Last news in Fakti

19 Юни, 2022 16:00 4 147 63

Как се прави преврат в България: прилики и разлики между 1992 и днес

  • кирил петков-
  • има такъв народ-
  • герб-
  • дпс-
  • румен радев

Днес българското общество има доста по-сериозни съпротивителни сили, отколкото през 1992 година

Как се прави преврат в България: прилики и разлики между 1992 и днес - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато едно правителство настъпи задкулисни интереси, те отвръщат с преврат. През 1992 кабинетът на Филип Димитров бе свален в НС. Последва период на хаос и бандитизъм. Да видим приликите и разликите между сега и тогава.

Коментар от проф. Евгений Дайнов:

Това се случва често: когато едно правителство настъпи задкулисни интереси, те отвръщат с преврат, който стартира с брожения в транспортните среди. Крайната спирка на подобен процес е сваляне на правителството и реванш на задкулисието, което след победата си започва да отмъщава.

Познаваме два основни варианта на този процес: чилийски (1973 г.) и български (1992 г.). В първия вариант всичко свършва с намесата на военните. Във втория вариант правителството е свалено с вот в парламента - с помощта на вътрешни предатели, които напускат мнозинството и се подреждат до опозицията.

Шансът в България военните да се намесят е нула. През 1992 година реформаторското правителство на Филип Димитров беше свалено в парламента. Последва период на хаос и бандитизъм, който превърна България в най-бедната, корумпирана, продажна и нещастна страна в Европа. Да видим приликите и разликите между сега и тогава.

Приликите

Пролетта на 1992 година осъмна със стачки и брожения в сферата на транспорта. Пролетта на 2022 година - също. Тогава зад транспортните размирици се позиционираха различни среди, чиято цел бе да откраднат наследените от социализма активи. Сега зад транспортните размирици се позиционираха среди, които не искат да им бъде отнета възможността да крадат активи (в случая - публични средства).

И тогава, и сега правителството подгони едни милиарди, присвоени неправомерно от овластени групи. Тогава правителството на Филип Димитров тръгна по следите на милиардите, изнесени от комунистическата върхушка (плавно трансформираща се в мафия) чрез т.нар. "външнотърговски дружества". Сега правителството на Кирил Петков тръгна по следите на милиардите, изчезнали в строителството на пътища и в граничния контрол.

Темата "Македония" също се повтаря. Тогава офицери на ДС пуснаха слухове за някаква оръжейна сделка с Македония, в която били замесени съветници на Филип Димитров. Сега хора, служещи си с похватите на ДС, пуснаха слуха, че премиерът Петков бил на път да извърши национално предателство, преговаряйки със Северна Македония и ЕС за прословутото българско вето.

Повтаря се и темата с парламентарното предателство. Противно на общото убеждение, през 1992 година не ДПС свали правителството на Филип Димитров. ДПС вдигаше шумотевица и говореше за "депесарски шут". Мръсната работа обаче свършиха т.нар. "сини мравки". Това бяха група недоволни от Димитров депутати от СДС, някои от които впоследствие акостираха в БСП, а други след години се оказаха кредитни милионери. И днес ДПС осигурява шумовия фон, докато в парламента "Има такъв народ" (ИТН) изпълнява ролята на "сините мравки".

Първата крачка от парламентарната част на сценария също е от партитурата на 1992 година: свален е председателят на НС. Тогава ставаше дума за дълбоко уважаван ветеран - Стефан Савов. Сега иде реч за уважаван млад политик, който има всички шансове след време да се превърне в дълбоко уважаван ветеран.

Сходни са и перспективите пред България, ако и този път "българският вариант" се изпълни по план. Тогава в своята последна реч като премиер Филип Димитров предупреди: "Отваряте вратата към хаоса". Така и стана. През тази врата се изсипаха мутрите, които в следващите години подчиниха обществото и държавата на своята воля. Никой не успя да затвори вратата докрай и през нея се промъкваха нови поколения мутри, както и набиращата сила руска агентура. Днес намеренията на настъпващото задкулисие са очевидни: възстановяване на пълната зависимост от Газпром, връщане на контрола на задкулисието по границите, ударно изсмукване на публични средства в полза на олигархични групи и подчинение на българския суверенитет на Кремъл.

