Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Март, 2022 11:20 3 831 74

Хитлер на 21 век

  • хитлер-
  • путин-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Путин води срещу Украйна Майката на всички войни

Хитлер на 21 век - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Проф. Николай Слатински, експерт по национална сигурност, личен блог:

"Синът на мои украински приятели, спасили се със сетни сили от Харков в Полша, нарече Путин точно така: Хитлер на 21 век.

Още новини от Украйна

Освен паралелите между военните действия на Хитлер и Путин в годините до началото на Втората световна война и сега, могат да се направят и други аналогии.

Без да давам изчерпателен списък, ще посоча само:
- огромните инвестиции във въоръжените сили и военно-промишления комплекс;
- бруталното разчитане на репресивните структури, действащи с безогледна и непредизвикана много често жестокост;
- установяването на парламентарно по форма и диктаторско управление;
- суровата, често физическа разправа с опонентите на режима;
- откровения нацизъм по отношение на цели народности - евреите от една страна и украинците от друга, с приписването им на твърдения, че те не са пълноценни хора, а нещо като подчовеци.

Разбира се, аналогията в Историята никога не е пълна, но Путин има още да разгръща чудовищните си същности на човек с остри психически и тежки физически проблеми.

Единият луд подпали световна война. Да се надяваме, че системната употреба на ядрения шантаж от другия няма да подпали също световна война.

Но след Карибската криза от 1962 г., днес, 60 години по-късно, ние за първи път сме близо до Фаталната и унищожителна война.

Путин си играе с огъня, а огънят може да пламне и от една искра. Може - доколкото в редиците на путинските орди има също хора с увредена психика, дрогирани и алкохолизирани, а такива типове не могат да отговарят за действията си - в Украйна има предостатъчно атомни реактори, както се казваше, за мирни цели, и като нищо някой от тях може да стане обект на артилерийски обстрел от тотално неадекватен руски псих.

Когато луд човек управлява критически важна за глобалната сигурност държава, светът автоматично се превръща в много опасно място за живеене.
...
Казах, че се опитвам да следя множество анализи и коментари за мръсната и подла путинска война срещу Украйна.

Системно и систематично пиша и аз своите текстове – всеки ден от последните две седмици преди началото на войната (в която бях убеден) и досега.

Не виждам основание да смятам, че оценките и преценките ми не са били верни.

От повече от месец, ако не и от два месеца твърдя, че това ще бъде война за унищожаването на Украйна. Ние виждаме сега, че това е наистина война за унищожаването на Украйна.

Писах също така - най-вероятно Путин ще иска да заграби една част от Украйна с преобладаващо руско население и да я присъедини към Русия по подобие на Крим, а останалата Украйна да я раздели (поне) на две: протекторат със столица Киев – от Централна и Източна (да го кажем обобщено така - православна) Украйна със столица Киев (Київ) и формално самостоятелна, но тясно свързана с Русия чрез безпрекословната връзка патрон-клиент Западна Украйна (да го кажем обобщено така - католическа), със столица Лвов (Львів).

Преди това Путин ще изисква (всъщност той вече го прави) от въоръжените си сили, чеченските бандити и арабските главорези ислямисти, да пречупят гръбнака на Украйна, да я направят на пух и прах, да унищожават всичко по пътя си, да причинят колкото се може повече жертви и разрушения.

Ние виждаме не (само), както пишат изпечените военни експерти, хибридна война. Хибридната война е творение на 21 век. Чак дотам руските орки не са дорасли.

Ние виждаме аномална и анормална война от 20 век - тотална война, в която обект на унищожение са не само армията и критичната инфраструктура на Украйна, но и всякаква инфраструктура и цивилното население – до максимални степени.

Путин води срещу Украйна Майката на всички войни.

Украйна трябва да бъде в руини – материални, икономически, финансови, социални, човешки.

В някакъв много перверзен смисъл Путин се стреми да довърши онова, което гладомора не можа да направи.

Путин е безкрайно опасен тип ирационален играч. Досега ние като Запад не сме имали достатъчно опит за противодействие на такъв тип играч – и ирационален, и блъфиращ.

Путин е като онзи безумец, който препуска срещу нашия камион със страшна сила, а в един момент изхвърля кормилото през прозореца и пет пари не дава за разумния изход от съревнованието на двата вървящи на висока скорост един срещу друг камиони.

Как да се противопоставяш на такъв безумец и блъфьор? Естествено, че ще завъртиш своето кормило, ще завиеш от осевата линия.

Путин е абсолютно убеден, че ядреният му шантаж ще мине. Той е превърнал Русия в момента в такъв камион - летящ насреща ни, а в кабината е той, безумецът Путин, беспутный Путин.

Ние като Запад нямаме друг изход – ще завъртим кормилото. Защото алтернативата е страшен и унищожителен сблъсък на двата камиона и глобална катастрофа.

Путин лети напред с камиона си с колосална скорост и няма План Б. А той няма План Б, защото знае, че когато се съревновават рационалният и ирационалният играч, в един момент рационалният играч напуска играта, защото не е самоубиец.

Ние, като Запад, не трябва да се поддаваме на съблазънта да натрием носа на Путин и да се опитаме да го опердашим хубаво с военна мощ. Така мисля аз.

Защото това би бил краят на човешката цивилизация.

Путин това чака и това иска – да въвлече Запада във военен конфликт.

Трябва да налагаме нови и нови санкции.

Трябва да организираме в помощ на Украйна това, за което писах отдавна – нов ленд-лийз.

Трябва да осъществим това, за което писах отдавна – нов, като някога Берлинския, въздушен мост за снабдяване на обикновените украинци с всичко най-нужно от първа необходимост – храни, вода, лекарства, санитарни материали, дрехи, одеяла, палатки и т.н.

Трябва да сме винаги заедно с Украйна и да не се отчайваме, ако хуните превземат Киев и Харков. Да не казваме и една лоша дума за забележителния Зеленски, ако той и правителството отидат при падане на Киев в Лвов или дори във Варшава.

Трябва да дадем на психопата да се дискредитира окончателно – със зверствата си.

Трябва да дадем време на санкциите да започнат да произвеждат лавинообразни последствия за Русия.

Трябва да разширяване международната подкрепа за Украйна сред нови и нови държави.

Трябва да знаем, че ние всички днес сме Украйна, защото Украйна днес е бойното поле на Доброто със Злото.

Путин е обречен. Дните му са преброени. Спасение за него няма. Дори да смаже Украйна, както отдавна също така писах, земята на Украйна ще започне да гори под краката на неговите хуни.

Отново и отново ще се самоцитирам – този път от 26 февруари:
"С щикове можеш да сломиш на бойното поле една страна, но върху щикове не можеш да седиш като на трон след като превземеш тази страна!

Ето, от днес в Мариупол започна партизанска война, започна, това руските „стратези“ знаят какво е – мятежевойна. Война – герила. Война денем и нощем. Война из-зад ъгъла. Война на осите, които жилят в орляк и изчезнат в мъглата. Война на бранещия Родината си Давид срещу рускофашисткия Голиат.

Днес това, което се случва в Мариупол утре ще бъде ежедневие и еженощие в Украйна.

Украинците в това отношение нямат равни. Само който не е чел Тарас Бульба, той не го знае.

Ще завърша с най-често разнасящия се възглас на длъж, на шир и на вис сега в Украйна:
Слава Україні! Героям слава!".

13.03.2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Таня

    23 15 Отговор
    Той е антихриста!
  • 8 „Е КАК ЩЕ СТАНЕ

    2 10 Отговор
    КАТО ВАГА НЕ Е ПРЕД ПОРТИТЕ А ДЕБНЕ ОТ ЛЕВИЯ ЪГЪЛ”🤔
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Никулайчо а ти

    63 22 Отговор
    толкова ли беше възмУтен като нахлува в Ирак?
    Каква е тая амнезия която ви хвана всичките бе?
    Тоя прехвален Запад овърша Близкия Изток за 20 години и никой от вас, иzмикяри, нищо не каза.
    Сега си скъсахте дробовете да врякате.
  • 11 С.П.

    52 24 Отговор
    Браво на автора - докато хората се чудят как да свържат двата края, той не спира да пише "правилните" статии и да заработва хонорари, платени му от някое англо-саксонско посолство. Хвала, хвала на такиви доблестни и честни автори.
  • 12 1234

    50 20 Отговор
    Зеленото човече е хитлер, а АЗОВ, АЙДАР, ДЕСЕН СЕКТОР е неговата фашистка армия!

    Коментиран от #67

  • 13 аманнн бе

    50 15 Отговор
    още един разбирач от нафталина.защо не казваш какво се случи на 2 май в културния дом в одеса ,колко души изгоряха и кой хитлер ги запали.още няма осъдени за трагедията

    Коментиран от #58

  • 14 Гойко Митич

    42 16 Отговор
    Завършил е Национална математическа гимназия в София, а след това - факултета по математика и механика в Харковския държавен университет, Украйна.
    На територията на Украина, навярно е приел заветите на Бандера и Шухевич.
    Накратко там е станал откровен фашист.
  • 15 А, не!

    23 18 Отговор
    Моля не обиждайте фюрера, като го сравнявате с тази нескопосано имитация.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 пьешу

    36 11 Отговор
    "Синът на мои украински приятели, спасили се със сетни сили от Харков в Полша" - дре.бна душицо, как пък си успял да се сприятелиш с вероятно единствените укри в харков, град с руско население и самосъзнание! лъжи по-умерено, да ге!
  • 23 Смешник

    36 12 Отговор
    Слатински, знаем кой ти плаща да лъжеш и прикриваш геноцида над собствения народ на корумпирания киевски режим и украинските неонацисти.... Хората се информират и не можеш да скриеш престъпленията им. Днес запалиха коксохимически завод в Донбас и нацистки батальони не разрешават гасенето...

    Гьобелсовата пропаганда на слатински постига обратен ефект. Крадецът вика дръжте крадеца.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бивш левскар

    23 5 Отговор
    Пиши се доброволец, ветропоказател.
  • 27 още

    24 8 Отговор
    И тоя разногледия и той професор. Не спря с пропагандата против Русия. Долари, долари, ама малко поне срам нямаш ли бре?

    Коментиран от #61

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Смешник

    24 14 Отговор
    А моя син е на 17 и без да говоря в къщи за политика(полковник от резерва съм) каза тате ,ето това е президент и така се пази държава , а не както нашите политици и западните чакали които са готови само да разкостят някоя малка държава с огромни богатства.Така че има и хора и деца които виждат и двете страни ,но не са зависими както тоя атлантически продажник.

    Коментиран от #35, #64

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Kim

    8 2 Отговор
    Обичам коментиращите тук, но не вярвам да сме толкова малко боклуците в тая страна, можем повече!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Дада

    20 17 Отговор

    До коментар #31 от "Смешник":

    Явно вашия син сте му промили мозъка достатъчно с античовешка и терористична идеология -КОМУНИЗЪМ . Засрамете се ! Това е незаконно и е престъпление по всички закони . Разспространяването на комунизъм е наказуемо

    Коментиран от #52

  • 36 Вальо Кюмюра

    27 5 Отговор
    Историята казва, че ако Путин беше Хитлер на 21 век в Украйна щяха да го посрещнат с хляб и сол...
  • 37 ПРЕДИ ЧЕЧЕНЦИТЕ БЯХА ГЕРОИ

    22 4 Отговор
    СЕГА ГЛАВОРЕЗИ !!!! Е КАК СЕ ПРОМЕНИ ПОНЯТИЕТО? КОЙТО Е С РУСИЯ Е ГЛАВОРЕЗ И ИЗВЕРГ А КОЙТО Е С ФАШИСТИТЕ ,БАНДЕРА,,, АЗОВ,, АЙДАР,, Е ГЕРОЙ!!!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Истина

    12 16 Отговор
    Ако Путин беше Хитлер нямаше да има война защото украинците щяха да го посрещнат с цветя хляб и мед както го направи цяла Европа без единствено английските сви-не ! Така че масовия убиец Путин няма как да бъде сравняван с великия фюрер АДОЛФ ХИТЛЕР
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Леличката

    13 4 Отговор
    Този има дамо украински приятели и нито един руски. Измислен лъжец.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 БАНДЕРОВЦИ = 2200000 УБИТИ ПОЛЯЦИ

    18 2 Отговор
    БЕЛОРУС ОТИ,ЕВРЕИ, РУСНАЦИ !!!
    ЗАПОЧВА СЕ С ПОГРОМА В ЛВОВ ,УБИЙСТВА, ИЗНАСИЛВАНИЯ, ГОРЕНЕ НА МИРНИ ЖИТЕЛИ !!!ВИЖТЕ КАДРИ ОТ ТОГАВА И ЩЕ СЕ УЖАСИТЕ !!! СС И ГЕСТАПО СА ПОТРЕСЕНИ ОТ ЖЕСТОКОСТТА
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Един от Прехода

    17 4 Отговор
    Този крадец от Прехода кога стана и професор? Най много лаят крадците, ренегатите.
  • 48 9689

    14 4 Отговор
    Аз пък те наричам-пълен глупак и подлизурко.Лизач,чувал ли си за АЗОВ.
  • 49 Ахаа

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    И в двата случая, жертвата беше ти, нали?
  • 50 3.14К

    12 6 Отговор
    До кога ще публикувате идиотщините на психопата Слатински?
  • 51 Аз съм

    8 2 Отговор
    Ако се огледате и свалите розовите очила,ще разберете,че има и по големи професионалисти в разпалването на войни и убиването на хора от него....
  • 52 Смешник

    15 6 Отговор

    До коментар #35 от "Дада":

    Моя син не съм му промивал мозъка с нищо ,нито съм комунист,дядо ми е убит от комунистите,но няма нормален човек на света който да обича Сащ .Трябва да си или душевно болен или джендър за да обичаш тази държава.А ти ела и ме съди,чакам те с нетърпение
  • 53 Тодор Димов

    7 0 Отговор
    Е, очевидно това е била целта. Постигната е. Индианска работа. Като няма какво да грабят в страната си, тръгват към комшиите. Докато все още могат.
  • 54 Оле, оле

    8 2 Отговор
    Вие сте изрисували Буш бре:))) кой е рисувал тази снимка, не става за тази работа!
  • 55 Факт

    12 3 Отговор
    И тоя огладня!
  • 56 Поредния лакей с опит за измама

    13 7 Отговор
    Скрий се бе лакей.Колко мръсотия изсипваш всеки ден.Вие не сте хора.Нямате грам достойнство.Кажи му на твоя измислен приятел д скача от балкона заедно с теб.По долноплеме от украинското няма
  • 57 Перо

    15 2 Отговор
    Защо Факти не пуска кратка биографична справка с акцентиране на комунистическото минало на “демократичните експерти”, измислени през прехода и канени по студия и офиси?
  • 58 Kосе Босе

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "аманнн бе":

    Говориш в 1 лице единствено число.Значи си бил там?запознай ,вни с това как са се развили събитията и колко са жертвите който си видял.Ще бъде интересно да се споделят фактите,в противен случаи знаеш пътя към женският пазар,сложи си и перука?
  • 59 Роза

    7 11 Отговор
    Хитлер поне е приключил живота си достойно и по мъжки-самоубил се е.Имал е и жена,която го е обичала и е умряла заедно с него.За Путин тези неща не важат.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Kосе Босе

    12 11 Отговор

    До коментар #27 от "още":

    Като живеехме под Руско робство/1944-1990/ходихме да се молим за по 1$ за да си купим шоколадово яйце,а не да ядем шоколад от соя/ял ли си момче такъв шоколад?/ Тогава преследваха хората за някой и друг долар милиционерите/руски възпитаници/за да има долари за Афганистанската воина,която руснаците загубиха?Рублите нищо не струваха-тапети като сега!И парадокса е че вие които живеете в нормална държава с претъпкани с западни стоки магазини,упреквате някой че работил за долари?Ами за какво да работи-за рубли ли! Кажи ти умнико с какви домакински уреди си в апартамента си или в селската ти къща и какъв компютър или телефон използваш пишеики глупости-чакаме да чуем за да разберем колко двуличен е света през твоето битие!Ч А К А М Е!!!

    Коментиран от #68, #73, #74

  • 62 Смех !

    8 4 Отговор
    То луди и пияници има колкото щеш,като този с турската фамилия Слатински.Май е забравил приказката:Каквото повикало,такова се обадило.
  • 63 Голем експерт

    6 4 Отговор
    Тоя войник не е ходил, ама се праска за голям експерт по националната сигурност...
  • 64 подполковник

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Смешник":

    дръж баката че ефрейтора минава.апз умирисано
  • 65 не сравнявайте

    2 6 Отговор
    АДОЛФ ХРИСТОС и гномското сцарче !
  • 66 Апа то

    5 5 Отговор
    един свят... гледа разбеснялата се варварщина в ступор, уплашен от ядрените копчетата на побъркания... Украинският народ се нареди до народите-мъченици!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Верно ли

    6 5 Отговор

    До коментар #61 от "Kосе Босе":

    Пффффф... Ял шоколад от соя, па и се молел за долар. На кой си се молил, бе, в някоя тоалетна ли? Такива глупости дрънкаш, че няма накъде! И ще ти кажа и твоите, и моите "стоки" какви са от доста време насам - КИТАЙСКИ!!! Ама да си продадеш родината за боклуци сигурно е много престижно! Ходи сега яж банани! Начака ли се!
  • 69 Д.ИВАНОВА

    4 0 Отговор
    ПОСЛЕДСТВИЯТА МОЖЕ ДА СА НЕКОНТРОЛИРУЕМИ И ФАТАЛНИ ..ПОДТИСНАТИЯТ ГНЯВ Е НЕПРЕДСКАЗУЕМ
  • 70 Николай Слатински!!!

    2 2 Отговор
    Поредния СДС мишок, търсещ Хранилка!!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Лея 13

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Kосе Босе":

    Браво!Точно така.Страхотен коментар.Всяка дума е вярна.
  • 74 абее

    0 1 Отговор

    До коментар #61 от "Kосе Босе":

    То тва шоколадово яйце само отрова има за едно шоколадово яйце се превърнахте в животни .