Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Март, 2022 09:48 4 417 58

Проф. Михаил Станчев: Роднините ми в Русия ми се извиняват

  • михаил станчев-
  • украйна-
  • русия-
  • руска агресия

Путин е полудял

Проф. Михаил Станчев: Роднините ми в Русия ми се извиняват - 1
Снимка: БГНЕС

Жена ми е рускиня, роднините ѝ живеят в далечния изток. Моите племенници живеят в Санкт Петербург. Обадиха ми се и ми казаха: "Чичо Мишо, извинявай! Ние не сме виновни за това, което става. Путин е полудял". Това каза в ефира на "Здравей, България" по "Нова телевизия" проф. Михаил Станчев, който се завърна от Украйна, където е преподавател в Харков.
"10 дни чакахме и се надявахме, че ще спре тази лудория", каза той.

И сподели, че най-страшното е било първия ден. "В 5 ч. ми се обадиха мои приятели и казаха, че бомбардират Чухуев, който е до нас. Вслушах се, то се чува, на 25 километра е от Харков. Започнаха бомбардировки, самолети, ракети. Самолетите са най-страшни, защото направо на главата ти идват в блока. Най-лошото е, че ние нямахме запаси - храна, вода. Магазините бяха празни, имаше само олио. Проучих, че само в метрото можеш да се скриеш. Там се укриваха 150 000 души, имаше храна, вода, медицински страни. Там се нощуваше, а иначе през деня са си вкъщи", каза проф. Станчев.

Още новини от Украйна

Професорът сподели, че когато са решили да напуснат Украйна, влаковете са били препълнени. "В едно купе се събираха 15-20 човека. Можеш само с една раница да тръгнеш. Три влака сменихме, докато стигнахме до Полтавската област. При приятел изкарах един ден и тръгнах към Одеса. На молдовската граница нямаше навалица", разказа още той.

"Майките на руски военни, които попаднали в плен, им дадоха възможност да се чуят със синовете си, и им казват: "Ама вие нали сте на учение", обясни проф. Станчев.

"Хитлер също е казал на германците при нахлуването в Полша, че това е специална полицейска операция. Имам чувството, че Путин преписва речите на Хитлер преди войната", каза професорът.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 54 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    40 64 Отговор
    Починала е бомбардираната бременна жена. До девето коляно ще е проклет Путиновия род. Господ си знае работата. Бави но не забравя.

    Коментиран от #6, #15, #46

  • 2 Имаше един филм с Дж.Кери

    62 18 Отговор
    “Лъжльото”.
  • 3 Xcv

    78 33 Отговор
    Стига сте превъзнасяли този "професор"! Омръзна ни. Сега е без заплата, да не го назначат тука?? И Русия има отрепки, неговите роднини са едни от тях.

    Коментиран от #42

  • 4 пьешу

    65 26 Отговор
    поглед на нечестен, потаен, ситен човечец. заобикаляйте го, трябва да си чистите обувките после.
  • 5 питам

    62 18 Отговор
    Стига вече! Нима руският народ не си е избрал сам Путин?! От колко години е на власт? Сега се сетили да се разграничават от его, ти да видиш.

    Коментиран от #13

  • 6 Станчо

    66 18 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    А в Донбасс от 8 г.насам???
  • 7 Българка

    32 54 Отговор
    "Хитлер също е казал на германците при нахлуването в Полша, че това е специална полицейска операция. Имам чувството, че Путин преписва речите на Хитлер преди войната", каза професорът."
    Дори часът за започване войната на Хитлер срещу Полша и часът на войната на Русия срещу Украйна е един и същ - 4 часа сутринта. Очаквам и краят на Путин да е като тоя на Хитлер

    Коментиран от #16, #23

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 всеки ден

    59 21 Отговор
    Стига сте разкарвали това чучело по медиите .Чухме , разбрахме що за гад мръсна е ! Да не ми дава господ да го срещна тва нящо !!!
  • 10 Иванчо Йотата

    56 21 Отговор
    Да би мирно седяло, не би чудо видяло, професорче. А когато укрите обстрелваха и бомбардираха Донбас и Луганск, укрите извиняваха ли те се или ти ги поздравяваше. Епитропи! Срам за българския народ сте!
  • 11 Да го ожали човек

    57 14 Отговор
    От студио на студио. Хонорарче от там и от тук. :) Ако беше наистина психически уплашен или изтормозен щеле да е в хралупата си. Знам го това защото едно време познавах бежанци от Сирия. Помагахме им в Западна Европа. Знам точно какво е бежанец в истинския смисъл на думата! Този е Актьор..
  • 12 глоги

    29 11 Отговор
    "10 дни чакахме и се надявахме, че ще спре тази лудория."- каза той. И НА КОГО СЕ ИЗСВИНЯВАТ,ЧЕ НЕ РАЗБРАХ? ЗА КАКВО? АЗ ЩЕ ЖИВЕЯ В ЯПОНИЯ И ЩЕ СЕ ИЗВИНЯВАМ,ЧЕ СЕ ВОДИ ЛУДОРИЯ В АФГАНИСТАН,ЗАЩО?!?!?!?
  • 13 Българка

