Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Март, 2022 08:23 14 963 99

Чеченци, кримски татари, мюсюлмани: кои се бият срещу Путин

  • чеченци-
  • рамзан кадиров-
  • владимир путин-
  • татари-
  • мюсюлмани-
  • украйна-
  • русия-
  • война

Има и чеченци, които се бият срещу руснаците

Чеченци, кримски татари, мюсюлмани: кои се бият срещу Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Като зла прокоба прозвуча новината, че чеченски подразделения участват във войната на Русия срещу Украйна. Фактът, че Русия е наела хиляди бойци, които медиите често описват като брутални и безогледни, веднага наведе към едно предположение: може би Кремъл планира градски сражения и смята да превзема украинските градове по същия кървав начин, по който го направи в Чечения и в Сирия. Предводителят на чеченските подразделения, верният съюзник на Владимир Путин - Рамзан Кадиров - писа в своя канал в „Телеграм“, че чеченците ще се бият „в най-горещите точки на Украйна“.

Има и чеченци, които се бият срещу руснаците

Още новини от Украйна

Във войната обаче се включи и друга група чеченци, която помага на украинците да се борят срещу руската агресия. Един от тях е Адам Осмаев, чеченски лидер в емиграция, който казва по адрес на Кадировите бойци: „Скъпи украинци, не третирайте тези хора като чеченци. Те са предатели… марионетки на Русия. Истинските чеченци подкрепят вас и ще пролеят кръвта си за вас“, каза той с оръжие в ръка редом с още трима маскирани чеченци.

Осмаев командва батальона „Джохар Дудаев“ – едно от двете официално известни доброволчески чеченски подразделения, които се бият срещу руснаците и подкрепяните от тях сепаратисти още от 2014 година насам. Другият носи името „Шейх Мансур“.

Когато армията на Путин тръгна да превзема Киев, командирите на тези два батальона обявиха, че ще продължат да защитават Украйна срещу „общия враг“. Идентичността и точната бройка на чеченските доброволци в техните батальони не е известна. Предполага се, че това са хора, избягали от Чечения след края на войната през 2003 година или пък прогонени от деспотичната система на Кадиров. Те подкрепят украинската кауза, защото виждат приликите между съдбата на Украйна и съдбата на Чечения след руските агресии срещу двете страни.

Путин смаза чеченската съпротива брутално

Чечения, който днес се води руска република, като страна с преобладаващо мюсюлманско население открай време поддържа трудни, а понякога обременени от насилие отношения с Москва. След края на Съветския съюз Русия влезе в две опустошителни войни, за да не разреши отцепването на Чечения. Последните години от втората Чеченска война съвпаднаха с възхода на Владимир Путин във властта в началото на хилядолетието. Той успя да смаже чеченската съпротива и да инсталира марионетен режим, който по-късно се пое от сегашния лидер Кадиров.

Кадиров безогледно потъпква човешките права и преследва всички свои критици, граждански активисти и журналисти. Той дори успя да набележи и да избие част от хората, избягали в чужбина от режима му. Много чеченски изгнаници смятат, че Путин се отнася към Украйна точно така, както навремето към Чечения.

„Опитът на Москва да установи контрол над Украйна отеква в сърцата и умовете на много чеченци, които добре помнят изстраданата битка за независимост срещу руската колонизаторска машина“, казва в разговор с ДВ Алберт Бининашвили, професор по политически науки в университета в Болоня. Професорът обяснява още, че Путин иска да разшири доминацията на Русия до предела на някогашните съветски граници, само че без да възстановява съветската система. „Което на практика означава едно: Русия се държи като колонизатор“, казва Бининашвили.

„Чеченците смятат войната в Украйна като продължение на войните в Чечения и искат да дадат своя принос за победата срещу Русия, която не успяха да извоюват в Чечения“, добавя Марат Илязов от университета „Витаутас Магнус“ в Литва.

В края на миналата седмица лидерът на чеченското правителство в изгнание Ахмед Закаев призова всички чеченци зад граница да подкрепят битката на украинците срещу Русия. Но чеченците не са единствените мюсюлмани, които помагат на украинците. Саид Исмагилов, един от главните мюсюлмански лидери в Украйна, публикува в социалните мрежи своя снимка във военна униформа, заобиколен от членове на териториалните отбранителни сили в Киев. А в едно видео той призовава мюсюлманите от цял свят да проявят солидарност с Украйна.

Мюсюлмани осъждат агресията на Москва

Кримските татари, които също са мюсюлмани, оказват съпротива срещу анексирането на полуострова, а някои от тях се бият в украинската армия. В едно видео в социалните мрежи Айдер Рустемов, лидер на мюсюлманската общност в Крим, призовава мюсюлманите в Украйна да защитят страната си, а мюсюлманите в Русия – да осъдят агресията на Москва.

Както е известно, Путин още от самото начало се опитва да оправдае нахлуването в Украйна с твърдението, че начело на страната и на армията са се издигнали неонацисти. Привърженици на Путин разпространиха видео, в което уж се вижда, че бойците от батальона „Азов“ мажат куршумите си със свинска мас, когато се подготвят за сражение с чеченците-мюсюлмани на Кадиров. Но както фактът, че мюсюлмани се бият и на страната на Украйна, така и добре известната истина, че украинският президент Зеленски е от еврейски произход, опровергават пропагандните лъжи на Путин.

Автор: Монир Гаеди


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    71 33 Отговор
    Ето как действат ,,миротворците,, САЩ , когато някой не е съгласен да се присъедини в санкции ,а запазва НЕУТРАЛИТЕТ-САЩ неочаквано налагат санкции на китайските официални лица часове след като поискаха Пекин да осъди Русия

    Коментиран от #37, #71

  • 3 Володзимир Зелензки

    10 33 Отговор
    Именно за това са депортирани 1945
    На колаборационисти само концлахер.
  • 4 Блондинка

    16 13 Отговор
    Да са им честити!
  • 5 хах

    47 9 Отговор
    жамбаза на първа линия :D
  • 6 Георгиев

    65 23 Отговор

    До коментар #1 от "Анализатор":

    Свободният неротшилдов свят е срещу империята на злото(т.нар. запад).
  • 7 Смях

    41 7 Отговор
    Голям смях хахаха

    Коментиран от #63

  • 8 Слаб

    29 4 Отговор

    До коментар #1 от "Анализатор":

    Ти е анализа :D
  • 9 Забравихте Джамбо

    52 8 Отговор
    Двамата с Рамбо ще видят сметката на Путин.
  • 10 1234

    55 12 Отговор
    Намериха ли някакви остатъци от оня снайперист Уоли,джаланка, маратонки,каска,метален отрязък с име,че да има кво да върнат на Канада

    Коментиран от #18, #87

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Евангелист

    10 8 Отговор
    Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога.както е писано няма праведен нито един.
  • 13 Джохар Дудаев

    20 37 Отговор
    Кадиров предател
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Майна

    54 21 Отговор
    Вече ни писна и ни писна от този клоун на Зеленски, но чистата наглост да сравняваме затрудненото положение на Украйна с Пърл Харбър или 11 септември е просто скандално. Да перифразирам прочутата реплика на сенатор Лойд Бенстен към Дан Куейл в дебата на вицепрезидента през 1992 г.: Знаехме, че Съединените американски щати и Украйна не са никакви Съединени щати.

    Напротив, това е помийна яма с корупция, лошо управление и глупост на външнополитическия фронт. За да плаче на висок глас, положението му е сравнимо с наркокартелите, които превземат Мексико, изискват връщането на покупката на Гадсден и след това се стремят да се присъединят към водена от Русия антиамериканска договорна организация.

    Това означава, че Украйна предизвика руската атака срещу себе си, като мушна мечката в очите й многократно след преврата през 2014

    Коментиран от #27

  • 16 Православен

    16 40 Отговор
    Мюсюлманските бойци на Путин се погребват със свински глави.
  • 17 Fallschirmspringer

    56 16 Отговор
    Няколко акта на “демократа” Зеленски, които да накарат хората с украински флагове на профилите да се замислят кого всъщност подкрепят:

    - Зеленски забрани с указ две парламентарно представени партии - втората по сила "Опозиционна платформа (44 депутата) и Опозиционен блок (6 депутата). Причината е, че били антилиберални, проруски и евроскептични.

