Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Март, 2022 17:29 4 479 1

Русия днес се превърна в държава разбойник

  • русия-
  • война-
  • агресия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • николай слатински

В Украйна война на изтребление на населението и на унищожение на държавата Украйна се води не просто от Путин, тя се води от Русия

Русия днес се превърна в държава разбойник - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От няколко години наричам Путин геостратегически циклофреник и геополитически маниак. В смисъл, че като политическо същество Путин е психологически болен човек. Дълго време бях критикуван, оспорван, отричан и руган за това мое мнение. Сега вече масово – от изявени личности до обикновени хора по целия свят - Путин е възприеман и характеризиран като психопат.

Да, Путин е Зло от мащаба на Хитлер, затова го наричат Хитлер на 21 век. Но! Колкото и да се опитвах да отделям от началото на войната Русия от Путин, да наричам путински ордите на орките, безчинстващи в Украйна, това вече не е възможно. То не е нито правилно, нито вярно, нито точно, нито адекватно. Време е вече да назоваваме нещата с истинските им имена. В Украйна война на изтребление на населението и на унищожение на държавата Украйна се води не просто от Путин, тя се води от Русия! Мародерстващите в Украйна въоръжени до зъби банди, в каквито се превърнаха изпратените там въоръжени сили, не са просто путински, те са на Русия!

Още новини от Украйна

Бебетата, децата, бременните жени, инвалидите, старците, медицинските работници, учителите, университетските преподаватели, свещениците, артистите, писателите, спортистите, архитектите биват убивани и ранявани тежко не просто от путинските мародери, а от мародерите от Русия!

Родилните домове, болниците, детските ясли и градини, училищата, гимназиите и техникумите, университетите, болниците, жилищните и административните сгради, църквите, концертните зали, стадионите са разрушавани до основи не просто от гадове, които са пратени от Путин, а от гадове, пратени от Русия!

Ядрен шантаж спрямо съседите на Русия, спрямо региона, спрямо Европа, спрямо Запада се извършва не просто от Путин, а от Русия!
За по-малко от месец Русия се превърна в това, което в международните отношения се нарича държава-разбойница, rogue state, государство изгой.

Вече съществува нова Ос на злото – Русия-Беларус.

Да, има руснаци, които не приемат тази война. Имаше и някога, в бездарните и безнравствени години на загнилия соц, хора, които протестираха. Тях ги убиваха, пращаха ги в ГУЛАГ, поместваха ги в психушки, изхвърляха ги от Русия. Но е факт, че съветското общество се спотаяваше, мълчеше, бездействаше и дори лицемерно подкрепяше властта. Никой не си го е помислял и не си го помисля и сега, да прави разграничение между режима и обществото тогава. Какъвто режимът – такова и обществото. Но в сила бе и обратното: Каквото обществото – такъв и режимът. Сега отново стана същото. Още преди 2 седмици писах: Само не ми говорете, че руснаците не знаят какво се случва! Знаят! Знаят!! Те може и да не знаят достатъчното, но знаят необходимото!

Отново може да има несъгласни, те също може да стават жертви на репресивната сила на режима. Но руското общество отново се спотаява, мълчи, бездейства и дори лицемерно подкрепя властта. Ето защо наистина е време да наречем нещата с истинските им имена. Русия днес се превърна в държава разбойник, в rogue state, в государство изгой. Това е срамно, позорно, подло и гадно!

В Историята тази днешна Русия ще стане нарицателно за безобразно и безчовечно поведение – поведение както извън страната, така и вътре в нея.

За дълги десетилетия Русия ще бъде характеризирана като своеобразно чудовище, петното върху нея е лепнато веднъж и задълго.
Ще дойде ден, когато путинизмът ще бъде приравнен с нацизма. От бъдещата Русия ще се иска да проведе ефективна депутинизация. Това на Русия няма да ѝ се размине. Видни учени, писатели, дейци на културата, спортисти ще носят върху себе си клеймото на путинисти и дори да им бъдат признати талантът и достиженията, уважението и авторитета те ще са загубили завинаги.

Жалко за Русия! Тя падна много ниско и низко. И този разпад на ценностите и морала, на нравствеността и етичността, на човечността и човешкостта в потресаващо грозно онемялото руско общество ще бъде много по-труден за преодоляване и възстановяване от разпада на руските финанси и икономика.

Руската валута може след време да се закрепи и укрепи, но не и достойнството и честта на Русия.

Пак ще кажа – жалко за Русия. Но ще кажа и, че не ми е жал за Русия. Тя не заслужава днес никакво позитивно чувство или съчувствие, а само презрение и омерзение. Казвам го като човек, който досега е поклонник на руската култура и е бил някога възпитаник на руската наука (по-точно математиката).

Казвам го и като човек, който е прочел (и чете) огромен брой руски книги, гледал е (и гледа) огромен брой руски филми, пял си е (и си пее) огромен брой руски песни, знаел е (и знае) огромен брой руски стихотворения...


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 125 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешник

    73 52 Отговор
    Сащ винаги са били такива и света им се радва и е с тях(поне Европа де).Време и Русия да се покаже като разбойник,макар и в качеството си на пазител на собствените си граници.Но Слатински,ти с какво чувство говориш с децата си,така ли ги възпитаваш?.Моят дядо навремето му каза едно нещо:Седяли с Яне Сандански и още 3 и ,Яне казал ;ние от турците не се боим,от нашите българските предатели се боим.Огледай се в огледалото и направи размисъл на живота си,за какво са се борили и умирали нашите велики родолюбци,би ли застанал с лице срещу Левски,Ботев,Раковски ,Сандански и всички останали?.