Last news in Fakti

1 Август, 2022 21:00 8 414 78

И замириса на власт: Борисов с оферта "за всекиго по нещо"

  • бойко борисов-
  • герб-
  • румен радев-
  • продължаваме промяната-
  • кирил петков

Липсата на ясна управленска програма и на синергия в коалицията, свалена от власт след кратко управление, спомогнаха за “избелването” на ГЕРБ

И замириса на власт: Борисов с оферта "за всекиго по нещо" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И отново на ГЕРБ им замириса на власт: в търсене на партньори за управлението Борисов услужливо забравя какво е вършил дотук и отправя неприлични предложения към ПП и ДБ. Но вярва ли му някой още, пита Емилия Милчева.

В опит да привлече партньори за тройна управленска коалиция след предсрочните избори, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прави оферта “за всекиго по нещо”. Никой не е пропуснат, а президентът Радев дори още не е насрочил вота.

Изпреварващият ход има няколко цели. От една страна той омаловажава протестите срещу мутризацията на държавата - повикали, поскачали едни хлапетии на площада, после си поиграли на правителство, но… Бате Бойко им прощава. От друга, Борисов отново пробва с автократичен чар, който мнозина погрешно вземат за разум и стабилност.

(Не)прилични предложения

Предложенията са щедри и изпреварващи от типа: “Каквото искате, такова предлагаме”. За “Демократична България” (ДБ) - съдебна реформа. Както го каза Борисов: “В момента, в който рекат, че ще правим истинска съдебна реформа, която да облекчи съдебен процес, съдиите, прокурорите, следователите, полицаите, ние сме готови да говорим на една кръгла маса, имаме достатъчно експерти”. Нито дума за контрола върху неограничената власт на главния прокурор и неговата отчетност. Същият, за който един глас, толкова идентичен с бойкоборисовия, казваше: “Гешев вика: “Аз обичам да се пра'им на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно". Не, бе, викам, брат ми - прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен”.

Включително с доводи за принадлежност към едно и също европейско семейство - това на ЕНП. 15 месеца след третия кабинет на Борисов и чегъртане на бойковщината, ГЕРБ не качва одобрение, но и не бележи спад - и предвид местните избори догодина се готви за рестарт. “Бойко Борисов и ГЕРБ се борят за корупционна амнистия, задачата е да се пробие изолацията”, заяви вчера в предаването “Неделя 150” на БНР ген. Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ. Лидерът на ДСБ сравни предстоящите избори с “битка между силите на реформацията” и тези на реставрацията”.

Липсата на ясна управленска програма и на синергия в коалицията, свалена от власт след кратко управление, спомогнаха за “избелването” на ГЕРБ. Останалото свършиха войната в Украйна, кризите и прокуратурата. Кабинетът на Кирил Петков се отказа от руския газ, но не и от руския петрол. Подкрепи Украйна и санкциите на Брюксел срещу Русия, но официално склони само за военно-техническа помощ - заради коалиционните съдружници от БСП. Даде газ за вдигане на ветото върху преговорите за членство в ЕС на Северна Македония, но без помощта на ГЕРБ и ДПС решение нямаше да бъде прието.

Вярва ли му някой още?

Всичко това дава възможност на ГЕРБ да критикува правителството, че уж се прави на евроатлантическо, но работи за “Газпром” и “Лукойл”, а интерконекторът с Гърция не е довършен - въпреки хвалбите на премиера Петков. (Издаден е акт 14, тепърва се очакват акт 15 и 16, за да бъде пуснат в търговска експлоатация. Б.а.) Така ГЕРБ поизпра имидж и сега изправя рамене. Но едва ли някой вярва на Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер Марио

    44 7 Отговор
    Готиното в политиката е, че имаш по много животи.

    Коментиран от #15, #29

  • 2 Бокич

    107 11 Отговор
    Викате че Кирчо бил мекере на Сорос, а Боко тиквоча се кланя и козирува на всеки амерски или европски чиновник Хелоу, сър !!!
  • 3 ГЕРБ - Мужици

    101 14 Отговор
    Да си гледа Банкята !
  • 4 Гласове от зайчарника в Банкя

    89 17 Отговор
    Бацо е тyлyп лъжец не му се връзвайте, ако не искате нашата съдба! Вкарайте го в кафеза, а нас пуснете на свобода!
  • 5 ЕДИНСТВЕНИЯТ

