Last news in Fakti

25 Март, 2022 11:48 11 918 7

Георги Георгиев, БОЕЦ за ФАКТИ: Изискваме оставката на Кошлуков незабавно! Премиерът е уведомен

  • бнт-
  • емил кошлуков-
  • оставка-
  • боец-
  • георги георгиев-
  • шествие-
  • украйна

"БНТ продължава да обслужва кремълската пета колона и мафията в България", заяви председателят на "БОЕЦ"

 Георги Георгиев, БОЕЦ за ФАКТИ: Изискваме оставката на Кошлуков незабавно! Премиерът е уведомен - 1
Георги Георгиев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Лавина от искания за оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков последва след Мирното шествие в подкрепа на Украйна, което се проведе вчера в София. Причината - необективно и омаловажаващо големите мащаби на шествието - категорично в него се включиха над 10 000 души, отразяване в централната новинарска емисия на Българската национална телевизия.

Сред хората и организациите, които обявиха, че искат спешно оставката на Кошлуков, е Гражданско сдружение “БОЕЦ”. “И след снощното демонстративно игнориране и наложено медийно затъмнение от БНТ на многохилядния граждански протест в подкрепа на Украйна в София, Кошлуков трябва да бъде отстранен незабавно!”, категорични са от сдружението в съобщението си.

От ФАКТИ разговаряхме по темата с Георги Георгиев, председател на “БОЕЦ”.

“Кошлуков - вън!”, заяви Георгиев.

“Днес “БОЕЦ” отново припомняме на управляващите, че оставката на Кошлуков беше една от основните цели на протестите, заедно с оставките на Борисов, Гешев и Цацаров. Оставката на Кошлуков беше сред общите цели на протестите последните години. “БОЕЦ” бяхме пред БНТ десетки пъти - правехме блокади, протести, акции, Граждански панорами”, припомни той.

“Преди месец внесохме в Народното събрание и конкретен сигнал за отстраняването на Кошлуков. Ако за Гешев ни убеждават, че ни трябва конституционно мнозинство и промяна на Конституцията, че било тежко и трудно, то питаме - и за Кошлуков ли трябва да променяме Конституцията?”, пита председателят на “БОЕЦ”.

“Днешната реакция е в отговор на демонстративно игнориране на снощния многохиляден граждански протест в подкрепа на Украйна в центъра на столицата. “БОЕЦ” бяхме там и бяхме част от гражданското общество, което заяви своята позиция срещу агресията на Путин и в подкрепа на Украйна. Както през 2020 година БНТ игнорираше протестите и от ефира на нашата “обществена” телевизия към протестиращите граждани се сипеха думи като “гадове” и “безделници, изкривяваха умишлено и игнорираха нашите действия, по същия начин днес БНТ продължава да обслужва кремълската пета колона и мафията в България, която е проводник на същите тези интереси”, обясни Георгиев.

“Категорично настояваме и изискваме оставката на Кошлуков незабавно. Вече уведомихме и премиера на България Кирил Петков за това искане. Очакваме реакцията на управляващите”, съобщи той.

Според Георгиев, ако оставката на Кошлуков не последва за пореден път, това ще покаже отстъпление. “Ако не го направят, ще последват две неща. Първо, те самите ще се разобличат, че има отстъпление и има подмяна на целите, които заявиха, че са общи - целите на гражданите от протестите. Второ, ще ни принудят да реагираме и да принудим тях да действат по трудния начин. Ако трябва и с протести, разбира се”, посочи той.

“След множество сигнали от “БОЕЦ” през последните месеци, последващите ни действия ще бъдат вече на площадите”, завърши Георги Георгиев, председател на “БОЕЦ”.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 142 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ради

    15 19 Отговор
    Докога ще го търпим този плужек Кошлуков.?Обслужва 12 години Гербаджиите и защитава тяхните интереси с лъжи, затъмнения на истината и манипулира мнението на свободните журналисти, които работят там.Те са талантливи професионалисти, но са принудени да играят по свирката на този изрод Кошлуков, от страх да не ги уволни.Притъпява им съзнанието и насилствено ги кара да лъжат.Това е престъпление, защото не се спазва свободата, която им дава Конституцията. ОСТАВКА ! ВЕДНАГА.