Last news in Fakti

11 Април, 2022 21:01 6 264 186

Волгин, БНР и дезинформацията: защо това трябва да спре веднага

  • петър волгин-
  • бнр-
  • възраждане-
  • костадин костадинов

Това е вземане на страната на агресора - Русия, тъй като тази дезинформация е част от войната, наричана в учебниците "психологическа операция"

Волгин, БНР и дезинформацията: защо това трябва да спре веднага - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От ефира на националните БНР и БНТ, но и на повечето големи медии продължава да се лее руска пропаганда и дезинформация. Това трябва да спре, смята Георги А. Ангелов.

"След последното предаване на журналиста Петър Волгин дойде време за оставката ми в Обществения съвет на Българското национално радио (БНР)". Това обяви оперната прима Александрина Пендачанска в профила си във Фейсбук, където публикува и писмото си до генералния директор на БНР Милен Митев. От него се разбира, че Общественият съвет на радиото много пъти е настоявал дезинформацията и пропагандата в предаванията, водени от Петър Волгин, да бъдат преустановени.

"Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини, от които се провежда откровена пропутинска, антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда, която противоречи на обществения интерес и мисията на Националното радио", пише Пендачанска. И допълва: "В условията на война, започната от руската агресия и водеща се на няколкостотин километра от границите на България, това е особено тревожно”.

Менюто на "Възраждане" е добре познато

В последното предаване на Волгин гостува лидерът на националистическата и проруска партия "Възраждане" Костадин Костадинов. Надали някой ще се изненада, че в ефира на БНР Костадинов изреди списъка си от тези, стъпващи на дезинформация и руска пропаганда.

Според лидера на "Възраждане" НАТО "представлява заплаха за националната и териториална отбрана, цялост и сигурност на България", защото след влизането на България в Алианса три пъти бил намалял отбранителният потенциал на страната. Да кажеш, че участието на България в най-големият и модерно въоръжен отбранителен съюз в света, в който членуват 30 от най-напредналите държави и който гарантира колективна защита при военно нападение, представлява заплаха и намалява отбранителни потенциал, е меко казано глупаво.

Костадинов обаче далеч не е малоумен, манипулациите му са целенасочени. Два дни по-рано неговите депутати в парламента използваха механизмите на парламентарния контрол, за да вкарат в обяснителен режим министъра на отбраната Драгомир Заков и целия кабинет, обстрелвайки ги с дезинформация в полза на Русия.

Дори опровергана, дезинформацията остава

Министрите опровергаха лъжите им, но така работи дезинформация - колкото и да бъде опровергавана, все нещо от нея остава в главите на хората. Когато дезинформацията облива масите от социални мрежи, чрез специално създадени или купени за тази цел сайтове, от малки и големи телевизии и дори от държавните обществени медии - БНТ и БНР - това води до създаване на обществено мнение. Точно това е и целта ѝ.

Какво би очаквал един радиожурналист от такъв гост, освен още дезинформация. Волгин не зададе нито един въпрос, който уточнява или уличава в лъжа Костадинов. Напротив, той нарочно му подаде топката, като цитира руски медии, според които “Азов” са завзели два български кораба в Мариупол. И пропусна да каже, че българското Външно министерство и собственикът на кораба отричат това.

Не е само БНР

В държавната БНТ, както и в много частни национални медии, също се разпространяват напълно безкритично фалшиви новини и дезинформация. Така преди 3 седмици, след едно от най-големите шествия в последните години у нас - това в подкрепа на Украйна - познайте кого покани bTV да коментира събитието? Не активистите, които го организираха, не анализатори и експерти, а известния с проруската си позиция и дезинформацията, която разпространява, Костадин Костадинов.

Костадинов не просто изрече неистини, че този протест не е организиран от българи и че в него участват "терористични организации", но тезите му продължават да стоят съвсем безкритично на сайта на телевизията, чиито редактори с два клика във Фейсбук могат да стигнат до организаторите и да говорят с тях. На сайта на БНР пък почти 18 часа стоеше "новината", че излезлите да подкрепят Украйна са едва "стотици", без тя да бъде актуализирана.

По време на участието на кандидат-депутата от “Възраждане” Пламен Пасков по телевизия Евроком пък беше излъчена част от видеоклипа на песента "Никогда-нибудь" на руския рапър Хаски, в който статист в чувал за трупове пуши цигара. Видеото бе обявено за “доказателство”, че руските зверства в Буча не са се случвали. Интервюто е разпространено от “Възраждане” в партийния канал в YouTube на 7 април 2022 г. под заглавие “Пламен Пасков с брилянтен анализ за войната Русия - Украйна и ролята на България”.

Разпространението на дезинформация е подкрепа за агресора

Докато се разкриват все повече и повече от зверствата на армията на Путин и броят на бежанците от Украйна надмина 4,5 милиона, български медии, част от които са финансирани с пари от данъкоплатеца, безкритично разпространяват дезинформация в полза на Русия. Това не са просто фалшиви новини, целящи да доведат до повече кликове и съответно до повече пари от реклама. Това е вземане на страната на агресора - Русия, тъй като тази дезинформация е част от войната, наричана в учебниците “психологическа операция".

И ако непосредствената ѝ цел да блокира даването на военна помощ на Украйна изглежда не чак толкова опасна за българското общество, дългосрочните последствия ще останат с поколения, защото ще формират нагласи и предразсъдъци, които се предават от родители на деца.

Това трябва да спре веднага

Предразсъдъците в полза на всички руско, без то да се подлага на спор и анализ, са другата причина за разпространението на дезинформация, освен стремежът към власт и пари. Образованието, функционалната неграмотност и ниската медийна култура допринасят за вирусното разпространение и безкритично приемане на дезинформацията.

Разбира се, освен очевидната конспирация, трябва да приложим и бръснача на Ханлън, който гласи: "Никога не търсете злонамереност в нещо, което може адекватно да бъде обяснено с глупост."

Точно заради това власт и медии трябва да осъзнаят своята отговорност и да спрат безкритичното разпространение на дезинформация. Преди да е станало твърде късно.

* Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 168 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    201 54 Отговор
    Оперната прима може да ми попее на ,, микрофона,,

    Коментиран от #54, #74, #125

  • 2 Източна ромелия

    230 47 Отговор
    Факти що не пишете истината за Мариопул?ВИСШИ ОФИЦЕРИ ОТ НАТО В ПОДЗЕМИЕТО „ЯМА“ В „АЗОВСТАЛ“ В МАРИУПОЛ ПЛЮС СЕКРЕТНО СЪОРЪЖЕНИЕ НА НАТО „PIT-404“ И СЕКРЕТНА НАТО БИО ЛАБОРАТОРИЯ С БИОЛОГИЧНИ ОРЪЖИЯ. МАКРОН, БОРИС ДЖОНСЪН И НЕХАМЕР УГОВАРЯТ ПУТИН ДА ОСВОБОДИ НАТОВЦИТЕ БЕЗ АРЕСТ И ТАЙНО! ЗАПАДНЯЦИТЕ ИСКАТ ОТ ЗЕЛЕНСКИ САМО ЕДНО – ДА НЕ СЕ РАЗКРИВА СЪЩНОСТТА НА ТОВА, КОЕТО СА ПРАВИЛИ ОТ 2014 НАСАМ!

    Коментиран от #28, #140

  • 3 Зв Лалов

    209 25 Отговор
    Съгласен. Тъй ами, имаме си Дойче Веле , та и Зеленски.
    Не ни трябва друга информация.
  • 4 АнтиГост

    53 174 Отговор
    Волгин в Масква!

    Коментиран от #7

  • 5 Емил

    119 17 Отговор
    Я-а-а, ФАКТИ, за вас се пише! Ще спрете ли?
  • 6 Русия носи мизерия

    44 214 Отговор
    Руските фашаги си имат финансиран от българската държава говорите.После ми говорете че България била американска а не руска марионетка и че политиците грабители били американски а не руски.
  • 7 Емил

    37 137 Отговор

    До коментар #4 от "АнтиГост":

    По-добре директно във Волга!
  • 8 ВОЛГИН

    45 177 Отговор
    Е НАЙ-ПЛАТЕНИЯТ РУСКИ АГЕНТ...КАКВИ ПАРИ ВЗЕМА СИ НЯМАТЕ ЗА ПРЕДСТАВА....

    Коментиран от #29, #33

  • 9 Това е другата гледна точка

    177 20 Отговор
    Къде е проблема???

    Коментиран от #21

  • 10 Индианец

    229 19 Отговор
    Майко мила!
    По време на социализма имаше повече демокрация и плурализъм.
    Май пак ще сменяме системата!
  • 11 Грульо

    200 24 Отговор
    Атлантическата пропаганда по големите медии трябва да спре незавабвно! Тя е в разрез със световните демократични ценности! :D
  • 12 Боже

    203 23 Отговор
    каква жлъч и злоба. Някой си е посмял да изкаже различно мнение от това на органа на окупационните сили на сащ, дойче зеле. Защо толкова злоба дами и господа. Нали сме хомо сапиенс, тоест можем да мислим, тоест можем и сами да си правим изводите, съпоставяйки различни мнения и източници на новини. Или не ни е разрешено. Кога ще въвеждате министерството на Истината.

    Коментиран от #36, #142

  • 13 Георги А. Ангелов.

    118 7 Отговор
    Кой съм аз че да ви казвам, кое е дезинформация. Имате глави на раменете, четете и мислете.

    Коментиран от #119

  • 14 Мда

    124 11 Отговор
    Засега няма достоверни източници на информация за войната в Украйна. "Най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов" - Ото фон Бисмарк..
  • 15 Българин

    27 160 Отговор
    Волгин да си върви в Русия и да не замърсява с гнусните си лъжи информационното пространство у нас.
  • 16 Долу DW

    191 18 Отговор
    DW също разпространява пропаганда, дезинформация, полу-истини и откровени лъжи.
    Трябва да се забрани DW в България!
  • 17 Помак-Z

    15 104 Отговор
    ...петър , е проруско момче ..и ас обичам Русия ...но аз обичам и харесвам РОССИЯ..славянската история, доминация , православие !!! А не СССР...а Петър мн харесва СССР...тои обърка и добрата донякъде водеща Силвия В
  • 18 Реалист

    166 12 Отговор
    Пендачанска - "Няма мнение по отношение на истината." Тя смята, че нейната истина е единствената вярна.
    Самата забрана за руската гледна точка прилича на съд, при който се разрешава само на прокурора да говори. На обвиняемия не му се разрешава адвокат защото е обявен за престъпник.
  • 19 !!!?

    22 79 Отговор
    ЕДИН ЛЕШОЯД - В ЕФИР !!!?

  • 20 Кофти ария..

    152 15 Отговор
    Тая Пенда била много фашизирана бе! Журналисти като Пешо Волгата правят журналистиката ма,како,оди да пееш в друга опера!
  • 21 Факт

    21 151 Отговор

    До коментар #9 от "Това е другата гледна точка":

    Проблемът е, че това са лъжи, а не мнение.
    Фактите са, че Путин е военнопрестъпник

    Коментиран от #101

  • 22 DW-пропаганден машинен

    160 14 Отговор
    Пълни глупости от доста време се лее само проамериканска и укро пропаганди, вече става зловещо! Подобни твърдения, като на DW са клевета и манипулация! Каква "руска пропаганда", като освен руските медии спряха достъпа дори обикновени руски сайтове!?
  • 23 Зв Лалов

    121 11 Отговор
    Чудех защо винаги ни се набива евроатлантизма.
    Комай защото с евро ще плащаме за атлантизма.
  • 24 Българин

    111 9 Отговор
    Вашата пропагандна машина трябва да бъде отрязана моментално и всички замесени в нея съдени за национално предателство и измяна!
  • 25 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    123 10 Отговор
    Друга гледна точка се нарича!
    А пропаганда е това което вие правите!
  • 26 Неутрален

    131 10 Отговор
    Пендачанска запя дует със съпруга си Найо Тицин. За кинтите на Сорос може и някой кючек да извъртят.

    Коментиран от #161

  • 27 А къде е СЕМ?

    17 117 Отговор
    СЕМ са за директно закриване. Нищо не вършат. С широко затворени очи и уши са тия Колко пъти им писах сигнали да спрат Россия 24 в България, защото бруталните руssки лъжи са нетърпими. Дори не благоволиха да ми отговорят.

    Коментиран от #35

  • 28 Интересно

    33 2 Отговор

    До коментар #2 от "Източна ромелия":

    Интересна новина
  • 29 Ветеран от Протеста

    14 99 Отговор

    До коментар #8 от "ВОЛГИН":

    Любопитно ми беше КОГА е вербувано лицето Петър Петров Георгиев именуващо се Волгин....Оказа се че е логично през 1988 ма...Тогава ДС на БКП започва разработките на уж Дисиденти като Доган,,Тренчев,Манолов и т.н...Волгин е арестуван заедно със сина на Марко Семов - Атанас Семов за организиране на група за сваляне на Комунистическата власт в България ...Атанас Семов е в ШЗО - школа за запасни Офицери....Изпратен е за кратко в Дисциплинарна рота и после след намесата на Всесилния си Баща - Марко Семов са освободени и двамата от отговорност,но това коства на Марко всички величайши постове....за кратко...1989 та са вече Дисиденти....И двамата са съученици от Гимназията за древни езици......и виж ти...едва завършил Филология и Волгин е назначен в БНТ...а после и в БНР....Атанас след години перипетии в Чужбина акустира като Правен съветник на издигнатия от 26 агента на ДС за Президент Румен Радев....А Волгин се вихри с Руска Пропаганда по БНР.....И миришат на Руските тайни служби като КГБ и ДС на БКП,та се не траят....
    .

    Коментиран от #91

  • 30 Редно е

    63 5 Отговор
    да си зададем въпроса и "Кой е Георги А. Ангелов?". В този смисъл съжалих, че си го зададох и си напраих труда да разбера кой е.
  • 31 Ако волгин бъде

    113 10 Отговор
    Изключен, то 90% от слушащите бнр няма да включат никога това бнр
  • 32 Монетата има две страни

    111 11 Отговор
    За мене дезинформация е лъжите и безкруполните обвинения срещщу Русия,на които никой нормален човек не вярва.Всеки ден ни заливат с хиляди скалъпени видеа и лъжи,нямащи нищо общо с истината.Дезинформация е да представиш една фашистка държава и един фашистки режим като невинна жертва.Дезинформация е да лъжеш че екипажа на Царевец не е пленен а от кораба не се стреля срещу руските позиции.Дезинформация е,че живеем в държава,защото това не е държава а една фирма,за миене на задните части на враговете на България.Дезинформация е че правителството ни е българско,защото не е, това са слуги на САЩ.

    Коментиран от #110

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Един

    77 7 Отговор
    Ето нещо ,което не е дезинформация.Заловени са натовски офицери и е открита биолаборатория с биологично оръжие.

    Коментиран от #63

  • 35 СЕМ са подлоги

    10 86 Отговор

    До коментар #27 от "А къде е СЕМ?":

    Уж щяха СЕМ да наблюдават БНР и БНТ заради такива майкопродавци като волгин, къде спят, май са на Марс! А волгин си е промито корумпе от години. Просто да го махнат, че е срамота

    Коментиран от #51

  • 36 Русенец

    75 4 Отговор

    До коментар #12 от "Боже":

    Мисленето застрашава нечии ценности и планове за реформи.
  • 37 не може да бъде

    69 3 Отговор
    Вече се вижда колко много ни липсва едно Министерство на Истината!А имаме толкова подходящи кандидатури да оглавят това м-во!
  • 38 Госあ

    6 62 Отговор
    Волгин е умно момче, но безполезно. От онези номенклатурчици. Разбира се, има къде по големи некадърници, но все пак е номенклатурчик. Иначе, еманацията на демокрацията е баце и приближените му, управлявали майка България три мандата от новата история на прехода. Преди него мавъра и крушовската…
  • 39 no name no face no number

    81 4 Отговор
    Тоеср няма значение ко каже дойче зеле ние сме длъжни да вярваме ако не му вярваме значи ние сме против демокрацията хм брей ти да видиш. Ами къде е свободата човек сам са позиционира себе си в морето от информация, за пи х ни е някой друг да решава в какво и на какво да вярваме вместо нас. Дори и да забраните всички опозиционни мнения и предавания знайте, че всеки родител ще даде на детето си оноеа, което ще го продължи във времето. А вашето време DW и компания започва все поввче да не бъде ваше. Моите съболезнования

    Коментиран от #76

  • 40 :))

    50 7 Отговор
    ".....български медии, част от които са финансирани с пари от данъкоплатеца, безкритично разпространяват дезинформация в полза на Русия...."/// Изброй ми три, ангел Азазел !??
  • 41 Логично

    85 6 Отговор
    Щом DW говори лошо за П. Волгин, той трябва да е прекрасен човек !
  • 42 Гражданин

    85 6 Отговор
    От къде на къде DW ще определя кого и кога ще гледам/слушам!?! Аз налагам ли някого кой и кога да слуша/гледа DW? Ако на някой не му харесва какво чува/гледа има пълното право да превключи канала, или обратното - да продължи да гледа/слуша! Аман от пропагандни внушения! Нямам никаква нужда от това друг да му дава напътствия как/кога, и за какво ще се информирам!
  • 43 Ком

    28 7 Отговор
    Четете коментарите и вижте как се излагат така нареченоте “комунисти”!
    Истинските комунисти отдавна бяха убити от сегашните фалшиви!
  • 44 Ццц

    83 5 Отговор
    А защо толкова ви е страх да се чуят различни мнения и всеки сам да си избира? Да слушаме само проукраинската версия означава от една страна да съчувстваме на невинните укрински жертви, с което съм съгласен, но и да подкрепяме Зеленски и проамериканската клика около него, които вкараха страната си в голяма беля, за да прокарат американските интереси на границата с Русия. С това не съм съгласен. Основният виновник за войната е дъртака и интересите, които е назначен да брани, ровейки си носа в Източна Европа. Именно тези интереси намирам за най-голямата заплаха на света и искам да бъдат накарани да лазят. Има индикации, че това започва да се случва.

    Коментиран от #57

  • 45 Абе,

    64 7 Отговор
    Пачавраска,меткай се в трабанта с пасито и ленчекрадла и заминавайте да лижете нациски дирници в укра...
  • 46 Един

    66 6 Отговор
    Разбра се защо Макрон е искал коридор за цивилни,но всъщност е искал да спаси натовските офицери,които днеска са заловени.

    Коментиран от #79

  • 47 така ли

    4 16 Отговор
    мазен келеш...
  • 48 Абсурдистан

    7 45 Отговор
    Да се отървем от безродниците в ефира!
  • 49 Верно ли

    75 3 Отговор
    Абе, а някой слуша ли предаването. Гледам му на този коментарите в Дневник - била се леела путинска пропаганда. А всъщност ставаше дума за нашите моряци и за въоръжението ни! Дори Волгин изрично подчерта в началото, както по-късно и Костадинов, че информацията е непотвърдена. Та не мога да разбера какъв е този либерален вой до небесата, но със сигурност ми писва от демократични истерици!
  • 50 МИКРОФОНА Е ВАШ👍

    38 2 Отговор
    ПО БНP ЕДИНСТВЕНО БЕЗ ЦЕНЗУРА И ПРОПАГАНДА БЕШЕ ПРОГНОЗАТА ЗА НИВОТО НА РЕКА ДУНАВ В 15.00 Ч.👍
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Хаах

    5 66 Отговор
    Да кажем, че това са добре информирани, образовани и арогантни хора, които явно са цяла организирана мрежа.Естествено, че всичко се дирижира и движи от Руското Посолство и то тука в родната ни България.В предвид бруталните изявления на Путин и Лавров, че войната е срещу Европа и Щатите, и изявления като-Русия от Лисабон до Владивосток, износа на руско и китайско оръжие за Сърбия, споменаване на Косово от Лавров като бъдещ отговор и гореща точка, червеното ядрено копче в случай, че някой посегнел на касапите от Буча да могат да убиват и мародерстват безнаказано.Какво означава това.Не е ли, че се подготвя коридор на танковете през България и такива като Волгин подгряват обществото, защото първия пък съветник на Путин каза, че чл.5 не бил пречка да прегазят натовска страна.
    В тази връзка Външно Министерство недей да само да ходи на разходки в Брюксел, а да изиска оттам незабавни мерки за руската агентура в управлението, медиите, Телевизите в България.
    Президента докога с тоя неутралитет ще поддържа страната на Путин и мародерите.
    Как може бе, ние ги четем всички тези неща и ги коментираме постоянно, а то служби Министри, спят ли или нещо друго правят.

    Коментиран от #97

  • 53 A50

    65 6 Отговор
    Ало нацистите, още малко в лагери за нормалномислещи ще започнете да ни набутвате. Такава медийна диктатура нямаше и при комунизма. Знаем, че мразите руснаците и също знаем, че пак ще ви наврът на едно тъмно място
  • 54 тоя

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    може ли на два гласа да го лапни с кавала....или в омикрото по немски андере зайте...
  • 55 Русенец

    37 3 Отговор
    Кой? Кой смее да дава възможност на ответната страна, да излага гледната си точка? Кой? Кой си позволява да изслушва обвиняемият? Това забранено! Подобни прояви трябва да се преследват от всички демократични, законови структури.
  • 56 Един от многото,който не подлежи на мани

    56 6 Отговор
    пулации.Днеска са заловени в подземията на Мариопул над 240 офицера от НАТО,от десет държави и един генерал,командващия американските войски от НАТО.Открита е и биолаборатория сзаедно с персонала,която е произвеждала биологични оръжия,които са забранени с конвенция.Посещението на австрииската шушумига при Путин също не е било случайно,но този път никой няма да се размине от възмездие.Вчера пуснах видео за унищожените С-300 и троловете ореваха темата че това е фейк.Е днеска и уркофашистите съобщиха официално,че са унищожени.

    Коментиран от #72

  • 57 Фрг

    7 38 Отговор

    До коментар #44 от "Ццц":

    Нали знаеш че вие комунистите путинофили в следващият парламент ще сте 5-та партия?
  • 58 Българин

    15 57 Отговор
    Волгин е срам за България и платен лакей на военнопрестъпника и фашист Путин.
  • 59 бръснат ЧЛЕН

    6 36 Отговор
    Време е за декомунизация и на въжето

    Коментиран от #62, #75

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Зара

    64 8 Отговор
    Слушам само Волгин!Респект пред интелекта ,професионализма и смелостта в една фашизираща се държава ,да изразява собственото и нашето мнение-на над 90 процента от мислещите българи!Това ли е демокрацията?Да затваряш устата на другомислещия?!Срам и позор!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ал Бунди

    8 57 Отговор

    До коментар #34 от "Един":

    Ич па не е дезинформация. Кде има доказателства, освен празни приказки? Хванали били натовски генерали..хвана ли са ме за...ако имаше такова нещо, до сега Московската орда да са опищели орталъка...Ама н от балалайки бе. Истината е че няколко стотин азовци правят диви и щастливи орките...направо ги карат да хъркат предсмъртно..Чудно, как са ти пуснали дезинфото, когато на мен не ми пускат даже клип, който е на културна тема?

    Коментиран от #71, #77

  • 64 Кандидат Милионер

    8 46 Отговор
    Трябва да си Психопат наравно с Руските Комунистически Психопати управляващи Русия,за да защитаваш позициите на хора,убиващи невинни,прогонили 6 милиона от родината им,оставили 11 милиона без дом,в Руините на градовете си...Нахлули в чужда държава с Бронирана техника,ракети,Бойни вертолети и Изтребители сеещи Смърт и Разруха в 21 Век....Волгин да подава Оставка ..,Костадинов от Възраждане на Комунизма,БСП с Лустрация....Незабавна Лустрация на всички Комунисти в България!!!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ЯКО НИ КРАДАТ

    28 2 Отговор
    По 200 евро ще получат пенсионерите и гражданите с ниски доходи в Гърция за Великден, заяви говорителят на правителството Янис Иконому, съобщава електронното издание на гръцкия в. „Имерисия“. Парите ще бъдат изплатени непосредствено преди празника – на 20 или 21 април.

    В рамките на тази седмица ще бъде отворена и платформата, по която ще може да се подават заявления по програмата на правителството за подпомагане на домакинствата в закупуването на гориво.

    Коментиран от #149

  • 67 Имам си епи

    56 5 Отговор
    Тази дама и нейният Тицин се вземат много на сериозно , мутренското време мина тя плаче за хонорара от радиото. Голямото болшинство хора не слушат БНТ и продажните телевизии! Волгин е истински ,слушам и уважаван , че не пее в хора на мисирките!
  • 68 Sion

    51 4 Отговор
    Що ли не се учудвам, че точно ДВ , кралете на дезинформацията и пропагандата призовааат з цензура над журналисти! Срам!!!
  • 69 12783

    4 12 Отговор
    Е ТЕ ТОВА ТИ Е ПРОБЛЕМА ВМОЗЪКА ЩОТ НА ТВОЯ МИКРОФОН ПЕЕ МАТА ТВОЯТА ЖЕНАКОСМАТА КОЙ ЗНАЕ КВА Е ГРОЗОТИЯ
  • 70 Госあ

    7 32 Отговор
    И все пак фашизма е по добър от комунизма 💁 Темата е дълга, а между двата строя все пак има някои разлики. Християнството (исляма и юдеизма не ги коментирам, щото са още по зле) и демокрацията са най големите чифудски измами, които трябва да бъдат преосмислени из основи, а най добре - забранени 💁

    Коментиран от #89

  • 71 Верно ли

    48 4 Отговор

    До коментар #63 от "Ал Бунди":

    Както всички виждаме "опищяването на орталъка" е приоритет само и единствено на неолибералните фашизирани демократи!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 На очите си вярвам

    49 2 Отговор
    Eee... аз на очите ли си да вярвам или на квазинацистката? На протеста на украинците знамето на НАТО и знамето на 2-ра SS танкова дивизия "Дас Райх". Повечето оперни певци и певици в Германия са били върли привърженици на нацизма,та нашта жаба вдигнала крак.
  • 74 БКП-КПСС вечна дружба

    4 29 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Де ти е микрофона бе шумkap ? Можеш ли да го намериш ? :)))
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Възпитател

    4 19 Отговор

    До коментар #39 от "no name no face no number":

    Хайде първо да се научим да четем и пишем правилно, пък после ще се занимаваме с философски въпроси !
  • 77 Ще те намеря много скоро!

    37 1 Отговор

    До коментар #63 от "Ал Бунди":

    Ти и вчера ревеше че унищожените словашки С-300 е фейк и си ги гледал как ги разтоварват.И утре ще рервеш за нещо друго.Докато не те докопа някой като мен и не ти затвори за винаги мръсната продажна уста.

    Коментиран от #82

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ал Бунди

    2 30 Отговор

    До коментар #46 от "Един":

    Хахахахаха..дрън дрън- ярина...трудно ще закачиш мислещ човек на тоя бастун. Тия ги разправяй на биоединиците, дето имат мозък колкото да стоят прави и да обслужват ежедневните си нужди- да ядат и да се..ат. Дотолкова им стигат мозъчните възможности на балалайките
  • 80 Напротив, само украинска информация

    50 3 Отговор
    Дори проф. Илчев го каза, че имаме 95 процента украинска прозападна информация. Да бяха казали за причините и Донбас, за Азов и Бандера, защо излъгаха за гарата и пр. вкл. в Мариупил, бомбардирана от украинци и т. Н. Волгин е прав!
  • 81 Напротив, само украинска информация

    40 4 Отговор
    Дори проф. Илчев го каза, че имаме 95 процента украинска прозападна информация. Да бяха казали за причините и Донбас, за Азов и Бандера, защо излъгаха за гарата и пр. вкл. в Мариупил, бомбардирана от украинци и т. Н. Волгин е прав!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 среден

    38 4 Отговор
    оперната да попее на великия зеленски трубадур!
  • 84 факт

    43 2 Отговор
    "...антиевропейска и антиевроатлантическа пропаганда, която противоречи на обществения интерес и мисията на Националното радио", пише Пендачанска..." - Тази жена я мислех, че е оперна певица, но изглежда се е преквалифицирала...
  • 85 освен

    36 3 Отговор
    дойчето нова бтв и бнт са най продажните мисирски твта само фейкове и краварски лъжи само спорта и времето са достоверни
  • 86 високоточкови ретарди

    4 30 Отговор
    пратете го тоз джендър костадинов да спира въоражените до зъби гърция и турция със танкове от 60те години
  • 87 баста

    2 36 Отговор
    В случая за войната в Украйна, другото мнение е това на Путин.Неутралитета е също в тази категория.Точка.
    И следва въпроса, след като е на Путин, изразяващия го какъв се явява в РБ страна в НАТО и ЕС, в момент на война водена от Русия в Европа срещу Украйна.
    Войник, пропагандатор, шпионин....и трите заедно.
    Ставало въпрос за друго мнение и журналистика, айде де тия на теории другаде, ей на РИА, да си казват там гледната точка.
  • 88 Волгин направи от БНР

    6 35 Отговор
    Радио "Гаварит Масква" !
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 коцее коцее къде си да те блъсне влака

    5 36 Отговор
    на тоз костадинов що не му зададете въпроса какво ще стане ако трябва да харчим по 5-10 милиарда годишно да купуваме руски железа..ще станат две работи..пенсиите ви ще стоят на никъде и пак няма да имате армия
    защото освен калашник /който всъщност е германски модел/ нищо друго качествено не е създала кухата руска глава
    ето това ако можете да го проумеете цена няма да имате

    Коментиран от #107

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Не съм съгласен с публикацията

    46 3 Отговор
    Ами тогава да спре и американската пропаганда,която залива българския ефир,медии и телевизии,само с дезинформация! Та това е бетер фашистка диктатура!
  • 93 Дойче зеле

    37 3 Отговор
    Е крайно време да спре да дразни българите с тия промивки!
  • 94 Радон Керанов

    7 37 Отговор
    Волгин е обикновен путлерист, защитаващ престъпното кремълско джудже! Откровено морално дъно!
  • 95 Наю Тцицин

    6 22 Отговор
    Брау ма Александрино! Долу Волгин!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Хрис

    12 0 Отговор

    До коментар #52 от "Хаах":

    Мозък за диагноза о лечение.
  • 98 Долу фашизма

    22 0 Отговор
    Санкционираха ми коментара,защото защитих демокрацията от попълзновенията на фашизма!

    Коментиран от #103

  • 99 Госあ

    5 14 Отговор

    До коментар #89 от "no name no face no number":

    Ако имаш предвид днешният конфунциански комунизъм в Китай съм съгласен. Но в никакъв случай не съм съгласен, че болшевишкия е добър. Освен това, не съм фен и немския нацизъм, а по скоро на фашизма тип Мейжи. Френският социализъм звучи страхотно, но му е изпуснат края с частната собственост. В Норвегия е супер, с общият нефт, но норвежците са колкото нас, а Китай е 1,3 млрд…трябва да се вземат предвид спецификите. И в крайна сметка, работещият комунизъм винаги се обляга на фашизма. Едното не може без другото, а общото е плановата икономика, кооперация и йерархия.
  • 100 Долу фашизма

    13 2 Отговор
    Извинявам се,коментара ми не е спрян!
  • 101 !!!?

    32 5 Отговор

    До коментар #21 от "Факт":

    Е как ще са лъжи като е самата истина.
    Фактите са, че нациста Зеленски е военнопрестъпник
  • 102 Махате Волгин

    34 1 Отговор
    И оставате само политкоректни мисирки. Проблемът с мисирките е лесен - спират финансирането на БНР от бюджета и кой иска да слуша пуешко кльонкане да плаща и да ги слуша. Ще спуснат кепенци след месец.
  • 103 Госあ

    10 5 Отговор

    До коментар #98 от "Долу фашизма":

    демокрацията е чифудски приом за създаване на елити от простолюдието. Самите чифуди са второ качество - абсолютно безполезни за ноосферата, бих казал вредни. Демокрация без частна собственост по Русо звучи добре, но е утопия. Би трябвало да се започне с ранкуване на професиите и унищожаване на дребния и среден бизнес и администрацията, като постепенно се премине към социален рейтинг и планова икономика с разпределение 💁

    Коментиран от #133

  • 104 Пеперуда

    36 2 Отговор
    До момента единственото, което се чува и вижда е украинската гледна точка, като се избягва логичния възглед, че тя също е силно пропагандна. Така че не е нито демократично, нито здравословно да се забраняват някои от гледните точки.

    Коментиран от #105, #114, #124

  • 105 Госあ

    4 21 Отговор

    До коментар #104 от "Пеперуда":

    Гледните точки са само различни перспективи които водят до една и съща истина. Истината е, че има война, която беше провокирана от сащ и англия, и тя не протече по плановете на руснаците. Предполагам не са искали да избиват цивилни, но труповете са факт и определено не са дело на Зеленски. Зеленски “само” се подаде на провокацията.
  • 106 Госあ

    5 27 Отговор
    А джуджето е гопник заобиколен от чифуди и олигарси. Изключителен некадърник.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Общественият съвет на радиото

    29 4 Отговор
    е новият ДРУГАРСКИ СЪД на купените от западните служби, срещу некупените журналисти.

    Удо Улфкоте - купеният от ЦРУ журналист, който разказа в книга как е бил купен. След като написва книгата малко епоумрял от сърдечна недостатъчност.

    За повече подробности - вижте ТВ Алфа, която разкрива как се продават журналистите и по-специално историята на разкаялия се и разкрил истината за журналистите Удо Улфкоте.

    Некупените журналисти, тези със собствено мнение, като Петър Волгин, биват сатанизирани, съдени от НОВ ДРУГАРСКИ СЪД и оклеветявани!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Потребител

    12 0 Отговор

    До коментар #32 от "Монетата има две страни":

    Браво, много точен коментар
  • 111 Дика

    7 16 Отговор
    Иван Вазов
    "На руските воини"

    "О, руси, о, братя славянски,
    защо сте вий тука? Защо сте
    дошли на полята балкански
    немили, неканени гости?

    Желали би вас възхитени
    да срещнем со сълзи и с китки…
    Но идете вий настървени,
    на грозни зовете ни битки!

    Желали би вас да прегърнем
    и тоз път сърдечно, горещо.
    Но взорът ви свети зловещо…
    Как ръце сега да разгърнем?

    О, руси! Аз друг път ви славях
    за подвиг велик и чудесен,
    високо ви лґкът поставях
    във мойта душа, в мойта песен!

    Вий някога знаме Христово
    развяхте за благо човешко —
    строшихте ни игото тежко,
    а днеска ни носите ново!

    И пак не ви мразим (не крия:
    обича ви още народа);
    но любим и свойта свобода,
    стократно пµ любим я ния.

    За тоз кумир ние се бием
    и с чужд, и със близък упорно
    и няма ний врат да превием
    пред никакво иго позорно!

    О, колко ви, братя, жалея!
    О, как би желал, братя клети,
    свобода и вам и за нея
    кат нас да живейте и мрете!"

    Коментиран от #175

  • 112 Ралин

    8 25 Отговор
    Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
    Помниш ли кагда пришол със танка?
    Беше млад, но се държеше мъжки.
    Зарази семейството ми с въшки…
    Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари.
    Помниш ли, как кушаше картошки?
    Наконец забърса три кокошки.
    После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия.
    А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата!
    Длъжен бях да те обичам, Ваня.
    Даже кръстих дъщеря си Маня.
    Залъкът си давахме насила на Русия – тая дива сила.
    После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки.
    Грабихте и жито, папироси…
    Зарад тебе ходим голи-боси!
    Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
    Ние всички хранехме танкиста.
    А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка…
    Пазеше и немците, и чехите.
    Ние тук възпявахме успехите.
    С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

    Коментиран от #116, #169

  • 113 Максим

    7 24 Отговор
    Монетата може да има две страни, но истината е една. Сега огнището на фашизма е Кремъл.
  • 114 Стамат

    6 16 Отговор

    До коментар #104 от "Пеперуда":

    Не става дума за забраняване на гледни точки, а на откровени лъжи.
  • 115 Шаран БГ

    20 4 Отговор
    Само "Дойче веле" - - за добро храносмилане и чудесна перисталтика !!! Друго си е да се върнеш 80 години назад ........в информационно отношение......
  • 116 Ку-ку-ру-ку

    17 1 Отговор

    До коментар #112 от "Ралин":

    Гордееш ли се, със стиховете на Радойчо? Той има стихове за всеки. Само, че можеше тия стихове да не са на Български ;) Можеше дори да не е жив да ги пише. Небладарна пасвина сме ние. Или сме прекалено благодарна? Зависи кога, кой дава 2-та лева, за да откупи майките ви и децата ви ;) Ама няма лошо. Тъй и тъй ще страдаме, поне вие сами ще започнете, я да копувате конопени въжета, я да посещавате лечебни заведения, за психично болни. Не се сещам, по онова време (което си описал с цитата) да са "пъплели" ментално-болни. Явно сега им е прекалено "готЕно" на хората, че превъртат километражите....
  • 117 Хххх

    28 5 Отговор
    Махнете Дойче веле ,втръснаха лъжите им,а сега Пенденчанскса и Марио се включиха в хора на антибългарите! В БНТ може да се слушат и чуеш някоя различна точка , това са Диана Янкулова и Петър Волгин! Останалите са немски и на Сорос грантаджии!
  • 118 Време

    10 3 Отговор
    е да ви изгонят и оттука дв
  • 119 боб

    16 2 Отговор

    До коментар #13 от "Георги А. Ангелов.":

    Георги, за разлика от теб ние имаме глави на раменете си и можем да различим различната инфорация. Ти плещиш опорки на правата линия на партията, макар тя да е крива!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 АЙДЕ МАРШ

    20 4 Отговор
    ЩОМ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ СЕ .....ВЪЗМУЩАВА , ЗНАЧИ ВОЛГИН Е НА ВЯРНАТА СТРАНА !!!
  • 122 hahaha

    22 3 Отговор
    ами да трябва да се лее само украйнска пропаганда и от време на време американска
  • 123 Теодоро

    10 2 Отговор
    МАЗЕН ПАСКВИЛ!!
  • 124 Насо

    4 19 Отговор

    До коментар #104 от "Пеперуда":

    До момента една страна е влязла в друга да убива хората, да ги краде, да мародерства, да употребява всякакви оръжия! А другата страна само се защитава! страната което е влязла е Русия, а украинците са защитават!
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Данко

    16 3 Отговор
    Трудно ми е да повярвам, че г-жа Пендачанска, като една от видните представители на оперното изкуство(може би прима) се е включила в хора на фашизоидите в България, които не търпят друго, различно мнение от правата евроатлантическа вяра. Нещо като министерство на истината, чиято функция е да пропагандира единствено официалната евроатлантическа политика и да извършва гонения на инакомислещите. Мисля си, че понякога е тънка разликата между елитарността(дори и в изкуството) и фашизъм и нацизма.
  • 127 Защо

    19 2 Отговор
    Позицията на Дойче Веле винаги съвпада с мнението на такива geбили? Сигурно са финансирани от едно и също място.
  • 128 Ком

    4 17 Отговор
    Комунист=Безродник, бг комунистите милеят повече за русия, отколкото за България!

    Коментиран от #132, #150, #152

  • 129 Стефан Петров

    21 3 Отговор
    Липсата на нормален разум у нас достигнаха такива размери,че очаквам в скоро време произведенията на Толстой и Достоевски да бъдат обявени за руска пропаганда. Като човек следящ пресата на САЩ намирам в нея ЕЖЕДНЕВНО материали обясняващи истината за войната в Украйна и,че тя не е между Русия и Украйна, а между Русия и САЩ. Нищо от това не се публикува у нас. Тази война спира световното господство на САЩ и за това се пише и в арабската преса. Арабските страни се отказват от долара при продажби на петрол и минават на юан, но и за това у нас не се пише . Най-губещата от санкциите против Русия е Европа, която ще бъде принудена да премине на нефт и газ от САЩ. Този газ е шистов и при производството му се отделя страшно много метан / от 1.5 до 9 пъти/, който е много по-опасен от въглеродния двуокис за парниковия ефект-, но и за това у нас е мълчание. Изводът- никое СМИ у нас не пише за истинските причини за войната в Украйна и последиците й. Последните ще бъдат крайно лоши за нас- никой да не се съмнява в това.

    Коментиран от #143

  • 130 маринов

    22 5 Отговор
    ДОБРЕ ЧЕ ИМА ТАКИВА КАТО ВОЛГИН ЗАЩОТО АКО ЧЕТЕМ САМО ФАКТИ - ОЛЕЛЕ.....
  • 131 Сандо

    10 0 Отговор
    Ах,демокрация,Ех какъв Кеф !!!
  • 132 Даммм

    2 11 Отговор

    До коментар #128 от "Ком":

    Още доста време ще мине докато се отървем от тази напаст.
  • 133 незнайко

    10 1 Отговор

    До коментар #103 от "Госあ":

    Това сме го имали при социализма, изключвайки раздутите държавни щатове !
  • 134 Кака Мара

    1 16 Отговор
    Много ми мирише че на другарят Волгин му ваят образ на страдалец, който да изпозлват при новите избори за парламАнт.
  • 135 Призракът на фашизма броди из Европа

    18 1 Отговор
    Ами нато представлява заплаха не само за националната сигурност,но и за мира в целия свят! Ако нато не представляваше заплаха за руската мечка,тя щеше да си стои в бърлогата! нато обаче се надцени и реши да притисне руската мечка до стената и тя излезе от бърлогата си,и го погна! Бисмарк много ясно го казва: Имам сто начина да изкарам мечката от бърлогата и нито един начин да го върна! А по повод на нато,21 век сме ,и светът да има световен полицай в негово лице,е по ужасно за него и от светата инквизиция от средновековието! Трябва ли да продължава да го търпи? Не разбира се! Трябва ли да има такива публкации като тази на принципа,крадеца вика,дръжте крадеца? Не разбира се! Не разбира се и на връщането на фашизма в Европа! Хора бъдете! Знаете кой го е казал!

    Коментиран от #173

  • 136 9689

    17 1 Отговор
    Волгин,мачкай всичката платена,малоумна плювня...
  • 137 УУУУУУУУУУУУУ

    13 1 Отговор
    Щам ДВ са против тези хора, можем само да им дадем нашата пълна подкрепа. ДВ си е вече рупор на ЦРУ. Браво на тях.
  • 138 тиба

    15 1 Отговор
    Ето ги мухльовците демократи. Каквото е казано от козяк и т.н. запад е вярно и демокрация, а като му кажеш че е един долнопробен лъжец не е демокрация. Това им е свободата на словото. Ако си лъжец си демократ а ако отричаш бандера фашистите и тези които ги подкрепят и насърчават не си демократ. Ще ядете тоягите мръсни евро атлантически лъжци, ще прелее чашата накрая и само на демократи ще станете.
  • 139 ФАКТ Е

    12 1 Отговор
    DW, пак не си си написал името - да те зная кой си! И ...аз не ви искам дойчовската пропаганда , не искам и руската пропаганда ... ама ги следя всичките , за да извлека зрънцето истина заринато от журналистическата плява раздухван от средствата за масова дезинформация! И ... за ваше голямо съжаление Русия май най-малко лъже!
  • 140 Doni Brasko

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Източна ромелия":

    Я кажи ти откъде си толкова осведомен, а? Тролчета сте вие. Аз пък ще ти кажа, че Путин вече е пуснал две ядрени бомби и е използвал химическо и биологично оръжие.
  • 141 истината

    18 1 Отговор
    На повърхността виждаме война. Под тази повърхност обаче има още много, много пластове, Някъде там, отдолу, е скрита истината за това защо започна тази война, бяха ли изчерпани всички мирни способи тя да бъде предотвратена, кои държави и съюзи с поведението си направиха възможна войната, освободителна или заробваща е тя, кой финансира и въоръжава криминалните елементи, които участват във военните действия, нацифицирана ли е Украйна и представлява ли опасност за Русия... Все въпроси, които ни вълнуват, и които чрез журналистите трябва да намерят своите отговори. Не журналистите да ми дават готови отговори, а да ми дадат информация така, че аз да мога с оглед фактите сама да реша кой е крив и кой прав. Правото на информация е мое конституционно право и такива като Георги Ангелов го нарушават като държат аз да получавам само тази информация, която работодателят му Дойче Веле е решил, че ми е нужна. От всичките ни медии се лее безогледна проукраинска и пронатовска пропаганда и само някой да дръзне да потърси и другата гледна точка, веднага бива заклеймяван като руски пропагандатор. Ами не може, бе, хора /образно казано/, не може едните да са бели и добри, а другите да черни и зли. Нищо в природата не е само добро или само лошо. Понякога този, който изглежда на пръв поглед жертва, всъщност е истинският агресор, който е получил възмездие. Долу ръцете от Волгин!
  • 142 Doni Brasko

    2 14 Отговор

    До коментар #12 от "Боже":

    Когато изричаш лъжи не се казва, че имаш друга гледна точка. Нали бяха завзети 2 кораба от Азов? Това ли е другата гледна точка. Вие от Възраждане сте национални предатели.
  • 143 незнайко

    10 1 Отговор

    До коментар #129 от "Стефан Петров":

    Прав сте, няма как да се каже истината защото това ще подкопае и без това разклатената АМЕРИКА , която се мъчи да наложи световно господство на КАПИТАЛИЗМА !!! За жалост АРАБИТЕ са дълбоко в този строй и едва ли ще променят нещо с отказа си от долара !!!
  • 144 Комон Сенс

    15 1 Отговор
    Често с Волгин сме на противоположни позиции. Но това, че той има свободна трибуна ни най-малко не ми пречи.
    Какво стана с принципа: "Не съм съгласен с мнението ти, но съм готов да се боря за правото ти да го изразяваш"?
    В тази война деморкацията да не падне като странична жертва? Кой и кога обяви, че да цензурираш другата гледна точка е нещо демократично?

    Определени хора вече изпитват непоносимост към чуждото мнение и отказват да се аргументират срещу чуждите позиции с оправданието ,че това били едни "акани" позиции. Дори се гордят с отказа си да спорят и да се аргументират по съшество.
    Ето с такава нагласа тоталиртаристите във всяка държава и всеки исторически период са налагали цензура.
    Да нямаш аргументи и желание да противостоиш на чуждото мнение, не говори добре за теб.
    Какво по-лесно от това да спечелиш спор срещу човек който лъже? Разкриваш му лъжата и си ти! Само че трябва да го направиш с факти и аргументи, а не със патетично пуфтене от сортна на "Аууу ама това са едни дезинформации, конспирации и фалшиви новини".
    Нужно е да посочиш кое, как и защо е фалшива новина и да докажеш твърдението си.
  • 145 Каквото повикало,такова се обадило

    11 4 Отговор
    И хайде моля ви се! Стига сме се правили на идиоти,както впрочем и въпросната спомената в публикацията певица! Кой е агресорът! Този,който е предизвикал агресията,или този,който е реагирал на агресорът,в случая нато ! И това ли е дезинформация ,или самата истина?
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 До Комон Сенс

    10 0 Отговор
    Комон Сенс,шапка ти свалям! Заради такива умни хора като тебе,човекът няма да загуби човешкото в него! Благодаря ти,и да си жив и здрав!
  • 148 тя ак спре ще

    2 5 Отговор
    трябва вместо да не баламосват о макета и че щяли да пратят 2 пушки на украйна ще трябва да се посравнява реалния доход на българина и тогава ще се окаже че няма да има никой който да не иска да излезе от ес
  • 149 в българия ще

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "ЯКО НИ КРАДАТ":

    получат васкина за последно причастие за да не се охарчва киро да дава на тях ввместо на себе си
  • 150 дано не им падаш в

    2 0 Отговор

    До коментар #128 от "Ком":

    ръчичките
  • 151 Дончо Тръмпов

    7 1 Отговор
    На Гомнойче Веле и датата не е верна......
  • 152 Интересно

    5 1 Отговор

    До коментар #128 от "Ком":

    А демократ на какво е равно? Милеещ за САЩ? Че кой милее за България в днешно време?
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Дуай Липа

    12 1 Отговор
    позволена е само правилната пропаганда, идваща от западна посока!
  • 156 Перо

    13 0 Отговор
    Поредната бустерна доза про-соросистка и джендърска пропаганда на Дойче Зеле в полза на циониста Зеленски и бандеровските превратаджии!
  • 157 мдааа

    15 0 Отговор
    Вече не смея да отварям нито тоалетна, нито хладилник, фризер и т.н. защото от всякъде изкача инфо колко лош е Путин и Русия и колко трябва да помагаме на фашагите от Окрайна..
    Ей спрете се малко, засрамете се... дайте и друго мнение, истината не е едностранчива... ние можем да мислим и да си правим изводи!!!
    Докарахте ни да слушаме тайно ГОВОРИ МОСКВА както се е слушала Свободна Европа!!!!
  • 158 проба за цензура

    8 0 Отговор
    ХИБРИДНА статия
  • 159 Иван

    13 0 Отговор
    Никога не четете DW! Ще получите разстройство и разхлабване на стомаха!

    Коментиран от #172

  • 160 Соросоид

    8 0 Отговор
    Иван Вазов:
    Посвещава се на руския народ

    Руский цар е на земята
    най-велик, над всички пръв,
    русците са наши братя,
    наша плът и наша кръв.

    Кат Русия няма втора
    тъй могъща на света;
    тя е нашата подпора,
    тя е нашта висота!

    Руска сила, руска воля,
    руска кръв и руский пот
    ще избавят от неволя
    наший падналий народ.

    Бог поддържа крепка мишца
    и ръка спасителна;
    той е вложил ней в десница
    сабя отмъстителна.

    Нам Русия е надежда,
    руский цар е наший спас –
    никой друг не ни поглежда,
    не помисля зарад нас.

    Немци, френци, англичани
    наши са враждебници,
    дружни с нашите тирани,
    с нашите изедници.

    Спекуланти са омразни –
    интерес им покажи,
    че да виж дела проказни
    и чифутски в тях лъжи.

    Род и вяра е идея
    за Русия най-света;
    нейний подвиг е за нея –
    благородна й целта.

    Със Русия днес съгласни
    да застанем брат до брат
    и да станем сопричастни
    в този неин подвиг свят.

    Долу всички спекуланти,
    да сломи се техний рог;
    да смирят ся интриганти,
    да живее руский бог!
  • 161 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Неутрален":

    Само виж как са си кръстили децата и ти става ясно. Да си подава оставката голямата ,,прима" и да изчезва .Да не се тревожи,няма да липсва на никого с разсъжденията си.
  • 162 Тракиец 🇩🇪🇮🇷🇺🇦🇧🇬🇮🇹🇯🇵

    3 8 Отговор
    Права е оперната прима. Само за едно не съм съгласен “ Възраждане” НЕ СА НАЦИОНАЛИСТИ и никога не са били. Те са пропутинска организация вредна за България . Няма как да си националист и в същото време да си русофил . Двете са взаимно ИЗКЛЮЧВАЩИ се неща
  • 163 Тодор

    8 0 Отговор
    Без съмнение, ние сме в състояние на война с Руската федерация. Не че България я желае, просто сме в схема, където тези, които ръководят отдавна планират и подготвят тази война. Сега просто това става открито. Даже Борел си позволи (не случайно), че този конфликт ще се реши на бойното поле. Украйна, една прекрасна и близка нам страна е превърната в инструмент и пушечно месо за тази отдавна планирана война в която два братски народа, преплетени с исторически и семейни връзки, трябва да се бият едни срещу други, за интересите на едни други. Как това стана възможно, който се интересува нека чете информации как от близо 30 години, особено интензивно през последните 10 години се обработват украинците за ролята на пушечно месо в отдавна планираната война срещу РФ. Разбира се, РФ и по-специално нейното ръководство също има вина за това. Със своите политически провали на постсъветското пространство, които доведоха нещата до там, че им оставаше само военно решение. За радост на англосаксонците. А що се отнася до пропагандата и "зачиставането" на информационното пространство, това го правят и двете страни. Само че е абсурдно да пищят, едва ли не че руската пропаганда у нас доминирала, когато не е така. От поне два месеца в основните медии у нас се налага тотално информацията и интерпретациите спускани от звената по стратегически комуникации на НАТО. В повечето случаи просто се превежда на български и се копи пейства информация. Възможностите на руската стратегичес
  • 164 Докога последни в ЕС по всьо

    0 10 Отговор
    Аз 2 години редовно слушах Солавьов и в момента не го гледам разбира, за да си защитя психичното здраве.
    Волгин е едно ниво отгоре по бруталност и логика.
    Солавьов го обвиниха за военнопрестъпник.В Свободния Свят му запорираха имуществото, забраниха му да посещава ЕС.
    А Волгин освен тези санции, трябва да получи и обвинение за работа против суверинитета и националната сигурност на България.Костадинов и медиите зависими от руските служби СЪЩО.Трябвало да се докаже.Ехе.
    Цъфне ли Костадинов в БНТ, това е доказателство, ФАКТ.Кошлуков какъв е в Случая-съучастник ли.
    За Шефката на СЕМ, това с Волгин било журналистика.Ами тя е готова да и приложат веднага всички тези санции като на Солавьов.
    Заедно с дипломатите от руското посолство и депорт, да ходят да правят журналистика на висообразованата публика в СИБИР.
  • 165 Всички

    11 0 Отговор
    Всички виждаме как нашите политици "ще си счупят краката да тичат" ,когато ги извикат в американското посолство .Госпожата даже в НАП отиде.Ама тя не се месела в политиката на една суверенна страна ,не и не.Те така си ходят на кафе и сладки приказки.Другото е дезинформация.Пък аз съм русофил,щом така мисля.
  • 166 Хаах

    0 5 Отговор
    Слушах Аламанов и още двама, които ни разкриха как да сме се борели срещу хибридните и тролски писания във форуми и интернет, тиражиращи лъжи, хомофобия и варваство.Ни думичка за Волгиновци, Копейковци и другите видни политици и медии във обществените и управленски нива на Държавата.
    Дай да търсим във фейсбук причината.
    Не са форумите и фейсбук първопричината.
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 даа дааа

    9 0 Отговор
    Ястребите ли хиените ли видяха поне една бяла птичка, едно бело гълъбче, като Волгин и нон стоп скачат и искат и него да изкормят и унищожат... Като толкова сте военолюбиви и любвеобилни към нацистите да фащат по една мешка и пушка и да бягат на фронта... от кревата и баба знае да крещи ДАЙТЕ ДА ДАДЕТЕ, но не свойта кожа, а кожата на други!!!
  • 169 Анджело

    7 0 Отговор

    До коментар #112 от "Ралин":

    Защо Радой Ралин никога не се е опитал да избяга от комунистическия режим в България? Отговорете ми в рими!
  • 170 Да не се

    9 0 Отговор
    Окаже накрая, че по време на соца словото е било много по свободно отколкото по времето на демократичния евроатлантизъм. Параноичната омраза на т.н "запад" към руския народ е премина всякакви граници и вече категорично може да бъде описан като расизъм.
  • 171 Че какво се учудвате

    0 5 Отговор
    Волгин си е стара руска партенка....
  • 172 Иван,ама Вазов

    0 5 Отговор

    До коментар #159 от "Иван":

    О, руси, о, братя славянски,

    защо сте вий тука? Защо сте

    дошли на полята балкански

    немили, неканени гости?



    Желали би вас възхитени

    да срещнем со сълзи и с китки...

    Но идете вий настървени,

    на грозни зовете ни битки!



    Желали би вас да прегърнем

    и тоз път сърдечно, горещо.

    Но взорът ви свети зловещо...

    Как ръце сега да разгърнем?



    О, руси! Аз друг път ви славях

    за подвиг велик и чудесен,

    високо ви лґкът поставях

    във мойта душа, в мойта песен!



    Вий някога знаме Христово

    развяхте за благо човешко –

    строшихте ни игото тежко,

    а днеска ни носите ново!



    И пак не ви мразим (не крия:

    обича ви още народа);

    но любим и свойта свобода,

    стократно пµ любим я ния.



    За тоз кумир ние се бием

    и с чужд, и със близък упорно

    и няма ний врат да превием

    пред никакво иго позорно!



    О, колко ви, братя, жалея!

    О, как би желал, братя клети,

    свобода и вам и за нея

    кат нас да живейте и мрете!



    1916
  • 173 Добива

    5 0 Отговор

    До коментар #135 от "Призракът на фашизма броди из Европа":

    По ме тревожи, че нацизмът добива отровни зъби у нас. На стената на репресираните има имена на нацисти убивали у нас, у Гърция,у Сърбия... Още по отвратително е когато бивши политческии офицери и културтрегери от Тошовите времена днес венцехвалят 100%, доказани български нацисти.

    Коментиран от #176

  • 174 Той

    5 1 Отговор
    Същото може да се каже и за другата страна! Повечето медии тук ни заливат с проевроатлантическите ценности като гейпарадите разбира се И на кой да вярваш На джендърите ли???
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Ъэээ

    7 0 Отговор
    Зелето ги яд, че Волгин казва истината.
  • 179 МАЛКА пенсИЯ

    1 0 Отговор
    АКО БЕ НЯКОЙ,ОТ НАШТА ЧЕРГА,МАМАТА МУ РАЗКАТАВАХТЕ,но нали е от вашта,УСУКВАТЕ СЕ.КАТО ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА СТЕ!
  • 180 ира

    4 0 Отговор
    Когато някой не харесва противоположно мнение, вече няма аргументи и доводи. Той веднага става дезинформатор, хейтър, злобен путинофил, расист, а и отскоро, нацист. В 90 процента от случаите следва приматския призив, Вън от България, като че ли България е място за определени прояви и качества. След което следват реплики-обиди, къде е по-хубаво да се живее, на Запад или в Русия, като че линякой премита за тях някъде. След този бай Ганьовски финал, гарниран със съвременни отблясъци, спора се разсъхва , а "гордите и смели атлантици" отиват към друг форум.
  • 181 Лицемери и двуличници

    4 0 Отговор
    Много добре говори Волгин. Има място за различни гледни точки. Но май- големите атлантици имат болшевшки рефлекси. Само едно правилно мнение, само един път, само едни крилати фрази. Лицемери и двуличници.
  • 182 Новата инквизиция

    4 0 Отговор
    Александрина Пенденчанска си подала оставката. Това какво е ,изнудване, демонстрация, опит за скандал, другарски съд? Що за рефлекс, да се сърдиш на чуждо мнение? Не ви ли омръзнаха вече "правилните" идеи, хора, мисли и мнения. Едни и същи са смели, умни и икони, други вечно са оплювани?
  • 183 ОПГ

    2 0 Отговор
    ЗАЩО ДА НЯМА РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ, НАЛИ ТОВА БЕШЕ - БЕШЕ! ДЕМОКРАЦИЯТА?!
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 КИРО ЖЪРТЪ

    0 1 Отговор
    ТАЯ КОМУНЯГА ОТДАВНА
    ТРЯБВАШЕ ДА. ГО ИЗГОНЯТ. ОТ
    РАДИОТО И. ДА. ХОДИ НА. ЗАПЛАТА. ПРИ БКП - БСП И ВЪЗРАЖДАНЕ. КАК. МОГАТ ДА
    ТЪРПЯТ ТАКЪВ. МАНИПУЛАТОР
    В. НАЦ. РАДИО.И КОГО КАНИ
    ЕДИН. ДРУГ КРЕМЪЛСКИ
    ПЛЪХ НА. ЗАПЛАТА. ПРИ ПУТИН.ТЕГЛЕТЕ ИМ СИКТИРА
    НА ТИЯ ЛЪЖЦИ.
  • 186 ГОЧО БУЛГУРА

    0 1 Отговор
    ОТ ТОЯ ПО ГОЛЯМ МАЗНИК НЕ СЪМ ВИЖДАЛ.ВОЛГИН ТОЯ СИ Е СКРИТА. БОЛШЕВИШКА
    ЛИМОНКА.ВЪН НА. ПРОДАЖНИЦИТЕ. НА БЪЛГАРИЯ, И. ДА СИ. ЕЗЕМЕ
    ПОБЪРКАНИЯ. СЪБЕСЕДНИК
    КОСТЯ КОПЕЙКИН, И ДА ХАДЯТ В. РАДИО. МОСКВА.