    67 20 Отговор
    ВИНОВНИК ЗА ВСИЧКО ОТРИЦАТЕЛНО В БЪЛГАРИЯ Е САМО ЕДИН...КАЗВА СЕ ГЕШЕВ...БОГ ДА ГО.....
  • 6 Иван Грозни

    47 8 Отговор
    Бягай, че Мустафата те изпревари и уговори вече вота в България.
  • 7 ОТ БАНКЯ

    26 30 Отговор
    Лежа си в хамака. Мата Хари ми поднася ладна биричка. Гледам по БСТВ пак дават за мен небивалици.Няма управляващи, няма власт...пак към мен се насочват...Не така ДРУГАРЕ. Квот си надробихте си го сърбайте.
  • 8 ГОРСКИ

    85 19 Отговор
    Този човек не трябва да управлява, за 12 години остави България най бедна във Европа !!!!!!!!!
  • 9 оня с коня

    23 59 Отговор
    Дойче веле завършва пасквила си с думите "Едва ли някой вярва на Б.Борисов".И за да не тъне в Съмнения,що не прочете ПОСЛЕДНИТЕ Социолог. Изследвания на ПОНЕ 3 Агенции/при това най- Представителните/ според които ГЕРБ е НОСПОРИМ ПОБЕДИТЕЛ в следващите Избори?Естествено ДВ като цялата орда Русофили ще отсече,че Соцолог. Проучвания са "Вятър и мъгла" и ПАК ще повтори че "Едва ли някой вярва на Борисов".И точно тогава ЛИЧНО АЗ ще изляза КРАЧКА ПРЕД СТРОЯ и с ръка на Сърцето ще заявя ЧЕ ВЯРВАМ БЕЗРЕЗЕРВНО на Борисов!Та каза бат Бойко че ние Феновете му сме Прости,което значи че НЯМА КАК Дойчо Велев да ни манипулира с "Умнотии"- ИЗКЛЮЧЕНО Е!

    Коментиран от #35, #38, #43

  • 10 Тома

    39 6 Отговор
    Бате бойко а за кмета на Симитли ще имали нещо а.
  • 11 айде,бе Баце

    11 37 Отговор
    Тука глЕвахме нЕкои аматьорски поччстановки режисирани от Радеф/ Нинова и един Канадски агент......ама нещо не Фана дикиш!! Големите играчи.;;;Радеф ,Нинова и Кирчо....се самоизиграха../////////////// Жалко че не сме в състава на Турция.„„„щяха отблизо да опознаят бай ти Ставри!
  • 12 отвратен

    67 14 Отговор
    Тоз е най-гнусният и крадлив мафиот в света !Затри цяла държава и народ !!
  • 13 Я па я!

    28 21 Отговор
    Баце ще се коалира с ПП? С тия дето се хвалеха, че са го арестували? И ПП в името на властта ще гушнат Баце? Еха.
  • 14 Анджело

    45 11 Отговор
    В момента в Бг има една възлова фигура. Не на главния прокурор а на лицето Гешеф. Ако го сменят по какъвто и да е начин и някой неподкупен дойде на неговото място, Борисов, Шиши и тем подобни трябва да бягат от Бг
  • 15 суперхард

    28 4 Отговор

    До коментар #1 от "Супер Марио":

    Кофтито е, че излъганите имат слонска памет.
  • 16 Борисов е предател ще подкупва гласове

    35 8 Отговор
    От Турция и турците нямащи право на гласуване в България и от роми неграмотни който нямат престава какво става в парламента и не знаят какво е Борисов е продажник продава България за милиони тези са национални предатели
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 43 Отговор
    Интересно, цялата чужда резидентура e активизирана максимално да плюе по ген. Б. Борисов. Това показва, че Борисов след изборите ще работи за България.

    Коментиран от #49

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Юмрука докара глад и хаос

    14 44 Отговор
    Само Бойко може да спаси страната. Дори Радев го разбра.
  • 21 Макробиолог

    28 8 Отговор
    Грандиозен и чаровен,с харизма на струпясъл хипопотам.
  • 22 Анонимен

    5 13 Отговор
    Браво на Гн Радев. Не може което прави и подбира сега в служебното да се отрече. Но за народа му е все едно. Той е от хасковския край и българите се броят на пръсти младите. Животът бе по живково. 100 хиляден град, много народ, в Кj една красива дама, аз съм туркиня от кърджали, но живея в Турция. Града е хубав, но няма млади хора. Те туркините са много крадиви, учтиви. Българина е беден и да не обидя мързелив.
  • 23 Трябва да се гласува масово за П П !

    17 20 Отговор
    Иначе,хич не е добре! Със старите коне !
  • 24 Оффффф

    29 11 Отговор
    Не ви ли омръзна да лъжете ? Всеки средноинтелигентен човек , разпознава лъжите и компроматите ви ! Единственното ви желание е да се докопате пак до властта ! Борисов е уплашен , че ако не е на власт , накрая, някой ще го ококошари , където му е мястото! За кражби сме първи , ама за носене ,после на отговорност , не щем ! Хайде бе !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 АЙДЕ МАРШ

    19 8 Отговор
    НЕ ОТВАРЯЙ ТОРБАТА С ПЪЖИТЕ И ТЪ ПИТЕ ОБЕЩАНИЯ , А ОТВОРИ ГАРДЕРОБА С ЖЪЛТИЦИТЕ ,...СЕ ЛЯК ...!
  • 27 5577

    19 6 Отговор
    Спрете се с това мутренско говорене. Новите са по мутри от старите мутри. Днешните нищо не оставят на хората. Като скакалци опоскахте где що имаше. Махайте се. Да идват нови и да си направят сметката колко ще изкарат. Избори до като не дойде някой който да работи за хората.
  • 28 Интересно

    21 11 Отговор
    Защо трябва да акламираме неможещите от ПП? За година и нещо направиха немислими идиотщини. Айде стига експерименти....
  • 29 Факт

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Супер Марио":

    Супер коментар! Като гледам колко политически мумии се подвизават ,вместо да са на прах...
  • 30 Нещо

    13 16 Отговор
    Много ги е страх задкулисието от ББ. Значи всичко е наред.
  • 31 отчето

    30 11 Отговор
    Баце Борисов е изпечен мошенник. На него не рябва да му се вярва дори когато се кръсти,че е християнин!!!

    Коментиран от #37

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ПП?

    11 7 Отговор
    Само лъжи.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Егати държавата

    22 8 Отговор
    щом тоя и е премиер и не е в затвора!
  • 37 отчето

    17 6 Отговор

    До коментар #31 от "отчето":

    освен мошенник е и антихрист крадлив,от мъртвец савана може да открадне
  • 38 Филип Георгиев

    25 9 Отговор

    До коментар #9 от "оня с коня":

    И3РОДА ОТ БАНКЯ Е ОГЛЕДАЛЕН ОБРАЗ НА МОРАЛНО И ИНТЕЛЕКТУАЛНО НАЙ ОСКОТЯЛАТА ЧАСТ ОТ НАРОДОНАСЕЛЕНИЕТО. ВАС НЕ ВИ ПРЕЧАТ ПАЧКИ И КЮЛЧЕТА. ВИЕ ИСКАТЕ СЪЩИТЕ ТЕЗИ КЮЛЧЕТА И ПАЧКИ ВЪВ ВАШТ0 ШКАФЧЕ. НЯМА ТАКАВА ИЗМЕТ. КАК БЕШЕ: ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА.
  • 39 :))

    24 9 Отговор
    Имам една мечта.
    Кьовеши да окошари Борисов малко преди изборите...

    А, че ще бъде окошарен, е неизбежно, не е мечта.
    :))
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Деница с дебелата гъ.....ца

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "Дааа":

    Да ама няма място от теб, че ти го е наврял до дупка и не можеш да говориш, само глупости пишеш!!!😡🤬🖕🖕🖕
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Болярин

    9 22 Отговор
    Горски, ГЕРБ 12 години УПРАВЛЯВА държавата с доказани политици ! А "умнокрасивитета" за 6 месеца УДАВИ България !!!

    Коментиран от #48

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 да бе

    17 3 Отговор

    До коментар #17 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    къде е тая България, дето Боко щял да работи за нея, знаеш ли? Вчера този индивид изговори 4 приоритета на политиката си, сякаш ги четеше от тефтерчето на Про100то, дето от Козяк му ги бяха поставили като задачи. За да се "избели" пред козяците Боко е готов на всичко, каквото му наредят, дори и да ни вкара във война (не, че и другите не са готови, такъв ни е "елита").

    Коментиран от #55

  • 50 Ххх

    7 1 Отговор

    До коментар #47 от "Българин от България":

    във "великата" ти османска империя са пишели на арабски бе байо.