    - Украинските служби арестуваха и държат в ареста главния редактор на независимото онлайн издание “Таймер” - Юрий Ткачов. Една от последните публикации на Ткачов е за наличието на украински мини в Черно море, застрашаващи корабоплаването и туристическия сезон във всички черноморски страни.
    -- Зеленски назначи за ръководител на регионалната администрация в Одеса Максим Марченко, бивш командир на доброволческия батальон „Айдар“. Това формирование е обвинявано от Амнести интернешънъл във военни престъпления по време на военните действия в Донбас през 2014 г.

    - Зеленски в продължение на почти 3 години откакто е президент, не е изрекъл и думичка, с която да се опита да утеши близките на убитите от неонацисти над 14000 мирни граждани в Донбас.

    В последните месеци преди да започне военния конфликт в Украйна, много социологически проучвания показваха, че „Опозиционна платформа – За живот” излиза на първо място сред предпочитанията на избирателите, докато партията на Зеленски „Слуга на народа” се бе сринала на четвърто място.

    Някак шизофренично ми изглежда да говориш за евроценности, демокрация и свобода на

    Коментиран от #28

  • 18 Гост

    22 2 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    Има ли инфо за нашето глиги ?
  • 19 Майна

    36 10 Отговор
    Така че, за бога, Вашингтон трябва да спре да стои на церемония и да води злощастното украинско правителство по иглика по пътя на националното унищожение. Няма изход от настоящата катастрофа, освен Вашингтон да:

    признават, че вербуването на Украйна за присъединяване към НАТО и потенциалното поставяне на ракетни бази на НАТО в рамките на една минута полет на крилати ракети от Москва е груба грешка; и

    че нейното демонизиране на Путин като съвременен Хитлер в стремежа си да съживи Съветската империя е обикновена глупост от Военната партия и не е оправдание за нейната широка санкционна война, особено ако Киев капитулира пред условията на Москва.

    Коментиран от #46

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Кинжал

    37 12 Отговор
    Бият се католически фашисти и хазари срещу православни руснаци !!!

    Коментиран от #85

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ...

    23 2 Отговор
    "Кинжал"-а не подбира раса. "Обича" эднакво всички на куп 🚀🚀🚀
  • 24 другарят

    36 12 Отговор
    Нацистката медия дойче веле е забравила да спомене, че и други ислямисти от 2014г насам се бият срещу мирното население на Донбас! Що се отнася до чеченските подразделения, ..то те са част от Руската армия и се командват от щаба на руската армия! Техен патрон е бившият чеченски лидер Ахмат Кадиров, баща на сегашният Рамзан Кадиров. Те са нещо като специални части, които се бореха с тероризма в Северен Кавказ и по-специално Чечня! По същият начин преди години бяха възстановени и казашките полкове в Руската армия!
  • 25 Майна

    29 11 Отговор
    САЩ да си гледат двеста годишната история и да не си мислят,че ще преправят СВЕТОВНАТА-Киев е прародината на Русия
    На първо място, Путин е по същество прав, когато казва, че Русия и голяма част от украинската територия са били едно цяло през дълга история. По ирония на съдбата следователно Киев, който днес е опустошен от руската армия, всъщност е родното място на Русия!

    Коментиран от #32

  • 26 ОтМитрофановна с Любов

    9 44 Отговор
    Путин ни посочи като Враг Номер Едно, от бившите Соц. сателити, Така че ни чака съдбата на Чечения !!! Само САЩ могат да ни спасят от Кремълските Кръволоци !!!
  • 27 Иван Василев

    17 34 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    А на мене ми писна от мненията на хора повредени от руската пропаганда! Или работещи за нея? Още по лошо, значи не просто глупаво същество а и подло...

    Коментиран от #82

  • 28 Сър Пичук

    16 40 Отговор

    До коментар #17 от "Fallschirmspringer":

    Демократичен или не, Зеленски е преди всичко патриот и се бори срещу рашистките агресори.
    Иначе, в сравнение с Путлер, Зеленски е милиони пъти по-демократичен от него.

    Коментиран от #70, #79

  • 29 R g vc

    24 6 Отговор
    Българина го интересува кой се бият за Русия, а не обратното.
  • 30 Майна

    24 9 Отговор
    САЩ да си ровят двеста годишната история ,която е набъкана със,, военно- миролюбиви ,, операции и да не се опитват да пренаписват СВЕТОВНАТА-Киев е прародината на Русия
    На първо място, Путин е по същество прав, когато казва, че Русия и голяма част от украинската територия са били едно цяло през дълга история. По ирония на съдбата следователно Киев, който днес е опустошен от руската армия, всъщност е родното място на Русия!
  • 31 В.В.П.

    31 3 Отговор
    Те и в Европа се бият от как съществува ,,цивилизацията,,.Това не променя нищо .Последните 80 г са се кротнали ,щото политици са обединени в общата кражба на населението. ГРАБЕЖ И СМЪРТ+КОВИД..Високи цени +данъци .Гледат сега в паницата на РФ .Чеченците ,имат много радикални елементи ,тероризъм .Сащ,не разговаря с терористи .Защо Рф,трябва да го прави .?.Тази информационна сводка не променя нищо ..РУСНАЦИТЕ СА В ИЗТ УКРАЙНА ,ЗА ДА ОСТАНАТ ТАМ .Това не е блиийц крийг..Сащ стоя 19 г в Афганистан.

    Коментиран от #69

  • 32 ТраЛаЛа

    5 9 Отговор

    До коментар #25 от "Майна":

    Куку,руку куууууу, карлукувууууу
  • 33 Урюрвкос

    17 1 Отговор
    странно тук се дава трибуна на доказан терорист, такива като него ги намират и в най затънтените места на света за да понесат отговорност за деянията си. Справка колегата му Зелимхан Хангошвили намери пътя към небесата на 23 авг 2019 в Берлин.
  • 34 Дъ Крава 🐄

    20 1 Отговор
    Заглавието объркано кои бягат от Путин е правилното
  • 35 чшшш

    23 4 Отговор
    Тези разказчета дето ни обясняват кой , какъв е , са в стил.... Кумчо Вълчо и Червената шапчица . Чак ни казват , кой е добрия , за да не решим , че той е лошия . Смешни сте бе , журналя .
  • 36 Обонго

    33 8 Отговор

    До коментар #1 от "Анализатор":

    Когато Русия разположи ракети в Канада и Мексико тогава може да кажеш че са агресори но ти просто си овца и това няма как да го проумееш
  • 37 LOSHIA

    8 26 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Путинофили=ГЕРБ=Копейкиновци ТОТАЛНА ЗАБРАНА НА ПРОКРЕМЪЛСКИТЕ НЕОФАШИСТКИ ВЪЗРАЖДАНЕ И ГЕРБ!! ВЪН ОТ БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ!!! ВЪЗРАЖДАНЕ+ГЕРБ+ДПС=ОПГ!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ТРАААА,- ЛАААА - ЛАААА

    30 7 Отговор
    А ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ , ЩО НЕ ПИШЕ КАК НАТО , БОМБИ И СРИНА ПОЛОВИНАТА СВЯТ СЪС ЛЪЖА И ИЗМАМА ! СЛЕД ТОВА ДОРИ НЕ СЕ ИЗВИНИ !

    Коментиран от #44, #73

  • 40 да не забравяме

    19 4 Отговор
    едно време чеченците татарите и украинците подкрепяха Хитлер
  • 41 WhiteNoise

    22 7 Отговор
    "Има и чеченци, които се бият срещу руснаците"
    верно е има. но кадиров им знае точните имена и адреси. вервай тия нема останят дори прах след себе си.
    кат знам кви модели са там (че даже и до налчик са такива) и фамилията нема да си спомни никой. целото котило у външнио кeнеф
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Българин

    22 10 Отговор
    Предателството не знае религия - И християни и мюсюлмани има в ордите на украинската хунта !
  • 44 Ааааааа не

    23 7 Отговор

    До коментар #39 от "ТРАААА,- ЛАААА - ЛАААА":

    НАТО никога не се извинява , дори и да те убие по погрешка ....ти си виновен ! И то е за благото на цял свят , особенно за ФАШ !
  • 45 Grand

    13 3 Отговор
    Най вече джендъри
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Змия

    17 2 Отговор
    Защо ти я доброволци им плащат в долари и евро нали са доброволци нека умират просто така
  • 48 Урюрвкос

    18 2 Отговор
    след срещата на Барак Обама с лидера на кримските татари Мустафа Джемилев бяха гръмнати високоволтовите линии които захранваха полуострова от страна на Украйна и остави десетки хиляди татарски семейства без ток.
  • 49 де юре

    27 4 Отговор
    Ха ха ха Кадиров каза не знам къде съм ( по повод че се бил покрил) но получих трофей чисто нов брониран автомобил . Имате интернет знаете как да се справяте ако пожелаете може да го откриете . Никой никъде не е бягал напротив чеченците на Рамзан са в най горещите точки като голяма част са Мариупол . Видеа колколто щеш , но друго си е да те зомбират български медии !!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Гост

    17 3 Отговор
    Гледах в мрежата призив на германията ,към мераклиите за доброволци , да се откажат, защото това е ...сериозна работа .Ама ...факе нюз ?
  • 52 4321

    26 7 Отговор
    Ей модче, много избирателно триеш коментарите - Щом кажа, че в момента фашисти управляват Украйна и хоп коментара в кошчето. Това разбира се по никакъв начин не променя истината, само затвърждава мнението за прословутата нашенска свобода на словото!!!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Спиди

    18 6 Отговор
    Кажи ,,Дойче зеле,,и не го обиждай...
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Опаа

    20 4 Отговор
    И ся дайчо Зеле ко излиза, че наследниците на Джухата Дудаев са първи демократи!!! И.ДИОТИ швабски.
  • 58 АУУУУУ

    9 10 Отговор
    НИКОГА НЕ Е КЪСНО ЗА НОВА ЧЕЧЕНСКА ВОЙНА..... 🤮🇷🇺🤮🇷🇺🤮🇷🇺🤮🇷🇺🤮
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ....

    6 4 Отговор
    Укрогейове ...Уууу 👊👊👊
  • 63 изрод от ГЕРБ

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Смях":

    Ха да те видим,когато няма къде да се скриеш,как ще смееш???.....Бухахаха ха ха ха ха ха ха ха..............хи хи хи хи хи хи хи ..........
  • 64 Ъхъъъ

    7 13 Отговор
    Колко Путинофили са се навъдили тука, явно е нужно да се направи още зачистване в Руското посолство.
    Руските агентчета обичат войната и одобряват избиването на невинни, но както виждаме успехи няма а даже напротив започва да им пари под империалисткото дупе !
    Скоро ще се върнете към селския начин на живот а държавата Руска Федерация ще бъде раздробена с помоща на приятелите ви от Китай
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Комбина

    7 2 Отговор
    Сбъркано заглавие – ТЕЗИ СЕ БИЯТ ЗА РУСИЯ!
  • 67 В.В.П.

    11 2 Отговор
    Немците от ДВ ,са пропаднали много .Хвалят ,чеченския терориризъм .Това е перверзна гавра .Хвалиха муджахидини + талибани +Исис,Даеш,ИД,опозиции на Башар и ,т.н. .Важното е да се тероризира масата.ДВ е русофобско парцалче. .Хубаво е ,че го има ДВ ,за да се светне народа ,колко е голямо падението на немци + англичани..Това не променя нещата в Украйна. Ще изгорят и чеченци ,и айдарци ,и Азовции и т.н.

    Коментиран от #83

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 LOSHIA

    6 11 Отговор

    До коментар #31 от "В.В.П.":

    РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ УДУШЕНА!!...............ЗАПИСАВЙ!!

    Коментиран от #72

  • 70 а на бас

    9 3 Отговор

    До коментар #28 от "Сър Пичук":

    Има едно нещо наре1ено АПТЕКА. в него продават едни неща, които биха ти помогнали да спреш наркотиците и да слезнеш на земята. Ще се почустваш значително по-добре от колкото там горе, на луната, където си в момента.
  • 71 Ами да

    2 11 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Санкциите не са война! Русия също можеше да наложи санкции на Европа, като спре газта, но Русия избра войната! Така, че трябва да си понесат санкциите!
  • 72 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #69 от "LOSHIA":

    Един мой приятел милионер ми казва : в бизнеса чувства няма . Дали е прав ?
  • 73 LOSHIA

    5 8 Отговор

    До коментар #39 от "ТРАААА,- ЛАААА - ЛАААА":

    ДОКАТО ИМА ДИКТАТОРИ, НАТО ЩЕ БИЕ! ЩЕ БИЕ СЪС ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ СРЕДСТВА!!
  • 74 Жоро