Последствията от подобни политически трусове траят с поколения. Ние и до днес живеем в света "след Димитров", до гуша затънали в мутри, гангстери, измамници и руски агенти. Ако се случи, падането на правителството на Кирил Петков също ще отеква още 30 години.

Разликите

Днес българското общество има доста по-сериозни съпротивителни сили, отколкото през 1992 година.

Протестният потенциал например е много по-висок, отколкото през 1992. Това пролича най-малкото в светкавичния протест, който столичани организираха след свалянето на председателя на НС. Налице са и много повече потенциално протестиращи. Тогава гражданското действие зависеше предимно от тогавашните 30-годишни. Днес зад тях вече има две нови поколения, днешните 40-годишни и 20-годишни, които са с много богат собствен опит в демократична среда.

Този потенциал се прелива в парламента и прави ситуацията различна от онази през 1992 година. Тогава настъпващите срещу Филип Димитров бяха убедени, че силата е на тяхна страна. Днес - тоест, след протеста от 16 юни, силите на задкулисието, представени в парламента, излъчват обърканост и страх.

Различна е и медийната среда. Тогава 90 на сто от медиите заемаха подигравателна позиция спрямо Филип Димитров: пък бил прекалено млад, пък имал брада, пък имал очила, пък не му се разбирало, когато говори. Накратко: Димитров и властта му бяха опаковани като нещо чуждо, не-българско и подозрително. Днес, въпреки усилията на част от медиите да представят Кирил Петков по същия начин, по-голямата част от средствата и каналите за осведомяване имат по-зряло поведение. Помага и това, че тогава алтернативата на "рошавия" Димитров беше несъмнено лъскавият и ерудиран Андрей Луканов. Днес срещу "харвардеца" стоят отдавна омръзнали представители на задкулисието, както и лице, наричано в родния си град "Копейкин".

Международната среда е радикално различна. Днес България е член на ЕС и на НАТО. Тя е дълбоко вплетена в западната цивилизация и самата тя "озападнена" (като начин на мислене, отношение към света, нрави и ценности) до степен, немислима през 1992 година. Това е и една от причините Петков да не може да бъде опакован като не-българин, въпреки усилията на споменатия "Копейкин".

Има разлики и в статута на отцепниците от мнозинството. Тогава изглеждаше, че бъдещето принадлежи на "сините мравки", тъй като те изглеждаха по-умерени от схващания като прекалено краен Димитров. Днес крайни изглеждат не Кирил Петков и Асен Василев, а именно ИТН. И едва ли има човек, който да смята, че бъдещето е тяхно. Напротив, общественото очакване е отцепилата се парламентарна група на ИТН да продължава да губи свои членове в полза на мнозинството.

В заключение: този път, за разлика от 1992, българското общество знае какво го очаква, ако метежниците в парламента успеят да свалят реформаторското правителство. Обществото не само знае, но и има доста по-здрави съпротивителни сили, отколкото имаше тогава. Дори и да бъде съставено правителство тип "Беров", което тогава наследи сваления Димитров, днес София ще влезе в режим "постоянен протест" и ще блокира работата на подобно управление. А когато дойдат изборите, "Продължаваме промяната" няма да изглеждат слаби и бити, както изглеждаше навремето СДС. Ще изглеждат като хора, опитали се да премахнат мутрите и руските агенти и свалени от същите с методите на държавния преврат.

*****

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирка

    31 23 Отговор
    Имало е спречкване в офиса на Възраждане.Костадинов е извикал от Варна хора на областния си кординатор.Известната в целия варненски район бригада с кирките.Целта е да заплашват депутати който не искат са подкрепят ДПС и ГЕРБ.Другата причина е най вероятно да извършват провокации срещу протестиращите.

    Коментиран от #6, #10, #37, #63

  • 2 Матрософ

    36 20 Отговор
    Този път няма да успеят!
    Въпреки че сме затънали до гуша в мутри, гангстери, измамници и руски агенти.
  • 3 Да се знае

    27 14 Отговор
    Падне ли правителството -> бял автобус! За линейкин линейка!
  • 4 Zа Победу! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    28 37 Отговор
    Петков прилича на циганин.

    Коментиран от #11, #48, #51

  • 5 📌🇧🇬

    5 0 Отговор
    Без коментар.

  • 6 Матрософ

    25 16 Отговор

    До коментар #1 от "Кирка":

    Копейкин иска ВНР (Варненска независима република) в рамките на Раша.
  • 7 ФАКТ

    32 10 Отговор
    ТУК ПРЕВРАТА ТРЯБВА ДА Е КАТО В ЧИЛИ !!!! БОКО НА СТАДИОНА , И СЛЕД 2-3 ГОД. ДЪРЖАВАТА НИ ЩЕ Е КАТО БЯЛА ,А НЕ КРАДЛИВА !!!

    Коментиран от #8, #13

  • 8 българин

    21 7 Отговор

    До коментар #7 от "ФАКТ":

    Не само тулупа!
  • 9 Факти, намалили сте обема на

    18 5 Отговор
    коментарите. Човек не може да каже някаква мисъл, остава му само да псува !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Що не го триете този коментар, а ?

    10 16 Отговор

    До коментар #4 от "Zа Победу! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Редакторът е пристрастен и свири за чуждия отбор. Аставкаааааааааааааааааа!

    Коментиран от #12

  • 12 Матрософ

    12 16 Отговор

    До коментар #11 от "Що не го триете този коментар, а ?":

    Бъди благодарен, че не ви блокират IP-тата от руската ферма.
  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 10 Отговор

    До коментар #7 от "ФАКТ":

    Превратът в Чили бе извършен под диктовката и с прякото участие на
    СеРеУ ‼️‼️‼️
  • 14 Павел пенев

    25 15 Отговор
    Дайнов е един от най изявените професори сред музикантите и най талантливия музикант сред професорите,активен фашизоиден пропагандатор от демократичен тип. Няма разлики с фалшификаторите от DW, има само прилики. Професорчето разбира много от преврати. По рано дрънкаше за преврата на 10 ноември 1989 год. извършен от БКП, а сега плямпа за демократичните преврати,вместо да си духа саксофончето. Гнусен нечистоплътен индивид.
  • 15 !!!?

    13 16 Отговор
    В България тече ускорен постсъветски преврат !!!?

  • 16 Летописец

    29 16 Отговор
    Филип Димитров доведе в България период на хаос и бандитизъм, който превърна България в най-бедната, корумпирана, продажна и нещастна страна в Европа. Оттогава ни управляват Саш и Турция и състоянието продължава .

    Коментиран от #20

  • 17 дедо Герчо

    18 5 Отговор
    ВЗЕМЕТЕ СИ ОДЕЯЛА И ПОВЕЧКО СУХА ХРАНА,ЧЕ МАЙ НЕМА ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ НС...ХЪХЪХЪ...
  • 18 Българка

    17 17 Отговор
    Историята се повтаря. Българските национални интереси винаги са били продавани за пари и от слуги предатели. Копейкин и Славуца трябва да бъдат тричани от излъганите си гласоподаватели. Предателство е за лична изгода да излъжеш десетки/стотици хиляди българи
  • 19 Блато

    18 18 Отговор
    България е в лапите на путинова русия .Трябва да прогоним руските предатели от Бг да отиват на маййна си раша

    Коментиран от #23

  • 20 Бавнописец

    15 17 Отговор

    До коментар #16 от "Летописец":

    Винаги си бил управляван от руското посолство ,затова сме на този ред
  • 21 📌🇧🇬

    4 2 Отговор
    Без коментар.

  • 22 📌🇧🇬

    5 1 Отговор
    Булгар, булгар.

  • 23 Елементарно е

    4 10 Отговор

    До коментар #19 от "Блато":

    На Българите им е добре в тези лапи, а на теб като не ти изнася, се изнасяй.

    Коментиран от #34, #45

  • 24 досадно

    15 10 Отговор
    Мантрата с откраднатите милиарди взе да поомръзва. Как пък за 18 месеца никой (вкл. Бойко Рашков) не успя да намери нито едно доказателство за кражбата на тези митични милиарди. Виж - сега и слепите видяха как изчезват (именно) милиарди без да има никакво обяснение , как се теглят заеми , които потъват , като вода в сух пясък и как скачат (като побеснели) цените на всичко , без да има явна причина за това. Така че - проф. Дайнов ще прощава , ама както обикновено , виждаме че е силно пристрастен и (чисто и просто) ни баламосва.

    Коментиран от #31

  • 25 Иван

    12 3 Отговор
    България на българите.
    Докато позволяваме на САЩ, Русия, Турция и пр. чужди държави и посланниците им със помощта на днешното БКП да си навират носа във вътрешните ни работи и да ни определят живота, никога няма да се съвземем.
  • 26 Лалю

    6 7 Отговор
    1992 цялата власт беше в ДпС, през 2002, 2012 и 2022 пак ДпС командва парада. И пре 2222 пак ще е така!
  • 27 ХихиКак

    7 2 Отговор
    Преврата 1944 го направиха тракийчетата млади. Дали и Станко Тодоров.., не зная, но е имало и старобългари. Искали са 6 дневна или 5 работна седмица, на 8 часов работен ден, безплатно, образование и лечение. Призиви срещу фашистите. Идва строя и всичко е вървяло по мед и масло. Постигнали са младите момчета бунтари, НО.. Излъгани. Всичко е било до 1970 и се е започнали с кражбите горе. Това е мнение на мъж, а жената до него. 1947 комунистите ми отнеха цял чувал с пари и накрая при смянара 1947 останах без пари. При царчето си бе ок, минахме от 3 в 4 отделение, кога Симеон син му се роди. Мислеше за народа, ходеше по села и паланки Царя с бял кон. Но се обичаха и разбираха някои си. Разни хора, разни идеали. Ние бяхме за запада през 60те г на м век, но и на запад не е това, което е било преди 60,70 години...

    Кой умее да лъже и краде, ще си живее...

    Доги... Искате ли пари.. Искане.. Щом искате, ще трябва да крадете... И днес са всички крадци милионери.
  • 28 1224

    0 3 Отговор
    На стар бахчеван праз лук не продавай. Щом дпс крал и ние що да не крадем. Те крадоха, но и строиха. Не може да си демократ и на бялото черно. Дори миналият ден, събота, една мадама, с бял панталин снимаше на дпс. Реката, там има едно огледало голямо и можеш да се огледаш или хвъркяш. За геях са им робите. Омразата започна 1984.както казваше старата ни м.. Кон магаре става ли. Израснали сме в турско село. Идващите християни от гърция са ги настанявали в тия села и до 1984 си живееха, като брат и сестра, в разбирателство, нищо, че турци им казват, казълбаши. Добри бяха турците казълбаши. Днес е друго в 21 век. Не зная до къде ще я докарат млади и старите. Ти били издържал, деца на 40 г, а мъжа строител направил дете и е към 38 г в дпс, а 40 г мъжа й не се е пребирал при жена си. Не е само да направиш дете и да изоставиш за много пари жена си. Не всипко минало е лошо и не всичко сега е ок. И така те жените им раждат, а те по света, а преди в София и големите градояе и с влака тайър тайър пах пух се прибираха на месеца година при жена си и на тютюна, нивата, кравата на такива не е за завиждане. Демек на обикновените хора. А дпс, вие кажетеза врбап мама на меди.. Като моя син няма друг. Охотно
  • 29 DW и Евг Дайнов!! Маниполатори!!

    4 8 Отговор
    Слугинаж!!

    Коментиран от #32, #33

  • 30 ЧИЧО СТАМАТ ШУМОВ

    8 7 Отговор
    ДАЙНОВ ТАЗИ СТАТИЯ Я ИЗПРАТИ НА ДЪЛГУЧА И ТОШКО АФРИКАНСКИ.АКО СЕ ПРАВЯТ НА ГОЛЕМИ ПАТРИОТИ ДА РАЗБЕРАТ КАКВИ ГИ ЗАБЪРКАХА..ДО ВОТА ИМА ОЩЕ ВРЕМЕ ДА СЕ РАЗКАЯТ И ПОПРАВЯТ ИНАЧЕ В МОМЕНТА НЕ Е 1992Г. И ,,ИТН,, ЩЕ ОТИДЕ НА БУНИЩЕТО.НАЙ ДОБРАТА СТАТИЯ СПОРЕД МЕН ДОСЕГА ,КОЯТО СЪВСЕМ ВЯРНО ОПИСВА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИТУАЦИЯ В МОМЕНТА..
  • 31 Доказателства има

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "досадно":

    Главен прокурор на място няма, той е слуга пазител на открадналите милиардите. И ти това много добре го знаеш, но как иначе да пишеш срещу правителството.

    Коментиран от #44

  • 32 коректор

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "DW и Евг Дайнов!! Маниполатори!!":

    Пише се манипУлатори / манипулираш , не манипОлираш) , иначе си прав.
  • 33 Пише се

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "DW и Евг Дайнов!! Маниполатори!!":

    МанипУлатори. Научи български руски троле.
  • 34 Това

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "Елементарно е":

    Кой ти го каза? Няма българин, който иска да живее под смрадливия, кален и прокъсан руски ботуш. Няма държава от руската сфера на влияние, която да е добре.
  • 35 24.като намери и даде доказателства за

    7 3 Отговор
    Откраднати милиарди, Рашков трябва да даде на кой Доказателствата??? И като ги даде, какво ще се случи 24??? Нищо!? Найвник ли си или се правиш на глупак??Рашков нее глупак!!
  • 36 Селянинъ +7+1+1-3:1;2+6+8+6+0

    2 9 Отговор
    Първият преврат в съвременната история на Майка България се случи непосредствено след Освобождението ни от османско греко-еврейско робство. Индивиди с турско произход като ИСТАМБУЛОВ и ИСТМБУЛИЙСКИ откъснаха Родината ни от Освободителите,докато в Русия светите наши руски братя и сестри бидоха откъснати от правото на реплика ,след като КРИПТОЕвреите,КРИПТОтурците и КРИПТОгърците превзеха както политическият,така и социалният и културен живот в нашата най-древна в "Европа" Българска държава. Е,уверен съм,че този път Русите ще дадат и триплика,защото имат пълно право да живеят в България. Преврат трудно може да стане,освен ако не бъде извършен от сигурни наши хора,лично одобрени от Наш Кремъл! Да живее Руско-Българската Държава!

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Просто човек

    8 3 Отговор
    Няма да позволим на мафията да вземе властта!!!
  • 39 Тази

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "Селянинъ +7+1+1-3:1;2+6+8+6+0":

    история къде я написаха в Кремъл, Сколие или Белград? Всеки случай е дълбок фейк.
  • 40 Станчо

    6 6 Отговор
    Верни на своя АНТИБЪЛГАРИЪМ - просо Дойче Веле.
  • 41 Дончо

    8 3 Отговор
    Защо БТА не публикува статии за правителството на Шолц в Германия? Защо Дойче веле се меси във вътрешните работи на Българяи?
  • 42 666

    5 9 Отговор
    Залога за спасяването на правителството е много голям. Чалгара Сатанист си свърши мръсната работа и прибра дебелата пачка. Това беше последния му скеч. Началника му Радев е доволен и вече се подготвя да управлява. Власта пак отива при фашизираните путинисти. Вече всичко зависи от хората дали пак ще се оставим в лапите на продажните комунисти.
  • 43 Гражданин

    1 5 Отговор
    Има живи хора. Историците назубрили и четат и говорят. Нищо, че турци ни клеветят, но как да излъжа, нали бог ще ни накаже. Казват хора, които са над 70,родители,деди и ако знаехме, че войните ще се повторят, бихме ги разпитвали по обстойно. Мниго глупави историци има. С билни глави у крака. Старите.. Едни ги хваща в главата, други в краката, а някои историци като вълчо и жена му, в главата и в краката, как да имат те, а другите не. Демократи си бяхме и социалдемократи ще умрем. Пилитиката не я разбирам, кой за кого си иска да гласува, но да има подобрение, искам да живея, както белгия, англия, но на този етап забравете
  • 44 досадно

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Доказателства има":

    Ти очевидно си поклонник на Вишински - всеки е виновен до доказване (ако някой ще си губи времето да доказва) на обратното ,а ?! Не , не знам за кражбите на милиарди , защото освен слухове в жълтите медии и в нета - нито един документ не излезе , който да потвърди щуротиите на Черепа , Прокопи и Цв. Василев. Гешев , колкото и да е пристрастен (според теб) нямаше да може да неглижира безспорни (документно подкрепени) доказателства , още повече , че медиите щяха да го изядат. 18 месеца се търсиха телета под воловете и накрая ... нищо. НИЩО ! ПП. Само не казвай , че и Бойко Рашков защитава ББ (нали).
  • 45 Иво

    5 6 Отговор

    До коментар #23 от "Елементарно е":

    Ако България се изчисти от руската измет и българските продажници ще станем истинска европейска държава.
  • 46 √(n&Варна)

    4 2 Отговор
    Авторът пропуска военния преврат в Туркие от септември 1980 година, начело на който е ген. Кенан Еврен.

    Коментиран от #47

  • 47 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор

    До коментар #46 от "√(n&Варна)":

    В Турция имаше преврат и срещу Ердоган ! Само директната намеса на Путин спаси живота му и провали плана на СеРеУ и метежниците ‼️
  • 48 ДаКастрирамеЖидаПаситт0

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Zа Победу! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Не прилича, а си е.
  • 49 ДаКастрирамеСулюПаситто

    7 0 Отговор
    Ако преди 30 г. България беше изчистена от част от изметта,която виждаме на снимката,сега нямаше да сме жалка англо-краварска колония.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ами

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Zа Победу! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    както лъже простото киро, по скоро циганите приличат на него! 😊
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 И преди...

    0 0 Отговор
    ...и сега, БКП ( и КДС) е МАФИЯ !
  • 54 Пътят е към Европа

    1 4 Отговор
    Шапка му свалям на Дайнов, написал е нещата едно към едно, отлична статия. Точно такава е политическата обстановка и сега. Но не знам тези младоци от промяната дали могат да се справят с всичко това. Но няма и друга алтернатива.
    Отново сме на кръстопът. Защо румънците успяха да се оправят, а ние все неможем??
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Българин

    3 1 Отговор
    не съм съгласен с Дайнов, като обикновен гражданин на България категорично смятам, че именно правителството е задкулисието и мафията в държавата и това си пролича през изключително малкото време на това управление.Всъщност думите са излишни , вижте само какво те направиха и какво ненаправиха, сключиха мафиотска сделка за газта, казусът СМ го изпратиха в 5та глуха с некадърни договорки с трети страни, не се справиха с инфлацията и обедняването на българите и не показаха по принцип грамотност в политиките които водят, всъщност то политики почти нямаше.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Озирис

    1 1 Отговор
    Преди бяха гладните бабички на митингите,сега е НАРОДА!!!
  • 61 Болен мозък

    1 1 Отговор
    Ако изобщо има мозък
  • 62 Жалка

    1 1 Отговор
    манипулативна статия, надраскана от мишока на хранилка при мафията на прокопиев! България не е за продан, мишоци!

    Истината не винаги е лицеприятна, но никога не е за триене!
  • 63 Прав е автора

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кирка":

    Затова свалила борисов беше против мафията и кражбите Къде са тези милиарди Щом няма пари за пенсии пътища образувание и медицина Много се краде сега Четири партии +президента Стига