    33 39 Отговор

    До коментар #5 от "питам":

    Путин и Лукашенко се самоназначават. В Русия и Беларус има диктатура и хунта. Ако толкова харесваш тези " свободни" страни и вождовете им, заминавай там. Ще направиш добро на участниците във форума

    Коментиран от #27, #30, #34

  • 14 нашия

    49 16 Отговор
    а ти професоре се извини на техните роднини ,че не си казал нищо срещу избиванията в Донбас толкова време....
  • 15 Аз видях друго

    43 9 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Ако имате предвид онази от носилката - бюти блогърката, снощи гледах кадри след раждането. Щастлива и доволна, не си личи да й е имало нещо.
  • 16 Асад

    18 9 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Дали ще дочакаш?
  • 17 Азимов

    18 5 Отговор
    Срещу глупостта и самите богове напразно се борят
  • 18 Русофил

    18 33 Отговор
    „Народ, който блуждае из Европа и търси какво може да се разруши, унищожи, ей така, само за развлечение“. (Достоевски).
    „Русия представлява ужасно зрелище на страна, в която няма никакви гаранции за личността, честа и достойнството, но няма даже и полицейски порядки, има само огромни корпорации от разни служебни краци и грабители“. (Белински).
    „Русия – това е един огромен дом за ум0побъpкани“. (Гипиус).
    „Тежкият руски дух няма какво да диша и не може да лети“. (Александър Блок).
    „Длъжен съм да изкажа своя печален поглед към руския човек – той има такава слаба м0зъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действията, а с думите“. (И.П.Павлов).
    „Русия – най-мръcната, до повръщане мeрзка страна в цялата световна история. По метода на селекцията там се пръкнаха чуд0вищни морални уp0ди, у които самите понятия Добро и Зло са обърнати наопаки. Цялата история на тази нация е потънала в лайHа и тя желае да потопи там целия свят“. (И.А.Илин).

    Коментиран от #53

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 име

    31 8 Отговор
    Тя, природата трябва да ни се извинява, че те е направила каквото си. Както и нашите мисири да ни се извиняват, че ни показват недоразумения без мозъчна дейност.
  • 21 ТаУмВзе

    30 12 Отговор
    Некви нови професорчета са монтирали соросоидчетата на хранилката! Браво браво! Тоя не рева ли в ефир вчера, че не може да спи от бомби?
  • 22 Пипи Чорапчето

    9 22 Отговор
    Не е полудял... Просто "властта развращава, а абсолютната власт развращава абсолютно".
    Ще я спечели тази война - да му мисли как ще си задържи "победата"!
  • 23 Гнида

    35 12 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Само дето Путин атакува онези със свастиките . Май има разлика ?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 По скоро

    21 16 Отговор
    Жена ми е украинка, роднините ѝ живеят в близкия запад. Моите племенници живеят в Киев. Обадиха ми се и ми казаха: "Чичо Мишо, извинявай! Ние не сме виновни за това, което става. Зеленски е полудял". Това каза в ефира на "Здравей, България" по "Нова телевизия" проф. Михаил Станчев, който се завърна от Украйна, където е преподавател в Харков.
    "10 дни чакахме и се надявахме, че ще спре тази лудория", каза той.
  • 26 аналогично

    35 10 Отговор
    Това с починалата жена е пълна фалшивка , доказаха го в ООН (снимки) и Лавров също . Всъщност вчера показаха артистката която даже не е бременна . После показаха че никъде в сградата няма и капка кръв (много странно ). Освен това случайно докато я носят са объркали посоката и пак я носят към сградата . Още нещо забележете че докато я носят уж под обстрела в кадъра попада как си готвят "боба" в полеви условия (поне да бяха се поприкрили малко) .

    Коментиран от #28, #39

  • 27 70км от Москва

    14 5 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Аз съм там и не се притеснявам да го кажа . Какъв ти е проблема ?
  • 28 С интриги и лъжи

    17 12 Отговор

    До коментар #26 от "аналогично":

    Краварите си мислят, че ще спечелят.
  • 29 незнайко

    28 12 Отговор
    А защо магазините са били празни преди нападението ? Защо това не каже ? Русия ли е изпразнила магазините ? Защо 8 години се извършваха вътрешни боеве ? Аман от подлоги !!! И аз съм сигурен, че руския народ не е искал тази война със ЗАПАДА а тя е такава !!!
  • 30 питам

    10 6 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Ти четеш ли какво пиша, ма?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Мнение

    20 12 Отговор
    Баба Станка от съседния блок, дългогодишен психиятър, вече пенсионер е следяла поведението на този човек през последните няколко седмици по телевизиите и му постави диагноза: Шизофрения. Така каза.
  • 33 поф Станчев!! Вече се Скрии, досаждаш

    19 12 Отговор
    Вече на всички, писна ни!! АМАН от теб вече!!
  • 34 само да те питам

    13 6 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    забрави вече за ковида,а диктатурата къде беше ,помниш ли?
  • 35 Дън Бай