    7 8 Отговор
    Путин няма полезен изход. Това е един психопат който ще трябва да бъде свален по един или друг начин преди да е прибягнал до ядрено оръжие което ще унищожи всичко. В света има достатъчно ядрено оръжие да бъде срината земята 5 пъти. Не трябва копчето за света да е в ръцете на джудже-комплексар и психопат - военно престъпник.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Много

    7 9 Отговор
    Смърди на Русофили ,много,.Гаден смръдлявеж
  • 77 Бай Манчо

    8 5 Отговор
    Защо не пишете , че Чеченците са прочистили Азов стал ??? чистят една по една сградите от фа6агите - какви глупости пишете тук . ZZZZZZZZZ
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Перо

    9 5 Отговор

    До коментар #28 от "Сър Пичук":

    Зеленски е ционист и е далеч от патриотизма в Украйна! Негов господ са парите! Същият е и предходния Президент Потрошенко и бившия премиер, всички дошли след държавния преврат през 2014 г.

    Коментиран от #86

  • 80 Пеци

    8 8 Отговор
    След толкова много убити кадировски главорези, може скоро да очакваме трета чеченска война.Дагестан също мрази путлеристите, но най интересно е Татарстан богата на нефт и газ.Татарите помнят когато владееха вся Русь.Отделно съотношението на новородените деца в Русия е 5 към 1 в полза на мюсюлманите.
    СССР загуби Студената война и се разпадна, Путлер ще загуби тази война и РФ ще я сполети същата участ.
    Само не знам къде ще изпратиме тукашните русороби и копейки????
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 реалист

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "Иван Василев":

    г-н Василев, какво стана с американските биолаборатории, които американците си ги признаха , че съществуват в Украйна? Много ми прилича на военната операция (Не Война)в Ирак,когато същите американци казаха , че имат ядрени оръжия, а се оказа че няма.
  • 83 RR 2021

    3 5 Отговор

    До коментар #67 от "В.В.П.":

    Не си въобразявайте, че ще попаднем отново в зоната на мрака,пълна изолация на Русия и русофилите от Възраждане, БСП и ДПС, Герб. България е европа и НАТО, много скоро токсичната партия Герб ще се разпадне а нейните лидери с Бойко ще са там където им е мястото,докараха ни до 90%енергийна зависимост от Москва Гербо Бесепарите с ДПС
  • 84 Путлер

    4 4 Отговор
    А тук смърди на български нациоАналисти с развяти руски знамена.
  • 85 пффф

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Кинжал":

    А в редиците на православните християни на първа линия мюсюлмани.Омеши се нещо тоя свят.
  • 86 Сър Пичук

    4 2 Отговор

    До коментар #79 от "Перо":

    Всеки, който се бори и бие за страната си е патриот и заслужава уважение.
    Нашите политиканчета и гешефтарчета като не са ционисти по-добри ли са? Колко от тях биха направили същото? Сигурен съм, че нас ако ни нападнат, те първи ще изчезнат от страната заедно със семействата си, парите и каквото имущество могат да изнесат.
  • 87 Rado

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "1234":

    Жив е. И задачата му е само руски генерали.
  • 88 Македонец

    1 3 Отговор
    Не знаех че и татарите са помагали на братушките. Значи имало и българи в тая война.

    Коментиран от #97

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 666

    2 2 Отговор
    ислямистите от Дудаев се бият за Украйна,това не е тайна,навремето малко от тях успяха да се спасят от руските спецназ,които буквално ги ликвидираха като хлебарки
  • 94 Войводата

    3 0 Отговор
    До вчера ги биеше с рекети и танкове в,, Чечения,сега подмолните башибозуци ще се бият за лилипута срещу пари. Долно мюсюлманска паплач от уж големите ,, бойци,, само че срещу овчари и мирно население, сега ще срещнат украинската армия а не две села планински овчари.
  • 95 путин смаза чеченците

    0 3 Отговор
    нещо да не ви е ясно още за украйна
  • 96 Също десетки хиляди българи

    4 0 Отговор
    Се бият срещу руските агресори
    И то доста добре
  • 97 не си разбрал

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "Македонец":

    Не бе. Татарите / Българите помагаме на Украинците да избиват мужиците.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания