Last news in Fakti

20 Март, 2022 14:17 2 624 14

Арестите не са наказание

  • методи лалов-
  • арест-
  • борисов

Наглостта на Борисов и шайката му не е основание за саморазправа, а за още по-интензивна, целенасочена и стриктна работа

Арестите не са наказание - 1
Методи Лалов; Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Методи Лалов, независим общински съветник в Столичния общински съвет, адвокат и бивш съдия:

"Само с влязла в сила осъдителна присъда на независим и компетентен съд може да бъде ангажирана наказателната отговорност на виновното лице за извършено престъпление и да се постигне справедливост.

Арестите (задържането под стража) не са наказание. Повтарям, арестите не са наказание. За трети път - арестите не са наказание. Чрез тях не се постига справедливост. Те имат обслужващ, съпътстващ крайната цел характер и служат да се изясни самоличността на дадено лице; да се попречи на извършителя да избяга, да се укрие, да унищожи или манипулира доказателства или да извърши друго престъпление. Ако не са налице тези условия, арестът е незаконен и недопустим.

Няма по-голям политически грях от извращаването на закона и от превръщането му от средство за защита на правоимащия в бухалка на властимащия. Няма по-ясен израз на безсилие и некадърност на управляващите от използването на правото за инструмент за саморазправа.

И да, наглостта на Борисов и шайката му, не е основание за саморазправа, а за още по-интензивна, целенасочена и стриктна работа. Поне в правовите и демократични държави и общества. В първобитните общества, разбира се, е друго.

P.S. Ако имате нужда от още азбучни юридически правила, не се притеснявайте за ме попитате, г-н Бойко Рашков, г-н Кирил Петков, г-жо Лена Бориславова, както и всеки друг, който има дефицити по наказателен процес. Няма да Ви взема адвокатски хонорар, уважаеми, ще Ви консултирам pro bonо".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Специално за

    16 10 Отговор
    нещото от Банкя ареста трябва да е доживотен.
  • 2 в-к СТЪРШЕЛ.🐝🐝🐝

    17 9 Отговор
    Да пратим Бойко на руския фронт да пере партенките на руските войници.👍Z 👍
  • 3 Глупости

    11 9 Отговор
    Борисов беше пуснат точно след 24 часа, кое тук е било наказанието?
  • 4 още

    11 10 Отговор
    може още много по 24ч.
  • 5 ДС активист

    8 4 Отговор
    А боса ,Меди -дръндарски и всички комунисти на хонорар от Кремъл,грабили държавата през последните 30 години ?

    Коментиран от #6

  • 6 Кремльов

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "ДС активист":

    Не пипайте ДПС !....Те са от нашите....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 В ареста му е мястото

    14 9 Отговор
    Абе Лалов, други търкаха следствените арести по една две години и никой нищо не каза. А сега заради най-крадливият и най простият министър председател, а именно Борисов, оревахте ПРАВОВИЯ орталък.
  • 9 ПКП

    8 7 Отговор
    Как така ще арестуват моя Кръстник - най-добрия и честен човек на света?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БоБо

    4 2 Отговор
    Лалов защо не казва, че това, дали някой е виновен го определя единствено съда и как това се връзва с неговите, а и на цяла тумба политици и всякакви други приказки, че Борисов и този и онзи са престъпници, крадци и т.н.
    И това адвокат издиша и мери с двоен аршин.
  • 12 oooooooooooo

    4 6 Отговор
    Какво ревете-тези закони са правени от герпаджийте....Или за тях не се отнасят?
  • 13 гост

    7 3 Отговор
    Ало,адвокатчето- в Бг арестите СА наказание.Първо защото за арестувания е без значение дали е там заради акт на съда или на полицейския орган и второ ако ареста е незаконен съдилищата присъждат обезщетения които са обидно нищожни и не покриват нанесените нематериални вреди,което пък дава възможност на полицейския орган за произвол.Капиш?
  • 14 XYZ

    4 1 Отговор
    Фукльо!