Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Март, 2022 10:00 3 780 88

Все още не е късно: Украйна може да спечели тази война

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • мариупол-
  • володимир зеленски

Крайно време е Западът да проумее истинските мащаби на тази война и да започне да действа подобаващо

Все още не е късно: Украйна може да спечели тази война - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От началото на бруталната руска офанзива в Украйна изминаха четири седмици. Най-важното прозрение дотук гласи: украинците могат да спечелят тази война. Коментар на Роман Гончаренко.

От началото на войната в Украйна изминаха четири седмици. Четири седмици, които се усещат като цяла вечност. В Европа 24 февруари 2022 е най-мрачният ден на 21 век. От този ден руските бомби започнаха да убиват хора, приятелства и илюзии. Погребан беше и старият мирен ред на Стария континент. А как ще изглежда новият - това се решава сега.

Първата частична равносметка от войната е горчива. Благодарение на американските разузнавателни данни тази война не ни изненада. И все пак: повечето западни експерти и самото украинско ръководство очакваха ограничено руско нападение в Източна Украйна, но не и мащабна офанзива в цялата страна в стила на нацисткото нападение над Полша през 1939 година.

Защо подценихме тази война

Днес вече е ясно: Киев трябваше да обяви пълна мобилизация и да евакуира мирното население много по-рано. Тази грешка може да се дължи на факта, че руската война, започнала впрочем още с анексирането на Крим през 2014 година, досега беше регионално ограничена. Повечето украинци си нямаха никаква представа какво означава да бъдат бомбардирани. Те подцениха тази опасност.

Но не бива да ги упрекваме за това. Всички ние просто не искахме да повярваме, че руският президент Владимир Путин и неговата армия са способни на такова варварство. Немислима за мнозина беше и представата, че повечето руснаци ще подкрепят тази война. Дори и четири седмици след началото на офанзивата не искаме да приемем този тъжен извод.

Сега много украински и западни анализатори твърдят, че блицкригът на Путин се е провалил. Москва пък настоява, че всичко върви по план. И двете са верни. Нека не забравяме, че по време на война не всичко върви така, както са си го представяли генералите. Разбира се, Кремъл се е надявал на бърза победа и по-малко загуби. Но някак е трудно да повярваме, че Путин наистина е очаквал капитулация на Украйна за броени дни. Просто Украйна е прекалено голяма за това.

С какво разполага Украйна

Планът на Путин в тази война предвижда бавно разрушаване на Украйна, защото се предполага, че Русия разполага с повече войници, повече оръжия и повече пари за дълга война.

И все пак: към днешна дата надеждите са малки, но ги има. А най-важното прозрение гласи: Украйна може да задържи настъплението на превъзхождащата я руска армия и дори да я спре. Причините за това твърдение са две. Първата гласи: високият украински боен дух - както сред войниците, така и сред цивилните. А втората причина има много имена: ракетните комплекси "Джавелин", ракетите "Стингър" или противотанковите снаряди от ново поколение NLAW, които САЩ, Великобритания и други страни от НАТО доставиха на Украйна в седмиците преди руската инвазия. Без тези отбранителни оръжия руснаците досега щяха да са превзели много по-голяма територия.

Незабавно петролно и газово ембарго!

Със своя висок боен дух украинците могат да спечелят тази война, но за тази цел те се нуждаят много бързо от значително повече помощ. Конкретно ще рече: още по-твърди икономически санкции, пълно, а не половинчато изключване на Русия от системата SWIFT, както и незабавно ембарго върху руския нефт и газ. Да, това е болезнено, но абсолютно необходимо на фона на касапницата в Украйна.

Подкрепата за Украйна трябва да включва задължително и повече оръжие! По обясними причини НАТО не желае да сваля руски самолети и ракети в небето над Украйна - за да бъде избегната пряка конфронтация. Но на Украйна трябва да ѝ бъдат предоставени бойни самолети и най-модерните противоракетни системи.

Това няма да е лесно решение. Защото Русия плаши Запада с отмъщение и с използването на ядрено оръжие. И това не е никакъв блъф, опасността е реална. Въпреки това Западът трябва да извърви този път - много предпазливо, стъпка по стъпка. Който си мисли, че Путин ще се задоволи само с разрушаването на Украйна и ще спре до западните граници на страната, се лъже. Крайно време е Западът да проумее истинските мащаби на тази война и да започне да действа подобаващо.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 математик

    66 8 Отговор
    Само пълната ваксинация ще ги спаси !
  • 2 Гошо

    92 14 Отговор
    Дойче веле 😁 може да не четем..

    Коментиран от #22

  • 3 Тахумба

    59 9 Отговор
    Ъхъ, ша а спИчели.

    Коментиран от #25

  • 4 Име

    33 3 Отговор
    Тролчета, поздрави на Евгени Пригожин
  • 5 Error

    93 25 Отговор
    Как им се иска на пропадналите и фалирали англосаксонци и техните марионетки в Германия, но няма да я бъде вашата! Играта свърши! Game over! Идва нов световен ред с Китай и Русия начело!

    Коментиран от #27

  • 6 WTF

    27 82 Отговор
    Един месец мина и Русия дори не е още осигурила въздушно превъзходство - една инвазия е за никъде без него и е първо се осигурява при атака. Руснаците са мн зле в тая "специална операция".

    Коментиран от #18

  • 7 Иванушка  🇷🇺

    39 18 Отговор
    Хайли лайкли да бъдем позитивни докато не изчезне и последния укроп 😁😁😁
  • 8 DW пропаганда

    67 8 Отговор
    Тези DW са като Хитлер. Има видео как в последните дни на войната той се здрависва с въоръжени момчета на по 14-15г. и ги убеждава че още могат да спечелят войната...а червената армия вече обстрелва Берлин.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Провалени ушанки

    17 61 Отговор
    Руското положение ще става по-зле от сега нататък..ако си мислят че могат да вземат харков и киев с щурм..това няма да се случи
    украинците не си жертват живота и семействата за да клекнат на путин за източна Украйна
    мир няма да има в близките месеци и ако Русия анексира нови територии следващата война е гарантирана
  • 11 MAN

    66 13 Отговор
    ИДВАТ ПО ДОБРИ ВРЕМЕНА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО.ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !

    Коментиран от #29

  • 12 Коко

    41 6 Отговор
    Украйна може, но няма да спечели тази война. То ако баба ми имаше опашка, щеше да ми бъде дядо. Но няма.
  • 13 Тошо

    50 4 Отговор
    GAME OVER ЗА САЩ И НАТО !
  • 14 Перо

    54 4 Отговор
    Кога ще чуем руската позиция за причините за започване на воината? Знаем,че всички дипломатически усилия на Путин бяха отхвърлени,независимо от подписаните международни документи. Той предупреди,че когато дипломатите спират да говорят,започват военните!

    Коментиран от #70

  • 15 Силвестър

    43 8 Отговор
    Стига с тия глупости .
    Яков Кедми : Мисля, че след пет години НАТО няма да съществува… Не мисля, че ще има сблъсък между НАТО и Русия, защото в противен случай НАТО ще бъде унищожено. Основния конфликт е между Русия и САЩ.

    …С подкрепата на САЩ Украйна трупа армия от 140 000 души на границата с Донецк и Луганск. Русия заявява, че няма да допусне настъплението на Украйна срещу двете републики, два дни преди операцията Русия се обръща към Украйна да се откаже от настъплението….

    Коментиран от #26, #39, #72

  • 16 SH BG

    51 4 Отговор
    Украйна ще спечели чак когато свърши военната операция при която Русия ще е унищожила всички бандеровци и азовци...

    Дааа...!!!
  • 17 Още?

    47 2 Отговор
    То ако ви чете човек, те са я спечелили едва ли не първия ден. Виж, ако се печелеше война с Гьобелсова пропаганда, неонацистите отдавна да са превзели Москва. Напишете нещо за участието на Хънтър Байдън във финансирането на биолабораториите в Украйна. И имайте предвид, че 23 ваши колеги журналисти са от вчера в Донбас и чуват от пострадалите хора в Мариупол съвсем различна версия от тази, която вие предлагате на лишените от критично мислене.
  • 18 какъв смешен въпрос

    40 3 Отговор

    До коментар #6 от "WTF":

    Над какво да го осъществи въздушното превъзходство ? То укрите самолети нямат. А руските ракети си фъркат из небето , никой не ги спира.

    Коментиран от #35, #37

  • 19 МАЙДАН

    37 4 Отговор
    Време е Zеления да клекне !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ало Ало

    22 6 Отговор
    Със цената на какво ще я спечели.Бългорските жени да си пазят мъжете.Адвокатите ще имат много работа.Мъже с по слаб ангел ще изгорят покрай този наплив на украинки.А и море за нас няма да има вече превзеха го.
  • 22 кнаус 485

    26 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Прав си ....ДВ от доста време не чета....чета само коментарите....
  • 23 ТаУмВзе

    20 3 Отговор
    Те бясните Халюцинации са без пари, просто им се плаща за Прогандата. Пациенти да искаш бол. Пландемията беше просто дресировка бейби.
  • 24 Господ си знае работата

    36 4 Отговор
    Войната можеше да свърши за един ден,ако руснаците действаха като янките! 1000 пъти руснаците обясниха,че пазят цивилното население,за това операцията се върши бавно и целенасочено! Колективния запад и фащ,се пържат на бавен огън!!!
  • 25 linx

    10 32 Отговор

    До коментар #3 от "Тахумба":

    С огромно удоволствие гледах кадри от Бердянск нъдето украинците с ракета точка у са взривили голям руски десантен кораб орск !! Корабът гореше като факел и в него се взривяваха боеприпаси ! Повредени са още два бойни руски кораба при положение че там им плътно руско пво !! Гледката беше апокалиптична но си мисля какво ли ще стане ако Украйна получи модерни западни противокорабни ракети ! Ами просто прехваленият руски черноморски флот ще бъде потопен ! Кадрите може да видите в MIX NEWS!

    Коментиран от #43

  • 26 кнаус 485

    16 2 Отговор

    До коментар #15 от "Силвестър":

    Яков Кедми е интересна личност......много умен и прозорлив.....с удоволствие чета неговите коментари и участията му по ТВ.....
  • 27 linx

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "Error":

    За пореден път се убеждавам колко много увредени хора има ! Алкохола не прощава на никому !
  • 28 До ДВ

    27 2 Отговор
    Статията е за ваксинирани,а те в България са много малко!Ще дам малко обяснение и това не е шега, а самата истина.Всички знаем,че американските ваксини променят човешкия ген безвъзвратно.Страничните ефекти са много,но най познатите ни са инфаркт и инсулт.Тук обаче ще вметна,зе най голямата отрова,заложена във ваксините,според нейния създател(атомния алуминий)деиства върху левия лоб на мозъка.Унищожава част от клетките му и предразполага,към Амнезия и Алцхаймер.Губи се чуството за самосъхранение и се наблюдава,приемане на чужди мнения,които ако въпросната личност,може да разсъждава,няма да приеме за реални,но явно не разсъждава.С две думи,всички които са ваксинирани,са сколонни да приемат измислената истина,ако няма друга в медийното пространство.Очертава се нова ваксинирана биомаса,която подлежи на всякаква манипулация и е неспособна да вземе каквото и да е решение сама.А относно предстоящата победа на Украйна над Русия,такава идея не би приел и Холивуд за някоя продукциия,защото ще звучи нереално.Въпрос на време е войната да свърши,но преди това,трябва да бъдат унищожени всички фашистки формирования до крак.Руснака бърза бавно,иначе няма смисъл от край на война,която ще запази фашистките структори,а те руснаците,са в Украйна точно заради това-да ги унищожат а не да ги пленяват.Времето тече в полза на Русия.Още две републики ще се отцепят от Украйна-Херсонска и Одеска и Мариуполска.Часовника тиктака но във вреда и на Украйна и на САЩ
  • 29 linx

    6 13 Отговор

    До коментар #11 от "MAN":

    За човечеството съм съгласен но това за Русия за сега е просто смях ! Аз съм сигурен че в Русия живеят страшно много млади и интелегентни хора които ще преобразят Русия но тя няма да има нищо общо с това което е сега!!
  • 30 Kurli

    6 3 Отговор
    Истинско удоволствие е да се гледа как американските ракети обслужват руската армия.
  • 31 Госあ

    4 19 Отговор
    За бога братя, изпращайте оръжия на Украйна ! Всички държави от СИВ трябва да изпратят руските си самолети на Украйна немедленно !

    Коментиран от #36, #58

  • 32 До ДВ

    5 1 Отговор
    Истинския агресор е на това видео.ДВ,знам че ще го пуснете,защото вече доказахте че може да публикувате всякакви истини и не истини, но показвате и обратното на вас мнение.
  • 33 До ДВ

    5 0 Отговор
    Истинския агресор е на това видео.ДВ,знам че ще го пуснете,защото вече доказахте че може да публикувате всякакви истини и не истини, но показвате и обратното на вас мнение.
  • 34 До ДВ

    11 0 Отговор
    Истинския агресор е на това видео.ДВ,знам че ще го пуснете,защото вече доказахте че може да публикувате всякакви истини и не истини, но показвате и обратното на вас мнение.

  • 35 WTF

    1 5 Отговор

    До коментар #18 от "какъв смешен въпрос":

    Ракети със самолети ли се гонят бе, на мама умника :D

    Коментиран от #46

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Гошо

    4 17 Отговор

    До коментар #18 от "какъв смешен въпрос":

    Поредната порция тъжен смях !! Кои ракети освен тези с които руснаците убиват страхливо и подло и то отдалече жени и деца!! Ракетите които реално летят в Украйна се казват JAVELIN и NLAW ! Ужасно оръжие ! Аз толкова смазани и тотално унищожени танкове и бтр и не бях виждал ! Украйна скоро ще получи огромно количество модерни оръжия о запада ! Слава на Украйна!!!!!

    Коментиран от #44

  • 38 пешо

    12 1 Отговор
    да цъфнат налъмите ще спечели
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Вввв

    2 4 Отговор
    Когато копейкин стане президент на САЩ тогава
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Механик

    15 1 Отговор
    Задължително ще я спечели, поне като гледам снимките, дето ги публикувате. Направо са е спечелили вече и маршируват бодро към Кремъл.
    Смешници!
  • 43 Абра кадабра

    14 1 Отговор

    До коментар #25 от "linx":

    Какво ли ще стане ако Украйна получи модерни западни ракети...? Ми нищо няма да стане! Просто защото няма да получат противокорабни ракети! Такива ракети се изстрелват от пускови установки или от самолети. Укрите нямат нито едното, нито другото! А изстрелващи се от рамо такива ракети няма, просто защото никому не е дошла безумната идея да направи такива...
  • 44 разбирам че боли , ама.....

    12 1 Отговор

    До коментар #37 от "Гошо":

    И какво направихте с джавелините и стингърите . Навряхте ги там дето слънце не огрява .
  • 45 Да бе да

    5 0 Отговор
    Късно е чадо!
  • 46 въздушен ас

    9 2 Отговор

    До коментар #35 от "WTF":

    Ти двубой между самолети в небето ли искаш да гледаш ? да не сме 1944 година .То за това приказвам че самолетоносачите са история . Могат да плашат с тях само Сомалия . Ама имали другите самолетоносачи .... И какво от това ?
  • 47 Ще им се

    13 1 Отговор
    На Дойче зеле нато и ес са в клинична смърт
  • 48 Скакауец

    16 2 Отговор
    В момента се повтаря ВСВ, когато срещу СССР воюваше почти цяла Европа! Сега е почти същото, само че в битката се е включил и бившият съюзник на Русия...И въпреки това победата за Украйна е само в сънищата на дойче зеле...

    Коментиран от #51

  • 49 така стоят нещата

    15 2 Отговор
    Вече е късно за украинците . Армията им е в чувала и както казва Яков Кедми в интервюто / а той не е прост човек / - следващите две седмици украинската армия ще я смажат.

    Коментиран от #53

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 за украйна това ще е третия бой

    14 1 Отговор

    До коментар #48 от "Скакауец":

    И във ВСВ украйна не е съюзник . Пак е била враг .

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Таймер

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "така стоят нещата":

    Започвам да броя...ъъъ ама от днес или от утре ще са две седмици?

    Коментиран от #55

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 от студиото

    10 1 Отговор

    До коментар #53 от "Таймер":

    Питай евреина . Да ти дам ли телефона . Щом той го казва като разузнавач по телевизията , явно не е за да си чеше езика.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 така така

    8 0 Отговор
    Ще спечели ... нъцки.
  • 58 Къв брат

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Госあ":

    Си ми ти ве лайнат
  • 59 Браво на дойчевеле

    12 0 Отговор
    Надъхвайте ги още та да се изтрепят всички! Вместо да се насочите с апели за преговори и компромиси към по силния да спре и преосмисли тази лудост, вие надъхвайте по слабия да се самоубие. Браво! Думи нямам за днешната журналистика.
  • 60 Тити

    3 8 Отговор
    Въпрос навреме Украйна да си върне териториите а Путя щеси ближе раните докато на Червеният площад ще движат Москвичи и Лади.
  • 61 Морално

    2 10 Отговор
    Украйна я счечели със започването на атаки срещу цивилни от руска страна,и допълнително предизвиканата криза от войната също е в негатив на Русия .Никой няма да повярва повече на легенди за "освобождаване" има интернет вече.

    Коментиран от #69

  • 62 ХАН КРУМ

    12 1 Отговор
    Войната върви по план и от страна на САЩ и на Русия.Тя ще свърши, когато трябва и това най –малко зависи от Зеленски.Оръжейните сделки и пазара в Украйна върви и военните помощи ,ще трябва да се плащат. Момента за свръх печалби е сега.Сред цялата истерия, започват увеличаване на военните бюджети на европейските страни,а това за търговците от САЩ е добре дошло.Тепърва срива в икономиката на Европа предстои.Големите приказки и закани приключват.Русия загърба Запада с 20% население и се обръща към останалия святВойната в Украйна е завесата ,зад която вървят множество скрити процеси и целия икономически и финансов капацитет на Русия тихо и силно работи по тях.Всичко ,което се случва е планирано и отиграно многократно в различни варианти и във времето напред.Това ,че за нашите доморасли ,неграмотни политици е изненада е нормално.Те нито имат ,знанията нито капацитета за такава голяма игра.За това и чакат НАТО и ЕС да кажат нещо и те ,като папагали да повтарят.Ако им отвържат въженцето от Козяк и от Брюксел,ще се загубят в събитията ,които се случват.
  • 63 Мишки

    10 0 Отговор
    Дойчето дали разбира с това писане, че ако почне пълномащабна война. След това Дойче зеле няма да има,
  • 64 стоян георгиев

    3 14 Отговор
    ̀украина ще спечели тази воина.тва не стои под съмнение.в началото мислех че ще стане на база тежка и изтощителна партизанска воина,но предвид силата на украинската армия и народ виждам че няма да се стигне до това.руснаците губят военно по всички направления.необходимо е само да се засили украинското пво и да се потдържат военните им сили с муниции и техника.за целта българия може да свърши много полезна работа с нашето военно производство.санкциите на запада ще се отразят на русия след около половин година,а до тогава трябва мощно да се потдържа армията на украина.нато се обедини евросъюза също,но е време за по-решителни деиствия.трябва да се доставят спешно американските пво системи обещани на украинците.тва ще пречупи гръбнака на руската доминация и ще обърне ролите в конфликта!

    Коментиран от #65, #68, #82

  • 65 пий си хапчетата

    12 0 Отговор

    До коментар #64 от "стоян георгиев":

    20хил азовци , кадировците ги приключиха . Има изказване на Кадиров - чети . 70хил украинска армия в чувала. Както казва Яков Кедми - до две седмици ще я приключат.

    Коментиран от #74

  • 66 Ами Да... може да спечели

    10 0 Отговор
    Може да спечели като вдигне белото знаме и капитулация.... ще ги бият по малко!!! А иначе ....
  • 67 Посетител

    7 0 Отговор
    На 35-ти Май със сигурност!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Мдааа

    8 0 Отговор

    До коментар #61 от "Морално":

    Чувате ли ги бре... ЦИВИЛНИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЕВАКУИРАТ... крещят бандерете!!!
    От кога руснаците и свободния свят крещи... БАНДЕРИТЕ ДЪРЖАТ ЦИВИЛНИТЕ ЗА ЖИВ ЩИТ!!!
  • 70 Посетител

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Перо":

    В началото на операцията, Путин надълго и нашироко изясни причините за нея! Потърси изявлението му от 24. 02.
  • 71 ТИ ДА ВИДИШ

    11 0 Отговор
    Ами представяте ли си ако в специалната операция вместо руснаци бяха американци тогава Окрайна щеше да е само лунен пейзаж и то само с хуманитарни оръжия...както до сега тея миротворци употребяваха... ядpени бомби в Япония, БОВ Haпaлм(napalm) във Виетнам, обеднен ypан в Сърбия, Ирак, Либия и колко ли други хуманитарни способи по целият свят, където са плъзнали!!!!
    На тоя фон руснаците пасти да ядат и са божи кравички!!!!
    А този конфликт можеше да бъде избегнат. Замислете се все пак кой има интерес и е единственият печеливш от военните конфликти и кой ги финансира.
  • 72 Посетител

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Силвестър":

    Именно затова повече вярвам на Кедми, отколкото на DW!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #65 от "пий си хапчетата":

    има изказване на кадиров.само с това дето си написал показва за къде си бе дрогар!кадиров е един клоун.нали прочете брадат клоун дето в момента прави филми тип маша и мечока как побеждава някъде докато си стои в грозни.тази негова деиност доиде след като пробваха брадатите му боици да се правят на воиници в реални боини условия и ги приключиха бързо бързо.в момента всяка украинска групировка има изявление подканящо чеченците на кадиров да ги атакуват.молбите са свързани с цветисти поздрави към семеиството му.демек да опита отново.иначе тва ви остана на вас да се радвате на маша и мечока и да подканяте да пият хапчета всички дето ви обявяват че тва е анимация ,а не документален филм!
  • 75 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #68 от "Неваксиниран и нормален":

    няма кво да кажа след тоя ти пост.ти си много сериозен тип.сега след ваксинацията ще измре цялото западно население и вие неваксинираните путиноиди ще победите съвсем естественно.за борисов не позна дрогар.за мен борисов е подобен на путин б о к л у к!еднакви са по манталитет и умствени възможности,но нас ни спаси ситуацията че сме в ес.

    Коментиран от #76

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Просто човек

    0 6 Отговор
    Слава на Украйна! 🇺🇦
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Така защото

    5 1 Отговор

    До коментар #76 от "В грешка си "дрогар"":

    ДрОгарят Стоян Георгиев преднамерено пише така защото тове е единственият начин да маскира функционалната си неграмотност относно граматиката на българския език. Ако се опитваше да спазва правописни правила щеше да е още по-смешно. Отдавна въобще ни му чета криволиците защото ми е под нивото да се занимавам с функционално неграмотно същество.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 5 Отговор

    До коментар #64 от "стоян георгиев":

    руснаци вече имат проблем със храната в градовете си.не ги слушай какви ги каканижат.тази блокада ще ги унищожи!Представи си немците имат проблем с олио,а какво ще стане с руската... Електроника....да видим каква храна ще произведат....Няма ли търговия и да се въртят пари от газ и петрол....Не виждам как ще издържат и 2месеца не до зимата!
  • 83 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 3 Отговор

    До коментар #81 от "стоян георгиев":

    когато нямат доводи ,почват с елементарни обиди.Аз дори нарочно им пускам ....фитили,къде вместо в,във къде вместо с,със къде запетая.Това са платеви глупаци,които им е зададено да държат инфо фронта.понеже самата им кауза е античовешка и терористична те търсят друг начин чрез злобни нападки към пишештите да подържат фронта!

    Коментиран от #84

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Кую

    0 0 Отговор
    Нещо много ги мотат руснаците.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ян Бибиян

    3 0 Отговор
    Фактите са други Вече от Армията на Украйна са останали само войскови сьединения От 4 групировки Една е около Мариопол вече е разбита в котела са 70 хилядна Другата е в Одеса има в Харков една и последната около Киев До 28-30 април Всичко трябва да преключи Ако НАТО иска да пробва силата на Русия да заповяда Следва ракетен обстрел от всички видове орьжия И от тази шайка хулигани Ще останат бабитите който накрая ще намажат вьжето Това е положението Русия не бьрза тя има работа да свьрши Нашите се зьбят защото умират от страх че идва видов ден Кой бил бензиностанция с ракети Кой гони 12 общо дипломати от Б-я Кой се гаври с руските гробове Ще дойде време на плащат с лихвите