    20 8 Отговор
    Никой не пречи на професора да се изнесе в ДНР или ЛНР и ще спи спокойно. А как е спал от 2014 г., когато там не са мигвали.
  • 36 Дамян

    15 5 Отговор
    ПРЕДАТЕЛИ ИМА НАВСЯКЪДЕ!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Имена

    8 13 Отговор
    Разпутяни си мислят, че ще възкресяват ссср. Навлякоха си вечен позор.
  • 39 Имаше

    4 7 Отговор

    До коментар #26 от "аналогично":

    Много, много кръв трябва да си сляп за да не видиш
  • 40 Офф, нямам нищо

    14 2 Отговор
    против този човек, но стана като оня Витанов, абонат за всякакви медии и други подобни. Много е досадно.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Я па Я

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Xcv":

    Добре ,я кажи някой професор.путинофил от Русия ,съгласен с войната ,да го чуеме...
  • 43 No comment

    6 9 Отговор
    ​"В Централния военен клуб се състоя публична лекция на проф. Михаил Станчев. Организатори на събитието бяха Институтът за радикален капитализъм „Атлас” и Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик."."Проф. М. Станчев е роден в семейството на бесарабски българи. Дядото, бабата и родителите му са преследвани и убити от сталинския режим. Бъдещият професор е роден в Казахстан, детството му преминава в Молдова, сега живее в Украйна. Завежда катедра по нова и най-нова история в Историческия факултет на Харковския национален университет "В. Н. Каразин". Въпреки трудната си съдба, проф. Станчев е запазил добротата и душевната щедрост, чувството за хумор и самоиронията, характерни за украинския народ. "Проф. Станчев се позова на лични впечатления от Харков, където по време на Майдана пристигат хиляди туристи от Русия (границата е на 52 км) със знамена и плакати, правят многолюдни митинги, получават надници и се прибират в страната си. Този елемент се нарича „групи за подкрепа“ и е предназначен да създаде илюзията, че мнозинството от украинския народ не подкрепя Майдана и украинското правителство, а застава зад политиката на Путинова Русия."

    Коментиран от #52

  • 44 Сър Пичук

    5 8 Отговор
    Путиновият рашизъм трябва да бъде осъден и поставен до нацизма и хитлерофашизма.
  • 45 ПЛЕВЕЛА Е ВЕЛИК

    7 0 Отговор
    Плевнелиев: Над 300 души в САЩ искат специален международен трибунал за Путин
  • 46 9689

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Господ не забравя и клеветниците.......като тебе.
  • 47 зеленски

    3 1 Отговор
    холивуд-дезинформейшън поредният артист жена му не се ли извини че харесва хора от малцинствата
  • 48 сороснерес

    6 3 Отговор
    А племенници ти не са ли ти обадили поне веднъж да кажат "Чичо Жоро..защо Киев и нацисти -бандеровци убивате руснаци в Луганск и Донецк..нали и те са били украински граждани..Лъжат хора на едро..

    Коментиран от #49, #58

  • 49 стоян георгиев

    4 4 Отговор

    До коментар #48 от "сороснерес":

    дрогаре чомадана и за русия.явно дори български професор живял на мястото на трагедията за вас не е капацитет.тои много по-добре знае за бандеровците.тои е живял точно там.как не ви омръзна да спамите бе?
  • 50 Анти

    5 3 Отговор
    Само като прочетеш атлантически клуб, и не е нужно нататък, тези са най,ама най големите про.дажници и родоотстъпници, жалки същества, не за България и българите мислят ,а за пари, постове и потупване по рамото от големите братя ,дайте пример,заминавайте да се биете като със толкова смели и отворени, ама само на думи,

    Коментиран от #51

  • 51 Анти

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Анти":

    Коментара е за друга статия, стана объркване, грешка е
  • 52 Ким

    8 4 Отговор

    До коментар #43 от "No comment":

    Проф. Станчев няма заплата вече и сега е на хранилка тук, в България! Нека някой каже чесно, кой и колко му плаща!
  • 53 Плевел

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Русофил":

    Точно , като тук при нас.Аз и ти сме чалги.
  • 54 В.В.П.

    2 2 Отговор
    Тоя ,не разбрах ,какъв е??.Хахляк със жена руска или как?.Много се впряга ..Бягай . чичка!!..Както бягат В Донбаския край.
  • 55 Протестиращ

    3 4 Отговор
    Путин надмина и Хитлер! Направо е като маймуна с картечница! Не сме очаквали точно в Русия да се възроди неонацизмът! Трябва да се денацифицира и демилитаризира Русия!
  • 56 WhiteNoise

    2 1 Отговор
    Чичо миша бегай да дочакаш победата на хохлите в Киев.. или от тука е некак по-лесно?
  • 57 Лъжа

    1 0 Отговор
    Това е лъжа!Няма такова нещо,и ние си чатим с руснаци и украинци,тези тролски номера другаде!!!!
  • 58 Всичко е пропаганда

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "сороснерес":

    Точно👍
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове