Last news in Fakti

21 Март, 2022 20:02 5 173 65

Адв. Екимджиев за ФАКТИ: Ако Борисов е икона, той е икона на корупцията и застоя

  • адв. екимджиев-
  • михаил екимджиев-
  • борисов-
  • горанов-
  • арнаудова-
  • прокуратура-
  • мвр-
  • арести-
  • европейска прокуратура

Изглежда има вероятност с казуса "Борисов" да се ангажира и Европейската прокуратура, посочи юристът

Адв. Екимджиев за ФАКТИ: Ако Борисов е икона, той е икона на корупцията и застоя - 1
Адв. Михаил Екимджиев; Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“До този момент ни се налага да гадаем какъв е бил реалният замисъл на акцията с арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова. Ако трябва да търсим разум в тази на пръв поглед доста хаотична акция, то стратегията, ако има такава, би трябвало да е в посока по-решителна намеса от Европейската прокуратура. Ако в данните за престъпления, за които бяха арестувани Борисов, Горанов и Арнаудова, има нещо, свързано с европейски средства, корупция или ДДС - данъкът от хазартна дейност, който Божков е плащал има допирни точки с европейския бюджет, то това е една демо версия как в България изпълнителната власт - преди всичко в лицето на МВР, не може да направи нищо, за да защити европейския бюджет и средства. Ако материалите по делото наистина тангират с компетентността на Европейската прокуратура, тя би могла пряко да интервенира чрез своите делегирани прокурори и при нужда, тя да повдига обвинение, тя да задържа, тя да разследва. Иска ми се да вярвам, че има по-дългосрочен замисъл в такава посока, а не само демонстрация на клишето, че няма хора над закона, че няма недосегаеми”.

Това коментира адв. Михаил Екимджиев в интервю за ФАКТИ. Думите му идват по повод арестите на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов и евентуалният дългосрочен план, от който те биха могли да бъдат част.

По-рано днес Европейската прокуратура потвърди получаването на няколко сигнала от България, съдържащи сериозни твърдения за извършени измами с европейски средства и системна корупция по отношение на висши публични служители. Разследванията продължават, съобщиха те и поясниха, че подробности няма да бъдат оповестявани, за да не се застрашава изходът на разследванията.

“Изглежда, има вероятност с казуса да се ангажира и Европейската прокуратура. Интересното в случая е, че тя ще прецени обосноваността на отказа на нашите прокурори да разследват, което ще бъде най-категоричната и безпощадна оценка за несъстоятелността на българската прокуратура”, коментира въпроса той.

Разговорът продължи по темата какво постигнаха арестите. “От пиар гледна точка се получи точно обратният на търсения ефект. От една страна, всички информирани хора знаят, че прокуратурата в България не работи, че не би направила нищо срещу Борисов и неговата банда. От друга страна, тези които не знаят това, са допълнително объркани. В представата на информационно и юридически неизкусния човек фактът, че Борисов е арестуван, а само 24 часа по-късно - освободен, може да е индикация за невинност. Хората, които не са юридически обременени, не са длъжни да правят съществена разлика между арест и осъдителна присъда. Ако това имаше някакъв пиар замисъл, той беше тотално погрешен”, смята адв. Екимджиев.

“Ситуацията беше злоупотребена много ефективно от ГЕРБ, които веднага заговориха за политически репресии. Искам да припомня как точно преди 12 години - в началото на 2010 година, бяха проведени десетки полицейски акции, включително срещу политически опоненти на ГЕРБ. Визирам преди всичко Борислав Гуцанов и Николай Цонев. При тези акции в 05:00 часа сутринта в домовете влизаха тежко въоръжени маскирани командоси с насочени лазерни мерници към телцата на спящите деца и жени, мъжете биваха изкарвани голи или полуголи и търкаляни по тротоарите, така че да попаднат в подходящия ракурс за грижливо заснемане, а след това - най-ефектните кадри да бъдат излъчени по националните телевизии. ГЕРБ изграждаше образа си на антикорупционна партия в първото си управление по този брутален начин. По-късно се оказа, че всичко това е било пропаганда, целяща да заблуди хората, а всичко това е правено с цел разчистване на сметки с политически и бизнес конкуренти. Не е лошо това да бъде припомнено”, коментира адвокатът.

“В цинизма си активисти от ГЕРБ ни връщаха едва ли не в мракобесния период на комунизма. Няма нужда да се връщаме толкова назад, необходимо е да погледнем само до първото управление на ГЕРБ, за да видим колко неуместни са сравненията и колко по-безобидни, макар изглеждащи хаотични и глуповати, са действията на настоящето МВР, в сравнение със случващото се тогава”, допълни той.

“Извън юридическия дискурс, впечатляващи бяха две неща. Първото беше зарята в Банкя, когато се разбра, че Борисов е арестуван. Второто е посрещането му на излизане от ареста от тълпата поклонници и съучастници, което силно напомняше на кадри от освобождаването на наркобарона Пабло Ескобар в Меделин. Освен това журналисти - репортери, които са били на място, бяха впечатлени от други две неща. От една страна, от страха върху лицата на лидерите на ГЕРБ - бивши министри и депутати. От друга страна, появи се твърдението, че автопаркът на “доблестните борци за демокрация”, дошли на място, бил толкова впечатляващ, че вероятно някои руски олигарси биха завидели. Това е добър повод КПКОНПИ да прегледа кадрите на въпросния автопарк”, посочи още адв. Екимджиев.

Разговорът премина към реакцията на прокуратурата след арестите от четвъртък вечер: “Видяхме едни уплашени хора, готови на всичко - да изглеждат нелепо, да изглеждат некомпетентно, само и само да излъжат публиката, че прокуратурата е направила всичко възможно. В момента те застават с имената и лицата си, жертват честта си като прокурори и юристи, за да защитят Борисов и Гешев, независимо, че сигналите от Лаура Кьовеши са категорични - тя отказа да коментира въпроса дали има доверие на българския главен прокурор. На дипломатичен жаргон, това е на границата на ругатнята. Освен това г-жа Кьовеши настоява европейските делегирани прокурори да бъдат отделени в отделна сграда, да се ограничат контактите им с българската прокуратура, вероятно смятайки, че миризмата на корупция, която се носи там, може да се окаже заразна и разложителна”, коментира юристът.

“Основна теза на прокуратурата беше, че има технически усложнения при разпита на Васил Божков като обвиняем. Уверявам, че същите тези хора са демонстрирали невероятна процесуална сръчност, когато са имали желание да направят нещо - най-често в интерес на ГЕРБ и във вреда на политически и бизнес врагове на ГЕРБ. Процесуално е съвсем възможно да бъде образувано ново дело срещу неизвестен извършител, за да може Божков да бъде разпитан като свидетел по него, не като обвиняем. Това би било по-лесно и биха отпаднали част от съображенията, които изложиха от прокуратурата. Разделянето и по-късно обединяването на делата е съвсем елементарна и често прилагана технология. В нея няма нищо нередно и незаконно", посочи още той.

"Мога да уверя още, че специализираните прокурори, които сега показваха колко са безпомощни, беззащитни, как са направили всичко по силите си, което процедурите им позволяват, като перфектно смазана машина за репресия, като глутница вълци, буквално за часове се нахвърлят срещу набелязаните мишени и ги разкостват. Визирам преди всички казуса “Осемте джуджета” и Явор Златанов. По подобен начин е действано и срещу Веселин Денков. По сходен начин беше действано и срещу Елена Йончева. Когато прокуратурата и благовидните, безпомощни прокурори решат да действат, но не в обществен интерес, не да разкриват престъпления и да наказват престъпления, а да мачкат политически и бизнес конкуренти, могат да действат като перфектно смазана машина за репресии”, допълни адвокатът.

“Чухме и изявлението на адв. Менко Менков, че Борисов бил “политик от световна класа”, едва ли не икона. Ако Борисов е икона, Борисов е икона на корупцията и застоя. Благодарение на него се оказахме в една корупционна котловина. Оказахме се дишащи токсичните изпарения от това повсеместно институционално разложение - като се започне от изпълнителната власт, мине се през съд, прокуратура и се стигне до разложение на целия обществен живот. Идеята за държавност, за институционалност беше руинирана от поведението му, от отношението му към принципите на правото, от външната му политика. Спомняме си как след опита за преврат срещу Ердоган, турските дисиденти бяха хващани буквално с чували на главите от ДАНС и полицейските служби и бяха предавани на гавазите на Ердоган. Тогава Борисов защитаваше тази политика и стоеше зад нея. Ако има разследващи, това е добър повод да се потърсят следи в МВР и в ДАНС. Ако Борисов е издавал разпореждания за задържането на тези хора, а не просто е покровителствал тези практики чрез толерирането им, това е пар екселанс престъпление по служба”, категоричен бе адв. Михаил Екимджиев.

Според него можем да очакваме прокуратурата да се опита да отмъсти за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова. “Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, вчера каза, че сезира прокуратурата за намеса на Кирил Петков в разследването. Това е обичайна ченгеджийска схема, при която се намира някой - понякога анонимен, понякога доброволец, който подава сигнал до прокуратурата. След като получи сигнал, прокуратурата може да направи абсолютно всичко, което поиска спрямо дадено лице, включително да го обвини в убийството на Кенеди или в ареста на Нелсън Мандела. Няма земен или Божии съд, който да може да разгледа твърденията на прокуратурата и да каже, че са неоснователни. Постановленията, с които се повдигат обвинения от прокуратурата, не подлежат на съдебен контрол. Досъдебното производство може да продължи в рамките на десетки години до изтичането на абсолютната давност. Няма процедурен способ ако някой е обвинен в нещо, да поиска от независим съд да провери обстоятелствата”, обясни адвокатът.

“След като са получили такъв сигнал, най-вероятно прокуратурата ще злоупотреби с правомощията си. Надявам се все пак това да не се случи. Вече обаче видяхме как, без да имат формален повод, решиха да тормозят Кирил Петков и Лена Бориславова, призовавайки ги в прокуратурата, за да дадат обяснения относно прословутите 19 имена. Ако нещо подобно се случи отново, бих призовал смислените хора, за които върховенството на правото е ценност, да излязат по същия начин, по който излязоха, когато Гешев и башибозукът му нахлуха в Президентството”, каза още адв. Екимджиев.

На въпрос относно разследването по журналистически разследвания, той отговори следното: “В последно време се налага опорната точка, че не може да се прави разследване по “изрезки от вестници”. По този начин се игнорират, омаловажават и дори обезсмислят усилията и трудът на разследващите журналисти, които вършат работата на прокуратурата. Съвсем скоро видяхме как на базата на доброволческа мрежа беше разкрита група педофили. Логично възниква въпросът: защо след като доброволци могат да направят това, не може ли прокуратурата да го направи или разследващите полицаи. Разследващата журналистика е изключително рискован, но - в конкретни случаи - изключително качествен труд".

"Противно на “аристократичното” пренебрежение на нашата прокуратура към журналистически разследвания, Европейският съд по правата на човека винаги, когато има възможност, не само базира своите заключения на журналистически разследвания, проверявайки всички данни, но понякога и служебно изследва контекста на твърдяното нарушение именно през публикации на медии.

Журналистическите разследвания са изключително ценен източник на информация за прокуратура и власт, която иска да разследва. Много разследвания срещу опоненти на ГЕРБ са започнали именно след публикации в жълто-кафявите медии. Когато обаче става въпрос за публикации на истински разследващи медии относно хора, свързани с бившето управление, те автоматично биват игнорирани като ”изрезки от вестници”, обясни адвокатът.

Подобно омаловажаване може да се каже, че забелязваме и относно ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. Докато тезата, че става въпрос за действия след сигнал на Васил Божков, продължава да се разпространява, фактът, че арестите идват след граждански натиск от страна на сдружение “БОЕЦ” - за което призна и самата прокуратура, публикувайки документи по случая, потъна в информационния поток.

“Друга димка, която прокуратурата пуска, е на упрека, че не се извършва пълноценно разследване по казуса със законодателните промени в Закона за хазарта и несъбраните от държавата около 700 милиона лева, те да отговарят, че имат привлечен обвиняем - Божков, и няколко калинки от Държавната комисия по хазарта. Не отговарят защо финансовият министър тогава - Владислав Горанов, не е привлечен и не е разследван, въпреки че е административен шеф на въпросната Комисия за хазарта и контролира нейната дейност. Получава се една димна завеса, зад която не трябва да се вижда и гледа. Очаквам евентуалната намеса на Европейската прокуратура, за да осветли тази част от казуса”, каза още адв. Екимджиев.

В края на разговора той отбеляза и друг важен момент от действията на прокуратурата: “Едно и също фиктивно оправдание се използва да не бъдат разпитан Васил Божков и Цветан Василев. Според мен има интересна и отдалечена във времето стратегия. Процесуално се случва следното - повдигат им обвинения задочно и им издават задочно мярка за неотклонение “задържане под стража”. Адвокатите на Божков и Василев обжалват тази мярка, но българският съд приема, че когато те не са реално задържани, нямат правен интерес от обжалване и отказва да се произнесе по техните жалби. Съгласно Конвенцията за екстрадицията, екстрадиция не се допуска, ако националният съд не е потвърдил мярката за неотклонение “задържане под стража”. Именно мярката за неотклонение “задържане под стража” е основание за исканата екстрадиция. Според мен прокуратурата, в съучастие с предварително подбрани съдии, манипулира ситуацията така, че да няма произнасяне от съд относно жалбите срещу задържането. Когато произнасяне от български съд по тези жалби няма, екстрадицията става почти невъзможна. Идеята е екстрадиция да няма, за да не проговорят у нас тези хора, от което очевидно интерес няма”.

Адв. Михаил Екимджиев свързва това с неосъществяването на разпити на Божков и Василев чрез видео връзка. “Прави се всичко възможно тези хора да не могат да бъдат разпитани като свидетели или като обвиняеми. Това е причината възможностите да бъдат екстрадирани да са изначално торпилирани, а след това да отказват и видеоконферентната връзка. Така не остава процесуална форма за осъществяване на разпит”, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Евалла

    60 12 Отговор
    Адвокате, това е истината!...мутрите си мислят че ще управляват раята до безкрай...Радев да вади редовния аскер на мирно дежурство ...и арест до ареста на мафиоти...испания,италия, португалия,гърция ..!

    Коментиран от #49, #51

  • 3 Да,бе

    42 7 Отговор
    Икона!Икона на безпросветната хитрина-да минеш от зад,да си тарикат,да мачкаш умните,да си мачо,нищо че си мачка,а,бе комплексар.За туй и всичките пари не могат да му компенсират простата.Пък тя не алармира,а реве...
  • 4 БАРЦЕЛОНСКИЯ ТАРАЛЕЖ

    48 10 Отговор
    ГО Е НАЙ-СТРАХ ДА НЕ ПРИВИКАТ БОРИСЛАВА ЙОВЧЕВА КАТО СВИДЕТЕЛ...ТОГАВА СВЪРШВА...А И ОТГЛЕЖДА ДЪЩЕРЯ МУ...
  • 5 Да де

    59 16 Отговор
    Кражби! Огромни гербави кражби. Всички гербави министри начело с Борисов, окрадоха бъдещето на децата ни за тридесет години напред.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 родител

    55 12 Отговор
    Боко е за затвора за хиляда години !!!! Той уби държава и народ ,а младите избягаха като от ебола от държавата ни точно заради него !!!

    Коментиран от #24, #36, #63

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Спомени

    41 8 Отговор
    Имаше един депутат от ГЕРБ Емил Димитров.Беше казал,че е депозирал при европейски нотариус документи за далаверите на ГЕРБ и ако го убият нотариусът ще предаде документите на компетентните органи.Европейската прокуратура ако желае може да разследва случая.
  • 12 Абе

    39 6 Отговор
    каква икона, чист ТОЛУП 🎃 !
  • 13 Абсурдистан

    14 17 Отговор
    А сега просперираме! Урааааааа!
  • 14 Шах

    24 4 Отговор
    Краят наближава .Тракторът работи .
  • 15 Демократ

    14 20 Отговор
    Този не беше ли един от адвокатите на божковата компания - еврофутбол
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Вярно е

    25 6 Отговор
    Да, икона на която палят свещи само мафиоти и престъпници!
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 8 Отговор
    БОЙКО Е икона мутра сикаджия престъпник
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 хтнр

    29 8 Отговор
    "Общото между политиците и пелените е, че и двете трябва да бъдат сменяни редовно и то по една и съща причина." Грешка беше Бойко Борисов да управлява толкова дълго, това го накара да се самозабрави, да се главозамая. По един мандат и да управляват други, да правят одит и проверка на работата на предните управляващи. Така ще се контролират. А то герберите се оср.ха.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Анализатор

    26 4 Отговор
    Борисов е икона на простотията. От първия ден на неговото управление като министър председател та и преди това , казвам, че простотията на този човек е безгранична!
    Оказа се обаче , че не само простотията , а и корупцията, наглостта, лицемерието, лакомията, подмолността и непочтенността му, също са безгранични!
    този човек дръпна Бг със 100 години назад!!!

    Коментиран от #26, #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 оня с коня

    5 15 Отговор
    Абстрахирам се от Изцепките на Адвоката каква Икона е Борисов,но да обясни Коюмджиев като Профи-Юрист:ИМА ЛИ ПРАВО Европейската Прокуратура да се меси НА БЪЛГАРСКАТА за каквото и да е?Да дава непоискани Препоръки - да,може,но повтарям Въпроса:ИМА ЛИ ПРАВО ДА СЕ МЕСИ ако изобщо реши?

