ДОЧАКАШ!!!!!!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Димов

    7 1 Отговор

    До коментар #44 от "Фронт":

    Как се живее нормално в постапокалиптичен свят?
  • 66 Русенец

    23 11 Отговор

    До коментар #37 от "Ушанка":

    В Украйна са навлезли едва 15% от руската армия. Чети, да не изглеждаш глупаво.

    Коментиран от #88

  • 67 Фрон

    17 10 Отговор

    До коментар #60 от "Димов":

    Руснаците официално имат 8000 ракети + бомбите станаха 10 000 обаче ще са нужни не повече от 10 за да накарат враговете им да клекнат.

    Коментиран от #81

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Софиянец

    7 22 Отговор
    Мечтая зя Б-52 над Москва....

    Коментиран от #96

  • 71 Те половината

    7 3 Отговор

    До коментар #46 от "ИСТИНАТА":

    От ракетите им ще изсъхнат още в силозите.
  • 72 Димов

    16 0 Отговор

    До коментар #43 от "Хомосапиенс":

    НАТО проявява разумна пасивност. Това е най-мъдрият ход в подобна ситуация.
  • 73 Dimitrin Rusev

    9 3 Отговор
    Пълни нещастници,DW !Трябваим праз в аналгинът !
  • 74 Елена Гунчева-партия Възраждане

    12 18 Отговор
    Цитат:"В Русия винаги е имало само терор! А Путин е най-лошото след Сталин". край на цитат.
  • 75 Матей преображенски

    21 3 Отговор
    ДВ напоследък са необичайно провокативни,като са задали въпроса,отговора се натрапва сам.Трета световна могат да предизвикат единствено сащ,макар в създадената от тях ситуация да се надяват конфликта да засегне само Европа.Като нейни господари сащ няма да оставят конфликта да затихне,ще направят всичко възможно да сблъскат Русия и нато на терена на Западна Европа.За тях това е рутинна дейност,нещо привично и обичайно,само мащабът и размахът на една нова европейска война са различни от провежданите от тях военни авантюри.Сега избират коя страна да опълчат срещу Русия след падането на Украйна,дали Полша,Румъния или България.
  • 76 Гост

    14 1 Отговор

    До коментар #43 от "Хомосапиенс":

    За какво да се противопоставя на силната Русия? Не е нападната държава от пакта. Да пламне светаовна война ли? Америка знае кога и къде да се меси, имат си и разузнаване и всичко, не мисли, че някой ще скочи да воюва така заради емоция. Тва да водиш война да не е като да идеш на море?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Снабдяването с оръжие

    16 2 Отговор
    на воюващи държави е забранено от ООН

    Коментиран от #155

  • 79 ИВАН

    25 3 Отговор
    Отдавна е започнала третата световна война, още след вдигането на желязната завеса, запада не спря да вреди всячески на Русия, но Русия успя да се съвземе и с нея се налага да се съобразяват ... с една дума - Путин си знае работата
  • 80 Идоли

    9 25 Отговор

    До коментар #2 от "Без ксоментар":

    Путинофилите да видят на кой се кланят!
  • 81 Димов

    25 1 Отговор

    До коментар #67 от "Фрон":

    Никой няма да клекне. Системите за противоотбрана ще реагират. Военните ще следват протокол при атака от противник. Подводници и наземни установки ще стрелят в отговор, още преди първата руска ракета да е ударила целта. А когато стрелят в отговор, следва контраотговор от руска страна. За час-два светът приключва. Това е. Тотална лудост! Безумие, породено от гордост и себелюбие, довеждащо до пълното ни унищожение. Нито една ядрена ракета не бива да се активира!!!

    Коментиран от #87, #99

  • 82 Теоретично.

    15 7 Отговор
    Руснаците могат да живеят и зад Урал, а соросите от Европа и САЩ къде ще живеят ? Средиземно море ще бъде пощадено и централна и източна Европа също, северна също. Полша ще го гризе по вс вероятност, но
    не е сигурно на 100% частично може би , Германия неволно ще се замеша заради Рамщайн. Франция ще пасува. Англетата обезателно ще го хапнат!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Козлодуйски

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ИДИНАХ. Й
  • 86 Димов

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "Стойко":

    Ако има ядрени взривове над Русия, за колко време вятърко ще довее радиацията над България и Европа? Погледни какво е било разпространението на радиационния фон от Чернобил.

    Коментиран от #118

  • 87 Иисус

    5 8 Отговор

    До коментар #81 от "Димов":

    Много си черноглед. Войната с атом ще е кратка и пестелива на арсенал на вс. им се живее и от двете страни. България не е застрашена по никъв повод, никой няма интерес тук!

    Коментиран от #92

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ОТАН

    24 6 Отговор

    До коментар #46 от "ИСТИНАТА":

    Нито Германия, нито Франция, нито Англия имат повече население от Русия. Френското е 60% маймуни, немското и то натам отива. Останалите са на 90% меки китки и безполови. Тези могат да се бият само за банани. За сметка на това, голяма част от руското население може да хване оръжие. Бюджета на изброените държави е по-малък от руския. Бюджет война не води и не печели. Янките с почти трилион бюджет 15 години i $83 милиарда изхарчени не само не можаха да се оправят с едни увити в чаршафи, но накрая бяха наритани и оставиха в плен въоражение за около $14 милиарда. По твоята логика МакДоналд прави по-хубави сандвичи от баба ти само защото прави повече, така ли? Не си си научил урока, вчерашно момченце!
  • 90 Ако

    15 4 Отговор
    Някои кръгове продължават да дразнят северната мечка,трета св.война е сигурна.
  • 91 Димов

    16 0 Отговор

    До коментар #17 от "Почти":

    И в Троянската война, и днес, войните се разпалват от интересите на властимащите, а цената я плащат обикновените хора.
  • 92 Димов

    18 2 Отговор

    До коментар #87 от "Иисус":

    Пълни глупости! Какво пестене на ресурси, като при ядрена война ресурсите стават неизползваеми или недостъпни. Ще береш ли репички от Фукушима? Отделно от това: Който проповядва война, проповядва зло. Злото принадлежи на Антихриста.

    Коментиран от #98

  • 93 Русенец

    1 1 Отговор

    До коментар #88 от "изрод от ГЕРБ":

    Приемам предложението. Тъкмо май ка ти да си почине малко.
  • 94 Ако

    5 4 Отговор
    Не дай Боже се стигне до трета световна война,да му мислят неслужилите войници.Първи ще са те,пушечно месо.

    Коментиран от #97

  • 95 Русенец

    16 3 Отговор

    До коментар #88 от "изрод от ГЕРБ":

    Добре че си ти, да му намериш кусур на армията, на Путин. Той си няма съветници и не са предвидили с какво да си хранят армията. Сам усещаш колко си жалък и смешен. 1 200 000 е само редовната армия на Русия. Какви наемници те кла тят?
  • 96 Аз пък си мисля

    10 1 Отговор

    До коментар #70 от "Софиянец":

    Че спътниците за глобален Интернет на Мъск са с"двойно предназначение"

    Коментиран от #115, #127

  • 97 Русенец

    4 2 Отговор

    До коментар #94 от "Ако":

    Не мисля, че куршимите подбират.

    Коментиран от #102

  • 98 Бесен _Язовец

    4 2 Отговор

    До коментар #92 от "Димов":

    Трай бе не те напада СКАЙНЕТ за изстреля всички ракети !

    Коментиран от #104, #107

  • 99 изрод от ГЕРБ

    6 3 Отговор

    До коментар #81 от "Димов":

    Обувай памперса,гушни пушката в кревата и чакай.

    Коментиран от #101

  • 100 шшш

    12 0 Отговор
    Ако има ТСВ тя няма да заличи всичко на планетата, но последствията ще са практически такива. САЩ и Северна Америка заминават изцяло. Там няма да има нищо останало. Европейската част от Русия и тя. Европа е малка, ако стопят Германия франсетата са отекли и те само от радиацията. В зависимост колко палава е Турция зависи с БГ какво ще стане. Но близостта до Русия ще ни докара вторични бели, невидими и смъртоносни. Африка, Азия, Южното полукулбо ще си свиркат. Африка пак ще стане люлка на живота. Живота винаги намира начин. Едно ново и добро начало. Мислете каквото си искате, човешкия вид няма вече място на планетата...

    Коментиран от #158

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 ивай

    10 2 Отговор

    До коментар #97 от "Русенец":

    Куршумите не подбират, но съм сигурен, че аз ще оцелея по-дълго отколкото жендърчето с айфона и видео играта, което не може само да си върже обувките. Много добре ти го е казал човека - първи ще си заминат сополанковците, защото са слаби.

    Коментиран от #106

  • 103 Брей ми ся

    0 3 Отговор
    Ко ши прай Милен Велчевъ? Ши му са объркат схемите. Що ни помоли батман от Банкя да превземе Украйна, той напрай за Москва тръба без да му платят.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 LOSHIA

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "big":

    Ха ха ха ха ха ха........Бухахаха ха ха ха хаха..........А ти още не си разбрал(а) че това което си написал(а) е едно нищо!
  • 106 Русенец

    3 1 Отговор

    До коментар #102 от "ивай":

    Разсъжденията на петокласника, излязъл от киното, надъхан от поредният екшън. Седни си - двойка!

    Коментиран от #108

  • 107 Димов

    15 1 Отговор

    До коментар #98 от "Бесен _Язовец":

    Всички ли? 1/100 от ядреният арсенал на света може да го унищожи. Една такава бомба стига, за да превърне България в необитаема зона за следващите няколко хиляди години. Приканването към война не беше ли наказуемо, от закона? Що не спреш с глупостите?

    Коментиран от #109

  • 108 Димов

    3 1 Отговор

    До коментар #106 от "Русенец":

    Май е един и същ, ползващ много различни имена. Сам си прави мнозинство.

    Коментиран от #111

  • 109 Димов, ходи да ти правят масаж отзаде

    2 5 Отговор

    До коментар #107 от "Димов":

    Много си нервен, ще те отпусне напрежението. Хахахаха

    Коментиран от #112

  • 110 Има

    13 2 Отговор
    Има опасност и хохолите правят всички възможни мушингии да въвлекат НАТО в Трета световнавойна
  • 111 Русенец

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Димов":

    Май някой на заплата провокира коментари. Станаха 100 за 15 минути и миряса.
  • 112 Бесен_ Язовец

    1 1 Отговор

    До коментар #109 от "Димов, ходи да ти правят масаж отзаде":

    Това Димов е сивия портрет дразнитела!

    Коментиран от #117

  • 113 Тити

    0 1 Отговор
    Ако бяха пратили войска и техника нямаше да се стига до тук.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Пфф

    1 4 Отговор

    До коментар #96 от "Аз пък си мисля":

    Мда, и един КГБ-мармот увива станиол....
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Димов

    3 1 Отговор

    До коментар #112 от "Бесен_ Язовец":

    Винаги си проличава, когато някой нискочелест остане без аргументи. Различните никове не те скриват.

    Коментиран от #119

  • 118 Айде бе

    9 0 Отговор

    До коментар #86 от "Димов":

    Каква Европа? Дреме му на алцхаймера за Европа. Тя и без това му пречи.

    Коментиран от #123

  • 119 Бесен_ Язовец

    1 2 Отговор

    До коментар #117 от "Димов":

    Кат ми опада косата ще имам като твойто голямо чело ще ми свършва на темето!

    Коментиран от #122

  • 120 Психично болен си ти и всички

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Стойко":

    Като теб, които наистина повярвахте, че може да дърпате лъва за опашката и да останете живи!
    Е, сега ви се изясни истината. Ако искате, продължавайте!
  • 121 Иван

    12 2 Отговор
    Нацистите трябва да се унищожат не само в Украйна, но и в Германия.
  • 122 Димов

    1 2 Отговор

    До коментар #119 от "Бесен_ Язовец":

    Щом парите на коментар са ти малко, имаш право да се прехранваш, както намериш за добре. И това, което си си намислил, също е професия - най-старата професия.
  • 123 Димов

    12 0 Отговор

    До коментар #118 от "Айде бе":

    Европа беше само пример, какви поражения покрива един радиационен фон. Защо трябва да ти дообяснявам елементарни неща? Би следвало сам да си направиш изводите. САЩ няма да е по-добре, нито Азия. Дори Австралия няма да остане незасегната. Зони с радиация няма да стават за живот за хиляди години. А при 100 ядрени взрива няма да останат незасегнати зони. Това ще означава край на живота, на Земята. Опомнете се! Перченето е само за фитнеса.
  • 124 Анка Картечарката

    13 12 Отговор
    Фашисткият Диктатор Путлер заплашва Света с ядрено оръжие,както навремето правеше и СССР.Къде е сега СССР?На Бунището на Историята.Фашистката Путлерастка Диктатура ще свърши по същият начин.Неизбежно е.
  • 125 СВЕТОВНИ УЧЕНИ СА УСТАНОВИЛИ

    3 5 Отговор
    ЧЕ КОГАТО ОЛИОТО И ПШЕНИЦАТА СТРЪМНО ПОВИШАТ ЦЕНА , ИЗХОДА Е ДА СЕ ОТВОРИ КУФАРЧЕТО !
  • 126 абди

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Стойко":

    Куросмойко , извади пръстите от контакта че замириса на соросоидно печено .
  • 127 Има такъв вариант!

    3 0 Отговор

    До коментар #96 от "Аз пък си мисля":

    За шпионаж! За разпространение на вируси! И в случай че руснаците ударят сателитите на наса! Тогава няма да има мобилни телефони и Интернет! Може би затова са толкова многобройни неговите сателити! Трудно е да ги удариш всички наведнъж!
  • 128 4рррр

    5 0 Отговор
    Война6 вече е в ход от 2014
  • 129 Копейкин

    4 4 Отговор
    На средностатистическия Г@ньо всичко му е ясно. Нали е във фейсбук от сутрин до вечер (нищо, че не е отварял книга през жалкия си животец).
  • 130 дамм

    4 10 Отговор

    До коментар #11 от "Ту 160":

    Най голямята грешка на Америте е че на времето не насочиха атомките в правилната посока а ги пуснаха в Япония.
  • 131 Кто не СКАЧЕТ- ТОТ Москаль !

    3 0 Отговор
    Ха сега СКАЧАЙТЕ Вашата ммммма !
  • 132 Диванен Геостратег

    9 2 Отговор
    САЩ отвориха кутията на Пандора. Първо с прецедента Косово, което откъснаха насила и което още не е признато от сума ти държави по света. Руснаците отвърнаха с прибиране на Крим. САЩ единствени в света признаха незаконната анексия на сирийските Голански възвишения от Израел, както и анексията на Западна Сахара от Мароко. С тези прецеденти те показаха, че силните могат да разпарчатосат слабите, ако поискат. Резултатите не закъсняха - Азербайджан си взе Нагорни Карабах и сега руши арменски църкви необезпокоявано. Русия ще си вземе източна Украйна и никой няма да я спре. Китай ще си вземе Тайван и никой няма да го спре.
    САЩ и ЕС подлъгаха Украйна, че ще стане членка на ЕС и НАТО. Русия каза, че няма да го позволи. Каза го няколко пъти. И сега го показва. Не си мислете, че настъпва бавно. Руснаците не искат прекомерни цивилни жертви. Но няма да се откажат, докато не си постигнат целите. Санкциите няма да ги спрат. Украйна в НАТО е директна заплаха за руската сигурност. Те го казаха многократно. Никой не ги чу.
    Не се научиха, че първото предложение на руснаците винаги е най-доброто. А сега или Зеленски ще капитулира, или Киев ще бъде превзет, въпреки всички жертви от двете страни.
    Военна намеса от други страни може да почне ядрения армагедон. Май още не осъзнавате, че руснаците приведоха в бойна готовност ядрения си арсенал и че могат да ударят навсякъде по света. Почувстват ли се притиснати до стената ще го направят. Не личи западните лидери да осъзнават се

    Коментиран от #134

  • 133 WhiteNoise

    1 0 Отговор
    долна инсунуация е всичко. света търгува, света е съпричастен ама всеки иска да яде. кат свърши манджата (особено лесната защото човечеството досега никога не е имало достъп до толкова много храна) ще почне. До тогава ще преливаме от фиат в крипто и фючърси. Даже това ще е реална икономика :)
  • 134 Диванен Геостратег

    7 1 Отговор

    До коментар #132 от "Диванен Геостратег":

    По въпроса за биолабораториите - потърсете за тях документите на сайта на Диляна Гайтанджиева. Става въпрос за България. И си го има черно на бяло в правителствения сайт на САЩ за държавните им поръчки. Има и репортаж и разседване пак от нея за лабораториите в Грузия. И то преди войната да почне. Руснаците тук нямат нищо общо, това са мръсните експерименти на Чичо Сам. Що не си правят експериментите с вируси у тях на американци?

    Коментиран от #145

  • 135 Хаах

    5 0 Отговор
    Бла, Бла,
    Затуй ли забранявате руските медии и по специално Солавьов.
    Там не говорят за война Русия-Украйна, а за война Русия - Европа. Това казват- Украйна в момента е специална операция.Още не могат да схванат защо казва Путин, че това е специална операция.
    Тези превъртели хора на думите отговарят с куршуми.
    Украйна е началото, каза тази вечер Солавьов.А ЕС продължава да да им пълни хазната заа оръжие чрез петрола и газа.
    Чаак след седем години щели женското царство на ЕС щели да вземат мерки.И си и вярват, че Русия ще ги чака.
  • 136 Българите не са от

    7 4 Отговор
    Хората, които смятат Русия за агресор! Русия е поканена и помолена от Донецк и Луганск! Преди от Крим, така, че бай зеленски, бай - бай нато!
  • 137 ханс

    4 0 Отговор
    Вкиснато вонящо зеле
  • 138 Ако закриете нато

    4 1 Отговор
    Война няма да има, иначе натото го очаква пълен разгром и 2 Нюрнберг..............
  • 139 баста

    2 1 Отговор
    Всички фирми свързани с търговията на петрол и газ, компютри, телефони и техните западни директори са аватари на Кремъл.
    Какъв вой да не им се развали алчната търговия за сметка на кръвта на украинците.
    Да спират всичко-стоки, интернет, петрол, газ -изолация иначе до месец войната ще е в страните на НАТО.
  • 140 Цяла източна Украйна избра Русия

    4 3 Отговор
    При това с демократични избори - не като платените натовски украински неонацисти с преврата в Майдан с геноцид на цивилно население!
  • 141 WhiteNoise

    1 0 Отговор
    дойче зеле може да питат и други работи със същия успех... остана ли от виното? Киселите краставички?
    Краката михте ли? Все хубави въпроси...
  • 142 Сивата чапла

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Фермата в Олгино":

    Нуланд ли ти го каза?
  • 143 Сивата чапла

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Хомосапиенс":

    Лошо, много лошо, няма да поумнеете. 80 дена Америка като бомбеше Югославия без почивка?
    Директно, по главите, без да жали ни цивилни ни нищо.
    А, сетих се, това са хуманни действия, това са миротворчески мисии в името на американския народ.

    Коментиран от #153

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Сивата чапла

    2 0 Отговор

    До коментар #134 от "Диванен Геостратег":

    И най-лошото за тия лаборатории е, че правителствата нямат достъп до тези обекти.
    Предварително подписват съгласие, че няма да се интересуват от дейността им.
    Т.е. като базите им, я питайте кога за последно български политик или министър е влизал в база?
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Дик

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Олииии":

    И не само факти
  • 149 Човек

    2 0 Отговор
    Щом започнаха да задават този въпрос, значи има опасност
  • 150 САТЪРА НА ХАНА

    3 2 Отговор
    НОВО-ПОТУРЧЕНИТЕ БЪЛГАРИ СЕ НАХВЪРЛИХА НА РУСИЯ ..
    .... СЪС ЗЛОБАТА С КОЯТО РОДОПСКИЯ БАШИБОЗУК Е ИЗБИВАЛ АПРИЛСКИТЕ МЪЧЕНИЦИ БЪЛГАРСКИ ...
    ... НОВО-ПОТУРЧЕНИТЕ БЪЛГАРИ СА НАЙ-ОПАСНИТЕ
  • 151 Имаме руски телевизии

    2 0 Отговор
    Само ги вижте какви изроди са.
  • 152 ХА ХА ХА

    2 0 Отговор
    Абе , какви са тези статии от Дочето , ако има трета Световна война , те първи ще усетят топлината от милиони градуси
  • 153 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #143 от "Сивата чапла":

    Чапла ти е изпила мозъка. Колко бежанци имаше от Сърбия? Сравни ги със сегашните от Украйна и ще разбереш коя държава е бомбардирана.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Щирлиц

    5 2 Отговор

    До коментар #78 от "Снабдяването с оръжие":

    В Украйна путин каза, че няма война и който го твърди се наказва с 15 г. затвор.
    Така че може да се окаже всякаква подкрепа. Путин изпрати войски в Сирия и Крим по покана на местните ръководства. Сега Зеленски кани НАТО за подкрепа, но такава няма... или не е военна. Причината е единствено сдържането от ескалация за избягване на ядрена война, която ще унищожи живота на Земята.
    С икономически санкции Русия се превръща в Сев. Корея и путин е пътник... Той и така си е кръстен - Пътник... Жалко за невинните жертви на поредния сатрап.
  • 156 Патафил

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    и Филопат
  • 157 ДжафДжаф

    4 2 Отговор
    На чело на "хегемона" стои индивид, който с единият крак вече принадлежи на един друг свят, като не е много ясно ангелите, с които общува там, дали са бели или черни! На чело на Британия стои откровен наркоман! Начело на Германия пък стои внук на офицер от СС! Начело на Франция комплексар и геронтофил! Майко мила..... Всъщност ситуацията е много по-опасна отколкото по време на кубинската криза, но не заради Русия и Путин!
  • 158 Благоев

    3 0 Отговор

    До коментар #100 от "шшш":

    Ще остане само Китай!
  • 159 СНИМКАТА

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЛГБТ ни пази":

    НА СНИМКАТА Е ИЗОБРАЗЕН ФАШИСТКИ ПРИЗИВ ПО ЗАКОН В БЪЛГАРИЯ ФАШИЗМА Е ЗАБРАНЕН И ВСЯКА СИМВОЛИКА МЕДИЙКАТА ИЗТРИЙ СНИМКАТА
  • 160 годзила

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "БОЙ":

    от всичко това може само да се счупи тъпата ти квадратна глава
  • 161 наблюдаваща - Баба Пенка от махалата

    2 1 Отговор
    Дойче БляБля, ама и вашите писания са като един дълъг и гръмогласен ПЪРДЕЖ!
  • 162 Мръсните Украинци

    0 0 Отговор
    Не искат да се регистрират като бежанци. Защо ли?За да могат да шетат безконтролно ИЗ Европа и да правят фашистки клетки за да я фашифизират отново
  • 163 Мнозинството???

    1 0 Отговор
    Мнозинството страни без Китай,Индия,Латинска Америка,Африка.....Да мнозинството бивши колониалисти, а сега никойци.