    Коментиран от #52, #53

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 На какви Избори се НАДЯВАМЕ , щом

    12 2 Отговор
    ГАГСТЕРИТЕ отново са в ИЗБОРНИТЕ Листи , вместо Дело, Следствие, Съд и т.н.?!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Сина на Мецанка

    6 1 Отговор
    Този е още жив?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Теодоро

    15 3 Отговор
    На мен ми намирисва на ДРАНГОЛНИК ЗА герберастката КЛИКА
  • 60 Дядо ви Курти от село Пиперково

    17 3 Отговор
    Който се коалира с тиквите, отива на бунището....Силно токсични и изключително вредни...
  • 61 Tутанкамон

    4 6 Отговор
    Мутрата и путиниста Радев задълго ще решават съдбата на България
  • 62 Жоро

    12 2 Отговор

    До коментар #55 от "Добричка лястовичка от България":

    Герберите такат на два стана Русия и Сащ и това ги прави още по опасни.
  • 63 САТЪРА НА ХАНА

    10 2 Отговор
    БАЙ ГОЙЬО БАНКЯНСКИ
    ...
    ПРАВИ ИЗБОРИ :)))
  • 64 Той

    6 4 Отговор
    Жалко, че в БГ няма държавници!, които да мислят за хората а не да се подмазват на САЩ или някой друг. Нито Борисов, нито Петков стават за ръководители. Обслужват чужди интереси.
    Тъжно, че пак трябва да ги избираме без алтернатива.
  • 65 Дзен

    3 2 Отговор
    Е ток е дал сигурно и нещо на оня с юмрук, щом застана на негова страна. Нареди се на опашката след други предали клаузите си...
  • 66 Никой не му вярва на Борисов!! "каква

    15 2 Отговор
    Съдебна, реформа ще прави тоя крадец, нали за да не заработи КПКОНПИ съборите Правителството!! И кожата да си свали не може да се "Избели!" ! Мутрата сие номер Едно крадец и лъжец!! Доказан Крадец на Милиарди от народ и Държава!! Иска да дочупи и дооокраде държавата!! Хиени ГЕРБ са изгладняли!! Няма да му се получи!!
  • 67 Анонимен

    7 2 Отговор
    Преди беше от всекиго по нещо за мен
  • 68 А дали...

    2 3 Отговор
    ... бойко не е Мата Хари?
  • 69 Симпатизант съм на Възраждане!

    2 4 Отговор
    Ще има евроатлантическо правителство,ама по-важното е кой ще бъде отсреща,кой ще бъде опозиция!Да ви кажа ли? Възраждане са тези хора! Възраждане идва!
  • 70 Барабата

    1 0 Отговор
    Бочее пусни ми Мата Хари да я изклесам едно хубаво като тебе и ще гласувам за теб иначе ще ме хванеш за шлиферо
  • 71 Габриела

    2 0 Отговор
    след 12 годишното управление на шайката на суджуците Герб, България е най бедната и болна държава и народ а честито на печелившите
  • 72 Стефан

    1 0 Отговор
    Буци пусни ми Деси да я опраскам много е добра ще се вие като змия
  • 73 Бранко Илич

    1 0 Отговор
    Къдеее са паритееее къде е Мата Хари
    ЗАТВООООООООР !
  • 74 !!!

    1 0 Отговор
    ИСТИНАТА за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,..........................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА позната ни като ОПГ "герб", трябва НЕЗАБАВНО, СЕГА, ВЕДНАГА да бъде РАЗКРИТА!!! И, чак тогава ИЗБОРИ!!! ВРЕМЕ е да се РАЗБЕРЕ КОЙ-КОЙ е в тази "ДЪРЖАВА"!!! ВРЕМЕ е!!! НАРОДЕ????
  • 75 г-н

    2 0 Отговор
    Може да замирише и на ЗАТВОР за мутрите от мафията
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Ха- ха

    2 1 Отговор
    Ами , ДА този е свикнал , само да подкупва ! Търчи , лъжи , само до властта да се докопа веднъж и с обещанията , до там ! Ще си пълни шкафчетата , а вие ще го слушате от екраните си на телевизора , как всичко върви наред и колко добре живеете ! Ама ще си карате със заплатите и пенсиите от Кирчо ! А Бацето ще ни надува главата , как Кирчо е счупил държавата и да не искаме по-високи заплати и пенсии! Ха да ви е честито , ако пак си изберете Ганьо! БУЛГАР , БУЛГАР!
  • 78 Д@К@стрир@меБезродник@Паситт0

    1 0 Отговор
    Асфалт паша има ясна програма,ако дойде пак на власт: пачки,кюлчета,вили,могили .
    Превърна държавицата ни в добре преджобена англо-краварска колония и джендърска Кочина.