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Росина

    9 3 Отговор

    До коментар #28 от "оня с коня":

    Адвокатът иронизира тия дето много тачат Борисов и му се обясняват в любов. Европейската прокуратура не се меси, нашата прокуратура ѝ е един вид подопечна

    Коментиран от #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Верно ли

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Росина":

    Моме.И ,как точно стигна до този извод?

    Коментиран от #35

  • 34 Filo

    7 20 Отговор
    Не разбирам, уж Борисов е много лош, но след 12 г. на власт, неговата партия пакет на първо място. Явно не е чак толкова лош.

    Коментиран от #50

  • 35 Росина

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Верно ли":

    Книги и публикации от сайтовете на институциите. Пробвайте, не е лошо

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 напълно

    4 0 Отговор
    съгласен
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Анавв

    21 2 Отговор
    Затвор за тези крадливи мутри! Пенсионер съм с 40 год.трудов стаж с всички осигуровки и получавам пенсия 374 лв., от които купувам скъпи лекарства! Това е геноцид и несправедливост към тези дето сме работили ,а тарикатите живееха и крадяха нагло! Отново грижа за украинците , нас кучета ни яли! Престъпления без наказания! Това е България!

    Коментиран от #64

  • 49 6677

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Евалла":

    Не само мутрите, а Големите КРАДЦИ БИВШИ Управляващи си мислят, че ще им се размине, но няма да стане! Ще си платите ВСИЧКО! Няма да забравим.
  • 50 Боже

    19 3 Отговор

    До коментар #34 от "Filo":

    Я стига лъга! Народът е умен! Знаем вече какво трябва да се направи. Очертава се много трудна борба. Някой много им се иска да се върне старото, но животът си тече и няма връщане назад. ГЕРБ в канала.
  • 51 Jacques Yves Moineau

    23 6 Отговор

    До коментар #2 от "Евалла":

    Само с едно не съм съгласен- че е икона на застоя. Ако бяхме в застой, сега щяхме да сме къде къде напред. Боко е икона на регреса.
  • 52 no name

    2 2 Отговор
    а ядохте агнета по покривите на гаражите и жълти шапки носехте-а можеше барем един затвор да построите...
  • 53 мдаааа

    5 9 Отговор
    И изведнъж , застоя са отпуши .. 30% инфлация .. Хвала ..
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ммм

    7 4 Отговор
    Какво има за гадаене.ГЕРБ започна партизански акции за бюджетно и финансов фалит на Правителството по учебника на КГБ.
    Нещо като плана на Путин за Украйна.
    30 години, това което се случва в Русия, мутрите го копират на секундата.
  • 56 Нафарфорий

    13 2 Отговор
    Боко като е такъв бабаит защо удряше такива като Илчовски и Стайков, а не например свинара Гергов.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Емо

    9 1 Отговор
    Имаше един депутат от ГЕРБ Емил Димитров.Беше казал,че е депозирал при европейски нотариус документи за далаверите на ГЕРБ и ако го убият нотариусът ще предаде документите на компетентните органи.Европейската прокуратура ако желае може да разследва случая.
  • 59 Артилерист

    7 1 Отговор
    Адв. Екимджиев обяснява много разбираемо гербаджииско-гешевските престъпни схеми. Затова няма правосъдие в България. Дано европейците ни помогнат да се пооправим, щото, както и адв. Екимджиев го обяснява, сме мутро-шайкаджийска оправия...
  • 60 НикогаПовечеСДС-Чума

    6 0 Отговор
    Напротив адвокати!Заради адвокатите Асфалт паша изобщо не е бил в застой.Имотите му в чужбина, нощните шкафчета с пачки и кюлчета,скритите милиони в чуждестранни банки милиарди изобщо не говорят за "застой".

    Коментиран от #65

  • 61 Ами да ама

    3 0 Отговор
    Променете бързо закона, за не може прокуратурата и съда да се измъкват! По-значителните промени - малко по-късно!
  • 62 ЕКИМДЖИЕВ А ТИ

    2 0 Отговор
    за каква "икона" опитваш да се припознаеш, освен че не знаеш какво искаш да кажеш с количеството бращолевене, ... като за роман ?!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 бай шиле

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Анавв":

    Явно,че си нескопосан с тази пенсия.Защо ревеш,някои взимат по 1500,00лв. На всеки според заслугите и постовете които е взимал през време на трудовия стаж.И затова Бойко ти е виновен.
  • 65 Все пак

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "НикогаПовечеСДС-Чума":

    Ти видя ли ги тези работи или една жена на пазара ти каза