Last news in Fakti

10 Април, 2022 22:26 3 536 77

Пендачанска напусна обществения съвет на БНР

  • александрина пендачанска-
  • обществен съвет-
  • бнр-
  • петър волгин

Причината е в днешното издание на предаването на Петър Волгин "Политически НЕкоректно"

Пендачанска напусна обществения съвет на БНР - 1
Снимка: БГНЕС

Александрина Пендачанска обяви, че подава оставка от Обществения съвет на БНР.

Тя публикува в социалните мрежи копие от писмото си до Обществения съвет на радиото и до генералния му директор.

"Моля, считано от днес, 10 април 2022 г., да приемете оставката ми като член на Обществения съвет на Българско Национално Радио", пише Пендачанска и уточнява, че причината е днешното издание на предаването "Политически НЕоректно".

"Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини", споделя Пендачанска.

Водещият Петър Волгин оповести в ефир днес непотвърдена, но тиражирана от някои сайтове, информация за пленяване на кораб с българи в Мариупол, която МВнР по-късно отрече.

"Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не желая името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната - агресор и престъпния режим на президента ѝ, Владимир Путин", завършва тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 60 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Немо

    167 18 Отговор
    На ная видна "общественичка" мъжлето Найо Пицин, пардон, Тицин долетя от Париж за да иска преименуване на бул Драган Цанков в нещо за прослава на Украйна... Тази пък не и харесва, че по радиото пуснали за 10мин нещо, което не е евроатлантически.. Що не вземат семейно да идат при Зеленски да им даде по 1 автомат и айде в окопите да се бият с руснаците
  • 2 Пич

    136 11 Отговор
    Аха , кариерата затъва , и ако ни заподозрат че не козируваме на Козяк , може да ни забранят като на руските певици да се показваме по западните сцени ! Я да изпъкна едни гърди напред ( вече гравитационни ) , да оплювам Волгин , и да заклеймя БНР ( и без това плащат малко ) , та Козяк да дават парици !!! Жалки размисли , на жалка особа !
  • 3 ха ха

    122 8 Отговор
    Не че Волгин като проводник на източните тирании е цвете, ама тази е давоско мекере... Плюеше по Тръмп и венцеславеше Бай Дън и кликата на Клинтън... Издънка на Шори няма да ни липсва...
  • 4 питам

    96 10 Отговор
    Коя беше тая...

    Коментиран от #43, #75

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 кво искат

    117 9 Отговор
    Тези десни демоНкрати са най-големите цензури. Няма цял ден да слушаме само колко лоша е Русия и какви демократи и миролюбци са американците. Добре че го има предаването на Волгин.
  • 7 2222

    99 4 Отговор
    Напуснала БНР и заминава за Киев предполагам...там може да води пропагандата в някоя медия, или направо да се включи в бойните действия.
  • 8 Павел пенев

    99 8 Отговор
    Да си отива и без друго не е свършила нищо в този безсмислен Обществен съвет.Да споделя вижданията на тъпия Зайо Цицин.
  • 9 Някой

    71 1 Отговор
    Това защо трябва да е новина?
  • 10 Мн уважавам

    9 75 Отговор
    и почитам гжа Пендачанска !..съгласен съм и за Волгин , че е проводник на руски интереси в Бг ...но днес той наистина нямаше вина , обясни и повтори няколко пъти , че има информация ,. не Новина !....след започване на войната в Укра , гн Волгин в мн от предаванията , преди днешното ,прекрачваше границата и гжа Пендачанска, можеше да напусне с основание

    Коментиран от #54

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Чудо голямо

    92 5 Отговор
    И без петел се съмва. Като не ѝ харесва– прав ѝ път. И на мен много неща не ми харесват– сменям програмата, гася приемника, сравнявам информация от различни източници, но не получавам тлъста заплата за това.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ха ха

    11 58 Отговор
    И благодарности на г-н Волгин. Информацията му потвърждава, че пристанището още не е паднало! Преди 2 дни имаше кадри на РТ с разрушения оттам. Общото мнение беше, че русите са го превзели. Явно, съпротивата продължава. Слава на героите!
  • 15 не разбирам

    89 1 Отговор
    Новините и на трите национални телевизии започнаха със скандалния избор за гуверньора на БНБ. Сега пък семейство Пендачански в едната си част била от нещо антиевроатлантическо възмутена. А в същото време 17 българи на практика са в неизвестност и вместо това да е новина №1 ние се занимаваме с климактеричните кризи на Александрина незнамкояси. Какво се случва с българските моряци, това е важният въпрос, който не получава отговор.

    Коментиран от #19

  • 16 Отврат

    12 75 Отговор
    Поредния пример защо в България и как във властта и обществените медии се намърдаха гамени, подлеци и зависими люде.Стоят и не можеш с топ да ги мръднеш.Пискат, плащат със съд.В нормална държава, такива моментално биват уволнявани, като уволнението се счита за доказателство в съда и такива мръсници не могат да предявяват претенции в съда.А в най сбърканата в света страна Б-я, правата са само за такива типове.
    Читавите като Пендачанска омерзени се одръпват и не им се занимава с простаци и криминални типове.Кошлуков, СЕМ, Волгин, ей чудо.Утайките вместо да се утаяват, те изплуват на повърхността.

    Коментиран от #72

  • 17 Жалко

    70 6 Отговор
    И тази изтрещя. То с такъв мъж... Нормално... Тъжна работа. А, беше добра певица и симпатична дама....
  • 18 Руски вестник

    10 58 Отговор
    Ама аз чета, че мародорети и касапите на ДНР обстрелвали в момента корабите, включително и българите и на корабите няма украинци.
    Цял ден тука ни занимавате с лъжи и Волгинщини.

    Коментиран от #27

  • 19 Чудо голямо

    32 0 Отговор

    До коментар #15 от "не разбирам":

    Ами като нямаме НЕзависими медии, така ще е.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 криворазбрана либеpаcтия

    62 5 Отговор
    Колко ли е получила от Сорос за това ритуално "самоyбийство" в името на "истината и демокрацията" !? Няма такива cоpоcпии! Да я питам госпожата, ако това с кораба се потвърди, ще се върне ли на работа? Жалка работа!

    Коментиран от #24

  • 23 ХАХАХАХАХАХАХ

    45 1 Отговор
    В Рен и Нант франсетата правят барикади и скандират: Нито Макрон, нито Льо Пен!
    Къде ще бягате с мъжленцето си, а пиленце либерастко?
  • 24 Верно ли

    48 3 Отговор

    До коментар #22 от "криворазбрана либеpаcтия":

    Ако все пак се потвърди, трабва да ги пратим заедно с Тицин и тях на това пристанище, да обясняват на нацитата, че в България си имаме площад "Героите на Бандера"! Сънародниците ни ги няма и никой, освен Костадинов и Президента не си мърда пръста!
  • 25 Пак с Волгин замислянте ново клане май

    2 29 Отговор
    В продължение на няколко дни окупаторите обстрелваха цивилните чуждестранни кораби, след което призоваха екипажите, включително много чужди граждани, в частност Турция и България, да се евакуират – да отидат при руските бойци с провизии на корабите“,
    преди това руснаците са убили член на екипажа на ледоразбивача "Капитан Белоусов", ранени са и няколко членове на екипажа и хора от кораб, плаващ под флага на Доминикана
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 НИЩО Чудно и правилно

    32 1 Отговор

    До коментар #18 от "Руски вестник":

    Два кораба, единият нашият, са превзети от нацистите, които стрелят със 122мм миномети от палубите, а екипажите са затворени в корабните помещения. Вие либерастите какво очаквате, рохки яйчица ли да им белят? Въпреки, че нашите храбри и самоотвержени военни от една седмица провеждат специална, тайна, супер високотехнологична и невиждана до сега операция по извеждането на екипажа на Царевна от района. Толкова е невиждана, че никой не е видял наще военни, щото са невидими или въобще не са били там.
  • 28 ХЪМ

    27 3 Отговор

    До коментар #26 от "кочо":

    Либерастите чукате жълти центове, но Отровено общество скоро ще ви спре кранчето. Тая от снимката е от първите отлитащи пиленца.
  • 29 Водка Володка

    5 33 Отговор
    Факта, че още не е уволнен Волгин говори, че от Руското Посолство пак са заплашвали български институции.
    Възможно е и самия волгин да е заплашвал от името на Руското Посолство.
    Това им е метода на работа.На митрофан и сие.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хе хе

    37 2 Отговор
    Софиянец съм, и точно заради това тия двамата с мъжа и не мога да ги трая! Махни се бе госпожо, мислиш ли че интересуваш някого. Емигрирайте бе, в Украйна или Щатите.
  • 32 Чики-Рики

    22 3 Отговор
    Идва реда и на Найо!Чао ,, фашаги,,?
  • 33 Сандо

    19 1 Отговор
    Какво място в национална медия може да има човек,сменил си българското име с ново,по добре звучащо за европейците?
  • 34 КакоУ

    5 2 Отговор
    Бързаш, не си броИла до десет... ГолемаТа работа...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Мира

    30 3 Отговор
    Елена Валери-Виолета Найо-Тицин Нейкова (с прякор Ная) и Сара-Мария Найо-Тицин Нейкова

    Вижте само имената на дъщерите й/им - с по 10 имена. И ние ще знаем вече, че ако си харесваме дузина имена за дете, няма защо да избираме - ще ги навържем всичките с тирета, като дъъълго влакче, ами така де - да се откроява, да не е кое да е. То бива префърцуненост, превзетост и претенция, ама чак толкова не бях срещала...
    А за "достойнството" на Пендачанска и "таланта" й говори фактът, че ги ДОКАЗВА на сцената (и така в живота), пеейки чисто гола (заради което и отслабна), сваляйки преди това от себе си няколко прозрачни воала...
    Ценности, сър!

    Коментиран от #38, #66

  • 37 МАЙ МУНО

    7 2 Отговор
    ЩО НЕ НАПУСНА, КОГА УКРО СКО ТО ВЕ ТЕ ПРАТИХА 2 У САНДАНСКИ ЕСЕНТА ДА МЕ ТРЕ ПАТ? :)
  • 38 Последия

    17 1 Отговор

    До коментар #36 от "Мира":

    Да затвори вратата... Верно ли е тва?! Бреййй, дисниленд ....та майсе найо...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хибрид

    16 1 Отговор

    До коментар #40 от "ФАКТ Е":

    Запомни , че всички обществени медии пеят една и съща песен , като през соца , само че с обратен знак . Колелото на историята се върти , върти ...
  • 42 ComfortablyNumb

    3 20 Отговор
    България не е истинска държава нали!? Как до сега не намери власт която да уволни Волгин от държавното радио!?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Браво!

    5 7 Отговор
    Това за Волгин е абсолютно вярно, и не го прави само той !
  • 46 оня с коня

    0 18 Отговор
    Просто не е за вярване КАК Е ВЪЗМОЖНО отколешния НЕУМОРЕН Руски Рупор - Тавариш Волгин да се подвизава все още в Националното Радио.А Той НИКОГА няма да се махне сам ,защото на Никое Частно Радио не е притрябвал,т.е. или е в БНР с ПОВЕЧЕ ОТ ПРИЛИЧНА Заплата формираща се от Нашите данъци,или е ...на Борсата!

    Коментиран от #73

  • 47 Bbbbbb

    23 1 Отговор
    Ако може тази умна и крадива да обясни какво значи евроатлантически ценности. Дори самите евроатлантици не знаят. При създаването на НАТО за оправдаване на воинствените им действия, като опорка се налага фразата евроатлантически ценности, без да се уточнява какво значи това. Т.Е. фраза без съдържание.

    Коментиран от #49, #76

  • 48 културист

    18 1 Отговор
    Най-после се разкара тая!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Боби

    21 0 Отговор
    Досущ като на запад има нетърпимост към различното мнение отклоняващо се от мейнстрийм пропагандата в полза на една страна. Нали сме демокрация, защо искате да заглушите другата гледна точка обявявайки я за пропутинска пропаганда, а тази която върви по БТВ и Нова каква пропаганда е?! Нека да припомня, че БТВ е собственост на Тайм Уорнър, която притежава CNN, която на свой ред едностранчиво подкрепя Байдън и демократите и сипе жлъч върху противниците им. А Нова ТВ на свой ред е на Домусчиеви с основен бизнес в щатите. Е какво да очакваме, чия теза да подкрепя. Ако говорим за демокрация, зрителят или слушателя трябва да има право да чуе всяка една гледна точка и да прецени на кого да вярва. Обратното е тоталитаризъм маскиран като фалшива демокрация.
  • 51 Niki13

    22 0 Отговор
    съжалявам тази жена, бях в колата и слушах част от предаването, там изрично Волгин даде информация от всички източници. А тази като е толкова морална защо не се възмути от другите журналисти, които не разказаха за собствеността на компанията наела кораба и връзките с днешните управляващи.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Радон Керанов

    2 17 Отговор
    Поздравления за Пендачанска! Волгин отдавна е проводник на долна и мръсна путлеристка пропаганда! За този морално сбъркан екземпляр престъпното джудже от Кремъл е винаги прав ! Време е да отиде в частна медиа и там да бълва путлеристките си зловония!
  • 54 Пеперуда

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Мн уважавам":

    Уважения за г-жа Пендачанска, но не е задължително нейното мнение да е единственото правилно. Защо пък всяка друга гледна точка да се заклеймява? А иначе може да си подава оснавка откъдето си иска.
  • 55 ДрБр

    5 1 Отговор
    Пръцла!
  • 56 На Найо Тицин

    12 1 Отговор
    жена му. Какво очаквате?!?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Казуар

    2 4 Отговор
    Дружка на Волгин е големият спец по международни отношения Димитър Гърдев който каза, че за четири дни Украйна ще капитулира.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 mavro

    3 5 Отговор
    Името на Пендачанска носеше авторитет и тежест на БНР. Напускането на обществения съвет изобщо няма да се отрази на авторитета й и позициите й в кариерата. Пандемията отминава и тя ще гостува, на която си иска оперна сцена по света. Докато нека не забравяме – БНР е единственото място, където Волгин успя да се задържи на работа. Забравили ли сте гостуванията му в разните вече не съществуващи телевизии, опитите му да стане писател и пр. Колкото до Тицин, той е правил много по-излагащи се гафове – бисери в българската журналистика, когато попита царя колко е часът и др. Но нека не прилагаме „класово партийния подход“. Защо Пендачанска да отговаря за емоционалните изхвърляния на мъжа си

    Коментиран от #70

  • 61 НАТОВЕЦ

    7 2 Отговор
    И на мен някои от събеседниците на Волгин не ми пасват на убежденията, но на хората, които не понасят чуждото мнение и убеждения да припомним Конституцията:
    Чл. 11.
    (1) Политическият живот в Република България се основава върху принципа на политическия плурализъм.
    (2) Нито една политическа партия или идеология не може да се обявява или утвърждава за държавна.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 БОКО И КИРО СА ГЕРБЕРАСТИ - КРАДЦИ

    2 1 Отговор
    По 200 евро ще получат пенсионерите и гражданите с ниски доходи в Гърция за Великден, заяви говорителят на правителството Янис Иконому, съобщава електронното издание на гръцкия в. „Имерисия“. Парите ще бъдат изплатени непосредствено преди празника – на 20 или 21 април.

    В рамките на тази седмица ще бъде отворена и платформата, по която ще може да се подават заявления по програмата на правителството за подпомагане на домакинствата в закупуването на гориво.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Голубой

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Мира":

    Идиотке нещастна! Как да пее Саломе облечена или ти може би ще предложиш с 12 воала?
  • 67 Навалний

    0 5 Отговор
    Волгин! Не те ли е срам бе пич да пишеш като гламав тука под всеки коментар и да плюеш една достойна жена!
  • 68 Цецу Сансьорния

    5 0 Отговор
    Посредствена певица!!!Ако ставаше нещо от нея ,нямаше да е жадна за държавните кинти....
  • 69 Кака

    5 0 Отговор
    Не ме занимавайте с жена , омъжила се за този мекия.
  • 70 Бетер

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "mavro":

    На актуална снимка Пендачанска прибича на спаружена ланска ябълка изкарала зимата. Волгин си е на мястото защото си е в професията,а тая скокондрила що се вре в регулаторен орган? Нерде опера,нерде ЗКПЧ на радиото! Като гледам сегашните цензори за бетер Идеологическия отдел на ЦК на БКП.
  • 71 Ха ха,

    2 0 Отговор
    Натовска подлога некадърна ! Да се хваща с наьо ташунков и да се меткат в трабанта пасиев към укростан !
  • 72 Ама

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Отврат":

    като ти е слабост тъпосашка,вземи си я в дома,да ти пее на уше !
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Браво

    1 0 Отговор
    И без това нищо не правеше, а взимаше заплата
  • 75 абе

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "питам":

    тая беше някога някаква "прима", даже пя пред Клинтън в дъжда пред "Ал. Невски", но явно вече не я слушат като пее, пък губи и свежест, та се е насочила към други дейности (трябва да цица отнякъде). Чудя се що не иде у Европа, я Виена, я в Ла Скала, та да радва с таланта си, места сигурно ще има, нали не щат вече руснаци, но може и таланта вече да го няма или моженето. Да беше "чалгазвезда", щеше поне да има крака, сиси да показва, пък то скука.
  • 76 хъм

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Bbbbbb":

    съдържанието на цитираната фраза"е...ценности" се подразбира. Аз си го обяснявам така- лицемерие, л.жи, изнудване, насилие.
  • 77 Ия-Ник

    0 0 Отговор
    Леле!Загубихме!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове